Philadelphia – Vegas 0:1 (kon.) | NY Rangers – Edmonton 1:2 (kon.) | Ottawa – Los Angeles 5:1 (kon.)
Boston – Detroit 8:2 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Vegas Golden Knights
Sobota 13.10.2018, 19:10 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný den všem fanouškům kanadskoamerické NHL! Philadelphia Flyers přivítá na svém ledě Golden Knights. Domácí mají střídavou formu a dvakrát vyhráli i prohráli. Vegas se naopak krčí na dně tabulky a prohráli tři zápasy v řadě. Utkání ve Wells Fargo Center startuje pár minutek po 19 hodině.
     
    PHILADELPHIA FLYERS

    Letci vstoupili do nového ročníku NHL výhrou na ledě svého dnešního soupeře, vyhráli 5:2. Následně ovšem tým Radka Gudase či Jakuba Voráčka padl s Coloradem (2:5) a San Jose (2:8). Naposledy Flyers zdolali Ottawu vysoko 7:4. Tým Davea Hakstola je aktuálně na devátém fleku konference se ziskem čtyř bodů a skóre 16:19.

    Nejproduktivnější hráči
    Jakub Voráček – 4 zápasy, 8 bodů (2+6)
    Claude Giroux – 4 zápasy, 6 bodů (1+5)
    Wayne Simmonds – 4 zápasy, 4 body (3+1)
     
    VEGAS GOLDEN KNIGHTS

    Finalista posledního ročníku NHL a největší překvapení posledních let má na svém kontě bídné dva body. Vegas nejdříve padli na domácím ledě s Flyers (2:5). Následně sice přetlačili v nájezdech Minnesotu 2:1, na tento výsledek ale navazovaly tři prohry. Rytíři padli s Buffalem (2:4), Washingtonem (2:5) a Pittsburghem (2:4). Nutno ovšem podotknout, že Vegas hráli poslední tři duely venku.

    Nejproduktivnější hráči
    Jonathan Marchessault – 5 zápasů, 6 bodů (2+4)
    William Karlsson – 5 zápasy, 4 body (0+4)
    Reilly Smith – 5 zápasů, 2 body (2+0)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Elliott (Pickard) – Provorov, Gostisbehere, Hägg, MacDonald, Sanheim, Gudas – Voráček, Couturier, Giroux – Konecny, Weal, Lindblom – Simmonds, M. Vorobjov, Laughton – Weise, Lehterä, M. Raffl.

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Engelland, Theodore, McNabb, C. Miller, Merrill, Holden – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Pacioretty, Haula, Nosek – Hyka, Eakin, Carpenter – Carrier, Bellemare, Reaves..
     
    Krásný podvečer u nejlepšího hokeje na světě! NHL je rozjetá a týmy sbírají na startu sezóny důležité body. My budeme sledovat bohatě zastoupený duel, co se českých hráčů týče. Flyers versus Golden Knights, začínáme za pár sekund!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:00
    Omlouváme se za menší problémy na startu duelu. Zatím se hraje aktivně od obou celků, ale do nějakých velkých šancí se zatím celky nedostaly.
     
    02:35
    Obránce Robert Hägg se mezi kruhy dostal ke dvěma střeleckým pokusům. První byl zablokován, ten druhý musel Fleury vyrážet! To byla slušná šance.
     
    03:03
    Následně se hostům nepovedlo ideálně vyhodit a hra pokračuje po pravici Fleuryho. Po icingu se vhazuje před jeho brankou.
     
    03:20
    Ivan Provorov udělal školáckou chybu. Kličkoval před vlastním brankářem, což se mu málem vymstilo. Napadající hráč kotouč vypíchl, ale do zakončení se nedostal.
     
    04:24
    Volný kotouč vybojoval na pravé straně Reilly Smith, který byl před Elliottem. Hostující útočník zakončoval na vzdálenější tyčku, ale branku jen minul.
     
    05:34
    Vegas pokračovalo v útočném snažení, které bylo zakončeno pokusem od modré čáry. Pokus jednoho z hráčů byl ovšem zablokován a u kotouče jsou domácí.
     
    06:15
    Dale Weise se následně dostával po levém křídle do pásma, ale jeho rána z kruhu byla tečována a kotouč skončil mimo ledovou plochu. Po komerční přestávce se bude vhazovat před Fleurym.
     
    06:33
    První přesilovka utkání. Radko Gudas netradičně v roli faulovaného hráče, William Carrier si jej podržel a putuje na lavici hanby.
     
    07:12
    Domácí dlouho kombinovali a Voráček se pokoušel nějak akci vylepšit. V brankovišti našel Couturiera, jenž z otočky střílel bekhendem. Fleury ale kotouč vyrazil.
     
    07:55
    Následně Letci nic nevymysleli a hosté vyhodili kotouč přes všechny čáry. Domácí i hosté tak vystřídali a čeká nás druhá polovina početní výhody Flyers.
     
    08:33
    Hosté v plném počtu.
     
    09:20
    Hosté si následně najeli do útoku, kde kombinovali a kde se pokoušeli něco vymyslet. Nic z toho ovšem nebylo a obrana domácích to zvládla dobře.
     
    11:00
    Nehraje se v posledních minutách moc dobrý hokej, vlastně se nic extra neděje a hraje se hodně bojovně. Oba celky dlouho drží puk, ale ke střelám nedochází.
     
    11:40
    A nyní se ukázal Marc-Andre Fleury! Hostující brankář vyrazil pokus Gostisbehereho před sebe, kde se k dorážce dostával Weal. Ležícího brankáře ale nepřekonal, Fleury úžasně zasáhl!
     
    12:16
    Následně se píská a domácí celek si zahraje druhou početní výhodu v první dvacetiminutovce. Jonathan Marchessault dostává dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    13:00
    Domácí dlouho kombinovali, ale nakonec nevymysleli vůbec nic. Jakub Voráček měl několik šancí na střelu, ale pokaždé hledal lépe postavené spoluhráče.
     
    13:45
    V přesilovce pokračovala druhá přesilovková formace, která hrála stejně, jako ta první. Hodně přihrávek z jednoho kruhu na druhý, ale žádná střela.
     
    14:16
    Hosté v plném počtu.
     
    14:28
    Hned po vhazování se dostal do protiútoku Tomáš Hyka, jenž měl na hokejce první trefu. U levé tyčky se otáčel a zakončoval po ledě, Brian Elliott ovšem skvěle zasáhl!
     
    14:46
    Od modré čáry následně zakončoval jeden z domácích hráčů, který ale Fleuryho nikterak vážně neohrozil. Trojnásobný vítěz Stanley Cupu ale i tak hru přerušil.
     
    15:11
    Travis Sanheim se hnal podél levého mantinelu do útoku a zakončoval. Domácí obránce zakončoval přes Engellanda a zlomil hokejku. Akce Flyers je tak ukončena bez úspěchu.
     
    16:15
    Domácí jsou sice aktivnější na kotouči, ale dlouho se jim nepovedlo vymyslet něco pořádného. Stále tak čekáme na první branku, ani Vegas ovšem nehraje nic moc.
     
    17:35
    První útok Golden Knights napadal rozehrávku Flyers a dostal se ke kotouči. Jonathan Marchessault byl na pravém kruhu a mohl zakončovat. Místo toho hledal obsazeného Karlssona, ke kterému kotouč nedošel. Bránící hráč před Marchessaultem byl zasažen pukem do brusle a akci přerušil.
     
    18:50
    Cody Eakin se následně po pravé straně dostal do zakončení. Z kruhu mířil na vzdálenější tyčku, ale napálil pouze beton Elliotta. Ten vyrazil kotouč před sebe, kde se jeden z hostů jen těsně nedostal k dorážce.
     
    19:52
    Jakub Voráček se dostal aktivně do pásma a mezi kruhy přenechal puk najíždějícímu Girouxovi. Ten jej přebral, ale hned mu byl bránícím hráčem vypíchnut.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce a branku nám nenabídla. O něco více měli ze hry domácí, ale ani jeden jejich pokus v brance Fleuryho neskončil. Ani Vegas ale nehráli špatně a zaměstnali Briana Elliotta. Zatím to jsou oba brankáři, kteří duelu vládnou.

    Střely na branku: 10:5
    Druhá třetina začne přibližně ve 20:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Shayne Gostisbehere posílal od modré čáry přihrávku na hranici brankoviště, kde se chtěl po kličce prosadit Couturier. Nestihl ovšem udělat trik a puk mu byl odebrán.
     
    21:16
    Colin Miller na druhé straně taktéž zkoušel štěstí pokusem od modré čáry. Jeho rána mu ovšem nevyšla, puk skončil na bránícím hráči Philadephie.
     
    21:51
    Následně se druhé útočné lajně Golden Knights nepovedlo rozjet útočnou akci a píská se icing. Pokračovat se bude po pravici Fleuryho.
     
    23:16
    Ani jednomu celku se nedaří, určitě to je tím brzkým začátkem! Travis Sanheim zakončoval od modré čáry, ale byl atakován a jeho rána byla špatná a skončila na zadním mantinelu.
     
    24:00
    Následně to od modré čáry zkoušel aktivní obránce Shayne Gostisbehere. Jeho rána ale nebyla ničím nebezpečná a Marc-Andre Fleury pohotově zakročil.
     
    25:30
    Snad poprvé v této třetině se do střeleckého pokusu dostali také hosté. Erik Haula zakončoval z pravého kruhu, ale Brian Elliott jeho střelu dokázal vyrazit.
     
    25:45
    Následně se Erik Haula dostával ke kotouči před brankou, nakonec ale zakončoval Max Pacioretty. Kanadský útočník zakončoval k pravé tyčce, ale trefil jen brankovou konstrukci!
     
    26:37
    Philadelphii se v posledních momentech nedaří dostat do nějaké útočné akce, naopak Vegas začínají být aktivní. Vhazuje se po levici domácího brankáře.
     
    26:48
    Jonathan Marchessault byl následně v dobré šanci před brankou zahákován a Golden Knights si zahrají první přesilovku v utkání. Travis Sanheim dostává dvouminutový trest.
     
    27:14
    Max Pacioretty dostával hned na startu přesilové hry přihrávku na pravý kruh, odkud hned pálil. Brian Elliott byl ale připraven a jeho pokus vyrazil do rohu.
     
    27:50
    Následně se domácímu celku povedlo dvakrát vyhodit. Flyers tak vystřídali a posílají na led čerstvou krev. Zatím sledujeme velice špatnou přesilovku hostí.
     
    28:33
    Stále se Vegas nepovedlo vybojovat útočné pásmo a když už to tak vypadalo, tak zakročil Radko Gudas. Důrazný bek kotouč vyhodil a přesilovka je u konce.
     
    28:48
    Hosté v plném počtu.
     
    29:24
    Sean Couturier se následně dostal do naivní akce. Od pravého mantinelu si najel mezi kruhy, kde se pokoušel dostat přes trojici bránících hráčů. To v NHL umí snad jen McDavid.
     
    30:28
    Na druhé straně se k volnému kotouči dostal obránce Shea Theodore, který následně zakončoval. Rána hostujícího beka z vrcholku kruhů ale skončila jen nad brankou.
     
    30:44
    Následně byla hra přerušena a pokračovat se bude po komerční přestávce. První polovina duelu nepřinesla branku ani moc pohledného hokeje s kupou šancí. Snad ta druhá půlka bude odlišná.
     
    31:24
    Po nepovedené akci domácích se hnali do útoku hosté. Jon Merrill dostával kotouč k levému mantinelu, odkud pálil z voleje. Trefil ovšem jen prvního bránícího hráče před sebou.
     
    32:27
    Jakub Voráček si skvěle postavil tělo na modré čáře a Sean Couturier mohl postupovat sám na Fleuryho. Domácí útočník zakončoval k pravé tyčce, ale hostující brankář kotouč vyrazil!
     
    33:04
    Na druhé straně posílal jeden z obránců žabičku před branku na Tomáše Hyku, který se ale ke střele nedostal. Brian Elliott puk nicméně přikryl a hru přerušil.
     
    33:33
    Domácí fanoušci nyní bučí na zákrok, který je potrestán. Jeden z hostujících hráčů totiž spadl sám a nebyl nikým atakován. Jori Lehterä přesto inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    34:08
    Přesilovková akce Knight přesně simuluje dnešní utkání. Jonathan Marchessault nejdříve upadl a poté nepřesně přihrál na modrou čáru...
     
    34:31
    Scott Laughton se následně dostal do samostatného úniku a mohl otevřít stav utkání. Domácí borec šel do bekhendu, ale Fleuryho nepřekonal! Následně se rozbil o mantinel a odchází do kabiny.
     
    35:33
    Domácí v plném počtu.
     
    35:54
    Nejlepším hráčem utkání je zatím Marc-Andre Fleury, Claude Giroux nevěří tomu, co právě nedal. Šikovný útočník domácího celku šel od levého mantinelu na zadní tyčku, kde zakončoval pod Fleuryho. Ten ale ukryl puk v lapačce, spektakulární zákrok.
     
    36:58
    Nyní se podél levého mantinelu natlačil do útoku Jakub Voráček, který ovšem neměl rychlost. Jon Merrill jej parádně dojel a kotouč mu odebral.
     
    37:56
    Claude Giroux následně poslal žabičku před branku, kde zakončoval jeden z jeho spoluhráčů. Ani nyní ale hostující mág neinkasoval, připsal si další úspěšný zákrok.
     
    39:01
    V další akce domácích dostával přihrávku na pravý kruh Jori Lehterä, jenž hned zakončoval a v plánu měl překvapit přesouvajícího se Fleuryho. Jeho rána ale nebyla svižná a hostující brankář zasáhl betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut hry je minulostí, na branku se ve Wells Fargo Center stále čeká. Mužem prostřední třetiny byl Marc-Andre Fleury, jenž vychytal několik tutovek domácího celku. Oba celky měly nějaké šance, ale zatím to není úplně nejlepší duel.

    Střely na branku: 20:15 (10:10 v této třetině)
    Třetí třetina začne přibližně ve 20:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Jonathan Marchessault se na pravém kruhu dostal ke kotouči a z voleje se pokoušel přesně zakončit. Puk ale trefil hodně špatně a ten se sotva doklouzal k Elliottovi.
     
    41:22
    Následně se do útoku dostával hostující Max Pacioretty, který ale nahazoval pouze kotouč bekhendem na Elliotta, ten puk zpracoval pro spoluhráče.
     
    42:55
    Hraje se stále v podobném duchu. Žádné nebezpečné útoky a ani jeden celek se do ničeho nemůže dostat. Robert Hägg nyní jen nahazoval ze střední třetiny a odjel střídat.
     
    43:45
    Jonathan Marchessault si najel do útočné třetiny a místo nějaké tvrdé střely jen nahodil kotouč na betony Briana Elliotta. Následně se k němu dostali bránící hráči Flyers.
     
    44:42
    Hosté v další akci. Jeden z hráčů připravil kotouč pro Reillyho Smitha, jenž z první tvrdě zakončoval. Jeho rána šla na vzdálenější tyčku, ale Elliott ani nemusel zasahovat.
     
    45:45
    Následně Jakub Voráček vymyslel geniální přihrávku na levý kruh, kde se z první pokoušel prosadit Giroux. Domácí útočník ale puk promáchl a Vegas jde dopředu.
     
    46:29
    Tomáš Nosek postupoval podél levého mantinelu, ale puk skončil na střídačce jednoho z celků. Vhazovat se bude ve střední třetině, to vše ale až po komerční přestávce.
     
    46:45
    V další akci Philadelphia, dopadlo to ale stejně. Opět se kotouč objevil na střídačce a hra bude pokračovat vhazováním. Již sedmačtyřicet minut čekáme na branku!
     
    46:51
    Hned po vhazování se ke kotouči dostali Flyers, kteří puk poslali na zakázané uvolnění. Hra bude pokračovat po levici Briana Elliotta.
     
    47:31
    Až do útočné třetiny si najel hostující bek Jon Merrill. Mladý bek zakončoval po přejetí modré čáry, ale prostor tří tyčí netrefil. Kotouč skončil na zadním mantinelu.
     
    49:05
    Obránce Nick Holden nyní zkoušel individuálně odčarovat kletbu brankářů v tomto duelu. Od pravé tyčky se nacpal do brankoviště Philadelphie, ale zakončit se mu nepovedlo.
     
    50:22
    Po dlouhé době se dostali do útoku domácí. Radko Gudas nahazoval od modré čáry, ale puk skončil vedle. Následovala další akce a po závaru mohl ležícího Fleuryho překonat Sanheim, ale hostující brankář vytáhl další zákrok večera!
     
    50:43
    Oskar Lindblom zůstal ležet na ledě po hitu od Braydena McNabba. Rozhodčí hru přerušili a švédský útočník se následně zvedl z ledu, vylučovat se ale nebude.
     
    51:42
    Domácí se po rychlé akci dostali do zakončení. Jakub Voráček dostal přihrávku a hned zakončoval po ledě. Ani on ale z mezikruží nedokázal překonat Fleuryho v brance, ten nyní zakročil betony!
     
    53:25
    Do pásma se nyní dostala čtvrtá lajna Vegas, která se pokoušela něco vymyslet. Pierre-Édouard Bellemare přihrával před branku, kde se ale jeden z hráčů ke střele nedostal.
     
    54:03
    Následně dostával přihrávku před branku Erik Haula, který zakončoval v rychlosti po ledě. Nebyla to ovšem nějaká nebezpečná rána a Elliott puk vyrazil připraveným betonem.
     
    54:13
    Právě Haula se následně zpoza branky nedostal do zakončení, ale vybojoval alespoň vhazování před Brianem Elliottem. Po komerční přestávce pokračujeme.
     
    54:32
    Colin Miller zakončoval akci svého celku tvrdým zakončením od modré čáry. Brian Elliott ovšem kotouč viděl a vyrazil jej, jsou u něj jeho spoluhráči a jedou do útoku.
     
    55:45
    Hyka skvěle vybojoval kotouč a našel před brankou volného Haulu. Ten se pokoušel zakončovat na zadní tyčku, ale byl faulován. Wayne Simmonds dostává dvě minuty za hákování.
     
    55:56
    Colin Miller zakončoval od modré čáry a po zákroku Elliotta se dvojice hráčů pokoušela dorážet. Ani jeden ale nezakončil a bránící hráči kotouč vyhodili.
     
    56:55
    Shea Theodore to zkoušel z pravého kruhu šikovnou střelou na vzdálenější tyčku. Brian Elliott chytil ovšem i tento kotouč a díky obráncům se Hyka k dorážce nedostal.
     
    57:45
    Domácí v plném počtu.
     
    58:35
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tak tohle naštve, Vegas v úplném závěru dávají branku a jsou blízko k plnému bodovému zisku! CODY EAKIN dostal díky dobré práci Ryana Carpentera kotouč a z levého kruhu se do bližší šibenice nemýlil. Asistence: Ryan Carpenter.
    58:35 Cody EAKIN - 0:1
     
    59:01
    Začala poslední minuta třetí třetiny. Domácí hrají v šesti a kombinují v blízkosti branky Vegas, Marc-Andre Fleury je blízko prvnímu čistému kontu v sezóně.
     
    59:22
    Další úžasný zákrok Fleury, který je hrdinou dnešního večera! Claude Giroux dostal přihrávku na levý kruh a rychle zakončoval pod víko. Marc-Andre Fleury se ale přesunul a úžasným zákrokem zklamal domácího útočníka podruhé v utkání!
     
    Konec zápasu.
     
    Jediná branka rozhodla o výhře Golden Knights a padla v předposlední minutě základní hrací doby! Vyrovnaný duel, kterému vévodili brankáři. Marc-Andre Fleury a Brian Elliott předváděli neskutečné zákroky, první hvězdou je ale právě hostující borec. Šťastnějším celkem jsou nakonec Vegas, Cody Eakin rozhodl o výhře svého celku v 59. minutě.

    Vicemistr NHL tak vítězí poprvé na trip v okolí New Yorku a připisuje si druhé dva body do ligové tabulky.

    Střely na branku: 26:21
    Diváci: 19 067
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Cody Eakin (VEG) 1+0
    2. Marc-Andre Fleury (VEG) 26 zák., 0 gólů, 100%
    3. Brian Elliott (PHI) 20 zák., 1 gól, 95,2%
     
    Československá stopa v utkání:
    Radko Gudas (PHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 19:26
    Jakub Voráček (PHI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 17:27
    Tomáš Nosek (VEG) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:41
    Tomáš Hyka (VEG) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:53 (21:40:42)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 59. Eakin (Carpenter)


    Philadelphia Flyers: Elliott (Pickard) – Provorov, Gostisbehere, Hägg, MacDonald, Sanheim, Gudas – Voráček, Couturier, Giroux – Konecny, Weal, Lindblom – Simmonds, M. Vorobjov, Laughton – Weise, Lehterä, M. Raffl.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Engelland, Theodore, McNabb, C. Miller, Merrill, Holden – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Pacioretty, Haula, Nosek – Hyka, Eakin, Carpenter – Carrier, Bellemare, Reaves.

    Rozhodčí: Rank, Charron – Miller, Baker
    bahis siteleri