Karviná – Slovácko 0:5 (kon.) | Olomouc – Zlín 2:2 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:2 (2:1)
FC Zlín
Úterý 28.08.2018, 13:00 • Andrův stadion, Olomouc • Juniorská liga – Morava • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Zatímco Sigma měla v úvodním poločase více ze hry, tak v tom druhém se aktivněji jevil hostující celek, který se nakonec deset minut před koncem utkání dočkal vyrovnávací trefy. Druhý poločas ale nebyl z hlediska atraktivnosti zrovna záživný, oba celky se dopouštěly nepřesností, oba brankáři si navíc nepřipsali žádnou těžkou práci. (14:58:24)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Bačo neměl problémy s bráněním Nízkého, naopak odkopl míč na druhou stranu, kde ho snadným způsobem získal Chytil.
     
    90+2
    Posléze si nedovolenýn zákrokem pomohl Diblik. Zlín okamžitě rozehrál, Novák ale neuspěl ve vzdušném souboji.
     
    90+1
    Cikryt postupoval s míčem do malého vápna, jenomže místo střely zvolil velice nepovedenou přihrávku na nohu soupeře.
     
    90
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jiří Sláma, přichází David Nízký.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Oba celky se snaží přidat další branku, která by v konečném součtu mohla být rozhodující.
     
    88
    Chytil se hnal za kolmicí za obranu, kterou nakonec včas dokázal pokrýt Košák. Na druhé straně vzorně zakročil Surzyn.
     
    87
    Dalekonosný odkop našel pouze hlavu Zmrzlého, který rozjel útočnou akci. V pokutovém území se do zakončení natlačil Cikryt, rána ale neměla požadované parametry.
     
    86
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Pavel Zifčák, přichází Vojtěch Kamas.
     
    84
    Hostující hráči si ale míče moc dlouho neužili, nepřesnost v podání Kopečného přinese odkop z kopačky Reichla.
     
    83
    Surzyn to nyní nevyřešil dvakrát nejlépe, neboť poslal míč pouze za postranní čáru. Fastav se okamžitě ujal autového vhazování.
     
    82
    Domácí se okamžitě dostali s míčem na útočnou polovinu, Sláma se ale daleko nedostal. Podobně si počínal také Cikryt.
     
    81
    Zlín právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil PATRIK SLAMĚNA, který bezpečně zamířil doprostřed branky, Reichl se vydal ze svého pohledu na levou stranu.
     
    81
    Je tu pokutový kop pro Zlín!
     
    80
    Novák si seběhl pro zcela volný balón, jenomže nedokázal najít spoluhráče pod sebou. Sigma rychlý protiútok ale naprosto zpackala.
     
    80
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Tomáš Masař, přichází Filip Sklenář.
     
    79
    Akce středem hrací plochy skončila díky nepovedené přihrávce od Matouška, k míči se tak dostal hostující brankář Vozár.
     
    78
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Martin Zahradník, přichází Viacheslav Bykhovskyi.
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Vilém Gettler, přichází Patrik Červenka.
     
    77
    Rozehrávka od Zifčáka se ale nepovedla dle představ, střílená nabídka totiž nedoputovala na místo určení. Olomouc bude ještě vhazovat.
     
    76
    Kotouč nyní zapracoval v obraně, kde ve spolupráci se Surzynem dostal míč na druhou stranu. Tam si Sigma vybojovala standardku.
     
    75
    Kopečný se výborně uvolnil kolem svého strážce, následný centr ale skončil na zádech Kotouče, od kterých se odrazil do moci brankáře.
     
    74
    Už delší dobu čekáme na něco nebezpečnějšího. Zlín i nadále marně dobývá obranu soupeře, Reichl si ale nepřipsal žádný složitý zákrok.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Ondřej Bačo (FC Fastav Zlín).
     
    73
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Rostislav Baďura, přichází Vojtěch Cikryt.
     
    69
    Už se opět hraje, nakonec z toho nebylo nic vážného. Zlín sportovně odevzdal míč soupeři, který rozjíždí kombinaci od vlastní šestnáctky.
     
    68
    Nyní příliš nezafungovala domluva mezi Reichlem a jedním z domácích obránců. Na scénu musel přispěchal také lékařský personál.
     
    67
    Kopečný dokázal chytrou přihrávkou nalézt Masaře, ten ale z první sklepl pouze do prostoru, kde se nacházel jeden z protihráčů.
     
    66
    Navíc celá akce končí útočným faulem Baďury, který si v osobním souboji dělal prostor až příliš agresivně. Vozár okamžitě rozehrál.
     
    65
    Jeden z domácích se nyní dostal až k brankové čáře, odkud vracel míč před branku. Tam se ale nenacházel nikdo v modrém.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, ve druhém poločase jsme zatím žádnou šanci neviděli. Stále platí, že více ze hry má Zlín.
     
    63
    Slaměna se pokoušel náramnou kolmicí oslovit Kopečného, jenomže přihrávka byla o něco delší, než by druhý jmenovaný potřeboval.
     
    62
    Zahradník si nechtěl zbytečně komplikovat život, do rozehrávky tak zapojil také znuděného Vozára, který mu míč ale vrátil.
     
    62
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Alexander Jakubov, přichází Filip Novák.
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Tomáš Zlatohlávek, přichází Mojmír Chytil.
     
    60
    Další velice špatná rozehrávka, kterou se ještě snažil na hrací ploše zachytit Kopečný. Nakonec už zasahoval za brankovou čárou.
     
    59
    Přetahovanou nakonec lépe zvládli hráči v bílém, kteří si vybojovali další volný kop. Tentokráte to bude zhruba třicet metrů od branky.
     
    58
    Na rohový kop si dokázal naskočit Košák, který ale nedal hlavičce patřičnou razanci. Zlín se dožadoval dalšího rohu, ten se ale konat nebude.
     
    57
    Pobyt hráčů Sigmy na útočné polovině je u konce, nedovoleným zákrokem si totiž pomohl Zlatohlávek. Soupeř se okamžitě dostal na druhou stranu.
     
    56
    Nakonec to přímou střelou na bránu zkoušel Masař, jehož tvrdá placírka skončila pouze na dobře postavené zdi. Ještě roh pro Zlín.
     
    55
    Fastav bude mít výbornou šanci na srovnání stavu, bude totiž zahrávat standardní situaci z velmi dobré vzdálenosti od branky.
     
    54
    K rozehrávce se postavil kapitán Zifčák, který kroutil balón směrem od branky. Naskakující Surzyn se nakonec k hlavičce nedostal.
     
    53
    Baďura dokázal hrudí sklepnout míč pro Zifčáka, načež se hra přesunula na levou stranu. Tam Spáčil vybojoval rohový kop.
     
    52
    Na druhé straně se pokoušel na nadýchaný centr naskočil Matoušek, domácí hráč nakonec padající míč o kousek minul.
     
    51
    Gettler sice dostal míč proti noze, místo střely ale ještě hledal lépe postavené spoluhráče, což bylo jednoznačně špatné řešení.
     
    50
    Diblík si v pokutovém území nebral servítky, míč poslal nekompromisně daleko od branky. Také úvodní vteřiny jsou plné nepřesností.
     
    49
    U balónu se potkal také brankář Reichl, jehož odkop od branky nebyl vůbec povedený. Míč totiž skončil až u opačného strážce tyčí.
     
    48
    Gettler se pokoušel z první sklepnout na Zahradníka, v době přihrávky se ale nacházel v ofsajdu. Sigma se tak vrací zpět k míči.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jan Kotouč, přichází Jan Kodeš.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl hned tři branky. Sigma se hodně brzy dostala do vedení, jenomže soupeř stačil vyrovnat. Nerozhodný výsledek ale dlouho nevydržel, svojí druhou dnešní branku vsítil Baďura, který tak uzavřel poločasový stav. Sigma působí na hrací ploše mnohem nebezpečněji, jenomže Fastav měl ke konci poločasu optickou převahu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Zlín se nyní dostává k pořádnému tlaku, obrana soupeře ale odolává.
     
    42
    Práce také pro Vozára, který neměl se sraženou střelou sebemenší potíže. Momentálně je hra plná nepřesností, jednu z nich nyní udělal Jakubov.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Venený dokázal hezkým pasem najít Masaře, který se nakonec dostal ke střele. Zakončení levačkou směřovalo do rukavic Reichla.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Miloš Kopečný (FC Fastav Zlín).
     
    39
    Přetahovanou u postranní čáry nakonec lépe zvládli hráči Sigmy. Autové vhazování si vzal na starost Sláma, který si vybral Spáčila.
     
    38
    Velice obětavě šel z branky Reichl, jehož odklizení míče nebylo zrovna přesvědčivě. Naštěstí pro něj se jako první dostal k balónu Kotouč.
     
    37
    Kapitán Venený měl uprostřed hrací plochy málo prostoru, proto zvolil zpětnou přihrávku na Holíka, který ale u lajny neuspěl.
     
    36
    Rohový kop ale nenabídl nic nebezpečného, naopak se k míči opět dostal Vozár, který si dal na odkopu od branky hodně záležet.
     
    35
    Nakonec to centrovanou nabídkou zkoušel Matoušek, jehož centr nedokázal Vozár udržet. Následovat bude rohový kop zleva.
     
    34
    Surzyn zkoušel kolmicí najít Zmrzlého, před kterým ale včas zakročil Kopečný. Sigma se ale drží s míčem na kopačkách.
    31. BAĎURA - 2:1
     
    31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí si berou vedení zpět na svojí stranu! Přihrávku z levé strany nedokázal Gettler ideálně odkopnout, k míči se tak dostal ROSTISLAV BAĎURA, který nejprve obešel brankáře a poté propálil stojící hráče na brankové čáře.
     
    29
    Nyní se obrana Fastavu pokusila zahrát ofsajd systém, což se jim podařilo. Baďura se totiž skutečně v dobře přihrávky nacházel za obranou soupeře.
    28. Tomáš Masař (ZLN) - 1:1
     
    28
    Zlín právě vstřelil branku!
    Jenomže záhy máme vyrovnáno, hosté skórují hned ze své první vyložené šance! TOMÁŠ MASAŘ se fantasticky uvolnil s míčem, načež nekompromisně vypálil zpoza šestnáctky. Reichl se po této střele natahoval marně.
     
    28
    Kotouč se ujal rozehrávky volného kopu z vlastní poloviny. Jeho dalekonosný odkop skončil až za postranní čárou.
    27. Baďura protáhl Vozára.
     
    27
    Baďura se nakonec dostal s míčem až do šestnáctky, kde pravačkou protáhl brankáře Vozára. Tato akce si možná ještě říkala o přihrávku.
     
    26
    Aktivní Holík si na levé straně navedl míč na centr, který ale nenašel nikoho v bílém. Naopak se dostal až za postranní čáru.
     
    25
    Reichl se dostal do trochu těžké pozice, ze které nakonec vykouzlil riskantní odkop. Zlín se málem díky napadání dostal k míči.
     
    24
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry. Aktivněji působí Sigma, která je směrem dopředu o poznání nebezpečnější.
     
    23
    Jakubov měl na práci s míčem opravdu hodně prostoru, posléze se rozhodl oslovit Holíka, který skončil na zemi. O faul se ale nejednalo.
     
    22
    Hráči v modrém nakonec měli k dispozici další dva rohové kopy, ten poslední skončil ofsajdovým postavením Spáčila.
     
    21
    Po delší době jsme sledovali rozehrávku rohového kopu, se kterým měl Zlín velké starosti. Nejprve musel zasahovat Vozár, posléze vypálil nad branku Baďura.
     
    20
    Do rozehrávky se zapojil také brankář Reichl, který ale musel zvolil odkop na druhou stranu. Tam si útočným faulem pomohl Baďura.
     
    19
    Kapitán Venený se ještě pokoušel doběhnout zdánlivě ztracený míč, který přeci jenom skončil za postranní čárou. Sigma bude vhazovat.
     
    18
    Diblík věnoval Zlatohlávkovi velice pomalou přihrávku, kterou dokázal vystihnout Gettler. Hosté se ale daleko s míčem nedostali.
     
    17
    Volný kop také na opačné straně. Olomouc měla mnohem lepší pozici, přímá střela na bránu ale trefila pouze Jakubova.
     
    16
    K oné rozehrávce se postavil aktivní Masař, jehož centr trefil hned prvního protihráče. Konkrétněji to byl domácí Zlatohlávek.
     
    15
    Zlín si nakonec vybojoval autové vhazování na pravé straně, drobným faulem si ale pomohl Surzyn. Další standardka pro Fastav.
     
    14
    Masař se nyní prezentoval patřičným důrazem, který nakonec skončil nedovoleným zákrokem. Na zemi skončil domácí Matoušek.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Matej Vozár (FC Fastav Zlín).
     
    12
    Zahradník se zničehonic dostal do dobré pozice pro střelu, místo zakončení ale ještě hledal Slámu, který se k míči nedostal.
     
    11
    Zmrzlý uplatnil rychlostní předpoklady, díky kterým se dostal přes protihráče. Jeho následný centr ale stačil odvrátit Masař.
     
    10
    Na druhé straně to domácím nevyšlo středem hrací plochy, k míči se tak dostal Vozár, který odkopl míč na druhou stranu.
     
    9
    Úvodní zakončení hostujícího celku obstaral Zahradník. Ten si navedl míč na pravačku, jenomže zablokovanou ránu dokázal Reichl zneškodnit.
     
    8
    Tentokráte na zemi skončil hostující Bačo, jehož náběh nedokázal zachytit Matoušek. Fastav okamžitě rozehrál standardku.
     
    7
    K balónu se dostal obránce Masař, který se pokoušel přenést hru na pravou stranu. Jeho nabídku ale přečetl Matoušek.
     
    6
    Jenomže odkop domácího brankáře byl natolik prudký, že se snesl až za postranní čáru. Bačo bude vhazovat od postranní čáry.
     
    5
    Také Fastav si vyzkoušel rozehrávku úvodního rohového kopu. Centr směřoval směrem do branky, kde v poklidu zasáhl Reichl.
    4. BAĎURA - 1:0
     
    4
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to byla hodně rychlá branka, o kterou se postaral domácí celek! Diblík se dokázal prodrat po pravém křídle až do šestnáctky, kde poslal před branku nebezpečný centr. Na něj si seběhl ROSTISLAV BAĎURA, který s pořádnou dávkou štěstí dotlačil mí do sítě.
     
    4
    Domácí se ještě zmocnili rohového kopu, na který za šestnáctou číhal Zlatohlávek. Střela nakonec těsně minula vzdálenější tyč.
    3. Vozár měl první práci.
     
    3
    Hned v úvodu velká šance domácích! Sigma podnikla rychlý výpad, načež zakončoval Matoušek. Jeho ránu dokázal Vozár vyrazit.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Reichl – Diblík, Kotouč, Surzyn, Zlatohlávek, Matoušek, Baďura, Zifčák (C), Spáčil, Sláma, Zmrzlý
    Náhradníci: Gröger – Kodeš, Kamas, Nízký, Cikryt, Chytil

    FC Fastav Zlín: Vozár – Bačo, Holík, Košák, Masař, Gettler, Kopečný, Zahradník, Jakubov, Venený (C), Slaměna
    Náhradníci: Lebánek – Sklenář, Novák, Vičánek, Červenka, Tkadlec, Bykhovskyi

    Rozhodčí: Marek – Mayer, Sedláček.
     
    FC Fastav Zlín

    Na opačné straně se nachází o poznání lépe hrající Zlín, kterému momentálně patří čtvrtá pozice, která v konečné fázi zaručuje postup do skupiny o titul. Fastav má v tuto chvíli na kontě osm bodů, na vedoucí Baník pak ztrácí dva body, avšak má dnešní zápas k dobru. Zlín remizoval v prvním kole se Slováckem, v dalším utkání ale už zvítězil, odnesla to Jihlava, která si odvezla prohru 4:0. Doposud jediná porážka se urodila v souboji proti Třinci, přičemž Zlín tentokráte prohrál poměrem 1:3. Hostující tým dnešního utkání se ale nenechal prohrou zahanbit, ba naopak, v dalším kole úspěšně zdolal Zbrojovku. Poslední kolo nabídlo strhující představení, které nakonec skončilo 3:3. Ostravský Baník dlouho sahal po tříbodovém zisku, avšak pět minut před koncem zařídil remízu Hronek.
     
    SK Sigma Olomouc

    Fotbalisté Olomouce předvádějí v letošním ročníku hodně nespolehlivé výkony, neboť se momentálně nacházejí na samostatném chvostu tabulky. Sigma má po pěti odehraných zápasech na kontě pouze tři body, na sedmý Třinec už ztrácí čtyři body. Olomouc v úvodním kole podlehla Brnu, posléze si ale spravila chuť v přestřelce proti Baníku, ve které zvítězila těsně 3:2. Další přestřelka se uskutečnila v dueli proti Jihlavě, tentokráte ale Sigma podlehla výsledkem 4:3. Domácí tým dnešního utkání nezvládl ani domácí utkání proti Karviné, která vstřelila rozhodující branku dvě minuty před koncem. Následně přišla ještě jedna porážka, a sice proti Slovácku.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SK Sigma Olomouc a FC Fastav Zlín.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 4. Baďura, 31. Baďura – 28. Masař, 81. Slaměna (pen.)

    Karty:   14. Vozár (ZLN), 40. Kopečný (ZLN), 74. Bačo (ZLN)


    SK Sigma Olomouc: Reichl – Diblík, Kotouč (46. Kodeš), Surzyn, Zlatohlávek (62. Chytil), Matoušek, Baďura (73. Cikryt), Zifčák (C) (86. Kamas), Spáčil, Sláma (90. Nízký), Zmrzlý
    Náhradníci: Gröger – Kodeš, Kamas, Nízký, Cikryt, Chytil

    FC Zlín: Vozár – Bačo, Holík, Košák, Masař (80. Sklenář), Gettler (78. Červenka), Kopečný, Zahradník (78. Bykhovskyi), Jakubov (62. Novák), Venený (C), Slaměna
    Náhradníci: Lebánek – Sklenář, Novák, Vičánek, Červenka, Tkadlec, Bykhovskyi

    Rozhodčí: Marek – Mayer, Sedláček

    Diváci: 50
    bahis siteleri