Darmstadt – Fürth 2:0 (kon.) | Magdeburg – Hamburg 0:1 (kon.)
konec
SV Darmstadt 98
2:0 (1:0)
SpVgg Greuther Fürth
Pátek 26.10.2018, 18:30 • Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor • 2. německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! 2. německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SV Darmstadt 98 a SpVgg Greuther Fürth.
     
    Velkým favoritem tohoto zápasu je Fürth, který se v současné době nachází na druhé pozici domácí soutěže, na vedoucí Kolín ztrácí pouze jeden jediný bod. Fürth se ale v posledních zápasech nepotýká s ideální formou, v několika posledních týdnech ztratil body hned ve třech případech, navíc poprvé v sezóně prohrál, a sice proti Heidenheimu, který na vlastní půdě zvítězil poměrem 2:0. Na opačné straně se nachází až čtrnáctý celek, kterým je Darmstadt. Ten zatím získal jedenáct bodů, za což může velmi mizerná forma z posledních zápasů. Darmstadtu sice vyšel start do letošního ročníku, posléze ale přišla pětizápasová šňůra bez vítězství, která stále trvá. Domácí celek dnešního utkání bude chtít tuto nepříjemnou vizitku přeseknout, naopak Fürth pomýšlí nad první příčkou.
     
    Vzájemné zápasy:

    17.01.18 Darmstadt – Fürth 2:2
    17.12.17 Fürth – Darmstadt 1:1
    29.07.17 Darmstadt – Furth 1:0
    17.05.15 Fürth – Darmstadt 1:0
    06.12.14 Darmstadt – Fürth 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    SV Darmstadt 98: Heuer – Rieder, Franke, Sulu, Holland – Kempe, Medojević – Heller, Mehlem, Jones – Dursur
    Náhradníci: Stritzel – Sirigu, Wurtz, Boyd, Höhn, Stark, Gaines

    SpVgg Greuther Fürth: Burchert – Sauer, Maloča, Magyar, Wittek – Reese, Gugganig, Ernst, Mohr – Green, Keita
    Náhradníci: Funk – Raum, Caligiuri, Hilbert, Atanga, Jaeckel, Bauer

    Rozhodčí: Rohde – Lechner, Hüwe.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé se k míči dostala domácí obrana, která to ihned zkoušela dalekonosným nákopem, který se snesl pouze na hlavu Magyara.
     
    4
    Nyní se k autovému vhazování dostal Rieder, který si pro spolupráci vybral Mehlema. Ten ale o míč rychle přišel, naopak bude vhazovat Fürth.
     
    5
    Jones už nezastihl míč na hrací ploše, na pořadu dne bude další autové vhazování pro hosty. Opět se ho ujme pravý obránce Sauer.
     
    6
    Na útočnou polovinu zamířil Heller, který to po chvíli zkoušel střelou z větší vzdálenosti. Burchert neměl problém, míč vyrazil pouze před sebe.
     
    7
    Tentokráte si nedovoleným zákrokem pomohl Holland, který u postranní čáry fauloval Keitu. K rozehrávce standardní situace se staví Reese.
     
    8
    Vzápětí to Kempe zkoušel průnikovou přihrávkou na Hellera, který se nakonec k míči vůbec nedostal. V opačném případě by uháněl sám na bránu.
     
    9
    Darmstadt si dokázal vybojovat rohový kop, který z levé strany obstaral Kempe. Jeho nabídka směřovala k Medojevićovi, jehož hlavička byla zablokována.
     
    10
    Logicky tak přišel další rohový kop, který ale pouze prosvištěl pokutovým územím. Za šestnáctkou se k němu dostal Sulu, který ale nedokázal kloudně odcentrovat.
     
    11
    Holland vhazoval od levé postranní čáry, jeho autové vhazování putovala na kopačku Jonese, kterého vzorně ubránil hostující Maloča.
     
    12
    Hra byla opět přerušena, za obranu se pokoušel nabíhat Heller, který se nakonec ocitl v těsném ofsajdu. To následně potvrdil opakovaný záběr.
     
    13
    Sauer se dostal hned ke dvěma autům, oba ale dokázala obrana Darmstadtu odvrátit. Následně si odkopem do bezpečí pomohl domácí Franke.
     
    14
    Nedovolený zákrok musel vytasit hostující Gugganig, který nezachytil pohyb Jonese. Jednoznačný faul, Darmstadt má k dispozici standardku.
     
    15
    I tentokráte se k míči postavil Kempe, který to zkoušel vzdušnou nabídkou do malého vápna, kde ale vzorně zakročil brankář Burchert.
     
    16
    S míčem si zahrál také domácí brankář Heuer, který si připsal velice snadnou práci s kulatým nesmyslem. Zanedlouho se dočkáme výkopu.
     
    17
    Mehlem dokázal vyhrát hlavičkový souboj u opačné šestnáctky, posléze si ale faulem pomohl jeho kolega Rieder, který poslal na zem Ernsta.
     
    18
    Maloča to zkoušel tak trochu zbytečným pasem na Keitu, který se hlavičkového souboji proti Suluovi vůbec neúčastnil. Darmstadt je zpět u balónu.
     
    19
    Obrázek hry se nikterak nemění, stále jsou opticky aktivnější hráči Darmstadtu, kterým se ale nedaří prorazit přes blok záložní řady soupeře.
     
    23
    Darmstadt právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Domácí se dostali k opačné šestnáctce, kde Holland našel lépe postaveného TOBIASE KEMPEHO, který to zkusil na bránu. Jeho rána nebyla zrovna přesná, nicméně čisté svědomí nemá brankář Burchert, kterému prošel balón mezi nohama. Hodně smolná branka pro Fürth.
    23. KEMPE - 1:0
     
    24
    Sám na bránu mohl uhánět Heller, nicméně včas u míče byl hostující brankář Burchert, který odklidil míč daleko za postranní čáru.
     
    25
    Posléze u postranní čáry zabojoval Sauer, který se nakonec dočkal autového vhazování, který ale rozehrál příliš rychle, což zaskočilo Reeseho.
     
    26
    Na druhé straně to Heller zkoušel velice pohotovou kolmicí na Dursuna, který neměl k míči vůbec daleko. Jako první byl u balónu brankář Burchert.
     
    27
    Nyní na zemi skončila hned dvojice fotbalistů. Jedná se o domácího Frankeho a hostujícího Keitu, kteří se srazili hlavama v osobním souboji.
     
    28
    Nakonec z toho není nic vážného, oba hráči jsou zpět na nohou. Hlavní sudí vyhodnotil tuto situaci jako faul domácího hráče, Fürth bude zahrávat volný kop.
     
    29
    Hosté se sice dočkali vyrovnávací branky, avšak ta nakonec nebyla uznána kvůli ofsajdu. Reese se nacházel snad v metrovém ofsajdu.
    29. Neuznaná branka hostů.
     
    30
    Posléze se do další zajímavé šance dostával právě Reese, který z úhlu zakončoval na bránu. Heuer si na míč sáhl, bude z toho rohový kop.
     
    31
    K oné rozehrávce se nakonec postavil levý bek Wittek, který kroutil míč směrem od branky. Na něj si naskakoval Sulu, jenž ho poslal do zámezí.
     
    32
    Fürth je najednou mnohem aktivnější, nyní na poslední chvíli zasahoval Franke, který v roli posledního obránce obral protihráče o hrací předmět.
     
    33
    Posléze se hráči v bílém dožadovali odpískání pokutového kopu, píšťalka sudího ale zůstává němá. Mezitím Darmstadt vyvezl balón do bezpečí.
     
    34
    Nyní si nedovoleným zákrokem u postranní čáry pomohl hostující Wittek, který se výroku sudího hodně divil. Darmstadt se vrací zpět k míči.
     
    35
    Heller se snažil udržet míč před brankovou čárou, což se mu nakonec nezdařilo. Nepovedené zpracování přineslo aut pro Witteka.
     
    36
    Hra musela být opět přerušena, tentokráte na zemi skončil Ernst, který si hlasitým výkřikem řekl o faul. Wittekovi se ale rozehrávka vůbec nepovedla.
     
    37
    V posledních vteřinách se hodně často přerušuje. Dursun vletěl do Mohra hodně ostře, za šlapák ale překvapivě neuviděl žlutý kartónek.
     
    38
    Přenesení hry mělo na pravém křídle najít Reeseho, před kterým ale zakročil Holland. Posléze se Jones marně dožadoval odpískání faulu.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Velice sympatickou ránu nyní vyprodukoval Mohr, který z velké dálky pořádně protáhl Heuera, který alespoň vyrazil míč na rohový kop.
     
    43
    Wittek si nechtěl komplikovat život a míč raději poslal zpět na obrannou polovinu, kde číhal Magyar. Fürth se snaží rozhýbat statickou hru soupeře.
     
    44
    Hlavní sudí nakonec odpískal další nedovolený zákrok, o který se postaral domácí Mehlem. Na pořadu dne bude další volný kop z hlouby pole.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Kempe. Darmstadt měl více ze hry v úvodních minutách, posléze se ale do hry začal zapojovat také Fürth, který se ale vyrovnávací trefy nedočkal. Hráči v bílém hrozili rychlou hrou ve středu hrací plochy, domácí brankář Heuer si ale nepřipsal žádný složitější zákrok. To je určitě nejlepší pozvánka k druhému poločasu, který začne zhruba v 19:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Ihned v úvodu se k autovému vhazování dostal domácí Rieder, který si vybral Mehlema, jehož práce s míčem přinesla nedovolený zákrok.
     
    49
    Hostující obrana se rozhodla uklidnit hru, s míčem si pohrál také brankář Burchert, který po několika desítkách vteřin odkopl na druhou stranu.
     
    50
    Nyní si u postranní čáry pomohl faulem Rieder, soupeř se tak dostal k rozehrávce volného kopu, po které přišel další nedovolený zákrok.
     
    51
    Jenomže Fürth s dalekonosným nákopem neuspěl, míč se dostal až do moci brankáře Heuera. Ten s výkopem od své branky nikam nespěchá.
     
    52
    Na druhé straně jsme se dočkali zakončení, které obstaral záložník Mehlem. Jeho rána zpoza pokutového území skončila vysoko nad brankou.
     
    53
    Do zajímavé pozice se dostával Jones, nicméně rozruch před brankou byl naprosto zbytečný, neboť se domácí křídelník nacházel v jasném ofsajdu.
     
    54
    Sauer si nyní neporozuměl s míčem, který ho neposlech při pokusu o zpracování. Darmstadt se tak naprosto zdarma dostane k autu zleva.
     
    55
    Holland neuspěl s dalekonosnou nabídkou, poté se míč opět dostal na jeho kopačku, následný centr ale nenabídl žádné zakončení jeho celku.
     
    56
    Domácí se dostali do přečíslení, nicméně nadějná akce byla hodně rychle u konce. Kempe svojí přihrávkou totiž zahnal kolegu Jonese k autové čáře.
     
    57
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Fabian Reese, přichází David Atanga.
     
    58
    Tentokráte se na zemi ocitl dnes hodně nevýrazný Keita, který okamžitě vstal na nohy. Tím, kdo si pomohl faulem, byl domácí záložník Kempe.
     
    59
    Nyní se Darmstadt dožadoval rohového kopu, hlavní sudí byl ale opačného názoru. Burchert si vyzkouší další rozehrávku od své svatyně.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Serdar Dursun (SV Darmstadt 98).
     
    61
    Maloča se ujal volného kopu z vlastní obranné poloviny. Hostující zadák si vybral vedle stojícího Magyara, jehož pas doletěl pouze na hlavu Sulua.
     
    62
    Na pořadu dne byl rohový kop, o který se přihlásil hostující Wittek. Ten rozehrával cvičeným signálem, Gugganig se ale k hlavičce nedostal.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Maximilian Wittek (SpVgg Greuther Fürth).
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Darmstadt stále drží jednobrankové vedení. Ve druhém poločase stále čekáme na vážnější příležitost.
     
    64
    Také hráči v modrém si připsali další volný kop, tentokráte zhruba ze třiceti metrů. Kempe se i tentokráte postavil k míči, který doletěl pouze k Magyarovi.
     
    69
    Magyar se nyní dostal s míčem až na útočnou polovinu, kde zkoušel hledat střídajícího Atangu. Ten měl ale k hracímu předmětu hodně daleko.
     
    70
    Dursun se nyní dostal nejvýše do vzduchu, jeho prodloužení míče málem našlo Kempeho, který by se dostal do vyložené příležitosti.
     
    71
    Máme před sebou něco málo přes dvacet minut. Darmstadt je v posledních minutách o dost aktivnější, Fürth stále nemůže najít cestičku k Heuerovi.
     
    72
    Burchert si seběhl pro padající míč, který okamžitě posílal na druhou stranu, kde se do vzduchu dral Keita, který ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    73
    Kostrbatá akce Fürthu skončila těsně před pokutovým územím, na druhé straně se Green dostával k přihrávce, kterou nakonec o kousek nezachytil.
     
    74
    Pro hosty mohlo být opět zle, za obranu se totiž dostával jeden z protihráčů, kterému se v nejméně vhodný moment nepovedlo zpracování.
     
    75
    Po delší době je pískáno, na zemi totiž skončil hostující Sauer, který vybojoval standardku. Na scénu přispěchal také lékařský personál.
     
    76
    K míči se postavil Wittek, který zkoušel kroutit míč směrem k brance soupeře. Tam se do nepříjemného souboje dostal Heuer a Magyar.
     
    76
    Darmstadt právě vstřelil branku!
    Je tu druhá branka v hostující síti! Velký podíl na této brance má křídelník Jones, který dokázal proniknout po levém křídle, načež posílal polovysoký centr do malého vápna. Tam situaci hodně podcenil Magyar, který nechal míč proletět, což hrálo do karet SERDARU DURSUNOVI, který ve skluzu dopravil míč do brány.
    76. DURSUN - 2:0
     
    77
    Nyní to budou mít hosté o to složitější, že prohrávají o dvě branky. Do konce zápasu nezbývá už moc času, Darmstadt je blízko překvapení.
     
    78
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Maximilian Wittek, přichází David Raum.
     
    79
    Mohrova dalekonosná kolmice sice směřovala do správných míst, tam si ale patřičně důrazně počínal domácí Sulu, který odvrátil míč do bezpečí.
     
    80
    Domácí se dočkali dalšího rohového kopu, tentokráte z pravé strany. Kempeho nadýchaný bochánek našel Dursuna, který ale mířil nad branku.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Domácí jsou i po druhé brance aktivnější, Fürthu dnešní utkání absolutně nevychází.
     
    82
    Heller si dokázal pokrýt balón proti Mohrovi, domácí křídelník se marně dožadoval odpískání nedovoleného zákroku. Sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    82
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Lukas Gugganig, přichází Paul Jaeckel.
     
    83
    Až nyní je pískáno, na zemi skončil domácí Mehlem, který to pořádně schytal. Magyar unikl žluté kartě, následovat bude volný kop pro Darmstadt.
     
    87
    V posledních vteřinách sledujeme celou řadu nepřesností. Jednu z nich nyní způsobil domácí Medojević, jenž přihrával mimo dosah kolegy Jonese.
     
    88
    Sulu si ve své šestnáctce počínal znamenitě, následně dokázal odkopnout míč daleko od branky. Aby toho nebylo málo, tak si Raum pomohl faulem.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Fürthu se stále nedaří vytvořit tlak, s míčem i nadále hraje domácí mužstvo.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Marvin Mehlem, přichází Yannick Stark.
     
    90+2
    Zdá se, že žádnou branku dnes už neuvidíme. Domácí tak zcela jistě získají tři body, které je odpoutají ze sestupového pásma.
     
    90+2
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Serdar Dursun, přichází Terrance Boyd.
     
    90+3
    Nakonec ještě jeden zákrok pro Burcherta, který měl se střelou ze třiceti metrů problémy. Nakonec široko kolem nečíhal nikdo na dorážku.
     
    90+3
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Marcel Heller, přichází Sandro Sirigu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Darmstadtu, který soupeře porazil poměrem 2:0. Domácí hráči byli dnes jednoznačně živější, naopak Fürth nepředváděl zrovna pohledný fotbal. Darmstadt odcházel do kabin za poločasového stavu 1:0, tento nadějný výsledek dokázal ještě poslézet navýšit, což bylo zlomové. Fürth se absolutně nemohl dostat přes velmi dobře hrající obranu soupeře, naopak domácí celek stále častěji hrozil přes střed hrací plochy.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 15:11. (20:26:53)

    David Suchý

    Branky: 23. Kempe, 76. Dursun

    Karty:   60. Dursun (DAM) – 62. Wittek (FRT)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 15:11.
    SV Darmstadt 98: Heuer – Rieder, Franke, Sulu, Holland – Kempe, Medojević – Heller (90+3. Heller), Mehlem (90+1. Stark), Jones – Dursun (90+2. Boyd)
    Náhradníci: Stritzel – Sirigu, Wurtz, Boyd, Höhn, Stark, Gaines

    SpVgg Greuther Fürth: Burchert – Sauer, Maloča, Magyar, Wittek (78. Raum) – Reese (57. Atanga), Gugganig (82. Jaeckel), Ernst, Mohr – Green, Keita
    Náhradníci: Funk – Raum, Caligiuri, Hilbert, Atanga, Jaeckel, Bauer

    Rozhodčí: Rohde – Lechner, Hüwe
    bahis siteleri