Udinese – Lazio 1:2 (kon.) | AS Řím – Frosinone 4:0 (kon.) | Atalanta BC – Turín 0:0 (kon.)
Cagliari – Sampdoria 0:0 (kon.) | Janov – Chievo 2:0 (kon.) | Juventus – Bologna 2:0 (kon.)
Neapol – Parma 3:0 (kon.)
konec
SSC Neapol
3:0 (1:0)
Parma Calcio 1913
Středa 26.09.2018, 21:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Serie A mezi Neapolí a Parmou. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    Parma Calcio

    Dnešní hostující celek se v letošním ročníku vrací mezi italskou smetánku. Parma v úvodních pěti duelech nezanechala vůbec špatnou stopu. Vybojovali v nich sedm bodů a zatím se drží na desáté pozici ligové tabulky. V posledních dvou duelech dokázala zvítězit na Interu a doma přehrála Cagliari. Hosté vycházejí ze zabezpečené obrany. Dosud inkasovali jen pět branek.
     
    SSC Neapol

    Domácí Neapol je na tom o něco lépe. Celek z jihu Itálie v pěti duelech vybojoval dvanáct bodů a zatím mu patří druhá pozice za vedoucím Juventusem. Jedinou ligovou porážku si zatím připsala v duelu se Sampdorií Janov, se kterou padla po výsledku 3:0. Další ztráta přišla v Lize mistrů, kde Neapol neproměnila své šance a na hřišti Crvene Zvezdy remizovala bez branek. V minulém kole však porazila FC Turín 3:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Neapol bude hrát v modrém, zatímco Parma přijela v černobílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Fanoušci Neapole při jakémkoliv kontaktu fotbalisty z Parmy hlasitě pískají. Hosté to budou mít hodně těžké.
     
    2
    Kévin Malcuit prošel s míčem až na hranici pokutového území, odkud pěkně vypálil, nicméně jeho zakončení prolétlo nad břevnem Sepeho branky.
     
    3
    Domácí fotbalisté se dožadovali odpískání pokutového kopu. Kévin Malcuit znovu pálil zpoza pokutového území, ale Leo Štulac podle arbitra rukou nehrál.
     
    4
    Neapol právě vstřelila branku!
    Hráče Neapole to však nemusí mrzet, protože domácí celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Arkadiusz Milik poslal z pravé strany šestnáctky centr na malé vápno, kde po bídném zásahu obránce doklepl míč do sítě LORENZO INSIGNE!
    4. Lorenzo INSIGNE - 1:0
     
    6
    Na stadionu po vstřelení úvodní branky dnešního duelu panuje opravdu parádní atmosféra. Domácí fanoušci si užívají skvělý vstup Neapole do zápasu a hlasitě skandují.
     
    7
    Amato Ciciretti táhl ojedinělou akci Parmy po pravé straně. Na polovině hrací plochy však nechal míč za sebou a Mário Rui jej včasným návratem obral o míč.
     
    8
    Allan měl moře volného prostoru na pravé straně hrací plochy. Domácí fotbalista se pokusil odcentrovat před hostující branku, ale trefil prvního hráče Parmy.
     
    9
    Kévin Malcuit odcentroval mezi značku pokutového kopu a malé vápno. K hlavičce se probíjel Arkadiusz Milik, ale zadáci Parmy jej nenechali vypálit.
     
    10
    Do rozehrávky hostujícího celku se nyní zapojil také brankář Luigi Sepe. Gólman Parmy přenesl míč na pravou stranu, kde však nebyl nikdo v černém.
     
    11
    Kévin Malcuit zastavil akci hostujícího celku jen za cenu nedovoleného zákroku. Hlavní rozhodčí si jej zavolal k sobě a důrazně mu domluvit. Příště už to bude za žlutou.
     
    12
    Kévin Malcuit svou předchozí chybu pohotově napravil. Krajní obránce Neapole se neohroženě vrhl do souboje na vlastní polovině a vybojoval vhazování.
     
    13
    Piotr Zieliński podpořil útok Neapole z druhé vlny. Polský fotbalista se razantně opřel do odraženého míče, ale svou střelou jen pozdravil diváky za brankou.
     
    14
    Lorenzo Insigne se z levé strany snažil prosmýknout do pokutového území, nicméně obránci Parmy se stáhli blízko k sobě a nedali mu prostor.
     
    15
    Kévin Malcuit si na pravém křídle obhodil Gobbiho a mohl odcentrovat. Obránce Neapole místo toho kouzlil s míčem a připravil Neapol o možnost.
     
    16
    Massimo Gobbi se z levé strany hnal do pokutového území. Proti sobě měl Malcuita, který situaci zvládl na podtrženou jedničku a vybojoval míč pro Neapol.
     
    17
    Orestis Karnezis musel snad poprvé v utkání do akce. Domácí brankář přečetl nepřesnou rozehrávku soupeře a došel si pro míč.
     
    18
    Domácí po úvodní brance zařadili nižší rychlostní stupeň. Domácí fotbalisté nikam nespěchají a spíše kombinují na polovině hrací plochy.
     
    19
    Allan diriguje rozehrávku Neapole na polovině soupeře. Domácí fotbalista si míč přehodil na levačku, ale po náznaku centru raději rozehrál na obránce.
     
    20
    Hráči Parmy v posledních minutách pouze běhají bez míče a snaží se bránit. Hráči Neapole jim situaci usnadňují, jelikož nejsou moc aktivní.
     
    21
    Piotr Zieliński zahodil obrovskou šanci! Polský fotbalista dostal přihrávku do volného prostoru, ale z dobré pozice přestřelil branku!
    21. Zielinski v obrovské šanci
     
    22
    Antonio Barillà prošel s míčem do pokutového území, kde se obloučkem snažil najít Cicirettiho, ale pozorný Nikola Maksimović balón odhlavičkoval.
     
    24
    Domácí se po krátkém intermezzu Parmy znovu usadili na polovině soupeře a hledají skulinku v defenzivě hostujícího výběru. Parma však brání skvěle.
     
    25
    Kévin Malcuit zakombinoval s Milikem, nicméně druhý jmenovaný na přihrávku dlouho čekal a vracející se obránce Massimo Gobbi odehrál míč do autu.
     
    26
    Kévin Malcuit si znovu troufl na zakončení. Tentokrát pálil z dobrých třiceti metrů, ale jeho mířidla dnes nesnesou ty nejpřísnější parametry. Hosté budou rozehrávat.
     
    27
    Neapol měla k dispozici rozehrávku přímého kopu v blízkosti pokutového území. Rozehrávky se chopil Insigne, jehož rána prolétla vysoko nad břevnem.
     
    28
    Piotr Zieliński nyní ostrým skluzem trefil unikajícího soupeře a může být rád, že neviděl žlutou kartu. Parma se zatím brání skvěle a nyní může zaútočit.
     
    29
    Arkadiusz Milik dostal přihrávku na hranici pokutového území, narazil si s Ruizem, jenže jeho následná střela levačkou prolétla kolem branky Parmy.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání. Domácí Neapol po rychlé brance uklidnila hru a kombinuje s míčem na polovině hrací plochy.
     
    31
    Amadou Diawara dostal krásnou přihrávku proti noze a pohotově zakončil. Jeho dělovku však zablokoval hned první obránce v černém dresu.
     
    32
    Domácím fanouškům se statická hra domácího celku přestává líbit a svou nevoli dávají najevo hlasitým pískotem.
     
    33
    A domácí fotbalisté si jejich pískot vzali k srdci! Lorenzo Insigne si tentokrát přehodil míč na pravačku a jeho technická střela skončila na tyči!
    33. Insigneho rána do tyče
     
    34
    Leo Štulac zastavil rozběhnutého soupeře ostrým skluzem a dostává žlutou kartu.
     
    35
    Kévin Malcuit postupoval s míčem vpřed po pravé straně hrací plochy, ale obránci Parmy mu nedali prostor k odcentrování. Domácí tak musí pokračovat v obléhání pokutového území.
     
    36
    Fabián Ruiz napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, nicméně jeho zakončení postrádalo potřebnou přesnost. Míč skončil na tribuně.
     
    37
    Kévin Malcuit si roztančil svého soupeře na hranici pokutového území a odcentroval před branku. Na jeho pobídku nedosáhl nikdo v modrém dresu.
     
    38
    Massimo Gobbi rozjel akci Parmy po levé straně hřiště. Krajní zadák hostujícího celku hledal Deiolu, který na jeho krásnou přihrávku nedosáhl.
     
    39
    Allan vystoupil proti rozběhnutému soupeři a tělem pohlídal cestu míče do zámezí. Parma si tak na svou první šanci musí nadále počkat.
     
    40
    Allan si všiml volného Ruie a okamžitě přenesl hru na levou stranu hřiště. Neapol se v závěru první půle nikam nežene a snaží se kontrolovat hru.
     
    41
    Alessandro Deiola odcentroval z levé strany na hranici pokutového území, ale nikdo v černém dresu se k zakončení neprobil.
     
    42
    Antonio Barillà znovu centroval do pokutového území. Před rozběhnutým Inglesem odkopl balón do bezpečí dobře postavený stoper Nikola Maksimović.
     
    43
    Piotr Zieliński byl znovu v akci! Polský záložník obdržel přihrávku do pokutového území, nicméně jeho přízemní pokus vyrazil brankář Sepe do bezpečí.
     
    44
    Piotr Zieliński našel osamoceného Insigneho, který zkoušel svůj pokus zakroutit rovnou do branky, nicméně hostující brankář Sepe jeho úmysl skvěle přečetl.
     
    45
    Allan odcentroval z levé strany hrací plochy, nicméně Arkadiusz Milik se přes enormní snahu do zakončení nedostal. Obrana Parmy to znovu ustála.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Neapol vlétla do utkání jako velká voda a už ve čtvrté minutě se prosadil Lorenzo Insigne! Domácí hráči poté zařadili nižší rychlostní stupeň, ale přesto si vypracovali další šance. Zielinski však z dobré pozice branku přestřelil a Insigne svou další ránu nesměroval pouze do tyče. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Neapol obstarala výkop do druhého poločasu dnešního střetnutí. Domácí celek se okamžitě vydal do útoku, ale přihrávka na levé křídlo byla nepřesná.
     
    47
    Fabián Ruiz napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. Jeho rána však nebyla zrovna razantní a brankář Luigi Sepe jeho zakončení schoval do rukavic.
     
    48
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neapoli vyšel také vstup do druhého poločasu dnešního utkání! ARKADIUSZ MILIK dostal přihrávku do úniku, rozhodl se pro zakončení levačkou a umístil míč krásně pod břevno!
    48. Arkadiusz MILIK - 2:0
     
    50
    Parma se poprvé po změně stran vydala na polovinu soupeře. Prudký centr z pravé strany hrací plochy skončil na kopačce připraveného Koulibalyho.
     
    51
    Na světě je další žlutá karta. Za neomalený zákrok na Insigneho ji dostává Bruno Alves.
     
    52
    Piotr Zieliński dnes nemá střeleckou formu! Domácí fotbalista tentokrát akončoval pravou nohou, ale jeho dělovka prolétla vysoko nad břevnem.
     
    53
    Alessandro Deiola operoval s míčem u nohy na levé straně hrací plochy. Allan proti němu včas vystoupil a jeho průnik zastavil nedovoleným zákrokem.
     
    54
    Leo Štulac napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, ale rána mu vůbec nesedla a jeho pokus prolétl kolem branky domácího mužstva.
     
    55
    Neapol se znovu usadila na polovině svého soupeře a domácí fotbalisté se nadále snaží zatápět obraně Parmy pomocí centrů do šestnáctky.
     
    56
    Luigi Sepe vyrazil ven z branky a došel si na hranici pokutového území pro nepřesnou přihrávku z pravé strany. Obrana Parmy může založit útok.
     
    57
    Lorenzo Insigne si přehodil míč na pravačku, ale jeden z obránců Parmy proti němu bleskově vystoupil a nedovolil mu zakončit. Neapol ale zůstává u balónu.
     
    58
    Parma se snaží útočit, nicméně hostující fotbalisté nemohou najít cestičku skrz pozornou defenzívu Neapole. Domácí hrají s velkým přehledem.
     
    59
    Insigne udržel na hrací ploše přihrávku na levé křídlo a přenesl míč na Zielinskeho. Domácí hráči nyní kombinují házenkářským způsobem kolem velkého vápna.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Neapol nadále drží své dvoubrankové vedení. Parma v posledních minutách zvýšila svou aktivitu a snaží se útočit.
     
    61
    Parma zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč. Brankář Orestis Karnezis však vyrazil ven z branky a vyboxoval balón ven ze šestnáctky.
     
    62
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Amato Ciciretti, přichází Luca Siligardi.
     
    63
    Antonio Barillà vybojoval na polovině soupeře odražený míč a okamžitě postupoval do velkého vápna. Nikdo v černém jej ale nepodpořil.
     
    64
    Kalidou Koulibaly si s přehledem pohlídal dlouhou přihrávku za obranu domácího celku a před dotírajícím soupeřem si pomohl malou domů.
     
    65
    Pokračuje obrázek hry z prvního poločasu. Neapol s přehledem kontroluje své vedení a kombinuje s míčem na kopačkách v blízkosti šestnáctky.
     
    66
    Insigne obdržel přihrávku na hranici pokutového území, navedl si míč na pravačku, ale jeho zakončení prolétlo kolem branky Parmy.
     
    67
    Mário Rui odcentroval z levé strany pokutového území před hostující branku, nicméně Arkadiusz Milik nechal balón za sebou a nevypálil.
     
    68
    Kévin Malcuit se po delší době přihlásil o slovo. Jeho centr z pravé strany však zablokoval hned první obránce Parmy. Zatím je to hodně bojovné.
     
    69
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Dries Mertens.
     
    70
    Mertens se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do útočení. Belgický fotbalista se tlačil do střelecké pozice, ale Gobbi jej nepustil ke střele.
     
    71
    Hráči Parmy dlouho otáleli s rozehrávkou. Domácím fotbalistům to však vůbec nevadí. Neapol vede o dvě branky a nikam nespěchá.
     
    72
    Massimo Gobbi odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže míč opustil hrací plochu už před šestnáctkou. Neapol tak bude rozehrávat.
     
    73
    Mertens procházel s míčem u nohy středem hrací plochy do pokutového území. Na jeho hranici si ale míč předkopl daleko od nohy a Gagliolo stačil zasáhnout.
     
    74
    Simone Iacoponi zvládl své defenzivní povinnosti a nenechal hráče Neapole odcentrovat. Navíc svým odkopem trefil Fabiána Ruize, od nějž šel míč do autu.
     
    75
    Do rozehrávky domácího mužstva se nyní musel zapojit také brankář Karnezis. Gólman domácího celku nakopl míč na levé křídlo, kde jej získal Ruiz.
     
    76
    Bruno Alves se na vlastní polovině dopustil nedovoleného zákroku. Stoper Parmy by si měl dávat pozor, protože jednu žlutou kartu už na kontě má.
     
    77
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Simone Verdi.
     
    78
    Parma zdlouhavě rozehrává v blízkosti pokutového území. Hostující fotbalisté by ale potřebovali hrát na polovině Neapole.
     
    79
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Antonio Di Gaudio, přichází Mattia Sprocati.
     
    80
    Verdi prošel s míčem do blízkosti pokutového území a hledal Milika. Druhý jmenovaný při rozběhu podklouzl a poroučel se k zemi.
     
    81
    Dries Mertens si dal pozor na dotírajícího soupeře a včasným skluzem odehrál míč do bezpečí. Fotbalisté Parmy nedovolují Neapoli hrát v blízkosti šestnáctky.
     
    82
    Simone Iacoponi poslal krásnou přihrávku za obranu Neapole, ale hostům snahu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    83
    Kévin Malcuit mohl centrovat z pravé strany, ale ani on už se nikam nežene. Fotbalisté Neapole po změně stran hrajou hodně na údržbu.
     
    84
    Malcuit potáhl míč k rohovému praporku, kde si jej zasekl a počkal na podporu svých spoluhráčů. Defenzíva Parmy se mezitím stačila srovnat.
     
    85
    Neapol právě vstřelila branku!
    Nakonec jsme se dočkali třetí branky! Neapol už dohrává dnešní duel v exhiiičním tempu! Simone Verdi prošel do pokutového území, kde si prohlédl situaci, poslal míč na zadní tyč a ARKADIUSZ MILIK doklepl míč do sítě!
    85. Arkadiusz MILIK - 3:0
     
    86
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Adam Ounas.
     
    88
    Parma vybojovala alespoň rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde s přehledem zasáhl urostlý stoper Neapole Nikola Maksimović.
     
    89
    Kévin Malcuit byl faulován v souboji ve vlastní šestnáctce. Sudí okamžitě přerušil hru. Krajní obránce domácího celku si ze střetu odnese pořádný šrám.
     
    90
    Ještě jedna žlutá karta! Za loket v obličeji soupeře ji vidí Barilla.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Neapol zvládla dnešní duel s velkým přehledem a zaslouženě vítězí 3:0! Neapol vlétla do utkání jako velká voda a už ve čtvrté minutě se prosadil Lorenzo Insigne! Domácí hráči poté zařadili nižší rychlostní stupeň, ale přesto si vypracovali další šance. Zielinski však z dobré pozice branku přestřelil a Insigne svou další ránu nesměroval pouze do tyče. Domácím však vyšel i vstup do druhé půle, v jejímž úvodu se prosadil Arkadiusz Milik. Polský útočník ještě přidal další gól deset minut před koncem.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:53:00)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 4. L. Insigne, 48. Milik (L. Insigne), 85. Milik (Verdi)

    Karty:   34. Štulac (PRM), 51. Alves (PRM), 90. Barillà (PRM)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 12:2. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 9:13.
    SSC Neapol: Karnezis – Malcuit, Nikola Maksimović, Koulibaly, Rui – Allan, Ruiz, P. Zieliński (77. Verdi) – Diawara, Milik (86. Ounas), L. Insigne (69. D. Mertens).
    Náhradníci: D'Andrea, Ospina – Albiol, Callejón, Hysaj, Hamšík, D. Mertens, Luperto, Ounas, Rog, Verdi.

    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Gagliolo, Alves, Gobbi – Deiola, Štulac, Barillà – Ciciretti (62. Siligardi), Inglese, Di Gaudio (79. Sprocati).
    Náhradníci: Bagheria, Frattali – Bastoni, Ceravolo, da Cruz, Dimarco, Gazzola, Gervinho, L. Rigoni, Sierralta, Siligardi, Sprocati.

    Rozhodčí: Doveri – Mondin, Prenna
    bahis siteleri