Tisková konferece Českého Florbalu (kon.) | Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.)
konec
Tisková konference FK Ústí nad Labem

Středa 29.08.2018, 13:13 • tiskové středisko, Městský stadion, Masarykova 780/228, Ústí nad Labem-Bukov • Tiskové konference
     
    14:00
    Mimořádnou tiskovou konferenci ohledně dalšího financování FK Ústí nad Labem za účasti vedení Statutárního města svolal klub před utkáním s Brnem. Schodek k 1. 8. 2018 činí 4 350 000,- Kč, proto vedení fotbalového klubu požádalo město o pomoc.

    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (14:00:27)
     
    13:58
    Tiskovou konferenci oficiálně Ing. Petr Heidenreich ukončil.
     
    13:57
    Ing. Věra Nechybová:

    "Na zápas s Brnem přijdu. Je to vizitka našeho města."
     
    13:55
    MUDr. Jiří Madar:

    "Pomoc fotbalovému klubu by byla nejspíše ve formě krátkodobé půjčky."
     
    13:53
    Ing. Petr Heidenreich:

    "Když skončili po sezóně 2017/2018 Jan Martykán a Michal Zeman, což byli nejlépe placení hráči, oběma se nyní více vyplatí chodit do práce. Opravdu v Ústí nad Labem nejsou přeplácení hráči."
     
    13:51
    Ing. Petr Heidenreich:

    "Dlouhodobý trend je, že partneři spíše ubývají než přibývají."
     
    13:50
    MUDr. Jiří Madar:

    "Peníze si klub zaslouží, svou prací udělal úsporu. Když jsme posílali peníze přes Městské služby, dávali jsme o 400 000,- Kč více."
     
    13:49
    Libor Zajíček:

    "Již dnes jsme nízkorozpočtový klub. To, že hrajeme v čele tabulky, je velký úspěch a velká zásluha trenéra a celého realizačního týmu. Není již kde příliš ušetřit."
     
    13:47
    Ing. Petr Heidenreich:

    "Pokud by se nám nepodařilo sehnat peníze, mělo by to velký dopad na mládež, další zdroje jdou do akciové společnosti od ligových asociací. S hráči budu dnes mluvit a uklidním je, že katastrofické scénáře nehrozí. Chtěli bychom vychovávat hráče pro sebe a ne jako loni na jaře platit draze hráče včetně dojezdů, bytů a podobně."
     
    13:44
    Ing. Petr Heidenreich:

    "V loňském roce v této době jsme byli v rovnovážném rozpočtu. Loni byl stejný rozpočet okolo 18 miliónů Kč, hospodařili jsme s malým přebytkem. Naše situace vyplývá z výpadku z první poloviny roku 2018 a snížení některých sponzorských částek. Všechna aktuální čísla máme k 1. 8. 2018."
     
    13:41
    Ing. Věra Nechybová:

    "Nebudeme tak štědří a chceme motivovat klub. Navrhovat budeme o trochu menší částku, je to na diskuzi s panem náměstkem. Celou částku 4 350 000,- Kč by bylo příliš štědré."
     
    13:39
    Mgr. Aleš Křeček:

    "Neřeknu Vám, jak dopadne zápas s Brnem. Tyto věci kabinu a hráče neovlivňují. Něco zaslechnou a dozví se z článků. Chci udržet kabinu v klidu a náladě jako dosud. Byl bych hodně rád, kdybychom ve všem mohli pokračovat a vytvořila se nějaká dlouhodobější koncepce, aby to mělo nějaký smysl."
     
    13:37
    MUDr. Jiří Madar:

    "Situace nastala a klubu musíme pomoct. Je to blbý signál pro trenéra i hráče. Kdyby ve finále klub zkrachoval, stejně by to odneslo město."
     
    13:35
    MUDr. Jiří Madar:

    "Zažíváme velký úspěch a můžeme toho využít marketingově."
     
    13:35
    MUDr. Jiří Madar:

    "S německými investory jsme podepsali mlčenlivost a poskytli jsme ekonomická data klubu za pololetí roku 2018."
     
    13:34
    MUDr. Jiří Madar:

    "Tři největší sponzoři klubu vypadli a o to je částka menší. Budeme chtít se všemi jednat, společenská odpovědnost některým firmám chybí. Po dlouhé době jsme se domluvili na spolupráci s FK Teplice."
     
    13:32
    MUDr. Jiří Madar:

    "Záchrana loni byla těžká, protože jsme museli nabrat zkušenější hráče a to stálo nějaké peníze. "A"-týmu jsme oproti ostatním klubům nepřidali dlouho žádné peníze. Převzali jsme stadion, podepsali smlouvu s atlety."
     
    13:31
    Ing. Věra Nechybová:

    "Dospěláci jsou inspirace pro naše děti. Hrozilo by nám, že se mladí lidé budou stěhovat jinam a my bychom je rádi udrželi. Není to nic tragického, uvidíme, jak se zastupitelé rozhodnou. Pomáhat a podporovat sport dodržíme."
     
    13:30
    Ing. Věra Nechybová:

    "Snažíme se také oslovovat potenciální partnery a sami víme, že to je složité. Obdrželi jsme jako Rada města Ústí nad Labem žádost klubu o pomoc. Dnes v dopoledních hodinách Rada města Ústí nad Labem vše celé projednala. Budeme předkládat na další jednání zastupitelstva, které bude poslední v tomto volebním období, materiál s tím, že zastupitelstvo rozhodne o formě výpomoci, půjčky nebo dotace. Domnívám se, že projde forma půjčky. Bylo mi osobně líto, kdyby fotbalový klub po tažení deseti výher v řadě byl ohrožen."
     
    13:26
    Libor Zajíček:

    "Bojovat budeme dále a snažit se. Neskládáme zbraně, máme rozjednané další partnery, viz můj pozdní příchod (smích). Řešit musíme aktuální situaci, proto je zde přítomné vedení města. Není to velká krize, ale otevřeně tímto žádáme o pomoc."

    Zdeněk Kamínek ml.

    Účastníci tiskové konference:
    - Ing. Petr Heidenreich
    výkonný ředitel FK Ústí nad Labem
    - Libor Zajíček
    předseda představenstva FK Ústí nad Labem
    - Ing. Věra Nechybová
    primátorka města Ústí nad Labem
    - MUDr. Jiří Madar
    1. náměstek primátorky města Ústí nad Labem
    - Mgr. Aleš Křeček
    hlavní trenér FK Ústí nad Labem

    Téma tiskové konference:
    - financování FK Ústí nad Labem, a. s.
    bahis siteleri