Pittsburgh – Washington 7:6 (po pr.) | Carolina – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Buffalo – Boston 0:4 (kon.)
NY Rangers – Nashville 2:3 (kon.) | Ottawa – Chicago 3:4 (po pr.) | Detroit – Columbus 2:3 (po pr.)
St. Louis – Winnipeg 1:5 (kon.) | Dallas – Arizona 3:0 (kon.) | Colorado – Minnesota 4:1 (kon.)
Vegas – Philadelphia 2:5 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
7:6 (2:3, 3:1, 1:2 - 1:0)
Washington Capitals
Pátek 05.10.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:20 Kris LETANG - 7:6
     
    61:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je vymalováno! Utkání rozhoduje KRIS LETANG, který dostal puk na modrou od Malkina a bombou z první propálil Holtbyho. Domácí obránce se tak trefil podruhé v zápase a tenhle zásahmá vítěznou příchuť! Asistence: Jevgenij Malkin a Phil Kessel.
     
    60:19
    Sidney Crosby donutil Jevgenije Kuzněcova k faulu a domácí mají velkou příležitost rozhodnout!
     
    59:45
    Ještě příležitost domácích! Přečíslení 3 na 2 zakončoval Derick Brassard, ale Holtby se stačil přesunout!
     
    58:55
    Obránce Jack Johnson se dostal do samostatného úniku! Mohl rozhodnout, ale svou bekhendovou kličku nedotáhl do úspěšného konce!
     
    56:12
    Po zrádném odrazu kotouče mohl skórovat Jake Guentzel, ale před odkrytou brankou špatně trefil puk!
    53:22 T. J. Oshie - 6:6
     
    53:22
    Washington právě vstřelil branku!
    To je neskutečné, hosté vyrovnávají! Nahození Johna Carlsona od modré čáry ze vzduchu tečoval T. J. OSHIE a Murray už na změnu dráhy kotouče nestačil zareagovat. Sudí Furlatt nejprve rozpažil na znamení, že gól nebude uznán pro vysokou hůl Oshieho, ovšem po poradě s videem nakonec zásah amerického útočníka platí. Oshie je tedy momentálně hrdinou zápasu,dvěma zásahy během 19 sekund smazal dvougólové manko Caps – 6:6. Asistence: John Carlson.
    53:01 T. J. Oshie - 6:5
     
    53:01
    Washington právě vstřelil branku!
    Hostům pomohla hrubá chyba Jevgenije Malkina! Ruský útočník totiž v obranném pásmu rozehrál přímo na T. J. OSHIEHO, který se z mezikruží trefil do horního růžku nad lapačku Murrayho – 6:5. Bez asistence.
     
    48:40
    Za sekání je vyloučen Jakub Vrána. Příležitost pro Pittsburgh navýšit skóre.
     
    47:27
    Jevgenij Malkin jel sám na Holtbyho, který se nenechal nachytat zakončením mezi betony! Poté ještě střílel Carl Hagelin, Holtby se má co ohánět.
     
    43:53
    Simona ale zahákoval Madison Bowey, jenž odjel na trestnou lavici.
     
    43:53
    Domácí mohli ještě navýšit skóre! Již sedícího Holtbyho nepřekonal po SImonově průniku Derick Brassard!
    42:45 Jevgenij MALKIN - 6:4
     
    42:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí se prosazují až po skončení jejich přesilovky, ale tenhle gól stal za to! Sidney Crosby našel zpoza branky Krise Letanga, který z levého kruhu ještě narýsoval pas na JEVGENIJE MALKINA a ten z pravé strany trefil odkrytou klec. Poprvé v utkání vede některý z týmů o dva góly. Asistence: Kris Letang a Sidney Crosby.
     
    40:39
    Brett Connolly podrazil Bryana Rusta a domácí si tak zahrají přesilovku.
    36:58 Derick BRASSARD - 5:4
     
    36:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí skóre a vedou 5:4! Od modré čáry vypálil Dominik Simon, DERICK BRASSARD kotouč tečoval, Holtby vyrazil před sebe a opět to byl Brassard, jenž dorážel do odkryté klece. Asistence: Dominik Simon a Brian Dumoulin.
    35:09 Jake GUENTZEL - 4:4
     
    35:09
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí první formace si vytvořila tlak a je odměněna gólem! Patric Hörnqvist se dostal za brankou k puku a vytáhl ho na modrou čáru, odkud ho nahodil na branku Justin Schultz a tečující JAKE GUENTZEL ho sklepl mezi betony Holtbyho – 4:4. Asistence: Justin Schultz a Patric Hörnqvist.
     
    33:33
    Brassard našel zpoza branky Bryana Rusta, ten trefil vyrážečku brankáře Holtbyho!
    31:25 Crosby předložil Guentzelovi před prázdnou branku, Holtby zachránil pravým betonem.
     
    31:25
    Sidney Crosby s Jakeem Guentzelem teď zcela rozebrali obranu soupeře. Crosby vracel kotouč svému spoluhráči před téměř prázdnou branku, ale Washington spasil pravý beton Holtbyho. Ten předvedl fantastický zákrok!
     
    27:24
    Po závaru před hostující brankou nedostal puk do sítě Carl Hagelin. Lars Eller ale hákoval a domácí tak budou hrát přesilovku.
     
    24:13
    Za sekání je vyloučen Phill Kessel. Přesilovka pro Washington.
    23:54 John CARLSON - 3:4
     
    23:54
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté opět vedou! Do přečíslení 2 na 1 se dostali JOHN CARLSON a Jakub Vrána. Do případné přihrávky lehal obránce Schultz a Carlson tak vše vyřešil sám. Z pravého kruhu vymetl šibenici nad lapačkou Murrayho. Asistence: Brett Connolly.
    20:30 Kris LETANG - 3:3
     
    20:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Také druhá třetina začíná rychlým gólem Pittsburghu! Se střelou i dorážkou Sidneyho Crosbyho si ještě poradil Braden Holtby, ovšem Crosby se dostal k vyraženému puku znovu a nahrál ho na modrou KRISOVI LETANGOVI, jehož střela zapadla k bližší tyčce hostující svatyně – 3:3. Asistence: Sidney Crosby.
     
    19:30
    Klasická přesilovková spolupráce Caps málem skončila gólem! Orlov nahrál na levý kruh Ovečkinovi a hostující kapitán z voleje orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    18:11
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Carl Hagelin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:03
    Několikrát tečovaný kotouč propadl na zadní tyčku na hůl Nicklase Bäckströma. Ten ale puk do prázdné klece nezasunul. Nedokázal ho zvednout a Murray ke své tyčce ještě natáhl pravý beton!
     
    14:30
    T. J. Oshie vypálil z první těsně vedle levé tyčky Murrayho branky. Tam by asi domácí gólman nedosáhl!
     
    14:16
    Od modré čáry střílel Jack Johnson, Holtby kotouč vyrazil zřejmě do ochranné sítě a puk mu nějakým záhadným způsobem spadl zpět na záda a následně do branky! Gól ale neplatí, rozhodčí už po doteku kotouče s ochrannou sítí přerušili hru.
     
    11:50
    Mohlo to být 2:4! Jevgenij Kuzněcov se s pukem uvolnil na osu hřiště a trefil levou tyčku z pohledu brankáře Murrayho!
    08:00 Alexandr OVEČKIN - 2:3
     
    08:00
    Washington právě vstřelil branku!
    To je neskutečný úvod! Obrany jsou zřejmě ještě někde na dovolené. Z vrcholu levého kruhu poslal před branku střílenou nabídku Christian Djoos a před brankou číhající ALEXANDR OVEČKIN kotouč pohotově sklepl mezi betony Matta Murrayho. Asistence: Christian Djoos a Jevgenij Kuzněcov.
    07:27 Jake GUENTZEL - 2:2
     
    07:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí početní výhodu nakonec využívají a srovnávají na 2:2! Schultz nahrál mezi kruhy Danielu Sprongovi, jehož střelu holí nešťastně tečoval obránce tak, že puk doputoval k JAKEOVI GUENTZELOVI, který ho u tyčky zasunul do odkryté klece. Asistence: Daniel Sprong a Justin Schultz.
     
    05:47
    Za nedovolené bránění je vyloučen Matt Niskanen. Domácí si zahrají první přesilovku.
    04:18 Brooks ORPIK - 1:2
     
    04:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Tohle je bláznivý úvod zápasu! Capitals ještě nedokázali zužitkovat přečíslení 3 na 2, ovšem Alexandr Ovečkin vybojoval v rohu kluziště puk zpět a předložil ho na modrou BROOKSOVI ORPIKOVI, který propálil Murrayho mezi betony – 1:2. Bez asistence.
    03:57 Jakub VRÁNA - 1:1
     
    03:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Caps z ničeho nic vyrovnávají! Střela Nicklase Bäckströma z mezikruží byla sražena mimo branku, ale kotouč se od mantinelu odrazil na hůl JAKUBA VRÁNY, který z dorážky trefil prostor mezi betonem a vyrážečkou přesouvajícího se Murrayho. Asistence: Nicklas Bäckström a T. J. Oshie.
     
    03:08
    Hosté nevědí, kam dřív skočit! Sidney Crosby už byl sám před brankou, šel do bekhendového blafáku a hosty zachránil levý beton Holtbyho!
     
    02:12
    Domácí jsou při chuti! Kris Letang vypálil od modré čáry nepřesně, ale kotouč se odrazil od zadního mantinelu do betonů Holtbyho a od nich do tyčky. Obrovské štěstí pro Caps!
    01:49 Jamie OLEKSIAK - 1:0
     
    01:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí rozjeli v útočném pásmu kolotoč a nakonec je z toho úvodní gól zápasu! Po sérii rychlých přihrávek se dostal k puku JAMIE OLEKSIAK, který napřáhl kousek za vrcholem levého kruhu a trefil se nad lapačku Bradena Holtbyho, jenž tuhle střelu asi měl chytat. Asistence: Jevgenij Malkin a Phil Kessel.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 2. Oleksiak (Malkin, Kessel), 8. Guentzel (Sprong, J. Schultz), 21. Letang (Crosby), 36. Guentzel (J. Schultz, Hörnqvist), 37. Brassard (Simon, Dumoulin), 43. Malkin (Letang, Crosby), 62. Letang (Malkin, Kessel) – 4. J. Vrána (Bäckström, Oshie), 5. Orpik, 8. Ovečkin (Djoos, Kuzněcov), 24. Carlson (Connolly), 54. Oshie, 54. Oshie (Carlson)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang, Dumoulin, J. Johnson, Määttä, J. Schultz, Oleksiak – Hörnqvist, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Rust, Brassard, Simon – Sprong, Sheahan, Cullen (A).
    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Niskanen, Orlov, Carlson, Djoos, Bowey, Orpik (A) – Connolly, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Stephenson, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Dowd, Walker.

    Rozhodčí: Furlatt, Kendrick – Smith, Nowak

    Diváci: 18627
    bahis siteleri