Augsburg – RB Lipsko 0:0 (kon.) | Leverkusen – Hannover 2:2 (kon.) | Norimberk – Hoffenheim 1:3 (kon.)
Stuttgart – Dortmund 0:4 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:3 (kon.) | Schalke – W. Brémy 0:2 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
0:4 (0:3)
Borussia Dortmund
Sobota 20.10.2018, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u německého fotbalu na shledanou! (17:27:02)
     
    Utkání osmého kola Bundesligy je u konce, Borussia Dortmund vítězí na hřišti Stuttgartu 4:0! Vedoucí celek Bundesligy si šel pro tři body sebevědomě a rozhodující branku vstřelil již ve třetí minutě, kdy se trefil Jadon Sancho. Ještě do poločasu přidali slepené branky Marco Reus a Paco Alcácer. Druhý poločas Borussia odehrála v klidném tempu a nikam se nehnala, v úplném závěru se povedlo poprvé v sezóně skórovat Maximilianovi Philippovi. Stuttgart tak opět padl a premiéra na lavičce pro Markuse Weinzierla je poněkud hořká.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    89
    Dnešní duel se už jen dohrává. Stuttgart opět padne a nadále bude v červeném pásmu zaručující sestup do druhé Bundesligy. Naopak hosté si upevní první pozici.
     
    88
    Jadon Sancho se na levé straně dostával přes bránícího hráče, ale ten nakonec svým tělem anglického mladíka ubránil. Následný odkop ale hráči Borussie zachytili.
     
    87
    Americký ofenzivní hráč vymýšlel další přihrávku, nyní hledal na levé straně Sancha. Ten se ale do zakončení nakonec nedostal, skvěle zahrál bránící hráč před ním.
    85. Maximilian PHILIPP - 0:4
     
    85
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Christian Pulisic měl míč ve středu hřiště a na pravé straně měl volného MAXIMILIANA PHILIPPA. Ten si naběhl až do vápna, aby následnou střelou k levé tyčce propálil bezmocně se natahujícího brankáře Zielera.
     
    84
    Argentinský bek ovšem centr pokazil a míč hned od rohového praporku skončil v zámezí. Pokračuje se tak odkopem od branky Borussie Dortmund.
     
    83
    Domácí si vybojovali rohový kop poté, co jeden z bránících hráčů zablokoval pokus od levé lajny podrážkou kopačky. Emiliano Insúa jde hned k rohovému praporku a centruje.
     
    82
    Chadrac Akolo následně u levé lajny ukončil snažení Thomase Delayneho faulem, za který se hned omlouval. Borussia vybojoval standardní situaci, ale rozehraje pouze nakrátko.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Mario Götze.
     
    79
    U pravé lajny šel do hodně tvrdého skluzu domácí Santiago Ascacibar, jenž vletěl pod nohy Christiana Pulisice. Hostující střídačce se to moc nelíbilo. ale nebylo to tak tvrdé, ale následky mohly být horší. Stále se hraje beze žluté karty.
     
    78
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Pablo Maffeo, přichází Andreas Beck.
     
    77
    Abdou Diallo následně hledal na levé straně aktivního a rychlonohého Sancha. Tomu se ale dlouhou přihrávku zachytit nepovedlo a míč skončil v autu. Uvidíme další střídání.
     
    76
    Parádní přihrávku na pravé křídlo dostal Christian Pulisic, jenž si pár sekund počkal a až poté zakončoval. To byl ale pod tlakem bránícího hráče a mířil jen do boční sítě.
     
    74
    Dělovou ránu z levé rány vyslal po kombinaci Borussie Dortmund obránce Achraf Hakimí. Jeho rána šla na přední tyčku, ale míč se nakonec mezi tři tyče nevešel a skončil vedle branky.
     
    73
    Chadrac Akolo se po kombinační hře domácího celku dostával ke střeleckému pokusu, který byl ovšem zablokován prvním bránícím hráčem. Stuttgart nicméně pokračuje v aktivní hře.
     
    72
    Pěkná akce Borussie byla zakončována v ofsajdové pozici. Sancho prostrkával míč do šestnáctky na Reuse, který v nepovoleném postavení i tak zakončoval jen do rukavic vyběhnutého Zielera.

    David Panuška

    Branky: 3. Sancho, 23. Reus (Ł. Piszczek), 25. Alcácer (Reus), 85. Philipp (Pulisic)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:5.
    VfB Stuttgart: Zieler – Maffeo (78. Beck), Baumgartl, Pavard, Emiliano Insúa – Ascacibar – Thommy (69. Akolo), G. Castro (46. Badstuber), Gentner, N. González – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grahl – Badstuber, Beck, Kopacz, Akolo, Özcan, Sarpei.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, A. Diallo, Zagadou, Hakimí – Delaney, Witsel – Sancho, Reus (80. M. Götze), Bruun Larsen (66. Pulisic) – Alcácer (46. Philipp).
    Náhradníci: Hitz – Toprak, Dahoud, M. Götze, Pulisic, Weigl, Philipp.
    thejrc.org