Japonsko – Kostarika 3:0 (kon.) | Jižní Korea – Chile 0:0 (kon.) | Polsko – Irsko 1:1 (kon.)
Sev. Irsko – Izrael 3:0 (kon.) | Anglie – Švýcarsko 1:0 (kon.)
konec
Anglie
1:0 (0:0)
Švýcarsko
Úterý 11.09.2018, 21:00 • King Power Stadium, Leicester • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto přípravného utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (23:03:58)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:14.
     
    Je dobojováno! Albion si po třech porážkách trošku zlepšil náladu vítězstvím 1:0 nad Švýcarskem. V prvním poločasu však byl anglický výkon značným zklamáním, během pauzy ale přišel potřebný impulz a do druhé půle naskočil mnohem suverénnější tým, který rozhodl v 54. minutě zásluhou Marcuse Rashforda. Hostující Švýcaři na hřišti favorita rozhodně neudělali ostudu, míč měli na svých kopačkách o něco častěji, ale přesto si nevytvořili prakticky žádnou gólovou šanci.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Jesse Lingard se dopustil faulu na Schära. Švýcaři rozehráli na krátko, ale dostali se jen k půlící čáře, kde byl tentokrát faulován Fernandes.
     
    90+4
    Hosté ani nemohou uvažovat o vyrovnání, protože čelí dobré kombinaci Angličanů. Ti se naopak nikam neženou a šetří zbývající čas.
     
    90+3
    Po odpískaném faulu rozehrával Trippier. Angličané se přesunuli na pravou stranu, kde ke své nespokojenosti nevybojovali ani autové vhazování.
     
    90+2
    Edimilson Fernandes dostal z levé strany přihrávku před pokutové území. Nic dalšího nevymýšlel a vystřelil z třiadvaceti metrů, ovšem znovu se jednalo o hodně nepřesný pokus.
     
    90+1
    Nějaký ten čas na vyrovnání švýcarská reprezentace ještě má. V Leicesteru se totiž bude hrát ještě pět minut.
    90. Albian Ajeti (SUI)
     
    90
    John Stones hodně podcenil nákop na Ajetiho, který se přes něj dostal ke střele, jenomže zprava zamířil až trestuhodně mimo prostor branky.
     
    89
    Jack Butland si zakřičel a dal jasný příkaz spoluhráčům, aby pustili nepřesný centr z levé strany do zámezí.
     
    88
    Rashfordovi sebral míč Xhaka. Fernandes pak chtěl potáhnout míč středem a přitom byl stáhnut Hendersonem, který je napomenut žlutou kartou.
     
    87
    Centr na první tyč byl pro anglickou obranu snadným soustem. Lichsteiner vzápětí fauloval a domácí mohou pošetřit pár drahocenných vteřin.
     
    87
    Xhaka nemohl střílet a ještě přistrčil míč před šestnáctku na Mehmediho. Ten už napřáhl ke střele, která byla v brzké fázi ztečovaná na rohový kop.
     
    86
    Schär poslal milimetrově přesný nákop na Seferoviće. Ten ale přišel o balón prakticky ihned po zpracování a vše vrací zpět do klidných vod.
     
    85
    Snad poprvé jdou výrazněji slyšet i švýcarští fanoušci, kteří už dobré dvě minuty sledují, jak jejich oblíbenci drží míč daleko od obou branek.
     
    84
    Spolupráce mezi třemi Švýcary na malém prostoru neklapla a hra se znovu vrátila do blízkosti půlící čáry.
     
    83
    Albion postupně vysouval obrannou linii a zahnal hostující fotbalisty na jejich vlastní půlku. O konec útočné akce se ale v žádném případě nejedná.
     
    82
    Teď se domácí několika přihrávkami přesunuli zleva k ose hřiště, kde Kane ještě tušil Lingarda, ale přihrávku na něj švýcarská obrana vystihla.
     
    81
    Angličané mají už přes dvacet minut na hřišti Jesseho Lingarda a Harryho Kanea. Ti se však prakticky vůbec nedostávají do hry a nemají téměř žádné dotyky s balonem.
     
    80
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Xherdan Shaqiri, přichází Haris Seferović.
     
    79
    Slibně vypadající švýcarská akce vyvrcholila přihrávkou z levé strany na Ajetiho, který byl správně přistižen v ofsajdu.
     
    78
    Velké pozdvižení na stadionu v Leicesteru. Ke svému debutu v národním týmu je připraven zdejší hráč Ben Chilwell, který nahrazuje Dannyho Rose. Další změnou je příchod Trippiera za Alexandera-Arnolda.
     
    78
    Danny Rose si to namířil do pokutového území, kde chtěl střílet, ale míč byl sražen do autu. Nakonec z toho nebude ani rohový kop.
     
    77
    Angličané si zbytečně zahrávali s ohněm a dostali se pod tlak padajících protihráčů. Butland se ale ničeho nezalekl a konstruktivně rozehrál.
     
    76
    Tempo hry zase malinko opadlo. Nic se ale nezmění na tom, že Švýcaři v poslední době hrají pouze bez balónu.
    Na utkání v Leicesteru dorazilo 30 256 diváků

     
    74
    Djorou se vydal na útočný výlet, který skončil sraženým balónem a dopředu signalizovaným ofsajdem hostů.
     
    73
    Fabian Schär odvedl dobrou práci a centr z rohového kopu odhlavičkoval do bezpečí. Následoval nepřesný pas doprava na Rose a vhazovat budou Švýcaři.
     
    72
    Trent Alexander-Arnold kvůli teči nedostihl přihrávku od Hendersona. Ve třiasedmdesáté minutě se chystá rohový kop ve prospěch Albionu.
     
    71
    Rose narazil Rashfordovi, který pustil míč za sebe, kde levačkou pálil Danny Rose, ale Sommerovu branku minul o pořádný kus.
     
    70
    Angličané hrají po změně stran diametrálně lépe a prakticky vůbec nepouští Švýcary na svou obrannou polovinu.
     
    68
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Fabian Delph, přichází Jordan Henderson.
     
    67
    John Stones měl pár minut po příchodu nějaké zdravotní trable. Prozatím je ale zažehnal a oba týmy už jsou zase v plném počtu.
     
    66
    Trojitá změna také u Švýcarů. Odchází Zakaria, Gavranović a Freuler a na trávník míří Fernandes, Ajeti a Zuber.
     
    65
    Shaqiriho nízký centr nenadělal domácí obraně žádnou větší paseku a Švýcaři se po odkopu vrátili až k Yannu Sommerovi.
    64. Xherdan Shaqiri (SUI)
     
    64
    Lichsteiner měl po své pravé ruce Schära, který dobře odcentroval na Shaqiriho, jenže jeho pokus srazil John Stones na rohový kop.
     
    63
    Erick Dier si dlouho chystal nákop do pokutového území. Rashford na něj nedosáhl, ale diváci i tak ocenili tuto snahu potleskem.
     
    62
    Schär se mezitím dal zdravotně do pořádku a už je zpátky na hřišti, kde probíhá ofenzivní akce Albionu. Ten je po změně stran jednoznačně lepším týmem.
     
    61
    Po hodně hry přichází očekávané změny na straně Anglie. Ze hry odchází Loftus-Cheek, Tarkowski a Wellbeck, místo kterých přichází Lingard, Stones a Harry Kane.
     
    60
    Fabian Schär po špatném došlápnutí zůstal ležet ve středovém kruhu. Angličané nesměle pokračovali v akci, ale rozhodčí nakonec hru přerušil.
     
    59
    Wellbeck nechal míč Rashfordovi, který se marně snažil obtočil kolem obránce. Po kontaktu s ním spadl na zem, ovšem píšťalka zůstala němá.
     
    58
    Johan Djourou svým skluzem zvedl míč a pronikající Wellbeck se ho dotkl rukou, což francouzští rozhodčí postřehli.
     
    57
    Domácí ztratili míč při poklidné rozehrávce, nicméně Švýcaři toho nevyužili. Jejich pobídla z levé strany mířila zase na hráče Albionu.
     
    56
    François Moubandje kontroloval míč, přičemž mu na nohu nepříjemně šlápl Rashford. Následuje ošetření.
    54. Marcus RASHFORD - 1:0
     
    54
    Anglie právě vstřelila branku!
    Domácí se ve čtyřiapadesáté minutě dostávají do vedení! Rose sice neodcentroval přes Lichsteinera, ale získal pro Anglii rohový kop, který sám rozehrál. Centr hodně přetáhl, zpět do vápna však vrátil míč Walker a bravurní centr zkušeně přesměroval do sítě nepokrytý MARCUS RASHFORD.
     
    53
    Erick Dier se uvolnil a dával před sebe kolmici po ose hřiště. Wellbeck na ni nedosáhl, ovšem už předtím byl signalizován faul, takže Albion pokračuje v akci.
     
    52
    Loftus-Cheek se natlačil před jednoho ze soupeřů a došel si pro faul. Po rozehrávce putoval míč na Rose, který byl čistě odzbrojen.
     
    51
    Wellbeck se rozbíhal po levé straně a Djourou ho odvážným zákrokem zastavil na poslední chvíli. K nespokojenosti Angličanů se bude vykopávat.
     
    50
    Sommer vyběhl ke kraji hřiště a zabránil hrozícímu rohovému kopu. Švýcaři pomalounku postupují vstříc Butlandovi.
     
    49
    Danny Rose skončil na trávníku po faulu Denise Zakarii. Delph rozehrál na krátko a Rose zleva odcentroval na Rashforda, jenž si elegantně zpracoval balón a ze středu vápna vystřelil vedle levé tyče Sommerovy brány.
     
    48
    Angličané se dobrovolně vrátili zhruba z půlící čáry až k vlastnímu brankáři, což se některým fanouškům už přestalo líbit a dali to hlasitě najevo.
     
    47
    Snad patnáct hráčů se sešlo před domácí brankou, kam centroval Shaqiri do ofsajdu, ve kterém byl jeho parťák Mario Gavranović.
     
    46
    Švýcarský kouč poslal do druhé půle dva čerstvé hráče. Za Rodrígueze a Akanjiho nastupují François Moubandje s Admirem Mehmedim.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Francouzský rozhodčí Turpin skutečně nenastavil ani vteřinu a poslal oba týmy do šaten. Diváci v Leicesteru toho zatím moc neviděli. Trochu překvapivě to byli Švýcaři, kteří mnohem častěji drželi balón, avšak žádnou tutovou šanci si nevytvořili. To samé platilo i na druhé straně, takže po pětačtyřiceti minutách nadále platí stav 0:0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Ostrované sice kombinují s míčem na kopačkách, ale měli by si pospíšit, protože každou vteřinou může přijít konec poločasu.
     
    44
    Na druhé straně z mnohem větší dálky natáhl Denis Zakaria, ale jeho hodně nepřesná střela byla pro Butlandovu branku neškodná.
    43. Ruben Loftus-Cheek (ENG)
     
    43
    Delph roztáhl hru doleva, odkud Rose poslal tečovaný centr. Ten byl odvrácen jen kousek před pokutové území, takže z nějakých dvaceti metrů mohl napřáhnout Loftus-Cheek. Sommer měl ale dobrý přehled a připsal si rutinní zákrok.
     
    42
    Shaqiriho centr z rohového kopu neškodně proletěl vysoko nad hlavami hráčů a prosvištěl za koncovou čáru. Zpět do hry pošle míč Jack Butland.
     
    41
    Muži v červeném to zkusili po pravém křídle, kde byl centrovaný balón sražen na rohový kop. Mezitím se z nějakého střetnu vzpamatovává Fabian Schär.
     
    40
    Hosté při dobývání obrany daleko nedošli a podobně si vedli také domácí fotbalisté, kteří alespoň napadají hrající obránce soupeře.
     
    38
    Až nyní Albion zahrozil dvěma centry. Ty však k zakončení nevedly a pokračuje se pozvolnou rozehrávkou Švýcarů.
     
    37
    Anglický výkon je zatím hodně za očekáváním. Tomu odpovídá také atmosféra na stadionu v Leicesteru, kde panuje až nezvyklý klid.
     
    36
    Teď už se Freuler dostal k míči a přihrávkou zpoza vápna trochu zahnal Lichsteinera. Ten ještě stihl odcentrovat k vzdálenější tyči, ovšem u ní se ke střele neprodral Rodríguez.
     
    35
    Pravá strana anglické obrany nechala úplně volného Rodrígueze, který posílal míč před nabíhajícího Freulera. Ten na přihrávku ale nedosáhl a balón proletěl do autu.
     
    34
    Anglická akce měla jepičí život kvůli odmávanému ofsajdu. Gareth Southgate z dosavadního výkonu Albionu nemůže být vůbec spokojen.
    33. Ricardo Rodríguez (SUI)
     
    33
    Ricardo Rodríguez se po vlastním rohu vrátil k míči. Na levé straně si zasekávačkou pohrál s Wellbeckem a z úhlu vypálil do Butlandovy nohy.
     
    32
    Mario Gavranović se dokázal uvolnit ze sevření Walkera a Tarkowského. Z úhlu ještě zkoušel střílet, ale trefil jenom brankáře Butlanda.
     
    31
    Anglická obrana si ve vlastním vápně jednoduše poradila. Po faulu Diera na Schär však bude mít další práci.
     
    30
    Zakariovu přihrávku další z hostů chytře prodloužil za obranu na Gavranoviće, jehož přečtená přihrávka pod sebe končí rohovým kopem.
     
    29
    Domácí rychle rozehráli po odpískaném faulu u půlící čáry. Danny Wellbeck však byl zdvojený a jeho přihrávka do druhé vlny zase zablokovaná.
     
    28
    Teď už to bylo o špetku nebezpečnější. Zpoza rohu velkého vápna pálil Trent Alexander-Arnold. Sommerovi ale stačilo udělat pár kroků k pravé tyči, kde jednoduše zasáhl.
     
    27
    Další laciná ztráta Švýcarů. Rose se tlačil do vápna a těsně předním byl zastaven Lichsteinerem, který po zásluze viděl žlutou kartu.
     
    26
    Ani tohle se Albionu vůbec nepovedlo. Marcus Rashford měl ideální palebnou pozici z osy hřiště, jenže střelu nasměroval několik metrů nad břevno.
     
    25
    U míče stáli Alexander-Arnold a Rose, který obstaral centr, ale našel jenom hlavu jednoho z obránců. Po chvilce byl ale podražen Zakariou a na řadu přichází další standardní situace.
     
    24
    Hosté ztratili míč na vlastní polovině. Ruben Loftus-Cheek zprava spěchal do vápna a přitom byl sestřelen skluzem Manuela Akanjiho.
     
    22
    Angličané si v posledních minutách míče příliš neužili. Nyní zkusili prorazit dlouhým nákopem, jenže ten doletěl až do náruče Sommera.
     
    21
    Švýcaři zůstávají na útočné polovině po faulu na Maria Gavranoviće.
     
    20
    Prudká kolmice z hloubi pole od Fabiana Schära proletěla skrz všechny hráče až do autu. Butland z klidu rozehrává.
     
    19
    Nekompromisní obranný zákrok Walkera poslal míč do autu, který zleva rozehrál Ricardo Rodríguez.
     
    18
    Útoky Švýcarů jsou mnohem statičtější. Dobývaní anglické obrany zatím nenese žádný úspěch.
    17. Erick Dier (ENG)
     
    17
    Erick Dier si našel nakopávaný balón, ale v obtížné pozici hlavičkoval mimo prostor branky, kterou hájí Yann Sommer.
     
    16
    Marcus Rashford získával rychlost na levé straně, Lichsteiner ho nestíhal a zastavil jej pouze evidentním zatažením zezadu. Následuje standardní situace.
     
    15
    Stephan Lichsteiner byl na pravé straně rychle dostoupený Rosem. Míč propadl do autu a rozehrávat bude Jack Butland.
     
    14
    Anglická záloha sebrala míč Rodríguezovi. Rashford pak chtěl rozjet rychlý brejk, jenže kolmá přihrávka k plánovanému adresátovi nedošla.
     
    13
    Víceméně všichni hráči jenom stojí a Švýcaři stále drží míč jenom v blízkosti půlící čáry.
     
    12
    Angličané se prakticky v plném počtu stáhli na vlastní polovinu, hosté měli zavřenou cestu dopředu a museli se vrátit skoro až k Sommerovi.
     
    10
    Rodríguezův centr z levé strany se točil směrem od branky a žádný z jeho spoluhráčů ho nezachytil. Angličané kombinují z obranné linie.
     
    9
    Shaqiri vytěžil maximum z nastalé situace u levého kraje pokutového území. Švýcaři mají k dispozici rohový kop.
     
    8
    Albion se pěkně prokombinoval pravou stranou. Alexander-Arnold dával další pas do ohně, kde na míč nedosáhl Delph a do akce šel brankář Sommer.
     
    7
    Jack Butland hned dvakrát během pár vteřin hodně špatně přihrál. V obou případech odevzdal míč Shaqirimu, ale žádný trest v podobě gólové šance nepřišel.
     
    6
    Švýcaři se bez problémů ubránili a dostali míč k půlící čáře, kde ho domácí fotbalisté ztratili.
     
    5
    Další centr od Alexandera-Arnolda Wellbeck nezachytil. Míč propadl na levou stranu, kde Albion získal rohový kop.
     
    4
    Zakaria šel tvrdě do soubojů a ve středovém kruhu zastavil faulem Loftuse-Cheeka. Počáteční nápor Anglie tak může pokračovat.
     
    3
    Další snažení domácího výběru zastavil ofsajd Marcuse Rashforda.
     
    2
    Domácí se poprvé přiblížili velkému vápnu a hned to mělo velký ohlas na tribunách. Centr Alexandera-Arnolda každopádně daleko neprošel.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali Angličané, kteří nastupují v bílých, zatímco Švýcaři v červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Obě základní jedenáctky už přišly na trávník King Power Stadium v Leicesteru. Před začátkem zápasu tradičně přichází na řadu hymny.
     
    Úvodní sestavy:

    Anglie: Butland – Maguire, Tarkowski, Walker – Alexander-Arnold, Delph, Dier (C), Rose – Loftus-Cheek, Wellbeck, Rashford.
    Náhradníci: Bettinelli, McCarthy, Pickford – Gomez, Gray, Henderson, Chilwell, Kane, Lingard, Stones, Trippier.

    Švýcarsko: Sommer – Schär , Djourou, Akanji – Lichsteiner (C), Zakaria, Xhaka, Freuler, Rodríguez – Shaqiri – Gavranović.
    Náhradníci: Mvogo, Kobel – Ajeti, Embolo, Fernandes, Klose, Mbabu, Mehmedi, Moubandje, Seferović, Sow, Zuber.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore (všichni FRA).
    Anglická televizní společnost odvysílá prvních 25 vteřin zápasu v černobílých barvách. Jedná se o podporu boje proti rasismu.

     
    Vzájemné zápasy

    08.09.2015 Anglie – Švýcarsko 2:0
    08.09.2014 Švýcarsko – Anglie 0:2
    04.06.2011 Anglie – Švýcarsko 2:2
    07.09.2010 Švýcarsko – Anglie 1:3
    06.02.2008 Anglie – Švýcarsko 2:1.
     
    Švýcarsko

    Také země helvétského kříže se nedávno představila na mistrovství světa a ukázala se v dobrém světle, když ve společnosti Brazílie postoupila ze základní skupiny a velmi dobrou partii odehrála i v osmifinále, kde jim však stopku vystavili Švédové. Do dnešního zápasu na anglické půdě jdou Švýcaři ve vynikajícím psychickém rozpoložení, v rámci prvního zápasu v Lize národů totiž na svém hřišti přejeli Island nevídaným rozdílem 6:0. Góly si rovným dílem rozdělili Steven Zuber, Denis Zakaria, Xherdan Shaqiri, Haris Seferović, Albian Ajeti a Admir Mehmedi.
     
    Anglie

    Ostrované mají za sebou vydařený světový šampionát, ze kterého však odjížděli se smíšenými pocity. V semifinále totiž v prodloužení padli s Chorvaty a následně si nespravili chuť ani v utkání o bronz, když nestačili na Belgičany a odvezli si domů jen pomyslné bramborové medaile. Třetí porážka v řadě pak přišla před pár dny na posvátném stadionu Wembley. Angličané rozehráli elitní skupinu Ligy národů zápasem se Španělskem, nad kterými se díky Rashfordovi rychle ujali vedení, ale po gólech Saúla a Rodriga prohráli 1:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 54. Rashford

    Karty:   88. Henderson (ENG) – 27. Lichsteiner (SUI)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:14.
    Anglie: Butland – Maguire, Tarkowski (61. Stones), Walker – Alexander-Arnold (78. Trippier), Delph (68. Henderson), Dier (C), Rose (78. Chilwell) – Loftus-Cheek (61. Lingard), Wellbeck (61. Kane), Rashford.
    Náhradníci: Bettinelli, McCarthy, Pickford – Gomez, Gray, Henderson, Chilwell, Kane, Lingard, Stones, Trippier.

    Švýcarsko: Sommer – Schär , Djourou, Akanji (46. Mehmedi) – Lichsteiner (C), Zakaria (66. Fernandes), Xhaka, Freuler (66. Zuber), Rodríguez (46. Moubandje) – Shaqiri (80. Seferović) – Gavranović (66. Ajeti).
    Náhradníci: Mvogo, Kobel – Ajeti, Embolo, Fernandes, Klose, Mbabu, Mehmedi, Moubandje, Seferović, Sow, Zuber.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore (všichni FRA)

    Diváci: 30 256
    bahis siteleri