Amiens – Rennes 2:1 (kon.) | Bordeaux – Lille 1:0 (kon.) | Caen – Montpellier 2:2 (kon.)
Dijon – Lyon 0:3 (kon.) | Marseille – Štrasburk 3:2 (kon.) | Nîmes – Guingamp 0:0 (kon.)
PSG – Remeš 4:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
4:1 (3:1)
Stade de Reims
Středa 26.09.2018, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:13. (22:56:50)
     
    PSG nenašlo soupeře ani v sedmém utkání v novém ročníku Ligue 1. V domácím prostředí si pařížský celek smlsl na Reims 4:1. PSG navíc splnilo také normu minimálně třech vstřelených branek na zápas.

    Zápas ale začal nečekaným vedením Reims. Chavarría perfektně naservíroval míč již ve třetí minutě Xavieru Chavalerinovi, který z první propálil Buffona. Vedení hosté ale netrvalo dlouho. Již v páté minutě totiž srovnal stav Edinson Cavani elegantním obloučkem. Po Neymarově proměněné penaltě se PSG dostalo do vedení a ještě před odchodem do šaten přidal třetí gól domácího celku Edinson Cavani. Kaňkou na první půle je zranění krajního obránce PSG, Colina Dagbu musel po dvaceti minutách střídat Thomas Meunier. Ve druhém poločase snažení PSG opadlo. Jen střídající Thomas Meunier dostal vynikající nahrávku od Diabyho před prázdnou branku a míč dopravil do sítě.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
    90+1. Edinson Cavani přehazoval brankáře, ale míč namířil jen do břevna
     
    90+1
    Edinson Cavani byl několik centimetrů od hattricku. Po parádní nahrávce Neymara si to hrotový útočník PSG namířil do vápna, ale prvním dotekem našel jen břevno.
     
    90
    Di María měl na levé straně prostor k průniku do vápna, ale tentokrát zvolil přihrávku na osu trávníku, kde byl Neymar. Brazilec však v tlaku vystřelit nedokázal.
     
    88
    Ángel Di María si chce po příchodu na trávník užít balon. Nyní si Argentinec poradil na levém kraji hned s dvojicí obránců, ale už ho zastavil při individuální akci Métanire.
     
    87
    Edinson Cavani stále myslí na zkompletování hattricku. Nyní dostal od Di Maríi ideální nahrávku, ale těsně před autorem dvou branek se zjevil bránící Engels.
     
    86
    Reims se přesunulo s míčem až k vápnu PSG. Kamara sice odcentroval, ale v šestnáctce nebyl nikdo z hostujících hráčů, balon tak jen prosvištěl kolem stoperů.
     
    85
    Marco Verratti teď zcela zbytečně poslal k zemi skluzem ve středu pole Ndoma. Hlavní rozhodčí to s italským záložníkem vyřešil jen domluvou.
     
    84
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. PSG stále nepouští soupeře k balonu ani na malý okamžik.
     
    83
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Jacques-Alaixys Romao, přichází Nolan Mbemba.
     
    82
    Cavani si chtěl ve vápně narazit s Neymarem. První dotek se mu podařil, ale následně ho odzbrojil Yunis Abdelhamid.
     
    81
    Tentokrát byl Neymar u balonu ve středovém kruhu. Také střídající Ángel Di María se zapojil do kombinace na útočné polovině, ale PSG vyhovuje držení balonu a nechce za každou cenu jít do útoku.
     
    80
    Neymar zkoušel vysunout přihrávkou mezi obránce do úniku Diabyho. Krajní obránce PSG byl ale u balonu až jako druhý. Parádní výběr totiž předvedl brankář Edouard Mendy.
     
    79
    Už už to vypadalo na zisk v nebezpečném prostoru pro PSG. Meunier si ale při převzetí balonu pomohl lehkým faulem. Ani ten ale hlavnímu rozhodčímu neunikl.
     
    78
    Do hry se zapojil také Buffon. Italský brankář s přehledem zachytil ze vzduchu vysoký centr z pravé strany. PSG se ale po rychlé rozehrávce nikam nežene.
     
    77
    Tempo zápasu s postupujícím časem klesá. Domácí mají luxusní tříbrankový náskok, na druhé straně Reims už nemá síly, aby zápas alespoň zdramatizovalo.
     
    75
    Kapitán PSG Thiago Silva hodně riskoval při rozehrávce. Míč měl u vlastního bodu pro penaltu, neměl téměř komu nahrát, ale i tak to udělal konstruktivně před napadajícím Cafarem.
     
    74
    Cavani chtěl najít přihrávkou zpět Diabyho, který ale už dále do vápna nepokračovat. Toho využila hostující obrana k zisku míče v nebezpečné zóně.
     
    73
    A nebyla to vůbec marná příležitost od hostů. Engels vrátil míč po přetaženém centru do prostoru pokutového kopu. Chavalerin ale volejem našel jen reklamu vedle domácí branky.
     
    72
    Útočné snažení PSG postupně polevuje. Nyní dostalo čas na útočení také Reims. Po faulu na Kamaru se hra přesune znovu až před Buffona.
     
    71
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Pablo Chavarría, přichází Mathieu Cafaro.
     
    70
    Buffon se musel znovu činit. Po parádním přechodu Oja až do vápna musel domácí brankář předvést povedený zákrok na brankové lajně. Následně si ublížil Marquinhos při skluzu.
     
    69
    Po dlouhé době se míč dostal také do blízkosti Gianluigiho Buffona. Z úhlu pálil na italského veterána Kamara. Reims bude pokračovat rohovým kopem.
     
    68
    PSG stále pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Di María se přestavil na trávníku povedenou narážečkou s Cavanim. Následně ale Argentinec nepřesně hledal Neymara.
     
    67
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Adrien Rabiot, přichází Ángel Di María.
     
    66
    Hosté nemají po zisku míče sílu na útočení. Naopak Rabiot našel téměř volného Cavaniho. Ten se ale odhodlal ještě přihrával, míč se však k Diabymu nedostal.
     
    65
    Nkunku chtěl najít rozběhnutého Meuniera, ale tentokrát už střelec zatím posledního gólu zápasu míč na hrací ploše nezachytil.
     
    64
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Rémi Oudin, přichází Hassane Kamara.
     
    63
    Rabiot se také po delší době zapojil do kombinace. Neymar si to tentokrát namířil individuálně do vápna, ale jeho postup zachytila téměř celá obrana Reims.
     
    62
    Neymar schytal ve středu pole další tvrdý úder. Hlavní rozhodčí nechal domácím výhodu, která však nepomohla v postupu do útoku. PSG pokračuje v kombinaci ve středu pole.
     
    61
    Do dalšího útoku se hnal po přihrávce Neymara právě střídající Nkunku. Hostující obrana ale sklapla včas a Nkunku se dále než na hranici vápna nedostal.
     
    60
    Po hodině hry vede PSG už o tři branky. Buffon se nyní vydal s míčem až mimo své vápno, ale dokázal zneškodnit útok soupeře odkopem do bezpečí.
     
    59
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Christopher Nkunku.
     
    59
    Po faulu na Neymara rozehrávali domácí z klidové pozice. Následně ale Diaby ztratil míč a toho využila hostující obrana. Také Diaby poté musel faulovat.
     
    58
    Edinson Cavani cítí šanci na hattrick. Nyní se útočník PSG pokoušel překonal Mendyho v brance Reims střelou ze střední vzdálenosti.
    57. Thomas MEUNIER - 4:1
     
    57
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG přidává po parádní akce čtvrtou branku! Verratti se neukvapil při rozehrávce proti napadajícím hráčům, konstruktivně našel Neymara, ten udělal několik rychlých kroků, vyzval k náběhu Diabyho. Ten už mohl jít sám na branku, ale ještě zvolil parádní nahrávku před prázdnou síť k nohám THOMASE MEUNIERA. Střídající hráč už měl snadnou úlohu.
     
    56
    Marquinhos měl co dělat s napadajícím Chavarríou. Útočník Reims mu ale pomohl faulem a brazilský stoper v dresu PSG se tak už nemusel hnát do obrany.
     
    55
    Xavier Chavalerin tentokrát rozehrál jen na krátko. Po pohledné spolupráci se dostal ke střele Rémi Oudin, ale Buffona propagační střela nepřekvapila.
     
    54
    Také hosté měli k dispozici rozehrávku od rohového praporku. Chavalerinův centr přizvedl na přední tyči Nsoki, následně ještě zasáhl Cavani, ale od něj se míč odrazil znovu za brankovou čáru.
     
    52
    Draxlerova pobídka do vápna měla najít na zadní tyči Cavaniho. Ještě před hrotovým útočníkem PSG stačil míč uklidit za koncovou lajnu. Následný rohový kop končí jen zblokovanou střelou Draxlera.
     
    51
    Také druhá polovina pokračuje v nastaveném trendu. Domácí s přehledem drží balon pod kontrolou a jen čekají na vhodný okamžik k útoku.
     
    50
    Verratt vyzval ke sprintu Draxlera. Německý záložník nebyl příliš vidět v prvním poločase, ale nyní se zapojil do kombinace. Tentokrát ale zasáhl skvěle skluzem Romain Métanire.
     
    49
    Stanley Nsoki spolupracoval s Neymarem, ten se s tím nepáral. Na pětadvaceti metrech se rozhodl vyzkoušet hostujícího brankáře. Edouard Mendy ale byl připraven a balon chytil do náruče.
     
    48
    Ani Thiago Silva nikam nespěchal. Na středu měl spoustu prostoru k postupu do útoku, ale raději volil přihrávku k boční lajně na Nsokiho.
     
    47
    Od Marquinhose, přes Rabiota až k Cavanimu se balon pohyboval středem trávníku. Nakonec ale střelec dvou dnešním branek o míč přišel ještě před vápnem Reims.
     
    46
    K rozehrávce druhé půle se postavil hostující útočník Pablo Chavarría. Ihned po výkopu se ale dostali k balonu domácí a tak mohou jít do prvního útoku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:03.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a končí také první poločas. Do šaten odchází rozhodně spokojenější domácí hráči, když vedou nad nováčkem z Reims 3:1.

    Zápas ale začal nečekaným vedením Reims. Chavarría perfektně naservíroval míč již ve třetí minutě Xavieru Chavalerinovi, který z první propálil Buffona. Vedení hosté ale netrvalo dlouho. Již v páté minutě totiž srovnal stav Edinson Cavani elegantním obloučkem. Po Neymarově proměněné penaltě se PSG dostalo do vedení a ještě před odchodem do šaten přidal třetí gól domácího celku Edinson Cavani. Kaňkou na první půle je zranění krajního obránce PSG, Colina Dagbu musel po dvaceti minutách střídat Thomas Meunier.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
    45. Edinson CAVANI - 3:1
     
    45
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají ještě jednu branku před odchodem do šaten. Neymar hledal obloučkem do vápna Silvu, ještě před ním se ale dostal k balonu brankář Reims Edouard Mendy. Ten si chtěl ještě míč odrazit od země, ale hned vedle něj byl připraven z pohotovému zakončení EDINSON CAVANI, který tak velmi snadno přidává svou dnešní druhou branku.
     
    45
    Domácí dohrávají první poločas na útočné polovině. Cavani si došel pro balon až k záložníkům, poté ho předal Neymarovi, který si z dnešního utkání odnese pořádných pár šrámů.
     
    44
    Minutu před pauzou se snažil Rabiot najít Verrattiho. Souhra domácího záložníků ale nebyla z nejpřesnějších. Nakonec poslal míč za koncovou lajnu Nsoki.
     
    43
    Verratti se obtočil ve středu pole kolem svého strážce, následně chtěl najít Meuniera, který byl ale obsazen. Po ztrátě se Meunier prezentoval faulem.
     
    41
    Po ne zcela ideální rozehrávce se hnal za míčem Nsoki. Krajní obránce PSG už nestačil zachytit míč na hrací ploše. Reims si tak může oddechnout.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. PSG stále nepouští outsidera zápasu ani do nejmenší šance. Neymar se znovu předvedl u míče, ale pod tlakem ho musel předat. Romao to teď už přehnal s agresivitou a je odměněn žlutou kartou.
     
    39
    S postupujícím čase se tlak PSG znovu lehce zvyšuje. Neymar musel znovu skousnout nepříjemný zákrok od Ndoma. Hlavní rozhodčí dlouho čekal s hvizdem.
     
    38
    Sám faulovaný se postavil k rozehrávce. Neymarova pobídka do pokutového území našla jen Cavaniho, který byl nachytán v ofsajdovém postavení. Cavani navíc svou hlavičku poslal mimo tři tyče.
     
    37
    Oudin sestřelil zezadu Neymara a nyní už se píská. Brazilec byl ale tentokrát několik metrů za hranicí vápna. Domácí tak mají šanci alespoň z volného přímého kopu.
     
    36
    Z nebezpečného protiútoku mohla být druhá penalta. Draxler skvěle našel rozběhnutého Neymara, ten se skácel v šestnáctce k zemi, ale hlavní rozhodčí zůstal v klidu a nechal hru pokračovat.
     
    35
    Reims se přesunulo ve větším počtu až téměř před Buffona. Métanire vhodil míč do hry zpoza postranní lajny, následně ale ve vápně zaváhal Engels.
     
    34
    Pařížský celek už není tak aktivní směrem dopředu jako v úvodních minutách zápasu. Hosté se nemohou dostat téměř vůbec k balonu.
     
    33
    Rabiot si to namířil do vápna zhuštěným středem. Chtěl si narazit s Neymarem, ale od Brazilce se mu balon už nevrátil míč přesně do kroku, musel brzdit a poté po lehkém kontaktu skončil na trávníku.
     
    32
    Po delší době domácí zaváhali v kombinaci. Meunier nepřihrál přesně Diabymu a míč doputoval až za postranní lajnu. Hosté se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi.
     
    30
    Po půlhodině hry vede domácí PSG nad nováčkem u Reims o jednu branku. Lídr francouzské ligy nadále kontroluje vývoj zápasu.
     
    29
    Moussa Diaby se dostal k míči ve vlastním vápně po nepříjemném centru Oudina. Domácí s klidem odvrátili hrozící nebezpečí a už se znovu přesouvají na útočnou polovinu.
     
    28
    Hosté se příliš nesnaží zpomalit rozehrávku domácího celku. Verratti tak měl spoustu času na přihrávku na Cavaniho. Ten ale byl postaven až za posledním obráncem.
     
    27
    Ani druhá branka v síti Reims domácím nestačí. Pařížané pokračují v dobývání hostující branky. Po přistrčení Draxlera se dostal k míči Cavani, ale zády k brance toho příliš nezmohl.
    25. NEYMAR - 2:1
     
    25
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Míč si na značku pokutového kopu postavil NEYMAR. Brazilec zvolil jako tradičně velmi pomalý rozběh, podíval se kam brankář posune a poté uklidil míč k protější tyči. PSG tak velmi lehce otáčí stav zápasu na svou stranu.
     
    24
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Colin Dagba, přichází Thomas Meunier.
    24. Penaltový zákrok
     
    24
    Pokutový kop pro PSG! Edinson Cavani předskočil obránce, který ho nešikovně poslal k zemi.
     
    23
    Po Neymarově ztrátě se hosté dostali do nebezpečného protiútoku. Ojo hledal po zemi Oudina, který na zadní tyči ale nebyl v ideální pozici.
     
    22
    Draxler rozjížděl útočnou akci ze své poloviny. Následně se německý záložník pokusil oslovit Neymara, ten byl ale hlídán hned dvojicí soupeřů.
     
    21
    Po Draxlerově přihrávce se skácel k zemi Dagba. S krajním obráncem PSG to nevypadá nejlépe, domácí budou muset nejspíše střídat.
     
    20
    První dvacetiminutovka je jasně ve znamení domácího celku. Reims šlo sice hned ve druhé minutě zápasu do vedení, ale poté už se téměř nedostalo k míči.
     
    19
    Rabiot se výtečně vrátil do obrany po souboji s Ndomem. Následně Neymar trochu nebezpečně zachránil míč na hrací ploše, ale PSG mohlo rychle pokračovat v útoku.
     
    18
    Neymar centroval od rohového čtvrtkruhu, ale ve vápně nikoho z Pařížanů nenašel. Balon se ale odrazil jen k Verrattimu a tlak domácích může pokračovat.
    17. Neodpískaná ruka v pokutovém území
     
    17
    Po dalším zblokovaném centru Diabyho se dostali domácí k rozehrávce rohového kopu. Následně se dožadovali také penalty, ale hlavní rozhodčí ruku v šestnáctce nezaznamenal.
     
    16
    Jaques Romao s klidem sebral míč Cavanimu, následně se rozhlédl, komu by tam mohl předat balon, ale nerozhodl se nejlépe. Nsoki zaskočil na levém křídle a vybojoval míč pro PSG.
     
    15
    PSG stále kontroluje pohyb balonu po trávníku. Do rozehrávky se zapojil i Marquinhos s Thiagem Silvou. Nakonec se pokusil o útočnou akci Draxler, kterému ale spolupráce s Cavanim nevyšla podle představ.
     
    14
    PSG nikam nespěchá. Neymar kouzlil s míčem u postranní lajny, ale dále než několik metrů za polovinu se nedostal. Skvěle proti němu vystoupil bránící Métanire.
     
    13
    Edinson Cavani se hnal do vápna, na levé straně s ním držel krok Nsoki, který mu adresoval přihrávku po trávníku, ale střelec vyrovnávací branky byl obsazen.
     
    12
    Také Reims se dostalo na útočnou polovinu. Ojo si to namířil z pravé strany do vápna, ale proti zkušené brazilské stoperské dvojici se neprosadil.
     
    11
    PSG bez potíží kombinuje u středové čáry a čeká na vhodný okamžik k útoku. Verratti si několikrát vyměnil balon s Rabiotem, následně měla přijít průniková přihrávka, ale balon doputoval až za brankovou čáru.
     
    10
    Neymar se postavil k rozehrávce rohového kopu. Brazilec cpal míč hluboko do vápna, našel Marquinhose, ten ale z blízkosti hlavičku mezi tři tyče neumístil.
     
    9
    Neymar nahrál na pravou stranu, kde byl připraven k centru Dagba. Následně musel v šestnáctce hlavičkovat na jistotu na rohový kop Engels.
     
    8
    Po divokých úvodních minutách se hra uklidňuje ve středu pole. Domácí nechali hrát soupeře, ale nováček Ligue 1 se tentokrát až k Buffonovi nedostal.
     
    6
    A PSG pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Moussa Diaby si chtěl narazit s Neymarem, ale ten byl střežen hned dvěma hráči hostujícího celku.
    5. Edinson CAVANI - 1:1
     
    5
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Vedení Reims trvalo jen dvě minuty! Obhájci francouzského titulu srovnávají krok po tom co se EDINSON CAVANI dostal mezi dvěma obránci k odraženému míči a parádním lobem překonal Edouarda Mendyho v hostující brance.
     
    4
    PSG si ale z inkasované branky nic nedělá a pokračuje v držení v balonu. Draxler pálil nebezpečně k pravé tyči, ale Mendy nadvakrát dokázal balon krotit v rukavicích.
    3. Xavier CHAVALERIN - 0:1
     
    3
    Reims právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok! Reims se ujímá na trávníku PSG vedení! Verratti si až příliš věřil na pravé straně, nakonec ztratil míč a to bylo domácím osudné. XAVIER CHAVALERIN si počkal na zpětnou nahrávku na hranici vápna a umístěnou střelou překonal Buffona.
     
    2
    Neymar si vzal míč pro sebe, poté vyzval ke sprintu Nsokiho. Ten byl ale nachytán pouze v ofsajdovém postavení. Reims se tak vcelku zadarmo dostává k míči.
     
    1
    Úvodní rozehrávku měli na starosti hráči z čela francouzské tabulky. Po Cavanim se dotkl míče také Neymar a Draxler. Domácí se ale v úvodu nikam neženou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas sedmého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Buffon – Dagba, Marquinhos, Silva, Nsoki – Rabiot, Verratti – Diaby, Neymar, Draxler – Cavani.
    Náhradníci: Aréola – Kimpembe, Kehrer, Di María, Meunier, Choupo-Moting, Nkunku.

    Stade de Reims: Mendy – Métanire, Engels, Abdelhamid, Konan – Oudin, Chavalerin, Ndom, Romao, Ojo – Chavarría.
    Náhradníci: J. Carrasso – Disasi, Martin, Suk Hjun-Čun, Kamara, Cafaro, Mbemba.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Ocak.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    20.02. 2016 PSG – Reims 4:1
    19.09. 2015 Reims – PSG 1:1
    23.05. 2015 PSG – Reims 3:2
    08.08. 2014 Reims – PSG 2:2
    05.04. 2014 PSG – Reims 3:0
     
    Paris Saint-Germain FC

    Pařížané obhajují francouzský titul. V minulém ročníku poznali hořkost porážky jen třikrát, navíc třetí prohra přišla až v závěru sezony, kdy už mělo PSG jistotu zisku trofeje pro mistry ligy. Po vítězství ve francouzském poháru si PSG pomýšlelo i na Ligu mistrů, ale v nejprestižnější klubové soutěži padlo již v osmifinálovém dvojutkání s Realem Madrid.

    V přípravě se pařížský celek představil v International Champions Cupu. Nejprve prohrál 1:3 s Bayernem, poté schytal ještě o něco větší přiděl 1:5 od Arsenalu. Na závěr si ale napravil náladu vítězstvím 3:2 nad Atléticem Madrid.

    Ani v právě rozehraném ročníku Ligue 1 nemá PSG konkurenci. V pěti odehraných zápasech ještě tým okolo Neymara, Mbappého a Cavaniho neztratil ani bod, navíc vždy vstřelil minimálně tři branky! Kylian Mbappé i Neymar už mají na svém kontě čtyři vstřelené branky, Cavani je stíhá se třemi zásahy. Do Ligy mistrů ale francouzský celek nevstoupil ideálně, když si z trávníku Liverpoolu odvezl jen porážku 2:3. Ve víkendovém kole však parta kolem kapitána Cavaniho musela otáčet vývoj zápasu na trávníku Rennes po vlastní brance Adriena Rabiota. To se však podařilo a byla zachována i norma třech branek na utkání.
     
    Stade de Reims

    Reims bojovalo v minulé sezoně v druhé nejvyšší francouzské soutěži Ligue 2. V osmatřiceti odehraných kolech prohrálo pouze šestkrát a s velkým předstihem si zajistilo postup mezi francouzskou elitu. Druhý postupující tým do Ligue 1 Nimes nechalo Reims za sebou o neskutečných patnáct bodů!

    V přípravě vyzvalo Reims především své aktuální soupeře. Lille schytalo od Reims porážku 1:4, také Štrasburk se pořádně nadřel na konečnou remízu 3:3. V generálce si Reims vyšláplo na Dijon, kterému dvě branky vstřelil Chavarria.

    S velmi těžkým losem v úvodu nové sezony se poradilo Reims nad očekávání. V prvních dvou kolech se připsalo plný počet bodů, když 1:0 porazilo Nice i Lyon. Poté sice přišly dvě porážky, ale další dvě bezbrankové remízy drží nováčka Ligue 1 na solidním jedenáctém místě.
     
    Krásný středeční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již sedmým kolem a my se společně zaměříme na utkání PSG, které před domácím publikem přivítá Stade de Reims.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vít Schück

    Branky: 5. Cavani, 25. Neymar (pen.), 45. Cavani, 57. Meunier (Diaby) – 3. Chavalerin (Chavarría)

    Karty:   40. Romao (REI)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:13.
    Paris Saint-Germain: Buffon – Dagba (24. Meunier), Marquinhos, Silva (C), Nsoki – Rabiot (67. Di María), Verratti – Diaby, Neymar, Draxler (59. Nkunku) – Cavani.
    Náhradníci: Aréola – Kimpembe, Kehrer, Di María, Meunier, Choupo-Moting, Nkunku.

    Stade de Reims: Mendy – Métanire, Engels, Abdelhamid, Konan – Oudin (64. Kamara), Chavalerin, Ndom, Romao (C) (83. Mbemba), Ojo – Chavarría (71. Cafaro).
    Náhradníci: J. Carrasso – Disasi, Martin, Suk Hjun-Čun, Kamara, Cafaro, Mbemba.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Ocak
    bahis siteleri