Vítkovice – Košice 1:2 (1:3 po s.n.) | Miskolc – Gap 0:3 (kon.) | Poprad – Znojmo 4:1 (kon.)
po s.n. (1:3)
HC Vítkovice Ridera
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
HC Košice
sk Neděle 02.09.2018, 11:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Na piatom mieste teda končí tím HC Košice, Vítkovice odchádzajú spod Tatier na poslednom šiestom mieste. O 15:00 program pokračuje stretnutím medzi DVTK Miškolc a Rapaces de Gap

    Najlepší hráči tohto zápasu
    Košice – Marcel Haščák
    Vítkovice – Patrik Bartošák

    Zatiaľ vám ďakujem za pozornosť, program Tatranského pohára pokračuje už o 15:00. (13:20:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Víťazný nájazd je pripísaný PETROVI KAFKOVI.
     
    5. série
    1:3
    Roman Žitný to urobil výborne, forhendovým blafákom prekabátil Bartošáka!
     
    4. série
    1:2
    David Květoň strelou švihom spomedzi kruhov trafil ľavú žrď.
     
    4. série
    1:2
    Strela Marcela Haščáka spomedzi kruhov smerovala len do Bartošákovho betónu.
     
    3. série
    1:2
    Kucsera sa mierne zamotal a už nedokázal lepšie zakončiť, iba do Habalových betónov.
     
    3. série
    1:2
    Výborný blafák aj od Petra Kafku. Potiahol si Bartošáka na bekhend a potom to dal pod hornú žrď.
     
    2. série
    1:1
    Jakub Lev je takisto úspešný! Rýchla strela k ľavej žrdi prešla popri Habalovej vyrážačke.
     
    2. série
    0:1
    Tomáš Netík to urobil nádherne. Spomedzi kruhov zavesil pod brvno.
     
    1. série
    0:0
    So Szturcovým nájazdom si Habal poradil, pokryl si ľavú žrď.
     
    1. série
    0:0
    Václavov Čížekov blafák neprekabátil Bartošáka.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    V predĺžení gól nepadol. O víťazovi stretnutia rozhodnú samostatné nájazdy. Po päť na každej strane, potom až do rozhodnutia.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:54
    Čížekovu jemnú strelu od modrej čiary bezpečne brankár Bartošák zachytil.
     
    64:14
    Brophey mohol rozhodnúť! Kafka mu poslal veľmi dobrý puk pred bránkovisko, Evan Brophey si to ešte prehadzoval na bekhend, ale Bartošák podržal svoj tím výrazne.
     
    63:36
    Hráč Vítkovic Samson Mahbod nepríjemne narazil do mantinelu v strednom pásme. Odišiel však po vlastných, ale okamžite do šatne.
     
    62:44
    Ondřej Roman ešte z ľavého kruhu prihrával pred bránku, v ktorej bol pripravený Vladislav Habal. Puk usmernil do opačného rohu klziska, odkiaľ už nečíhalo nebezpečenstvo.
     
    62:03
    Jakub Lev zastavil Košičanov v strednom pásme a vzal puk späť dozadu a až potom ho Vítkovice vyhodili.
     
    61:11
    Tak toto bola veľká šanca! Netík presunul pred bránku Bropheymu, Kafka sa ešte uvoľnil pred bránkou, ale gólman Bartošák Kafkovu strelu šikovne zneškodnil.
     
    60:46
    Košice vyhrali buly, rozbehli presilovkový kolotoč. Netík presunul na os ihriska pri modrej čiare Šedivému, ktorý poľahky nahodil na pripraveného Bartošáka.
     
    60:23
    Hneď v úvode predĺženia chyba na strane Vítkovic. Za podrazenie si dve minúty odsedí Lukáš Kucsera.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Posledná dvadsaťminútovka priniesla opäť pozoruhodný hokej. Košiciam sa podarilo vyrovnať v 50. minúte z hokejky Haščáka. Budeme sledovať maximálne 5-minútové predĺženie s tromi korčuliarmi na jednej aj druhej strane.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:45
    Zo skrumáže na úrovni bránkovej čiary vyťažili Košice vhadzovanie v útočnom pásme. Suja s Galambošom puk vybojovali a presunuli ho len k Bartošákovi, ktorý pre istotu prikrýval.
     
    58:51
    Šedivý nahodil puk do útočného pásma. Chvíľu ho tam oceliari podržali a snažili sa ešte o prekvapenie Bartošáka. Vítkovická defenzíva nepripustila žiadne zlyhanie.
     
    57:47
    Košičania sa dostali s pukom do pásma, no neurobili nič riskantné. Museli sa ihneď ponáhľať dozadu, Vítkovice už štartovali do rýchleho útoku.
     
    57:14
    Netík ešte posunul pred bránku Petrovi Kafkovi, ktorý strieľal z otočky, no gólman Bartošák uspel v zákroku.
     
    56:17
    Oleszova prihrávka Levovi po ľavom krídle smerovala za Habalovu bránku. Košický gólman rýchlo prišiel k puku, zastavil ho a prenechal spoluhráčom.
     
    54:53
    Vítkoviciam sa podarilo udržať ešte chvíľu pásmo vďaka rýchlemu dokorčuľovaniu od Hrbasa. Strela od modrej čiary skončila na Habalovi.
     
    54:12
    Koch chcel prebrať puk za bránkou, no zbytočne a nechtiac sa pošmykol. Vítkovice to chceli ihneď využiť, Květoň prihral pred bránu Ondřejovi Romanovi a ten svižnou strelou zamestnal Habala.
     
    53:13
    Pred bránkou sa naskytlo až veľa priestoru pre Leva s Oleszom. Olesz posunul Levovi na metrovú vzdialenosť od bránky. Habal sa stihol presunúť a zakončenie Jakuba Leva vyraziť na ochrannú sieť.
     
    53:01
    Barankova prudká rana od modrej čiary takisto došla až ku košickému gólmanovi, ktorý si so situáciou opäť poradil.
     
    51:59
    Hrbasova šikovná strela od modrej čiary skončila na Habalovom betóne. Košický brankár je počas tohto oslabenia zatiaľ v úplnej permanencii.
     
    51:08
    Rostislav Olesz si spracoval prihrávku medzi kruhmi a ihneď sa pokúsil zkaončiť. Habal bol pripravený a stihol včas reagovať.
     
    50:46
    Presilová hra pre ostravské Vítkovice. Patrik Koch dostáva dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    50:00
    Kafka s Bropheym sa znenazdajky ocitli vo dvojici v prečíslení proti jednému. Vymenili si posledný krát puk medzi kruhmi, pálil Evan Brophey, ale bránu prestrelil.
     
    49:24
    Košice dali gól!
    Oceliari po prvýkrát skórujú v tomto zápase aj vďaka početnej výhode. Pulli z modrej čiary nabíjal tesne za ľavý kruh MARCELOVI HAŠČÁKOVI, vyslal veľmi tvrdý projektil a Bartošák v tejto chvíli rozhodne nemal šancu.
    Asistencie: Jere Pulli, Jakub Suja.
     
    48:41
    Pulli presunul puk na pravý kruh Jakubovi Sujovi, ktorý okamžite strieľal smerom na bránku. Vítkovice zatiaľ oslabenie pozorne bránia.
     
    47:41
    Presilová hra pre Košice. Ondřej Roman dostáva dve minúty za seknutie.
     
    46:38
    Šimon Stránský prekorčuľoval okolo bránky a dostal sa následne na úroveň bránkovej čiary. Odtiaľ prihrával popred bránkovisko, no nepresne na Romanovu hokejku.
     
    45:51
    Košickí hokejisti si vzali puk za svoju bránku a počkali, kým hráči prestriedajú. Aj hráči Vítkovic prestriedali formácie.
     
    45:00
    Olesz si všimol medzi kruhmi voľného Romana Szturca, ktorému sa podarilo pohotovo z prvej vypáliť. Habal sa presunul a do výstroja schoval prudký puk.
     
    43:48
    Květoň sa presunul na ľavý kruh a šikovnou strelou švihom preveril Habala. Hneď sme na opačnej strane videli protiútok, Brophey na pravý kruh nabíjal Netíkovi a ten oprášil Bartošákovu rýchle nastrčenú vyrážačku.
     
    42:44
    Dudášova rana príklepom od modrej čiary bránku nenašla. Puk unikol do stredného pásma a môžu opäť s ním na hokejkách pokračovať české Vítkovice.
     
    42:12
    Vladislav Habal opäť predviedol vynikajúci zákrok. Jednoznačným spôsobom zlikvidoval strelu spomedzi kruhov z hokejky Lukáša Kucseru a nie po prvýkrát v tomto zápase poriadne podržal Košice.
     
    41:28
    Václav Čížek šikovnou strelou švihom poslal puk skrz útočné pásmo. Bartošák puk odsledoval, ale zasiahnuť nemusel, strela bola nepresná.
     
    40:19
    Květoň prihrávkou našiel medzi kruhmi Ondřeja Romana a ten okamžite pálil. Hneď svižný útok Vítkovic a okamžitý zákrok Habala mierne naznačil, že v tretej tretine ešte uvidíme zaujímavé dianie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Prostredná časť hry opäť písala pútavý príbeh. Z tímu Košíc sa najviac vyznamenal brankár Habal, ktorý síce v 34. minúte inkasoval z hokejky Kucseru, no inak bol oporou. Vítkovice a aj Košice mali viacero príležitostí, využitá bola len tá jedna.
    Dianie vyvrcholí v tretej tretine, ktorá sa začne približne o 12:33.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:30
    Roman výbornou prihrávkou našiel uvoľneného Květoňa v predbránkovom priestore. Jemu sa okamžite podarilo zakončiť, Habal si dokázal postrážiť bránu a neinkasovať! Takýto zákrok svojho brankára určite Košice potrebovali.
     
    38:24
    Sujova delovka od modrej čiary smerovala len vedľa. Vítkovice upratali puk mimo nebezpečenstva a môžu založiť novú útočnú akciu.
     
    37:18
    Košickí hokejisti absolútne pokazili prečíslenie troch proti jednému! Suja si vymenil puk s Haščákom, ktorý asi chcel prihrať krížom na Šoltésa, no vzdal sa tejto šance a sám hráč Vítkovic si poradil s trojicou hráčov HC Košice.
     
    36:15
    Možno sa podarí oceliarom vyrovnať teraz. Jan Výtisk dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    36:11
    Šoltés vrátil puk na modrú čiaru, kde bol Václav Čížek a ten okamžite z prvej vypálil, no gólman Bartošák bol opäť stopercentne koncentrovaný.
     
    35:01
    Dudáš si spracoval prihrávku na modrej čiare a šikovne z otočky poslal puk na bránku. Brankár Bartošák bol pripravený a podarilo sa mu zakončenie vyraziť.
     
    34:33
    Hrbasova prudká delovka od modrej čiary smerovala na košických obrancov. Jeden z nich stečoval puk na ochrannú sieť.
     
    33:44
    Vítkovice dali gól!
    Sledujeme prvý gól v zápase o piate miesto! Rozumne si na ľavý kruh nakorčuľoval LUKÁŠ KUCSERA, ktorý okamžite po krížnej prihrávke z prvej od Mahboda umiestnil puk do voľného miesta Habalovej bránky!
    Asistencia: Samson Mahbod.
     
    33:24
    Trškova dlhočizná prihrávka našla na útočnej modrej rozbehnutého Rastislava Deja, ktorý urobil protismernú kľučku na pravom kruhu, ale už sa potom k strele nedostal.
     
    32:10
    Květoň posunul puk medzi kruhy Romanovi, ktorý ešte akciu vyšperkoval a nakrátko do predbránkového priestoru dával Patrikovi Zdráhalovi, no ten nesprávne triafal a puk mu napokon prenikol pomedzi korčule. Habal ostal bez zákroku.
     
    31:12
    Jakub Suja sa dostal do streleckej pozície spoza ľavého kruhu. Brankár Bartošák si bližšiu žrď postrážil a nedovolil oceliarom ďalej pokračovať v obliehaní brány.
     
    30:26
    Obaja hráči zapojení do šarvátky – Ladislav Nagy a Jan Schleiss dostávajú 5+10 minút za zhodenie rukavíc a osobné tresty do konca zápasu za zhodenie rukavíc.
     
    30:26
    Tak vážení športoví fanúšikovia, sledovali sme prvú pästnú výmenu na 71. ročníku Tatranského pohára. A do šarvátky sa prekvapivo zapojil Ladislav Nagy, ktorý si pár úderov vymenil s Janom Schleissom!
     
    29:49
    Rýchlo sa pred bránku prepracoval Jakub Lev. Z pravého kruhu vyslal pohotovú strelu na bránu. Habal však v prostrednej časti hry predvádza absolútne sebaisté zákroky a Vítkovice stále na jeho prekonanie nepripravili recept.
     
    29:14
    Barankova prihrávka za ľavý kruh našla Mareka Hrbasa, ktorý vypálil okamžite z prvej príklepom a táto tvrdá strela opečiatkovala pravú žrď bránky gólmana Habala!
     
    28:52
    Už si to žiadalo strelu na bránu, čo vycítil aj Peter Trška a po prihrávke z prvej napálil na bránu. Habal predviedol suverénny zákrok lapačkou a opäť raz podržal Košice v tomto zápase.
     
    28:28
    Vítkovický kolotoč pokračuje a český celok stále drží Košičanov zavretých v ich obrannom pásme. Puky lietajú zo strany na stranu, štvorica oceliarov zatiaľ bráni zodpovedne.
     
    27:54
    Peter Trška chcel z osi ihriska na modrej čiare nahadzovať puk na bránku, Habal mal pred sebou na pomoc spoluhráčov, ktorí mu pomáhali delovku zblokovať.
     
    27:08
    Presilová hra pre Vítkovice. Jere Pulli dostáva dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    26:47
    Daniel Kurovský sa prebojoval s pukom pomedzi košických obrancov, no nedokázal už úspešne zakončiť smerom na Habala.
     
    26:20
    Petráš sa dostal k puku v obrannom pásme, poza obrancov mu už korčuľoval Klíma, ale Petráš napokon iba vyhodil puk a nazbieral nejaké cenné sekundy.
     
    25:36
    Dej nabil po modrej čiare Janovi Schleissovi, ktorý rýchlym náprahom vyslal prudký projektil. Košičania boli dobre postavení a jednému z nich sa túto tvrdú delovku podarilo zastaviť.
     
    24:44
    Presilová hra pre Vítkovice. Jere Pulli dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    24:41
    Zdráhal ostal voľný stáť na modrej čiare. Spracoval si prihrávku, vnikol do útočnej tretiny a pokúšal sa zblízka zaskočiť Habala. Gólman Košíc ostal koncentrovaný a pripísal si úspešný zákrok.
     
    23:57
    Baranka zo stredného pásma presunul puk na útočnú modrú Romanovi Szturcovi, ktorý chcel ihneď pokračovať v rýchlej akcii, no zastavilo ho postavenie mimo hry.
     
    23:07
    Vítkovičania získali na istý čas útočné pásmo. Hrbas si chcel krížnu prihrávku spracovať na modrej, no puk mu od hokejky odskočil do vzduchu a preletel až na striedačku jeho tímu.
     
    22:41
    Dudášovi sa podarilo prekorčuľovať klzisko po pravom krídle. Dostal sa až na úroveň bránkovej čiary, no odtiaľ už Bartošáka veľmi neprekvapil.
     
    21:44
    Olesz si spracoval prihrávku v strednom pásme a následne prenikol medzi kruhy. Tam mu puk ušiel z čepele a už sa do streleckej možnosti nedostal.
     
    20:32
    Dudáš prenechal puk v útočnom pásme Netíkovi, ktorý sa snažil nahodiť na bránku spomedzi kruhov, ale obrancovia Vítkovic Netíkovi v žiadnom prípade nedovolili ohroziť Bartošáka.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná tretina bola znamenitá, zápas mal veľmi dobré tempo. Niekoľko streleckých možností bolo na oboch stranách, ale žiadne góly.
    Po 20 minútach je teda stav stále nerozhodný 0:0.
    Druhá tretina sa začne približne o 11:43.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:24
    Zdráhal nabil medzi kruhy Ondřejovi Romanovi, ktorý veľmi prudko vypálil príklepom. Habal sa presunul a začal sa sústrediť včas. Predviedol úspešný zákrok.
     
    18:48
    Kafka prenikol do útočnej tretiny a prihrávkou po mantineli sa snažil nájsť Bropheya. Ten síce za pukom smeroval, no nestihol ho dokorčuľovať včas.
     
    18:04
    Nahodenie puku od modrej čiary z hokejky Šedivého skončilo na Bartošákovi. Gólman Vítkovic si siahol na puk a predviedol úspešný zákrok.
     
    16:48
    Marcel Haščák si so svojimi kolegami z formácie veľmi nerozumel, na ľavom kruhu omylom vzal puk Sujovi, keď oň viditeľne Suja ešte mal záujem.
     
    16:08
    Šoltés si spracoval prihrávku medzi kruhmi a vypálil na brankára Bartošáka. Gólman Vítkovic si so strelou poradil.
     
    15:22
    Marek Hrbas sa rozhodol vystreliť od modrej čiary. Jeho šikovná svižná koncovka letela na Habalovu vyrážačku, odkiaľ sa puk presmeroval do rohu klziska.
     
    14:21
    Trškova šírková prihrávka na modrú čiaru síce našla Stránského, ktorý ihneď bez váhania pálil. Nastrelil však len košických korčuliarov.
     
    13:50
    Vítkovice získali útočnú tretinu po založení útoku z hĺbky obranného pásma a rozbehli presilovkový formát. Z pravého kruhu to prudkou strelou švihom skúšal Rastislav Dej, ale našiel Habalovu lapačku pripravenú.
     
    13:24
    Vítkovice si zahrajú prvú presilovku v tomto stretnutí o piate miesto. Patrik Koch dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    13:00
    Brankár Košíc Vladislav Habal si na svoje konto pripísal úspešný zákrok, keď vykryl strelu Jana Schleissa z ľavého kruhu.
     
    12:39
    Košičania si síce prihrali, no rukou. Hra bola ihneď prerušená a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    12:06
    Košickým hokejistom v tejto chvíli založenie útoku nevyšlo už na začiatku. Prihrávka z obranného pásma od Pulliho nenašla žiadneho adresáta, a tak mali čiaroví rozhodcovia jednoznačný dôvod na to, aby odpískali icing. A tak sa aj stalo.
     
    11:37
    Šoltés sa nehrnul zbytočne do útoku. Puk poslal späť dozadu na obrancu Kocha, ktorý si počkal na svoju obrannú dvojičku Pulliho a až tak oceliari rozbehli nový útok.
     
    10:41
    Mahbodova jemná prihrávka z ľavého kruhu smerovala pred bránku, kde si už umne korčuľoval Petr Šidlík, no cez Lenďáka sa mu pripravovala strelecká pozícia len veľmi ťažko.
     
    10:14
    Ostravský celok je už v plnom počte a pripravený čeliť Košiciam v pätici. Szturc sa dostal k puku v obrannom pásme a okamžite ho poslal iba do stredného pásma.
     
    09:38
    Sujovi sa pred bránkoviskom ukázal Marcel Haščák, ktorý bol podľa môjho názoru v dobrej streleckej pozícii. Rozhodol sa však s pukom zájsť späť k zadnému mantinelu a viac vytrápiť obrancov Vítkovic.
     
    08:38
    Netíkovi sa podarilo vniknúť do útočného pásma, ale jeho spoluhráči ho takmer vôbec nepodporili. Košice pásmo neudržali a Vítkovice mohli po vyhodení puku zbierať ďalšie cenné sekundy.
     
    07:39
    Košičania vyhrali buly v útočnom pásme a rozbehli už presilovkový formát. Nagy však s pukom na modrej čiare zaváhal, odskočil mu z hokejky a potom ho hráč Vítkovic nekompromisne odstrelil preč.
     
    07:11
    Presilová hra pre oceliarov. Za držanie odchádza na trestnú lavicu Jakub Lev z HC Vítkovice.
     
    06:26
    Patrik Zdráhal si síce našiel na chvíľu voľný priestor na útočnej modrej a vytvoril si pozíciu pre spracovanie prihrávky od Výtiska. Košičania mu však spracovať pas dovolili, ale už mu nedovolili vniknúť poľahky medzi kruhy.
     
    05:36
    Dudáš zaujímavo prekorčuľoval po pravom krídle a dostal sa až blízko pred brankára Bartošáka. Následný Dudášov jemný bekhendový pokus letel vedľa pravej žrde.
     
    04:48
    Galamboš korčuľoval za nahodeným pukom na zadný mantinel, ale odtiaľ sa už do predbránkového priestoru nedostal. Nebolo mu to zo strany obrancov ostravského celku umožnené.
     
    04:05
    Rostislav Olesz umne nahadzoval puk na hybridný icing. Vítkovičanom sa ho napokon podarilo zachytiť a udržali sa ešte aj niekoľko sekúnd v útočnej tretine. Košice však stihli zorganizovať defenzívu a nevytvorili strelecké priestory pre HC Ridera.
     
    03:31
    Krenželok šikovnou prihrávkou do stredového kruhu naštartoval Jana Schleissa, ktorý sa dostal medzi kruhy a odtiaľ preveril Habalovu pozornosť. Český gólman v službách oceliarov predviedol spoľahlivý zákrok.
     
    02:51
    Jakub Lev zabojoval o puk za bránkou v súboji s Kochom a podarilo sa mu nájsť obrancu na modrej čiare. Ridera potom o puk prišla, dopredu vyrazila dvojička Kafka, Brophey, ktorá si takisto streleckú možnosť nevypracovala.
     
    02:26
    Pytlík pri mantineli dostihol puk. Bol pri ňom prvý, no možno reagoval trochu zbrklo, keď ho posielal preč z obranného pásma len na zakázané uvoľnenie.
     
    01:52
    Po ľavom krídle sa šikovne dopredu dostal Rastislav Dej, ktorého zakončenie švihom z kruhu skončilo na Habalovi. Košický gólman pre istotu puk prikryl.
     
    01:28
    Iniciatívu zatiaľ majú Vítkovice, no stále je to bez streleckého pokusu. Výtisk vzal puk do obranného pásma, počkal na spoluhráčov zo striedačky a zakladal útok.
     
    00:31
    Oba tímy odštartovali toto stretnutie o piate miesto. Košičania sa predvedú proti Vítkoviciam v tmavomodrých dresoch. Vítkovice odohrajú tento zápas v dresoch bielej farby.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Prajem vám príjemné dopoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu o 5. miesto medzi HC Vítkovice a HC Košice. Stretnutie sa začne o 11:00.

    Vítkovice obsadili po prehre nad DVTK Miškolc 3:1 a včerajšej výhre nad HK Poprad 5:6 po samostatných nájazdoch tretie miesto v skupine A so ziskom dvoch bodov. Včera po stretnutí medzi Popradom a Vítkovicami teda bolo jasné, že v zápase o piate miesto proti sebe nastúpia Vítkovice proti Košiciam. Oceliarom nevyšli vstupy do 71. ročníka Tatranského pohára. Znojmu podľahli 4:3 po predĺžení a následne taktiež po predĺžení prehrali 2:3 s francúzskym Gapom. S dvomi bodmi teda obsadili v skupine posledné miesto a o konečnú 5. priečku si zmerajú sily práve s Vítkovicami.

    HC Vítkovice
    Slovenským a najmä tým popradským fanúšikom je určite dobre známy celok z Ostravy, ktorý je asi najväčším lákadlom 71. ročníka Tatranského pohára. Vítkovice sa na tomto hokejovom turnaji predstavia už po jubilejný 15. krát, dvakrát štartovali ešte pod hlavičkou TJ Vítkovice. Celkovo Vítkovice vyhrali Tatranský pohár štyrikrát, v rokoch 2002, 2006, 2007 a naposledy v roku 2009. Naposledy sa na Tatranskom pohári predstavili v roku 2011. Káder mužstva, ktorému sa ešte nikdy v histórii nepodarilo vyhrať českú extraligu, tvoria zatiaľ do veľkej miery českí hokejisti spoločne so šiestimi Slovákmi. Vo Vítkoviciach pôsobia momentálne naši hráči, ktorí si obliekli aj slovenský reprezentačný dres, a to Ivan Baranka (124 zápasov za „A“ SR), Peter Trška (31) , Rastislav Dej (31) či Radoslav Tybor (49). Do tímu sa snažia plnohodnotne zapracovať aj slovenskí mladíci Lukáš Žiak a Jozef Baláž, ktorí reprezentovali Slovensko aj v mládežníckych, dorasteneckých a juniorských výberoch. Okrem spomenutých šiestich Slovákov je vo Vítkoviciach aj Kanaďan Samson Mahbod a Švéd Erik de la Rose. V príprave na novú sezónu sa Vítkoviciam veľmi nedarilo. Zdolali síce Slovan Bratislava 3:1 a Porubu 6:2, ale podľahli dvakrát Třincu 0:3 a 3:1, Vsetínu 2:1 a ruskému Soči 4:6.

    HC Košice
    Niekoľkonásobný majster slovenskej extraligy príde na Tatranský pohár už po 31. krát. Košice majú na konte spolu (aj pod hlavičkou VSŽ) už 10 víťazstiev na Tatranskom pohári a na 71. ročník Tatranského pohára prichádzajú „oceliari“ ako obhajcovia titulu. Pod vedením českého kouča Romana Šimíčka odohrali Košičania v novej sezóne dokopy 5 zápasov, tri z nich na zvolenskom Memoriáli Pavla Zábojníka. Košice na tomto turnaji zdolali Graz 4:6 a Klagenfurt 1:4 a podľahli poľskému tímu z mesta Tychy 5:3. Ostatne si poradili s Miškolcom 7:1 a naposledy 23. augusta podľahli v odvete Miškolcu 3:1. Tím Košíc prijal cez leto niekoľko posíl, jednou z najvýraznejších by mala byť osoba Marcela Haščáka. K tímu sa pridali aj dobre známy český útočník Tomáš Netík, či Slovinec Klemen Pretnar.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Tatranský pohár je však najstarším hokejovým turnajom na Slovensku a druhým najstarším hokejovým turnajom v Európe. Tento rok sa bude písať jeho 71. kapitola.
    Počet účastníkov a systém turnaja je rovnaký ako minulý rok. Šesť mužstiev je rozložených do dvoch skupín, v skupine odohrá zápas každý s každým. Na základe získaných bodov (3 za výhru v riadnom hracom čase, 2 za výhru po predĺžení alebo nájazdoch, 1 za prehru po predĺžení alebo nájazdoch) sa v posledný deň turnaja odohrajú tri zápasy: o konečné 5. miesto, o bronz a finále. Úlohu postavenia v tabuľke môžu zohrať aj pomocné body. Pomocný bod môže mužstvo získať, ak zvíťazí v doplnkových samostatných nájazdoch, ktoré sa konajú po každom zápase.

    Účastníci:
    A skupina: DVTK Jegesmedvék Miskolc, HC Vítkovice Ridera, HK Poprad
    B skupina: HC Košice, HC Orli Znojmo, Rapaces de Gap

    Program a výsledky
    Štvrtok 30.8.2018

    16:00 HK Poprad – DVTK Jegesmedvék 3:1 (skupina A)
    20.00 HC Orli Znojmo – HC Košice 4:3 p.p. (skupina B)

    Piatok 31.8.2018
    15.00 Rapaces de Gap – HC Orli Znojmo 2:4 (skupina B)
    19.00 DVTK Jegesmedvék – HC Vítkovice 3:1 (skupina A)

    Sobota 1.9.2018
    15.00 HC Košice – Rapaces de Gap 2:3 p.p. (skupina B)
    19.00 HK Poprad – HC Vítkovice 5:6 s.n. (skupina A)

    Nedeľa 2.9.2018
    11.00 o 5. miesto: HC Vítkovice – HC Košice
    15.00 o 3. miesto: DVTK Miškolc – Rapaces de Gap
    19.00 finále: HK Poprad – HC Orli Znojmo

    Posledných päť víťazov Tatranského pohára
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    67. ročník, 2014, medzinárodný, HK Poprad
    68. ročník, 2015, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    69. ročník, 2016, medzinárodný, Pelicans Lahti (Fínsko)
    70. ročník, 2017, medzinárodný, HC Košice

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2018 ste srdečne pozvaní. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať všetky priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 34. Kucsera (Mahbod) – 50. Haščák (Pulli, Suja), rozh. náj. Kafka

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Čížek (KOS)
    0:0   Szturc (VIT)
    2. série:
    0:1   Netík (KOS)
    1:1   Lev (VIT)
    3. série:
    1:2   Kafka (KOS)
    1:2   Kucsera (VIT)
    4. série:
    1:2   Haščák (KOS)
    1:2   Květoň (VIT)
    5. série:
    1:3   Žitný (KOS)


    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Baranka, Šidlík, Černý, Výtisk, Trška, Krenželok – Květoň, Roman, Zdráhal – Olesz (C), Lev (A), Schleiss – Szturc (A), Mahbod, Dej – Kurovský, Stránský, Pytlík – Kucsera
    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Dudáš (A), Lenďák, Šedivý, Čížek, Pulli, Koch, Michalčin, Jokeľ – Kafka, Brophey, Netík (A) – Šoltés, Krajňák, Nagy (C) – Suja, Galamboš, Haščák – Petráš, Klíma, Žitný
    bahis siteleri