Salzburg – Č. Budějovice 9:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 4:5 (kon.) | Jihlava – Žďár n/S 2:6 (kon.)
Chomutov – Kladno 2:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Sparta 1:5 (kon.) | Třinec – Zlín 1:2 (kon.)
Slavia – Plzeň 3:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 3:7 (kon.) | Přerov – Havířov 3:5 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 3:2 (1:0 po s.n.) | Vítkovice – Vsetín 6:5 (po pr.) | K. Vary – HC Litvínov 4:7 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:5 (1:0, 0:2, 0:3 - N 0:1)
HC Sparta Praha
Sobota 27.10.2018, 13:30 • ZS Kotlina • DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 14. kola DHL Extraligy juniorů, ve kterém se střetnou BK Havlíčkův Brod a HC Sparta Praha. Utkání začíná v 13:30.
     
     HC Sparta Praha vévodí skupině B s pětibodovým náskokem na Pardubice. Pražané se mohou spolehnout na vyrovnaný útok, hned pětice hráčů získala 19 nebo 18 kanadských bodů. Mezi ně patří Tomáš Schwamberger, Patrik Prymula, Ondřej Havlín, Ondřej Pšenička a Vojtěch Kropáček.

    Posledně jmenovaný dokonce v loňské sezoně nastoupil k jednomu utkání za sparťanské A-mužstvo, které ozdobil gólem do sítě Chomutova. Letos nastoupil k jednomu zápasu Chance ligy v dresu Ústí nad Labem.

    V současné chvíli ovšem tým z metropole prožívá nejméně povedené období. Z posledních třech zápasů vyhrál jen jednou.

    Poslední zápasy Sparty:

    19.10.2018 Liberec – Sparta 3:2p
    20.10.2018 Sparta – Ml. Boleslav 5:2 (N 1:0)
    25.10.2018 Pardubice – Sparta 4:3 (N 1:0)
     
     BK Havlíčkův Brod se nachází na zcela opačném konci tabulky. Ze dna kouká všem soupeřům na záda, na předposlední Hradec Králové ztrácí jedenáct bodů. Bruslařům některá utkání utekla jen těsně, to ovšem nic nemění na faktu, že prohráli už 8 zápasů v řadě.

    Mužstvu z Vysočiny se poměrně daří sbírat body alespoň z nadstavby, jenže to na lepší umístění nestačí.

    Produktivitě Havlíčkova Brodu se ziskem 11 kanadských bodů kralují Marek Tecl s Richardem Cachnínem. Jen o dva body méně nastřádal obránce Štěpán Dudycha, jenž ve středu zažil premiéru v dresu druholigového A-mužstva, o další bod méně má na kontě Jakub Petržilka.

    Poslední zápasy Bruslařů:

    19.10.2018 Hr. Králové – Havl. Brod 3:2 (N 0:0 – 1:0)
    20.10.2018 Havl. Brod – Pardubice 3:7 (N 0:0 – 0:1)
    26.10.2018 Liberec – Havl. Brod 11:2 (N 0:1)
     
    Poslední vzájemné utkání:

    05.10.2018 Sparta – Havl. Brod 6:4 (N 1:0)

    Branky a nahrávky: 7. Gluzman (D. Vitouch, Kropáček), 18. O. Pšenička (Prymula, Schwamberger), 40. Vitouch (Gluzman,, Kropáček), 45. Bláha (Prymula, Gajdoš), 53. Schwamberger (Prymula, O. Pšenička), 59. Krutil (Havlín), 61. Schwamberger (Kropáček, Havlín) – 5. Kopic (Pejchal, Hromádka), 31. Kopic (Vaňous, Najman), 31. Najman (Pokorný, Dudycha), 54. Pokorný (Kohout, Cachnín).
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Král (Nedvěd) – Pejchal, D. Vacík, Najman, Krejčí, Dudycha – Vaňous, Petržilka, Kohout, Kopic, Tecl (C), Hromádka, Fiala, Vyvial, Pokorný, Kulhánek, Cachnín (A), Švec, Košťál

    HC Sparta Praha: Mičán (Cichoň) – Bláha, Pika (A), Havlín (A), Prchal, Krutil, Tomek, Gajdoš – Prymula, Klimo, Slavíček, Obadal, Rubeš, Pšenička, Kasanda, Dani, Gluzman, Čech (C), Vitouch

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Lukáš Rampír, Tomáš Kotrba.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:15
    První úspěšný zákrok si připsal Jan Mičán. Daniel Král na druhé straně zasahovat nemusel, střelu Jiřího Obadala zablokoval Dominik Vacík.
     
    01:59
    Daniel Král předvedl neuvěřitelný zákrok! Viktor Kasanda si položil domácího gólmana na led a už už zakončoval do odkryté části klece, jenže brankář Havlíčkova Brodu stačil na poslední chvíli puk zastavit nataženou holí!
     
    03:46
    Miroslav Dani ukázal, jak je hbitý. Na levém křídle přešel před obránce Havlíčkova Brodu a snažil se najít svého spoluhráče před brankou, ke kterému ale puk nedoputoval.
     
    04:45
    Bruslaři se drží v pásmu soupeře a donutili Spartu vyhodit jen na zakázané uvolnění. Svoji územní převahu ale nedokázali využít ke střeleckému pokusu.
     
    05:35
    Tomáš Kulhánek operoval s kotoučem za hostující svatyní a hledal cestu, kudy by přihrál před brankoviště, žádnou ale neobjevil.
     
    06:42
    Michal Klimo zachytil nepřesnou přihrávku Havlíčkova Brodu a snažil se protlačit před brankáře, Matěj Krejčí jej ale za svá záda nepustil.
     
    07:10
    Hosté po zákroku Jana Mičána vyhráli buly ve vlastním pásmu a dopředu uháněl Miroslav Dani. Ten ovšem narazil na pozorného Radima Pejchala, který mu kotouč odebral.
     
    08:20
    Daniel Král vyrazil nahození Jakuba Prchala od modré čáry levým betonem jen před sebe, Patrik Prymula se ale k dorážce nedostlal a domácí posunuli puk do středního pásma.
     
    09:21
    Hra má ohromný spád, oba celky se střídají v útočení. Radim Pejchal teď šikovně schoval střelu od modré čáry za clonící hráče, Jan Mičán si ovšem našel výhled a tento pokus zneškodnil.
     
    10:10
    Michal Klimo se šikovně uvolnil za brankou a vytočil se kolem tyče do zakončení, ztroskotal však na betonech Daniela Krále. Ten si následně poradil i se střelou od modré čáry, kterou vyslal František Gajdoš.
     
    11:34
    Jan Mičán vyrazil střelu Matěje Krejčího od modré čáry jen před sebe, k odraženému puku se ovšem jako první dostal Marek Bláha, který tak domácím nedovolil dorážet.
     
    13:06
    Jiří Najman neměl ideální přehled o svých spoluhráčích, a jeho přihrávku tak zastavil Ondřej Havlín, jeho následná rána z okraje kruhu ovšem mířila mimo.
     
    13:50
    Patrik Prymula nabral rychlost ve středním pásmu a do útoku se chtěl dostat nahozením. Jeho pokus ale zastavil lapačkou Daniel Král, po jeho zákroku se bude vhazovat v pásmu Havlíčkova Brodu.
     
    15:07
    Marek Tecl dojel volný kotouč v útočném pásmu jako první a po jeho nabídce se odrazil puk příhodně pro Jakuba Petržilku. Jeho ránu z blízkosti brankoviště ovšem pohotově vyrazil Jan Mičán.
     
    15:23
    Simeon Gluzman (SPA) se dopustil zbytečného útočného faulu, svůj tým na dvě minuty oslabí kvůli podrážení.
     
    16:04
    Sparta se osvobodila, navíc ve vlastním oslabení ještě zahrozila. Nebezpečná rána Ondřeje Havlína z okraje levého kruhu mířila jen těsně vedle.
     
    16:55
    Bruslaři uvěznili soupeře v jeho pásmu a snažili se střílet ze všech stran, většina pokusů byla ale nepřesných. Hosté se následně osvobodili vyhozením.
     
    18:04
    Štěpán Čech vyzkoušel pozornost domácího brankáře střelou z úhlu. Daniel Král si pohlídal prostor u pravé tyče a puk bezpečně ukryl ve výstroji.
     
    18:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Josef Vyvial našel na pravém křídle rozjetého LUKÁŠE POKORNÉHO. Ten využil svoji rychlost, natlačil se za obranu a svůj únik proměnil zakončením mezi brankářovy betony! Asistence: Josef Vyvial, Jiří Najman.
     
    19:12
    Bruslaři po vstřelené brance znovu zaveleli do útoku a obsadili pásmo Sparty. Jeden z domácích obránců ale neudržel zpětnou přihrávku na modré čáře a píská se ofsajd.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Sparta se do největší šance dostala hned v úvodu, narazila ale na výborný zákrok Daniela Krále. Hosté měli mírně navrch, o něco více se drželi na kotouči, vyloženou šanci si ale nevytvořili. Naopak v závěru první periody ujel do úniku Lukáš Pokorný a poslal domácí do vedení. Druhá dvacetiminutovka začne přibližně v 14:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Pavel Vaňous dojel nahozený kotouč do útočného pásma a přistrčil jej Marku Kopicovi. Ten si sjel na pravý kruh, Jan Mičán jeho přízemní střelu vyrazil holí.
     
    21:41
    Domácí byli blízko dvoubrankovému vedení! Marek Tecl uvolnil přihrávkou před brankoviště Jakuba Petržilku, tomu ale střela z první nesedla podle představ, a v jasné šanci tak nechal vyniknout Jana Mičána.
     
    23:12
    Další puk mířil před brankoviště Sparty. Libor Švec se snažil najít Tomáše Kulhánka, k němu se kotouč ale nedostal.
     
    24:52
    Josef Slavíček nahazoval puk chytře od levého hrazení v době, kdy byl před Danielem Králem zvýšený provoz. Domácí brankář si ovšem našel výhled a vyrazil puk před sebe.
     
    25:24
    Druhý útok Havlíčkova Brodu se dostal do šance, konkrétně Marek Kopic střílel z levého kruhu, Jan Mičán jeho pokus zastavil a nedovolil dorážku.
     
    26:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Marek Bláha si všiml VÁCLAVA RUBEŠE, který si sjel na pravé křídlo. Tam měl spoustu prostoru na to, aby si v klidu připravil střelu a prostřelil domácího brankáře kolem bližší tyče! Asistence: Marek Bláha, Miroslav Dani.
     
    27:45
    Bruslaři se teď musí bránit. Hosté zavezli puk do útočného pásma po pravé straně, odkud také vyletěla střela. Daniel Král si připsal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    28:33
    Josef Slavíček se šikovně v souboji jeden na jednoho dostal před brankáře, který ale střelu hostujícího útočníka vyrazil pravým betonem do rohu kluziště.
     
    28:51
    Na pozoru se musel mít také Jan Mičán. Nejprve vyrazil pokus Dana Fialy z ostrého úhlu, pak si poradil i s jeho střelou bez přípravy, kterou domácí útočník vyslal z okraje pravého kruhu.
     
    29:55
    Domácí měli obrovskou šanci! Když Jan Mičán srazil střelu Marka Tecla z dobré pozice, k dorážce se dostal Dominik Vacík. Hostující gólman dokázal puk tečovat betony tak, aby se sklouzl po brankové konstrukci za bránu.
     
    30:21
    Další nadějná příležitost Havlíčkova Brodu! Marek Tecl sklepl puk mezi kruhy Matěji Krejčímu, jehož střelu Jan Mičán chytil reflexivním zákrokem!
     
    30:21
    Trenérský štáb Sparty na události posledních chvil pohotově reaguje a bere si oddechový čas, který by měl jeho svěřence zklidnit.
     
    31:45
    Tah trenéra Sparty vyšel. Iniciativu přebrala Sparta a teď se málem dostala dovedení. Po chybné rozehrávce Havlíčkova Brodu zůstal mezi kruhy volný Marek Bláha, který ztroskotal na skvělém Danielu Královi!
     
    32:28
    Domácí se vymanili ze sevření a dopředu mířil jeden na jednoho Pavel Vaňous. Havlíčkobrodský útočník si navedl puk na osu hřiště, Jevgenij Pika jeho ránu ale zablokoval.
     
    33:22
    Ondřej Havlín se na útočném výletě vrhl mezi dva obránce Havlíčkova Brodu a okamžitě vystřelil, Daniel Král jeho přízemní pokus vyrazil betony do rohu kluziště.
     
    34:08
    David Vitouch se po další chybě domácí obrany dostal sám před brankoviště, měl dostatek času, aby si připravil střelu, Daniel Král ovšem famózním zákrokem lapačkou zastavil puk mířící k levé tyči!
     
    34:50
    Nenápadná akce na druhé straně také nebyla daleko od úspěchu. Marek Kopic dostal přihrávku na okraj levého kruhu, odkud jen těsně minul vzdálenější tyč klece Pražanů.
     
    36:31
    Bruslaři se neudrželi v útočném pásmu, na druhou stranu tak mohl vyrazit Simeon Gluzman. Ten se s ničím nemazal, jen co překročil modrou čáru, hned střílel, domácí brankář jeho pokus vyrazil levým betonem.
     
    37:42
    Sparta se dostala do tlaku. Jevgenij Pika nahodil puk od modré čáry před brankoviště, jeho nahození ale zablokoval jeden z domácích obránců. Dostat puk do středního pásma se mu však nepodařilo.
     
    38:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle byla nádherná kombinace, která znamená vedení Sparty. Celá akce začala v obranném pásmu Pražanů, kdy jeden z beků nastartoval Jiřího Obadala. Ten v útočném pásmu přihrál pod holí bránícího hráče Josef Slavíčkovi, jenž chytrou přihrávkou našel mezi kruhy najíždějícího MICHALA KLIMA, na jehož střelu nemohl přesouvající se brankář Havlíčkova Brodu ani v nejmenším dosáhnout. Asistence: Josef Slavíček, Jiří Obadal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V Kotlině dnes sledujeme nádherný zápas, který má tempo, a ve druhé třetině navíc přinesl spoustu šancí na obou stranách. Domácí žádnou proměnit nedokázali, naopak hosté se prosadili dvakrát. Po gólech Václava Rubeše a Michala Klima tak otočili vývoj utkání. Dokáže Havlíčkův Brod vyrovnat a zdramatizovat zápas? To se dozvíme ve třetí periodě, která začne přibližně v 15:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Rychlonohý Miroslav Dani uháněl dopředu po levém křídle a z úrovně kruhu se pokusil o střelu, tu ale zablokoval vracející se Jiří Najman.
     
    41:23
    Ondřej Pšenička si najel na vrcholek pravého kruhu, odkud minul domácí svatyni. Následnou střelu od modré čáry zablokoval Dominik Vacík.
     
    42:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí nedokázali dostat puk ven z obranného pásma a přišel trest. K puku se mezi kruhy dostal JOSEF SLAVÍČEK a přesnou ranou zápěstím pokořil havlíčkobrodského brankáře potřetí. Asistence: František Gajdoš, Jiří Obadal.
     
    43:50
    Aktivita Pražanů pokrčuje. Marek Bláha sice od modré čáry mířil výrazně nepřesně, po něm se ale kotouče ujal ještě Miroslav Dani, který už domácího gólmana dokázal zaměstnat. Zblízka ho ale bekhendem nepřelstil.
     
    44:43
    V těchto chvílích to už na velké drama nevypadá. Domácí jsou pod tlakem, ze kterého se nedostanou ani po vyhození na zakázané uvolnění. Sparta kontroluje hru.
     
    45:11
    Až teď se domácí vymanili ze sevření. Pavel Vaňous vyvezl puk do středního pásma a nahodil jej na bránu, Jan Mičán jej raději před dojíždějícím Markem Kopicem podržel pod lapačkou.
     
    45:48
    Simeon Gluzman nebezpečně vystřelil z pravé strany. Daniel Král puk vyrazil, ještě v nebezpečnější šanci se pak objevil David Vitouch. Domácí gólman se ovšem bleskově přemístil a poradil si i s dorážkou!
     
    47:29
    Dan Fiala uháněl za volným kotoučem, blíže k němu měl ale sparťanský obránce. Ten vystavil domácím útočníkovi tvrdý hit, a k Danu Fialovi rychle spěchá lékař.
     
    47:29
    Dan Fiala se po krátkém ošetření zvedá a za pomoci spoluhráčů odjíždí značně otřesený na střídačku, kde mu lékař věnuje další péči.
     
    48:28
    Lukáš Pokorný má také velmi rychlé nohy, čehož teď dokázal využít, aby ujel hostující obraně po pravém křídle. Jeho přihrávku mířící před brankoviště ale zastavil pozorný Jan Mičán.
     
    49:39
    Daniel Král předvedl další výborný zákrok. Miroslav Dani pustil přihrávku Simeona Gluzmana za sebe na Davida Vitoucha, který byl sám mezi kruhy, na havlíčkobrodského brankáře si ale nepřišel!
     
    50:02
    Máme tu teprve druhé vyloučení v utkání, v oslabení budou hrát znovu hosté. Viktor Kasanda (SPA) je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    50:46
    Sparta Praha se brání velice úspěšně. Havlíčkovu Brodu se nedaří usadit v útočné třetině a hosté se podruhé za sebou osvobodili.
     
    51:07
    Hosté se budou bránit 55 sekund ve třech. Jan Mičán (SPA) vyhodil puk za mantinel a je vyloučen za zdržování hry. Menší trest odpyká Miroslav Dani.
     
    51:38
    Po nepřesné střele Havlíčkova Brodu zůstal puk u mantinelu za hostující bránou. Nakonec jej dokázali vydolovat hokejisté Sparty a vyhodili jej až k Danielu Královi.
     
    52:01
    Sekundu před návratem Viktora Kasandy do hry vystřelil od modré čáry Dominik Vacík, jeho spoluhráči ale kotouč nedokázali tečovat a Jan Mičán jej podržel ve výstroji.
     
    52:48
    Havlíčkův Brod se stále drží v útočném pásmu, už proti němu ale stojí čtveřice bránících hráčů. Richard Cachnín přihrával z pravé strany před brankoviště, kde puk přikryl lapačkou hostující brankář.
     
    53:31
    Hosté nepříjemnou situaci přežili bez inkasované branky, krátce po ní se sami dostali do útoku. Štěpán Čech mířil sám na brankáře, Dominik Vacík (HBR) jej ale v úniku podrazil a bylo nařízeno trestné střílení.
     
    53:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Na trestné střílení dostal důvěru PATRIK PRYMULA a splatil ji beze zbytku. K domácí brance mířil rozvážným tempem z pravé strany a trefil se přesně mezi brankářovy betony!
     
    54:40
    Bruslaři vybojovali útočnou buly. Vyhráli ji a Marek Kopic okamžitě vypálil, Jan Mičán zakročil lapačkou. Vhazování po pravici hostujícího brankáře se tak bude opakovat.
     
    55:32
    Václav Rubeš se dostal do obrovské šance, sám před brankářem ale neuspěl. Střela mu možná nevyšla úplně podle jeho představ a Daniel Král zakročil lapačkou!
     
    56:18
    Sparta byla úspěšnější na vhazování v útočném pásmu, po kterém ihned vystřelil Josef Slavíček. Jeho pokus zápěstím se stal ale jen takovým bonbonkem pro Daniela Krále, který pohodlně sebral puk lapačkou.
     
    57:22
    Bruslaři krátce zakombinovali v útočném pásmu, výsledkem byla střela Jiřího Najmana od modré čáry. Jan Mičán ji našel a udržel ve výstroji.
     
    57:37
    Daniel Král je ostřelován ze všech stran. Teď si musel poradit s pokusem Štěpána Čecha od pravého hrazení, svoji levou tyč si ovšem pohlídal.
     
    59:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Daniel Král nejprve vyrazil nebezpečnou střelu Jevgenije Piky, jenže hosté pokračovali v akci. K puku se dostal mezi kruhy PATRIK PRYMULA a přesnou ranou se zapsal na střeleckou listinu podruhé. Asistence: Jevgenij Pika, Václav Rubeš.
     
    Konec zápasu.
     
    Jak byly první dvě periody vyrovnané, v závěrečné části hry se hrálo podle sparťanských not. Hosté své vedení kontrolovali, po gólu Josefa Slavíčka a dvou trefách Patrika Prymuly dali výsledku jednoznačnou podobu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:19
    Dominik Vacík přihrál za hostující bránou Richardu Cachnínovi, zpětnou přihrávku ale zachytil brankář Jan Mičán.
     
    61:17
    V prodloužení jsou zatím aktivnější domácí. Pavel Vaňous byl teď sám před hostujícím brankářem, puk se mu ale zamotal pod bruslemi.
     
    61:48
    Miroslav Dani znovu všechny přesvědčil o své rychlosti a hnal se sám na brankáře. Domácí bek mu ale stačil sekundovat a nedovolil mu pohodlnější zakončení, Daniel Král zasáhl pravým betonem.
     
    62:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté zatlačili domácí obranu a puk z pravé strany se od Ondřeje Pšeničky dostal mezi kruhy na zcela volného ONDŘEJE HAVLÍNA, který se bekhendem trefil do odkryté části klece! Daniel Král se natahoval marně. Asistence: Ondřej Pšenička.
     
    Konec zápasu.
     
    Pražané si z havlíčkobrodské Kotliny odvezou všechny čtyři body. Po výhře v základní hrací době se prosadili i v nadstavbovém prodloužení, o šestý gól v domácí síti se postaral Ondřej Havlín. (15:48:24)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 19. Pokorný (Vyvial, Najman) – 27. Rubeš (Bláha, Dani), 39. Klimo (Slavíček, Obadal), 43. Slavíček (Gajdoš, Obadal), 54. Prymula (TS), 60. Prymula (Pika, Rubeš), 63. Havlín (Pšenička)


    BK Havlíčkův Brod: Král (Nedvěd) – Pejchal, D. Vacík, Najman, Krejčí, Dudycha – Vaňous, Petržilka, Kohout, Kopic, Tecl (C), Hromádka, Fiala, Vyvial, Pokorný, Kulhánek, Cachnín (A), Švec, Košťál
    HC Sparta Praha: Mičán (Cichoň) – Bláha, Pika (A), Havlín (A), Prchal, Krutil, Tomek, Gajdoš – Prymula, Klimo, Slavíček, Obadal, Rubeš, Pšenička, Kasanda, Dani, Gluzman, Čech (C), Vitouch

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Lukáš Rampír, Tomáš Kotrba
    bahis siteleri