Kližan, Polášek – Mirnyj, Vasilevskij 2:1 (kon.) | Kližan – Gerasimov 2:0 (kon.)
Gombos – Zgirovskij 0:0 (zruš.)
konec
Martin Kližan Filip Polášek
Martin Kližan
Filip Polášek
2
65 6 6  
 
Max Mirnyj Andrej Vasilevskij
Max Mirnyj
Andrej Vasilevskij
1
7 4 3  
 
sk Sobota 27.10.2018, 13:11 • NTC Aréna, Bratislava (Slovensko) • Davis Cup • 3. kolo
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Pekný deň prajem všetkým tenisovým fanúšikom. V dnešnom textovom prenose sa spoločne zameriame na stretnutie Davisovho pohára, v ktorom proti sebe nastúpia vo štvorhre Martin Kližan a Filip Polášek proti Maxovi Mirnyjmu a Andrejovi Vasilevskijmu. Začiatok zápasu je naplánovaný krátko po 13:00.

    SÚBOJ O SVETOVÚ SKUPINU

    Tento víkend sa pre Slovensko bude niesť v znamení Davisovho pohára. Naša mužská tenisová reprezentácia nastúpi v domácom prostredí na antuke proti Bielorusku. Víťaz tohto stretnutia sa prebojuje do svetovej skupiny a vo februári nastúpi v kvalifikácii o postup na finálový turnaj zreformovanej súťaže proti Kanade alebo Kazachstanu.

    Nehrajúci kapitán Dominik Hrbatý nominoval na toto stretnutie Martina Kližana, Norberta Gombosa, Andreja Martina, Filipa Horanského a Filipa Polašeka. Pre posledne menovaného je to návrat po veľmi dlhej dobe. Podarilo sa mu úspešne reštartovať svoju kariéru a po výborných výsledkoch na turnajoch vo štvorhre, ktoré absolvoval väčšinou s Martinom Kližanom, si tak zaslúžene vypýtal miestenku aj do reprezentácie. Z pôvodnej nominácie tak vypadli 77. hráč sveta Lukáš Lacko a deblový špecialista Igor Zelenay.

    PO PRVOM HRACOM DNI JE STAV 1:1

    Včerajší hrací deň odštartoval súboj medzi slovenskou jednotkou Martinom Kližanom a bieloruskou dvojkou Alexanderom Zgirovskijm. Podľa očakávania sa stal víťazom tohto stretnutia slovenský tenista a získal tak pre naše farby prvý bod. Druhé stretnutie medzi Norbertom Gombosom a Egorom Gerasimovom bolo už napínavejšie a víťaza spoznalo až po troch setoch. Prvé dejstvo jednoznačne ovládol slovenský tenista, ale potom sa hra vyrovnala a dva víťazné sety za sebou zaznamenal Bielorus, čím teda vyrovnal na predbežných 1:1.

    Veľa o ďalšom vývoji už tradične napovie štvorhra. Slovensko v nej budú reprezentovať Martin Kližan a Filip Polášek, ktoré posledné turnaje v debli odohrali bok po boku. Druhý menovaný sa vrátil na tenisové kurty po dlhej pauze a ihneď získal aj miestenku v národnom tíme. Proti nim sa postaví veľmi silný pár Max Mirnyj a Andrej Vasilevskij. Prvý menovaný bol v minulosti svetová deblová jednotka a spoločne s Vasilevskijm dosahujú v reprezentácii výborné výsledky. Antuka im však až tak moc nevyhovuje, ale aj napriek tomu to bude určite zaujímavá a kvalitná štvorhra.

    Podľa žrebu by po štvorhre mali nasledovať stretnutia: Kližan – Gerasimov, Gombos – Zgirovskij, ale obsadenie sa môže samozrejme ešte meniť.
     
    Prajem príjemné tenisové popoludnie! Dne pokračuje súboj o postup do svetovej skupiny Davis Cupu medzi Slovenskom a Bieloruskom. Po včerajších dvoch stretnutiach je stav vyrovnaný 1:1 a dnes sa teda rozhodne o tom, kto sa prebojuje do svetovej skupiny a vo februári nastúpi v kvalifikácii o postup na finálový turnaj zreformovanej súťaže proti Kanade alebo Kazachstanu. Veľa do ďalšieho vývoja napovie tradične štvorhra, ktorá sľubuje poriadnu drámu. Naše farby bude v tomto boji hájiť dvojica Kližan – Polášek, ktorá sa v poslednom období spoločne prezentovala na rôznych turnajoch a celkom sa jej darilo. Na druhej strane bude proti nim stáť veľmi silný pár Mirnyj – Vasilevskij, Max Mirnyj bol v minulosti aj svetovou deblovou jednotkou. Bielorusko sa spolieha práve na túto štvorhru, ktorú musí vyhrať, pretože v singli už tak silné nebude. Všetko je však určite otvorené, hrá sa o veľa a my sa teda môžme tešiť na poriadne zaujímavý boj o svetovú skupinu a verme, že vo februári uvidíme bojovať v kvalifikácii o finálový turnaj práve náš národný tím.
     
    Oba tenisové páry práve prichádzajú na hraciu plochu NTC Arény. Prebehne ich krátka rozcvička a po nej sa už táto štvorhra môže začať. Držme teda Martinovi Kližanovi a Filipovi Polášekovi palce, aby sa im podarilo vybojovať pre Slovensko veľmi dôležitý druhý bod. Zároveň vám aj prajem príjemný športový zážitok!
     
    Ako prvý začne na podaní Bielorus Max Mirnyj. O malú chvíľu sa dôležitá štvorhra môže začať.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    15-0
    Vasilevskij odštarotval svojim podaním toto stretnutie, Filip Polášek predviedol dva veľmi dobré údery a ten druhý padol presne na čiaru.
     
    15-15
    Bieloruský pár predviedol úspešný servis-volej, takže to je po 15 na oboch stranách.
     
    15-30
    O prvé eso v tomto zápase sa postaral Vasilevskij, takže druhý fiftín v rade pre bieloruskú dvojicu.
     
    15-40
    Presný úder na čiaru od Vasilevskijho, ktorý tak presne reagoval na Kližanov return a sú tu dva gembaly pre Bielorusko.
     
    0:1
    Priamym bodom z podania ukončil Vasilevskij tento prvý gem, Bielorusko teda vyhráva v prvom sete 1:1! Prvýkrát na podanie teraz pôjde naša dvojica.
     
    15-0
    Martin Kližan začal prvé podanie Slovenska v tomto zápase úspešne, po servise sa presunul na sieť a prezentoval sa presným bekhendom.
     
    30-0
    Druhý fiftín pre slovenskú dvojicu, je to vďaka presnému úderu na čiaru v podaní Polášeka.
     
    40-0
    Aj tretia loptička putuje na konto našich dvoch reprezentantov, máme tak šancu na čistú hru.
     
    1:1
    Martin Kližan ukončil naše prvé podanie priamym bodom a tak je stav v prvom sete vyrovnaný 1:1! Oba tímy tak zvládli úspešne svoje prvé podania.
     
    15-0
    Mirnyj musel ísť cez druhý servis, pri ktorom Polášek dobre zreturnoval a tak to je fiftín pre našu dvojicu.
     
    15-15
    Po 15 na oboch stranách, Polášekov volej nebol úspešný a následne Mirnyj dobre zaregoval na sieti.
     
    30-15
    Filip Polášek je zatiaľ veľmi dobrý na riterne, čo teraz potvrdil presným úderom na čiaru. Znova tak vedieme v tomto geme o jeden fiftín.
     
    30-30
    Priamym bodom z podania vyrovnáva bieloruský pár na 30:30. Uvidíme, čo bude nasledovať ďalej.
     
    30-40
    Filip Polášek sa pokúsil o lob, ale loptička končí len v aute. Je tu teda gembal pre Bielorusko.
     
    1:2
    Kližanov úder zastavuje páska a tak si Bielorusko podržalo aj toto podanie, bolo to však s menšími komplikáciami. Po krátkej prestávke pôjde na svoj prvý servis v tomto zápase Filip Polášek. Bieloruský pár vyhráva v prom sete 2:1!
     
    1:2
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    1:2
    Koniec prestávky, podávať bude Filip Polášek.
     
    0-15
    Polášek musel na úvod ísť cez druhé podanie, ktoré mu nevyšlo a tak to je fiftín pre Bielorusko po prvej dvojchybe tohto stretnutia.
     
    15-15
    Situácia s opakovala, ale Filip už bol teraz úspešný a dobre reagoval po servise na sieti. Po 15 na oboch stranách.
     
    30-15
    Opäť výborná robota našej dvojice, Kližo dobre reagoval na lob súpera a Filip potom zaznamenal víťazný úder.
     
    30-30
    Škoda tejto nevynútenej chyby na sieti od Martina Kližana, neskoro regoval a volej tak nebol presný. Po 30 na oboch stranách.
     
    40-30
    Neúspešný return v podaní Mirnyjho, takže gembal pre slovenskú dvojicu.
     
    40-40
    Gembal sa nám nepodarilo využiť, tento return súpera už bol úspešný a tak sa prvýkrát v zápase presúvame na zhodu 40:40!
     
    A-40
    Filip Polášek sa prezentoval veľmi ťažkým volejom, ktorý bol však úspešný a je tu teda druhý gembal v tejto hre pre našu dvojicu.
     
    2:2
    Aj Slovensko si udržalo svoje druhé podanie, síce sa naša dvojica nedohodla na sieti, ale podobne tomu bolo aj na druhej strane a úder od Vasilevskijho zastavuje páska. 2:2 v prvom sete!
     
    15-0
    Filip Polášek predvádza úspešné returny z forhendovej strany, čo teraz potvrdil a tak Vasilevskij neodštartoval svoje podanie úspešne.
     
    30-0
    Presný forhend aj od Martina Kližana, vedieme pri podaní súpera o dva fiftíny a otvára sa nám šanca získať prvé brejkbaly v tomto stretnutí.
     
    30-15
    Zatiaľ však tomu tak nieje, Bielorusko si pomohlo kvalitným podaním a znižuje tak na rozdiel jednej loptičky.
     
    30-30
    Situácia sa opakovala a je to po 30 na oboch stranách. Uvidíme, čo bude nasledovať ďalej.
     
    40-30
    Prvá dvojchyba na strane nášho súpera a tak tu je aj prvý brejkbal pre našu dvojicu!
     
    40-40
    Ktorý však ostáva nevyužitý, Vasilevskij si pomohol ďalším kvalitným servisom a následný úder od Kližana putoval do autu.
     
    40-A
    Po druhom fiftíne v rade získava Bielorusko výhodu a teda aj gembal.
     
    40-40
    Ideme však späť na zhodu, Martin Kližan sa prezentoval nechytateľným returnom. Sledujeme tak zatiaľ najvyrovnanejší a najdramatickejší gem.
     
    40-A
    Pekná výmena z oboch strán, ale Polášekov úder sa nedostal cez pásku na druhú stranu. Druhý gembal pre Bielorusko.
     
    2:3
    Druhé eso na konte nášho súpera ukončil tento dramatický gem, takže Bielorusko vyhráva v prom sete 3:2! Zatiaľ sledujeme vyrovnané stretnutie, škoda len že naša dvojica Kližan – Polášek nevyužila svoj prvý brejkbal.
     
    2:3
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    2:3
    Koniec prestávky, podávať bude Martin Kližan.
     
    0-15
    Martin Kližan začal servis veľmi dobre, ale následne sa neúspešne presunul na sieť a jeho úder bol pridlhý. Fiftín pre súpera.
     
    15-15
    Teraz sme sa dokázali dostať z ťažkej pozície, Kližan odčinil ten predchádzajúci nepresný úder. Po 15 na oboch stranách.
     
    30-15
    Priamy bod z podania pre našu dvojicu a teda druhý fiftín v rade.
     
    40-15
    Ďalšie kvalitné podanie od Martina Kližana, získavame tak dva gembaly.
     
    40-30
    Vasilevskij úderom na telo Martina Kližana odvrátil prvý gembal, stále však máme k dispozícii jednu loptičku, ktorou môžme vyrovnať stav prvého setu.
     
    3:3
    Aj sa tak stáva, Filip Polášek úspešne reagoval na sieti a tak je stav v prvom sete 3:3, stále tak pokračujeme bez brejku. Vyrovnanú štvorhru tak stále sledujeme v NTC Aréne.
     
    0-15
    Mirnyj sa prezentoval kvalitným podaním, Filipov úder potom putoval len do autu.
     
    0-30
    Vasilevskij na sieti vyťahuje presný volej a tak Bieloruska vyhráva v tomto geme o dva fiftíny.
     
    0-40
    A je tu šanca na čistú hru, Mirnyj ukazuje presné podanie v tomto geme.
     
    3:4
    Čistá hra pre Mirnyjho, ktorý tak kvalitne odpodával tento gem a Bielorusko vyhráva v prom sete 4:3! Po krátkej prestávke tu bude druhý servis bývalej svetovej dvadsiatky v debli.
     
    3:4
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    3:4
    Koniec prestávky, podávať bude Filip Polášek.
     
    0-15
    Mirnyj po kvalitnom servise z predchádzajúceho gemu predviedol aj presný return, fiftín pre Bielorusko.
     
    15-15
    Po 15 na oboch stranách, na toto Filipove podanie už súper nedokázal presne reagovať.
     
    30-15
    Druhý fiftín v rade pre slovenské farby, Martin Kližan ukázal presný forhend od siete.
     
    40-15
    Filip Polášek si pomohol priamym bodom z podania, dva gembaly pre Slovensko.
     
    4:4
    Opäť presné podanie od Filipa a tak Slovensko vyrovnáva stav v prvom sete na 4:4! Stále tak čakáme na prvý brejk stretnutia, nebránili by sme sa tomu, keby to prišlo práve teraz pri Bieloruskom podaní.
     
    15-0
    Vasilevskij neodštartoval servis úspešne, Polášek trafil náročný return priamo do kurtu.
     
    15-15
    Mirnyj s veľkým šťastím dobre zapracoval na sieti, rámom raktey trafil túto loptičku a je to po 15 na oboch stranách po presnom voleji.
     
    15-30
    Filip Polášek sa dobre presunul na sieť, ale jeho lob končí v tesnom aute.
     
    15-40
    Vasilevskij zaznamenal priamy bod z podania a sú tu teda dva gembaly pre Bielorusko.
     
    30-40
    Ten prvý sa však podarilo našej dvojici odvrátiť po presnom returne od Filipa Polášeka.
     
    4:5
    Vasilevskij si však podržal aj tretí servis v tomto zápase, keď úder od Kližana skončil v aute. Bielorusko tak vyhráva v prom sete 5:4 a Martin Kližan bude podávať na udržanie sa Slovenska v tomto dejstve zápasu!
     
    4:5
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    4:5
    Koniec prestávky, podávať bude Martin Kližan.
     
    15-0
    Dôležité podanie pre naše farby odštartoval Martin Kližan priamym bodom.
     
    30-0
    Nepresný return od bieloruskej dvojice, vyhrávame teda v tomto geme o dva fiftíny.
     
    40-0
    Prvé eso pre našu dvojicu zaznamenal Martin Kližan, sú tu teda tri gembaly na udržanie sa v prvom sete.
     
    5:5
    Čistá hra pri servise Martina Kližana, úspešne sme sa tak udržali v prvom sete a pokračujeme v tomto dejstve za stavu 5:5!
     
    0-15
    Mirnyj odštartoval tento servis priamym bodom.
     
    0-30
    Polášekov úder neprešiel cez pásku na druhú stranu, bieloruský pár tak vedie v tomto geme o dva fiftíny.
     
    0-40
    Presná hra na sieti v podaní nášho súpera v boji o svetovú skupinu, Mirnyj môže teda podobne zaznamenať čistú hru.
     
    5:6
    Kližanov dlhý úder končí v aute a tak Mirnyj pomocou čistej hry dostáva Bielorusko v prvom sete do vedenia 6:5! Aj Filip Polášek si tak vyskúša servis na udržanie sa v prvom sete.
     
    5:6
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    5:6
    Koniec prestávky, podávať bude Filip Polášek.
     
    0-15
    Dôležité podanie však nezačíname úspešne, chybný úder od Kližana končí za základnou čiarou.
     
    0-30
    Komplikácie pre Slovensko, zlý volej z našej strany a Bielorusko vyhráva o dva fiftíny. Snáď nás táto situácia nerozhodí.
     
    15-30
    Filip Polášek sa prezentuje priamym bodom, veľmi dôležitý moment, ale stále je Bielorusko v tomto geme v lepšej pozícii.
     
    30-30
    Náš deblový špecialista zvládol aj toto podanie, po 30 na oboch stranách. Tak, príde gembal či setbal?
     
    30-40
    Žiaľ, je tu setbal pre Bielorusko, forhendový obhod Vasilevskijho bol úspešný!
     
    40-40
    Zvládli sme tento ťažký moment a setbal súpera sme odvrátili aj za prispenia Vasilevskijho chyby.
     
    A-40
    Filip Polášek si vybral správny čas pre eso, je tu gembal na udržanie sa v prvom sete.
     
    6:6
    Chalani zvládli veľmi dôležitý moment prvého setu, ktorý nás môže nabudiť do tajbrejku, ktorý rozhodne o osude prvého setu!
     
    0-1
    Vasilevskij musel cez druhé podanie, ktoré napokon končí priamym bodom.
     
    0-2
    Minibrej pre Bielorusko, Vasilevskij bol opäť úspešný a zahral presný forhend po čiare.
     
    1-2
    Priamy bod od Martina Kližana, náš prvý bod v tajbrejku. Bielorusko má stále výhodu minibrejku.
     
    2-2
    Skvelý úder na čiaru od Kližana a tak sme zmazali spomínaný minibrejk! Slovenská jednotka vytasila svoju najväčšiu zbraň, ktorou je určite úder z forhendu.
     
    2-3
    Filip Polášek stihol reagovať na túto náročnú loptičku, ale jeho následný úder už nebol z kategórie presných.
     
    3-3
    Ďalší priamy bod na našej strany, postaral sa oň Filip Polášek, čím vyrovnal stav v tajbrejku.
     
    4-3
    Filip musel teraz cez druhé podanie, ale zvládol to a na jeho volej už súper reagoval nepresne. Prvýkrát Slovensko v tajbrejku vedie.
     
    4-4
    Kližkov return nebol úspešný, pod tlakom zahral loptičku len do autu.
     
    4-5
    Druhé podanie od Vasilevskijho bolo úspešné, Mirnyj si počkal na sieti a presným úderom dostáva Bielorusko v tajbrejku do vedenia.
     
    4-6
    Mirnyj zahral parádny úder od siete a tak Bielorusko získava dva setbaly!
     
    5-6
    Priamym bodom z podania odvrátil Martin Kližan prvý setbal súpera, stále sme však v neľahkej pozícii, Bielorusko teraz môže ukončil prvý set.
     
    6:7
    Mirnyj si parádne prešiel na sieť a úderom na telo Filipa Polášeka ukončil prvý set, ktorý Bielorusko získalo až v tajbrejku. Sledovali sme veľmi vyrovnané prvé dejstvo, rozhodli napokon maličkosti. Bielorusi tak vedú v tejto štvorhre 1:0 a nás teda čaká náročný druhý set, ktorý musíme vyhrať. Treba jednoznačne nájsť recept na zastavenia Mirnyjho, ktorý dokazuje svoje veľké deblové skúsenosti.
     
    0:0
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    0:0
    Koniec prestávky, podávať bude Filip Polášek.
     
    0-15
    Mirnyj zahájil druhý servis presným returnom na Poláškov servis.
     
    0-30
    Hneď na úvod druhého setu komplikácie pre náš tím, Filip Polášek vyprodukoval druhú dvojchybu.
     
    0-40
    Bielorusko sa dostáva na koňa, získava tri brejkbaly hneď v úvode druhého dejstva!
     
    15-40
    Ten prvý odvraciame po priamom bode.
     
    0:1
    Kližan síce dobre zareagoval na sieti, ale potom prišiel nepresný volej Poláška a tak nám Bielorusko berie hneď prvé podanie v druhom sete! Mirnyj teda pôjde podávať na obhajobu brejku.
     
    0-15
    Bieloruský reprezentant zahájil cestu za potvrdením brejku priamym bodom.
     
    15-15
    Po 15 na oboch stranách, Vasilevskij nezvládol reagovať na priamy úder na telo od Martina Kližana.
     
    30-15
    Filip Polášek sa prezentoval presným returnom z forhendovej strany, získavame tak druhý fiftín v rade.
     
    30-30
    Po 30 na oboch stranách, bieloruská dvojica dobre reagovala na sieti a tak sme zvedaví, čo bude nasledovať ďalej.
     
    30-40
    Mirnyj opäť ukázal svoje kvalitné podanie a vybojoval tak gembal na potvrdenie brejku.
     
    40-40
    Ideme však na zhodu 40:40, toto bola výborná robota od Kližana na sieti, aj keď to bolo so šťastím.
     
    40-A
    Výhoda pre Bielorusko, Polášekov úder neprešiel cez pásku.
     
    0:2
    Tesný aut z rakety Filipa Poláška, takže Bielorusko potvrdilo získaný brejk a vyhráva v druhom sete 2:0! Nutne si teraz potrebujeme udržať svoje podanie.
     
    15-0
    Martin Kližan odštartoval svoj prvý servis v druhom sete úspešne.
     
    30-0
    Dlhý forhend Vasilevskijho končí v aute, získavame druhý fiftín v rade.
     
    30-15
    Martin Kližan musel teraz isť cez druhé podanie, čo mu nevyšlo podľa predstáv a Bielorusko znižuje po kvalitnom returne na rozdiel jedného fiftínu.
     
    30-30
    Druhý bod v rade pre nášho súpera, po 30 na oboch stranách. Uvidíme, čo bude nasledovať ďalej, potrebujeme, aby to bol gembal.
     
    40-30
    Napokon sa oň postaral Filip Polášek dobrým zásahom na sieti.
     
    1:2
    Martin Kližan udržal toto podanie, ktoré ukončil priamym bodom a znižujeme tak v druhom sete na 1:2! Teraz potrebujeme brejknúť súpera, aby sme boli späť v hre.
     
    1:2
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    1:2
    Koniec prestávky, podávať bude Andrej Vasilevskij.
     
    0-15
    Na Polášekov return dobre reagoval Mirnyj na sieti a je to fiftín pre nášho súpera.
     
    0-30
    Vasilevskij si pomohol kvalitným servisom, Bielorusko vedie v tomto geme o dva fiftíny.
     
    15-30
    To už neplatí, na dobrý Polášekov return reagoval Vasilevskij len úderom do pásky.
     
    30-30
    Opäť úspešný úder od nášho deblového špecialistu, po 30 na oboch stranách. Uvidíme, čo bude nasledovať ďalej.
     
    40-30
    Skvelý forhend od Polášeka nám prináša náš druhý brejkbal v tomto zápase!
     
    2:2
    Výborne! Martin Kližan ukončil presným úderom do stredu dvorca tento gem, prvýkrát v zápase berieme nášmu súperovi podanie, čím vyrovnávame stav v druhom sete na 2:2! Presne toto sme potrebovali, ešte to chce potvrdiť brejk.
     
    15-0
    Cestu za potvrdením brejku sme začali úspešne, najprv to bolo dobré podanie od Polášeka a následne Kližan zopakoval dobrú hru na sieti.
     
    30-0
    O naše tretie eso v zápase sa postaral Filip Polášek, v tomto geme teda vedieme o dva fiftíny.
     
    40-0
    Druhé eso v rade od Poláška, sú tu teda tri gembaly na potvrdenie brejku.
     
    40-15
    Čistá hra to teda nebude, na Vasilevskijho return reagoval náš podávajúci hráč úderom do siete.
     
    3:2
    Filip Polášek si však napokon udržal svoje podanie, čím sme úspešne potvrdili brejk a vyhrávame v druhom sete 3:2! Snáď nám tento moment pomôže, pretože musíme toto druhé dejstvo vyhrať.
     
    3:2
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    3:2
    Koniec prestávky, podávať bude Max Mirnyj.
     
    0-15
    Mirnyj zahájil tento gem priamym bodom z podania.
     
    0-30
    Situácia sa zopakovala, Bielorusko vedie o dva fiftíny.
     
    0-40
    Bývalá svetová deblová jednotka pokračuje v kvalitnom servise a je tu šanca na čistú hru.
     
    3:3
    Bielorusko sa otriaslo zo straty podania a čistou hrou si teraz podržalo tento servis. Za stavu 3:3 pôjde na podanie Martin Kližan.
     
    15-0
    Ten ho zahájil rovnako priamym bodom.
     
    30-0
    Presný úder nášho podávajúceho hráča na telo, vyhrávame tak o dva fiftíny v tejto hre.
     
    30-15
    Mirnyj dobre čítal hru a presným volejom znižuje na rozdiel jednej loptičky.
     
    40-15
    Presné podanie od Kližana, Polášek si následne úspešne počkal na sieti a razantným volejom vybojoval pre naše farby dva gembaly.
     
    4:3
    V pohode zvládnutý servis od Martina Kližana, čím sa dostávame v druhom sete do vedenia 4:3!
     
    4:3
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    4:3
    Koniec prestávky, podávať bude Andrej Vasilevskij.
     
    0-15
    Vasilevskij musel cez druhé podanie, ktoré zvládol a následný return od Polášeka zastavuje páska.
     
    0-30
    Druhý fiftín v rade pre Bielorusko po kvalitnom servise.
     
    0-40
    Aj táto loptička putuje na konto súpera, sú tu teda tri gembaly.
     
    4:4
    Dve čisté hry za sebou nám teraz predviedla bieloruská dvojica, stav v druhom sete tak je vyrovnaný 4:4!
     
    15-0
    Filip Polášek začal tento servis úspešne, Mirnyj po dlhšom čase chyboval na sieti.
     
    30-0
    Priamy bod z podania, vyhrávame v tejto hre o dva fiftíny.
     
    40-0
    Filip Polášek zvládol druhý servis, aj my teda máme šancu na čistú hru.
     
    5:4
    Piate eso na našom konte, Filip Polášek kvalitne zvládol tento servis a dostáva nás v druhom sete do vedenia 5:4! Bielorusko tak bude podávať na udržanie sa v druhom sete.
     
    5:4
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    5:4
    Koniec prestávky, podávať bude Max Mirnyj.
     
    0-15
    Loptu získava Mirnyj, Vasilevskij.
     
    15-15
    Po 15 na oboch stranách, Filip Polášek predviedol ďalší veľmi kvalitný forhendový return.
     
    30-15
    Opäť skvelý Filip Polášek a jeho presný úder na sieti, dostávame sa do vedenia o jeden fiftín.
     
    40-15
    Martin Kližan to zobral na seba a nekompromisným úderom vybojoval pre Slovensko dva setbaly!
     
    6:4
    Áno! Filip Polášek zahral krásny úder do stredu dvorca a vyhrávame tak tento set pomerom 6:5! Pre Slovensko sa však druhé dejstvo nezačalo vôbec dobre, prehrávali sme 0:2, ale chalani sa zomkli, zlepšili hru, ukazovali kvalitný servis a vyrovnávame stav štvorhry na 1:1! O osude tohto zápolenia tak rozhodne tretí set, veľká dráma píše ešte svoje pokračovanie.
     
    0:0
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    0:0
    Koniec prestávky, podávať bude Filip Polášek.
     
    15-0
    Martin Kližan zahájil prvé podanie v treťom sete úspešne.
     
    30-0
    Po nevynútenej chybe súpera vyhrávame o dva fiftíny.
     
    40-0
    Presný forhend v podaní Kližana, máme tak šancu na čistú hru.
     
    1:0
    Aj sa tak stáva, Martin Kližan sa postaral o čistú hru a vedieme v treťom sete 1:0!
     
    15-0
    Mirnyj nezačal podanie úspešne, fiftín pre našu dvojicu.
     
    15-15
    Po 15 na oboch stranách, teraz si Bielorus pomohol priamym bodom.
     
    15-30
    Druhý fiftín v rade pre Bielorusko, Polášekov pokus o víťazný forhend nebol úspešný.
     
    30-30
    Martin Kližan však vyťahuje presný bekhend, po 30 na oboch stranách. Uvidíme, čo bude nasledovať ďalej.
     
    30-40
    Mirnyj kvalitne umiestnil svoj servis, gembal pre Bielorusko.
     
    40-40
    Výborná robota od Polášeka na sieti, presúvame sa tak na zhodu 40:40!
     
    40-A
    Škoda, toto vyzeralo aj na brejkbal z našej strany, ale Filipov dobrý nábeh na sieť nebol úspešný, loptička sa nedostala na druhú stranu.
     
    40-40
    Kvalitný return od Kližana a sme späť na zhode.
     
    40-A
    Výhoda pre Bielorusko a tak aj tretí gembal pre túto dvojicu.
     
    1:1
    Do tretice všetko dobre. To teraz platilo pre Bielorusko, ktoré veľmi náročne ustrážilo tento servis, čím vyrovnáva stav tretieho setu na 1:1!
     
    0-15
    Filip Polášek nezačal podanie úspešne, dostali sme sa do výmeny a jeho volej končí na sieti.
     
    15-15
    Po 15 na oboch stranách, Filip sa po servise úspešne presunul na sieť a tento volej už zaradíme do kategórie presných.
     
    30-15
    Filip Polášek musel cez druhé podanie, ale zvládol to a súpera nepustil do výmeny. Druhý fiftín v rade pre Slovensko.
     
    30-30
    Škoda tohto momentu, naša dvojica si nerozumela a bol z toho len volej do siete od Martina Kližana.
     
    30-40
    Filip Polášek sa prezentoval len dvojchybou a tak tu je brejkbal pre Bielorusko!
     
    40-40
    Túto hrozbu sme však dokázali odvrátiť, pomohol nám k tomu slabší return od Vasilevskijho.
     
    A-40
    Presný smeč od našej tímovej jednotky, výhoda Slovensko.
     
    2:1
    Filip Polášek ukončil tento gem priamym bodom z podania a vyhrávame tak v treťom sete 2:1! Našim chlapcom sa podarilo odvrátiť brejkbal a to môže byť jeden z dôležitých momentov tohto dejstva.
     
    2:1
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    2:1
    Koniec prestávky, podávať bude Andrej Vasilevskij.
     
    0-15
    Kližanov nábeh na sieť nebol úspešný, dlhý úder končí len za základnou čiarou.
     
    0-30
    Mirnyjho kvalitný servis, Kližanov return na Vasilevskijho a ten presným volejom získava pre svoj tím druhý fiftín v rade.
     
    0-40
    Bielorusko má šancu vyrovnať stav v treťom sete za pomoci čistej hry.
     
    15-40
    Je tu však dvojchyba od Mirnyjho, takže čistá hra to pre nášho súpera nebude.
     
    30-40
    Kližkov presný bekhend na sieti, ktorým odvrátil aj druhý gembal súpera. Podarí sa našej dvojici aj ten tretí?
     
    40-40
    Podarilo! Tretí fiftín v rade pre Slovensko, Kližko zahral presný úder do stredu dvorca. Presúvame sa na zhodu 40:40!
     
    40-A
    Mirnyj mal dostatok času a vymyslel presný úder pod nohy našej tímovej jednotky. Gembal pre Bielorusko.
     
    2:2
    Esom vyrovnáva Mirnyj stav tretieho setu na 2:2! Potrápili sme však súpera, ktorý mohol prísť o tento servis. Teraz však potrebujeme zvládnuť naše podanie.
     
    15-0
    Martin Kližan ho odštartoval úspešne, Filip Polášek volejom vybojoval fiftín pre naše farby.
     
    15-15
    Po 15 na oboch stranách.
     
    30-15
    Martinov priamy bod z podania, opäť teda vedieme o jeden fiftín.
     
    40-15
    Filip Polášek dobre zapracoval na sieti a donútil súpera k chybe. Dva gembaly pre Slovensko.
     
    3:2
    Martin Kližan si udržal aj tento servis a tak vedieme v treťom sete 3:2!
     
    3:2
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    3:2
    Koniec prestávky, podávať bude Andrej Vasilevskij.
     
    0-15
    Vasilevskij začal tento servis úspešne, potom Mirnyj dobre zapracoval na sieti a je to fiftín pre Bielorusko.
     
    0-30
    Priamy bod z podania pre nášho súpera.
     
    0-40
    A je tu aj šanca na čistú hru, Vasilevskij pokračuje v kvalitnom servise.
     
    3:3
    Andrej Vasilevskij úspešne zvládol svoje podanie a čistou hrou vyrovnal na 3:3 v rozhodujúcom sete!
     
    15-0
    Filip Polášek zahájil toto podanie esom.
     
    30-0
    Úspešná práca Martina Kližana na sieti, vyhrávame v tejto hre o dva fiftíny.
     
    40-0
    Ďalšie kvalitné podanie od Polášeka a tak aj Slovensko má šancu na čistú hru.
     
    40-15
    Rovnakou mincou teda odpovedať nebudeme, stále máme však k dispozícii dva gembaly.
     
    40-30
    Bekhend Kližana bol neúspešný, ostáva nám tak posledný gembal.
     
    4:3
    Našťastie sme ho dokázali využiť po priamom bode od Poláška a vyhrávame tak v treťom a rozhodujúcom sete 4:3!
     
    4:3
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    4:3
    Koniec prestávky, podávať bude Max Mirnyj.
     
    15-0
    Filip dobre returnoval pri Mirnyjho podaní, prvý fiftín tak patrí našej dvojici.
     
    30-0
    K Filipovi sa teraz pridal aj jeho kolega a tak vyhrávame v tejto hre o dva fiftíny.
     
    30-15
    Loptu získava Mirnyj, Vasilevskij.
     
    40-15
    Dvojchyba od Mirnyjho a tak máme k dispozícii dva brejkbaly! Toto proste musíme využiť.
     
    40-30
    Filip dostal priamy servis na telo, síce náš reprezentant dokázal reagovať, ale loptička z jeho rakety končí v aute.
     
    40-40
    Kližan takisto len s tesným autom a tak sme nevyužili ani druhý brejkbal. Treba tak zabojovať o ďalší.
     
    A-40
    Je tu tretí brejkbal pre Slovensko v tejto hre!
     
    5:3
    Áno! Do tretice všetko dobre pre Slovensko, Martin Kližan ukázal presný forhendový return a radosť našej dvojice je veľká. Vyhrávame v rozhodujúcom sete 5:3 a Martin Kližan môže ukončiť svojim podaním túto štvorhru.
     
    0-15
    Nezačali sme však úspešne, tesný aut z Filipovej rakety dáva fiftín nášmu súperovi.
     
    15-15
    Filip to teraz celé odčinil, keď sa úspešne presunul na sieť a presným volejom vyrovnáva na 15:15!
     
    30-15
    Náš deblový špecialista je teraz pri chuti, z jeho strany opäť ďalší presný prechod na sieť a získavame druhý fiftín v rade.
     
    40-15
    Dva mečbaly pre Slovensko!
     
    6:3
    GEM, SET, ZÁPAS SLOVENSKO! Martin Kližan bravúrne zvládol posledný servis v tomto zápase a tak Slovensko vyhráva vo štvorhre 2:1 na sety po hrách 6:7 (5), 6:4 a 6:3. Počas celého stretnutia to bolo vyrovnané z oboch strán, ale predsa len sme v druhom a treťom sete predviedli lepší výkon a zobrali sme Bielorusom veľmi dôležitý bod, s ktorým sa rátalo práve pre nášho súpera, ale patrí nám a tak získavame mečbal!
     
    Koniec zápasu
     
    Vydarený návrat Filipa Polášeka do národného tímu, ktorý spoločne s Martinom Kližanom vybojoval pre Slovensko druhý bod a tak vyhrávame nad Bieloruskom 2:1! Práve naša tímová jednotka nastúpi približne o 30 minút proti Gerasimovi a my verme, že Martin Kližan využije mečbal a posunie tak Slovensko do svetovej skupiny Davis Cupu!
     
    S týmto konštatovaním sa zatiaľ lúčim a prajem pekný deň! O necelú polhodinu vám však priblížim aj súboj tímových jednotiek. (15:24:41)

    Miroslav Revaj

    Čas utkání: 2:02

    3. set: 0:34

    Kližan, Polášek Mirnyj, Vasilevskij
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    33 101 91 25
    Nejdelší série získaných bodů
    5 9 6 4
    Setboly
    1 2 3 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:13 0:42 0:44 0:13
    Esa **
    1 6 4 2
    Dvojchyby **
    1 3 3 2
    Udržená podání
    5 / 5
    100 %
    15 / 16
    94 %
    12 / 15
    80 %
    3 / 4
    75 %
    Odvrácené brejkboly
    1 / 1
    100 %
    3 / 4
    75 %
    3 / 6
    50 %
    2 / 3
    67 %
    Body při vlastním podání
    21 / 28
    75 %
    68 / 94
    72 %
    65 / 98
    66 %
    18 / 30
    60 %
    Body po 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po 2. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 1. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    1 / 3
    33 %
    3 / 6
    50 %
    1 / 4
    25 %
    0 / 1
    0 %
    Body při soupeřově podání
    12 / 30
    40 %
    33 / 98
    34 %
    26 / 94
    28 %
    7 / 28
    25 %
    Body po příjmu 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po příjmu 2. podání *
    0 %
    0 %
    Informace ke statistikám

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Martin Kližan
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 11.07.1989
    Věk: 34 let
    Držení: levák
    Výška: 191 cm
    Váha: 85 kg

    Filip Polášek
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 25.07.1985
    Věk: 38 let
    Držení: pravák
    Výška: 193 cm
    Váha: 88 kg

    Max Mirnyj
    Stát: ATP
    Datum narození: 06.07.1977
    Věk: 46 let
    Držení: pravák
    Výška: 196 cm
    Váha: 93 kg

    Andrej Vasilevskij
    Stát: ATP
    Datum narození: 28.05.1991
    Věk: 32 let
    Držení: pravák
    Výška: 185 cm
    Váha: 80 kg
    Tamara Vrhovec-Wojcik (Chorvátsko)
    SVK 3 1 ATP
    #1 Pátek 26.10.2018 • 16:08
    Kližan - Zgirovskij 2:0
    #2 Pátek 26.10.2018 • 17:52
    Gombos - Gerasimov 1:2
    #3 Sobota 27.10.2018 • 13:11
    Kližan, Polášek - Mirnyj, Vasilevskij 2:1
    #4 Sobota 27.10.2018 • 15:56
    Kližan - Gerasimov 2:0
    #5 Sobota 27.10.2018 • 17:30
    Gombos - Zgirovskij
    bahis siteleri