Austria – Linz 0:3 (kon.) | Wacker – Admira 1:3 (kon.) | Salzburg – Rapid 2:1 (kon.)
konec
FK Austria Vídeň
0:3 (0:1)
LASK Linz
Neděle 23.09.2018, 14:30 • Franz Horr Stadion, Vídeň • Rakouská Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání rakouské ligy mezi FK Austria Vídeň a LASK Linz. Výkop je stanoven na 14:30.
     
    Dnes budeme sledovat souboj třetího celku s pátým mužstvem nejvyšší rakouské soutěže. Domácí Austria v úvodních sedmi kolech vybojovala jen třináct bodů a zatím jí patří až pátá příčka. V minulém kole však uspěla v městském derby s Rapidem. Hostující celek je na tom lépe. Linz zatím vybojoval šestnáct bodů a je na třetí pozici. Posledních pět duelů dokázal dnešního hostující celek vyhrát. V minulém kole uspěl na půdě Mattersburgu.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Austria Vídeň: Pentz – Klein, Madl, Schoissengeyr, Igor – Ebner, A. Grünwald, U. Matić – Friesenbichler, Edomwonyi, Venuto.
    Náhradníci: Lucić – Jeggo, Demaku, Prokop, Ewandro, Salamon, Sarkaria.

    LASK Linz: Schlager – Ramsebner, Trauner, Wiesinger – Ranftl, Holland, Michorl, Ullmann – Goiginger, Otubanjo, Joao Victor.
    Náhradníci: Gebauer – Pogatetz, Benko, Erdogan, Frieser, Celic.

    Rozhodčí: Altmann – Gamper, Obritzgerber.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Hráčům Linzu však úvodní výpad po levém křídle vůbec nevyšel. Útočného faulu se dopustil Otubanjo.
     
    2
    Hosté vlétli do dnešního střetnutí velice aktivně. Maximilian Ullmann se uvolnil na pravé straně a odcentroval do vápna. Jeho střílenou přihrávku nezasáhl nikdo v bílém.
     
    3
    Linz zahrával svůj první rohový kop v dnešním střetnutí. Nadýchaný centr přiletěl mezi značku pokutového kopu a malé vápno, odkud míč odhlavičkoval Michael Madl.
     
    4
    Thomas Goiginger táhl další rychlý výpad hostujícího celku po pravé straně hrací plochy. Jeho přízemní centr však zablokoval obětavý obránce Christian Schoissengeyr.
     
    5
    Obrana domácí Austrie má v úvodu dnešního střetnutí plné nohy práce. Před branku domácího mužstva létá jeden prudký centr za druhém. Obránci zatím odolávají.
     
    6
    Thomas Ebner se skvěle vrátil na vlastní polovinu a natáhl se po nepřesné rozehrávce hostujícího celku. Linz vybojoval alespoň vhazování.
     
    7
    Maximilian Ullmann vymyslel prudkou přihrávku za obranu domácího celku. Nikdo ve fialovém dresu na jeho pobídku nedosáhl. Obrana Austrie situaci zvládla.
     
    8
    Philipp Wiesinger si na vlastní polovině splnil své defenzivní povinnosti a zastavil přechod Austrie do útoku. Obrana Linzu si vyměňuje krátké přihrávky.
     
    9
    Florian Klein si pohlídal pohyb dotírajícího soupeře a prudkou přihrávku s přehledem nechal propadnout do zámezí. Rozehrávat tak budou domácí.
     
    10
    Hosté rozehrávali ze své poloviny. Christian Ramsebner poslal dlouhý nákop na polovinu domácí Austrie, ale nenašel nikoho v bílém dresu.
     
    11
    Linz zahrával další přímý kop na polovině domácího mužstva. Jeho rozehrávky se ujal Christian Ramsebner, jehož prudký centr obrana nechala propadnout do autu.
     
    12
    Florian Klein dostal přesnou přihrávku proti noze a bez problémů nakopl míč na polovinu soupeře. Hráči Austrie zatím nemohou podržet balón na kopačkách.
     
    13
    Philipp Wiesinger to na polovině hrací plochy přehnal v jednom ze soubojů s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku. Rozehrávat tak budou domácí.
     
    14
    Yusuf Otubanjo obdržel krásnou přihrávku mezi domácí stopery a postupoval sám na Pentze. Radost mu ale pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    15
    James Holland ostrým faulem zastavil unikajícího Floriana Kleina a může být rád, že za svůj faul nevyfasoval žlutou kartu. Austria tak bude zahrávat přímý kop.
     
    16
    Exekuce přímého kopu se ujal Peter Michorl, který vyslal zajímavý centr levou nohou. Na jeho pobídku nedoskočil nikdo ve fialovém a míč propadl do autu.
     
    17
    Linz zahrával rohový kop. Jeho exekuce se ujal Christian Ramsebner, jehož prudký centr přiletěl na přední tyč, kde zasáhl pozorný obránce Christian Schoissengeyr.
     
    18
    Yusuf Otubanjo napadal rozehrávku hostujícího celku na jeho polovině. Alexander Schlager vyrazil ven z branky a z hranice pokutového území odkopl míč do bezpečí.
     
    19
    James Holland postupoval vpřed středem hrací plochy. Hostující hráč se prosmýkl kolem soupeře, ale jeden z hráčů jej zastavil faulem.
     
    20
    Exekuce dalšího přímého kopu se ujal Peter Michorl. Domácí záložník vyslal nadýchaný centr na malé vápno, kam si pro míč došel připravený Patrick Pentz.
     
    21
    Yusuf Otubanjo chtěl přenést hru na levou stranu hrací plochy, ale tam nebyl nikdo v bílém dresu. Jeho nepřesná přihrávka tak propadla do autu.
     
    22
    Venuto se dožadoval rohového kopu pro domácí Austriu. Nepříliš vysoký fotbalista Austrie se svou prosbou nepochodil a sudí nařídil pouze odkop od branky.
     
    23
    Maximilian Ullmann si v souboji s Ebnerem pomohl loktem a poslal soupeře k zemi. Domácí fotbalisté tak mohou pokračovat v postupné kombinaci.
     
    24
    Kevin Friesenbichler nechal v souboji u rohového praporku příliš vysoko ruku a také on se dopustil nedovoleného zákroku. Domácím fanouškům se verdikt sudího vůbec nelíbí.
     
    25
    Kevin Friesenbichler se skvěle vrátil na vlastní polovinu a z hranice pokutového území odkopl míč do bezpečí. V opačném případě by Otubanjo mohl zakončovat.
     
    26
    Linz vybojoval další rohový kop. Jeho exekuce se ujal Philipp Wiesinger, jehož povedený centr přiletěl na malé vápno, ale někdo z hostů se ještě předtím dopustil faulu.
     
    27
    Patrick Pentz se stačil vrátit a před dotírajícím Otubanjem odkopl míč do bezpečí. Obránci Austrie se však v úvodní půlhodince rozhodně nenudí.
     
    28
    Venuto obdržel krásnou přihrávku do běhu, jenže špatným zpracováním si míč předkopl daleko od nohy a špičkou kopačky poté nastřelil pouze obránce.
     
    29
    Linz právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! Linz svou úvodní aktivitu přetavil ve vedoucí branku! Domácí obrana nedokázala odvrátit míč do bezpečí. Na pravé straně si na vysoký centr naběhl REINHOLD RANFTL, který z voleje otevřel skóre!
    29. Reinhold RANFTL - 0:1
     
    31
    Hostům po vstřelení úvodní branky narostla křídla a hráči Linzu se nadále tlačí do útoku. Otubanjo si dal na prudkou přihrávku dobrý pozor.
     
    32
    Austria se zatím vůbec nedostává do hry. Patrick Pentz dlouho otálel s rozehrávkou a poté stejně neoslovil nikoho ve fialovém dresu Austrie.
     
    33
    Mohlo být vyrovnáno! Florian Klein si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území, ale jeho přízemní střelu levou nohou skvěle vyrazil Alexander Schlager!
     
    34
    Schlager měl nyní další práci. Hostující gólman vystartoval ven z branky a schoval do rukavic vysoký centr z pravé strany hrací plochy.
     
    35
    Maximilian Ullmann byl včas u vysokého nákopu na polovinu domácího celku. Hostující fotbalista si míč nedokázal zpracovat a odevzdal jej soupeři.
     
    36
    Florian Klein poslal z autu dlouhý míč až na hranici pokutového území. HOsté balón rychle vybojovali na své kopačky, ale svůj protiútok nedotáhli k zakončení.
     
    37
    Joao Victor se krásnou kličkou prosmýkl z levé strany do pokutového území, ale neudělal si dostatek prostoru k zakončení. Austria bude rozehrávat.
     
    38
    Yusuf Otubanjo poněkolikáté v utkání dotíral na rozehrávku domácího celku. Michael Madl se s ním stačil vrátit a odkopl míč do bezpečí.
     
    39
    Yusuf Otubanjo se tentokrát prosmýkl až do pokutového území. Od brankové čáry už ale nedokázal vyslat zpětnou přihrávu a vybojoval pouze roh.
     
    40
    Hosté se znovu usadili na polovině domácího celku a kombinují s míčem v blízkosti pokutového území. Nikdo v bílém se teď nemůže dostat do střelecké pozice.
     
    41
    Do rozehrávky Linzu se musel zapojit také Schlager. Hostující brankář nakopl míč na pravé křídlo, kde po velkém boji uspěl domácí Igor.
     
    42
    Patrick Pentz znovu dlouho otálel s rozehrávkou. Domácí brankář poté našel Venuta, který si svou aktivitou na levém křídle vybojoval rohový kop.
     
    43
    Po rohovém kopu se do zakončení dostal Christian Schoissengeyr, který si svým důrazem udělal prostor k hlavičce, ale zároveň se dopustil faulu.
     
    44
    Maximilian Ullmann hledal nadýchaným centrem Otubanja, nicméně hostující útočník se nyní nedokázal odpoutat od svého strážce a nezískal míč.
     
    45
    Kevin Friesenbichler svým důrazem na polovině hrací plochy vybojoval míč a rozehrál na levou stranu. Venuto však proti urostlému obránci neměl nárok.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté hostujícího celku. Linz totiž vstoupil do dnešního utkání velice aktivně a po půlhodině hry se dočkal úvodní branky, když se prosadil Reinhold Ranftl! Austria mohla bleskově vyrovnat, ale Klein přízemní střelou Schlagera nepřekonal! Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Austria začala druhý poločas útočně. Domácí celek se ihned vydal na polovinu soupeře, ale na krásnou přihrávku nedosáhl nikdo ve fialovém.
     
    48
    Maximilian Ullmann se na polovině hrací plochy dopustil nedovoleného zákroku. Sudí si všiml toho, že drží soupeře za dres a odpískal mu faul.
     
    49
    Alexander Schlager nakopl míč na pravé křídlo, kam spěchal Yusuf Otubanjo, kterého si dobře pokryl Alexander Grünwald, jež získal míč pro Austrii.
     
    50
    Christian Ramsebner se skvěle vrátil na malé vápno a před dotírajícím soupeřem odhlavičkoval balón na rohový kop. Austria v úvodu druhé půle tlačí.
     
    51
    Michael Madl zastavil útočné snažení Austrie útočným faulem. Hosté tak mohou uklidnit hru kombinací na vlastní polovině. Linz zatím drží těsné vedení.
     
    52
    Bright Osagie Edomwonyi rozkmital své rychlé nohy a po levém křídle se prosmýkl do pokutového území. Jeho centr vnějším nártem schoval brankář do rukavic.
     
    53
    Zadáci domácího celku kombinují s míčem na polovině hrací plochy a číhají na skulinku v defenzívě Linzu. Zadáci hostů zatím brání v pevném bloku.
     
    54
    Alexander Schlager si na hranici pokutového území došel pro nepřesnou rozehrávku hostujícího celku. Schlager může uklidnit hostujícího mužstva.
     
    55
    Peter Michorl se ujal rozehrávky rohového kopu hostujícího celku. Na jeho pobídku na malém vápně nedoskočil nikdo v bílém dresu.
     
    56
    Linzu se podařilo otupit tlak Austrie z úvodu druhého poločasu. Hostující fotbalisté vybojovali míč a uklidňují hru kombinací v zadních řadách.
     
    57
    Philipp Wiesinger se po pěkném centru z pravé strany dostal do zakončení hlavou, ale jeho zakončení bylo hodně nepřesné. Domácí budou rozehrávat.
     
    58
    Maximilian Ullmann centroval z pravé strany pokutového území na malé vápno, kam spěchali hned tři fotbalisté v bílém. Nikdo z nich se ale neprobil do zakončení.
     
    59
    Thomas Ebner při napadání rozehrávky Linzu na polovině hrací plochy fauloval a daroval hostům další rozehrávku. Austria se vůbec nemůže dostat do hry.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hosté si stále drží své jednobrankové vedení. Hráči Linzu se navíc nadále tlačí do útoku a nepouštějí Austrii do hry.
     
    61
    Obránce hostujícího celku Gernot Trauner si dal pozor na vysoký nákop a odhlavičkoval míč na polovinu soupeře. Linz zatím podává skvělý výkon.
     
    62
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Venuto, přichází James Jeggo.
     
    63
    Až nyní se Austria po delší době vydala do útoku. Bright Osagie Edomwonyi si řekl o přihrávku mezi stopery Linzu, jenže na prudkou pobídku nedosáhl.
     
    64
    Michael Madl diriguje rozehrávku domácího mužstva na polovině soupeře. Hráči Austrie hrají daleko od pokutového území.
     
    65
    Austria nyní vybojovala rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Uroš Matić, jehož centr přilétl na zadní tyč, kde zasáhl pozorný Yusuf Otubanjo.
     
    67
    Domácí fanoušci i přes nepříznivé skóre ženou své oblíbence do útoku a hlasitě fandí. Austrii se ale vůbec nedaří při přechodu na polovinu soupeře.
     
    68
    Philipp Wiesinger dlouho otálel s uvedením míče do hry. Sudí jej musel pořádně popohnat. Příště už to zřejmě bude za žlutou kartu.
     
    69
    Christian Schoissengeyr si dal pozor na vysoký nákop na polovinu Austrie. Kolem sebe neměl nikoho v bílém dresu a mohl si troufnout na konstruktivní rozehrávku.
     
    70
    James Jeggo si naběhl na přihrávku na levou stranu, jenže akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Ofsajd!
     
    71
    Michael Madl se probil na pravou stranu pokutového území, odkud pěkně odcentroval, ale obrana Linzu jeho pobídku srazila do bezpečí.
     
    72
    Philipp Wiesinger se ujal rozehrávky přímého kopu Linzu. Na jeho nákop si ale nenaběhl nikdo v bílém dresu a zadáci Austrie situaci zvládli.
     
    73
    Alexander Grünwald dotíral na rozehrávku hostujícího celku. Alexander Schlager si jeho pohybu včas všiml a bez problémů odkopl míč do bezpečí.
     
    74
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Kevin Friesenbichler, přichází Ewandro.
     
    75
    Bright Osagie Edomwonyi předvedl další parádní sprint po pravé straně hrací plochy. Rychlonohý fotbalista domácího celku se přes Ramsebnera k centru neprobil.
     
    76
    Dalším sprintem už se sice Edomwonyi do pokutového území probil, jenže přes důrazné obránce se ke střele nedostal. Linz stále drží své vedení.
     
    77
    James Holland se vydal debatovat s hlavním rozhodčím a za své řeči dostává žlutou kartu.
     
    78
    Linz už se nikam nežene a hosté se koncentrují spíše na defenzívu. Fotbalisté ve fialovém však stále jen s obtížemi přecházejí na polovinu soupeře.
     
    79
    Yusuf Otubanjo se díky svému důrazu na hranici pokutového území probil do zakončení, jenže střela mu vůbec nesedla a domácí brankář jeho ránu schoval do rukavic.
     
    80
    Igor dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, ale nepotykal si se zpracováním a míč mu uskočil až do zámezí. Rozehrávat budou hosté.
     
    81
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Thomas Ebner, přichází Dominik Prokop.
     
    82
    Gernot Trauner dostal další krásnou přihrávku na levé křídlo. Domácí hráč ale otálel s odcentrováním a nechal hostům čas na srovnání defenzívy.
     
    83
    Bright Osagie Edomwonyi se v pokutovém území opřel do odraženého míče, nicméně z ostrého úhlu nedokázal zakončit mezi tři tyče.
     
    84
    Philipp Wiesinger si v hlavičkovém souboji před brankou domácího celku pomohl rukou, což neuniklo očím hlavního arbitra, který přerušil hru.
     
    85
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Yusuf Otubanjo, přichází Dominik Frieser.
     
    86
    Alexander Grünwald vyslal krásnou přihrávku na polovinu soupeře, ale nikdo ve fialovém dresu jeho úmysl nepochopil a obránci soupeře mohou nasbírat další cenné vteřinky.
     
    87
    Austria vybojovala vhazování na polovině soupeře. Domácí hráči se ihned tlačí na hranici pokutového území. Austrii už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    88
    Maximilian Ullmann pořádně prohnal domácí obránce. Michael Madl se s ním vrátil na poslední chvíli a nakonec odehrál míč špičkou kopačky.
     
    89
    James Holland ve skluzu posunul míč do pokutového území, kde domácí defenzívu zachránil Igor. Linz se však stále drží v blízkosti Pentzovy svatyně.
     
    90
    Linz právě vstřelil branku!
    Linz přidává druhou branku a definitivně rozhoduje o svém triumfu! Přihrávku na hranici pokutového území dostal DOMINIK FRIESER, který pohotovou střelou propálil domácího brankáře!
    90. Dominik FRIESER - 0:2
     
    90+1
    Linz právě vstřelil branku!
    Likvidace domácího celku nadále pokračuje! Další rychlý protiútok hostů táhl THOMAS GOIGINGER, který se dostal do úniku a krásným dloubákem uklidil míč do sítě!
    90+1. Thomas GOIGINGER - 0:3
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Linz potvrdil svou dobrou formu a vítězí na půdě Austrie Vídeň vysoko 3:0! Linz totiž vstoupil do dnešního utkání velice aktivně a po půlhodině hry se dočkal úvodní branky, když se prosadil Reinhold Ranftl! Austria mohla bleskově vyrovnat, ale Klein přízemní střelou Schlagera nepřekonal! Po změně stran byla Austria aktivnější, ale domácí nenašli recept na výbornou obranu soupeře. V samotném závěru už Austria otevřela defenzívi a Frieser s Goigingerem využili rychlé protiútoky.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 0:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:14.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:22:27)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 29. Ranftl, 90. Frieser, 90+1. Goiginger

    Karty:   77. Holland (LIN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 0:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:14.
    FK Austria Vídeň: Pentz – Klein, Madl, Schoissengeyr, Igor – Ebner (81. Prokop), A. Grünwald, U. Matić – Friesenbichler (74. Ewandro), Edomwonyi, Venuto (62. Jeggo).
    Náhradníci: Lucić – Jeggo, Demaku, Prokop, Ewandro, Salamon, Sarkaria.

    LASK Linz: Schlager – Ramsebner, Trauner, Wiesinger – Ranftl, Holland, Michorl, Ullmann – Goiginger, Otubanjo (85. Frieser), Joao Victor.
    Náhradníci: Gebauer – Pogatetz, Benko, Erdogan, Frieser, Celic.

    Rozhodčí: Altmann – Gamper, Obritzgerber
    bahis siteleri