Augsburg – RB Lipsko 0:0 (kon.) | Leverkusen – Hannover 2:2 (kon.) | Norimberk – Hoffenheim 1:3 (kon.)
Stuttgart – Dortmund 0:4 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:3 (kon.) | Schalke – W. Brémy 0:2 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
0:4 (0:3)
Borussia Dortmund
Sobota 20.10.2018, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u německého fotbalu na shledanou! (17:27:02)
     
    Utkání osmého kola Bundesligy je u konce, Borussia Dortmund vítězí na hřišti Stuttgartu 4:0! Vedoucí celek Bundesligy si šel pro tři body sebevědomě a rozhodující branku vstřelil již ve třetí minutě, kdy se trefil Jadon Sancho. Ještě do poločasu přidali slepené branky Marco Reus a Paco Alcácer. Druhý poločas Borussia odehrála v klidném tempu a nikam se nehnala, v úplném závěru se povedlo poprvé v sezóně skórovat Maximilianovi Philippovi. Stuttgart tak opět padl a premiéra na lavičce pro Markuse Weinzierla je poněkud hořká.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    89
    Dnešní duel se už jen dohrává. Stuttgart opět padne a nadále bude v červeném pásmu zaručující sestup do druhé Bundesligy. Naopak hosté si upevní první pozici.
     
    88
    Jadon Sancho se na levé straně dostával přes bránícího hráče, ale ten nakonec svým tělem anglického mladíka ubránil. Následný odkop ale hráči Borussie zachytili.
     
    87
    Americký ofenzivní hráč vymýšlel další přihrávku, nyní hledal na levé straně Sancha. Ten se ale do zakončení nakonec nedostal, skvěle zahrál bránící hráč před ním.
    85. Maximilian PHILIPP - 0:4
     
    85
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Christian Pulisic měl míč ve středu hřiště a na pravé straně měl volného MAXIMILIANA PHILIPPA. Ten si naběhl až do vápna, aby následnou střelou k levé tyčce propálil bezmocně se natahujícího brankáře Zielera.
     
    84
    Argentinský bek ovšem centr pokazil a míč hned od rohového praporku skončil v zámezí. Pokračuje se tak odkopem od branky Borussie Dortmund.
     
    83
    Domácí si vybojovali rohový kop poté, co jeden z bránících hráčů zablokoval pokus od levé lajny podrážkou kopačky. Emiliano Insúa jde hned k rohovému praporku a centruje.
     
    82
    Chadrac Akolo následně u levé lajny ukončil snažení Thomase Delayneho faulem, za který se hned omlouval. Borussia vybojoval standardní situaci, ale rozehraje pouze nakrátko.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Mario Götze.
     
    79
    U pravé lajny šel do hodně tvrdého skluzu domácí Santiago Ascacibar, jenž vletěl pod nohy Christiana Pulisice. Hostující střídačce se to moc nelíbilo. ale nebylo to tak tvrdé, ale následky mohly být horší. Stále se hraje beze žluté karty.
     
    78
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Pablo Maffeo, přichází Andreas Beck.
     
    77
    Abdou Diallo následně hledal na levé straně aktivního a rychlonohého Sancha. Tomu se ale dlouhou přihrávku zachytit nepovedlo a míč skončil v autu. Uvidíme další střídání.
     
    76
    Parádní přihrávku na pravé křídlo dostal Christian Pulisic, jenž si pár sekund počkal a až poté zakončoval. To byl ale pod tlakem bránícího hráče a mířil jen do boční sítě.
     
    74
    Dělovou ránu z levé rány vyslal po kombinaci Borussie Dortmund obránce Achraf Hakimí. Jeho rána šla na přední tyčku, ale míč se nakonec mezi tři tyče nevešel a skončil vedle branky.
     
    73
    Chadrac Akolo se po kombinační hře domácího celku dostával ke střeleckému pokusu, který byl ovšem zablokován prvním bránícím hráčem. Stuttgart nicméně pokračuje v aktivní hře.
     
    72
    Pěkná akce Borussie byla zakončována v ofsajdové pozici. Sancho prostrkával míč do šestnáctky na Reuse, který v nepovoleném postavení i tak zakončoval jen do rukavic vyběhnutého Zielera.
     
    71
    Chadrac Akolo nyní připravil na hranici šestnáctky míč pro Christiana Gentnera, který svižně zakončoval po zemi. Pokus šel ale jen do středu branky, kde byl Roman Bürki.
     
    70
    Emiliano Insúa rozehrával aut blízko branky Borussie a míč poslal do šestnáctky, kde se ale nikdo v bílém k míči nedostal. Balon přeletěl všechny hráče a skončil v rukavicích Bürkiho.
     
    69
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Erik Thommy, přichází Chadrac Akolo.
     
    67
    Christian Pulisic byl hned vidět. Na pravé straně se zbavil obránce a na penaltě hledal nabíhajícího spoluhráče. Přihrávku ovšem dokázal vystihnout bránící hráč Stuttgartu.
     
    66
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jacob Bruun Larsen, přichází Christian Pulisic.
     
    65
    Domácí celek rozehrával další rohový kop. Pokus z pravé strany našel na přední tyčce volného Christiana Gentnera, jenž ale hlavičkou mířil jen vedle branky.
     
    63
    Rychlá akce žlutočerných ve středu hřiště byla zastavena velice tvrdým zákrokem na Axela Witsela. Holger Badstuber ale potrestán není. Borussia rozehrává, mezitím je připravováno střídání Christiana Pulisice.
     
    62
    Mário Gomez nyní dostával přihrávku do vápna a už to vypadalo, že se dostane k zakončení. Bránící Abdou Diallo si ale počínal zkušeně a míč nakonec odehrál.
     
    60
    Hra pokračovala rohovým kopem Stuttgartu, na jejímž konci byl Timo Baumgartl. Obránce domácích ale nezakončil, hra tak pokračuje další standardní situací,
     
    59
    Jacob Bruun Larsen se následně dostal ke střeleckému pokusu. Dánský borec zpracoval míč levačkou a pokoušel se zakončit. Míč mu ale ujel a netrefil jej ideálně, zakončení tedy haprovalo a balon skončil vedle branky.
     
    58
    Hostující celek ale pokračoval ve snažení před vápnem. Jadon Sancho kličkoval před pokutovým územím, kde ale bylo moc bránících hráčů. Anglický mladíček nic nevymyslel, ale Dortmund u míče zůstal.
     
    57
    Jadon Sancho následně dostával přihrávku do běhu, ale míč lehce předběhl a přihrávku dostal na paty. Nepovedlo se mu tak balon zpracovat a dostat se do zakončení. Bránící hráč vystoupil a míč odehrál.
     
    56
    Jeden z domácích se po kličkované před šestnáctkou dostal do zakončení, ale pokusem po zemi se mu hostujícího brankáře překvapit nepovedlo. Sancho následně vedl protiakci, ale nepřihrál přesně.
     
    55
    Domácí publikum a několik možná i tisícek hostujících fanoušků se starají o báječnou atmosféru, která utkání dělá ještě lepším. Aktuálně se odkopává od branky Bürkiho.
     
    53
    Borussia se snaží uklidnit hru, protože domácí celek nastoupil do druhé půle aktivně a dostává se do šancí. Žlutočerní si musejí dávat pozor, i tento výsledek se dá ztratit.
    51. Zákrok Bürkiho proti střele Ascacibara
     
    51
    Nyní se Roman Bürki ukázal a drží i nadále čisté konto! Po centru z pravé strany se švýcarský brankář zaskvěl tím, že míč vyrazil. Poradil si i s tutovkou z dorážky! Santiago Ascacibar měl na noze branku...
     
    50
    Po rychlém autu a zakončení z hranice vápna se dostával u levé tyčky ke střele Erik Thommy. Vyběhnutý Bürki mu ale zamezil skórovat, proti domácímu hráči vyběhl, zmenšil střelecký úhel a ten vystřelil do boční sítě.
     
    49
    Jacob Bruun Larsen na druhé straně zakončoval snažení Delayneho. Střílel z levé strany, ale ani jeho pokus nebyl přesný. Dánský fotbalista pálil vysoko nad domácí svatyni.
     
    48
    Abdou Diallo nyní dobíhal přihrávku na levou stranu a míč před dotírajícím hráčem odkopával. Následoval rohový kop a jeden z domácích zakončoval u levé tyčky, ale branku vysoce přestřelil.
     
    46
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Holger Badstuber.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Maximilian Philipp.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První polovina duelu je u konce a muselo by se stát opravdu něco nečekaného, aby Borussia své tříbrankové vedení ztratila. Žlutočerní vstoupili do duelu skvěle a hned z první vážnější akce se prosadili, trefil se s pomocí obránce Jadon Sancho. Po dvaceti minutách navíc navýšily vedení branky Marca Reuse a Paca Alcácera. Borussia vede 3:0 a je na skvělé cestě za další výhrou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu bude přidána jedna minuta. Stuttgart už neriskuje a chce to dohrát. Místo přihrávky dopředu byla hra přenesena do obrany, Ron-Robert Zieler vykopává.
     
    44
    Roh z pravé strany propadl až na zadní tyčku, kde se z voleje pokoušel prosadit Axel Witsel. Zakončoval levačkou, ale míč skončil vysoko nad brankou Stuttgartu.
     
    43
    Následně byla ale Borussia hodně blízko čtvrté brance v prvním poločase. Přihrávka z levé strany šla na penaltu, ale Alcácerovi ve skluzu chyběly milimetry. Hosté následně vybojovali roh.
     
    42
    Poslední chvilky jsou takové rozpačité, hosté se ale nemají kam hnát a domácí jsou směrem dopředu opravdu špatní. Roman Bürki nyní vykopával na pravou stranu, ale míč skončil v autu.
     
    40
    Nejdříve přišel centr do vápna Borussie, ale tam nikdo v bílém nebyl a Bürki míč s klidem na duši ukryl v rukavicích. Následná akce žlutočerných nevyšla a vhazovat bude Stuttgart.
     
    39
    Po centru z pravé strany na zadní tyčku se Jacob Bruun Larsen dožadoval rohového kopu, který ale nakonec odpískán nebyl. Dánský fotbalista se lehce zlobil, ale verdikt rozhodčího vzal a pokračuje se odkopem od branky.
     
    37
    Do otevřené obrany se nyní dostal hostující Jadon Sancho, který přihrávkou na penaltu hledal Larsena. K tomu se ale míč nakonec nedostal a odvrátili jej tak bránící hráči. Roh pro žlutočerné.
     
    36
    Łukasz Piszczek následně po centru na levou stranu předběhl útočícího Nicoláse Gonzáleze, který jej ale fauloval. Sudí vše viděli a bude se rozehrávat z obrany Borussie.
     
    34
    Následně se hra na pár chvilek pozastavila, na hřišti zůstala ležet dvojice hráčů. Šlo o Akanjiho a domácího Gonzáleze. Oba hráči ale budou v pořádku, nešlo o nic hrozného.
     
    33
    Následně jeden z hostů zachytil míč a přihrávkou téměř přes celé hřiště hledal Jadona Sancha na pravé straně. Přihrávku ale nezachytil, byla moc rychlá a Zieler byl vysoko z branky.
     
    32
    Fotbalisté Stuttgartu jsou aktivní na míči před vápnem Dortmundu, ale žádný náznak šance nepřichází. Borussia dobře brání a téměř vůbec nefauluje. Domácí neví, jak dále.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi, po nepřesné akci domácího celku se odkopává od branky Romana Bürkiho. Borussia si vypracovala tříbrankové vedení, které drží a aktivně se jej snaží navýšit.
     
    28
    Borussia hraje na útočné polovině a nyní se ve vápně dostala ve velkém počtu k míči. Finální přihrávka ale nakonec nevyšla, hostující celek ale pokračuje ve hře před šestnáctkou.
     
    27
    Stuttgart po první obdržené brance hrál solidní fotbal a publikum se dostávalo do ráže. Dvě branky během dvou minut ale nejspíše vše zhatily, Dortmund hraje parádně.
    25. Paco ALCÁCER - 0:3
     
    25
    Dortmund právě vstřelil branku!
    PACO ALCÁCER pokračuje v luxusní formě, dává další branku a Borussia vede po necelé půlhodině již o tři branky! Domácí rozehráli v obraně naprosto příšerně a španělský fotbalista se dostal k míči. Následně si naběhl na hranici vápna, kde krásným obloukem překonal brankáře potřetí.
    23. Marco REUS - 0:2
     
    23
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Úžasná kombinace hostujícího celku přináší druhou branku, která byla opravdu výstavní! MARCO REUS si vyměnil míč s Łukaszem Piszczekem a naběhl si na penaltu. Zde německý reprezentant a brzy také otec prostřelil Zielera a navýšil vedení svého celku na 2:0!
     
    22
    Na polovině hřiště byl skluzem k zemi poslán hostující bek Achraf Hakimí. Borussia se tak dostává zpátky k míči a bude z poloviny rozehrávat standardní situaci. Rozehraje ale nakrátko.
     
    21
    Ale i tento roh byl zakončen protiakcí Borussie, které chyběly milimetry. Hosté se hnali do přečíslení, ale nakonec kvůli menší nepřesnosti se nedostali do obrovské šance. Stuttgart je u míče a jde do útoku.
     
    20
    Následný střelecký pokus Stuttgartu byl lehce tečován a padal pod břevno hostující branky. Roman Bürki si tak musel celou situaci pohlídat, míč vyrazil špičkami prstů na roh.
     
    19
    Erik Thommy se následně pokoušel odcentrovat taktéž od pravé postranní lajny, ale nebyl úspěšný. Achraf Hakimí jeho úmysl odhadl a míč zablokoval na vhazování.
     
    18
    Ten nevyšel a hosté se dostali do rychlé protiakce. Łukasz Piszczek centroval na přední tyčku od pravé lajny, ale nikdo z hráčů v černém dresu se k hlavičce nedostal, Ron-Robert Zieler má míč pod kontrolou.
     
    17
    Gonzalo Castro následně postupoval po levé straně, ale jeho centr byl zablokován. Bývalý hráč Borussie Dortmund vybojoval pro domácí celek alespoň rohový kop.
     
    16
    Hosté se pokoušeli dostat do útoku po levé straně, ale nakonec se to přes jednoho z bránících hráčů nepovedlo. Hra tak bude pokračovat vhazováním žlutočerných.
     
    15
    Jadon Sancho se pokoušel vymyslet něco na polovině hřiště, kde byl ale povalen a poslán k zemi. Borussia se tak dostává k míči a bude rozehrávat standardku.
     
    13
    Pár minutek sledujeme stejný obraz duelu. Domácí bránící hráči si přihrávají na vlastní polovině, ale dále se jim projít nedaří. Uvidíme, co nakonec borci v bílém vymyslí.
     
    11
    Následně se k míči dostali domácí, jenž hru kontrolují a pokouší se něco vymyslet. Přihrávají si na vlastní polovině a vymýšlejí nějakou akci, která by je mohla dostat do zakončení.
     
    10
    Borussia pokračuje v kombinační hře, ale nyní se jí několik momentů nedaří dostat se přes obranný val domácího celku. Ten čeká na příležitosti, snaží se ovšem útočit a něco vymyslet.
     
    8
    Pětinásobný mistr německého fotbalu rozehrával rohový kop z pravé strany a na první tyčce se k hlavičce dostával Mário Gomez. Jeho zakončení ale skončilo v rukavicích připraveného Bürkiho!
     
    7
    Domácí celek se následně poprvé v utkání dostal do útoku, kde se pokoušel vybojovat rohový kop. Jeden z hráčů nakopl míč do nohou bránícího hráče, čímž splnil úkol.
     
    6
    Paco Alcácer se po rychlé akci svého celku dostával do střelecké pozice. Z nějakých pětadvaceti metrů zakončoval k levé tyčce, ale branku domácího Stuttgartu nakonec těsně minul.
     
    5
    Žlutočerní pokračují v aktivní kombinační hře a přihrávají si na vlastní polovině. Toto je start, který si každý celek představuje, naopak pro předposlední domácí je to velká rána.
    3. Jadon SANCHO - 0:1
     
    3
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Poprvé se hosté dostali do útoku a hned se jim povedlo vstřelit branku! Jacob Bruun Larsen unikl podél levé lajny a našel před vápnem Reuse, jenž hledal na malém vápně Alcácera. Míč byl ale zblokován, k neštěstí domácích ale jen k JADONU SANCHOVI, který prostřelil brankáře Zielera!
     
    2
    Od prvních minut se na míči drží fotbalisté Dortmundu, kteří domácímu celku míč zatím moc nepůjčili. Vidíme kombinaci černožlutých spíše ve středu travnaté plochy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Začínáme!
     
    Krásné odpoledne! Oba celky jsou na hrací ploše a vyprodaný stadion ve Stuttgartu bude sledovat osmé kolo Bundesligy, přejeme příjemnou podívanou!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    VfB Stuttgart: Zieler – Maffeo, Baumgartl, Pavard, Emiliano Insúa – Ascacibar – Thommy, G. Castro, Gentner, N. González – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grahl – Badstuber, Beck, Kopacz, Akolo, Özcan, Sarpei.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, A. Diallo, Zagadou, Hakimí – Delaney, Witsel – Sancho, Reus, Bruun Larsen – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – Toprak, Dahoud, M. Götze, Pulisic, Weigl, Philipp..
     
    BORUSSIA DORTMUND

    Celek z oblasti Vestfálska aktuálně vede nejvyšší německou soutěž o tři body před druhým Lipskem. Borussia získala 17 bodů a dosud ani jednou nepadla. Naposledy v divokém duelu porazila Augsburg 4:3. Žlutočerní vstřelil nejvíce branek v soutěži (23) a drží sérii tří výher v řadě, při kterých vstřelil spektakulárních 15 branek! Nejlepším střelcem je Paco Alcácer, jenž vstřelil 6 branek, a to stihl odehrát pouhých 81 (!) minut.
     
    VFB STUTTGART

    Die Roten do nového ročníku Bundesligy nevstoupili vůbec dobře a aktuálně padají o ligu níže. Během sedmi kol se jim povedlo vyhrát pouze jednou, na domácím hřišti naposledy porazili aktuálně čtvrté Brémy 2:1. V posledním ligovém kole před reprezentační přestávkou pětinásobný mistr Německa padl na hřišti Hannoveru 1:3. Hned polovinu branek týmu (3) vstřelil nestárnoucí kanonýr Mario Gomez.
     
    Krásný den všem fanouškům německého fotbalu! Na půdu předposledního Stuttgartu zajíždí aktuálně vedoucí celek Německa, Borussia Dortmund. Utkání v Mercedes-Benz Aréně startuje v 15:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Panuška

    Branky: 3. Sancho, 23. Reus (Ł. Piszczek), 25. Alcácer (Reus), 85. Philipp (Pulisic)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:5.
    VfB Stuttgart: Zieler – Maffeo (78. Beck), Baumgartl, Pavard, Emiliano Insúa – Ascacibar – Thommy (69. Akolo), G. Castro (46. Badstuber), Gentner, N. González – Mario Gómez.
    Náhradníci: Grahl – Badstuber, Beck, Kopacz, Akolo, Özcan, Sarpei.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, A. Diallo, Zagadou, Hakimí – Delaney, Witsel – Sancho, Reus (80. M. Götze), Bruun Larsen (66. Pulisic) – Alcácer (46. Philipp).
    Náhradníci: Hitz – Toprak, Dahoud, M. Götze, Pulisic, Weigl, Philipp.
    bahis siteleri