Amiens – Rennes 2:1 (kon.) | Bordeaux – Lille 1:0 (kon.) | Caen – Montpellier 2:2 (kon.)
Dijon – Lyon 0:3 (kon.) | Marseille – Štrasburk 3:2 (kon.) | Nîmes – Guingamp 0:0 (kon.)
PSG – Remeš 4:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
4:1 (3:1)
Stade de Reims
Středa 26.09.2018, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:13. (22:56:50)
     
    PSG nenašlo soupeře ani v sedmém utkání v novém ročníku Ligue 1. V domácím prostředí si pařížský celek smlsl na Reims 4:1. PSG navíc splnilo také normu minimálně třech vstřelených branek na zápas.

    Zápas ale začal nečekaným vedením Reims. Chavarría perfektně naservíroval míč již ve třetí minutě Xavieru Chavalerinovi, který z první propálil Buffona. Vedení hosté ale netrvalo dlouho. Již v páté minutě totiž srovnal stav Edinson Cavani elegantním obloučkem. Po Neymarově proměněné penaltě se PSG dostalo do vedení a ještě před odchodem do šaten přidal třetí gól domácího celku Edinson Cavani. Kaňkou na první půle je zranění krajního obránce PSG, Colina Dagbu musel po dvaceti minutách střídat Thomas Meunier. Ve druhém poločase snažení PSG opadlo. Jen střídající Thomas Meunier dostal vynikající nahrávku od Diabyho před prázdnou branku a míč dopravil do sítě.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
    90+1. Edinson Cavani přehazoval brankáře, ale míč namířil jen do břevna
     
    90+1
    Edinson Cavani byl několik centimetrů od hattricku. Po parádní nahrávce Neymara si to hrotový útočník PSG namířil do vápna, ale prvním dotekem našel jen břevno.
     
    90
    Di María měl na levé straně prostor k průniku do vápna, ale tentokrát zvolil přihrávku na osu trávníku, kde byl Neymar. Brazilec však v tlaku vystřelit nedokázal.
     
    88
    Ángel Di María si chce po příchodu na trávník užít balon. Nyní si Argentinec poradil na levém kraji hned s dvojicí obránců, ale už ho zastavil při individuální akci Métanire.
     
    87
    Edinson Cavani stále myslí na zkompletování hattricku. Nyní dostal od Di Maríi ideální nahrávku, ale těsně před autorem dvou branek se zjevil bránící Engels.
     
    86
    Reims se přesunulo s míčem až k vápnu PSG. Kamara sice odcentroval, ale v šestnáctce nebyl nikdo z hostujících hráčů, balon tak jen prosvištěl kolem stoperů.
     
    85
    Marco Verratti teď zcela zbytečně poslal k zemi skluzem ve středu pole Ndoma. Hlavní rozhodčí to s italským záložníkem vyřešil jen domluvou.
     
    84
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. PSG stále nepouští soupeře k balonu ani na malý okamžik.
     
    83
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Jacques-Alaixys Romao, přichází Nolan Mbemba.
     
    82
    Cavani si chtěl ve vápně narazit s Neymarem. První dotek se mu podařil, ale následně ho odzbrojil Yunis Abdelhamid.
     
    81
    Tentokrát byl Neymar u balonu ve středovém kruhu. Také střídající Ángel Di María se zapojil do kombinace na útočné polovině, ale PSG vyhovuje držení balonu a nechce za každou cenu jít do útoku.
     
    80
    Neymar zkoušel vysunout přihrávkou mezi obránce do úniku Diabyho. Krajní obránce PSG byl ale u balonu až jako druhý. Parádní výběr totiž předvedl brankář Edouard Mendy.
     
    79
    Už už to vypadalo na zisk v nebezpečném prostoru pro PSG. Meunier si ale při převzetí balonu pomohl lehkým faulem. Ani ten ale hlavnímu rozhodčímu neunikl.
     
    78
    Do hry se zapojil také Buffon. Italský brankář s přehledem zachytil ze vzduchu vysoký centr z pravé strany. PSG se ale po rychlé rozehrávce nikam nežene.

    Vít Schück

    Branky: 5. Cavani, 25. Neymar (pen.), 45. Cavani, 57. Meunier (Diaby) – 3. Chavalerin (Chavarría)

    Karty:   40. Romao (REI)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:13.
    Paris Saint-Germain: Buffon – Dagba (24. Meunier), Marquinhos, Silva (C), Nsoki – Rabiot (67. Di María), Verratti – Diaby, Neymar, Draxler (59. Nkunku) – Cavani.
    Náhradníci: Aréola – Kimpembe, Kehrer, Di María, Meunier, Choupo-Moting, Nkunku.

    Stade de Reims: Mendy – Métanire, Engels, Abdelhamid, Konan – Oudin (64. Kamara), Chavalerin, Ndom, Romao (C) (83. Mbemba), Ojo – Chavarría (71. Cafaro).
    Náhradníci: J. Carrasso – Disasi, Martin, Suk Hjun-Čun, Kamara, Cafaro, Mbemba.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Ocak
    bahis siteleri