Havlíčkův Brod – Pardubice 1:6 (kon.) | Jihlava – Žďár n/S 12:1 (kon.) | Kladno – Plzeň 2:3 (kon.)
HK MD Šumperk – Vsetín 3:4 (kon.) | Technika Brno – Warriors Brno 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Tábor 3:5 (kon.)
Chomutov – Kobra 8:3 (kon.) | Sparta – HC Litvínov 1:2 (kon.) | Havířov – Zlín 1:2 (1:2 po s.n.)
Č. Budějovice – Liberec 2:4 (kon.) | Třinec – Vítkovice 2:5 (kon.) | K. Vary – PZ Kladno 6:3 (kon.)
Slavia – Třemošná 7:3 (kon.) | Přerov – Olomouc 5:0 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:6 (0:4, 1:1, 0:1 - N 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 27.09.2018, 15:45 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu pátého kola ELIOD Extraligy dorostu, ve kterém na sebe narazí BK Havlíčkův Brod a HC Dynamo Pardubice. Utkání začíná v 15:45.
     
     HC Dynamo Pardubice si v začátku sezony počíná znamenitě a se ziskem 11 bodů mu patří třetí příčka. Z prvních dvou kol získali Východočeši plný počet bodů, když Liberec a Mladou Boleslav přehráli jak v základní hrací době, tak i v nadstavbě.

    Českobudějovický Motor pak Pardubice porazily v prodloužení, první porážku musely skousnout až v posledním zápase s Kometou Brno. Nedaly se ale lacino. s Kometou padly až po prodloužení a jsou tak prvním týmem, který ji dokázal připravit o body.

    Poslední zápasy Dynama:

    08.09.2018 Liberec – Pardubice 3:8 (N 0:1)
    13.09.2018 Pardubice – Ml. Boleslav 3:1 (N 0:0 – 1:0)
    15.09.2018 Motor Č. Budějovice – Pardubice 5:6p
    22.09.2018 Pardubice – Kometa Brno 2:3p
     
     BK Havlíčkův Brod, jehož hlavním cílem je záchrana, je v tabulce skupiny Střed za Pardubicemi na čtvrtém místě jen vinou horšího skóre. Nutno však podotknout, že má za sebou zápasy s týmy Tábora a Žďáru nad Sázavou, které na první výhru teprve čekají.

    Jedinou porážku zažil celek z Vysočiny hned v prvním kole, ve kterém dostal pořádnou nálož na ledě brněnské Komety. Od té doby kromě zmiňovaných soupeřů ze dna tabulky ještě porazil na svém ledě krajského rivala – Duklu Jihlava.

    Poslední zápasy Bruslařů:

    08.09.2018 Kometa Brno – Havl. Brod 8:1 (N 1:0)
    13.09.2018 Tábor – Havl. Brod 2:3 (N 0:0 – 0:1)
    15.09.2018 Havl. Brod – Jihlava 3:2 (N 0:1)
    22.09.2018 Žďár n. S. – Havl. Brod 1:4 (N 0:1)
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Král (Kukeně) – Dvořák, Besmák, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr, Doležal – Dymák, Juřica (A), Matoušů, Rauš (C), Janko, Holenda, Beneš, T. Krejčí, Kozlík, D. Krejčí, Prášek

    HC Dynamo Pardubice: Ševčík (Škorpík) – Vojtěch, Vašíček, Kubíček, Chabada, Hebek, Červenka – Paleček (A), Koudelka, Herčík, Formánek, Nekvinda, Kloz (C), Burda, Novotný, Matuška, Půlpán, Štetka

    Rozhodčí: Filip Vrba – Radek Husák, Jiří Nechvátal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Na buly byli sice úspěšnější domácí, jako první ovšem zaútočily Pardubice. Daniel Herčík zavezl puk do útoku po pravé straně, z kruhu ale havlíčkobrodskou svatyni přestřelil.
     
    01:21
    Bruslaři špatně vystřídali a pětici útočících Východočechů bránila šestice Bruslařů. Trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Jan Kuchta (HBR).
     
    01:51
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Bruslaři se sice hned po buly osvobodili, hosté se ovšem bleskově nastěhovali zpátky do pásma Havlíčkova Brodu. Domácí brankář střelu od modré čáry přes clonící hráče neviděl a vyrazil ji jen k DANIELU HERČÍKOVI, který puk pohodlně dorazil do sítě! Asistence: Adam Novotný, Matěj Kloz.
     
    02:58
    Pardubice se znovu hnaly s kotoučem na holích do pásma Havlíčkova Brodu, tentokrát do něj prošli po levém křídle. Následnou střelu z kruhu chytil Daniel Král do výstroje.
     
    03:17
    Bruslaři se budou znovu bránit ve čtyřech. Filip Dymák (HBR) se provinil podrážením, a míří tak na trestnou lavici.
     
    03:32
    Adam Paleček málem poslal hosty do dvoubrankového vedení! Z levé strany posunul puk za ležícího Daniela Krále, kotouč se ale zastavil na brankové čáře, kde jej obrana Havlíčkova Brodu nahrnula pod brankáře, aby se hra přerušila!
     
    04:17
    Matěj Kozlík na chvíli uklidnil hru vyvezením puku do pásma Pardubic, hosté se ale rychle vrátili před bránu Daniela Krále, který musel znovu řešit nepříjemnou situaci před vlastním brankovištěm.
     
    05:00
    Dynamo si v početní výhodě nepočíná vůbec zle. Hosté znovu vytvořili velký tlak kolem brankoviště. Puk nakonec našli obránci Havlíčkova Brodu a vyhodili jej přes všechny čáry.
     
    05:54
    Jakub Vojtěch nezpracoval přihrávku na modré čáře, čehož mohl využít Karel Matoušů. Tomu se ale kotouč svezl z hole, a z hrozícího přečíslení tak nic nebylo.
     
    06:44
    Adam Paleček uplatnil své fyzické parametry proti Matěji Kozlíkovi a vybojoval puk v útočném písmu. Od modré čáry pak vystřelil Kryštof Červenka, s jeho pokusem ale Daniel Král neměl žádné problémy.
     
    07:19
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu po zakázaném uvolnění Havlíčkova Brodu a Daniel Herčík chytře posouval puk ke vzdálenější tyči, kam si sjížděl Matěj Kloz, přihrávka byla ale nepřesná.
     
    08:22
    Bruslařům se zatím vůbec nedaří ohrozit Adama Ševčíka. Když domácí zavezou puk do pásma Pardubic, hostující obrana je vyžene k mantinelu, a tam jim puk sebere.
     
    09:17
    Adam Novotný vtrhl do třetiny Havlíčkova Brodu po levé straně, odkud přihrál na protější stranu Ivo Nekvindovi. Ten se snažil překonat havlíčkobrodského brankáře bekhendovým pokusem marně.
     
    09:39
    Východočeši se udrželi v útočném pásmu a puk zamířil na modrou čáru k Petru Kubíčkovi. Jeho přízemní ránu Daniel Král viděl a chytil ji do lapačky.
     
    11:10
    Havlíčkobrodští dorostenci se teď delší dobu dokázali držet v útočném pásmu, byli ale daleko od prostor, odkud by mohli hostujícího brankáře vystrašit. Dynamo se brání úspěšně.
     
    11:58
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice jsou zatím aktivnějším týmem a po zásluze se ujímají dvoubrankového vedení. Brankář Havlíčkova Brodu neměl puk po střele Adama Novotného pod kontrolou a JAN MATUŠKA jej zblízka dorazil za gólmanův natažený beton! Asistence: Adam Novotní, Ivo Nekvinda.
     
    13:23
    Družstvo z Vysočiny se snaží hnát do útoku mnohem agresivněji a svižněji, jenže naráží na spolehlivě bránícího soupeře. Adam Ševčík může zatím zůstat poměrně v klidu.
     
    13:54
    Když se domácí nadechovali k větší aktivitě, budou se znovu bránit ve čtyřech. Tadeáš Holenda (HBR) je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    14:04
    Pardubice měly další obrovskou šanci! U pravé tyče havlíčkobrodské klece zůstal úplně volný Daniel Herčík, který už už mířil do odkryté klece, jenže Daniel Král lvím skokem kotouč zastavil!
     
    15:51
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Bruslaři se bránili poměrně dobře, těsně před koncem Holendova trestu ovšem přeci jen inkasují. František Formánek uvolnil MATĚJE KLOZE, jenž se z předbrankového prostoru nemýlil! Asistence: František Formánek, Adam Novotný.
     
    16:17
    Hosté pokračují v útočné aktivitě i nadále. Petr Kubíček se pořádně opřel do kotouče na okraji levého kruhu, Daniel Král jeho prudkou ránu vytěsnil vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    17:36
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté Bruslaře ani trošku nešetří. Po náporu před domácím brankovištěm se kotouč odrazil příhodně na hůl FRANTIŠKA FORMÁNKA, který pohotovou dorážku usměrnil přesně do pravého horního rohu brány! Daniel Král jen bezmocně rozpažil, neboť puk vůbec neviděl. Asistence: Daniel Herčík, Matěj Kloz.
     
    17:49
    Domácím navíc nenahrává ani jejich vlastní nedisciplinovanost. Dalšího faulu se dopustil Adam Jiráček (HBR), který bude pykat za hákování.
     
    18:37
    Havlíčkův Brod se ovšem bránil úspěšně, navíc při vyvezení puku vybojoval faul soupeře. František Formánek (PCE) je potrestán dvěma minutami za sekání.
     
    19:49
    Při hře čtyř proti čtyřem se ani jeden výběr do šance nedostal. Teď už se na ledovou plochu vrátil Adam Jiráček, a Havlíčkův Brod má tak k dispozici zkrácenou přesilovou hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině na ledě dominovalo Dynamo, které si po zásluze vypracovalo čtyřbrankové vedení. To mohlo být klidně ještě vyšší, Daniel Král ale další šance zneškodnil. Hru Havlíčkova Brodu navíc poznamenalo množství trestů. Změní se během druhé třetiny obraz hry? Ta začne přibližně v 16:34.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Bruslaři vyhráli buly a po nahození se dostali do pásma Pardubic. Vladislav Juřica obdržel puk na okraj levého kruhu, Adam Ševčík jeho ránu zápěstím ale lapil.
     
    21:09
    Hosté jsou již kompletní, aktivita Havlíčkova Brodu ovšem pokračuje. Ondřej Besmák po pravé straně zavezl puk do útočného pásma a nahodil puk na bránu, Adam Ševčík jej vykopl pravým betonem.
     
    22:21
    Teď už ale opět úřadují hosté. Střela od modré čáry se odrazila od zadního hrazení k Matěji Klozovi, jenž nahazoval puk z prostoru mezi kruhy bekhendem na bránu, Daniel Král jej i přes zakrytý výhled vyrazil.
     
    23:26
    Tlak Dynama neustával, až teď domácí dostali puk ven z vlastního pásma. Kryštof Červenka chtěl rozehrát puk přes napadajícího útočníka Havlíčkova Brodu, kotouč ale skončil na domácí střídačce.
     
    24:30
    Ivo Nekvinda sváděl souboj na pravém křídle s Janem Kuchtou a nakonec přes něj alespoň poslal puk před brankoviště, tam ale byli jenom hráči v bílých dresech – tedy ti domácí.
     
    25:46
    Před Adamem Raušem se na levém křídle otevřel prostor, scházela mu ale rychlost, a tak se k němu stačil vrátit Jakub Vojtěch, který nakonec zablokoval pokus domácího útočníka a obloučkem padající puk schoval Adam Ševčík do lapačky.
     
    26:27
    Jaroslav Prášek ukázal přehled o hře a zpoza soupeřovy brány přihrál před brankoviště Tadeáši Holendovi, jeho nebezpečnou ránu ovšem Adam Ševčík vytěsnil vyrážečkou.
     
    28:14
    Pardubičtí sice v útočném pásmu o kotouč přišli, díky dobrému napadání ale donutili Bruslaře k chybě při rozehrávce. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po levici Daniela Krále.
     
    28:59
    Vladislav Juřica si klepáním hokejkou o led řekl o dlouhou přihrávku až na útočnou modrou čáru, pas byl ale nepřesný. Domácí útočník měl ovšem náskok před hostující obranou, a tak se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    30:10
    Bruslaři zlepšili obranu, stále se ovšem musí věnovat především defenzivě, kotouč kontrolují hosté. Ivo Nekvinda si nabruslil z pravé strany na osu hřiště, Jan Kuchta jeho ránu ale zablokoval holí.
     
    31:54
    Domácí chybovalo při rozehrávce a kotouč mezi kruhy zachytil Jakub Koudelka. Svoji nízkou ránu směřoval k levé tyči havlíčkobrodské svatyně, tam se ale mihla lapačka Daniela Krále.
     
    33:04
    Ivo Nekvinda svedl rychlostní souboj s domácím obráncem, který za sebe pardubického útočníka nepustil. Nekvinda tak zkusil vystřelit přes beka, bránu ale přestřelil.
     
    33:36
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté dobývání havlíčkobrodské svatyně přetavili v pátou branku! Po zablokované ráně posunul Daniel Herčík puk FRANTIŠKU FORMÁNKOVI na okraj pravého kruhu, odkud nedal domácímu brankáři nejmenší šanci! Asistence: Daniel Herčík, Jakub Koudelka.
     
    34:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Filip Dymák přesnou přihrávkou poslal do úniku MATĚJE KOZLÍKA. Ten před brankoviště provedl bekhendový blafák hodně ze široka a nekompromisně zavěsil pod horní tyč! Asistence: Filip Dymák.
     
    35:39
    Domácí znovu pláchli do samostatného úniku! V něm se tentokrát zjevil David Krejčí, který se pokusil překonat hostujícího gólmana střelou, tu ale Adam Ševčík vyrazil!
     
    38:54
    Teď už ale opět dominují hosté. Dynamo dlouho svíralo domácí výběr v jeho pásmu, několik příležitostí měl Pavol Štetka. Nejprve před brankovištěm netrefil, posléze zakončoval bekhendem z úhlu, to si zase připsal úspěšný zákrok Daniel Král.
     
    39:18
    Bruslaři jsou v závěru druhé části vyloučeni za sekání. Faulu se dopustil Vladislav Juřica (HBR), který již míří na trestnou lavici.
     
    39:47
    Domácí získali kotouč ve vlastním pásmu a v oslabení se dostali dokonce do útoku. Puk vedl po levé straně Filip Dymák, na Adama Ševčíka si ale střelou z úhlu nepřišel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla o poznání vyrovnanější hru, přesto se hosté prosadili i popáté. Havlíčkovu Brodu se krátce nato podařilo snížit po samostatném úniku, do kterého se pak dostal během chviličky i podruhé, to už se ovšem obešlo bez gólu. Do třetí periody, která začne přibližně v 17:17, si hosté přenesou ještě 1 minutu a 18 sekund z přesilové hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Hosté se po nahození usadili v pásmu Havlíčkova Brodu a Matěj Kloz dlouho vybíral, komu přihraje. Od modré čáry nakonec pálil Jakub Vojtěch, bránu ale vysoko přestřelil.
     
    41:15
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se v samém závěru přesilové hry dočkali šesté branky. Daniel Herčík narýsoval přesnou přihrávku přes šířku pásma MATĚJI KLOZOVI, který ránou bez přípravy překonal přesouvajícího se brankáře Havlíčkova Brodu! Asistence: Daniel Herčík, Jakub Vojtěch.
     
    43:38
    Hosté se znovu usadili před brankovištěm Havlíčkova Brodu. Z prostoru mezi kruhy vypálil Daniel Herčík, do jeho rány ale padl Tadeáš Holenda a tělem zblokoval puk do ochranné sítě.
     
    44:36
    Domácí dorostenci mají k dispozici přesilovou hru. Jakub Koudelka (PCE) je potrestán dvěma minutami za podrážení.
     
    45:01
    Hosté vyvezli puk až před brankoviště Havlíčkova Brodu, kde soupeře podrazil brankář Daniel Král (HBR). Dvouminutový trest za něj odpyká Matěj Kozlík.
     
    46:17
    Pardubicím se nepodařilo rozehrát přesně a puk se pomalu klouzal na zakázané uvolnění. Domácím se zpátky za pukem příliš nechtělo a čárový sudí nakonec musel rozpažit.
     
    47:20
    Vyloučení nepřineslo ani na jedné straně střeleckou možnost. Teď už hrají obě družstva v plném počtu. Dopředu postupuje Dynamo.
     
    47:41
    Pavol Štetka najížděl z levé strany na Daniela Krále, ten mu ale zmenšil střelecký úhel. K odraženému puku se dostal Kryštof Červenka, ani on ale vyjetého brankáře Havlíčkova Brodu neprostřelil!
     
    49:56
    Daniel Herčík zachytil špatnou rozehrávku soupeře a Dynamo se rázem dostalo do přečíslení dvou na jednoho. Pardubický útočník si narazil kotouč s Františkem Formánkem, po čemž mířil prakticky sám na brankáře. Toho si snažil položit na led rychlými kličkami, což se mu podařilo, už se ale dostal mimo pozici, odkud by mohl zakončit.
     
    52:17
    Hra maličko ztratila tempo. Teď se ve středním pásmu otevřel prostor před Vladislavem Juřicou, jeho nahození od modré čáry ovšem Adam Ševčík chytil a okamžitě rozehrál.
     
    52:56
    Bruslaři se dostali do šance. Matěj Kozlík obdržel přihrávku před brankoviště, kde na něj zívala odkrytý vršek brány, ten ale domácí útočník přestřelil.
     
    53:17
    Dynamo opět přečíslilo svého soupeře a František Formánek předložil pas Matěji Klozovi před prázdnou bránu. Ten puk do sítě sice dostal, jenže bruslí, a gól tak nemůže být uznán.
     
    54:51
    Daniel Král vychytal soupeřův bekhendový pokus z blízkosti brankoviště a na opačnou stranu hřiště se vydal Tadeáš Holenda. Jeho střelu přes obránce chytil Adam Ševčík do lapačky.
     
    55:48
    Na puku se drží ve vlastní třetině hokejisté Pardubic, kterým se ale nedaří rozehrát do středního pásma. Bruslaři napadají vysoko a soupeřovy přihrávky zachytávají ještě před modrou čarou.
     
    57:02
    Filip Dymák zachytil hostující rozehrávku na pravém kruhu, navedl si kotouč na osu hřiště a z úrovně vrcholku kruhů vypálil, Adam Ševčík měl s jeho zápěstním pokusem menší problémy.
     
    58:39
    Jan Matuška zachytil špatnou rozehrávku Jana Kuchty a bruslí si chtěl puk přikopnout před brankoviště, tam se ale stačil vrátit havlíčkobrodský obránce a svoji chybu napravil.
     
    59:54
    Domácí se v útočném pásmu neudrželi a na druhou stranu vystartoval Adam Paleček. Najel si do pravého kruhu, odkud ale Daniela Krále nepokořil.
     
    Konec zápasu.
     
    Dynamo přidalo v poslední třetině ještě jednu branku a do tabulky si připíše tři body za jednoznačné vítězství. Teď bude prodloužením pokračovat nadstavba o čtvrtý bod.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:33
    František Formánek odebral ve středním pásmu kotouč Ondřeji Besmákovi, najel s ním do útočného pásma, zakončit ale nedokázal.
     
    61:22
    Na kotouči se drží domácí, ti s ním ale kombinují ve středním nebo vlastním pásmu, za útočnou modrou čáru se nedokázali dostat.
     
    62:09
    Vladislav Juřica spěchal za volným kotoučem v pásmu Pardubic, k tomu měl ale blíž Adam Ševčík, který vyjel daleko z brány, aby mohl rozehrát.
     
    62:48
    František Formánek procedil puk mezi Královy betony, havlíčkobrodský brankář se ale otočil tak, aby puk z jeho výstroje vyklouzl mimo tři tyče.
     
    63:28
    Role se otočily oproti začátku prodloužení. Puk mají ve své moci dorostenci Pardubic, bruslí s nim ale převážně ve svém pásmu a snaží se najít cestu před bránu Daniela Krále.
     
    64:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí po debaklu v základní hrací době berou alespoň bonusový bod z nadstavby! Max Kutlvašr vyslal do úniku ADAMA RAUŠE, jenž překonal hostujícího brankáře bekhendovým blafákem! Asistence: Max Kutlvašr.
     
    Konec zápasu.
     
    V základní hrací době dominovali hosté, nadstavba se všem hraje od nuly a může dopadnout jakkoliv. To dnes potvrdili dorostenci Havlíčkova Brodu, kteří se prosadili v prodloužení, a do tabulky si tak připíší alespoň jeden bod. (17:55:18)
    Marken.cz

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 35. Kozlík (Dymák), 65. Rauš (Kutlvašr) – 2. Herčík (Novotný, Kloz), 12. Matuška (Novotný, Nekvinda), 16. Kloz (Formánek, Novotný), 18. Formánek (Herčík, Kloz), 34. Formánek (Herčík, Koudelka), 42. Kloz (Herčík, Vojtěch)


    BK Havlíčkův Brod: Král (Kukeně) – Dvořák, Besmák, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr, Doležal – Dymák, Juřica (A), Matoušů, Rauš (C), Janko, Holenda, Beneš, T. Krejčí, Kozlík, D. Krejčí, Prášek
    HC Dynamo Pardubice: Ševčík (Škorpík) – Vojtěch, Vašíček, Kubíček, Chabada, Hebek, Červenka – Paleček (A), Koudelka, Herčík, Formánek, Nekvinda, Kloz (C), Burda, Novotný, Matuška, Půlpán, Štetka

    Rozhodčí: Filip Vrba – Radek Husák, Jiří Nechvátal
    bahis siteleri