Obří slalom mužů, 1. kolo, Sölden (zruš.) | Obří slalom mužů, 2. kolo, Sölden (zruš.)
zrušeno
SP - obří slalom mužů, 1. kolo, Sölden

Neděle 28.10.2018, 10:00 • Sölden (Rakousko) • Sjezdové lyžování
     
    Mužský závod byl zrušen, původně sice pořadatelé zkusili odklad prvního kola o hodinu na 11:00, ale podmínky v Söldenu dnes závodění nepřály. Na vině je, stejně jako loni, silný vítr, který zvedal do vzduchu čerstvě napadlý sníh, kterého přes noc v Söldenu nasněžilo až půl metru. (10:16:07)
     
    Na start závodu se postaví také český závodník Ondřej Berndt. Slovensko budou reprezentovat Adam Žampa, Andreas Žampa a Matej Prieložný.
     
    I letos se dá očekávat, že Světový pohár v alpském lyžování mužů bude především rakousko-norským soubojem mezi Hirscherem a Kristoffersenem, kteří nebudou chybět ani na startu závodu v Söldenu. Loni se na tomto svahu kvůli silnému větru nezávodilo.
     
    Uplynulou sezonu Světového poháru ovládl se ziskem 1620 bodů Rakušan Marcel Hirscher. Druhý skončil Nor Henrik Kristoffersen se ziskem 1285 bodů. Souboj Hirschera s Kristoffersenem doprovázel i závody v obřím slalomu a i v této disciplíně byl nakonec úspěšnější rakouský závodník.

    Tomu se navíc podařilo vyhrát hned šest obřích slalomů, zatímco Kristoffersen netriumfoval ani jednou. Čtyřikrát však obsadil druhou příčku.
     
    Po sobotním obřím slalomu žen se na svahu v Söldenu bude konat stejná disciplína, akorát v mužském podání. Otevírací závod Světového poháru, který si po tomto vystoupení vezme ještě na další tři týdny pauzu, absolvuje celkem 83 závodníků.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Jan Vojkůvka

    bahis siteleri