Slovácko – Karviná 3:0 (kon.) | Třinec – Ostrava 2:7 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:2 (kon.)
konec
FC Zlín
1:2 (0:0)
SK Sigma Olomouc
Neděle 21.10.2018, 11:00 • Spytihněv • Juniorská liga – Morava • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hosté z Olomouce si dvěma slepenými góly v úvodu druhého poločasu vytvořili dvoubrankový náskok, který jim nakonec k vítězství stačil, domácí Zlín už dokázal pouze korigovat na konečných 1:2. Olomouc sice v dnešním utkání 12. kola moravské skupiny Juniorské ligy nedodržela svou normu tří branek na zápas, ale co je nejdůležitější, získala všechny body a v tabulce se dotáhla na svého dnešního soupeře. Oba týmy mají aktuálně 17 bodů. S tímto konstatováním se s vámi pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek víkendu. (12:53:23)
     
    90+3
    Domácí ještě měli přímý volný kop, na který šel do vápna Olomouce i brankář Šiška. Z poslední akce už ale nic nebylo.
     
    90+2
    Zlínské akcie na bodový zisk stále klesají, míč má Olomouc.
     
    90+1
    Rozhodnutí měl na noze Zlatohlávek, který využil otevřené obrany Zlína a šel sám na Šišku, ale ten jeho dopředu avizované zakončení kryl.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví tři minuty.
     
    90
    Tenhle střelecký pokus ale Mandouse opravdu nevylekal, míč letěl vysoko nad...
     
    90
    Střídající útočník Olomouce Nízký byl lapen v ofsajdu. Domácí mají posledních pár chvil na vyrovnání.
     
    88
    Šlapák zlínského Masaře na odkopávajícího olomouckého obránce Kotouče ukončil ofenzivní počínání domácích. Oba hráči se pak trochu kočkovali, ale nic vážného se nestalo.
     
    86
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Zmrzlý, přichází Nízký.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Yunis (SK Sigma Olomouc).
     
    85
    Druhý poločas vypadá úplně stejně jako první. Lépe začala Sigma, ale Fastav se postupem času zvedá. Na rozdíl od úvodního poločasu už ale vidíme i koření fotbalu v podobě branek.
    81.
     
    81
    O dvě minuty později mohlo být dokonce vyrovnáno, po přihrávce Masaře vystřelil z 20 metrů Novák, jehož technický pokus se snesl na břevno.
    79. BALIĆ - 1:2
     
    79
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí se ještě dočkali zkorigování výsledku, po kombinaci na pravé straně se k míči dostal v pokutovém území JOSIP BALIĆ, dostal pár metrů prostoru a střelou levou nohou uklidnil míč na přední tyč do Mandousovy brány.
     
    78
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Surzyn, přichází Kamas.
     
    77
    Kotouč hlavičkoval po centru Zlatohlávka nad.
     
    76
    Stačilo si trochu postěžovat a první nebezpečná akce domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Dva střídající hráči Fastavu Filip Novák a Vílem Gettler postupovali dva na jednoho, Novák našel Gettlera, který byl z úhlu sám před Mandousem, ale gólman Sigmy vytáhl parádní zákrok.
     
    74
    I s nastavením zbývá do konce utkání maximálně 20 minut, domácí prohrávají o dvě branky a po přestávce si prakticky ještě nevytvořili žádnou šanci. Olomoucký gólman Mandous maximálně posbíral pár nepřesných centrů, jinak je úplně bez práce.
     
    71
    Yunisovu střelu domácí obránce srazil k Surzynovi, který chtěl najít z pravé strany opět Yunise, ale jeho přihrávku Zlín odvrátil na roh.
     
    69
    Následný přímák z nadějné pozice pak Sigmě opět nevyšel. Standardní situace oběma týmům dnes příliš nevycházejí.
     
    68
    Žlutou kartu dostává R. Tkadlec (FC Fastav Zlín).
     
    68
    Další akci aktivního Yunise zastavil praporek rozhodčího – ofsajd!
     
    65
    Slámovu slabou střelu levou nohou Šiška kryl.
     
    62
    Hlavička Yunise prostor mezi tyčemi nenašla.
     
    58
    Chvilku se nehraje, po faulu hostí je ošetřován zlínský Vičánek. Poté bude následovat standardní situace domácích od postranní čáry.
     
    55
    Další velká šance Sigmy. Zifčákův centr odvrátila domácí obrana na roh vápna k Surzynovi, který se s ničím nepáral a z voleje napálil balon na branku. Jeho tvrdý projektil se otřel o břevno a skončil v zázemí.
     
    54
    Druhý poločas začal stejně jako celé utkání. Sigma je zase aktivnější, rychlejší a fotbalovější, ale na rozdíl od první půle své šance i využila.
    52. ZMRZLÝ - 0:2
     
    52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Parádní nástup hostí do druhé půle pokračuje. Střílený centr z levé strany srazil domácí obránce nešťastně k ONDŘEJI ZMRZLÉMU, kterého ještě z bezprostřední blízkosti brankář Šiška na první pokus skvěle vychytal, ale následně už Zmrzlý dorážel míč do prázdné brány.
    47. KOTOUČ - 0:1
     
    47
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení. První branku utkání vstřelil po rohovém kopu z levé stran JAN KOTOUČ. K prvnímu zakončení se dostal Yunis, jeho pokus ještě domácí obrana zblokovala, ale u tyče nekrytý Kotouč bez problémů dorazil míč do sítě.
     
    46
    Olomouc vyslala na hřiště do druhé půle Martina Diblíka a Tomáše Zlatohlávka. Koho vystřídali, doplníme později.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Skončil první poločas.
    Zatím jsme branku neviděli, ale sledujeme celkem zajímavé utkání. Začátek patřil jasně Olomouci, která předváděla líbivý fotbal plný kombinačních akcí. Největší šanci měl Yunis, ale jeho krásné zakončení přes hlavu domácí brankář kryl. Zlín se začal osmělovat až ve druhé polovině první půle, jeho největší příležitost zahodil Zahradník. Utkání 12. kola moravské skupiny Juniorské ligy mezi Zlínem a Olomoucí tak v první půli gól nenabídlo, uvidíme, co se stane po přestávce.
     
    45
    Zlínský Vyhnal už rozvlnil síť, ale jen z boku. Technická střela domácícho útočníka skončila mimo.
     
    44
    Manzia si navedl míč z levé strany na střed hřiště, jeho následnou slabou střelu Šiška bez potíží zpacifikoval.
     
    42
    Velký závar v pokutovém území Fastavu gólem neskončil, domácí obránci zblokovali hned tři střelecké pokusy Sigmy a stav je stále neměnný.
     
    40
    Další nebezpečnou akci domácích zastavil ofsajd.
    38.
     
    38
    První opravdu velká šance Zlína! Míč po pravé straně zatáhl Vyhnal a přihrával pod sebe na hranici penalty, tam si míč našel Zahradník, ale nejbližší obránce jeho střelu zblokoval a připsal si důležitý defenzivní zákrok.
     
    35
    Z podobně výhodné pozice měl teď standardní situaci také Zlín, ale domácí kanonýr Masař s ní naložil snad ještě hůř, než před pár minutami Surzyn. Jeho jindy šikovná levačka teď trefila první obrannou řadu Sigmy.
     
    32
    Sigma měla přímý volný kop z ideálního místa. Zhruba na dvaceti metrech se k míči postavil Surzyn, ale střela se mu nepovedla a skončila nad.
     
    29
    Domácí šli z protiútoku čtyři na tři, ale situaci vyřešili nepřesným centrem z levé strany, který ukryl do náruče olomoucký brankář Mandous.
     
    29
    Manzia se dostal k odraženému míči na hranici vápna, ale zlínský obranný val nepropálil a Šiška zůstal bez práce.
     
    28
    Zhruba od dvacáté minuty se začali osmělovat i hráči Fastavu, žádnou vážnou šanci si ale nevypracovali.
     
    23
    Yunis byl faulován na polovině hřiště. Míč má Sigma.
     
    21
    Standardní situaci domácích obrana Olomouce odvrátila do bezpečí.
     
    20
    Krásná akce hostující Sigmy! Manzia na pravé straně umotal obránce a centroval na Yunise, který si prvním dotykem připravil míč a druhým krásně zakončoval přes hlavu. Spolupráce dvou hráčů širšího kádru prvoligového A týmu ale gólem neskončila, brankář domácích Šiška se proletěl vzduchem a balon vyrazil na další roh. Ten zlínští obránci odvrátili.
     
    17
    Zlínští fotbalisté se zatím prakticky jen brání.
     
    14
    První velká šance utkání, právě Manzia dostal míč mezi stopera a levého obránce a ze strany postupoval sám, ale zakončoval v tísni a zlínský gólman Šiška jeho střelu vyrazil nohou.
     
    13
    Olomoucký pendl z A týmu Manzia dlouhý nákop stoperů na hřišti nestihl.
     
    12
    Přímý volný kop Olomouce z nebezpečného prostoru odvrátila domácí obrana na další rohový kop. Ten následně domácí také přečkali. Nápor Sigmy ale stále trvá.
     
    10
    Zlínský Vičánek tvrdým, ale čistým skluzem poslal do zámezí míč i protihráče.
     
    9
    První útočnou akci domácích zastavil ofsajd.
     
    8
    Rohový kop Sigmy se snažil zakončovat Chytil, ale na míč pořádně nedosáhl a jen ho prodloužil do zámezí.
     
    5
    Hosté z Olomouce hned od úvodu utkání ukazují, proč jsou do ofenzivy nejlepším týmem moravské skupiny Juniorské ligy. Nebezpečně útočí, zatím se ale stav nezměnil.
     
    3
    Další útočná akce hostí skončila v zámezí, nabíhající hráč nestihl míč na hrací ploše.
     
    1
    Olomouc zahrozila hned v první minutě, ale hostující útočník hlavičkoval po centru zprava nepřesně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Fastav Zlín: Šiška – Košák, A. Tkadlec, Sklenář, Vičánek, Zahradník, Balić, R. Tkadlec, Vyhnal, Venený (K), Masař. Trenér Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Lebánek – Novák, Kolář, Červenka, Gettler, Bykhovskyi.

    SK Sigma Olomouc: Mandous – Kotouč, Surzyn, Matoušek, Zifčák (K), Spáčil, Manzia, Sláma, Zmrzlý, Chytil, Yunis. Trenér: Josef Mucha.
    Náhradníci: Diblík, Neuer, Kamas, Zlatohlávek, Baďura, Nízký, Gröger.

    Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Dresler.
     
    Vzájemné utkání:
    První vzájemné utkání letošní sezony se hrálo 28. srpna v rámci 6. kola Juniorské ligy – Morava. Zápas na půdě Olomouce skončil remízou 2:2 (2:1). Obě branky domácích vstřelil zmíněný Rostislav Baďura (4. a 31.), za hosty se tehdy trefili rovněž zmiňovaný Tomáš Masař (28.) a Patrik Slaměna (81. z pen.).
     
    Na koho si dát pozor?
    Nejlepším střelcem Zlína je v aktuální sezoně Juniorské ligy Tomáš Masař. Jedenadvacetiletý útočník, který loni hostoval v Třinci, dal sedm branek v osmi utkáních. Olomouckým kanonýrům vévodí devatenáctiletý Rostislav Baďura, autor osmi gólů v jedenácti zápasech.
     
    Domácí FC Fastav Zlín U21 je v aktuální tabulce Juniorské ligy – Morava třetí se ziskem 17 bodů za čtyři výhry, pět remíz a dvě prohry při skóre 22:16. Může se pyšnit nejlepší obranou v moravské skupině, stejně jako první Slovácko i druhé Brno inkasoval Zlín shodně 16 branek.
    Hostující SK Sigma Olomouc U21 je pátá, má o tři body méně za čtyři výhry, dvě remízy a pět porážek. Zajímavé je ovšem skóre Hanáků 33:26. Právě Sigma má v moravské skupině nejlepší útok, dává v průměru tři branky na zápas, ale zároveň druhou nejslabší defenzívu. Více gólů dostává jen poslední Třinec (35).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Pavel Pubal

    Branky: 79. Balić – 47. Kotouč, 52. Zmrzlý

    Karty:   68. Tkadlec (ZLN) – 85. Yunis (OLO)


    FC Zlín: Šiška – Košák, A. Tkadlec, Sklenář (87. Bykhovskyi), Vičánek (58. Gettler), Zahradník, Balić, R. Tkadlec (79. Červenka), Vyhnal (70. Novák), Venený, Masař. Trenér Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Lebánek – Novák, Kolář, Červenka, Gettler, Bykhovskyi.

    SK Sigma Olomouc: Mandous – Kotouč, Surzyn (78. Kamas), Matoušek (46. Diblík), Zifčák (64. Buďura), Spáčil, Manzia (46. Zlatohlávek), Sláma, Zmrzlý (87. Nízký), Chytil, Yunis. Trenér: Josef Mucha.
    Náhradníci: Diblík, Neuer, Kamas, Zlatohlávek, Baďura, Nízký, Gröger.

    Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Dresler

    Diváci: 60
    bahis siteleri