Olympia Radotín – Slovácko 0:5 (kon.) | Vltavín – Teplice 1:2 (kon.) | Příbram – Vlašim 4:1 (kon.)
Olomouc – Třinec 7:0 (kon.) | Brno – Liberec 0:1 (kon.) | Slavia – Ústí n. L. 2:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
7:0 (3:0)
FK Třinec
Středa 26.09.2018, 17:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • MOL Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Hosté se dostávají do delšího období kombinace, což málem vyústilo v první trefu Třineckých. Beci Hanáků si totiž málem vstřelili vlastní branku, po kiksu Reichla musel Jemelka odkopávat míč z brankové čáry.
     
    87
    A málem přišla na řadu osmá branka večera! Texl se pořádně opřel do míče a vyslal na Bártu ostrý projektil. Balón se však přeci jen vznesl o několik centimetrů nad horní tyč a zahučel na volná sedadla na tribuně.
     
    83
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A další úder! Olomouc nepolevuje ani ve druhém poločase a po nečekané ráně MARTINA SLADKÉHO se domácí fanoušci radují tento podvečer už posedmé. Hodně zatoulaný volej totiž nakonec překvapil Michala Bártu a zapadl za jeho záda. Střelci gólu pomohla i menší pasivita hostující obrany.
     
    80
    Texl se pořádně opřel do míče před vápnem a jeho dělovka Bártu musela pořádně vylekat! Exolomoucký brankář však ránu mladého záložníka vystihl, když jej trefila do konečků prstů.
     
    78
    Yunis se málem dočkal první dnešní branky, když skluzoval v třineckém vápnu na centr ze standardní situace. Hanáci nicméně tuto tutovku prováhali, olomoucký útočník se trefil jen do clonících hráčů.
     
    73
    Kalvach se procpal do velice zajímavé střelecké pozice, jenomže mířidla neměl dostatečně zkalibrovaná. Jeho dělovka tak míří o několik čísel nad branku.
     
    67
    Na řadě je další olomoucké prostřídání řad, na pozici Davida Housky přichází Ondřej Zmrzlý.
     
    64
    Třinec využívá svého posledního dostupného střídání, místo Tomáše Omasty míří na hrací plochu Marek Čelůstka
     
    61
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Střelnice pokračuje! Třinec nyní v defenzívy nestíhá pokrývat domácí brejky, které se jeví jako naprosto smrtící. Defenzíva Slezanů se ani tentokrát nestihla vrátit a po ráně JIŘÍHO TEXLA tak hosté prohrávají už o šest branek.
     
    60
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A další úder! Olomouc přidává v této chvíli svou pátou branku, když se po velerychlém brejku po levém křídle dostal k parádní střelecké pozici ŠIMON FALTA, jenž přidává svou druhou dnešní branku. Dvě góly během tří minut, tomu se říká kumšt!
     
    59
    I olomoucký kouč Václav Jílek si připravil první střídání. Místo bombera Jakuba Plška se na hřišti objeví talentovaný mladík Jakub Matoušek.
     
    58
    Do obrovské tutovky se dostal krátce po Faltově bombě i Plšek, jeho dělovka ovšem končí těsně nad horní tyčí!
     
    57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí mančaft přidává čtvrtý dnešní gól! Michal Bárta tentokráte neměl moc velké šance na úspěšný zákrok, neboť po navedení míče na střed v podání ŠIMONA FALTY přišlo okamžitě tvrdé udeření do míče, který skončil svůj let až v šibenici. Třinec tak dostává další tvrdý kontr.
     
    54
    Kouč hostí Jiří Neček si připravil dvojstřídání. Místo Richarda Vaňka jde na hrací plochu zkušený Ondřej Kušnír, Jiří Janoščina pak nahradil Šimon Šumbera.
     
    53
    Na řadu přichází první žlutá karta utkání. Po ostrém skluzu na Housku ji obdržel Matěj Schwendt.
     
    48
    Dedič se momentálně asi oprávněně drží za hlavu! Taková možnost na volnou střelbu se Třinci dlouho nenabídla, Reichl však ránu hostujícího forvarda chytil.
     
    45
    Rozhodčí Adámková nastavuje 1 minutu nad standardní hrací čas!
     
    41
    Omasta nebyl daleko od první třinecké trefy! Po rychlém přenesení hry do těžiště hry se totiž právě on opřel do balónu a jen díky dvojbloku Hanáků se míč nedostal do sítě. Třinec bude kopat roh.
     
    38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je branka Karel Poborský verze 2018! JAKUB PLŠEK se po rychlém brejku a následném uvolnění na pravé straně dostal k nečekanému lobu, kterým naprosto zaskočil brankáře Bártu. Po krásně provedené ráně se tak domácí kanonýr raduje z druhé branky v utkání, míč trefil přesně levou šibenici.
     
    36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se dočkávají druhé branky v tomto utkání. Po rohu, který zařídil svou aktivitou Yunis, se právě z jeho centru urodila branková situace. VÁCLAV JEMELKA zvládl svou hlavičkou podobně jako při sobotním prvoligovém duelu s Duklou dostat mezi třineckým bekem a Michalem Bártou. Hosté se nakonec zablokování této rány nedočkali.
     
    35
    Bárta musel být ve své brance znovu velmi pozorný! Faltova přízemní bomba ale nakonec skončila na rukavicích třineckého brankáře, míč skončil po jeho zákroku mimo branku.
     
    34
    Hanáci měli hned další dvě naprosto tutové šance! Nejprve se dostal Houska k palbě z vápna, zákrok Janošíka ale všemu nebezpečnému zabránil. Následná rána Plška mířila mimo třineckou branku.
     
    32
    Martin Hála zřejmě není i po posledním pádu ve vápnu v dobrém zdravotním stavu, na jeho místo tak nastupuje Jiří Texl.
     
    31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se v této chvíli mohou poprvé v utkání radovat! Po ukončení brejku Hály v podobě faulu třinecké obrany se chopil penaltového provedení JAKUB PLŠEK. Michal Bárta sice zkoušel svého bývalého spoluhráče rozhodit, přízemní rána směřovala ale úplně na opačnou stranu, než nakonec skočil.
     
    31
    Byla nařízena penalta po faulu na Hálu!
     
    15
    Po narážečce od Housky a zaškobrtnutí třineckého obránce se Hanáci dostali k další šanci! Hála měl před sebou mnoho volného prostoru, rána z hranice malého vápna mu však nesedla. Míč letěl těsně mimo tři tyče.
     
    12
    Signál v podání Falty s Houskou byl další velkou tutovkou na startu zápasu. Druhý jmenovaný při standardce z hranice vápna ale svou ránu zakulatil až příliš daleko od vzdálenější tyče, míč letěl o pár decimetrů vedle.
     
    10
    Hanáci měli velkou gólovku! Konkrétně Hála hned nadvakrát zkoušel propálit třinecký blok před Bártou, jenomže parádní zákrok zády od Mravce dokázal zabránit nejhoršímu. Po tečované dorážce bude kopat Sigma roh.

    Johan Čáp

    Branky: 31. Plšek (pen.), 36. Jemelka, 38. Plšek, 57. Falta, 60. Falta, 61. Texl, 83. Sladký

    Karty:   53. Schwendt (TRI)


    SK Sigma Olomouc: Reichl – Sladký, Polom, Jemelka, Vepřek (C) – Kalvach – Hála (32. Texl), Houska (67. Zmrzlý), Plšek (59. Matoušek), Falta – Yunis
    Náhradníci: Mandous – Zima, Surzyn, Zmrzlý, Matoušek, Zifčák, Texl

    FK Třinec: Bárta – Samiec, Mravec, Reintam, Janoščin (54. Šumbera) – Schwendt, Vaněk (C) (54. Kušnír), Klec, Janošík – Omasta (64. Čelůstka) – Dedič
    Náhradníci: Adamuška – Kušnír, Šumbera, Hejný, Čelůstka, Bedecs, Weber

    Rozhodčí: Adámková – Podaný, Polák

    Diváci: 841
    bahis siteleri