USA – Švédsko 8:2 (kon.) | Švýcarsko – Česko 1:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:5 (0:2, 0:0, 1:3)
Česko
Středa 07.11.2018, 19:00 • Buly Aréna Kravaře • Turnaj pěti (U18)
Partner:
     
    Je konec! Česká republika do osmnácti let zvládl první ostrou zkoušku, v dnešním utkání dokázala zdolat nevyzpytatelné Švýcarsko, které nakonec podlehlo poměrem 1:5. Česko dlouho dobu vedlo o dvě branky, další čtyři přesné trefy přišly až v úvodu třetí třetiny. Naše reprezentace sice jednou kapitulovala, avšak v poslední periodě odehrála velice pohlednou podívanou, která mohla přinést i další branky. Česko si tak připisuje úvodní vítězstvím, zítřejší utkání proti USA bude o poznání složitější. (21:07:29)
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Švýcarsko se ještě snaží s výsledkem něco udělat, avšak česká obrana předvádí velice solidní výkon, který bude potřeba i v zítřejším zápase.
     
    58:41
    Vyloučení v týmu Česko (Joel Salzgeber – 2 min., hrubost + 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Česko (David Tureček – 2 min., hrubost).
     
    58:41
    Šarvátka za českou brankou! Do pěstního souboje se pustili Tureček a Salzgeber. Většinu času měl navrch český mladík, kterého nakonec soupeř povalil na zem.
     
    58:20
    Po hodně dlouhé době jsme se dočkali kloudnějšího zakončení od Švýcarů. Od modré čáry to zkoušel Schmid, jehož nahození nakonec prosvištělo vedle brány.
     
    58:18
    Vyloučení v týmu Česko (Jaromír Pytlík – 2 min., hákování).
     
    57:47
    Poizl si sjel pro volný puk za branku, posléze se Rychlovský dostal až do útočného pásma, kde se ocitl na zemi. O nedovolený zákrok se tentokráte nejednalo.
     
    56:32
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Inaki Baragano – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Česko (Matouš Hrubec – 2 min., sekání).
     
    56:17
    Schweizer adresoval Salzgeberovi až příliš prudkou přihrávku, kterou druhý jmenovaný nedokázal převzít. Naopak se k nabídce před branku dostával Koffer, který ale vůbec nezakončil.
     
    55:47
    Náš dnešní soupeř nehraje vůbec dobře. Naopak jsme sledovali pohotové zakončení v podání Poizla, přičemž do dráhy letu střely strčil hokejku Ruppelt, od které se puk dostal do ochranné sítě.
     
    54:28
    Kofferovi se nyní nepodařilo "zalepit" těžkou přihrávku, což ale nemuselo tolik vadit. Soupeř totiž nedokázal ideálně založit akci, je z toho další zakázané uvolnění.
     
    53:17
    Naše reprezentace solidně zmáčkla soupeře, který pouze bránil. Nakonec to střelou z levého kruhu zkoušel Peterek, který svůj pokus nasměroval vedle svatyně.
     
    52:31
    Mužík to zkusil velice utajenou střelou, která div nepřekvapila Ruppelta. Švýcarský brankář měl nakonec velké štěstí, střela zápěstím prosvištěla kousek vedle vzdálenější konstrukce.
     
    51:32
    Ruppelt musel řešit ošemetnou situaci před svojí brankou, nakonec se mu podařilo úspěšně zasáhnout. Aby toho nebylo málo, tak jeho kolegové poslali puk přes všechny čáry.
     
    50:43
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Elia Schmid – 2 min., hrubost).
     
    50:43
    Rychlovský to zkoušel rychlostním způsobem po levé straně, jeho kroky vedly až před branku, kde ale fauloval jeden z protihráčů. Bude se opět vylučovat, znovu na švýcarské straně.
     
    50:17
    Peterek našel volného Homolu, který ještě akci vyšperkoval přihrávkou na Suhradu, jehož nahození neproletělo přes val protihráčů. Směrem dopředu to zkouší Švýcarsko.
     
    49:28
    Ven brány nyní musel brankář Pařík, který to zkoušel na jistotu podél mantinelu. Český strážce tyčí přitom upadl na led, žádné fatální následky to ale nemělo.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 43. Stoffel (Burkhalter) – 2. Pytlík (Mužík), 5. Prymula (Bernovský, Pšenička), 42. Čmiel (Pšenička), 45. Kučeřík (Volráb, Pytlík), 46. Bernovský (Mužík, Pšenička)


    Švýcarsko: Ruppelt (Wyss) – Delémont, Villa (A), Rubanik, Baragano, Schweizer, Landolt, Vouardoux – Stoffel (A), Burkhalter, Dähler – Knak (C), Salzgeber, Schmid – Baumann, Zimmermann, Andersson – Russo, Canova, Marchand
    Česko: Pařík (Škorpík) – Kučeřík (A), Volráb, Žůrek, Tureček, Poizl, Klodner, Homola, Suhrada – Beránek, Peterek, Raška – Rychlovský, Pytlík (A), Mužík (C) – Prymula, Bernovský, Pšenička – Hrubec, Čmiel, Koffer

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Lučan, Kis
    thejrc.org