Manchester City – Fulham 2:0 (kon.)
konec
Manchester City
2:0 (1:0)
Fulham FC
Čtvrtek 01.11.2018, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Anglický Ligový pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Vítám vás u osmifinále anglického Ligového poháru, v němž se představí Manchester City a Fulham FC.
     
    Pro Citizens je to druhé utkání v anglickém Ligovém poháru, když v tom předchozím na domácí půdě vyřadilo Oxford v poměru 3:0. Naopak Fulham už odehraje ve vyřazovací soutěži třetí utkání. Nejprve si musel poradit s Exeterem (2:0) a poté i s Millwall (3:1). Oba celky se letos již letos utkaly a z vítězství na ligové scéně se radovalo City, které nasázelo soupeři tři branky, naopak žádný neinkasovalo. Hostující celek naposledy zvítězil na týmem z Manchesteru v dubnu 2009.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Muric – Danilo, Kompany (C), Stones, Zinčenko – De Bruyne, Delph, Foden – Sané, Jesus, Díaz
    Náhradníci: Ederson – Agüero, Gomes, Mahríz, Bernardo Silva, Sterling, Walker

    Fulham FC: Rico – Fosu-Mensah, Odoi, Ream, R. Sessegnon – Cairney (C), Zambo, Seri – Vietto, Mitrović, Schürrle
    Náhradníci: Fabrício – Ayité, de la Torre, Christie, Le Marchard, Mawson, S. Sessegnon

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, Child.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu jsme se dočkali úvodního zakončení, které obstaral domácí De Bruyne. Jeho velice pohotová rána skončila v rukavicích Rica.
     
    4
    Fulham chtěl vyvézt míč podél autové čáry, nicméně Sessegnon nakonec nepřetlačil Díaze. Citizens tak obstarají autové vhazování, které si bere na starost Danilo.
     
    5
    Posléze to De Bruyne zkoušel překvapivým přenesením hry na pravou stranu, s čímž ale počítal pozorný Ream, který založil rychlou protiakci.
     
    6
    Fosu-Mensah táhl míč po pravém křídle, nicméně nakonec nepřešel přes Zinčenka, který navíc vybojoval autové vhazování, o které se postaral sám.
     
    7
    Díaz z první přeposlal na pravou stranu De Bruynemu, který to zkoušel další střelou. I tentokráte zasáhl Rico, který neměl ani s tímto pokusem sebemenší potíže.
     
    8
    Sané dokázal obrat Vietta o míč, následně se centrovaný míč snášel k Jesusovi, kterého na poslední chvíli dokázal obrat o hrací předmět Odoi.
     
    9
    Posléze se Sané dostal k míči u hranice pokutového území, kde ho ale obklopila smečka protihráčů, která nakonec obrala domácího křídelníka o balón.
     
    10
    Domácí jsou hned od úvodu nesmírně při chuti. Sané se tentokráte natlačil do malého vápna, odkud se pokoušel najít De Bruyneho, před kterým zasáhl Ream.
     
    11
    Fulham je zatím směrem dopředu naprosto bezradný. Naopak to prudkou přihrávkou z vlastní poloviny zkoušel Stones, který ale nenašel Díaze.
     
    12
    Fosu-Mensah raději zahrál na jistotu k Ricovi, který si hodil míč na levačku a poté zkoušel najít Mitroviće, který ale neuspěl v osobním souboji proti Stonesovi.
     
    13
    Zinčenko vhazoval od levé autové čáry, posléze mu přispěchal na pomoc Jesus, který ale hlavičkoval opačným směrem, což ale v konečném součtu nevadilo.
     
    14
    Vše končí nedovoleným zákrokem, o který se postaral domácí křídelník Díaz, který fauloval Reama. Oné rozehrávky se chopí brankář Rico.
     
    15
    Jesus hezkým způsobem přenechal Zinčenkovi, který měl na centr z levé strany hodně prostoru. Jeho nabídka pravou nohou i přesto skončila u Rica.
     
    16
    Rico musel opět do akce, tentokráte to prudkou střelou zkoušel Díaz, který z úhlu protáhl španělského brankáře. Následovat bude rohový kop.
     
    17
    Posléze ještě Stones poslal do pokutového území centr, který se stal kořistí Odoie. Aby toho nebylo málo, tak hraničním zákrokem zasáhl Ream.
     
    18
    První zákrok také pro domácího brankáře, který neměl se střelou doprostřed branky problémy. Manchester City okamžitě peláší na druhou stranu.
     
    18
    Najednou si za obranu domácího celku sbíhal křídelník Schürrle, na kterého byla kolmice od Seriho příliš dlouhá. Citizens okamžitě kombinují.
     
    18
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Domácí se zaslouženě dostávají do vedení! Citizens se nakonec chopili dalšího rohového kopu, který byl zřejmě rozehrán cvičeným signálem. U vzdálenější tyče trochu šťastně zasahoval Kompany, který přiťukl BRAHIMU DÍAZOVI, jehož přízemní rána byla ztečována mimo dosah Rica.
    18. DÍAZ - 1:0
     
    20
    Hosté to nyní budou mít hodně složité, na venkovním hřišti totiž rychle prohrávají o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
     
    21
    Danilo se chopil autového vhazování z pravé strany. Manchester City to nakonec zkusil přenesením hry na Jesuse, po jehož přihrávce nedokázal patičkou zakončit Díaz.
     
    22
    Posléze se ještě z druhé vlny natlačil do šestnáctky Foden, jehož dělovka prosvištěla nad brankou. Bude z toho odkop od hostující svatyně.
     
    23
    Sané se s velkou lehkostí dostal až do velkého vápna, nakonec přihrával pod sebe na Delpha, kterému ale rána z první absolutně nesedla.
     
    24
    Stones nyní chyboval při rozehrávce, což přineslo akci soupeře. Nakonec to sám na sebe vzal Schürrle, jehož rána pravačkou skončila na noze Kompanyho.
     
    25
    Danilo si počkal na zpětnou přihrávkou od Díaze, načež se natlačil s míčem až do šestnáctky, odkud zhruba o metr minul bližší konstrukci hostující brány.
     
    26
    Manchester City hraje s velkou lehkostí. De Bruynemu se tentokráte nezdařil centr z levé strany, domácí šikula ale stačil ještě odražený míč doběhnout.
     
    27
    Na útočnou polovinu zavítal také Kompany, který si počkal na volný prostor k Fodenovi, jehož spolupráce se Saném nevedla k ničemu vážnějšímu.
     
    28
    Rico našel dalekonosným odkopem Mitroviće, který ale nedokázal uspět ve vzduchu. Fulham je opět bez balónu, soupeř podniká akci středem hrací plochy.
     
    29
    Domácí si vybojovali standardní situaci z přijatelné vzdálenosti. Nakonec to na sebe vzal De Bruyneho, jehož obstřel nakonec minul branku o metr.
     
    34
    Sessegnon se na levém křídle pokoušel odcentrovat přes Danila, který mu nechal v cestě nohu. Fulham se konečně dostal k souvislejší práci s míčem.
     
    35
    Posléze Schürrle přihrávkou pod sebe našel Mitroviće, jehož rána z otočky narazila do domácího kapitána Kompanyho. Hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    36
    Hezká akce domácích nakonec vedla na kopačku Saného, který se zjevil v tutové šanci. Prudká rána nakonec trestuhodně směřovala nad břevno.
     
    37
    Momentálně sledujeme fotbal nahoru a dolu. Delph se pokusil na pravé straně oslovit Díaze, který na jeho přihrávku nakonec nedosáhl. Mezitím ještě leží na hrací ploše Fosu-Mensah.
     
    38
    Mitrović šel do hlavičkového souboje s Delphem hodně důrazně, míč ho ale úplně přeletěl, což hrálo do karet Kompanymu, který rozjíždí další akci.
     
    39
    Také domácí se dopouštějí velké řady nepřesností. Sané si chtěl naběhnout na přihrávku do Jesuse, druhý jmenovaný ale mířil do rukavic brankáře Rica.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Manchester City to po kratší době opět zkusil po pravém křídle, kde operoval Díaz. Jediný střelec tohoto utkání raději otočil hru na druhou stranu.
     
    42
    Aktivní Sané si hodil míč na svojí silnější nohu, následně do něj vletěl Fosu-Mensah, za což si domácí vysloužili výhodu. De Bruyneho centr dokázal Rico vyrazit před sebe, kde se nikdo z hráčů Manchesteru City nenacházel.
     
    44
    S míčem si zahrál také domácí brankář Muric, který následně rozehrál po zemi do strany. Jeho kolegové se postupně přibližují k opačné šestnáctce.
     
    45
    Obrovská šance domácích! Díaz poslal míč na vedle stojícího De Bruyneho, který našel nikým nekrytého Fodena, jehož hlavička skončila těsně vedle brány.
    45. Foden hlavičkoval těsně vedle brány.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Chybná rozehrávka Fulhamu přinesla vyloženou šanci pro Jesuse, který se zbavil jednoho z protihráčů, následnou ránu ale poslal opět kousek vedle brány.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Díaz. Manchester City si hned od úvodních minut vytvořil obrovský tlak, který přinesl řadu střeleckých pokusů, které ale nebyly zrovna přesné. Doposud jediná změna skóre se uskutečnila po rohovém kopu, přičemž Díazovu tečoval do vlastní sítě jeden z protihráčů. Posléze se do hry začal zapojovat také Fulham, který ale nebyl zrovna dvakrát nebezpečný. Druhý poločas začne přibližně ve 21:49.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodních vteřinách se do pokutového území dostal Jesus, který ale místo střely hledal ještě spoluhráče, což bylo jednoznačně špatné řešení.
     
    49
    Nakonec z toho bude standardka pro domácí, a to z velice dobré pozice od branky. U míče se nachází obránce Danilo, možná to ale zkusí Zinčenko.
     
    50
    Byl to prvně jmenovaný, jehož střelu ještě přizvedla zeď nad branku španělského brankáře. Manchester City si vyzkouší rozehrávku rohového kopu.
     
    51
    Fulham se snad poprvé ve druhém poločase dostal k opačné šestnáctce, Mitrović se ale nedokázal s míčem dostat do palebné pozice.
     
    52
    Sané si naběhl na levou stranu, odkud centrovaným balónem našel Jesuse, kterému se ale zakončení nepovedlo. Rico byl tentokráte bez práce.
     
    53
    Hodně zariskoval Ream, který nakonec dokázal konstruktivně rozehrát. Blízko zisku míče byl napadající Jesus, jenž nakonec o kousek nedosáhl na balón.
     
    54
    Fulham musel bránit další útočnou akci soupeře. Zpoza pokutového území zkoušel vypálit De Bruyne, jehož technická navštívenka směřovala nad branku.
     
    55
    Hlavní sudí ponechal domácím výhodu, což jim mohlo hrát do karet. Průniková přihrávka směřovala na Fodena, kterému ale sjel míč z kopačky.
     
    56
    Ve středu hrací plochy nedokázal Mitrović ustrážit míč proti napadající smečce protihráči. K balónu se tak dostal Sané, který ale nevybojoval ani roh.
     
    57
    Schürrle se chtěl vydat na útočnou polovinu, nicméně čistým způsobem ho odhodil od balónu Kompany. Posléze se Fulham přeci jenom usadil na útočné polovině.
     
    58
    Jesus ukázal, jak má vypadat bránění z pozice hrotového útočníka. Domácí forvard se stáhl až ke svému rohovému praporku, kde dokázal ubránit Sessegnona.
     
    59
    Sané se opět prodral až do velkého vápna, kde ale nevymyslel nic moc závratného. Nakonec jeho slaboučký projektil skončil v rukavicích Rica.
     
    60
    Už se zdálo, že se Sessegnon dostane až do vápna, nicméně hraniční zákrok vytasil Danilo. O faul se nakonec nejednalo, hosté budou vhazovat.
     
    61
    Muric měl po delší době práci, neboť z velké vzdálenosti vypálil na bránu Schürrle. Domácí brankář měl nečekané problémy, které včas uhasil.
     
    62
    Nyní si pro zakončení zpoza pokutového území došel Díaz, který ale mířil přímo doprostřed branky, kde se pochopitelně nacházel brankář Rico.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále jsme viděli jedinou branku. Fulham by měl zabrat, jeho herní projev stále není ideální.
     
    64
    Rychlá kombinace v oblasti středového kruhu nakonec přinesla roztažení na Schürrleho, jehož zpětná přihrávka prosvištěla pokutovým územím.
     
    65
    Už to vypadalo, že Sané poběží sám na bránu, jenomže už předtím hlavní sudí signalizoval faul, který způsobil právě německý rychlík ve službách Citizens.
     
    65
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Je tu druhá branka v hostující síti! Domácí rozjeli parádní akci, na jejíž konci byl Jesus, který ale napálil pouze vzdálenější konstrukci. To Manchesteru nemuselo vadit, jako první se k volnému míči dostal BRAHIM DÍAZ, který už dopravil hrací předmět do odkryté brány.
    65. DÍAZ - 2:0
     
    66
    Manchester City se pohodlným způsobem dostal na útočnou polovinu, tam ale Delph dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec si vybral vedle stojícího Fodena.
     
    67
    Fulham to bude mít hodně složité, nyní prohrává už o dvě branky. Domácí v poklidu kráčí za postupem, naopak soupeř stále čeká na první vyloženou šanci.
     
    68
    De Bruyne zrychlil akci přihrávkou na Díaze, který se ale nedokázal protlačit přes Sessegnona. Domácí si vyzkouší rozehrávku autového vhazování.
     
    69
    Vzápětí si německý záložník vyzkoušel rohový kop z pravé strany, na který se vyhoupl Stones, jehož hlavička trefila pouze dobře postaveného Zambu.
     
    69
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Tim Ream, přichází Maxime Le Marchand.
     
    74
    Fulham opět sáhl k nedovolenému zákroku kousek před pokutovým územím. De Bruyne si vezme na starost i tuto standardní situaci.
     
    75
    Tentokráte jsme sledovali střílenou nabídku, která ale prosvištěl nad hlavou Kompanyho. Rico nemusel zasahovat, nyní se postará o odkop od branky.
     
    76
    Citizens se dokonce dostali k dalšímu rohu, který nepřinesl žádné zakončení. K míči se ještě prodral De Bruyne, jenž neuspěl s přihrávkou na Saného.
     
    77
    Mitrović se hnal do nadějné příležitosti, avšak včas se vrátil pozorný Delph, který navíc sáhl k čistému zákroku, za což si vysloužil potlesk mírně zaplněného stadionu.
     
    78
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Brahim Díaz, přichází Rijád Mahríz.
     
    79
    Zinčenko si vyměnil míč s Jesusem, posléze druhý jmenovaný zkoušel prostrčit balón na Saného, což ale přečetl hustý blok hostujícího celku.
     
    80
    Fulham se zdržel na útočné polovině, kde se ale Seri nedokázal dostat přes domácí záložní řadu. Nakonec budeme sledovat odkop od branky Murice.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Vincent Kompany (Manchester City).
     
    81
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází André Schürrle, přichází Floyd Ayité.
     
    82
    Vietto dokázal zalepit neposedný míč, jeho střílená přihrávka směřovala do dobrého prostoru, avšak před brankou soupeře se nenacházel nikdo ze spoluhráčů.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Citizens stále vedou o dvě branky, což jim evidentně nestačí. Naopak Fulham by se nejraději viděl v šatně.
     
    84
    Na centr do šestnáctky si naskakoval Stones, který ale zamířil vysoko nad branku. Budeme svědky odkopu od branky, který pochopitelně obstará Rico.
     
    85
    Hosté se opět dostali na útočnou polovinu, kde se dostali k slibné kombinaci, která nakonec přinesla nepovedenou přihrávku od Le Marchanda.
     
    85
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Claudio Gomes.
     
    86
    Těžko říct, co stálo za střídáním De Bruyneho. Faktem je, že domácí záložník ulehl na zem, následně ale dokázal odejít po svých za postranní čáru.
     
    88
    Do kombinace svého celku se zapojil také Kompany, který rozjel rychlou souhru u postranní čáry. Posléze se míč dostal zpět na kopačku domácího kapitána.
     
    89
    U vzdálenější tyč byl zcela volný Sané, který si zřejmě ještě mohl míč zpracovat. Nakonec se jednalo o přímou střelu, která směřovala vedle brány.
     
    89
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Luciano Vietto, přichází Cyrus Christie.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Konečně slibnější akce od Fulhamu. Sessegnon přihrál pod sebe na volného Mitroviće, jehož nepovedená střela málem skončila u střídajícího Christieho.
     
    90+2
    Nakonec si hosté vybojovali rohový kop, který rozehráli nakrátko. Seri se přeci jenom dostal k centru, který poslal pouze do zad Mahríze.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Manchester City zvládl roli favorita tohoto zápasu, svého soupeře nakonec porazil poměrem 2:0. Citizens měli od úvodních vteřin výrazně navrch, do kabin se šlo pouze za jednobrankového vedení. Herní projev Fulhamu nebyl ideální ani ve druhém poločase, logicky tak přišel trest, který obstaral dnešní dvougólový střelec Díaz. Koncovka zápasu nabídla opět jednostrannou záležitost, neboť domácí i nadále kombinovali na útočné polovině soupeře, což jim plně stačilo k postupu.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 11:0. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:8. (22:37:28)

    David Suchý

    Branky: 18. Díaz, 65. Díaz

    Karty:   80. Kompany (MAC)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 11:0. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:8.
    Manchester City: Muric – Danilo, Kompany (C), Stones, Zinčenko – De Bruyne (85. Gomes), Delph, Foden – Sané, Jesus, Díaz (78. Mahríz)
    Náhradníci: Ederson – Agüero, Gomes, Mahríz, Bernardo Silva, Sterling, Walker

    Fulham FC: Rico – Fosu-Mensah, Odoi, Ream (69. Le Marchand), R. Sessegnon – Cairney (C), Zambo, Seri – Vietto (89. Christie), Mitrović, Schürrle (81. Ayité)
    Náhradníci: Fabrício – Ayité, de la Torre, Christie, Le Marchard, Mawson, S. Sessegnon

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, Child
    bahis siteleri