Levante – Sevilla 2:6 (kon.) | Villarreal – Valencia 0:0 (kon.) | Real Betis – Ath. Bilbao 2:2 (kon.)
Barcelona – Girona 2:2 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:2 (1:1)
Girona FC
Neděle 23.09.2018, 20:45 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání španělské ligy mezi Barcelonou a Gironou. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    Girona FC

    Loňský nováček španělské nejvyšší soutěže prožívá i letos parádní vstup do nového ročníku elitní španělské soutěže. Girona ve čtyřech zápasech vybojoval sedm bodů a patří jí desátá pozice. Girona si totiž pomohla v posledních kolech. Po výhře na půdě Villarealu uspěla Girona v minulém kole doma s Celtou Vigo.
     
    FC Barcelona

    Slavná katalánská Barcelona zažívá parádní vstup do nového ročníku. V domácí soutěži dokázala čtyřikrát zvítězit a v úterý zvládla také vstup do Ligy mistrů, když doma přehrála PSV Eindhoven. Hattrickem se navíc blýskl hvězdný Lionel Messi. Argentinec má skvělou formu také v domácí soutěži, kde se trefil čtyřikrát a drží si průměr gól na zápas. Barcelona zatím dosud inkasovala pouze tři branky. V minulém kole vyhrála 2:1 na půdě Realu Sociedad.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur, Busquets, Arturo Vidal – Messi, L. Suárez, O. Dembèlé.
    Náhradníci: Cillessen – Rakitić, Denis Suárez, Coutinho, Munir, Umtiti, Roberto.

    Girona FC: Bunú – Aday, Espinosa, Alcalá, Juanpe, Muniesa – Aleix Garcia, Pons, Granell – Portugués, Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – B. García, Douglas Luiz, Roberts, Doumbia, Montes, Porro.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Barcelona bude hrát ve svých tradičních pruhovaných dresech, zatímco Girona nastoupí v červeném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Barcelona obstarala výkop do dnešního utkání. Slavný katalánský celek se v něm bude pokusit znovu zaútočit na vítězství a odskočit na čele tabulky Realu Madrid.
     
    2
    Fotbalisté Barcelony se ihned po úvodním hvizdu pustili do útočení. Jordi Alba obdržel krásnou přihrávu na levou stranu, ale kombinace se Suárezem nezafungovala.
     
    3
    Arturo Vidal pokazil přihrávku na polovině Girony, nicméně chilský reprezentant skvěle zabojoval a včasným skluzem vybojoval pro Barcelonu vhazování.
     
    4
    Ousmane Dembèlé obdržel parádní přihrávku mezi obránce hostujícího celku, ale křídelníka Barcelony zbrzdilo nepovedené převzetí míče.
     
    5
    Sergio Busquets se v blízkosti pokutového území dopustil nedovoleného zákroku a daroval hostům rozehrávku přímého kopu. Girona jej okamžitě rozehrála a vybojovala roh.
     
    6
    Marc-André ter Stegen musel po rohovém kopu hostujícího celku poprvé v utkání řešit ošemetnou situaci. Německý brankář raději vyběhl z branky a schoval míč do rukavic.
     
    7
    Ousmane Dembèlé přenechal míč Albovi, který mu jej pohotově vrátil. Dembelé poté prudce odcentroval na malé vápno a jeden z obránců Girony odehrál míč na roh.
     
    8
    Luis Suárez po dalším souboji upadl v pokutovém území. Střelec domácí Barcelony se však nedožadoval odpískání pokutového kopu. Girona bude vhazovat.
     
    9
    Arturo Videl z pravé strany pokutového území odcentroval na malé vápno. Suárez stál v ofsajdu, ale pustil míč za sebe, odkud jej hosté odehráli na rohový kop.
     
    10
    Semedo na pravé straně s přehledem rozehrál na polovinu Girony. Na jeho pobídku si ale nenaběhl nikdo v domácím dresu. Barcelona svůj úvodní tlak ke vstřelení branky nevyužila.
     
    11
    Lionel Messi vyslal nádherný oblouček na hranici pokutového území. Za jeho pobídkou sprintoval Suárez, ale obránci Girony jej nepustili do zakončení.
     
    12
    Poprvé v utkání se nám ukázal Lionel Messi! Argentinský fotbalista si míč navedl na levou nohu, měl dostatek času, ale jeho rána prolétla kolem zadní tyče!
    12. Messiho nebezpečné zakončení
     
    13
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za svůj zákrok na polovině hrací plochy ji dostává Semedo.
     
    14
    Girona se po delší době podívala na polovinu domácího celku. Hostující fotbalisté nikam nespěchají a snaží se držet míč na svých kopačkách.
     
    15
    Na světě je další žlutá karta! Za šlapák na polovině hrací plochy ji dostává Arthur. Barcelona hraje od úvodu hodně tvrdě.
     
    16
    Další žlutá karta! Poprvé se žlutí také na straně Girony. Stuani došlápl na Semeda a je potrestán.
     
    17
    Messi se snažil přiklepnout míč na rozběhnutého Suáreze. Druhý jmenovaný si ale neporadil se zpracováním a dobře postavený Bernardo Espinosa jej obral o míč.
     
    18
    Arthur se krásně zbavil napadajícího soupeře a roztáhl kombinaci Barcelony na pravé křídlo. Semedo si ale netroufl na průnik a raději si pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    19
    Ousmane Dembèlé příliš dlouho čekal na prudkou přihrávku a jeden z obránců Girony jej dokázal předskočit. Barcelona zatím vápno soupeře dobývá marně.
     
    19
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl! Arturo Vidal totiž na hranici pokutového území ustál osobní souboj, uvolnil se a krásnou přihrávkou poslal míč do míst, kam si naběhl LIONEL MESSI, který bez přípravy uklidil míč k tyči!
    19. Lionel MESSI - 1:0
     
    21
    Barcelona se usadila na polovině soupeře a hledá cestičku do šestnáctky Girony. Hráči Girony teď nemohou jen bránit a musí se pokusit hrát směrem dopředu.
     
    22
    Jordi Alba dostal krásnou přihrávku na levou stranu hrací plochy. Krajní obránce Barcelony měl před sebou prostor, ale Dembelému poslal nepřesnou přihrávku.
     
    23
    Luis Suárez prodloužil míč patičkou na Dembelého. Rozběhnutý křídelník Barcelony se tlačil do zakončení, ale nechal se odstavit důrazným Espinosou.
     
    24
    Také Luis Suárez si nyní nabíhal na krásnou přihrávku za obranu Girony. Střelec Barcelony spěchal za skákavým míčem, ale brankář Bono k němu měl blíže.
     
    25
    Jordi Alba operoval s míčem na levé straně, odkud našel Messiho. Střelec domácího celku si balón přehodil na levačku, ale trefil prvního hráče před sebou.
     
    26
    Marc Muniesa prošel po levém křídle až do blízkosti pokutového území Barcelony. Tam svedl souboj s Vidalem, který balón špičkou kopačky odkopl do zámezí.
     
    27
    Aleix Garcia odcentroval z levé strany pokutového území na malé vápno. Gerard Piqué se skvěle vrátil na vlastní pozici a odhlavičkoval míč ven ze šestnáctky.
     
    28
    Gerard Piqué měl na polovině hrací plochy dostatek času na zpracování nepřesné rozehrávky Girony. Domácí stoper uklidňuje rozehrávku kombinací v zadních řadách.
     
    29
    Ousmane Dembèlé prošel s míčem u nohy až na hranici pokutového území, kde si balón přehodil na pravačku ale přízemní střelou daroval brankářovi snadný zákrok.
     
    30
    Cristian Portugués si naběhl na krásnou kolmici do pokutového území, krásným zpracováním si položil ter Stegena, ale jeho ránu vykopl z brankové čáry obránce!
    30. Obrovská šance Girony na vyrovnání
     
    31
    Semedo dostal přihrávku do běhu na pravou stranu hrací plochy. Krajní obránce Barcelony se prohnal až k pokutovému území, kde nedostal čas na odcentrování.
     
    32
    Ousmane Dembèlé vymyslel prudkou přihrávku mezi obránce Girony. Rychlonohý fotbalista Barcelony hledal Vidala, před kterým zasáhl Aday.
     
    33
    Lionel Messi se znovu tlačil středem hrací plochy do pokutového území. Tahoun katalánského gigantu prošel mezi dvojicí obránců, ale třetí zadák už mu míč ukopl od nohy.
     
    34
    Hra je přerušena! Lenglet se v hlavičkovém souboji srazil s Ponsem a oba hráči zůstávají ležet na trávníku. Vypadá to, že hůře souboj odnesl právě Pons.
     
    35
    Tak pozor! Rozhodčí se ještě vydal k videu, aby si zkontroloval, zda se Lenglet nedopustil faulu.
     
    35
    Tak pozor! To je problém pro Barcelonu! Video ukázalo, že Clément Lenglet trefil soupeře loktem a dostává červenou kartu!
    35. Červená karta
     
    37
    Girona navíc dostala k dispozici rozehrávku přímého kopu ze zajímavé pozice. Exekuce se ujal Pere Pons, jehož ránu schoval Marc-André ter Stegen do rukavic.
     
    38
    Juanpe se po pravé straně prosmýkl až na hranici pokutového území, odkud odcentroval před branku Barcelony, nicméně Gerard Piqué další těžkou situaci ustál.
     
    39
    Hráči Girony po červené karta pro Lengleta pořádně ožili. Marc-André ter Stegen podruhé během krátké chvíle vystartoval ven z branky schoval míč do bezpečí.
     
    40
    Bernardo Espinosa sundal rozběhnutého Suáreze a dostává za odměnu žlutou kartu.
     
    41
    Rozehrávky následného přímého kopu se chopil Lionel Messi, který svou střelu levačkou zakroutil mezi tři tyče, ale Jasín Bunú s jeho ránou neměl problém.
     
    42
    Barcelona se snaží v závěru prvního poločasu hrát s míčem na kopačkách. Domácí fotbalisté balón soupeři prakticky nepůjčují.
     
    43
    Luis Suárez se hnal do pokutového území. Na jeho hranici si přehodil míč na pravačku, ale zakončení pravou nohou se mu vůbec nepovedlo. Hned první obránce jeho pokus srazil do bezpečí.
     
    44
    Na Camp Nou panuje parádní atmosféra. Barcelona sice hraje v deseti lidech, ale její příznivci nadále ženou katalánský celek do útoku.
     
    45
    Girona se usadili na polovině Barcelony, nicméně zadáci domácího celku nenechávají soupeře přiblížit se k pokutovému území. Barcelona brání skvěle.
     
    45
    Girona právě vstřelila branku!
    Tak pozor! Hostující celek ještě před přestávkou využívá přesilovku a vyrovnává na 1:1! CRISTHIAN STUANI si naběhl na krásný centr z pravé straně, předskočil Piquého, ustál souboj s Busquetsem a dopravil míč za záda ter Stegena!
    45. Cristhian STUANI - 1:1
     
    45+2
    Barcelona se vydala do útoku, nicméně prudká přihrávka na Lionela Messiho přilétla do ofsajdu. Hosté mohou rozehrávat.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou podívanou! Domácí Barcelona vstoupila do zápasu aktivně, ale obrana Girony úvodní tlak ustála. Po dvaceti minutách se ale prosadil Lionel Messi! Barcelona poté kontrolovala hru, ale deset minut před přestávkou trefil Lenglet soupeře loktem do obličeje a musel do sprch. Hosté svou přesilovku zužitkovali ve 45. minutě, kdy se prosadil Cristhian Stuani! Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Samuel Umtiti.
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Aleix Garcia, přichází Borja García.
     
    47
    Marc Muniesa dostal přihrávku na levou stranu, kde si míč pěkně zpracoval, ale nikdo v červeném se mu nedokázal uvolnit do volného prostoru.
     
    48
    Jordi Alba krásným centrem do pokutového území našel rozběhnutého Arthura, který hlavičkoval zcela osamocený, ale mířil jen do míst, kde stál Jasín Bunú.
     
    49
    Stuani si řekl o přihrávku mezi obránce Barcelony. Hostující útočník však dostal příliš prudkou pobídku a Umtiti balón s přehledem zastavil.
     
    50
    Semedo našel pěknou přihrávkou Luise Suáreze který si míč přehodil na levačku, jenže trefil hned prvního obránce, od kterého se míč odrazil na roh.
     
    51
    Arthur zkusil překvapit hostujícího brankáře střelou ze střední vzdálenosti. Jeho rána byla sice prudká, ale mířila do míst, kde stál gólman Girony.
     
    52
    Girona právě vstřelila branku!
    Obrovský problém pro Barcelonu! Girona totiž otáčí vývoj dnešního utkání a dostává se do vedení! Gerard Piqué neuhlídal Portuguése, jehož ránu ještě ter Stegen vyrazil. K odraženému míči se však dostal CRISTHIAN STUANI, který vsítil svou druhou branku v utkání!
    52. Cristhian STUANI - 1:2
     
    54
    Barcelona se nyní musí tlačit do útoku. Girona si je naopak vědoma svého vedení a jsem hodně zvědavý, zda bude hrát nadále aktivně nebo se zatáhne.
     
    55
    Hráčům Barcelony se v posledních minutách vůbec nedaří. Naopak Aday si tělem skvěle pokryl míč a nechal se faulovat. Girona tak bude rozehrávat.
     
    56
    Luis Suárez se krásnou kličkou uvolnil na hranici pokutového území a odcentroval před branku Girony. Vidalovi k zakončení scházaly dva kroky.
     
    57
    Barcelona se usadila na polovině soupeře a domácí fotbalisté si svého soupeře snaží rozhýbat. Obránci Girony se ale drží blízko u sebe a nenechávají soupeři prostor.
     
    58
    Marc-André ter Stegen vystartoval ven ze své branky a před rozběhnutým Portuguésem včasným skluzem odehrál míč do autu. Německý brankář sklidil aplaus.
     
    59
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Ivan Rakitić.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arthur, přichází Philippe Coutinho.
     
    60
    Barcelona zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se podle očekávání ujal Lionel Messi, jehož technický pokus orazítkoval břevno!
    60. Messiho přímý kop
     
    61
    Barcelona v posledních minutách zvýšila svou aktivitu a proti soupeři hrajícímu v přesile se katalánský celek tlačí do útoku.
     
    62
    Juanpe fauloval v blízkosti pokutového území rozběhnutého Suáreze a za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu.
     
    63
    Lionel Messi dostal další možnost k rozehrávce přímého kopu. Tentokrát jeho pokus zlikvidoval hostující brankář. Bude z toho rohový kop.
     
    64
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Barcelona se dostává zpátky do zápasu! Hostující obrana nedokázala odvrátit míč z pokutového území. Suárez brankáře nepřekonal, ale k odraženému míči se dostal GERARD PIQUÉ, který hlavou vyrovnal!
    64. Gerard PIQUÉ - 2:2
     
    66
    Girona se snaží útočit. Hostující celek se sympaticky snaží hrát na vítězství. Stuani svedl souboj u postranní čáry, ale vybojoval jen vhazování.
     
    67
    Álex Granell fauloval rozběhnutého soupeře na polovině hrací plochy a daroval Barceloně rozehrávku. Domácí celek se také snaží útočit.
     
    68
    Domácí se znovu usadili na polovině Girony a hledají si cestičku do pokutového území. Zejména Luis Suárez dnes odvádí obrovskou porci práce.
     
    69
    Alcalá fauloval v blízkosti pokutového území a dostává žlutou kartu. Barcelona bude mít k dispozici další přímý kop.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Cristian Portugués (Girona FC).
     
    70
    Lionel Messi se potřetí během druhé půle ujal rozehrávky přímého kopu. Tentokrát vyslal hodně slabou střelu, kterou schoval Jasín Bunú do rukavic.
     
    71
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Girony zůstává po hlavičkovém souboji ležet na trávníku a drží se za levé rameno. Uvidíme, zda bude nadále pokračovat.
     
    72
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Álex Granell, přichází Douglas Luiz.
     
    73
    Luis Suárez se v posledních minutách často pouští do debat s hlavním rozhodčím. Sudí si jej tentokrát uklidnil důraznou promluvou.
     
    74
    Lionel Messi zkusil najít rozběhnutého Coutinha. Brazilský fotbalista však nechal míč za sebou a Girona tak může uklidnit dění na hrací ploše.
     
    75
    Spolupráce po ose Messi Coutinho tentokrát zafungovala mnohem lépe. Radost hráčům Barcelony pokazil Bernardo Espinosa, který se stačil včas vrátit.
     
    76
    Jasín Bunú se nyní musel zapojit do rozehrávky hostujícího celku. Brankář Girony nakopl míč na levou stranu, kde nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    77
    Luis Suárez neprotlačil přihrávku do pokutového území. Zadáci Girony brání v pěti lidech na hranici velkého vápna a sbírají odražené míče.
     
    78
    Sergio Busquets se při napadání rozehrávku soupeře dopustil nedovoleného zákroku na Douglase Luize a sudí mu okamžitě odpískal faul.
     
    79
    Girona se na delší dobu usadila na polovině soupeře a hosté si vyměňují jednu přihrávku za druhou. Příznivcům Barcelony se dění na hřišti vůbec nelíbí.
     
    80
    Lionel Messi upadl po přetlačované na hranici pokutového území. Sudí ale argentinskému fotbalistovi ukázal, že penaltu pískat rozhodně nebude.
     
    81
    Lionel Messi krásným centrem našel Piquého, který chtěl vylepšit pozici pro Umtitiho, jenže poslední jmenovaný se ke střele vůbec nedostal.
     
    82
    Po dalším rohovém kopu se právě Gerard Piqué dopustil nedovoleného zákroku. Stoper Barcelony se hodně zlobí, ale verdikt sudího se měnit nebude.
     
    82
    Gerard Piqué navíc vyfasoval žlutou kartu.
     
    83
    Lionel Messi oslovil krásnou přihrávkou Jordiho Albu, který však nechal míč za sebou a v krkolomné pozici už jej nedokázal usměrnit na branku Girony.
     
    84
    Umtiti s Piquém kombinují s míčem na polovině hrací plochy a snaží se najít skulinku v obraně soupeře. Ke střele se dostal Coutinho, ale tomu se rána moc nepovedla.
     
    85
    Luis Suárez fauloval Douglase Luize a připravil Barcelonu o další možnost zaútočit. Hráči Girony cítí, že jsou velmi blízko k zisku překvapivého bodu.
     
    85
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Cristhian Stuani, přichází Seydou Doumbia.
     
    86
    Domácí hráči se usadili na polovině soupeře a pokračují v obléhání branky Girony. Fotbalisté Barcelony se ale nemohou dostat do zakončení.
     
    87
    Sergio Busquets také upadl na hranici pokutového území, ale ani tentokrát se nepíská pokutový kop. Domácí fotbalisté už jsou hodně frustrovaní.
     
    88
    Ivan Rakitič potáhl míč na polovinu soupeře, našel Messiho, který balón předal Coutinhovi, jenže jeho technický pokus prolétl těsně vedle vzdálenější tyče!
     
    89
    Fotbalisté Barcelony v posledních minutách soupeři prakticky nepůjčují míč a ženou se za vstřelením rozhodující branky. Luis Suárez ale neudržel míč na hrací ploše.
     
    90
    Hráči Girony brání v deseti lidech na vlastní polovině a nedávají fotbalistům Barcelony prostor k útočení. Hosté zvládají závěr po taktické stránce opravdu skvěle.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Alba odcentroval na vzdálenější tyč, kde číhal Gerard Piqué, nicméně Albova přihrávka byla příliš vysoká. Barceloně se nebezpečně krátí čas.
     
    90+3
    Alba dostal šanci na reparát. Krajní obránce Barcelony tentokrát odcentroval na přední tyč, kam spěchal Suárez, nicméně obrana Girony stačila zasáhnout.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Barcelona poprvé v letošním ročníku ztrácí body a s Gironou remizuje 2:2. Domácí Barcelona vstoupila do zápasu aktivně, ale obrana Girony úvodní tlak ustála. Po dvaceti minutách se ale prosadil Lionel Messi! Barcelona poté kontrolovala hru, ale deset minut před přestávkou trefil Lenglet soupeře loktem do obličeje a musel do sprch. Hosté svou přesilovku zužitkovali ve 45. minutě, kdy se prosadil Cristhian Stuani! Právě Stuani navíc krátce po změně stran poslal hostující celek do vedení! Barcelona od té doby zařadila vyšší rychlostní stupeň a v 64. minutě dokázal vyrovnat Gerard Piqué! Domácí se poté nadále tlačili do útoku, ale obrana hostů hrála opravdu skvěle. Největší šanci Barcelony navíc zahodil Coutinho a hosté si tak z Camp Nou vezou bod.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:16.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:44:37)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 19. Messi (Arturo Vidal), 64. Piqué – 45. Stuani (Aday), 52. Stuani

    Karty:   13. Semedo (BAR), 15. Arthur (BAR), 82. Piqué (BAR) – 16. Stuani (GIR), 40. Espinosa (GIR), 62. Juanpe (GIR), 69. Alcalá (GIR), 69. Portugués (GIR)   35. Lenglet (BAR)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:16.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (59. Coutinho), Busquets, Arturo Vidal (59. Rakitić) – Messi, L. Suárez, O. Dembèlé (46. Umtiti).
    Náhradníci: Cillessen – Rakitić, Denis Suárez, Coutinho, Munir, Umtiti, Roberto.

    Girona FC: Bunú – Aday, Espinosa, Alcalá, Juanpe, Muniesa – Aleix Garcia (46. B. García), Pons, Granell (72. Douglas Luiz) – Portugués, Stuani (85. Doumbia).
    Náhradníci: Iraizoz – B. García, Douglas Luiz, Roberts, Doumbia, Montes, Porro.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    bahis siteleri