Guimarães – Braga 1:1 (kon.) | Aves – Santa Clara 1:2 (kon.) | Rio Ave – Chaves 1:0 (kon.)
Belenenses – Benfica 2:0 (kon.)
konec
CF OS Belenenses
2:0 (2:0)
Benfica Lisabon
Sobota 27.10.2018, 21:30 • Estádio do Restelo, Lisabon • Portugalská Primeira Liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Benfica je společně s Bragou jediným týmem, který v letošním ročníku portugalské nejvyšší soutěže ještě neprohrál. Oba celky mají na svém kontě shodně 17 bodů za pět výher a dvě remízy. První místo patří zásluhou lepšího skóre týmu z Lisabonu, který v roli vedoucího celku tabulky zavítá v 8. kole na hřiště Belenenses, zatímco jeho největší konkurent v boji o titul se již v pátek představí venku proti Guimaraesi.

     
    Úvodní sestavy:

    CF OS Belenenses: Muriel – Henrique, Sasso, G. Silva (C), Bergdich – Licá, Santos, Viana, Reinildo – Keita, Lucca.
    Náhradníci: Mika – Ljujić, Fredy, Tomás, Coelho, Dramé, Kikas.

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Jardel (C), Rúben Dias, Grimaldo – G. Fernandes, Fejsa, Pizzi – Salvio, Seferović, R. Silva.
    Náhradníci: Svilar – Gabriel, Jonas, Cervi, Semedo, A. Živković, Castillo.

    Rozhodčí: Artur Soares Dias. Asistenti: Rui Licínio, André Dias. Čtvrtý rozhodčí: Fábio Melo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Fotbalisté obou týmů nastoupili na hrací plochu a do výkopu utkání zbývá jen několik okamžiků. Braga včera večer remizovala, a tak si dnes Benfica v případě vítězství může vybudovat na čele dvoubodový náskok.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Benfica obstarala výkop zápasu a hned po 13 sekundách mohl skórovat Haris Seferović, který krásnou technickou střelou točil míč ke vzdálenější levé tyči, jeho pokus z hranice šestnáctky ale Muriel fantastickým zákrokem vyrazil na rohový kop! Parádní úvod zápasu.
    1. Seferović mohl poslat hosty do vedení po 13 sekundách!
     
    2
    Hosté na levém křídle rozehráli rohový kop nakrátko a do šestnáctky přilétl nebezpečný centr ze hry, fotbalisté Belenenses jej ale dokázali s problémy odvrátit.
     
    4
    Domácí hráči mají problémy přejít půlící čáru, za to ale velice aktivně napadají rozehrávku svého soupeře.
     
    5
    Haris Seferović poslal do šestnáctky přízemní centr z levého křídla, na přední tyči ho ale odvrátil za postranní čáru pozorný Gonçalo Silva, kapitán Belenenses.
     
    5
    Benfica na levém křídle vybojovala rohový kop a po prodlouženém centru se na vzdálenější pravé tyči málem prosadil jeden z hostů, jenže jeho střela z nulového úhlu nezamířila na bránu a míč zůstal ve hře.
     
    7
    Belenenses si po autovém vhazování na pravé straně hřiště vytvořilo tlak a obléhalo pokutové území týmu z Lisabonu, přízemní centr z pravého křídla byl ale příliš dlouhý a Zakarya Bergdich se na levé straně hřiště k ničemu nedostal.
     
    8
    Domácí brání kolem pokutového území v devíti hráčích a Benfica nemá kudy se dostat do šestnáctky, její poslední útok navíc zastavil na pravém křídle ofsajd.
     
    9
    Benfica se na pravém křídle tentokrát dostala k centru, který byl zablokován. Hosté poté pokračovali v útoku, ale byli vytlačeni až k půlící čáře.
     
    10
    Eduardo Salvio je na pravém křídle hodně aktivní, jenže se mu stále nedaří poslat míč do šestnáctky, jako by se někdy i bál poslat míč do ohně.
     
    11
    Diogo Viana se na pravém křídle v blízkosti hranice šestnáctky dostal k centru z ostrého úhlu, který Pizzi ve skluzu odvrátil na rohový kop, jenž nebezpečí nepřinesl.
     
    12
    Pizzi předvedl v blízkosti šestnáctky parádní Zidanovku a ocitl se na zemi, rozhodčí ale ponechal hru plynout a volný přímý kop pro hosty se nepískal.
     
    13
    Benfica má sice velkou územní převahu, jenže až na šanci ze 13. sekundy utkání se marně snaží dostat k ohrožení brány svého soupeře.
     
    15
    Jako by brzká úvodní šance lisabonský tým uchlácholila a Belenenses se zatím prezentuje dobrou hrou, a to především do defenzivy.
     
    16
    Licá si nabíhal na levém křídle na kolmou diagonální přihrávku, jenže se ocitl ve velice těsném ofsajdu.
     
    17
    Rafa Silva se ocitl uprostřed šestnáctky v obrovské šanci, jeho přízemní střela se ale od jednoho z padajících fotbalistů Belenenses odrazila nad bránu! Následuje rohový kop.
    17. Domácí Belenenses zachránil nekontrolovaný pád obránce!
     
    18
    Benfica rozehrála rohový kop opět nakrátko a na přední pravé tyči pálil z nulového úhlu Haris Seferović, jehož pokus Muriel levou nohou vpádu vyrazil na další rohový kop!
    18. Haris Seferović a jeho tvrdá střela z téměř nulového úhlu
     
    19
    Eduardo Salvio mohl zaznamenat další šanci, jeho střela z pravé strany šestnáctky ale byla zablokována.
     
    20
    Gedson Fernandes si na levé straně šestnáctky krásně narazil míč se dvěma spoluhráči a z úhlu napřáhl k prudké střele, kterou Muriel vyrazil!
    20. Gedson Fernandes mohl skórovat po krásné kombinaci!
     
    22
    Belenenses bylo blízko toho, aby vstřelilo úchvatný gól! Eduardo Henrique u pravé tyče kontroloval vysokou svíci a po dopadu míče na zem a jeho odrazu od ní napřáhl k pohotovým nůžkám, po kterých mířil míč do bližšího horního rohu brány, také Odisseas Vlachodimos se ale blýskl parádním zákrokem a míč vyrazil!
    22. Eduardo Henrique málem otevřel skóre zápasu nůžkami!
     
    24
    Haris Seferović si navedl míč po autovém vhazování na levé straně hřiště na levačku a na levé straně pokutového území napřáhl mezi dvěma protihráči k prudké střele, která metr nad zemí minula přední tyč domácí brány!
    24. Haris Seferović prudkou střelou minul přední levou tyč
     
    25
    Benfica se pokusila zrychlit hru na ose hřiště kolmou přihrávkou, míč byl ale příliš prudký a skončil u Muriela.
     
    26
    Eduardo Salvio si nabíhal na pravé straně šestnáctky na kolmý pas od Pizziho a skončil na trávníku, penalta ve prospěch hostujícího celku ovšem nařízena nebyla.
     
    28
    Rozhodčí před standardní situaci na opačné straně hřiště přerušil hru, aby se vydal zkontrolovat video. Bude z toho penalta?
     
    31
    Vincent Sasso zezadu naskočil do Eduarda Salvia a evidentně oběma nohama dopadl na levou nohu hostujícího hráče, bude se kopat penalta!
    31. Po přezkoumání videa bude Benfica zahrávat penaltu!
     
    32
    Reinildo viděl dodatečně žlutou kartu, s největší pravděpodobností za protesty.
     
    32
    Eduardo Salvio se postavil sám k exekuci pokutového kopu poté, co ho vybojoval, a přízemní střelou mířil k pravé tyči, jenže Muriel ho dokázal vychytat! Hosté nedali penaltu!
    32. Brankář Muriel dokázal zneškodnit pokutový kop hostů!
     
    33
    Žlutou kartu dostává Alhassane Keita poté, co fauloval jednoho z hostů na útočné polovině svého týmu.
     
    35
    Licá si naběhl na levé straně šestnáctky na kolmou přihrávkou od Zakaryy Bergdicha a po faulu brankáře Benficy se bude kopat penalta na opačné straně! Tentokrát video netřeba.
    35. Penalta pro Belenenses! Brankář Odisseas sestřelil Licú
     
    36
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    EDUARDO HENRIQUE dnes předvedl parádní nůžky, které gólem neskončily, pokutový kop zahraný pod břevno už ale ano! Belenenses vede nad Benficou senzačně 1:0! Dokáže vyhrát?
    36. Eduardo HENRIQUE - 1:0
     
    39
    Belenenses předvedlo pěknou kombinační akci, jenže na jejím konci ztroskotala finální přihrávka.
     
    40
    Gedson Fernandes si naběhl na levé straně pokutového území na kolmou přihrávku za obranu a prudkou přízemní střelou z úhlu těsně minul vzdálenější pravou tyč brány! Benfica se nemůže prosadit a krátce před přestávkou teče.
     
    42
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    ALHASSANE KEITA si uprostřed šestnáctky krásně zpracoval z otočky míč do pohybu po kolmé přihrávce Eduarda Henriqueho a přízemní střelou zamířil k pravé tyči! Belenenses znovu zaskočilo soupeře a vede krátce před přestávkou o dvě branky. Benficu zatím zrazuje koncovka.
    42. Alhassane KEITA - 2:0
     
    45
    Jardel sestřelil na pravém křídle unikajícího Alhassaneho Keitu a inkasoval rychle žlutou kartu.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    45+2
    Benfica se snaží snížit před přestávkou, jenže před pár okamžiky pálila zpoza šestnáctky mimo, zatímco poslední střela z před pár okamžiků byla zablokována.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Benfica vyloženě nepropadá a v průběhu prvního poločasu si vytvořila několik velkých brankových příležitostí, včetně penalty, jenže Muriel je zatím k nepřekonání a na opačné straně hřiště jsou navíc úspěšní jeho spoluhráči, když krátce po neproměněné penalta na straně Benficy proměnil pokutový kop Eduardo Henrique a krátce před přestávkou připravil gól pro Alhassaneho Keitu. Skóre po nadmíru atraktivním prvním poločase. Belenenses 2 Benfica 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:37.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Eduardo Salvio, přichází Jonas.
     
    47
    Benfica mohla skórovat již po 13 sekundách, jenže se nakonec v prvním poločase neprosadila ani jednou, a to ani z penalty, zatímco Belenenses hned dvakrát.
     
    48
    Tragický poločas hostí z pohledu koncovky odnesl Eduardo Salvio, který proměnil již avizovanou penaltu a byl nahrazen o přestávce Jonasem.
     
    48
    Benfica rozjela nádhernou kombinační akci a Jonas po krátké zpětné přihrávce napřáhl na hranici šestnáctky k technické střele, která mířila k levé tyči, jenže Muriel se opět zaskvěl fantastickým reflexivním zákrokem!
    48. Ani střídající Jonas fantastického Muriela nepropálil!
     
    50
    Fotbalisté Benficy by dnes zřejmě neskórovali, ani kdyby brána byla třikrát větší. Haris Seferović si naběhl uprostřed šestnáctky na kolmou přihrávkou od Pizziho a po zpracování měl hodně času na to, aby se rozhodl kam zamíří, jeho střela po zemi ale skončila na tyči!
    50. Haris Seferović ve stoprocentní šanci trefil levou tyč!
     
    51
    Hosté spalují jednu šanci za druhou, zatímco Belenenses vystřelilo na bránu třikrát a dvakrát skórovalo.
     
    52
    Pizzi se na pravé straně šestnáctky dostal po parádním průniku spoluhráče mezi čtyřmi protihráči k prudké střele, kterou Muriel vyrazil pouze před sebe, následná dorážka hostí ale zamířila nepochopitelně nad domácí bránu!
    52. Pizzi ani dorážející Rafa Silva střelecké prokletí nezlomili
     
    54
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Reinildo, přichází Fredy.
     
    56
    Rafa Silva byl hráčem, který se před pár okamžiky prezentoval neuvěřitelným sólem a připravil šanci pro Pizziho, jeho následná dorážka ale skončila nad, jako nyní střela zpoza šestnáctky.
     
    57
    Pokud jste dnes vsadili na Benficu, tak si musíte trhat vlasy. Hosté si vytvořili šance na deset zápasů, jenže ani jednu nedokázali proměnit. Trápení pokračuje.
     
    57
    Pizzi si naběhl na pravé straně šestnáctky na přetažený centr z levého křídla a ve skluzu přízemní střelou těsně minul vzdálenější tyč!
    57. Pizzi zakončoval ve skluzu a těsně minul vzdálenější tyč
     
    58
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Andre Santos, přichází Nuno Coelho.
     
    60
    Benfica na pravé straně hřiště vybojovala rohový kop, následný centr ale přelétl hlavy všech hráčů v pokutovém území a hosté se do zakončení nedostali.
     
    61
    Už jsem viděl hodně fotbalových zápasů, ale marně si vzpomínám na zápas, ve kterém by jeden tým dokázal zahodit tolik obrovských šancí, jako dnes Benfica, a to dokonce ani v hokeji, kde je branka mnohem menší a brankáři větší.
     
    63
    Snažím se tímto tvrzením říci, že v hokeji je mnohem pravděpodobnější, že hodně šancí spálíte, respektive neproměníte, ale když jste sami před brankářem ve fotbale a on navíc zůstane v bráně, mělo by to končit jistým gólem, což dnes není případ Benficy.
     
    65
    Haris Seferović byl faulován v blízkosti středového kruhu a Belenenses během posledních okamžiků dobře brání, když vyplňuje prostor kolem pokutového území.
     
    66
    Tak tohle už snad ani není možné, Haris Seferović po centru z levé strany hlavičkoval úplně sám do levého horního rohu brány, jenže Muriel fantastickým reflexivním zákrokem ve výskoku pravou rukou míč vytáhl mimo! Druhé zakončení hostujícího útočníka skončilo na břevnu a druhá dorážka v bráně, jenže všem jeho pokusům předcházel jasný ofsajd.
    66. Sice byl v ofsajdu, ani tak se ale Haris Seferović neprosadil!
     
    68
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Pizzi, přichází Nicolas Castillo.
     
    69
    Pizzi si na levé straně šestnáctky naběhl na krásnou dlouhou kolmou přihrávku za obranu a poté se snažil přehodit vybíhajícího brankáře Muriela, jenže ten skvěle zasáhl a poté si navíc oddechl, protože se pískal další ofsajd.
     
    70
    Útočné snažení Benficy už začíná být místy hodně kostrbaté a je vidět, že hráči lisabonského giganta jsou zoufalí.
     
    71
    Belenenses z ničeho nic mohlo přidat třetí gól, když se dostalo do přečíslení dva na jednoho, které na pravé straně šestnáctky zakončil střelou z úhlu Licá, Odisseas Vlachodimos ale vyběhl z brány a skvěle míč vyrazil na roh!
    71. Odisseas Vlachodimos dokázal vychytat skvěle Licú
     
    72
    Domácí na pravé straně hřiště rozehráli rohový kop, po kterém se k ničemu nedostali a Benfica vyrazila do protiútoku, který byl na ose hřiště rozbit.
     
    74
    Alhassane Keita podstoupil ve středu hřiště ostrý hlavičkový souboj a zůstal ležet na hrací ploše. Hra byla přerušena, aby mohl být domácí útočník ošetřen.
     
    75
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Alhassane Keita, přichází Nuno Tomás.
     
    75
    Alhassane Keita není po ostré srážce s protihráčem schopen pokračovat ve hře a byl dokonce z hrací plochy odnesen na nosítkách. Nahradil ho Nuno Tomás.
     
    76
    Belenenses vyrazilo do dalšího nebezpečného protiútoku dva na jednoho, tentokrát ale domácím nevyšla přihrávka přes šířku šestnáctky, která byla moc prudká.
     
    78
    Rafa Silva motal na pravém křídle hlavu dvěma protihráčům, po několika otočkách se ale z dvojnásobného obležení vymanit nedokázal. Domácí se ubránili.
     
    79
    Ljubomir Fejsa propadl po zpětné přihrávce na půlící čáře a poté rukou zastavil Fredyho. Žlutá karta.
     
    80
    Belenenses dokázalo včasným skluzem odvrátit přízemní centr hostů z pravého křídla a vzápětí ti i centr z rohového kopu. Benfica stále gólově mlčí.
     
    81
    Andrija Živković poskakuje u postranní čáry ze strany na stranu a chystá se vstoupit na hrací plochu.
     
    83
    Útočné snahy Benficy se závěrem utkání začínají postrádat nápad a přímočarost, což je voda na mlýn pro fotbalisty Belenenses.
     
    84
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Ljubomir Fejsa, přichází Andrija Živković.
     
    85
    Benfica provedla poslední střídání chytře, když Ljubomir Fejsa opustil hřiště naproti střídačkám, aby nemusel běžet přes celou jeho šíři a Andrija Živković co nejrychleji přišel do hry.
     
    86
    André Almeida sice na půlící čáře podklouzl, nic to ale nemění na tom, že mu byl odpískán faul poté, co nepříjemně zajel do střídajícího Fredyho.
     
    87
    Závěr utkání už je hodně kouskován a dohrává se pouze z povinnosti. Benfica je během posledních okamžiků bezzubá, což je paradox, protože během dnešního utkání si vytvořila obrovské množství šancí.
     
    89
    Benfica už se zmůže pouze na centry do šestnáctky, které jsou snadnou kořistí pro soupeře. Došly síly.
     
    90
    Nuno Tomás si po centru Benficy z levého křídla málem vstřelil vlastní gól, míč ale dokázal poslat mimo.
     
    90
    Benfica se dostala po centru z rohového kopu na přední levé tyči k hlavičce, po které míč mířil ke vzdálenější pravé tyči, jenže Muriel vytáhl další excelentní zákrok, když po tygřím skoku levou rukou vytáhl míč před sebe a dorážka hostí, taktéž hlavou, zamířila nad bránu!
    90. Muriel a jeho další zákrok z říše snů nejlepších brankářů!
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+2
    Jonas se ocitl uprostřed šestnáctky v tísni, přesto dokázal pohotově zakončit z voleje a míč o přibližně metr a půl minul pravý horní roh brány.
     
    90+3
    Nastavení už se naplnilo, Benfica ale na pravém křídle dokázala vybojovat ještě jeden rohový kop, kdyby se ovšem prosadila, rovnalo by se to dnes zázraku.
     
    90+4
    Omlouvám se Vám, nad rámec zápasu nakonec bylo nastaveno 5 minut, Benfice by ale nepomohlo ani padesát. Belenenses sahá po cenném vítězství.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Braga zůstává jediným neporaženým týmem v portugalské lize poté, co Benfica proti Belenenses zahodila šance na deset zápasů dopředu a k překonání fantasticky chytajícího Muriela jí nepomohla ani penalta, kterou krátce na to naopak domácí proměnili. O překvapivém vítězství Belenenses nad vedoucím celkem tabulky dnes rozhodli Eduardo Henrique a Alhassane Keita. Výsledek. Belenenses 2 Benfica 0. (23:39:39)

    Tomáš Reiner

    Branky: 36. Henrique (pen.), 42. Keita

    Karty:   32. Reinildo (BLN), 33. Keita (BLN) – 45. Jardel (BNF), 79. Fejsa (BNF)

    Neproměněná penalta: 32. Muriel (BLN), brankář R. Silva zneškodnil


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 0:9. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 4:7. Fauly: 14:13.
    CF OS Belenenses: Muriel – Henrique, Sasso, G. Silva (C), Bergdich – Licá, Santos (58. Coelho), Viana, Reinildo (54. Fredy) – Keita (75. Tomás), Lucca.
    Náhradníci: Mika – Ljujić, Fredy, Tomás, Coelho, Dramé, Kikas.

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Jardel (C), Rúben Dias, Grimaldo – G. Fernandes, Fejsa (84. A. Živković), Pizzi (68. Castillo) – Salvio (46. Jonas), Seferović, R. Silva.
    Náhradníci: Svilar – Gabriel, Jonas, Cervi, Semedo, A. Živković, Castillo.

    Rozhodčí: Artur Soares Dias. Asistenti: Rui Licínio, André Dias. Čtvrtý rozhodčí: Fábio Melo
    bahis siteleri