Dallas – Colorado 5:6 (kon.) | Vegas – San Jose 5:2 (kon.) | Bern – New Jersey 2:3 (po pr.)
po prodl.
SC Bern
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
New Jersey Devils
Pondělí 01.10.2018, 19:30 • Postfinance Arena, Bern • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám pěkný zbytek dne. (22:50:25)
     
    Československá stopa v utkání
    Pavel Zacha (NJD)
    0+1.
     
    Pro New Jersey to sice byl poslední duel v přípravném období, ale jeho návštěva Evropy ještě rozhodně nekončí. V příštích hodinách se Devils přesunou do Švédska, kde si v sobotu zahrají první zápas základní části proti Edmontonu.
    Děkovačku s fanoušky si užili i vzácní hosté z New Jersey

     
    Hokejový svátek ve švýcarském Bernu je u konce! Domácí tým s hostujícími favority držel krok a dovedl toto netradiční měření sil až do prodloužení, které ve prospěch dlouhodobě nebezpečnějších Ďáblů Rozhodl Taylor Hall.
     
    Konec zápasu.
    63:53 Taylor HALL - 2:3
     
    63:53
    Devils právě vstřelili branku!
    Je konec! Tristan Scherwey nezpracoval přihrávku od Bluma, čehož využil Vatanen a vyslal do rychlého protiútoku TAYLORA HALLA, který si před obráncem Blumem zasekl puk do mezikruží a střelu zápěstím poslal nad Genoniho vyrážečku. Asistence: Sami Vatanen.
     
    63:36
    Nico Hischier nabral rychlost a po objetí branky přihrál na vrcholek levého kruhu Vatanenovi, jehož očekávanou ránu Genoni vyrazil.
     
    63:08
    Seversonova rychlá střela byla nepřesná a puk se od zadního mantinelu odrazil až do středního pásma, kam si pro něj přispěchal Wood.
     
    62:36
    Český útočník tentokrát nezkrotil puk mezi třemi soupeřky, kteří šli do protiútoku, nicméně se Sciaronim se hosté stihli vrátit dostatečně včas.
     
    61:57
    Pavel Zacha pouštěl kotouč pod sebe na Seversona, který pálil golfákem, ale trefil jenom břicho pozorného Genoniho.
     
    61:39
    Scherwey zadovkou zastavil puk pro Ruefenachta, jehož pokus ještě dorážel Eric-Ray Blum a Devils zachránila až rychlá reakce Kinkaida!
     
    61:18
    Ebbett nechal puk Scherweymu, kterého dobře stínoval Palmieru a střelu z kraje levého kruhu srazil mimo tři tyče.
     
    60:32
    Bern rychle otočil a dostal se do útočného pásma, kde Kinkaid musel řešit svižnou střelu tahem od Arcobella.
     
    60:15
    Taylor Hall nabral dobrou rychlost. Jenom se mihl kolem pomalejšího obránce, ale z úhlu si na Genoniho nepřišel.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    New Jersey i ve třetí části ovládalo hru. Skvěle chytajícího Genoniho ale nepřekonalo ani jednou a v závěru zčistajasna inkasovalo od amerického útočníka Marka Arcobella, jehož zásluhou se bude pokračovat prodloužením.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:49
    Snad poprvé v celém utkání se výrazně ozývá i sedmnáct tisíc fanoušků, kteří se už mohou těšit na prodloužení!
     
    59:16
    Náznak rychlého brejku Bernu skončil u zadního mantinelu, kde si Devils poradili a na pár vteřin dostali kotouč do klidnějších vod.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Johanssonova zadovka našla volného Muellera, který nebezpečně pálil ze svého pohledu k levé tyči a jen o kousíček ji minul.
    57:54 Mark ARCOBELLO - 2:2
     
    57:54
    Bern právě vstřelil branku!
    Dvě minuty před koncem třetí třetiny je zničehonic opět vyrovnáno! Calle Andersson si famózně zpracoval puk před Hischierem, který přišel o hokejku. Následně bekhendem přihrál na osu kluziště MARKU ARCOBELLOVI, jehož střelu bez přípravy zastavila až síť v Kinkaidově kleci. Asistence: Calle Andersson, Tristian Scherwey.
     
    57:24
    Greene zablokoval Haase a Devils se vzápětí dostali do brejku dvou na jednoho. Hischier měl k dispozici Palmierimu, jenže mu nepřihrál přes ležícího Gerbera.
     
    56:48
    Bern se zatím nemůže dostat ani k náznaku závěrečného tlaku. New Jersey kontroluje hru hodně daleko od Kinkaida.
     
    56:13
    Zachova přihrávka prošla až do mezikruží, kam si pro puk dojel Noesen. Ten byl ale rozhozený Almquistem a z nedobrého postavení netrefil branku.
     
    55:39
    Simon Moser prohrál sprinterský souboj, u vyhozeného kotouče tak byli jako první obránci Devis, kteří donutili rozhodčího zapískat icing.
     
    55:17
    Zacha zahrál dobře do obrany. V útočném pásmu puk ztratil, nicméně Johansson mu ho vrátit a český útočník tak mohl z dálky prověřit Genoniho pozornost.
     
    54:36
    Domácí dostali puk do bezpečí. Oba týmy střídají a čekají na rozehrávku z obrany amerického klubu.
     
    54:03
    Seversonovu pobídku od modré vyrážečkou zneškodnil Genoni. Kombinační akce New Jersey tím ale ještě rozhodně nekončí.
     
    53:46
    Wood dojel Zajacovo nahození a poté vrátil puk na modrou Seversonovi. Ten nechal zakončovat obranného parťáka Muellera, ale Genoni zasahovat nemusel.
     
    53:26
    Rychlá protiakce Bernu byla zakončená Moserem z vrcholku pravého kruhu. Puk byl možná lehounce tečován, ale nakonec skončil v Kinkaidově lapačce.
     
    53:15
    Hall nechal puk za sebou a až při zakončení si všiml, že ho nemá na hokejce. Za ním všechno jistil Hischier, který už Genoniho ohrozil, ale skóre nezměnil.
     
    52:56
    Keith Kinkaid si ponechal z dálky nahozený puk a přerušil hru. Po reklamní pauze se bude vhazovat po jeho levici.
     
    52:21
    Další nahození od Lovejoye. Za brankou si puk zastavil Genoni a po chvilce musel betonem vyrážet střelu Quennevillea, neboť domácí nedokázali rozehrát.
     
    51:41
    Z řady osobních soubojů vzešli vítězně hosté. Coleman pak ale slabě nahazoval ze středového kruhu a Genoni rychle rozehrál.
     
    50:56
    Bern se vysvobodil vyhozením, které dojel Vatanen a dopředu znovu mohou mnohem aktivnější Ďáblové.
     
    50:36
    Domácí v plném počtu.
     
    50:10
    Johanssonova odvážná přihrávka přes brankoviště prošla k Vatanenovi, ale jeho pokus byl velmi rychle zablokovaný.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:55
    Opět Hall jako režisér z levého kruhu. Tentokrát připravil dobrou pozici Hischierovi, kterému vůbec nesedla střela z mezikruží a pomalu letící puk skončil u Genoniho.
     
    49:30
    Hall vrátil puk z kruhu do kruhu Palmierimu. Za jeho pobídkou šel před branku Zajac, ale Genoni nic složitého řešit nemusel.
     
    49:08
    Devils si užívají mnohem většího prostoru, než mají k dispozici na kluzištích v NHL. Zatím pouze kombinují a nechávají si trochu utíkat drahocenné vteřinky.
     
    48:36
    Gregory Sciaroni to vzal na sebe, ale přes Lovejoye se ke střele neprotlačil. Poté najel do Kinkaida a vyfasoval menší trest za nedovolené bránění.
     
    48:25
    Lovejoy nahazoval od modré, kotouč přitom tečoval Zajac do branokviště, kde neúspěšně dorážel Wood.
     
    48:01
    Bern druhou formaci soupeře tentokrát k ničemu nepustil a sám zaútočil prostřednictvím aktivního Scherweyho, jehož střela zápěstím byla nepřesná.
     
    47:26
    Pavel Zacha pokračuje ve velmi dobrém představení. Nyní vyhrál vhazování a Devils se díky tomu usadili v útočné třetině.
     
    47:08
    Jesper Bratt si za domácí brankou pohrál s jedním z obránců a na krátko přihrál Johanssonovi, který se marně snažil procedit puk za Genoniho záda.
     
    46:57
    Zachův prudký nástřel zpoza pravého kruhu byl určen pro Bratta, který puk sice tečoval, ale směrem na branku ho neposlal.
     
    46:18
    Hall ve spolupráci s Palmierim získal puk ve středním pásmu, kde mu ale utekl od hokejky a toho hned využil Genoni, který se vydal rozehrávat až do rohu.
     
    45:59
    Rozehrávka Seversona byla zablokovaná a puk skončil na střídačce amerického klubu, jenž si zatím bez problémů hlídá jednobrankový náskok.
     
    45:41
    Noesen vyjížděl zpoza branky a přitom mu puk odskočil ke Colemanovi, který musel střílet z první, jenže zblízka Genoniho nepřekonal.
     
    45:13
    Wood ukázal dobrou rychlost po levé straně. Jeho střelu z úhlu Genoni neměl pod kontrolou a měl ještě co do činění s dorážkou Quennevillea!
     
    44:50
    Zacha zrychlil hru ve středním pásmu. Johansson se dostal do toho útočného, ale nahozený puk sebrala obrana Bernu.
     
    44:01
    Nepřesná dlouhá přihrávka na Taylora Halla znamená zakázané uvolnění a vhazování před Keithem Kinkaidem.
     
    43:48
    Palmieri už si to chystal na střelu z pravého kruhu. Byl ale podražen, což rozhodčí neposoudili jako nedovolený zákrok.
     
    43:18
    Vatanen se krásně uvolnil na modré čáře a bekhendem přihrál do pravého kruhu Colemanovi, který trefil jen prostředek branky a připraveného Genoniho.
     
    42:55
    Noesen měl na zádech jednoho z obránců, i tak se dokázal otočit kolem branky, ale za Genoniho už puk neprotlačil.
     
    41:47
    Anderssonův pokus od modré čáry také neprošel před hostující branku. Po vyhození Bern střídá a zakládá nový útok zpoza vlastního gólmana.
     
    41:12
    Greeneovo nahození od modré bylo dost nepřesné. Puk se nicméně od mantinelu odrazil k Seversonovi, jehož dělovka také neměla přesnost.
     
    40:35
    I do třetí části vstoupili domácí hráči aktivně. Střelby se v dresu Bernu nebojí hlavně Ruefenacht, který to zkoušel z úhlu, ale rozvlnil jen ochrannou síť.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Devils půjdou do třetí třetiny s hubeným náskokem

     
    Střely na branku po 2. třetině: 19 – 8.
     
    Švýcarský Bern vstoupil do druhé třetiny nebojácně a po několika vteřinách hry oslavil vyrovnávající trefu Mosera. Devils se naopak trochu hledali a párkrát se nechali i vyloučit. Další šance domácího týmu ale New Jersey přečkalo bez úhony a postupně zase začínalo být aktivnějším týmem, z čehož vzešel gól Bena Lovejoye. Ke konci druhé části se hosté hokejem hlavně bavili a ukazovali divákům spoustu pěkných akcí. Ke gólu ale nevedly a do šaten se tak jde za stavu 2:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Marcus Johansson u levého kraje útočného pásma přenechal kotouč Brattovi, který střílel zápěstím, ovšem sražený puk vyletěl mimo hrací plochu.
     
    39:32
    Gaëtan Haas nejevil zájem o zakončení, nýbrž po zajetí za branku přihrál Scherweymu, jenž z ostrého úhlu netrefil branku.
     
    39:12
    Další krásné hokejové momenty! Wood ve středním pásmu kličkou ošálil Burrena a přihrál pod sebe Zajacovi, jehož střelu Genoni vyrazil do ochranné sítě.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:36
    Palmieri u zadního hrazení připravil střelu domácímu oblíbenci Hischierovi, který bez přípravy zakončoval z levé strany, ale gólman Bernu byl znovu naprosto bezchybný.
     
    38:25
    Moc hezká individuální akce od Halla, který ukázal skvělou kontrolu nad pukem a po otočce pálil z levého kruhu do připravené Genoniho lapačky.
     
    38:06
    Coleman udělal otočku kolem domácí branky a zleva centroval do chumlu těl, ze kterého žádná větší šance nepřišla. Genoni přesto musel přerušit hru.
     
    37:49
    Po zakázaném uvolnění se hosté sami připravili o útočné pásmo. Santini neudržel kotouč na modré a poté se dostal pod nepřijemný tlak, ze kterého mu pomohl až Mueller.
     
    37:15
    Zacha to udělal výborně a zastavil se ihned po přejetí modré čáry. Poté přenesl puk doleva na Butchera, který si ho ze vzduchu na první dobrou zpracoval, ovšem z bodu pro vhazování nenašel skulinku mezi bližší tyčkou a horní končetinou brankáře.
     
    36:39
    Puk vyletěl mimo hrací plochu a hra je přerušena. Vhazovat se bude po pravé ruce Leonarda Genoniho.
     
    36:09
    Muršakovi se na levém křídle nechtělo čekat na podporu z druhé vlny. Z úhlu tedy zakončoval sám, ale Kinkaid byl připraven.
     
    35:53
    Dea dal až moc razance do přihrávky na Vatanena, který ji na útočné modré nezpracoval a do hry se musel zapojit i Kinkaid.
     
    35:09
    Seversonova rána byla zablokovaná tak šťastně pro Bern, že se hned konal únik Scherweyho, jenž v dobré šanci vůbec netrefil prostor branky!
     
    34:12
    Akci Bernu u levého mantinelu zastavil ofsajd. Po reklamní pauze se tak bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    33:19
    Stefan Noesen měl po své pravé ruce Colemana. V situaci dva na jednoho se ale zakončovat sám a narazil na dobře postaveného Genoniho.
    32:58 Ben LOVEJOY - 1:2
     
    32:58
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey se vrací do vedení! Pavel Zacha v pravém kruhu sebral puk z domácí hokejky a okamžitě přihrál před mezikruží na BENA LOVEJOYE, jehož dělovka golfákem proletěla nad levou rukou Genoniho až do sítě. Asistence: Pavel Zacha.
     
    32:29
    Vatanen přihrávkou podél modré čáry našel Santinimu, jehož střela byla tečovaná do vzduchu a Genoni si musel pohlídat, aby puk náhodou nespadl do jeho brány.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    31:36
    Bern propadl ve středním pásmu. Quenneville pak ale nepřihrál Woodovi a následoval brejk dvou na jednoho na druhé straně. Hass z pravé strany ale netrefil Kinkaidovu klec!
     
    31:00
    Po reklamní přestávce se zrodil ofsajd hostů z New Jersey.
     
    30:09
    Butcherovo propagační nahození od modré čáry nebylo tečované a propadlo až ke Genonimu, který však dával pozor a nenechal se překvapit.
     
    29:55
    Kyle Palmieri byl adresátem vynikající křižné přihrávky od Hischiera. Na levém křídle už ale byl mimo ideální úhel a Genoni si bližší tyč rukou pohlídal.
     
    29:41
    Hosté v plném počtu.
     
    29:12
    Až nyní se domácí na chvíli usadili v útočné třetina. Haasovu přihrávku ale Lovejoy vystihl a poslal puk do bezpečí.
     
    28:33
    A další dvě vyhození. Bern stále nenachází žádný recept na dobře organizovaného soupeře.
     
    28:09
    Domácím však přesilové hry zatím vůbec nevychází. Potvrzuje to další osvobození Devils, o které se postaral gólman Kinkaid.
     
    27:41
    Santinimu utekl puk při rozehrávce. Při nuceném obratu zasáhl soupeře hokejkou do obličeje a je z toho další přesilovka pro Bern.
     
    27:24
    Ruefenacht zůstal nepokrytý pár metrů před brankovištěm, kam dočkal přihrávku z krátkého mantinelu, ale Kinkaid ránu z první vyrazil.
     
    26:29
    Hosté v plném počtu.
     
    25:52
    Domácí si dali několik přihrávek, ale ke střele se neodhodlal nikdo. Vše skončilo neúspěšnou křižnou přihrávkou od Haase.
     
    25:22
    Anderssnon z dálky výrazně minul, nicméně švýcarský celek ještě ůzástává před Kinkaidovou brankou.
     
    24:59
    Greene zablokoval tvrdou ránu od modré a Devils hned vzápětí vyhodili puk ven z pásma.
     
    24:29
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Travis Zajac – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:38
    Greene se vydal podpořit útok a zadovkou přihrál Hischierovi, jehož centr z levé strany žádný z hostů nezužitkoval.
     
    22:36
    Boyle roztáhl hru doprava na Colemana, který pálil golfákem, ale puk k brankovišti neprošel přes obětavý blok Martiho.
     
    22:16
    Na druhé straně to lépe sehráli hráči Bernu, ovšem Martiho zakončení z levé strany si Keith Kinkaid pohlídal.
     
    21:40
    Dvěma přihrávkami před osu kluziště se Devils dostali do útočné třetiny. Johansson však po obkroužení Genonino branky nepřihrál ani nevystřelil.
     
    21:32
    Okamžitě ožily také tribuny, které nyní sledovaly jednoduchý zákrok Kinkaida, který zastavil nahozený puk a před Sciaronim neriskoval rozehrávku.
    20:26 Simon MOSER - 1:1
     
    20:26
    Bern právě vstřelil branku!
    Tak to je vynikající vstup do druhé třetiny od domácího týmu, který srovnává na 1:1! Palmieri udělal velkou chybu v obranném pásmu, když bekhendem přihrál jen na domácí hokejky. Nahození od modré čáry pak skončilo před brankovištěm u úplně volného SIMONA MOSERA, jenž naněkolikrát dorazil puk za brankáře Kinkaida. Asistence: Mark Arcobello.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Nico Hischier stihl za seniorský tým Bernu odehrát jen patnáct zápasů, přesto se před úvodním buly dočkal vřelého přijetí.

     
    Je za námi první třetina, za kterou hokejisté Bernu sice sklízí potlesk, ale favorizované Ďábly v ní příliš neprověřili. Účastník NHL byl po celých dvacet minut jasně lepším a v šesté minutě se dočkal zasloužené branky, když po přihrávce Wooda skóroval kapitán Andy Greene.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Domácí v plném počtu.
     
    19:54
    Ještě jedna šance hostů v rámci přesilové hry. Marcus Johansson nastřeloval puk z levého mantinelu, nicméně Genoni s přehledem zasáhl.
     
    19:25
    Bratt přihrál na koncovou čáru Johanssonovi, který z první vracel puk do ohně na Noesena a ten jen z dobré pozice přestřelil břevno domácí klece!
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:36
    Palmieri měl čas před pravým kruhem, odkud dával pobídku k vzdálenější tyči, jenže žádná teč puk na branku neposlala.
     
    18:13
    Bern zachytil jednu z přihrávek a díky Arcobellovi vyhodil puk k brance Kinkaida.
     
    17:55
    Marcus Johansson se marně natahoval po předním jedoucím puku. Mohl za to háček Jana Muršaka, který daroval Devils první přesilovku.
     
    17:37
    Ruefenacht tečoval vyhození jednoho z domácích a zabránil icingu. Devils tak museli projet celým hřištěm zpět do útočného pásma, o což se promptně postaral Bratt, ale narazil na Genonino lapačku.
     
    16:46
    John Quenneville to vzal na sebe, rychle projel středním pásmem, ale z vrcholku pravého kruhu Genonino nepřekonal střelou zápěstím.
     
    16:27
    Hall při kličkách ztratil kontrolu nad kotoučem, který domácí opět jenom nahodili a zůstávají pod tlakem.
     
    15:56
    Hall přihrál na modrou Butcherovi, který to zkoušel hned dvakrát, ale v obou případech trefil někoho ze clonících hráčů.
     
    15:20
    Hosté v plném počtu.
     
    15:11
    Český útočník Zacha výtečně napadal rozehrávku Bernu a ten už se v přesilové hře nestihne dostat před Kinkaida.
     
    14:39
    Stále se domácí k ničemu nedostali. Coleman vyvezl puk do útočného pásma Devis, kde mu bylo znemožněno přihrávat doprava na Deu.
     
    14:13
    Znovu dobrá práce obranné čtveřice Devils, Santini ještě jednou vyhodil a jeho spoluhráči mohli vystřídat. Následoval ofsajd Ruefenachta.
     
    13:29
    Pavel Zacha vyhrál buly v obranném pásmu a umožnil Santinimu vyhodit kotouč přes všechny čáry.
     
    13:20
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Ben Lovejoy – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:46
    Krueger se položil před Wooda a znemožnil mu přihrávat před branku v situaci dvou na jednoho. Zajac se tak kotouče před brankovištěm nedočkal.
     
    12:26
    Po delší době v akci i Kinkaid, který levým ramenem zneškodnil střelu Ruefenachta z pravého kruhu pro vhazování.
     
    12:02
    Zachova přihrávka naslepo k Brattovi nedošla. Domácí se ale nedostali do bezpečí a Genoni musel čelit střele Johanssona od modré čáry.
     
    11:37
    Hosté vyhráli buly a dostali se k další střele. Severson to zkoušel zpoza levého kruhu, ale tečovaný puk zaplul do Genoniho výstroje.
     
    11:29
    Pavel Zacha dával přihrávku z pravého křídla, jenže jeden z obránců ji srazil do ochranné sítě. Vhazuje se po levici Genoniho.
     
    11:09
    Sciaroni nahodil a odjel střídat. Pokračovat tak může výrazná herní převaha New Jersey.
     
    10:35
    Palmieri přenesl hru doprava na Muellera, jehož pomalé nahození Genoni vyrazil, ale nějaké nebezpečné dorážce už čelit nemusel.
     
    10:22
    Butcher si v rychlosti narazil se spoluhráčem a pokračoval v cestě před branku, kam dostal zpětnou přihrávku, ale Genoniho zleva nepřekonal.
     
    09:40
    Santiniho nahození si sebrali domácí hráči, ale zatím se nedokázali dostat ven z obranné třetiny.
     
    08:54
    Domácí chtěli střídat, a tak jenom nahodili puk za Kinkaida, kde už operuje Vatanen.
     
    08:20
    Zacha nechal puk Brattovi, který objel branku, ale přihrávkou před brankoviště nenašel žádného spoluhráče.
     
    07:18
    Rozehrávku Mirca Muellera nezachytil nikdo v bílém a je z toho zakázané uvolnění Devils.
    05:54 Andy GREENE - 0:1
     
    05:54
    Devils právě vstřelili branku!
    Americký celek se v šesté minutě dostává do vedení! Miles Wood dojel puk v rohu útočného pásma a zprava odcentroval do mezikruží, kde byl trestuhodně volný ANDY GREENE a zblízka zvedl puk mimo dosah Leonarda Genoniho. Domácí udělali velkou chybu při střídání, v osudný okamžik měli na ledě jen čtyři hráče a toho kapitán Devils nekompromisně využil. Asistence: Miles Wood.
     
    05:27
    Miles Wood si vzal puk a z pravé strany se přiblížil Genonimu, který jeho střelu pravým betonem vyrazil.
     
    05:06
    Ofsajd New Jersey, kterému předcházel další nápor domácích hokejistů.
     
    04:32
    Scherwey přihrál ze svého pohledu k pravé tyči, kde našel Sciaroniho. Ten se všemi možnými způsoby snažil procpat puk zpoza koncové čáry přes Kinkaida. Puk se v jeho brankovišti chvíli válel, ale Zacha a další hráči Devils ho za brankovou čáru nepustili.
     
    04:08
    První zákrok pro Kinkaida, který vychytal Cherweyho rychlou střelu zápěstím po velmi rychlém přechodu středního pásma.
     
    03:59
    Palmieri jenom protečoval přihrávku od Hischiera a puk se dostal ke Genonimu, jehož spoluhráči rozehrávají.
     
    03:24
    Urostlý Boyle neustál souboj tělo na tělo a hosté přišli o pásmo, do kterého posílal přihrávku Greene, ale zavinil tím icing.
     
    02:47
    Až teď se hrálo v útočném pásmu švýcarského týmu, ale platilo to jen pár vteřin. Kotouče se zmocnil Coleman.
     
    02:17
    Bern se s pukem zatím moc nepomazlil. Jeho hráči nyní čelili rozehrávka Ďáblů, kteří se dostali do ofsajdu.
     
    01:33
    Zacha chytrou zadovkou oslovil Lovejoye, který pálil z první, ale branku Genoniho o velký kus minul.
     
    01:03
    Hischierova střela byla zablokovaná, Severson ji ještě dorážel, ale Genoni si se zákrokem poradil.
     
    00:39
    Hischier roztahoval hru doleva, kde puk nezpracoval Hall, ovšem Devils se přece jenom usadili v útočném pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy pomalu přichází na hrací plochu beznadějně vyprodaného stadionu. Následovat budou hymny USA a Švýcarska.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Bern: Genoni (Caminada) – B. Gerber, Krueger, Marti, Almquist, Andersson, Kamerzin, Blum (A), Burren – Muršak, Scherwey, Berger, Moser (A), Ebbett (A), Grassi, Arcobello, Sciaroni, Heim, Ruefenacht, J. Gerber, Haas.

    New Jersey Devils: Kinkaid (Läck) – Müller, Vatanen, Greene (C), Severson, Butcher, Lovejoy, Santini – Hall (A), Hischier, Palmieri – Johansson, Zacha, Bratt – Wood, Zajac (A), Dea – Coleman, Boyle, Noesen – Quenneville..
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Československá stopa v utkání

    Pavel Zacha (NJD)
    útočník, 21 let
    ZČ 2017/18: 69 zápasů, 25 bodů (8+17).
     
    New Jersey Devils

    Ďáblové v minulé sezóně naplnili vzrůstající očekávání a z osmého místa Východní konference proklouzli do vytouženého play-off. Velkou zásluhu na tom měl především kanadský útočník Taylor Hall, který skončil v celkovém bodování na šestém místě a vysloužil si ceněnou Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče sezóny. Že se do Bernu vydali právě svěřenci Johna Hynese rozhodně není náhodou. Devils mají na soupisce hned dva Švýcary, přičemž jedním z nich je loňská jednička draftu Nico Hischier. V přípravě na nový ročník NHL se Ďáblům příliš nedařilo, ze čtyř úvodních zápasů nedokázali ani jednou vyhrát a chuť si spravili až před odletem do Evropy, když si připsali skalp Winnipegu Jets.
     
    SC Bern

    Jeden z nejslavnějších evropských klubů v sezónách 2015/2016 a 2016/17 získal ve švýcarské nejvyšší soutěži titul. Na hattrick ale nedosáhl, neboť po vítězné základní části skončil v semifinále s budoucími šampióny z Curychu. Začátek aktuálního ročníku svěřencům finského kouče Kariho Jalonena vyšel velmi dobře. V prvních čtyřech kolech vždy zvítězili a poprvé zaváhali až před dvěma dny s Bielem, který přeskočil Bern na čele tabulky. Na soupisce klubu ze sedmnáctitisícové PostFinance Areny je jen minimum hráčů, kteří mají zkušenosti se zámořskou NHL. Celý tým v této soutěži dohromady odehrál 417 zápasů, z toho 139 startů obstaral americký forvard Mark Arcobello, jenž si zahrál v pěti týmech a do Bernu přišel v roce 2016 z Toronta.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 21. Moser (Arcobello), 58. Arcobello (Andersson, Scherwey) – 6. Greene (Wood), 33. Lovejoy (Zacha), 64. Hall (Vatanen)


    SC Bern: Genoni (Caminada) – B. Gerber, Krueger, Marti, Almquist, Andersson, Kamerzin, Blum (A), Burren – Muršak, Scherwey, Berger, Moser (A), Ebbett (A), Grassi, Arcobello, Sciaroni, Heim, Ruefenacht, J. Gerber, Haas.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Läck) – Müller, Vatanen, Greene (C), Severson, Butcher, Lovejoy, Santini – Hall (A), Hischier, Palmieri – Johansson, Zacha, Bratt – Wood, Zajac (A), Dea – Coleman, Boyle, Noesen – Quenneville.
    bahis siteleri