Mohuč – Stuttgart 1:0 (kon.) | Dortmund – RB Lipsko 4:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:1 (3:1)
RB Lipsko
Neděle 26.08.2018, 18:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou! (19:59:13)
     
    Je hotovo! Borussia Dortmund v prvním kole Bundesligy poráží Lipsko 4:1 a získává tři body i průběžné vedení bundesligové tabulky.

    Utkání začalo opravdu rychle a již v první minutě se branky dočkali hosté, akci ve vápně zakončoval přesným zakončením Jean-Kévin Augustin. Domácím se povedlo vyrovnat ve dvacáté minutě, kdy se trefil Mahmoud Dahoud. Ke konci poločasu si dal vlastní branku Marcel Sabitzer a o dvě minuty později navýšil vedení svého celku Axel Witsel.

    Ve druhém poločase se Lipsko snažilo dorovnat nepříznivý stav aktivní hrou, která ovšem šance nepřinášela. Dortmund hrál chytře a čekal na protiútoky, jeden přišel v nastaveném čase, kdy gólový účet duelu uzavřel svou trefou Marco Reus.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+1. Marco REUS - 4:1
     
    90+1
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Lipsko se dostalo do poslední kombinace, která mu ale nevyšla. Dahoud zachytil míč a poslal jej na levé křídlo. Jadon Sancho se sprintem dostal až do dobré pozice, kde předal úžasnou přihrávku na MARCA REUSE. Ten zakončením na vzdálenější tyčku přidává čtvrtou trefu svého celku.
     
    90
    Mahmoud Dahoud se po rozehraném autu pokoušel dostat do zakončení, ale jeho střela byla zablokovaná pozorným bránícím hráčem. Sancho následně míč vybojoval zpátky pro svůj tým.
     
    89
    Marius Wolf navíc na druhé straně vybojoval po úspěšném úprku rohový kop a toto domácím vyhovuje. K rohovému praporku jde navíc dvojice hráčů, centr do šestnáctky se tak neočekává.
     
    88
    Hosté nyní kombinovali, ale zbytečně se dostali do svízelné situace. Marcelo Saracchi dostal nepřesnou přihrávku na levé křídlo a míč skončil v autu. Času už zbývá jen pramálo...
     
    87
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marcel Schmelzer, přichází Raphaël Guerreiro.
     
    86
    Bruma se hned v první sekundách na hřišti dostal do zakončení, ale to nebylo gólové. Portugalský borec zakončoval k levé tyčce, ale Bürki opět pohotový.
     
    85
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Diego Demme, přichází Bruma.
     
    84
    Lipsko se po dlouhé době dostalo do nějaké zajímavější akce. Timo Werner dostal přihrávku za obranu a na levé straně zakončoval ke vzdálenější tyčce. Bürki ale zasáhl nohou!
     
    82
    Pokračovalo se snažením Lipska na levé straně, ale přihrávka po zemi se do vápna Dortmundu nedostala. Pokračuje se alespoň rohovým kopem hostujícího celku.
     
    81
    Míč nyní letěl za obranu Lipska, ale jeden z hráčů Dortmundu byl v ofsajdové pozici. Pokračovat se tak bude rozehrou z hloubi obranné poloviny Lipska.
     
    80
    Hosté jsou aktivnější na míči, ale v druhém poločase téměř nic nevymysleli. Domácí Borussie je již blízko zisku tří bodů a nejspíše si to v aktuální situaci pohlídá.
     
    79
    V protiakci čaroval s míčem na pravé straně Brazilec Matheus Cunha, který nakonec odcentroval. Míč byl ale dvojicí bránících hráčů Borussie hlídán a zablokován.
     
    78
    Sancho byl na hřišti pár sekund a hned vybojoval míč a postupoval do vápna. Situaci vylepšoval pro spoluhráče, ale bránící hráči nakonec akci přečetli.
     
    77
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Jadon Sancho.

    David Panuška

    Branky: 21. Dahoud (Schmelzer), 40. Sabitzer (vla.), 43. Witsel, 90+1. Reus (Sancho) – 1. Augustin

    Karty:   75. Dahoud (DOR) – 7. Upamecano (RBL), 23. Saracchi (RBL)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 8:11.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo, Schmelzer (87. Guerreiro) – Witsel, Delaney, Dahoud – Pulisic (77. Sancho), Philipp (70. M. Wolf), Reus (C).
    Náhradníci: Hitz – M. Götze, Guerreiro, Hakimí, Sancho, M. Wolf, Zagadou.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Upamecano, Saracchi – Sabitzer (46. Werner), Kampl, Demme (C) (85. Bruma), Forsberg – Augustin (72. Cunha), Y. Poulsen.
    Náhradníci: Müller – Cunha, Ilsanker, Laimer, Orban, Bruma, Werner.

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Beitinger.
    ocianews.com