AEK Atény – Bayern 0:2 (kon.) | Young Boys – Valencia 1:1 (kon.) | Ajax – Benfica 1:0 (kon.)
AS Řím – CSKA Moskva 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Lyon 3:3 (kon.) | Manchester Utd. – Juventus 0:1 (kon.)
Real Madrid – Plzeň 2:1 (kon.) | Šachtar – Manchester City 0:3 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:0 (0:0)
Benfica Lisabon
Úterý 23.10.2018, 21:00 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
    90+2. Noussair MAZRAOUI - 1:0
     
    90+2
    Ajax právě vstřelil branku!
    Na stadionu propukla velká radost Nizozemců i velké zklamání Portugalců! Germán Conti nezpracoval jednoduchý míč a pustil Ajax do šance. Střídající David Neres dával míč do druhé vlny, kde jej minul spoluhráč. Ovšem za šestnáctkou byl osamocený NOUSSAIR MAZRAOUI, jehož pokus přizvedl Alejandro Grimaldo do vlastní branky. S touto tečí už nemohl Odisseas Vlachodimos nic udělat.
     
    90
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Rafa Silva, přichází Franco Emanuel Cervi.
     
    88
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Donny van de Beek, přichází David Neres.
    87. Frenkie de Jong (AJA)
     
    87
    Přihrávku na hranici vápna dostal Frenkie de Jong, který okamžitě pálil. Jenže výborně zasáhl Germán Conti, a tak nizozemský tým bude rozehrávat rohový kop.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Haris Seferović (Benfica Lisabon), který vytáhl na polovině soupeře úplně zbytečný zákrok.
     
    79
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Pizzi, přichází Gabriel.
    75. Donny van de Beek (AJA)
     
    75
    Tak i Ajax byl blízko vstřelení úvodního gólu! Míč do druhé vlny dostal Donny van de Beek, který už byl v náběhu sám před brankářem. Ovšem jeho pokus byl špatně umístěný, a tak Odisseas Vlachodimos zasáhl.
     
    74
    Hostující tým vnikl do šestnáctky po pravé straně, odkud také přišla střela. Ovšem André Onana výborně zasáhl míč nohou. Díky němu Ajax neprohrává.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Eduardo Salvio (Benfica Lisabon), jenž si nejprve přidržel soupeře a poté ho ještě zezadu podrazil. Tady byla žlutá karta namístě.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Germán Conti (Benfica Lisabon), který si na hranici vápna podržel soupeře. Hostující obránce nabízí Ajaxu velmi nadějnou pozici ke skórování.
     
    62
    Dvě akce portugalského celku brankami neskončily! Nejprve přihrával po zemi Haris Seferović, jenž nenašel spoluhráče před brankou jen o kousek. Z následného útoku pálil ten samý hráč na zadní tyč, ale André Onana si připsal do statistik pěkný zákrok.
    58. Hakím Zijach (AJA)
     
    58
    Lisabon se stáhl hluboko před vlastní šestnáctku a soupeře do ní nepouští. Nizozemský tým hledá cestu do vápna, až se z velké dálky napřáhl Hakím Zijach. Jeho střela minula pravou tyč opravdu jen o kousek.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Nicolás Tagliafico (AFC Ajax), který u levé postranní čáry zasáhl skluzem soupeře.
    40. Kasper Dolberg (AJA)
     
    40
    Neskutečné! Jeden z domácích hráčů vrátil přetažený centr do ohně, kde se nacházel Kasper Dolberg. Jeho pokus mířil za brankovou čáru, ale na té míč odkopl obránce. Chyběl centimetr, možná dva ke vstřelení úvodní branky.
     
    39
    Žlutou kartu dostává André Onana (AFC Ajax), který se vehementně rozčiloval na pomezního rozhodčího, za což byl správně potrestán.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Noussair Mazraoui (AFC Ajax), který vytáhl faul za hranicí pravidel a i on je správně potrestaným hráčem.
    22. Kasper Dolberg (AJA)
     
    22
    Ajax zazdil tutovku! Za obranu si naběhl Kasper Dolberg, který také dostal přihrávku, ovšem jeho pokus zlikvidoval gólman. Odisseas Vlachodimos výborně vyběhl a vrhl se útočníkovi pod nohy.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Jardel (Benfica Lisabon), který ve vzdušném souboji dohrál loktem soupeřem. Hostující kapitán je jako stoper poměrně rychle potrestán a ve zbytku utkání si bude muset dávat velký pozor.
    5. Haris Seferović (BNF)
     
    5
    Portugalský tým mohl vsítit branku, ale Eduardo Salvio se zřejmě zalehl situace a místo střely vypálil. Z druhé vlny střílel Haris Seferović, jenž propálil brankáře. Ovšem na brankové čáře míč vykopl Matthijs de Ligt.

    Michal Luxa

    Branky: 90+2. Mazraoui

    Karty:   22. Mazraoui (AJA), 39. Onana (AJA), 49. Tagliafico (AJA) – 9. Jardel (BNF), 64. Conti (BNF), 72. Salvio (BNF), 86. Seferović (BNF)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 20:20.
    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – van de Beek (88. Neres), Schöne, F. de Jong – Zijach, Dolberg, Tadić.
    Náhradníci: Lamprou – de Wit, Eiting, Huntelaar, Kristensen, Neres, Wöber.

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Conti, Jardel (C), Grimaldo – Pizzi (79. Gabriel), Fejsa, G. Fernandes – Salvio, Seferović, R. Silva (90. Cervi).
    Náhradníci: Svilar – Gabriel, Cervi, Félix, Jonas, Semedo, A. Živković.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli (všichni Francie)
    bahis siteleri