USA – Švédsko 8:2 (kon.) | Švýcarsko – Česko 1:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:5 (0:2, 0:0, 1:3)
Česko
Středa 07.11.2018, 19:00 • Buly Aréna Kravaře • Turnaj pěti (U18)
Partner:
     
    Je konec! Česká republika do osmnácti let zvládl první ostrou zkoušku, v dnešním utkání dokázala zdolat nevyzpytatelné Švýcarsko, které nakonec podlehlo poměrem 1:5. Česko dlouho dobu vedlo o dvě branky, další čtyři přesné trefy přišly až v úvodu třetí třetiny. Naše reprezentace sice jednou kapitulovala, avšak v poslední periodě odehrála velice pohlednou podívanou, která mohla přinést i další branky. Česko si tak připisuje úvodní vítězstvím, zítřejší utkání proti USA bude o poznání složitější. (21:07:29)
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Švýcarsko se ještě snaží s výsledkem něco udělat, avšak česká obrana předvádí velice solidní výkon, který bude potřeba i v zítřejším zápase.
     
    58:41
    Vyloučení v týmu Česko (Joel Salzgeber – 2 min., hrubost + 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Česko (David Tureček – 2 min., hrubost).
     
    58:41
    Šarvátka za českou brankou! Do pěstního souboje se pustili Tureček a Salzgeber. Většinu času měl navrch český mladík, kterého nakonec soupeř povalil na zem.
     
    58:20
    Po hodně dlouhé době jsme se dočkali kloudnějšího zakončení od Švýcarů. Od modré čáry to zkoušel Schmid, jehož nahození nakonec prosvištělo vedle brány.
     
    58:18
    Vyloučení v týmu Česko (Jaromír Pytlík – 2 min., hákování).
     
    57:47
    Poizl si sjel pro volný puk za branku, posléze se Rychlovský dostal až do útočného pásma, kde se ocitl na zemi. O nedovolený zákrok se tentokráte nejednalo.
     
    56:32
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Inaki Baragano – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Česko (Matouš Hrubec – 2 min., sekání).
     
    56:17
    Schweizer adresoval Salzgeberovi až příliš prudkou přihrávku, kterou druhý jmenovaný nedokázal převzít. Naopak se k nabídce před branku dostával Koffer, který ale vůbec nezakončil.
     
    55:47
    Náš dnešní soupeř nehraje vůbec dobře. Naopak jsme sledovali pohotové zakončení v podání Poizla, přičemž do dráhy letu střely strčil hokejku Ruppelt, od které se puk dostal do ochranné sítě.
     
    54:28
    Kofferovi se nyní nepodařilo "zalepit" těžkou přihrávku, což ale nemuselo tolik vadit. Soupeř totiž nedokázal ideálně založit akci, je z toho další zakázané uvolnění.
     
    53:17
    Naše reprezentace solidně zmáčkla soupeře, který pouze bránil. Nakonec to střelou z levého kruhu zkoušel Peterek, který svůj pokus nasměroval vedle svatyně.
     
    52:31
    Mužík to zkusil velice utajenou střelou, která div nepřekvapila Ruppelta. Švýcarský brankář měl nakonec velké štěstí, střela zápěstím prosvištěla kousek vedle vzdálenější konstrukce.
     
    51:32
    Ruppelt musel řešit ošemetnou situaci před svojí brankou, nakonec se mu podařilo úspěšně zasáhnout. Aby toho nebylo málo, tak jeho kolegové poslali puk přes všechny čáry.
     
    50:43
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Elia Schmid – 2 min., hrubost).
     
    50:43
    Rychlovský to zkoušel rychlostním způsobem po levé straně, jeho kroky vedly až před branku, kde ale fauloval jeden z protihráčů. Bude se opět vylučovat, znovu na švýcarské straně.
     
    50:17
    Peterek našel volného Homolu, který ještě akci vyšperkoval přihrávkou na Suhradu, jehož nahození neproletělo přes val protihráčů. Směrem dopředu to zkouší Švýcarsko.
     
    49:28
    Ven brány nyní musel brankář Pařík, který to zkoušel na jistotu podél mantinelu. Český strážce tyčí přitom upadl na led, žádné fatální následky to ale nemělo.
     
    48:47
    Poizl ještě stačil odehrát puk před modrou čárou, posléze se u hrazení strhla menší mela, ze které vítězně odešla reprezentace Česka, která ale záhy přišla o hrací předmět.
     
    47:25
    Švýcarsko to zkoušelo nahozením za branku soupeře, což ale nepřineslo nic nebezpečného. Posléze u zadního mantinelu zabojoval Volráb, jenž navíc vyvezl puk do bezpečí.
    45:36 Jan BERNOVSKÝ - 1:5
     
    45:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Úvod třetí třetiny přináší další branku České republiky! Tentokráte se dostal k puku JAN BERNOVSKÝ, který si sjel před branku, odkud dokázal propálit Ruppelta, který ani tentokráte nepodržel svůj celek. Nutno dodat, že Česká republika využila další přesilovou hru, v dnešním utkání už druhou!
    Asistence: Radek Mužík, Ondřej Pšenička.
     
    45:03
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Mika Burkhalter – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    44:40 Radek KUČEŘÍK - 1:4
     
    44:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tu využitá přesilová hra! Volráb měl před modrou čárou trestuhodně dostatek prostoru na nahození, které se zprvu nejevilo jako nebezpečné. Ruppelt ale neudržel puk pod sebou, čehož využil RADEK KUČEŘÍK, který prostřelil švýcarského brankáře.
    Asistence: Ondřej Volráb, Jaromír Pytlík.
     
    44:25
    Okamžitě po vhazování to střelou zkoušel Mužík, jehož ránu dokázal Ruppelt zachytit do své lapačky. Ukázkový zákrok, po kterém se opět bude vhazovat v útočné třetině Česka.
     
    44:05
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Alessandro Villa – 2 min., krosček).
    42:54 Yves STOFFEL - 1:3
     
    42:54
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Záhy je tu kosmetické snížení v podání Švýcarska! Špatná rozehrávka našich hokejistů se odrazil k absolutně volnému YVESU STOFFELOVI, který se zjevil sám před brankářem. Střela zápěstím skončila u levé tyče, kam se Pařík marně natahoval.
    Asistence: Mika Burkhalter.
     
    42:13
    Už se opět pokračuje ve hře, problém na ledě se zdá být vyřešen. Posléze jsme sledovali další zvláštní moment, hokejka jednoho z hokejistů zůstala zaklíněna v mantinelu.
    41:58 Matouš ČMIEL - 0:3
     
    41:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka v síti Švýcarska! Naše reprezentace se usadila v útočném pásmu, posléze Poizl přihrál na pravou stranu, odkud to Pšenička zkoušel rutinním nahozením na bránu. Před Ruppeltem ještě střelu tečoval MATOUŠ ČMIEL, načež na změnu dráhy letu nedokázal švýcarský brankář reagovat.
    Asistence: Ondřej Pšenička.
     
    Momentálně se nehraje, neboť sudí odhalili menší problém s ledem za brankou Švýcarska.
     
    41:20
    Hned v úvodu se naše reprezentace dostala do slibného protiútoku, který ale nepřinesl žádné zakončení. Posléze se kotouč otřel o ochrannou síť, následovat bude vhazování před Ruppeltem.
     
    40:15
    Utkání nám vstoupilo do poslední třetiny, do které lépe vstoupili hráči Česka, kteří opět uspěli na vhazování. Postaral se o to dnes hodně aktivní Peterek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá třetina je u konce, žádné branky jsme se ale nedočkali. Druhé dějství nabídlo o poznání méně záživnější podívanou, rovněž jsme viděli velkou řadu nepřesností od obou celků. Mírně aktivnější bylo Švýcarsko, které ale neustále naráží na skvěle chytajícího Paříka, který zatím drží čisté konto. Naopak na druhé straně se naše reprezentace dostala jen k několika zajímavým šancím, které ale v Ruppeltově brance neskončily.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Pytlík nakonec za brankou přišel o kotouč, posléze ale zabojoval Prymula, který zkusil sám zakončit. Rána směřovala přesně do vyrážečky švýcarského brankáře.
     
    38:29
    Směrem dopředu to nyní Česku moc nejde. Raška si to sice namířil k modré čáře, posléz ale vázla komunikace s Peterkem, který nestihl dojet volný kotouč. Na druhé straně Stoffel prověřil Paříka.
     
    37:17
    Přetahovanou u levého mantinelu nakonec lépe zvládl Salzgeber, který ale neprošel do útočného pásma. Napravil to až jeho kolega Schmid, který v tuto chvíli bojuje o puk za brankou Paříka.
     
    36:28
    Hra je v tuto chvíli hodně chaotická, oba celky se nemohou dostat k slibnější kombinaci, která byl navíc směřovala do pásma opačného mužstva.
     
    35:30
    Z velké blízkosti mohl zakončovat Knak, kterého na poslední chvíli vyrušil jeden z protihráčů. Pařík si připsal další pohotový zákrok, který vyprodukoval Burkhalter.
     
    34:15
    Po delší době byl zaměstnán také český brankář, který si pokryl zakončení pod horní tyč. Posléze se hrací předmět odrazil ven z ledového kluziště.
     
    33:20
    Téměř ihned po vhazování to střelou zápěstím zkoušel Andersson, který mířil pouze doprostřed branky, kde se pochopitelně nacházel brankář Pařík.
     
    33:06
    Vyloučení v týmu Česko (Daniel Poizl – 2 min., podrážení).
     
    32:20
    Sledujeme celkem poklidnou pasáž tohoto utkání. Peterek se před malým momentem chtěl dostat za opačnou modrou čáru, avšak jeden z jeho kolegů byl v útočném pásmu dříve.
     
    30:10
    Ruppelt si připsal další velice snadný zákrok, který z levé strany posílal na bránu Pytlík. Tentýž hráč si i před několika vteřinami připsal střelecký pokus, opět zasahoval švýcarský brankář.
     
    29:14
    Po krátké době se naše reprezentace opět dostala kolem Ruppelta. Nakonec to Pytlík zkoušel obkroužením kolem branky, což zřejmě bylo špatné řešení slibné příležitosti.
     
    28:17
    Kučeřík prováhal ideální moment na dobré řešení, nakonec puk skončil v lapačce švýcarského brankáře. Nutno ještě připomenout, že Česko hraje vůbec první přesilovou hru v tomto utkání.
     
    27:38
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Ronny Dähler – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:14
    Za volným kotoučem směřoval Pytlík, který ale nic kloudného nevymyslel. Naopak byla jeho přihrávka zablokována zpět do středního pásma, kde se v tuto chvíli nachází Volráb.
     
    26:34
    Hezkým způsobem to před malým momentem provedl Schweizer, který si obhodil protihráče, následnou ránu golfákem poslal zhruba metr vedle Paříkovy svatyně.
     
    25:15
    Rubanik nahazoval puk podél mantinelu, vzápětí se k němu dostal jeho kolega Baragano, který na modré čáře nedokázal přejít přes Volrába.
     
    24:31
    Posléze se také Česko dostalo do útočného pásma. Překvapivě hodně prostoru měl kolem sebe Poizl, který trefil hrudník brankáře. Jeho formace se dostala k volnému puku, načež Pšenička orazítkoval pouze bližší tyč.
     
    23:40
    Česká reprezentace zvládla obě oslabení velice dobře, Pařík nemusel řešit nic ošemetného. Těsně po skončení přesilové hry Švýcarů se do slibné šance dostal Canova, který ale nepřekonal českého brankáře.
     
    23:10
    Až nyní se Švýcaři dostali k zakončení, od pravého kruhu to zkoušel Villa, jehož rána skončila ve výstroji Paříka, který okamžitě zalehl kotouč. Následovat bude vhazování po jeho levici.
     
    22:04
    Ač Švýcarsko hraje dvojnásobnou přesilovou hru, zatím se ale nedostali k ničemu nebezpečnějšímu. Naopak u mantinelu zasahoval Mužík, jenž alespoň trochu podržel kombinaci soupeře.
     
    21:17
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Rychlovský – 2 min., podrážení).
     
    21:10
    Dobré napadání Mužíka nakonec přineslo boj u zadního mantinelu, kde uspěl Schmid. Ten nahazoval puk už před červenou čáru, logicky následovalo zakázané uvolnění.
     
    20:06
    Vyloučení v týmu Česko (Radek Kučeřík – 2 min., napadení).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, kterou lépe zvládla naše reprezentace, jenž se dostala do velmi brzkého dvoubrankového vedení. Hned z první útočné akce uspěl Pytlík, posléze ho napodobil Prymula, který z velké blízkosti překonal Ruppelta. Posléze jsme sledovali festival plný vyložených šancí, avšak žádné další branky jsme se už nedočkali. Několik slibných zákroků si připsal také český brankář Pařík, který zatím podává spolehlivý výkon.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Česko opět pořádně sevřelo svého soupeře v jeho vlastním obranném pásmu. O pár vteřinek později se Baragano dostal k vyvezení kotouče, následovat ale ofsajd.
     
    18:10
    Ruppelt měl obrovské štěstí! Nejprve na něj nevyzrál Raška, poté zkoušel své štěstí Bernovský, který rovněž nepřekonal švýcarského strážce tyčí.
     
    17:24
    Kapitán Knak si to namířil do útočné třetiny, kde dlouho kroužil před brankou soupeře. Mezi kruhy byl ale pozorný Čmiel, který posléze rozjel akci svého celku.
     
    16:25
    Tureček se dokázal postavit před Landolta, který nastřelil pouze jeho pravou brusli. Česko to posléze zkoušelo po levém křídle, kde se Kofferovi nepodařilo natlačit přes Stoffela.
     
    15:47
    Prymula se snažil zachytit velice složitou přihrávku, což se mu nakonec nepodařilo. Je z toho zakázané uvolnění, hra se tak vrátí před Paříkovu svatyni.
     
    15:11
    Peterek to zkoušel ránou na přední tyč, s čímž počítal brankář Ruppelt, který se stačil včas přesunout. Následovalo vyhození z obranného pásma našeho soupeře.
     
    14:24
    Jeden ze Švýcarů protečoval puk k Ruppeltovi, který se tak zapojil do rozehrávky. Velmi dobře si v obraně počínal Volráb, který za sebe nepustil protihráče.
     
    13:33
    Suhrada si to z vlastního pásma namířil až k opačné modré čáře, odkud pouze nahazoval za branku soupeře, kde na příchod čerstvých sil čeká obránce Delemont.
     
    12:47
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Yves Stoffel – 2 min., hákování).
     
    12:47
    Raška se skvěle natlačil před brankáře, následně Stoffel musel tuto situaci hasit nedovoleným zákrok. Síly na ledě se tedy srovnají.
     
    12:20
    Vyloučení v týmu Česko (Patrik Prymula – 2 min., podrážení).
     
    12:05
    Sledujeme opravdu ofenzivní podívanou. Nejprve Ruppelt zasahoval proti dvěma střeleckým pokusům, naopak rychlý protiútok soupeře opět pokryl připravený Pařík, který posléze vychytal také Dahlera.
     
    11:21
    Ruppelt nyní nebyl vůbec jistý, poskakující kotouč z hole Beránka nakonec skončil vedle brány. Švýcarsko vyvezlo puk na druhou stranu, za bekhendové strany ale neuspěl Burkhalter.
     
    10:14
    Překvapivě dostatek prostoru měl kolem sebe Landolt, jehož tvrdá rána skončila v lapačce Paříka, který tentokráte měl odkrytý výhled. Vhazovat se bude po levici českého brankáře.
     
    09:31
    Na ledovou plochu zavítala třetí formace České republiky. Ta velmi dobře napadala rozehrávku soupeře, navíc na vlastní modré čáře vypíchl kotouč Poizl, který za sebe nepustil Anderssona.
     
    08:44
    Velice utajená střela putovala z hokejky Landolta, který nakonec mířil kousek vedle brány. Pařík měl velké štěstí, tuto střelu totiž do poslední chvíle vůbec neviděl.
     
    08:14
    Česko se ubránilo dalšímu útočnému výpadu soupeře, posléze Kučeřík vyhodil kotouč přes všechny čáry. Švýcaři na nic nečekali a okamžitě zavezli puk zpět.
     
    07:11
    Švýcarsku se přesilová hra moc nedaří, i přesto si Pařík připsal celkem důležitý zákrok. Ránou zápěstím to totiž zkoušel Delemont, který ale logicky neuspěl.
     
    06:32
    Vyloučení v týmu Česko (David Tureček – 2 min., sekání).
     
    05:41
    Ruppelt měl další složitou práci, nahození od Poizla nakonec dokázal zkrotit. Jednalo se o nedovolený zákrok, který švýcarský brankář uviděl na poslední chvíli.
    04:42 Patrik PRYMULA - 0:2
     
    04:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tu dvoubrankové vedení naší reprezentace! Obrovský podíl na této brance má aktivní Bernovský, který se od levého hrazení natlačil až před branku, kde oslovil lépe postaveného PATRIKA PRYMULU, který se z velké blízkosti nemýlil. Ruppelt byl v tomto případě bez šance, Česko se hodně rychle dostalo k vedení o dvě branky!
    Asistence: Jan Bernovský, Ondřej Pšenička.
     
    04:21
    Česká reprezentace se opět celkem poklidně dostala do útočného pásma, kde ale dlouho nevydržela. Na druhé straně operoval u mantinelu Zimmermann, který ale dorážel do betonu brankáře Paříka.
     
    03:31
    Raška tentokráte operoval za brankou, načež bekhendem hledal volnějšího Pytlíka, který tentokráte neuspěl. Posléze Ruppelt zasahoval proti svižné ráně v podání Beránka.
     
    02:14
    Ruppelt si nyní připsal další zákrok, tentokráte se s pukem do útočné třetiny dostal Hrubec, který to zkoušel z velkého úhlu. Švýcarský brankář raději vyrážel do strany na Delemonta.
    01:12 Jaromír PYTLÍK - 0:1
     
    01:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla hodně rychlá branka tohoto zápasu! První útočný výpad Česka znamenal rychlý protiútok, který po pravém křídle táhl Mužík, jehož prostrčení našlo JAROMÍRA PYTLÍKA. Ten se zbavil napadajícího protihráče a poté střelou švihem překonal Ruppelta.
    Asistence: Radek Mužík.
     
    00:10
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro naší reprezentaci, konkrétněji to byl Peterek, který uspěl na buly. Švýcarsko ale rychle zavezlo puk do útočné třetiny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Stadionem zní hymny obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Ruppelt (Wyss) – Delémont, Villa (A), Rubanik, Baragano, Schweizer, Landolt, Vouardoux – Stoffel (A), Burkhalter, Dähler – Knak (C), Salzgeber, Schmid – Baumann, Zimmermann, Andersson – Russo, Canova, Marchand

    Česko: Pařík (Škorpík) – Kučeřík (A), Volráb, Žůrek, Tureček, Poizl, Klodner, Homola, Suhrada – Beránek, Peterek, Raška – Rychlovský, Pytlík (A), Mužík (C) – Prymula, Bernovský, Pšenička – Hrubec, Čmiel, Koffer

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Lučan, Kis.
     
    Zahájí čeští mladíci turnaj v Kravařích vítězně? Uvidíme od 19 hodin, kdy duel se Švýcarskem odstartuje.
     
    Koho na akci čeští trenéři nominovali? Projděte si nominaci naší osmnáctky:

    Brankáři:
    Jan Škorpík (Sparta Praha), Lukáš Pařík (Liberec), Luboš Novotný (Kladno).

    Obránci:
    Radek Kučeřík, Jan Mlčák (oba Kometa Brno), Jan Klodner, Daniel Poizl (oba Žďár nad Sázavou), David Tureček (Karlovy Vary), David Homola (Třinec), Jakub Žůrek (Liberec), Jiří Suhrada (Lahti, Finsko), Ondřej Volráb (Kladno).

    Útočníci:
    Ondřej Pšenička, Patrik Prymula (oba Sparta Praha), Jonáš Peterek, Adam Raška, Matouš Čmiel (všichni Třinec), Jaromír Pytlík, Jan Bernovský (oba Vítkovice), Jakub Rychlovský (Liberec), Radek Mužík (Luleå, Švédsko), Filip Koffer (Pardubice), Martin Beránek, Jakub Čížek, Matouš Hrubec (všichni České Budějovice).
     
    Čeští hokejisté chtějí doma uspět. Vždyť v Kravařích před třemi roky, kdy se na ledě Buly Arény proháněli třeba Auston Matthews, Troy Terry či synové slavných hokejistů Eetu Selänne a Matthew Tkachuk, předvedli parádní výkon. Turnaj si kromě desítek zámořských skautů oblíbili i fanoušci, kteří českému výběru vždy dokázali vytvořit výbornou kulisu.

    Národní tým do 18 čeká náročná zkouška. Postupně se střetne se Švýcary, Američany, Finy a Švédy. „Takhle náročné zápasy vítáme, protože jenom v nich se ukáže, kdo má na to hrát mezinárodní hokej. V domácích soutěžích se někteří hráči jeví slibně, jenže nejsou vystaveni maximální konkurenci. V Kravařích tu možnost nyní máme. Pro nás jde stále o přípravnou akci, ale chceme uspět,“ řekl kouč českého výběru Alois Hadamczik v rozhovoru pro server hokej.cz.
     
    Švýcarsko dorazilo do Česka s tímto výběrem.

    Brankáři:
    Siro Nicola Wyss (Bern), Sascha Ruppelt (Curych).

    Obránci:
    Inaki Baragano, Nathan Vouardoux (oba Lausanne), Noah Delémont, Maxime Schweizer (oba Biel-Bienne), Silvan Landolt (Curych), Denys Rubanik (Davos), Alessandro Villa (Lugano).

    Útočníci:
    Johan Andersson, Lionel Marchand, Adrian Zimmermann (všichni Curych), David Baumann, Simon Knak, Elia Schmid (všichni Kloten), Mika Burkhalter, Ronny Dähler, Noah Fuss (všichni Bern), Jannik Canova, Nino Russo (oba Davos), Joel Salzgeber (Langnau), Yves Stoffel (Zug).
     
    Česká osmnáctka na úvod kravařského turnaje změří síly s houževnatými Švýcary.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 43. Stoffel (Burkhalter) – 2. Pytlík (Mužík), 5. Prymula (Bernovský, Pšenička), 42. Čmiel (Pšenička), 45. Kučeřík (Volráb, Pytlík), 46. Bernovský (Mužík, Pšenička)


    Švýcarsko: Ruppelt (Wyss) – Delémont, Villa (A), Rubanik, Baragano, Schweizer, Landolt, Vouardoux – Stoffel (A), Burkhalter, Dähler – Knak (C), Salzgeber, Schmid – Baumann, Zimmermann, Andersson – Russo, Canova, Marchand
    Česko: Pařík (Škorpík) – Kučeřík (A), Volráb, Žůrek, Tureček, Poizl, Klodner, Homola, Suhrada – Beránek, Peterek, Raška – Rychlovský, Pytlík (A), Mužík (C) – Prymula, Bernovský, Pšenička – Hrubec, Čmiel, Koffer

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Lučan, Kis
    thejrc.org