Getafe – Real Betis 2:0 (kon.) | Barcelona – Real Madrid 5:1 (kon.) | Alavés – Villarreal 2:1 (kon.)
Sevilla – Huesca 2:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
5:1 (2:0)
Real Madrid
Neděle 28.10.2018, 16:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Barcelona deklasovala Real se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (18:14:03)
     
    Výsledek, který asi žádný fanoušek fotbalu nečekal. Barcelona doslova přejela v El Clasicu Real a navíc mu nadělila nepopulárního bůra. Domácí celek se ve druhém poločase po vstřelení branky Madridu bál o výsledek. Jenže poté přišla gólová smršť, která duel rozhodla. Bílý balet od začátku zápasu tahal za kratší konec provazu, a tak z Camp Nou odjíždí bez bodů.

    Situace v tabulce je následující. Katalánci si upevnili vedení v La Lize a nyní mají dvoubodový náskok na Atlético. Naopak Real je až devátý a už na svého konkurenta ztrácí sedm bodů.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Další velká šance, tentokrát pro Real. Do šestnáctky si naběhl Karim Benzema, který z levé strany střílel na zadní tyč. Ovšem balon ji minul jen o pár centimetrů.
    90. Luis Suárez (BAR)
     
    90
    Barcelona mohla přidat i šestou branku, ale Thibaut Courtois byl proti. Luis Suárez dostal míč na penaltový puntík za sebe, ale jeho střelecký pokus byl stejně hodně nepříjemný.
    87. Arturo VIDAL - 5:1
     
    87
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Akce střídajících hráčů končí nepopulárním bůrem! Ousmane Dembèlé vnikl zleva do šestnáctky, odkud poslal centr před branku. V tomto prostoru se nacházel ARTURO VIDAL, jehož hlavička skončila za belgickým brankářem. Asistence: Ousmane Dembèlé.
     
    86
    Barcelona se po zisku balonu přesunula na útočnou polovinu, kde opět trpělivě kombinuje. Každá přihrávka je z publiku odměněna hlasitým výkřikem.
     
    85
    Real se snaží alespoň přidat ještě jednu branku, kterou by zmírnil porážku. Ovšem centr z levé strany odhlavičkoval do bezpečí Gerard Piqué. Real se ale k míči opět rychle vrátil.
     
    84
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arthur, přichází Arturo Vidal.
    83. Luis SUÁREZ - 4:1
     
    83
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Camp Nou se po chybě Sergia Ramose otřásá v základech, jelikož Barcelona přidala čtvrtou branku! Sergi Roberto vyslal do brejku LUISE SUÁREZE, jenž se z podobných pozic moc nemýlí. Domácí útočník před vybíhajícím brankářem poslal míč obloučkem za brankovou čáru. Asistence: Sergi Roberto.
     
    82
    Přihrávku na hranici pokutového území dostal Marco Asensio, jenž vystřelil pouze nad branku. Barcelona se tak žene do dalšího útoku.
     
    81
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marcelo, přichází Mariano Díaz.
     
    81
    Barcelona táhla útok po pravé straně a poslala do vápna centr, na který si naskočil Sergi Roberto. Jeho hlavička postrádala přesnost a razanci, a tak ji belgický gólman v klidu zneškodnil.
     
    80
    Kombinace hostujícího mužstva pokračuje, když byl míč přenesen na Marcela. Centr z jeho kopačky zamířil na zadní tyč, ale Real se ke střeleckému pokusu nedostal. Krajní obránce si hned říká o střídání.
     
    79
    Utkání se pomalu, ale jistě blíží k poslední desetiminutovce. U postranní čáry byl faulován Lucas Vázquez, jehož dohrál Jordi Alba. Bílý balet dále kombinuje na útočné polovině.
     
    77
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Gareth Bale, přichází Marco Asensio.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Luis Suárez (FC Barcelona), který nepříjemně přišlápl kotník soupeři. To byl opravdu zákrok, který ve fotbale nechceme vidět.
    75. Luis SUÁREZ - 3:1
     
    75
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Nádherná akce a troufám si říct, že je o vítězi rozhodnuto! Střídající Ousmane Dembèlé roztáhl hru na Sergiho Roberta, který obloučkem našel útočníka. LUIS SUÁREZ do míče trkl, čímž mu dal velkou razanci a umístil ho k pravé tyči. Asistence: Sergi Roberto.
     
    74
    Nepřesný centr z levé strany skončil až u německého brankáře, který okamžitě rozehrál, a tak jde Barcelona opět do otevřené obrany.
     
    74
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Ousmane Dembèlé.
     
    73
    Ivan Rakitić vymýšlí jednu přihrávku za druhou. Tentokrát vyslal do brejku Sergiho Roberta, ale balon před ním skočil a doputoval až k belgickému brankáři.
     
    72
    Luis Suárez v souboji poslal rukou k zemi Casemira. Chvíli trvalo než hlavní rozhodčí zareagoval, ale hru pro faul na konec přerušil. Jenže Madridští odevzdali míč jen soupeři.
     
    71
    U levé postranní čáry se o balon dlouho hlásil Karim Benzema, který ho také dostal. Ovšem nepohlídal si své postavení, a tak jeho snažení zastavuje praporek pomezního rozhodčího.
     
    70
    Trenér Barcelony reaguje na předvedenou hru a také on mění taktiku, když na zelený pažit poslal dalšího bránícího hráče. Real je ale opět nastěhován na útočné polovině, kde kombinuje.
     
    69
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Nélson Semedo.
     
    68
    Na pravé straně se rozeběhl střídající Lucas Vázquez, který na malém vápnu našel naskakujícího francouzského útočníka. Ovšem Karim Benzema šanci na vyrovnání odmítl, když jeho hlavička šla jen nad břevno.
     
    67
    Barcelona rozehrála další standardní situaci od rohového praporku. Pro centr si došel Thibaut Courtois, a tak se Madridští ženou za vyrovnáním.
     
    66
    Madridští už nemají na co čekat, a tak se v jejich obraně otevírají okénka. Za balonem sprintoval Luis Suárez, jenž už byl v šestnáctce přichystaný vystřelit. Ovšem Casemiro mu balon za minutu dvanáct ukopl.
     
    65
    Philippe Coutinho našel v šestnáctce spoluhráče, který z voleje vypálil. Jenže do cesty se mu postavil Sergio Ramos, od něhož balon putoval těsně vedle levé tyče branky Realu.
     
    64
    Utkání má ve druhém poločase spád i díky tomu, že Real Mardir začal více držet míč a dostává se do šancí. Ovšem nyní se hostující celek musí bránit, jelikož vlevo úřaduje Philippe Coutinho.
     
    63
    Tak to byla další šance hostujícího celku! Kolmou přihrávku do šestnáctky dostal Isco, jenž mohl jít do zakončení, ale ještě předtím je pískán ofsajd. Podle opakovaného záběru pomezní sudí rozhodl správně.
    61. Luis Suárez (BAR)
     
    61
    Ivan Rakitić poslal do vápna nadýchaný centr, který někdo z domácích hráčů vrátil před branku. Tam byl připravený Luis Suárez, který dostal balon za sebe, ale stejně trefil alespoň pravou tyč.
     
    60
    Na tahu je po delší době opět Barcelona, která už byla v šestnáctce, ale na levé straně o míč přišla. Ovšem Katalánci dál kombinují a hledají cestu do vápna Realu.
     
    56
    Jenže z centru od rohového praporku si hosté nic nevypracovali. Bílý balet ale i nadále kombinuje na polovině soupeře.
     
    55
    Do šestnáctky se z levé strany hnal Karim Benzema, který obráncům motel hlavu. Ovšem jeho přihrávka byla sražená na rohový kop. Real Madrid utahuje šrouby a chce vyrovnat.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Gareth Bale (Real Madrid CF), který zezadu podrazil soupeře. Hlavní rozhodčí neměl jinou možnost, než hráče potrestat.
     
    52
    Madridští jsou při chuti a opět kombinovali, jenže o míč rychle přišli. Do útoku se hnal Luis Suárez, který vybojoval pro svoje mužstvo rohový kop.
    50. MARCELO - 2:1
     
    50
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real roztáhl hru na Isca, který se vydal do šestnáctky odkud našel se štěstím MARCELA. Krajní obránce Madridu si míč zpracoval na prsa a poté zakončil. Jeho pokus skončil v brance a utkání se nám zdramatizuje. Asistence: Isco.
     
    50
    Hned v úvodních minutách registrujeme změnu a to ve hře Barcelony. Ta soupeře už vysoko nenapadá a Real se tak lépe usazuje na její polovině.
     
    49
    Dlouhý pas z vlastní poloviny vymyslel Nacho Fernández, ovšem balon byl na francouzského útočníka příliš dlouhý, a tak si pro něj vyběhl Marc-André ter Stegen.
     
    48
    Madridští už kombinovali na polovině soupeře, ale u postranní čáry o míč přišli. Ovšem ani Barcelona balon dlouho neudržela. Navíc se ho zmocnil Sergio Ramos, a tak se na Camp Nou opět píská.
     
    47
    Ještě na konci šestačtyřicáté minuty se zpoza vápna rozhodl vypálit Ivan Rakitić, jehož slabý pokus po zemi zamířil hodně vedle branky. Chorvatský záložník se spoluhráčům omlouvá, protože pozici neměl připravenou.
     
    46
    Hned od úvodních minut druhého poločasu mění Real taktiku. Hlavní rozhodčí už zahájil pokračování zápasu, jako první se míče dotkl Luis Suárez.
     
    46
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Raphaël Varane, přichází Lucas Vázquez.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Oba celky se vracejí na zelený pažit. Za několik málo okamžiků budeme pokračovat druhým poločasem.
    Slova nejsou potřeba, oslavy střelců Barcelony

     
    Úvodní poločas je u konce a Barcelona jde zaslouženě spokojenější do kabiny. Katalánci využili dvě akce, ale musíme přiznat, že jejich vedení je zasloužené. Real směrem do útoku téměř neexistuje a dalším jeho problémem je, že neudrží míč. Do hry se téměř nedostává mozek Madridu Luka Modrić. Pokud chce Bílý balet s utkáním ještě něco udělat, musí ve druhé pětačtyřicetiminutovce hodně zabrat, protože v úvodní části ho Barcelona jednoznačně přehrávala.

    Střely na branku: 3:3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ovšem přímý kop byl špatně rozehrán a Barcelona mohla jít do otevřené obrany. Jenže Luis Suárez místo přihrávky zvolil něco ve stylu nepřesného zakončení.
     
    45
    Po pravé straně se pokusil do šestnáctky dostat Isco, ovšem dle rozhodčího byl faulován. Bílý balet bude rozehrávat standardní situaci, ze které by potřeboval vsítit branku.
     
    43
    Z pravé strany odcentroval Luis Suárez, míč z jeho kopačky našel ve vápně osamoceného Philippea Coutinha. Jenže jeho hlavička za moc nestála, a tak Real otáčí hru.
     
    43
    Standardní situaci rozehrál Rafinha, který se pokusil najít centrem spoluhráče. Ovšem nejvýše se ve vzduchu vyšrouboval Sergio Ramos.
     
    41
    Katalánci se nikam už neženou, což je pochopitelné. Domácí celek začne kombinaci až u německého brankáře. Po chvilce mohla jít Barcelona do otevřené obrany, ale přihrávka na Jordiho Albu byla příliš dlouhá.
     
    40
    Do konce normální hrací doby prvního poločasu schází pět minut. Barcelona se opět ubytovala na polovině soupeře, kde si faul chtěl vymodlit Sergi Roberto. Hlavní rozhodčí rozpažuje a zvedá z trávníku domácího hráče.
     
    39
    V krátkém sledu tu máme další potrestání. Ještě na polovině soupeře dostává žlutou kartu Nacho Fernández (Real Madrid CF). Ten byl pozdě v souboji se soupeřem, a tak ho šlapákem dohrál.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Ivan Rakitić (FC Barcelona), jenž je prvním potrestaným hráčem napínavého utkání.
     
    37
    Barcelona nejčastěji útočí podél levé postranní čáry, kde má hodně prostoru Jordi Alba. Ovšem tentokrát to Real přečetl, alespoň na chvilku, protože se míč nalevo vrátil. Centr mířil před branku, kde byl Luis Suárez, ale míč nezasáhl.
     
    36
    Na hranici šestnáctky šel za balonem Gareth Bale, který to měl ale na dlouhou nohu, a tak poslal k zemi Gerarda Piquého. Další akce Reaulu je u konce a hra se přesouvá.
     
    35
    Madridští už byli na polovině soupeře, ale místo útočné akce couvají na vlastní polovinu. Real ale opět přešel půlící čáru a vynutil si faul soupeře.
     
    33
    Centr od levého rohového praporku odhlavičkovala hostující obrana, ale míč se do šestnáctky rychle vrátil. Celou akci přerušil až belgický brankář, jenž si pro míč doběhl.
     
    32
    Real nyní čeká pořádná šichta, protože si troufám říct, že Bílý balet začátek zápasu vůbec nezachytil. Další akci soupeře zastavil Casemiro, jenž poslal balon na rohový kop.
    30. Luis SUÁREZ - 2:0
     
    30
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Sám faulovaný LUIS SUÁREZ pokutový kop proměňuje. Jeho střela zamířila přesně k levé tyči, kam šel také Thibaut Courtois, jenž na balon nedosáhl.
     
    29
    Hlavní rozhodčí běží k monitoru, aby se na celou situaci podíval. Bude z toho pokutový kop!
    28. Zákrok, po kterém se píská pokutový kop
     
    28
    Na levé straně dostal hodně prostoru Jordi Alba, ovšem po souboji v šestnáctce upadl Luis Suárez. Raphaël Varane totiž kopl domácího útočníka do lýtka a nyní je na řadě video!
     
    27
    Z dobrých třiceti metrů se do míče opřel hostující kapitán. Jeho pokus dlouho letěl a mířil doprostřed branky, kde se Marc-André ter Stegen nenechal překvapit.
     
    26
    Ovšem hráči v bílých dresech opustili sami útočnou polovinu. Navíc přihrávku na levou stranu zastavuje hvizd sudího. Marcelo se totiž nacházel v ofsajdu.
     
    25
    Madridští nejsou ve své kůži a v utkání se zatím trápí. Přihrávka musela jít až na belgického brankáře, který Realu pomohl s rozehrávkou. Bílý balet už kombinuje na polovině soupeře a hledá recept na to, jak překonat organizovanou obranu.
     
    24
    Marcelo chtěl udělat kličku doprostřed hřiště, ale ta mu nevyšla, a tak pustil k míči Barcelonu. Katalánci kombinují už na polovině soupeře a snaží se přejít k brance.
     
    23
    Barcelona napadá rozehrávku soupeře hodně vysoko a Real s tím měl chviličku potíže. Bílý balet se z toho dostal po pravé straně, ale centr Nacha Fernándeze byl zablokovaný. Hosté budou alespoň vhazovat.
     
    22
    Domácí celek opět útočil po levé straně, ale tentokrát se Jordi Alba přes svého strážce nedostal. Jenže Real opět neudržel míč příliš dlouho a bude se muset opět bránit.
     
    21
    Na hranici šestnáctky byl faulován Gareth Bale, ale hlavní sudí byl jiného názoru a hru nechal plynout dál. Vybral si až faul na Rafinhu. Barcelona opět uklidňuje hru a může kombinovat.
    20. Thibaut Courtois (REA)
     
    20
    Po špatném odkopu se Barcelona dostala ke střele. Pokus letěl do pravé části branky, ovšem belgický brankář ve službách Realu se vyznamenal a míč vyrazil.
     
    19
    Devatenáct minut je minulostí a ve vedení je Barcelona. Hlavní důvod je asi v tom, že Real neudrží míč a navíc na pravé straně obrany hoří jako papír.
     
    18
    V souboji se Sergiem Ramosem upadl Luis Suárez, což se domácímu publiku vůbec nelíbí. Na hostujícího kapitána se od úvodních minut píská.
     
    17
    Z velké dálky se do míče opřel krajní obránce Marcelo, jehož pokus zamířil jed doprostřed brány. Tam stál už připravený Marc-André ter Stegen, a tak bude útočit domácí celek.
     
    16
    Aktéři úvodního gólu si míč na levé straně opět vyměnili. Jenže Philippe Coutinho krajního obránce Barcelony znovu nenašel. Hra se otáčí a do útoku jde Real Madrid.
     
    15
    Katalánci jsou stále u balonu a kombinují na polovině soupeře. Jenže dostat se k brance nemohou. Real se dobře přesouvá a čeká na špatnou přihrávku, ta zatím nepřichází.
     
    14
    Z první šance Barcelona udeřila a nyní se jí bude jistě hrát mnohem lépe. Domácí celek nikam nespěchá a kombinuje na vlastní polovině hrací plochy.
     
    13
    Barcelona cítí, že po levé straně to půjde. Tentokrát si do tohoto prostoru naběhl Philippe Coutinho, jenž si navedl míč na střed, odkud vystřelil jen do bránícího hráče.
    11. Philippe COUTINHO - 1:0
     
    11
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Hostující obrana byla hodně rozhozená a poprvé inkasuje! Na levé straně se opět rozeběhl Jordi Alba, jenž zvedl hlavu a poslal míč do druhé vlny. Tam si nabíhal PHILIPPE COUTINHO, jehož pokus do pravého spodního rohu slavil úspěch. Asistence: Jordi Alba.
     
    10
    Svou klasickou kombinaci nám předvádějí domácí hráči. Ti se snaží vylákat Real z bloku, což se podařilo, ale Barcelona odcouvala až na vlastní polovinu.
     
    9
    Na levé straně hrací plochy dostal hodně prostoru Jordi Alba, který se pokusil centrem najít na hranici vápna spoluhráče, ale jeho úmysl přečetl Casemiro, jenž míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    8
    Marcelo získal u postranní čáry, který mířil na rozběhnutého Garetha Balea. Jeho centr našel připraveného francouzského útočníka. Ovšem Karim Benzema byl v záklonu, a tak jeho zakončení šlo jen nad bránu.
     
    7
    Domácí celek kombinoval na vlastní polovině, ovšem k míči se dostal Ivan Rakitić. Jeho pas na levou stranu byl nepřesný, a tak je u míče Bílý balet.
     
    6
    Z levé strany se k centru dostal Philippe Coutinho, ovšem míč z jeho kopačky skončil u hostujícího brankáře. Real opět balon dlouho neudržel a poté si nedovoleně počínal Sergio Ramos. Hostující kapitán hned dostává od hlavního rozhodčího napomenutí.
     
    5
    Madridští jsou znovu u balonu, jenže se s ním nachází na vlastní polovině. Dlouhý pas dopředu, ale získala Barcelona, která se kombinačně posouvá k brance soupeře.
     
    4
    Katalánci to přehnali s napadáním a dopustili se faulu. Real již rozehrál, ovšem dlouhý pas za obranu skončil až u německého gólmana. Zatím se hraje hodně opatrně.
     
    3
    FC Barcelona do dnešního utkání nastoupila v modročervených pruhovaných dresech, naopak Bílý balet zvolil barvu, kterou je označen v přezdívce. Vraťme se na zelený pažit, kde je u míče Thibaut Courtois.
     
    2
    Po kombinaci na levé straně si za obranu naběhl Karim Benzema, jenž si nepohlídal ofsajdové postavení. K balonu se vrací Barcelona, ale centr z levé strany skončil až za postranní čárou.
     
    1
    Utkání, na které čekala celá Evropa bylo zahájené. Jako první se míče dotkl Karim Benzema. Real Madrid mohl začít jako první na balonu, ale ten rychle získala Barcelona.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Přivítání kapitánů
     
    Oba celky se srovnaly v útrobách stadionu a za malou chvíli je pan Sánchez se svými kolegy přivede na zelený pažit. Následovat bude podání rukou a poté už bude vše směřovat k zahájení zápasu.
     
    Deset minut do začátku zápasu, na který čeká celá Evropa, ale nejvíce se těší fanoušci Barcelony a Realu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets (C), Arthur – Rafinha, L. Suárez, Coutinho.
    Náhradníci: Cillessen – Semedo, O. Dembèlé, Malcom, Munir, Arturo Vidal, Brandáriz.

    Real Madrid CF: Courtois – Nacho Fernández, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Isco.
    Náhradníci: Navas – Díaz, Valverde, L. Vázquez, Odriozola Arzallus, Asensio, D. Ceballos.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabanero, Gallego.
    Pohled na Camp Nou

     
    Ještě jednou vás vítám u zápasu, který očekává celé Španělsko a možná i celá Evropa. Duel startuje zhruba za čtyřicet minut a již jsou známy sestavy, které si za pár okamžiků představíme. Naším podrobným přenosem vás provede Michal Luxa. Doufám, že se budete dobře bavit, a že uvidíme pěknou podívanou.
     
    "Čím více je Real zraněný, tím je nebezpečnější," přesně to tvrdí kouč Barcelony Ernesto Valverde. Prezident Josep Maria Bartomeu sdělil, že jej podrží. Valverde má dle dostupných informací smlouvu v Barceloně na tuto a ještě další sezonu.

    Média spekulovala také o tom, že by se Neymar mohl vrátit do Barcelony z PSG. I to však Bartomeu popřel a dodal, že ze strany španělského klubu nedošlo k žádnému kontaktu s hráčem.

    Domácí vstupují do dnešního zápasu v pozici mírného favorita. V posledním ligovém kole porazili před svými fanoušky Sevillu v souboji o první místo. Následně nezaváhali v Lize mistrů na Camp Nou s Interem Milán.

    Jak už bylo řečeno, tak vinou zlomené ruky bude chybět Lionel Messi. Jeho absence je odhadovaná zhruba na tři týdny. K dispozici nebude ani letošní mistr světa Umtiti či bronzový medailista z ruského světového šampionátu Vermaelen.
    Bohužel už se tohoto souboje nedočkáme

     
    Real Madrid zažívá po odchodu Cristiana Ronalda hodně špatný vstup do sezony. V devíti ligových kolech nasbíral pouhých čtrnáct bodů. V posledních dvou případech prohrál na hřišti Alavésu 0:1 a doma s Levante poměrem 1:2, když prohrával 0:2. Navíc v týdnu nebyl jeho výkon proti Plzni v rámci základní skupiny Champions League vůbec ideální. Jak asi víte, tak Západočeši podlehli španělskému gigantovi 1:2 a neměli zase až tak daleko k senzačnímu bodu.

    Po konci Zidana se pod jeho nástupcem Lopeteguim pořádně houpá židle. A dokonce se říká, že majitel Realu byl při zmiňovaném duelu s Plzní tak naštvaný, že jej chtěl okamžitě vyhodit. Mezi jeho možnými nástupci jsou skloňovaná jména jako Conte, Scolari či Guti.

    Spekuluje se také o příchodu švédské hvězdy Zlatana Ibrahimoviče. Ten v Evropě působil v PSG či Manchesteru United. Již brzy se momentálně zaměstnanec Los Angles Galaxy stane volným hráčem. V současnosti je sedmatřicetiletý Švéd druhým nejlepším střelcem Major League Soccer, když zapsal dvaadvacet přesných zásahů na své konto.
     
    Po zranění Lionela Messiho je jisté, že poprvé od roku 2007 nenastoupí v El Clasicu jeden z dvojice Messi – Cristiano Ronaldo.
     
    Real Madrid neprohrál na Camp Nou již více než 1 300 dní. Naposledy se tak stalo ještě v době, kdy Bílý balet trénoval Carlo Ancelotti.
     
    Delegace
    Hlavní rozhodčí = José Sánchez
    První asistent = Raúl Cabanero
    Druhý asistent = José Gallego
    Čtvrtý sudí = Jorge Díaz
    Poslední čtyři zápasy na Camp Nou

     
    Vzájemné zápasy
    BAR – RM 2:2, španělská liga
    RM – BAR 0:3, španělská liga
    RM - BAR 2:0, Španělský Superpohár
    BAR – RM 1:3, Španělský Superpohár
    RM – BAR 2:3, International Cup 2017
     
    Nominace Barcelony na zápas
    Ter Stegen, Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Coutinho, Arthur, Suárez, O. Dembélé, Rafinha, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Munir, S. Roberto, Vidal, Samper.
    Nominace Realu na zápas. Zdroj: Twitter Realu Madrid

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Michal Luxa

    Branky: 11. Coutinho (Alba), 30. L. Suárez (pen.), 75. L. Suárez (Roberto), 83. L. Suárez (Roberto), 87. Arturo Vidal (O. Dembèlé) – 50. Marcelo (Isco)

    Karty:   38. Rakitić (BAR), 77. L. Suárez (BAR) – 39. Nacho Fernández (REA), 53. Bale (REA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:14.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets (C), Arthur (84. Arturo Vidal) – Rafinha (69. Semedo), L. Suárez, Coutinho (74. O. Dembèlé).
    Náhradníci: Cillessen – Semedo, O. Dembèlé, Malcom, Munir, Arturo Vidal, Brandáriz.

    Real Madrid: Courtois – Nacho Fernández, Varane (46. L. Vázquez), Ramos (C), Marcelo (81. Díaz) – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale (77. Asensio), Benzema, Isco.
    Náhradníci: Navas – Díaz, Valverde, L. Vázquez, Odriozola Arzallus, Asensio, D. Ceballos.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabanero, Gallego
    thejrc.org