Olomouc – Slavia Plzeň 9:4 (kon.)
konec
FBS Olomouc
9:4 (5:1, 3:2, 1:1)
FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň
Sobota 08.09.2018, 20:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • ČEZ Extraliga žen • 1. kolo
     
    Olomoucký tým nakonec i ve třetí třetině potvrdil svou výhodu nabytou už na startu utkání a dokázal vybojovat v prvním kole letošní sezóny první tři body. Plzeň sice ukázala nemalý potenciál, ale na zkušeného soupeře přeci jen nestačila, když prohrála s Olomoucí o pět branek. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (21:50:49)
     
    Nejlepší hráčky utkání: Michaela Žáková (Olomouc) – Nikola Staňková (Plzeň)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 35, Plzeň – 34
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 11, Plzeň – 10
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Olomouc už viditelně nechce nic uspěchat, neboť se příliš netlačí do ofenzívy. Slavia se ale i tak nedokáže dostat k míčku, Hanačky jsou velmi dominantní.
     
    58:41
    Oháňková vypálila velmi rychle tahem, střela ale letěla těsně vedle pravé tyče.
     
    57:42
    Krňoulová se v této chvíli musí vracet ze hry zpět na lavičku, neboť si zřejmě poranila kotník. Okamžitě tak za ní vyráží zdravotníci, její pokračování v tomto duelu je nejisté.
     
    56:26
    Žáková spolu s Tomanovou se pokoušely natlačit do těžiště plzeňské obrany, což se podařilo po průniku Mošťkové. Fialová ale byla při ráně ze střední vzdálenosti připravena a bez potíží zasahuje.
     
    55:09
    Olomouc si vybírá po posledních okamžicích nesouladu v rozehrávce timeout!
     
    53:29
    Plzeň zklidnila svou ofenzivní hru, ale Hanačky se prozatím dokážou vyhnout dalšímu inkasování. Slavia ale působí prozatím stále sympatickým dojme i přes aktuální stav.
     
    52:41
    Slezáková se dostala k teči rány Pejzlové, jenže po snaze o trefení míčku se zřejmě zranila. Na střídačku tak musí během hry velmi ztěžka odkulhat.
     
    51:41
    Tým SLAVIA Plzeň právě vstřelil branku!
    Plzeň se dostává znovu do pětibrankového odskoku! Po rychlé souhře na malém prostoru se NIKOLA STAŇKOVÁ nijak nerozpakovala a okamžitě pálila na přední tyč. Franková byla bezradná. Asistence: Lenka Přerostová.
     
    50:24
    Manová se pomaličku dostávala k zakončení a blafáku, jenže Fialová dokázala olomoucké letní posily dokonale snížit střelecký úhel. Olomouc tak musí pokračovat v tlaku bez střeleckého pokusu.
     
    49:33
    Přerostová velmi usilovně presovala, ale Hanačky její tlak dokázaly zneutralizovat. Po rychlé rozehrávce po mantinelu se FBS dostává do ofenzivní fáze.
     
    48:34
    Mašková se dostala po levém křídle k palbě, avšak i tentokrát byla Franková díky pohotovému zákroku ramenem jistá. Plzeň se ale opravdu postupnými krůčky zlepšuje.
     
    47:48
    Cholinská s Žákovou se pokoušely protlačit míček na Oháňkovou, jenomže Slavia zvládla tomuto aktu čelit. Domácí mančaft se tak musí snažit dostat balónek znovu do těžiště hry.
     
    46:18
    Přerostová otestovala pozornost Frankové ranou z rohu, jenomže olomoucká brankařka byla ready. Míček tak končí po jejím dalším zákroku v rohu hřiště.
     
    45:48
    Plzeň sice enormně oproti začátku dokázala zlepšit rozehrávku, ale moc užitku nyní z tohoto faktu nemá. Hanačky jsou i nadále relativně sebevědomé.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 8. Mošťková (Cholinská), 8. Žáková (Manová), 8. Cholinská (Oháňková), 18. Mošťková (Oháňková), 19. Manová, 28. Cholinská (Pejzlová), 30. Cholinská (Jakubkovičová), 33. Žáková (Pejzlová), 43. Tomanová (Bořutová) – 8. Mašková (Ježková), 23. Krňoulová (Suková), 27. Šnebergrová, 52. Staňková (Přerostová)


    FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – M. Grufíková, Pejzlová, Rozenbergová, Václavíková, Sedláková, Jakubkovičová – Bořutová, Cholinská, Kylarová – Manová, Oháňková (C), Mošťková – Slezáková, Žáková, Tomanová.
    FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň: Fialová (Fišerová) – Denková, Krňoulová, Nachtmanová, Volkmannová, Vostracká, Koulová – Böhmová, Chalušová, Ježková – Křemenáková, Mašková, Přerostová – Staňková (C), Suková, Šnebergrová – Vaníčková.

    Rozhodčí: Michal Prouza, Petr Rogowski

    Diváci: 85
    bahis siteleri