Třebíč – Havířov 1:2 (kon.) | Vsetín – Motor ČB 2:3 (kon.) | Benátky n/J – Přerov 4:0 (kon.)
Jihlava – Slavia 3:0 (kon.) | Litoměřice – Kladno 3:2 (kon.) | Frýdek-M. – Kadaň 6:3 (kon.)
Poruba 2011 – Prostějov 2:5 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Rytíři Kladno
Středa 17.10.2018, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u 15. kola hokejové Chance ligy. Proti sobě nastoupí celky HC Stadion Litoměřice a Rytíři Kladno. Oba celky mají jistě velkou motivaci na výhru. Zatímco Stadion by chtěl napravit nezdar z Kadaně, kdežto Kladno by jistě rádo prodloužilo vítěznou šňůru na šest zápasů.
     
    Oba týmy se nyní nacházejí v úplně jiné situaci. Stadion tvrdě bojuje o každý bod ve vyrovnaném středu s mnoha dalšími týmy. Na Kladně zatím vládne pohoda. Rytíři se vyšplhali do čelních pozic tabulky a na samotný vrchol, který hájí České Budějovice ztrácejí pouhé tři body.
     
    Proti tomu jde ale tabulka produktivity obou týmů dohromady. Nejproduktivnějším ze všech je totiž Jan Kloz se sedmnácti body, následován v těsném závěsu Markusem Korkiakoskim s body šestnácti. Kladnu patří až třetí místo, jež obsadil Petr Vampola s bilancí šesti gólů a osmi nahrávek.

    V čem naopak Kladno vede, jsou statistiky gólmanů. Jak Adam Brízgala, tak Lukáš Cikánek si vedou lépe než kterýkoliv z litoměřické trojice Tomáš Král, Daniel Dvořák a Martin Michajlov. Ovšem Dvořák měl ještě před nedávnem velmi podobná čísla, ty mu narušil zápas Stadionu v Českých Budějovicích, který kališníci vybojovali až v prodloužení.
     
    Jedna věc ale musí být pro Kladno výstrahou. Litoměřice totiž na vedoucí týmy umí. O tom se přesvědčily již týmy jako Poruba či Přerov. Těm před zápasem s Litoměřicemi patřilo první místo, po něm se již na něj nevrátily a zejména u Poruby je pád dosti znatelný. Stadionu se podařilo porazit i další favority – Jihlavu a České Budějovice. Proti tomu všemu ale hovoří dosavadní úspěšnost Kladna, Rytíři postupně udolali většinu přímých tabulkových konkurentů Litoměřic.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Dvořák (Michajlov) – Marcel, Gaspar, Smetana (C), D. Málek, Jebavý (A), Strejček, Dajčar – Korkiakoski, J. Kloz, Rousek – Voženílek, Válek, Řehoř – Flynn, M. Zadražil, Machač – J. Dvořák, M. Havelka, Šik.

    Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Nash, Zelingr, P. Hořava (A), J. Říha, Kehar, Veber – Zikmund, Vampola (C), Kubík – Redlich, T. Kaut, Kružík – Vildumetz, Svedlund, Jelínek – Bláha, Filip, Hajný.

    Rozhodčí: Wagner, Zubzanda – Votrubec, Ševic.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Kladenští vyhráli vhazování, přičemž kotouč poslal rychle dopředu Brendon Nash. To ale byl poslední kladenský kontakt s pukem, na druhé straně pak rozjel litoměřickou šanci Patrik Marcel.
     
    01:11
    Adam Brízgala převzal Smetanovo nahození od modré. Puk se posléze i díky teči projel kolem mantinelu až na zakázané uvolnění.
     
    01:36
    Kladenský gólman byl pozorný při křižném Šikově nájezdu proti jeho brance. Naštěstí pro Brízgalu byl pozorný Svedlund, který zblokoval litoměřického nájezdníka.
     
    02:37
    Na střed brankoviště vyslal kotouč Jakub Hajný. Ten ale Dvořák ihned vyrazil. Následně si poradil i se střelou Štěpána Bláhy, pro kterou si připravil útočiště ve své lapačce.
     
    03:04
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Adam Kubík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Lukáš Válek – 2 min., hrubost).
     
    03:42
    Ve hře čtyři na čtyři zatím drží Rytíři kotouč u své branky. S ním se posléze vydal na útočnou výpravu podél pravého mantinelu Daniel Kružík. Svojí šancí se ale nedostal ani k pokusu o vystřelení.
     
    04:57
    Korkiakoskiho dojetí kotouče okolo branky pozorně sledoval Adam Brízgala a v závěrečné otočce finského útočníka kotouč na ledě přikryl.
     
    05:04
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    05:35
    Daniel Kružík z rychlého protiútoku prověřil Daniela Dvořáka i na podruhé. Litoměřický gólman ale dokázal, i přes zakrytý výhled, na rychlou střelu z mezikruží včas zareagovat.
     
    06:42
    Jan Strejček srazil k zemi Vildumetzovu vysokou nahrávku. I tak se ale Rytíři dokázali po delším boji do útočného pásma a právě Vildumetzovo zakončení Dvořák bez obtíží lapil.
     
    07:29
    Tohle byla povedená akce od Jakuba Hajného. Kladenský útočník přijal za brankou přihrávku od Bláhy, se kterou se dostal k Dvořákově pravé tyči, odkud chtěl z velmi těsné blízkosti kotouč prostřelit. I tentokrát ale zůstal strážce litoměřické svatyně ve střehu a puk zalehl.
     
    08:34
    Jan Strejček se vložil tělem do jízdy Daniela Kružíka, čímž ho srazil k zemi. Po chvilce boje navíc dopomohl kališníkům k přesunutí se před branku Adama Brízgaly.
     
    09:16
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A rychle se zde také ujímají vedení! LUKÁŠ VÁLEK prudce zakončil rychlou a přesnou kombinaci kališnického týmu. Gólman Brízgala byl proti této bleskové střele od modré téměř bezmocný! Asistence: Michael Gaspar.
    09:16 Lukáš VÁLEK - 1:0
     
    11:10
    Stadion pokračuje v ostřelování kladenské branky. S nahozením od Jebavého a několika následnými dorážkami měl Brízgala hodně práce, puk ale dokázal udržet před brankovou čarou.
     
    11:42
    Křižné nahození kamsi do prostoru v podání Jiřího Říhy nenašlo adresáta v kladenském dresu, přesněji nenašlo žádného adresáta. Kladenští se vydali napospas zakázanému uvolnění.
     
    12:21
    Vyhrané buly znamenalo pro Jana Strejčka návrat před vlastní branku a rychlostní souboj s Kružíkem. byť v něm zvítězil, nakonec ho o kotouč obral Tomáš Kaut. Ten ale nedokázal prostřelit dvojici vedle stojících litoměřických hráčů.
     
    13:31
    Za brankou Brízgaly se pokusil o zmocnění se kotouče Otakar Šik. Na Martina Kehara ale nevyzrál a Kladno zahájilo další protiútok.
     
    14:39
    Teč Petra Vampoly nenašla přesný prostor litoměřického brankoviště. Přesto všechno se Rytíři i nadále pokoušeli o zakončení. V ideální pozici stál Josef Zajíc, přihrávku na něj ale zachytil obránce litoměřického týmu.
     
    15:26
    Daniel Kružík dokázal obehrát Voženílka, který se navíc potácel k zemi.
     
    15:56
    Šimon Jelínek narušil litoměřickou kombinaci u vlastní branky a vydal se zcela sám na útočnou výpravu u levého mantinelu. Stále bez strážce se dostal k zakončení. Ovšem Daniel Dvořák včas srazil betony k sobě, čímž udržel těsné vedení pro svůj tým.
     
    17:00
    Ladislav Zikmund nedokázal obstřelit Michaela Gaspara. Litoměřickým se navíc opětovně povedlo vyvézt kotouč ven, byť jen na velmi krátkou dobu.
     
    18:02
    Výjezd Tomáše Redlicha zahořel v útočném prostoru na tvrzi jménem Daniel Voženílek. Díky tomuto se rozhořel litý boj o kotouč u mantinelu, z něhož Kladenští zakončili na připraveného Daniela Dvořáka.
     
    18:52
    Zpětnou Kubíkovu přihrávku využil Petr Vampola k zakončení. Střela na vzdálenější tyč mu ale nesedla. Kotouč se opět prolétl vedle branky.
     
    18:59
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Přesto nakonec Kladno srovnává. LADISLAV ZIKMUND přijal přihrávku z boku, načež namířil kotouč z první do odkrytého prostoru litoměřické branky. Asistence: Petr Vampola.
    18:59 Ladislav ZIKMUND - 1:1
     
    19:54
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jaroslav Dvořák – 2 min., sekání).
     
    19:57
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Adam Kubík – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Oba gólmani se v této fázi hry hodně zapotili. Na oba dva šlo vskutku velké množství střel. S tím si ale jak Daniel Dvořák, tak Adam Brízgala dokázali poradit. I proto je nadále stav vyrovnaný – 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Ihned po vhazování se dostal k velmi rychlému nájezdu Markus Korkiakoski! Ten se posléze dostal až k zakončení na Brízgalu, přičemž nikdo posléze nevěděl, kde přesně se kotouč nachází. To otevřelo Korkiakoskimu možnost k dorážce, proti které ale zpozorněli kladenští obránci.
     
    21:31
    Stadion se pokouší o rozehrávku od své branky. V té mu zprvu bránilo sevření kladenských protihráčů, nakonec ale dokázal vybruslit Lukáš Válek. Ovšem ani jeho zakončení, posléze ani dorážka Ondřeje Smetany nečinila Brízgalovi žádný problém.
     
    22:51
    Domácí pronikají více a více do útočné třetiny. Tentokrát ale Rouskův nájezd zbrzdil Martin Kehar.
     
    23:12
    Přihrávku od Ivana Řehoře vyslal na branku Lukáš Válek. Jeho střela ale nyní lízla pouze vnější síť a následně se Rytíři dostali k protiútoku.
     
    23:54
    Velká šance se vyrojila na kladenské straně! Na pravé straně se dostal ke střele z hranice brankoviště Ladislav Zikmund. Jeho střela dokonce rozezvonila tyč, načež se odrazila za branku Daniela Dvořáka.
     
    25:13
    Jakub Hajný tvrdě přirazil k mantinelu Patrika Marcela, který probruslil za Dvořákovou brankou. Nic to ale Rytířům nebylo platné, Stadion se dokázal přesunout do útočného pásma, kde několikrát zahrozil proti Brízgalovi.
     
    27:05
    Ivan Řehoř spolu s Lukášem Válkem se dostali do přečíslení dva na jednoho proti Josefu Zajícovi. Válek se už chystal k dorážce, když se rychle dostal do dráhy kotouče Linus Svedlund, který si jej ukořistil pro sebe.
     
    27:38
    Petr Vampola obloukem nahodil kotouč do středního pásma.
     
    27:54
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Petr Vampola – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min., hrubost).
     
    28:16
    Už už to vypadalo, že kotouč po střele Dominika Málka skončil v kladenské brance! Nakonec ale puk prolétl pouze těsně vedle pravé tyče.
     
    29:54
    Oba týmy v plném počtu.
     
    30:04
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři se ujímají vedení! Rychlou kombinační akci středem ledové plochy přímo zakončil PETR VAMPOLA, který překvapil Dvořáka a otáčí vývoj utkání v kladenský prospěch. Asistence: Matyáš Zelingr.
    30:04 Petr VAMPOLA - 1:2
     
    30:53
    Kladenští jsou po vstřelení vedoucího gólu ještě více nabuzeni. Daniel Dvořák tak musí být velmi na pozoru, neboť Rytíři prakticky neopouštějí prostor před jeho brankou.
     
    31:52
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Hajný – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    32:42
    Litoměřičtí hokejisté zahájili výraznou přesilovkovou kombinaci. Z ní se dostávají k několika šancím. Žádná z nich ale bezprostředně neohrozila Adama Brízgalu.
     
    33:48
    Střelu Oscara Flynna zblokoval Brendon Nash. I přesto se mladý litoměřický útočník nadále pokoušel probíjet se kolem brankoviště.
     
    33:52
    Hosté v plném počtu.
     
    34:14
    Stadion pozvolna kombinuje od své branky. Finální přihrávka ale nemířila přesně na žádného z litoměřických hokejistů, nýbrž se prolétla až téměř k Brízgalovi. Tam si pro kotouč sjeli kladenští obránci, kteří zahájili rozehrávku dále.
     
    35:35
    Šimona Jelínka dokázal přestřelit z mezikruží Lukáš Rousek! Ten přijal přihrávku od Kloze, přičemž na kotouč čekal Markus Korkiakoski. Nový muž v litoměřické formaci ale zvolil jinou strategii a vystřelil, byť velmi vysoko.
     
    36:44
    Další šanci na skórování měl Oscar Flynn. Ten si nejdříve obehrál Zelingra, načež z mezikruží vypálil přímo na branku. Kotouč ale letěl těsně vedle kladenské branky.
     
    37:42
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Je srovnáno! V mezikruží se dostal ke kotouči OTAKAR ŠIK, který využil chaosu před Brízgalovou brankou a přesnou a prudkou střelou vymetl otevřený prostor u pravé tyče. Asistence: Martin Havelka, Jaroslav Dvořák.
    37:42 Otakar ŠIK - 2:2
     
    37:58
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Dominik Málek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    38:30
    Přesilovku zahájili Rytíři celkem aktivně. Před brankou Daniela Dvořáka se pokoušejí dostat ke stabilnější kombinaci, která jim je ale s velkou pravidelností narušována.
     
    38:44
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Brendon Nash – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:56
    Korkiakoskiho nahození dokázal Brízgala vyrazit přímo před Martina Kehara. Kladenští se posléze dostali až před litoměřickou branku.
     
    39:47
    Litoměřický obranný blok ale velmi precizně hájí prostor před Dvořákem a nedovolí kotouči ani se přiblížit před gólmana Stadionu.
     
    39:58
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani druhá třetina rozzuzlení nepřinesla. Oba týmy pokračovaly v oboustranně aktivní a vyrovnané hře, přičemž i nyní pokusily jedinkrát své střelecké štěstí. V třetí třetině tak bude jistě k vidění litý boj.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Stadion využívá početní výhody k aktivnější hře již v úvodu třetiny. Ondřej Smetana, byť stíhán Josefem Zajícem, vyvezl puk až za branku Brízgaly, odkud se pokusil nasměrovat svůj tým k zakončení.
     
    40:44
    Hosté v plném počtu.
     
    42:12
    Obrovská šance Tomáše Vildumetze! Zcela osamocen se vyřítil středem pole proti brance Daniela Dvořáka. Litoměřický gólman ale i nyní dokázal velmi pohotově zareagovat a udržel svůj tým ve hře.
     
    43:14
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Petr Vampola – 2 min., podrážení).
     
    43:22
    Byť Tomáš Kaut přistrčil Korkiakoskiho k zemi, čímž lehce přibrzdil v pokračování litoměřické akce, zcela mimo útočnou třetinu nedokázal vytlačit domácí hokejisty.
     
    44:36
    Kladenští odolali vzdoru před Brízgalou. Načež vyhodili kotouč až k Dvořákově brance. Tam se pro něj sjel Ondřej Smetana, od něhož byla započata další litoměřická rozehrávka na opačný konec ledové plochy.
     
    45:14
    Hosté v plném počtu.
     
    45:58
    Dnešní utkání sleduje 1286 diváků.
     
    46:20
    Stadion se opětovně nastěhoval před branku Adama Brízgaly. Rytířům se ale povedlo uvolnit napětí díky vyhození kotouče na zakázané uvolnění, z následného vhazování se proti Dvořákově brance rozjel Tomáš Kaut.
     
    47:26
    Patrik Marcel ukázal, že si nenechá nic líbit. Poté, co mu jen velmi těsně nevyšel nájezd na Brízgalu se pustil do potyčky s Petrem Hořavou. Oba dva z ní také vyšli s dvouminutovým trestem. Marcel za nedovolené bránění a Hořava za hrubost. Následně se ještě stihli pohádat na trestné lavici.
     
    49:01
    Petru Vampolovi nevyšla klička před Janem Klozem. Kladenský kapitán tak byl nucen vrátit se do středního pásma a zahájit nový útok Rytířů. Ten ale zastavil ofsajd.
     
    49:26
    Oba týmy v plném počtu.
     
    49:54
    Po Kautově přihrávce se pokusil využít zakrytého výhledu Daniela Dvořáka střelou od modré Martin Kehar. I tak ale zůstal litoměřický gólman ve střehu a hra je stále vyrovnaná.
     
    50:51
    Linus Svedlund dlouho statečně bojoval proti čtyřnásobné litoměřické přesile. Neodolal až přistrčení na mantinel ze strany Patrika Marcela. Stadion posléze zahájil velmi nadějnou protiakci.
     
    51:53
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    OTAKAR ŠIK se v poslední době rozstřílel. Přihrávkou do mezikruží velmi přesně vymetl horní růžek Brízgalovy branky, čímž po dlouhé době posílá opět domácí celek do vedení! Asistence: Oscar Flynn.
    51:53 Otakar ŠIK - 3:2
     
    52:58
    Patrik Marcel dvakrát zastavil naražením na mantinel Linuse Svedlunda. Stadionu celá jeho akce vyšla k přesunu před branku Brízgaly. Musel se ale vrátit díky úmyslnému ofsajdu.
     
    53:33
    Byť Ondřej Smetana přidržel Petra Vampolu u mantinelu, v přihrávce od Adama Kubíka mu zmařil nedokázal. Celou akci tak ve prospěch Litoměřic musel hasit Daniel Dvořák, který si zajistil další velmi povedený zákrok.
     
    54:30
    Přes tři hráče dokázal Markus Korkiakoski nasměrovat kotouč na Jaroslava Dvořáka. Z toho samého důvodu ale již nedokázal Dvořák přesně zamířit. Kotouč se tudíž pouze prolétl vedle vzdálenější tyče kladenské branky.
     
    55:19
    Rytíři pozvolna rozehrávají od své branky. Z toho se dostali před Dvořáka, zároveň ale příliš daleko, aby mohli jeho branku bezprostředně ohrozit.
     
    56:13
    Linusu Svedlundovi podklouzl kotouč, když se snažil o vystřelení. Puku se tím pádem zmocnil Jan Strejček, jemuž se povedlo na malou chvíli vyvézt jej mimo obrannou třetinu Stadionu.
     
    57:09
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matyáš Filip.
     
    57:17
    Petr Vampola se pokusil probít se do útočného pásma. Krátce za modrou ale narazil na litoměřickou obranu, z čehož se kališníci vyřítili do velké šance.
     
    57:44
    Samostatně pronikajícího Tomáše Redlicha zblokoval, byť za cenu pádu, Jan Kloz. Ke kotouči se následně dostal Markus Korkiakoski, který s ním rychle přešel zpět před Brízgalu.
     
    58:24
    Oscar Flynn nepřebruslil dvojici kladenských obránců ve středním pásmu. Přesto se domácí udrželi mimo vlastní obrannou třetinu, minimálně do té doby, než celou akci zastavila přihrávka rukou.
     
    58:30
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:41
    Kladno se zvládlo vymanit z útočného sevření a dostat se před Daniela Dvořáka. Litoměřická formace ale taktéž přesunula svou aktivitu sem a blokuje Rytířské akce.
     
    59:09
    Hosté v plném počtu.
     
    59:10
    Adam Brízgala zamířil na střídačku! Kladno dohrává v šesti.
     
    59:40
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Oscar Flynn – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:43
    Říhovu střelu od modré zvládl zblokovat svým tělem Jiří Jebavý.
     
    59:58
    V posledních vteřinách ještě Markus Korkiakoski vyhodil kotouč přes celé hřiště.
     
    Konec zápasu.
     
    V Kalich Areně je dobojováno! Stadion opět ukázal, že proti týmům z čela tabulky umí hrát na výbornou a i přes velmi dramatický závěr utkání uhájil všechny tři body. Jako bonus navíc Kladnu narušil pětizápasovou vítěznou sérii.
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Přeji příjemný zbytek středečního večera. (20:29:00)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 10. Válek (Gaspar), 38. Šik (M. Havelka, J. Dvořák), 52. Šik (Flynn) – 19. Zikmund (Vampola), 31. Vampola (Zelingr)


    HC Stadion Litoměřice: D. Dvořák (Michajlov) – Marcel, Gaspar, Smetana (C), D. Málek, Jebavý (A), Strejček, Dajčar – Korkiakoski, J. Kloz, Rousek – Voženílek, Válek, Řehoř – Flynn, M. Zadražil, Machač – J. Dvořák, M. Havelka, Šik.
    Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Nash, Zelingr, P. Hořava (A), J. Říha, Kehar, Veber – Zikmund, Vampola (C), Kubík – Redlich, T. Kaut, Kružík – Vildumetz, Svedlund, Jelínek – Bláha, Filip, Hajný.

    Rozhodčí: Wagner, Zubzanda – Votrubec, Ševic

    Diváci: 1286
    bahis siteleri