Kolín nad Rýnem – Duisburg 1:2 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
1:2 (1:1)
MSV Duisburg
Pondělí 08.10.2018, 20:30 • RheinEnergieStadion • 2. německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! 2. německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi 1. FC Kolín nad Rýnem a MSV Duisburg.
     
    Velkým favoritem tohoto zápasu bude domácí Kolín nad Rýnem, který se teprve v loňské sezóně pakoval do 2. německé Bundesligy. Kolín se okamžitě vyškrábal na vedoucí pozici, na které má náskok dvou bodů. Kolín letos prohrál pouze v jediném střenutí, a sice proti Paderbornu, který uspěl na hřišti soupeře výsledkem 5:3. Kolín se může prezentoval nejlepší ofenzívou soutěže, která z osmi odehraných utkáních nasázela úctyhodných jednadvacet branek. Na druhé straně se nachází celek z opačného konce tabulky, kterým je Duisburg. Hostující tým dnešního utkání doposud nasbíral pouze dva body, což stačí na poslední pozici. Duisburg si vstup do letošní sezóny pořádně zkomplikoval, na patnáctý Magdeburg totiž ztrácí už sedm bodů. Duisburg v letošním ročníku ještě nezvítězil, na kontě má pouze dvě remízy. Ty se uskutečnily v soubojích proti Unionu Berlín (2:2) a právě Magdeburgu (3:3)
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Bader, Sobiech, Czichos, Hector – Clemens, Koziello, Höger, Drexler, Schaub – Terodde
    Náhradníci: Kessler – Schmitz, Córdoba, Girassy, Özcan, Meré, Horn

    MSV Duisburg: Mesenhöler – Wiegel, Bomheuer, Nauber, Wolze – Gyau, Fröde, Schnellhardt, Cauly – Tašči, Iljutcenko
    Náhradníci: Davari – Young-Jae, Engin, Daschner, Verhoek, Regäsel, Neumann

    Rozhodčí: Badstübner, Hanslbauer, Potemkin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé si s míčem zahrál brankář Mesenhöler, který ho raději rozehrál na jistotu na Naubera. Duisburg to zkouší velice poklidnou rozehrávkou.
     
    4
    První velká šance zápasu! Jeden z domácích udělal obrovskou chybu, sám na bránu se řítil hostující Souza, který trefil pouze brankáře Horna.
    4. Souza selhal v šanci.
     
    5
    Domácí obrana si rovněž zahrála s míčem, následně se Koziello pokoušel prodrat po pravém křídle, kde ale číhal pozorný Schnellhardt.
     
    6
    Kolín to ještě zkoušel kolmicí za obranu, jenomže Clemens se nacházel v jasném ofsajdu. Toho si pochopitelně všiml také pomezní sudí.
     
    7
    Duisburg měl k dispozici standardní situaci, kterou rozehrál Fröde. Jeho standardka nakonec zamířila k Nauberovi, jenž hlavičkoval do náruče brankáře.
     
    8
    Na druhé straně se k hlavičce dostával Terodde, který sice hlavičkoval, avšak úplně mimo prostor hostující branky. První domácí výstraha.
     
    9
    Na zemi skončil domácí Bader, kterého povalil jeden z napadajících protihráčů. Kolín rozehrál narychlo, pas ale skončil až za brankovou čárou.
     
    9
    Duisburg právě vstřelil branku! Hosté se dostávají do překvapivého vedení! Duisburg zahrával rohový kop z levé strany, centr odhlavičkoval domácí Schaub pouze na kopačku CAULYHO, jehož rána bez přípravy propálila blok protihráčů. Horn v domácí brance moc neviděl, střela i přesto prosvištěla kolem něj.
    9. CAULY - 0:1
     
    10
    Schaub se dostával do lepší pozice pro střelu, nakonec ho ale ubránil pozorný Bomheuer. Na druhé straně se daleko s míčem nedostal Gyau.
     
    11
    Kolín to bude mít nyní hodně složité, bude totiž muset dotahovat jednobrankovou ztrátu. Na případné otočení výsledku zbývá ještě dostatek času.
     
    12
    K rozehrávce standardní situace se postavil sám brankář Mesenhöler, který hledal kolegu Taščiho. Ve vzdušném prostoru ale kraloval Sobiech.
     
    13
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Schnellhardt, který fauloval kousek za polovinou hrací plochy. Kolín okamžitě rozehrál volný kop.
     
    14
    Nakonec z toho bude přímý kop z velice nebezpečné pozice, další faul totiž vytasil Tašči. Kolín nad Rýnem má velkou šanci na vyrovnání.
     
    15
    K oné rozehrávce se postavil křídelník Schaub, kterému se střela absolutně nezdařila. Míč vystoupal hodně vysoko nad branku.
     
    16
    Opět je pískáno, tentokráte ve prospěch Duisburgu. Zezadu si faulem pomohl Czichos, který hodně nepříjemně poslal na zem Iljutcenka.
     
    17
    Do pokutového území se snášel nadýchaný centr, který nakonec nepřinesl nic vážnějšího. Nakonec Gyau trefil kopačku jednoho z protihráčů.
     
    18
    Czichos si nechtěl komplikovat život a místo riskantní přihrávky na Högera, raději oslovil vedle stojícího Sobiecha, který váhá s další přihrávkou.
     
    19
    Bader se ještě pokoušel zachytit míč na hrací ploše, nakonec se mu to ale nezdařilo. Autového vhazování se ujme hostující Wolze.
     
    20
    Nakonec se střelec první branky Cauly dostal po levém křídle až k centru, který nebyl dvakrát povedený. Horn ho v poklidu ukryl do své náruče.
     
    21
    Hlavní sudí udělil razantní domluvu hostujícímu Nauberovi, který nevybíravě fauloval Drexlera. Nakonec se to obešlo bez žlutého kartónku.
     
    22
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, domácím se stále nedaří vyrovnat. Duisburg hraje hodně odvážně, což se před utkáním rozhodně nečekalo.
     
    23
    Bader si hodil míč na svojí silnější nohu, nicméně i přesto trefil prvního protihráče. Kolín se konečně usadil na útočné polovině.
     
    24
    Obrannou povinnost si nyní splnil Bomheuer, který u postranní čáry zastavil přihrávku od Hectora. Posléze Baderovi nevyšel další centr do šestnáctky.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Vincent Koziello (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    29
    Na hrací ploše se neděje nic zajímavého. Před malým momentem se Wiegel postaral o dalekonosný aut, který bezpečně odklidil domácí Czichos.
     
    30
    Na hrací ploše to začíná vřít, dalším nedovoleným zákrokem si totiž pomohl Terodde, který ve vzduchu fauloval Bomheuer, který ale pád na zem hodně přihrál.
     
    31
    Wiegel možná trochu zbytečně odklidil míč k opačné šestnáctce, kde se nenacházel nikdo v červeném. Kolín ale hodně rychle přišel o balón.
     
    32
    V posledních vteřinách sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Tentokráte si na zemi ustlal Tašči, který se okamžitě chytil za nohu.
     
    33
    K rozehrávce volného kopu se postavil Schnellhardt, jehož centr nebyl zrovna špatný, avšak tentokráte zakročila pozorná obrana soupeře.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Stanislav Iljutcenko (MSV Duisburg).
     
    35
    Také domácí měli na programu standardku, která ale připlachtila pouze do náruče brankáře Mesenhölera. Posléze se Kolín marně dožadoval penalty.
     
    36
    Koziello spolupracoval se Schaubem, který se ale do pokutového území vůbec nedostal. Závar před Mesenhölerem vyřešil Bomheuer.
     
    36
    Köln právě vstřelil branku!
    Je tu vyrovnávací branky domácího celku! Kolín rovněž zahrával rohový kop, ten směřoval na přední tyč, kde Sobiech dokázal míč prodloužit za sebe, kam si naběhl zcela osamocený JONAS HECTOR, jeho důrazná hlavička překonala bezmocného Mesenhölera.
    36. HECTOR - 1:1
     
    37
    Domácí tak využili hned svojí větší příležitost, skóre je tak opět srovnané. Hosté si chtěli dojít pro faul, avšak Hector si počínal v rámci pravidel.
     
    38
    Posléze je pískán až faul na Frödeho, který si zasekl míč kolem Högera, jehož končetina zasáhla protihráče. Rozehrávky se ujme sám Mesenhöler.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Přihrávka od Wolzeho byla příliš čitelná, domácí tak založili rychlý protiútok, jenomže Drexler se nedokázal dostat přes Naubera, který si počínal zkušeně.
     
    43
    Cauly se sice dostal do šestnáctky, tam ale nenašel nikoho ze spoluhráčů. Centr pouze prosvištěl nad Taščim, Duisburg se musí vrátit zpět.
     
    44
    Wiegel se po fantastické přihrávce od Taščiho dostal až do malého vápna, kde ho na poslední chvíli dokázal zastavit Czichos. Rohový kop pro hosty.
     
    45
    Rohový kop nabídl vyloženou šanci, do které se dostal hlavičkující Bomheuer. Jeho hlavička směřovala na Horna, který míč vyrazil s pomocí břevna.
     
    45+1
    Už v nastaveném čase jsme sledovali další rohový kop, opět z domácí strany. Koziello ale našel pouze náruč brankáře.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl zajímavou podívanou. V samotném úvodu byli aktivnější hráči Duisburgu, kteří se dokonce dočkali vedoucí branky. Kolín se dlouho herně hledal, nakonec se mu před koncem prvního poločasu podařilo vyrovnat, domácí rovněž uspěli prostřednictvím rohového kopu. Duisburg se postupem času opět pustil do útočení, ke konci úvodního dějství se opět mohl dostat do vedení, Horn ale vyrazil míč do břevna.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu se s míčem seznámil také brankář Horn, který ho bezpečně rozehrál do strany, kde už číhal připravený obránce Hector.
     
    49
    Kolín se zatím nikam nežene, naopak stále sledujeme kombinaci na domácí polovině. U balónu se střídá kompletní domácí jedenáctka.
     
    50
    Favorit zápasu se dokonce dostal k rohovému kopu, po kterém ještě vznikla menší skrumáž. Na hrací ploše navíc zůstal ležet jeden z hostů.
     
    51
    Koziello si vzal na starost druhý rohový kop, který byl rozehrán naprosto katastrofálně. Mesenhöler si připsal další snadný zákrok.
     
    52
    Schaub se manévrem na levou nohu pokoušel zbavit Schnellhardta, který ale fauloval. Duisburg se bude muset bránit další standardní situaci.
     
    53
    Odpovědnost na sebe vzal právě Schaub, který ale trefil hned prvního protihráče. Hosté ale pouze odklidili balón za postranní čáru.
     
    54
    Bader posílal před branku soupeře hodně nebezpečný skákavý centr, který si div nesrazil Nauber do vlastní sítě. Následovat bude další roh.
     
    55
    Kolín výrazně zabral, nicméně Schaub opět zpackal centr z pravé strany. Mesenhöler si na jeho nabídku počkal a poté rozehrál do strany.
     
    56
    Také Duisburg si vyzkoušel rozehrávku standardky, Fröde ale svým ostrým pokusem trefil pouze soupeře. Kolín se okamžitě žene na druhou stranu.
     
    57
    Schaubovi se podařilo vybojovat autové vhazování, které ale obstaral kolega Bader. Následně prvně jmenovaný neprostrčil míč na Teroddeho.
     
    58
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Vincent Koziello, přichází Jannes-Kilian Horn.
     
    59
    Duisburg založil rychlou protiakci, která nebyla vůbec špatná. Gyau se dostal až k přízemnímu centru, který málem dopravil do sítě Iljutcenko.
     
    60
    Nakonec z toho byl ještě rohový kop, po kterém se k sympatické ráně dostal Schnellhardt. Dělovku ale zastavila kopačka protihráče.
     
    61
    Z hodně velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Clemens, který levačkou minul bránu o dobrý metr. Mesenhöler tak bude moci vykopávat.
     
    62
    Cauly přihrál do tandemu na Frödeho, který přihrávku na Taščiho naprosto odláfkl. Momentálně sledujeme pasáž hry plnou nepřesností.
     
    63
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Joseph-Claude Gyau, přichází Ahmet Engin.
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Stanislav Iljutcenko, přichází John Verhoek.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na třetí branku stále čekáme. Kolín je ve druhém poločase aktivnější, avšak do vyložené šance se zatím nedostal.
     
    65
    Sobiech musel z první odkopávat míč na druhou stranu, kde v hlavičkovém souboji uspěl Terodde. Poté domácího útočník ale pohlídal Bomheuer.
     
    66
    Bader se pokoušel vyslat aut na Horna, u kterého byl důrazný Nauber, jenž odpálil míč na další rohový kop. Kolín se opět pokusí zahrozit ze vzduchu.
     
    67
    Nakonec jsme sledovali menší skrumáž, kde si nakonec nedovoleným zákrokem pomohl brankář Mesenhöler, o penaltový zákrok se ale nejednalo.
     
    68
    Clemens to zkoušel centrem pravačkou, po kterém se k míči opět dostal hostující brankář, který se rovněž dostane také k odkopu od branky.
     
    69
    Na druhé straně se Tašči probíjel po pravém křídle, Czichos šel do souboje skluzem, který slavil úspěch. Nakonec z toho nebude ani rohový kop.
     
    70
    Až nyní se do zakončení dostal Terodde, který z těžké pozice zamířil k bližší konstrukci, kde se pohotovým zákrokem prezentoval Mesenhöler.
     
    71
    Hostující brankář musel do akce také po dalším rohovém kopu, tentokráte si na něm vylámal zuby Sobiech, který hlavičkoval z velké blízkosti.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Jonas Hector (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    73
    V Kolínu panuje opravdu báječná atmosféra, zaplněný stadion žene domácí hráče za druhou brankou. Uvidíme další rohový kop, tentokráte z pravé strany.
     
    73
    Duisburg právě vstřelil branku! Jenomže jsou to hosté, kdo se opět dostává do vedení! Do pokutového území přiletěl velice nebezpečný centr, který směřoval před Horna. Tam se do souboje pouštěl MATTHIAS BADER, který si střílí hodně nešťastnou vlastní branku.
    73. BADER - 1:2
     
    74
    Před domácím celkem se naskýtá opravdu složitý úkol, necelých patnáct minut před koncem zápasu opět prohrává. Podaří se mu nakonec alespoň srovnat?
     
    77
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Matthias Bader, přichází Jhon Córdoba.
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Christian Clemens, přichází Sehrou Guirassy.
     
    79
    Mesenhöler si dával s rozehrávkou od své branky hodně načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Jeho odkop zamířil daleko na druhou stranu.
     
    80
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Borys Tašči, přichází Sebastian Neumann.
     
    81
    Následně se do zajímavé šance dostal aktivní Terodde, jehož pravačka napálila pouze nohu brankáře. Duisburg zakládá rychlou protiakci.
     
    82
    Která ale končí ofsajdovým postavením, ve kterém se nacházel střídající Verhoek. V tuto chvíli sledujeme opravdu parádní fotbalovou podívanou.
     
    83
    Nyní si Schaub přehodil míč na levou nohu a poté pálil hodně sympaticky. Jeho rána nebyla vůbec špatná, nakonec skončila na horní síti.
     
    84
    Kolín se opět dostal s míčem na útočnou polovinu, kde marně hledá cestičku k opačné brance. Nyní má míč na kopačce Sobiech.
     
    85
    Jenomže zbytečným faulem si pomohl zkušený Hector, který už hraje se žlutou kartou. Mesenhöler určitě nebude s rozehrávkou nikam spěchat.
     
    86
    Terodde neuspěl v hlavičkovém souboji, k odraženému míči se dostal Verhoek, kterému se ale nepodařilo vybojovat standardní situaci.
     
    87
    Jeden z hostů se pokoušel natlačit až do malého vápna, což se mu málem podařilo. Na poslední chvíli se ale vrátil pozorný Czichos.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zdá se, že se domácí nadechují k náporu, Duisburg to bude mít ještě hodně složité.
     
    90+1
    Domácí se hodně rychle dostali do opačné šestnáctky, prodloužení míče na Teroddeho ale zlikvidoval Bomheuer.
     
    90+2
    Posléze to individuálním způsobem nevyšlo Guirassymu, který před šestnáctkou narazil na Wiegla, jenž odklidil míč do bezpečí.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Jannes-Kilian Horn (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    90+4
    Cauly si pomohl taktickým faulem, za který logicky uviděl žlutou kartu. Domácí zakládají jednu z posledních útočných akcí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí velice překvapivým vítězstvím Duisburgu, který uspěl na hřišti vedoucího celku soutěže poměrem 2:1. Nutno dodat, že doposud poslední celek se favorita utkání absolutně nezalekl, naopak byl v některých pasážích lepší. Kolín ve druhém poločase pořádně zabral, avšak podruhé se mu Mesenhölera překonat nepodařilo. Nepomohl tomu ani závěrečný tlak, který obrana Duisburgu nakonec přečkala bez další inkasované branky.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:7. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:17. (22:23:01)

    David Suchý

    Branky: 36. Hector – 9. Cauly, 73. Bader (vla.)

    Karty:   27. Koziello (KLN), 72. Hector (KLN), 90+3. Horn (KLN) – 34. Iljutcenko (DUI), 90+4. Cauly (DUI)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:7. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:17.
    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Bader (77. Córdoba), Sobiech, Czichos, Hector – Clemens (77. Guirassy), Koziello (58. Horn), Höger, Drexler, Schaub – Terodde
    Náhradníci: Kessler – Schmitz, Córdoba, Girassy, Özcan, Meré, Horn

    MSV Duisburg: Mesenhöler – Wiegel, Bomheuer, Nauber, Wolze – Gyau (63. Engin), Fröde, Schnellhardt, Cauly – Tašči (80. Neumann), Iljutcenko (63. Verhoek)
    Náhradníci: Davari – Young-Jae, Engin, Daschner, Verhoek, Regäsel, Neumann

    Rozhodčí: Badstübner, Hanslbauer, Potemkin
    bahis siteleri