Arsenal Tula – Ufa 1:1 (kon.)
konec
PFK Arsenal Tula
1:1 (0:1)
FC Ufa
Pátek 05.10.2018, 18:30 • Stadion Arsenal, Tula • Ruská Premier Liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný páteční podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Ruská nejvyšší soutěž Premier ligy pokračuje již desátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Arsenalu Tula, který před domácím publikem přivítá Ufu.
     
    FC Arsenal Tula

    Tula nevstoupila do obhajoby konečné sedmého místa z předcházející sezony ne zcela ideálně. Z prvních devíti kol totiž pouze dvakrát sáhla Tula na tři body. K tomu přidala také tři nerozhodné výsledky a tak je po úvodní části nové sezony až na čtrnácté pozici.

    V posledním odehraném utkání na půdě Uralu šla sice Tula do vedení díky brance Tkačova. Dva zásahy střídajícího Panjukova však obrátily skóre na stranu domácího Uralu a Tula tak zůstala opět bez bodů. Právě Tkačov je nejlepším střelcem Arsenalu, když se v devíti kolech prosadil již třikrát.
     
    FC Ufa

    Ufa zatím v aktuálním ročníku marně navazuje na povedenou loňskou sezonu, kterou zakončila na šestém místě. Ta zaručila Ufě kvalifikaci Evropské ligy. Nejprve Ufa dokázala díky brance vstřelené na půdě soupeře vyřadit slovinské Domžale. Následně si na ruský celek nepřišel ani Niedercorn z Lucemburska. Před branami základní skupiny skoncoval s Ufou až Rangers po výsledcích 1:2 a 2:2.

    Na našlapaný program zatím Ufa doplácí i v ruské soutěži. V úvodních devíti kolech zvítězila pouze dvakrát. Z posledního místa se Ufa vyhoupla před týdnem, kdy v domácím prostředí přehrála 2:1 Jenisej.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    07.04. 2018 Arsenal Tula – Ufa 2:1
    24.09. 2017 Ufa – Arsenal Tula 1:0
    30.04. 2017 Ufa – Arsenal Tula 1:0
    30.10. 2016 Arsenal Tula – Ufa 0:2
    12.04. 2015 Ufa – Arsenal Tula 0:1
     
    Úvodní sestavy:

    FC Arsenal Tula: Nigmatullin – Chaguš, Beljajev, Grigalava, V. Álvarez – Berchamov (C), Kadiri Mohammed – Bakajev, Gorbatěnko, Kangwa – Djordjević.
    Náhradníci: Levašov, Šamov – K. Kombarov, A. Denisov, Sokol, Tkačjov, Mirzov, Ivakin, Lesovoj, Kostadinov, Adžojev, Ožegović.

    FC Ufa: Bělenov – Suchov, Nedelcearu, Pucko, Tabidze, Jokić (C) – Krotov, O. Thill, Carp, Igboun – Sysujev.
    Náhradníci: Šelija – A. Nikitin, Krugovoj, Divejev, Alijev, Zasejev, Paurević, O. Vaněk, Salatić, Sejdachmet, Bizjak.

    Rozhodčí: Karasov – Demeško, Luňov.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas desátého kola nejvyšší ruské soutěže tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní rozehrávku se postarali hostující fotbalisté. Ufa se ihned vydala do útoku, ale úvodní průnik blízko šestnáctky zastavil pohotovým výpadem Álvarez.
     
    2
    Domácím se dařilo aktivně napadat na útočné polovině. K zisku míče to ale nevedlo. Kangwa se navíc provinil faulem.
     
    3
    Teď už to domácím vyšlo. Tak tak, že po zisku míče nešel Djodjević sám na brankáře. Vše ale zastavuje odpískaný ofsajd.
     
    4
    Ufa to zkoušela po pravém kraji. Krotov spolupracoval se Suchovem, následně se zapojil i Igboun, ale jeho přihrávka za obranu nebyla z nejpřesnějších.
     
    5
    Krotovova přihrávka měla najít Sysujeva. K balonu se ale dostal jen domácí obránce Álvarez.
     
    6
    Jokić hrubě sestřelil unikajícího Bakajeva. Žlutá karta byla ve vzduchu, ale hlavní rozhodčí ještě kapitána Ufy ušetřil.
     
    7
    Domácí se ale díky přesně zahranému volnému přímému kopu dostali až do vápna hostů. Pucko však dokázal v nouzi odhlavičkovat míč do bezpečí.
     
    8
    Tula se snaží držet balon na vlastní polovině. Do útoku se vydal až Álvarez společně s Kangwou. Ani jeden se ale k centru do šestnáctky nedostal.
     
    9
    Pohlednou kombinaci hostujícího celku utnul ještě před vápnem Beljajev. Po zisku míče se domácí hnali do protiútoku, ale ani Djordjević se ke střele nedostal.
     
    10
    Nebezpečnou střelou se prezentoval Dmitrij Sysujev. Jeho pokus z hranice vápna mířila ale jen několik metrů nad břevno Nigmatullinovy branky.
     
    11
    Domácím nevyšel pokus po pravém kraji. Balon se po několika odrazech dostal až k Bělenovovi v brance Ufy.
     
    12
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Kantemir Berchamov, přichází Georgij Kostadinov.
     
    13
    Zápas zatím postrádá potřebné tempo. Po dlouhém nákopu hostujícího gólmana se střetl v hlavičkovém souboji Thill s Gorbatěnkem. Lépe to dopadlo pro domácí.
     
    14
    Hostujícímu týmu se hrubě nevydařila rozehrávka. Thill doslova namazal Gorbatěnkovi, který ale z kroku pravou tyč musel o dva metry.
     
    16
    Zdravotní problémy měl také Evans Kangwa. Ten se dostal do souboje hned s dvěma soupeři. Po krátkém pobytu na trávníku ale pokračuje ve hře.
     
    17
    Obrovská šance Arsenalu. Bakajev výtečně vysunul Kangwu, který sice překonal brankáře Ufy, ale míč do sítě nedostal.
    17. Kangwův pokus se mezi tři tyče nevešel
     
    18
    Arsenal se nyní pokouší uklidnit hru postupným útokem. K balonu se ale dostal Igboun a po dlouhé době vybojoval pro svůj tým rohový kop.
     
    19
    Hosté se tlačili k míči na přední tyči, ale Carpova hlavička skončil poue na hrudníku bránícího Álvareze. Následovat bude další roh.
     
    20
    Po ubráněném rohovém kopu se domácí hnali do rychlého protiútoku. Rozběhnutého Bakajeva musel faulovat za žlutou kartu Sysujev.
     
    22
    Další nebezpečný faul předvedl Igboun. Rozhodčí ale tentokrát nechal hru pokračovat a ani dodatečně útočníka Ufy nepotrestal.
     
    23
    Pohledným útokem se prezentovali ofenzivní esa domácího celku. Kangwa se prosmýkl z levé strany až do vápna, poté přihrával pod sebe, ale Djordjević pálil bez přípravy jen nad.
     
    24
    Hosté si nyní vůbec nerozuměli při přechodu do útoku. Suchov navíc následně fauloval při snaze získat míč zpět bránícího Chaguše.
     
    25
    Tula pokračuje v aktivním postupu směrem dopředu. Mohammed zkoušel najít lobem Kangwu. Útočník ze Zambie byl ale obsazen hned dvěma protihráči.
     
    26
    Po několika tvrdších soubojích ve středu pole se ocitl s míčem u kopačky Álvarez. Jeho pokus o centr skončil jen na prvním obránci.
     
    27
    Po Suchově faulu rozehrávali domácí nebezpečnou standardní situaci. Gorbatěnko kroutil míč do vápna, ale ke hlavičce se prodral jen Alexandr Pucko.
     
    28
    Tlak Arsenalu se postupně stupňuje. Po Mohammedově přihrávce se cpal do vápna s míčem u kopačky Djordjević, ale jeho postup skončil jen u Tabidzeho.
     
    29
    Už už to vypadalo, že by se mohl Kangwa dostat do samostatného úniku. Při přihrávce Gorbatěnka si ale nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    30
    Abdul Mohammed převzal míč ve střední části trávníku. Poté ho předal Álvareznovi, kterému se ale dnes příliš centry do šestnáctky nedaří.
     
    32
    Po delší odmlce se chystali do útoku také hosté. Po Igbounově přihrávce převzal míč Sysujev. Následně byl ale faulován a celá akce se tak musela zastavit.
     
    33
    Na vysoký centr si došel jen Artur Nigmatullin. Domácím obráncům výrazně pomohl brankář, který nedal hlavičkujícím soupeřům šanci.
     
    34
    Krotov si nabíhal na přihrávku Suchova. Ani tentokrát ale postup hostům nevyšel. Krotov byl zastaven odpískaný ofsajdem.
     
    35
    Víctor Álvarez kouzlil s míčem na pravé straně, ale poté si šlápl na balon a ten se dokutálel za postranní lajnu.
     
    36
    Mohammed podklouzl ve středu pole a daroval tak balon hostům. Olivier Thill však nabídnutou šanci nevyužil k přesné přihrávce na Sysujeva.
     
    37
    Dmitrij Sysujev si neporozuměl s nahrávajícím Krotovem. Útočník Ufy musel zastavit a poté už míč na trávníku nedostihl.
     
    38
    Dmitrij Sysujev byl počastován Álvarezem, který mu dopadl po hlavičkovém souboji na kotník. Útočník hostujícího celku musí být ošetřen.
     
    39
    Igor Gorbatěnko centroval do šestnáctky od rohového praporku. Na zadní tyči se prodral ke hlavičce Bakajev, ale jeho pokus šel jen do obránce. Akce ještě pokračovala, ale ani slabý pokus Kangwy hosty nepřekvapil.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Arsenal je sice více u balonu, ale k pořádnému ohrožení branky soupeře se zatím nedostal.
     
    42
    Před koncem první půle se tlak domácích zvyšuje. Po dalším rohu se ale Arsenal neprobojoval po rozehrávce na krátko ani do vápna.
     
    43
    Ufa se snaží uklidnit hru po několika minutách v obraně postupnou kombinací. U středového kruhu však fauloval Olivier Thill.
     
    44
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Vjačeslav Krotov, přichází Azer Alijev.
     
    45
    Ufa se ještě pokoušela zaskočit domácí aktivitou před koncem prvního poločasu. Střídající Alijev zkoušel projít do vápna z levé strany, ale skvěle ho zastavil Chaguš.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45+2
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa byla téměř po celý první poločas pod tlakem, ale v nastaveném času se dostává do vedení. SYLVESTER IGBOUN si výborně zpracoval přihrávku střídajícího Alijeva, udělal si kličkou do středu více prostoru ke střele a následně zatočil svůj pokus přesně do pravého horního rohu domácí branky.
    45+2. Sylvester IGBOUN - 0:1
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Spokojeněji odcházejí do šaten rozhodně fotbalisté Ufy, kteří se těsně před přestávkou dostali do vedení.

    Arsenal Tula dlouho diktoval tempo zápasu. K většímu ohrožení branky se ale domácí celek nedostal. Za zmínku stojí v prvním poločase pouze střela Kangwy, který ale míč poslal jen vedle levé tyče. V nastaveném čase poté šokoval domácí fanoušky nechytatelnou střelou Sylvester Igboun, který nedal Nigmatullinovi žádnou šanci.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí hráči. Po Djordjevićovi se dotkl míče také Kangwa. Hosté se zatím k napadání neženou.
     
    47
    Po dlouhém centru Anriho Chaguše byl ve vápně obsazen Bakajev. Hosté se tak poprvé ve druhém dějství dostávají k balonu.
     
    48
    Evans Kangwa zvítězil v hlavičkovém souboji proti Thillovi. Následně se domácí pokoušeli o útok po levé straně. Ani Álvarezův pas ve vápně nenadělal paseku.
     
    49
    Anri Chaguš měl o něco více prostoru před bránícím Jokićem. Následně se dostal ke střele Mohammed, ale trefil pouze obránce před sebou.
     
    50
    Sysujev nyní pocítil tvrdost domácích hráčů. Po přišlápnutí kopačky se skácel k zemi a nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    51
    Už to vypadalo, že se Sysujev zvedá ze země, ale poté se znovu chytl za nárt a nakonec bude potřebovat ošetření. Hra je přerušena.
     
    52
    Bez pravé kopačky opustil Dmitrij Sysujev hrací plochu. Ufa tak zatím pokračuje pouze v deseti hráči.
     
    53
    Byl sice pískán ofsajd Alijevovi, ale pomezní rozhodčí se nyní ukvapil. Střídající hráč Ufy byl minimálně na stejné pozici jako bránící Grigalava.
     
    54
    Podobně jako v první půli si u míče více střídají domácí fotbalisté. Mohammed společně s Kangwou si to namířili do útoku, ale přes zhuštěný střed neprošli.
     
    55
    Na hranici vápna byl Carpem faulován Bakajev. To je velká příležitost pro domácí hráče na srovnání stavu!
     
    56
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Dmitrij Sysujev, přichází Azamat Zasejev.
     
    57
    Míč si na místo přestupku položil Igor Gorbatěnko, ale prudkou ránou neprostřelil ani obrannou zeď hostujícího celku.
     
    58
    Arsenal se tlačí více a více k vápnu hostujícího celku. Po rozehrávce rohového kopu se dostal s míčem do nadějné pozice Álvarez, ale jeho pokus šel jen do obránce.
     
    59
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Evans Kangwa, přichází Sergej Tkačjov.
     
    60
    Po hodině hry stále vedou hosté na trávníku Tuly o jednu branku. O tu se postaral v nastaveném čase prvního poločasu Sylvester Igboun.
     
    62
    Tula na natlačena na polovině soupeře. Mohammed zkoušel prostrčit míč do vápna na Bakajeva. To se podařilo, ale jeho střela nebyla z nejrazantnějších.
     
    63
    Vyrovnávací gól visí ve vzduchu. Domácím se daří přehrávat obranným blok Ufy. Finální fáze však ofenzivním hráčům nevychází.
     
    64
    Hosté jsou v deseti před vlastním vápnem. Mohammed kombinoval s Álvarezem, který pronikl do šestnáctky, ale byl už příliš rozhozen soubojem s Suchovem.
     
    65
    Po Mohammedovi se dostal k míči Gorbatěnko. Dále se zapojil do útočné kombinace také Bakajev, ale u něj se akce zbrzdila a také skončila.
     
    67
    Zelimchan Bakajev zkoušel prostrčit míč na Chaguše, následně měl na noze centr Kostadinov, ale jeho pobídka ve vápně nikoho z domácích nenašla.
     
    68
    Víctor Álvarez vedl útočnou akci Arsenalu po levé straně. Španělský fotbalista si poradil s prvním bránícím hráčem, ale přes druhého se již nepropracoval.
     
    69
    Abdul Mohammed si znovu došel pro míč téměř až mezi stopery. Následně se pokusil vysunout aktivního Álvareze, ale ten byl tentokrát obsazen.
     
    70
    Álvarez měl velké potíže se zpracováním a toho mohl protiútokem využít Alijev. Ani jeho individuální akce ale nebyla úspěšná.
     
    71
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Arsenal Tula vyrovnává stav zápasu! Po velkém tlaku ve druhém poločase přichází zasloužená odměna. Bakajev pálil z voleje zpoza vápna, jeho parádní střelu ještě stačil Bělenov vyrazit před sebe, ale s dorážejícím GEORGIJEM KOSTADINOVEM se nikdo nestáhl a ten tak mohl s klidem uklidit míč do sítě.
    71. Georgij KOSTADINOV - 1:1
     
    73
    Domácí jsou po vyrovnávací brance při chuti. Tkačjov ještě přehrál celou akci, ale z druhé vlny už Bakajev pálil jen do připraveného brankáře.
     
    74
    Olivier Thill byl zasažen po odpískání rukou do obličeje. Po chvíli se ale zvedl z trávníku a může se tak pokračovat ve hře.
     
    75
    Anri Chaguš měl zavřenou pravou stranu a tak raději přihrával do středu na Mohammeda. Po narážečce se hnal za míčem Djordjović, ale ještě blíže měl k míči Bělenov.
     
    77
    Tula je stále v blízkosti vápna soupeře. Bakajev spolupracoval s Tkačjovem, ale tomu utekl míč až za postranní lajnu.
     
    78
    Gorbatěnko se stačil uvolnil na hranici vápna, poté se obtočil kolem obránce, ale jeho střela šla jen do obránce. Domácí se dožadovali odpískání penalty za hru rukou, ale hlavní rozhodčí nechává hru plynout.
     
    79
    Álvarez stačil ve skluzu ještě zastavit míč na hrací ploše. Rychle se k němu stáhl Suchov, který velmi rychle otřel balon o soupeře před tím než doputoval do zámezí.
     
    80
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Zelimchan Bakajev, přichází Reziuan Mirzov.
     
    81
    Před vápnem domácího týmu došlo k nepříjemnému střetu. Beljajev i Carp se velmi rychle zvedli z trávníku. Blesková protiakce ale končí jen pomalou střelou Tkačjova.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Tula se i nadále snaží zápas zvrátit aktivní hrou směrem dopředu.
     
    84
    Proti pravidlům se provinil Mohammed, který nebezpečně narazil do unikajícího Oliviera Thilla. Rozhodčí byl blízko a s přehledem odpískal.
     
    85
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Olivier Thill, přichází Ivan Paurević.
     
    86
    Souhra střídajících hráčů Tule nevyšla. Mirzov hledal Tkačjova, který měl kolem sebe trochu místa, ale zradilo ho zpracování.
     
    87
    Domácí spěchají s rozehrávkou, cítí šanci na zisk více než jednoho bodu. Po Beljajevovi se dostal k míči Mohammed. Středem trávníku to domácím ale opět nevyšlo.
     
    88
    Mirzov bleskově rozehrál rohový kop. Po spolupráci s Djordjevićem se ale dostal do ofsajdového postavení. Velká chyba domácích fotbalistů.
     
    89
    Artur Nigmatullin sice podklouzl při rozehrávce, ale míč se naštěstí pro domácí odrazil jen k Mohammedovi. Tula i nadále pomýšlí na zisk plného počtu bodů a míří do útoku.
     
    90
    Álvarez byl přistrčen na levém kraji a vydřel tak pro domácí Arsenal jeden z posledních volných přímých kopů v nadějné pozici. Gorbatěnkova pobídka však ve vápně našla pouze Pucka.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Arsenal Tula je stále natlačen před vápnem hostujícího týmu. Po prudkém centru z levé strany se sice dostal k hlavičce Tkačjov, ale jeho pokus sebral do náruče Bělenov.
     
    90+3
    Po Mohammedovi se dostal k míči také Mirzov. Tkačjov si nabíhal za obranu, ale přesnou přihrávku od spoluhráčů nedostal.
     
    90+4
    Catalin Carp hasil rychlou rozehrávku domácího celku faulem za žlutou kartou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a tak si Arsenal Tula i Ufa připisuje do tabulky za remízu 1:1 po jednom bodu.

    Arsenal Tula dlouho diktoval tempo zápasu. K většímu ohrožení branky se ale domácí celek nedostal. Za zmínku stojí v prvním poločase pouze střela Kangwy, který ale míč poslal jen vedle levé tyče. V nastaveném čase poté šokoval domácí fanoušky nechytatelnou střelou Sylvester Igboun, který nedal Nigmatullinovi žádnou šanci. Ve druhém dějství se tlak Tuly ještě výrazně zvýšil. Domácí byli odměněni po sedmdesáti minutách, kdy se dostal jako první k dorážce po vyražené střele Bakajeva Georgij Kostadinov. Tula se snažila celý zápas otočit, ale hosté si již bod v závěru pohlídali.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:18. (20:29:10)

    Vít Schück

    Branky: 71. Kostadinov – 45+2. Igboun (Alijev)

    Karty:   20. Sysujev (UFA), 90+4. Carp (UFA)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:18.
    PFK Arsenal Tula: Nigmatullin – Chaguš, Beljajev, Grigalava, V. Álvarez – Berchamov (C) (12. Kostadinov), Kadiri Mohammed – Bakajev (80. Mirzov), Gorbatěnko, Kangwa (59. Tkačjov) – Djordjević.
    Náhradníci: Levašov, Šamov – K. Kombarov, A. Denisov, Sokol, Tkačjov, Mirzov, Ivakin, Lesovoj, Kostadinov, Adžojev, Ožegović.

    FC Ufa: Bělenov – Suchov, Nedelcearu, Pucko, Tabidze, Jokić (C) – Krotov (44. Alijev), O. Thill (85. Paurević), Carp, Igboun – Sysujev (56. Zasejev).
    Náhradníci: Šelija – A. Nikitin, Krugovoj, Divejev, Alijev, Zasejev, Paurević, O. Vaněk, Salatić, Sejdachmet, Bizjak.

    Rozhodčí: Karasov – Demeško, Luňov
    bahis siteleri