Sparta – Pardubice 7:2 (kon.) | Bohemians – Liberec 2:5 (kon.) | Střešovice – Ostrava 3:4 (po pr.)
Vítkovice – Královské Vinohrady 10:1 (kon.) | Chodov – Česká Lípa 6:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Bulldogs 13:1 (kon.)
Znojmo – Otrokovice 3:6 (kon.)
konec
FbŠ Bohemians
2:5 (2:2, 0:0, 0:3)
FBC Liberec
Pátek 28.09.2018, 17:00 • SH Děkanka • Livesport Superliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    FbŠ Bohemians: Kotouček (Kratěk) – Zezulka, Dobisík, Forman, Křivanec, Šneberger, Šefčík, Čihák, Krbec – Šebek, Krebner, Juha – Netrefa, Buršík, Miščík – Kieler, Kindl, Cabejšek – Růžek.

    FBC Liberec: Vaníček (Janota) – Klucho, Bitman, Kološ, Kroupa – Kopecký, Valeš, Salát – Marek, Rozkovec, Lhota – Böhm, Baudisch, Ferdan – Kořínek, Hiadlovský, Balatka.

    Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    A máme odstartováno! Domácí Bohemians nastoupili klasicky v zelenobílé kombinaci, zatímco hostující Liberec bude hrát v černém.
     
    00:41
    Úvodní vteřiny přinesly jen oťukávanou. Oba týmy se již na okamžik dostaly k míčku. Žádnou střelu jsme ovšem neviděli.
     
    01:24
    A stále nemá ani jeden z brankářů nějaký zákrok. Ani jeden z útoků se ještě nedostal do menšího tlaku na útočné polovině. Zatím je to spíše vyčkávaná.
     
    01:56
    S tím chtěl něco udělat Daniel Cabejšek! Ten se dostával individuálně ke střele, jenže na poslední chvíli byl rozhozen a dostal se ze střeleckého úhlu.
     
    02:12
    Na druhé straně byl faulovaný liberecký hráč, díky čemuž měli Severočeši k dispozici rozehrávku. Ta se jim vůbec nepovedla, když míček zachytili domácí.
     
    02:47
    Tomáš Kindl rozehrávku poslal na Pavla Čiháka. Tam si naběhl do středu hřiště, odkud vypálil. Jeho rána byla zastavena někým před brankářem.
     
    02:58
    A domácí mohli jít do vedení! Patrik Kieler utekl do úniku. Dostal se až ke střele, kterou mířil na přední tyč. Jeho rána ovšem netrefila branku.
     
    03:30
    Tentokrát se ke střele z první dostal Daniel Cabejšek. Jeho rána trefila jen obránce hostujícího týmu, který rozehrál útočnou akci svého týmu.
     
    04:18
    Pavel Ferdan svedl několik osobních soubojů na útočné polovině, ve kterých neztratil míček. Navíc bylo proti domácímu týmu pískáno.
     
    04:34
    Adam Růžek vybojoval míček na polovině, díky čemuž se dostal do útoku. Jeho ránu tahem ovšem zablokoval liberecký obránce svou hokejkou.
     
    05:12
    Velká šance Daniela Cabejška! Ten si naběhl do ideální střelecké pozice, jenže jeho prudká rána jen trefila protihráče do ruky!
     
    05:51
    Liberečtí sportovně vrátili balonek, díky čemuž mohou Bohemians začít s útokem od své vlastní branky. Daleko se ovšem nedostali.
     
    06:09
    Adam Balatka byl faulovaný na útočné polovině a Severočeši znovu rozehrávají z rohu útočné poloviny. Tentokrát to zkouší přes kombinaci.
     
    06:50
    Radek Valeš si seběhl na přihrávku na hranici brankoviště, jenže pas mu nebyl adresován. Poté ještě chtěl ztížit rozehrávku Kotoučkovi, což se mu nepovedlo.
     
    07:32
    Další písknutí proti domácím hráčům! Ti zatím nehrají na své obranné polovině vůbec čistě. Liberec toho ale zatím nedokázal využít.
     
    08:01
    Severočeši se snažili napadat hodně vysoko, jenže z toho pramenila šance Pražanů! V dobré pozici se objevil Adam Růžek, jenž branku minul!
     
    08:31
    Důrazně teď domlouval rozhodčí jednomu z hráči Bohemians. Ten totiž dohrál gólmana hostí, nakonec se vše obešlo bez trestu pro domácí.
     
    09:09
    Vyloučení v týmu FbŠ Bohemians (Vojtěch Zezulka – 2 min., Nedovolené vrážení).
     
    09:16
    Máme zde ideální možnost pro hráče severočeského Liberce na vstřelená první branky v utkání. Kološ posílal míček na teč, ale Kotouček si situaci pohlídal.
     
    09:53
    Na protiútoku se dostali také Pražané. Jeden z domácích vymyslel křižnou přihrávku přesně na spoluhráče, který jeho pobídku vůbec netrefil.
     
    10:24
    Znovu je míček u Kološe, ale ten vůbec nic nevymyslel. Naopak! Do protiútoku se znovu dostali domácí, kteří se nakonec o míček připravili kličkou.
     
    11:04
    Dobrá střela z první v podání hostujícího týmu! Parádní zákrok ovšem předvedl Kotouč, jenž se dokázal proti této ráně přesunout!
     
    11:09
    Bohemians hrají v plném počtu!
     
    11:52
    Prvních dvanáct minut utkání nám přineslo herní převahu hostujícího týmu. Ten toho ovšem zatím nedokázal využít a větší šance měli domácí.
     
    12:49
    Poslední minutu se vůbec nic nestalo. Balonek měli na svých holích obránci pražského týmu, kteří si jen přihrávali mezi sebou.
     
    13:21
    Bohemians ovšem o míček ihned při založení akce přišli a Liberec tak může jít do útoku. Zatím však i on vyčkává s nějakou útočnou akcí.
     
    13:56
    Jan Bitman dostal pas z rozehrávky na útočné polovině. Jeho rána z první byla sražena mimo mantinely.
     
    14:02
    Vzápětí měli Liberečtí další dobrou šanci! Znovu rozehrávali a střela tentokrát šla na branku. V cestě do ní jí však zabránil domácí obránce!
     
    14:31
    K ráně z otočky se dostal Kryštof Krbec. Vaníček se po ráně jen ohlédl, avšak ta nakonec mířila těsně mimo tři tyče. To byla dobrá střela v podání domácích.
     
    15:08
    Zajímavě sehraná situace! Vypadalo to, že Petr Kološ natáhl ke střele, jenže on přesně našel hůl Lukáše Lhoty, který nedokázal míček dostat do odkryté části branky.
     
    15:51
    Bohemians mají zatím problémy se založením jakéhokoliv útoku, díky čemuž se hosté dostávají do dobrých příležitostí celkem pravidelně.
     
    16:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši ukazují, že mají v dnešním zápase převahu první vstřelenou brankou utkání! Střela Saláta sice brankou ještě neskončila. míček se nakonec odrazil na hůl TOMÁŠE MARKA, jenž se štěstím dostal míč do sítě. Asistence: Petr Salát.
    16:06 Tomáš MAREK - 0:1
     
    16:36
    Vyloučení v týmu FbŠ Bohemians (Kryštof Krbec – 2 min., Sekání).
     
    16:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a jsou ve vedení už o dvě branky! K ráně z první napřáhl MATĚJ KLUCHO, jehož rána se zastavila až o síť v bráně! Asistence: Prokop Ferdan.
    16:54 Matěj KLUCHO - 0:2
     
    17:46
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Dvoubrankové vedení ovšem moc dlouho netrvalo, Bohemka stahuje na rozdíl jedné branky! Dobisík při rozehrávce jen posunul míček na PAVLA ČIHÁKA, jehož projektil skončil v bráně! Asistence: Jan Dobisík.
    17:46 Pavel ČIHÁK - 1:2
     
    18:30
    Tak to byla zajímavá minuta a půl na pražském stadioně! Viděli jsme totiž hned tři branky. Liberečtí tedy vedou o jeden gól. Podaří se Pražanům srovnat?
     
    19:04
    Domácí budou zahrávat trestné střílení!
     
    19:04
    K tomu se postavil domácí hráč s číslem deset, tedy Josef Juha. Ten si chtěl hostujícího brankáře vymíchat, jenže svůj pokus poslal vedle!
     
    19:38
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Domácí tým se přece jen dočkal vyrovnávací branky ještě v první třetině! Skákající míček trefil z první PAVEL ČIHÁK, jenž dnes podruhé rozradostnil domácí fanoušky. Asistence: Patrik Kieler.
    19:38 Pavel ČIHÁK - 2:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tak je za námi první třetina mezi domácími Bohemians a hostujícím Libercem. Dlouho se nic nedělo, jenže pak to tam začalo padat! Nejprve odskočili Severočeši během minuty na rozdíl dvou branek. Hosté ovšem stihli tento náskok ztratit. Dvakrát se totiž prosadil Pavel Čihák, jenž zapříčinil remízový stav.
     
    Střely na bránu: 5 – 7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Ihned od prvních vteřin útočili hostující hráči, kteří nakonec nevyslali ani střelu na branku. Bohemians raději odpálili míček až za bránu Liberce.
     
    21:01
    Tentokrát již střela přišla! Byl to pokus z celkem dobré pozice. Kotouček si na míček sice nesáhl, ale střela proletěla jen těsně vedle levě tyče.
     
    21:38
    Na druhé straně si na balonek sáhl také Vaníček. Ten jen sebral přihrávku domácích a rozehrál útok svého týmu, který je teď jasně lepší.
     
    22:08
    Severočeši jsou stále nastěhovaní na útočné polovině. Přišla střela z poloviny hřiště, jenže ta byla sražena prvním hráčem Bohemians.
     
    22:43
    Parádní práce v podání Ferdana! Ten se dostal přes tři protihráče a naservíroval míček Valešovi. Ten místo střely ovšem zvolil pas zpět na Ferdana, který o něj přišel.
     
    23:29
    Daniel Cabejšek si nabíhal hodně ze strany. Přesto nakonec vypálil, ale Vaníček si proti jeho střele trošku poposedl a v pohodě jí chytil.
     
    24:00
    Severočeši nyní byli hodně v úzkých, když domácí vysoko napadali jejich rozehrávku. Nakonec však tuto situaci ustáli a zaútočili.
     
    24:41
    Po tomto ataku sebral míček Kotouček, který ihned rozehrál útok domácího týmu. Ani ten se však zatím střelecky neprosadil.
     
    25:19
    Pražané nyní trochu uklidnili hru. Měli možnost rozehrávky, a tak si obránci párkrát přihráli mezi sebou. Už se ale vydali do útoku.
     
    25:51
    Ve kterém dlouho nezůstali. Liberečtí se bez větších potíží dostali k míčku, navíc i ke střele. S tou si ovšem domácí gólman bez potíží poradil.
     
    26:44
    Míček se dlouho snášel, nakonec se odrazil přesně na hokejku domácího týmu. Ten ho však v následující vteřině po dobrém bránění ztratil.
     
    27:29
    Na druhé straně si musel celkem jednoduchý zákrok připsat Vaníček. V tento moment není hra moc zajímavá, jelikož nevidíme pořádné šance.
     
    28:01
    Ta přišla až teď, ale Bohemians to vůbec nevyřešili dobře! Akci tři na jednoho táhl Josef Juha. Ten se rozhodl vypálit, jenže trefil jen jediného hráče Liberce široko daleko!
     
    28:47
    Pražané se vlastní technickou chybou připravili o míček na útočné polovině, kde měli možnost rozehrávky.
     
    29:33
    Matyáš Krebner se rozeběhl a ukázal, že je rychlým hráčem. Přesto se za obranu nedostal, a tak zakončoval bekhendem z úhlu. Jeho pokus Vaníček chytil.
     
    30:15
    Až od své brány běžel Patrik Šebek s balonkem. Nakonec ho chtěl poslat před branku, jenže jeho přihrávku zastavil hostující hráč.
     
    30:30
    Liberečtí měli k dispozici volný úder. Z toho nakonec vzešla velmi dobrý střela, jenže ta se nakonec mezi tři tyče nevešla. U míčku jsou domácí.
     
    31:27
    Druhá třetina opravdu zatím není úplně atraktivní na dívání. Za celou dobu jsme viděli jednu, možná dvě, lepší šance. Jinak to týmům moc nejde.
     
    31:56
    Matěj Klucho natáhl ke střele na polovině hřiště. Jeho spoluhráč chtěl ještě přeběhnout před kotoučkem, jenže místo toho balonek srazil mimo.
     
    32:54
    U balonku jsou liberečtí obránci, kteří si dlouho přihrávali jen mezi sebou. Nakonec se Severočeši dostali do útoku, který domácí brankář zastavil.
     
    33:20
    Na druhé straně měli domácí možnost rozehrávky z rohu hřiště. Tu však vyřešili pasem až na vlastní obrannou polovinu, takže pro hosty bez nebezpečí.
     
    34:10
    Nepřesnou rozehrávku domácích zachytil hostující obránce. Ani ten ovšem nevymyslel zrovna dobrý pas, při kterém podjela jeho spoluhráči noha, přesto ho zastavil.
     
    34:47
    Hra se několik vteřin odehrávala za brankou Vaníčka. Zde nakonec vybojovali balonek hostující hráči, kteří mohou v klidu zaútočit.
     
    35:19
    Poté přišel pas na teč na straně Libereckých. Teč sice nepřišla, jenže míček se po zásahu domácích ocitl mimo hrací plochu.
     
    36:15
    Vyloučení v týmu FBC Liberec (Patrik Rozkovec – 2 min., Bránění ve hře).
     
    36:26
    Ideální příležitost k dokonání obratu má domácí tým. Ten hraje první přesilovou hru v utkání. Uvidíme, jak se mu v ní bude dařit.
     
    37:06
    Matyáš Krebner dostal přihrávku, ze které pálil z první. Jeho rána ovšem dokázala zablokovat hostující hráč, který na lavičce sklidil chválu.
     
    37:30
    Bohemians rozehrávali z útočného rohu a znovu se dostali do kombinace. Z té pálil Josef Juha, ovšem po jeho ráně parádně skočil Vaníček!
     
    38:15
    Liberec hraje v pěti!
     
    38:36
    Hostující tým se bez velkých problémů ubránil přesilové bez větších potíží a může zaútočit.
     
    38:49
    Obrovskou šanci měl Daniel Cabejšek, který jí neproměnil! Šel sám na gólmana, kterého chtěl bekhendem přehodit. Vaníček se ovšem nenechal překonat.
     
    39:30
    Posledních třicet vteřin v této třetině, ve které jsme ještě branku neviděli a nejspíše ani neuvidíme. Nepříliš záživná perioda tak pomalu končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již jsou za námi dvě třetiny dnešního utkání, po kterých je stav nadále 2:2. Druhá třetina ani náhodou nebyla tolik atraktivní jako ta první, navíc v ní diváci neviděli ani jednu branku. Snad se oba týmy vzchopí a ve třetí části uvidíme lepší utkání.
     
    Střely na branku: 9 – 3.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Z počátku poslední třetiny mají míček na svých hokejkách florbalisté domácího týmu. Ti se zatím nemohou dostat do nějakého ataku.
     
    41:22
    Mikuláši Formanovi podjela noha v ne úplně dobrý moment. Nakonec dokázal celou akci uhasit a nepustil soupeře do dobré šance.
     
    42:11
    Zezulka našel parádní křižnou přihrávkou Daniela Cabejška. Ten ránu z první namířil jen do obránce, který stál před ním.
     
    42:32
    Vaníček chtěl vyslat Valeše do úniku. Ten jeho přihrávku zpracoval, ale dostal se do úhlu. Navíc byl sražen, a tak je domácím pískán faul.
     
    43:26
    Obránci Bohemians si dlouho dobu přihrávali jen mezi sebou. Z části to bylo zapříčiněno tím, že Liberečtí se snažili napadat hodně vysoko.
     
    43:59
    Severočeši se mohli z ničeho nic dostat do vedení! Míček se totiž snesl před brankoviště, kde byl Valeš, jenž dokázal získat míček. Ten mu ovšem na poslední chvíli ujel a Kotouček ho chytil.
     
    44:49
    Liberečtí rozehráli svou rozehrávku velmi vlažně. Po pár vteřinách už ovšem byli na útočné polovině, kde nakonec proti nim bylo pískáno.
     
    45:38
    Liberečtí florbalisté se dostávali do rychlého protiútoku. Domácí hráči se ovšem dobře stáhli ke Kološovi, díky čemuž nepřihrál spoluhráčům.
     
    46:14
    Jakub Kopecký chtěl pálit od mantinelu, ovšem jeho rána byla sražena. Poté domácí faulovali a hostující hráči zůstanou u balonku.
     
    46:44
    Jan Baudisch vypálil z první, jenže střela mu vůbec nesedla. Ani se nevešla se mezi tři tyče.
     
    47:01
    Radek Valeš v těžké situaci podržel míček a jen ho posunul na Prokopa Ferdana. jeho rána byla ovšem sražena ještě před brankovištěm.
     
    47:20
    Vyloučení v týmu FbŠ Bohemians (Mikuláš Forman – 2 min., Držení).
     
    47:38
    To je ideální pozice pro Severočechy, kteří by si jistě chtěli vzít své vedení zpět. Zatím kombinují na útočné polovině.
     
    48:07
    Obrovská šance v podání Petra Saláta! Ten natřikrát se snažil dostat míček do sítě, jenže ani jednou se mu to nakonec nepovedlo.
     
    49:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jenže Liberec využívá dnes již svou druhou přesilovou hru a vede! MATĚJ KLUCHO si naběhl si míčkem do parádní střelecké pozice a vymetl pavouky v šibenici! Je to pro něj navíc již druhá branka v tomto utkání. Asistence: Petr Kološ.
    49:03 Matěj KLUCHO - 2:3
     
    49:37
    Severočeši mohli vést již o tři branky! Salát poslal pas za obranu na svého spoluhráče, který tváří v tvář nepřekonal Koutočka v bráně.
     
    50:13
    Radek Valeš zkusil zasunout balonek po oběhnutí branky, jenže Kotouček se včas přemístil ke své druhé tyči.
     
    50:55
    Patrik Šebek dlouho držel míček na své hokejce. Domácí už jsou v útoku.
     
    51:17
    A úplně klidně mohlo být vyrovnáno! Jan Dobisík dostal přihrávku do ideální střelecké pozice, jenže minul branku!
     
    51:34
    Domácí hráč se hnal s balonkem přes celou délku hřiště. Nakonec vypálil z velkého úhlu, ovšem s jeho střelou si Vaníček poradil.
     
    52:13
    Viděli jsme dva rychlé útoky, každý na jedné straně. Ani jeden z nich neskončil střelou na branku, a tak Liberec stále vede o gól.
     
    53:26
    V poslední minutě se neudálo vůbec nic. Míček sice mají domácí florbalisté, kteří by měli útočit, Zatím si však přihrávají jen mezi sebou.
     
    54:13
    Znovu jsou u balonku hráči Bohemians, jenže znovu jsou s ním jen na obranné polovině.
     
    54:36
    Konečně se něco událo také v útoku domácích! Na střed hřiště si s míčkem seběhl Jan Dobisík, jehož rána byla sražena.
     
    54:47
    Vyloučení v týmu FBC Liberec (Tomáš Marek – 2 min., Blokování soupeřovy hole).
     
    54:55
    Pražané okamžitě rozehráli svou kombinaci, kdy lítá přihrávka z hole na hůl. Nakonec jeden z domácích podklouzl a domácí musí začít znovu.
     
    55:28
    Nakonec přišla střela Josefa Juhy, jenž pálil z první. Jeho střela jen prolétla okolo horní tyčky. Vaníček nemusel zasahovat.
     
    56:01
    Z přesilové hry utekla více jak minuta. Bohemians jsou sice nastěhovaní na útočné polovině, ale vyloženou šanci si ještě nevytvořili.
     
    56:47
    Tomáš Marek je zpět!
     
    57:00
    Petr Salát si objel branku, dostal se do střelecké pozice a vypálil. Jeho rána nakonec mířila těsně nad.
     
    57:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Ale tohle klidně může být rozhodující branka, kterou střílí hosté krátce po skončení oslabení! Domácí hráč svou špatnou rozehrávkou našel jen JAKUBA KOPECKÉHO, jehož rána z první mířila do šibenice. Bez asistence.
    57:26 Jakub KOPECKÝ - 2:4
     
    58:12
    Bohemians hrají bez gólmana!
     
    58:40
    Josef Juha vyslal dobrou střelu zápěstím. Ta se však nevešla mezi tři tyče a Vaníček nezasahoval.
     
    59:00
    Poslední minuta do konce zápasu a domácí zase hrají s gólmanem!
     
    59:10
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:33
    Domácí jsou znovu v šesti, jenže čas jim neúprosně ubíhá. Navíc hosté se skvěle brání.
     
    59:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je to jasné, Liberec si z Prahy odveze tři body! Do prázdné brány se prosadil JAKUB KOPECKÝ, jenž dnes střílí druhou branku v utkání. Asistence: Petr Salát.
    59:44 Jakub KOPECKÝ - 2:5
     
    Konec zápasu.
     
    Tak, je za námi utkání Superligy mezi domácími Bohemians a hostujícím Libercem, po kterém si Severočeši povezou zpět pod Ještěd tři body! O osudu utkání nakonec rozhodla třetí třetina, ve které se Liberečtí trefili třikrát, zatímco Pražané ani jednou.
     
    Střely po celém zápase: 20 – 21.
     
    Hráči utkání:

    FbŠ Bohemians – Pavel Číhal
    FBC Liberec – Matěj Klucho
     
    Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:59:31)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 18. Čihák (Dobisík), 20. Čihák (Kieler) – 17. Marek (Salát), 17. Klucho (Ferdan), 50. Klucho (Kološ), 58. Kopecký, 60. Kopecký (Salát)


    FbŠ Bohemians: Kotouček (Kratěk) – Zezulka, Dobisík, Forman, Křivanec, Šneberger, Šefčík, Čihák, Krbec – Šebek, Krebner, Juha – Netrefa, Buršík, Miščík – Kieler, Kindl, Cabejšek – Růžek.
    FBC Liberec: Vaníček (Janota) – Klucho, Bitman, Kološ, Kroupa – Kopecký, Valeš, Salát – Marek, Rozkovec, Lhota – Böhm, Baudisch, Ferdan – Kořínek, Hiadlovský, Balatka.

    Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka
    bahis siteleri