Fenerbahce – Anderlecht 2:0 (kon.) | Astana – Jablonec 2:1 (kon.) | Akhisarspor – Sevilla 2:3 (kon.)
Apollon Limassol – Frankfurt 2:3 (kon.) | BATE – Chelsea 0:1 (kon.) | Dynamo Kyjev – Rennes 3:1 (kon.)
Genk – Besiktas 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Standard 2:1 (kon.) | Lazio – Marseille 2:1 (kon.)
Malmö – Sarpsborg 1:1 (kon.) | Fehérvár – PAOK 1:0 (kon.) | Rapid – Villarreal 0:0 (kon.)
Spartak – Rangers 4:3 (kon.) | Arsenal – Sporting 0:0 (kon.) | Real Betis – AC Milán 1:1 (kon.)
Bordeaux – Zenit 1:1 (kon.) | Celtic – RB Lipsko 2:1 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Trnava 3:1 (kon.)
Leverkusen – Curych 1:0 (kon.) | Ludogorec – Larnaka 0:0 (kon.) | Olympiakos – Dudelange 5:1 (kon.)
Rosenborg – Salzburg 2:5 (kon.) | Slavia – Kodaň 0:0 (kon.) | Vorskla Poltava – Karabach 0:1 (kon.)
konec
S. S. Lazio
2:1 (1:0)
Olympique Marseille
Čtvrtek 08.11.2018, 18:55 • Olympijský stadion, Řím • Evropská liga • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 1:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 8:12. (20:53:31)
     
    V základní skupině H je po čtyřech odehraných kolech o postupujících jasno! Frankfurt dnes porazil kyperský Apollon a zajistil si jarní vyřazovací část a stejně tak i Lazio, které v námi sledovaném utkání udolalo Marseille.

    Úvodní dějství příliš fotbalové krásy nenabídlo. Marseille mělo navrch od prvních minut, ale až před Tomase Strakošu se ne a ne dostat. Thauvin před poločasem vyzkoušel pozornost domácího brankáře povedenou ránou, ale na Strakošu si nepřišel. V nastaveném času přišla pro Marseille pohroma. Marco Parolo vyhrál hlavičkový souboj ve vápně a umístil míč o tyč za záda Yohanna Pelého. Také po změně stran bylo o poznání aktivnější Marseille, ale paradoxně přišel druhý zásah Lazia. Když se po vynikající přihrávka Immobileho prosadil střelou ke vzdálenější tyči Joaquín Correa. Do pěti minut stačil francouzský celek ještě zásluhou Floriana Thauvina snížit, ale na alespoň bod už to nestačilo.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Střídající Luis Alberto nepřekonal Pelého
     
    90+5
    Mohlo být rozhodnuto. Luiz Alberto byl tváří v tvář Pelému, ale chtěl ještě vylepšit pozici k zadní tyči, ale tam už se stačil vrátit Luiz Gustavo.
     
    90+4
    Ciro Immobile je jedním z nejzkušenějších hráčů Lazia a podle toho to také dopadlo. Útočník domácího celku se nechal faulovat a ušetřil další desítky sekund pro svůj tým.
     
    90+3
    López si vyměnil míč na levé straně s Ocamposem, domácí ale útok stačili ubránit. Následně se s balonem dostal na útočnou polovinu Immobile.
     
    90+2
    Kostas Mitroglu vytvořil pořádný tlak na rozehrávajícího Francesca Acerbiho. Ten měl v paměti chybu při brance na 2:1 a tak raději odehrál na rohový kop.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Lazio rozehrávalo od rohového praporku centrem na zadní tyč, ale balon pouze přeletěl branku a skončil za koncovou čárou. Zahozená šance pro Lazio.
     
    89
    Yohann Pelé zlikvidoval hlavičku bez razance pohodovým zákrokem. Rozehrát se mu ale rychle nevyvedlo a tak budou domácí zahrávat rohový kop.
     
    88
    Lazio se s klidem ubránilo. Následně se řítil do útoku Milinković-Savić, kterého nedovoleně strhl na zem Strootman. Ve závěru zápasu se nám pořádně žlutí.
     
    87
    Clinton NJie se dostal do sporu s Luizem Felipe a byl za to potrestán žlutou kartou. Kopat se ale bude na branku italského celku.
     
    87
    Ciro Immobile se hnal za nakopnutým balonem, ale vybíhal z metrového ofsajdu a to nemohlo uniknout postrannímu rozhodčímu.
     
    86
    Lazio pochopitelně nepospíchá s rozehrávkou po faulu Luize Gustava. Immobile udržel míč na levém kraji, navíc ho otřel o Sakaje a až od Japonce se odrazil za postranní čáru.
     
    85
    Domácí jsou pod tlakem. Ocampos spolupracoval na pravé straně se střídajícím Mitroglem, ale centr druhého jmenovaného do vápna neprošel.
     
    83
    Sergej Milinković-Savić inkasoval žlutou kartu za odpálení míče po odpískání faulu.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce zápasu. Marseille je v posledních minutách o něco aktivnějším týmem, ale vyrovnání je zatím vzdáleno.
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Kostas Mitroglu.
     
    82
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Luis Alberto.
     
    81
    Právě Payet se postavil k rozehrávce rohového kopu. Jeho přihrávka ale proskotačila vápnem až ke Strakošovi. Ani útok Lazia nebyl přesný a skončil u středové čáry.
     
    80
    Dimitri Payet už je na trávníku více než deset minut, ale s míčem se snad ještě nepotkal. Hostující záložník nyní vyhrál hlavičkový souboje, ale NJie jeho práci zazdil mizernou přihrávkou.
     
    79
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Adil Rami, přichází Bouna Sarr.
     
    78
    Milinković-Savić oživil útočnou aktivitu Lazia. Nyní po spolupráci s Immobilem pálil k přední tyči, ale Pelé podržel francouzský celek.
     
    77
    Danilo Cataldi si postavil míč na místo přestupku. Vysokým centrem ale přepálil celé pokutové území a k balonu se tak dostali pouze hostující obránci.
     
    76
    Adam Marušić zůstává na trávníku s bolestivou grimasou. Hra je přerušena a krajní záložník Lazia je ošetřován.
     
    74
    Pelé musel znovu zasahovat. Nyní se předvedl dalekonosnou střelou Danilo Cataldi, míč ale směřoval znovu jen do středu branky.
     
    73
    Milinković-Savić se zapojil do hry po příchodu na trávník. Ve středu pole si pomohl rukou v souboji s Thauvinem. Hlavnímu rozhodčímu lehký zákrok neunikl.
     
    72
    Immobile nebezpečně hlavičkoval po nadýchaném centru z pravé strany. Míč ale umístil jen do středu branky, kde byl připraven Yohann Pelé a ten si připsal vůbec první povedený zákrok.
     
    71
    Tlak Marseille nyní otupila dvojice střídání. Francouzský celek se musel po delší době bránit, ale domácí dlouho u balonu nevydrželi.
     
    70
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Valon Beriša, přichází Sergej Milinković-Savić.
     
    69
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Morgan Sanson, přichází Dimitri Payet.
     
    68
    Marseille je i nadále natlačeno před vápnem soupeře. Tentokrát se nepříjemně podíval na rozhodčího NJie, který spadl v pokutovém území. Penalta se ale nepíská.
     
    67
    Po rohovém kopu pálil po odraženém balonu NJie zpoza pokutového území. Nakonec ale balon přeletěl domácí branku o pořádný kus.
     
    66
    Strakoša nyní zaváhal při vyběhnutí do souboje. Albánský brankář neudržel míč v rukavicích, následně mohl situaci potrestat Strootman, ale jeho pokus byl tečován mimo tři tyče.
     
    65
    Kevin Strootman vedl útočnou akci Marseille přes pravou stranu. Nizozemský záložník ale nepřihrával přesně do vápna a toho využil k zisku Luiz Felipe.
     
    64
    Ciro Immobile sice napálil pravou tyč, ale vzrušení bylo předčasné. Také italský útočník byl v době přihrávky za posledním obráncem soupeře.
     
    63
    Už to vypadalo, že by se NJie mohl hnát do samostatného úniku, ale kamerunský útočník si již poněkolikáté nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    62
    Lazio přidalo po inkasované brance. Parolo zavezl míč pravou stranu na útočnou polovinu, ale v souboji u postranní lajny proti Ocamposovi prohrál.
    60. Florian THAUVIN - 2:1
     
    60
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Marseille se daří velmi rychle odpovědět. Acerbi zaváhal v rozehrávce, toho využil rychlonohý Sanson, následně právě střední záložník francouzského celku naservíroval míč do běhu FLORIANU THAUVINOVI a ten už si věděl rady střelou ke vzdálenější tyči.
     
    60
    Po hodině hry vede Lazio před domácím publikem již o dvě branky. Nyní ale rozehrával rohový kop Ocampos, ale v pokutovém území stačil zasáhnout Strakoša.
     
    59
    Propagační střela Clintona NJieho nemohla Strakošu zaskočit. Domácí brankář je ve střehu a dává klid obraně Lazia.
     
    58
    Lazio je najednou znovu na koni. Nyní se pokoušel přihrávat do útoku na Immobileho Parolo, ale střelec první branky nebyl přesný.
     
    57
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Wallace, přichází Bastos.
    55. Joaquín CORREA - 2:0
     
    55
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Minimum šancí, maximální produktivita. Lazio bylo ve druhém poločase téměř stále na vlastní polovině, ale je to právě italský celek, který přidává druhý zásah. Immobile prostrčil míč mezi nohama bránícího hráče na JOAQUÍNA CORREU, který z úhlu překonal Pelého.
     
    55
    Sanson roztáhl hru na pravou stranu. Thauvin se následně dral do vápna, ale byl zastaven skvěle postaveným Acerbim.
     
    54
    Domácím se nedaří držet na útočné polovině na delší dobu. Od Sansona putoval míč na levou stranu, kde ale neměl potřebný čas na přesnou přihrávku Ocampos.
     
    53
    Adil Rami zastavil nebezpečný útok již v jeho zárodku, fauloval ve středu pole Parola a byl za to odměněn žlutou kartou.
     
    53
    Domácí šli po ubráněném rohu do protiútoku. V přečíslení byl Immobile i Correa, ale Berišova přihrávka na Correu nebyla z nejpřesnějších.
     
    52
    Po bloku Strootmanova pokusu rozehrávali hosté rohový kop. Morgan Sanson centroval do šestnáctky velmi nebezpečně, ale ke hlavičce se dostal pouze Cataldi.
     
    51
    Strootman rozjel útočné snažení hostujícího týmu středem trávníku. Přihrávkou po trávníku hledal rozběhnutého NJieho, ale před kamerunským útočníkem byl u balonu dříve Luiz Felipe.
     
    50
    Adil Rami si několikrát vyměnil balon s Luizem Gustavem, následně už ale přišla přihrávka až daleko za Thauvina. Hosté nezačínají druhou polovinu zápasu nejlépe.
     
    49
    Marseille pokračuje v nastaveném trendu z prvního poločasu a snaží se držet míč. Ze středu pole ale Tomase Strakošu ohrozit nemůže.
     
    47
    NJie dokázal pro Marseille vybojovat autové vhazování, poté si po spolupráci s Lópezem poradil s Wallacem, ale ve zhuštěném prostoru ve vápně už neměl místo na střelu.
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou fotbalisté francouzského celku. Do kombinace se velmi rychle zapojil také Yohann Pelé. U balonu ale hosté příliš dlouho nevydrželi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:00.
     
    Šedesát nastavených sekund je pryč a první poločas končí. Rozhodně spokojeněji odcházejí do šaten domácí fotbalisté, kteří sice museli téměř po celou dobu bránit, ale v nastaveném čase je poslal do vedení Parolo.

    Úvodní dějství příliš fotbalové krásy nenabídlo. Marseille mělo navrch od prvních minut, ale až před Tomase Strakošu se ne a ne dostat. Thauvin před poločasem vyzkoušel pozornost domácího brankáře povedenou ránou, ale na Strakošu si nepřišel. V nastaveném času přišla pro Marseille pohroma. Marco Parolo vyhrál hlavičkový souboj ve vápně a umístil míč o tyč za záda Yohanna Pelého.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Marco PAROLO - 1:0

     
    45+1
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok! Lazio si v prvním poločase nevypracovalo ani jedinou nadějnou šanci, ale po ojedinělém útoku jde do vedení! Ciro Immobile centroval v krkolomné pozici do vápna trochu na náhodu, ale MARCO PAROLO dokázal přeskočit Luize Gustava a se štěstím umístil hlavičku k levé tyči.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Marco Parolo se pokusil přenést hru přes celou šířku trávníku na rozběhnutého Marušiće, ale tomu balon podskočil pod kopačkou a skončil mimo hrací plochu.
    44. Thauvinova rána zpoza šestnáctky do sítě neprošla
     
    44
    Strakoša musel zasahovat! Florian Thauvin si před vápnem přehodil míč na levačku, ale střelou k přední tyči Strakošu nepřekonal. Albánský brankář ve službách Lazia svůj tým podržel.
     
    43
    Ani se závěrem první půle se tempo nezvyšuje. Sakaj si narazil na pravé straně s Thauvinem, následně přispěl ke kombinaci i Sanson, ale hostům se nedaří projít do vápna.
     
    42
    Další Wallacův nebezpečný skluz. Brazilský obránce si ale věřil, že zasáhne míč o něco dříve než nabíhající NJie a tak se také stalo.
     
    41
    Italský celek rozehrával volný přímý kop. Cataldi cpal míč na přední tyč, následně se po několika odrazech balon přesunul vápnem, ale ani jeden hráč ho nedokázal poslat na branku.
     
    40
    Mizérie Lazia v dnešním utkání pokračuje. Correa byl v nadějné náběhu, ještě chtěl akci vylepšit přihrávkou na Immobileho, ale balon poslal snad deset metrů od svého spoluhráče.
     
    39
    Pasivita Lazia se už přestává líbit i domácím fanouškům, kteří pískají na své hráče. Strootman pokusil prostrčit míč do vápna, ale Gustavo dokázal zakročit. Thauvin je následně potrestán žlutou kartou.
     
    37
    Luiz Felipe vhazoval z pravé strany až do vápna, ale před Pelém nebylo potřebné množství domácích hráčů, aby zaměstnalo obranu Marseille.
     
    36
    Clinton NJie se zamotal do svých kliček ve středu pole. Míč se mu od kopačky odrazil pouze k domácím hráčům. Strakošova rozehrávka zapadla až za postranní lajnu.
     
    35
    Florian Thauvin je ošetřován mimo hrací plochu. Zápas ale pokračuje, hosté drží balon i v aktuálním oslabení. Luiz Gustavo však musel pod tlakem odpálit míč do bezpečí.
     
    34
    Marseille se udrželo na útočné polovině. Znovu to byl López, kdo cpal míč do šestnáctky, ale v ní byl nekompromisní Luiz Felipe. Hosté však zůstávají v držení balonu.
     
    33
    Strakoša si nechal postavit pětičlennou zeď a udělal dobře. Lópezova dělovka ze třiceti metrů našla právě hráče ve zdi, konkrétně Marušiće.
     
    32
    Wallace už by si na nedovolené zákroky měl dávat pozor. Nyní ale poslal k zemi Sansona a nejenom, že byl velmi blízko druhé žluté kartě, ale vytvořil pro soupeře nadějnou pozici.
     
    31
    Vyčkávaná pokračuje. Sanson si došel pro balon až mezi vlastní stopery. Následně přihrával na levou stranu, kde byl připraven Ocampos. Vše ale vyřešil Marco Parolo.
     
    30
    Ani úvodní půlhodina první zásah nepřinesla. Nyní si Valon Beriša nabíhal na dloubáček od Parola, ale opět ho zastavil odpískaný ofsajd.
     
    29
    Hiroki Sakaj spolupracoval opět s Thauvinem na pravé straně. Thauvinovi ale utekl balon až za postranní čáru a tak mohou rozehrávat autem domácí fotbalisté.
     
    28
    Rozehrávka volného přímého kopu se hostům příliš nevyvedla. Po hlavičce prvního bránícího hráče Lazia se balon přesunul znovu na polovinu Marseille.
     
    27
    Wallace přišlápl zezadu Thauvina, který si zpracovával míč. Domácí obránce je druhým potrestaným hráčem žlutou kartou.
     
    26
    Ani s přibývajícím časem se tempo zápasu příliš nezvyšuje. Marseille sice drží více míč, ale až před Strakošu se dostává pouze sporadicky.
     
    25
    Beriša nebyl daleko od toho, aby šel do vápna zcela sám. Kosovského záložníka zastavil zdvižený praporek pomezního sudího.
     
    24
    NJie skvěle přešel z levé strany až do vápna. Následně si zasekl míč více do středu, ale jeho střela bez přípravy skončila jen na obraně Lazia.
     
    23
    Míč si na místo přestupku postavil Parolo. Domácí kapitán našel na přední tyči Cataldiho, ale ten hlavičkoval zády k brance pouze nad břevno.
     
    22
    Marušić ještě stačil zastavit míč na hrací ploše, následně se k němu skluzem vydal Ocampos a hned vedle pomezního rozhodčího ho poslal k zemi. Marušić se zvedá velmi ztěžka.
     
    21
    Marseille si užívá míč pod kontrolou. Thauvin sice chytře hledal NJieho, ale ten jeho pobídku do vápna nepochopil včas a tak stačil získat balon Tomas Strakoša.
     
    20
    Po dvaceti minutách se hnal do nebezpečného protiútoku Immobile. Také domácí snajpr byl lehce přistrčen při přechodu do vápna, ale ani tentokrát se nepíská. Stejně tak nechal hlavní rozhodčí bez povšimnutí pád Correy.
     
    19
    Ćaleta-Car dlouhým pasem našel Sakaje, následně se před vápnem Lazia prosadil k balonu Ocampos, následně upadl v šestnáctce, ale jeho skok nechal rozhodčího chladným.
     
    17
    Sakaj si narazil s Thauvinem, míč mu přiletěl ideálně ke kopačkám, ale japonský krajní obránce si nedokázal pohlídal ofsajdové postavení.
     
    16
    Sanson získal míč u středového kruhu, poté ale nepospíchal do útoku, raději vyčkal a spoluhráče. Marseille ani na druhý pokus nevyšla sázka na útok po pravé straně.
     
    15
    Hosté zkoušeli přejít do útoku po pravé straně. López následně ale přistrčil Cataldiho a hlavní rozhodčí musel po dlouhé době odpískat nedovolený zákrok.
     
    14
    Immobile zatím nebyl příliš u balonu, ale nyní se předvedl domácím fanouškům nepříjemnou ztrátou na útočné polovině. NJie následně z protiútoku pálil jen do obránce před sebou.
     
    13
    Berišova pobídka do vápna byla zblokována Gustavem na rohový kop. Domácí se usadili před šestnáctkou Marseille, na centr si naskočil Acerbi, ale míč ho pouze přeletěl.
     
    12
    Marseille zatím trochu překvapivě drží více míč pod kontrolou. Ocamposův centr do pokutového území ale s klidem sebral do rukavic Tomas Strakoša.
     
    11
    Thauvin se hnal s míčem u kopačky na útočnou polovinu, byl podpořen Sakajem, následně se do kombinace zapojil také López, ale jeho přihrávka do vápna nikoho z hráčů francouzského celku nenašla.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka nabídla slibné příležitosti, ale na první branku i nadále čekáme. Lazio nyní po několika sekundách v obraně uklidňuje hru postupnou kombinací.
     
    9
    Morgan Sanson je velmi aktivní ve středu pole. Nyní se snažil prudkou přihrávkou za obranu najít NJieho, ale kamerunský útočník byl u balonu až jako druhý.
     
    8
    Na druhém konci trávníku se vydal mimo pokutové území Yohann Pelé, ale v souboji s vlastním spoluhráče nedopadl nejlépe. Domácí ale nabídnuté šance nedokázali využít.
     
    7
    Maxime Lópes vhazoval míč zpoza postranní lajny až skvěle do vápna. Marseille mohlo jít do vedení, ale Sansonovu šanci zmařil v pokutovém území Strakoša.
     
    6
    Marušić se rozběhl na pravém kraji, už to vypadalo na faul Ocampose, ale ani tentokrát se hvizd nekonal. Překvapený Marušić musel velmi rychle vstát z trávníku.
     
    5
    Opatrný start z obou stran pokračuje. Cataldi rozjel útočnou akci středem trávníku, ale ihned u něj byl velmi blízko Strootman, který nepřesný pokus ukončil.
     
    4
    Ani Marseille se po zisku míče do útoku nehnalo. Přes Strootmana s Lópesem se míč přesunul na levou stranu, zákrok na Ocampose nebyl pískán a tak může hra pokračovat.
     
    3
    Ani jeden z týmů v prvních minutách do útoku nepospíchá. Cataldi se nyní pokoušel přehodit obranu na Correu, ale ten si pomohl v souboji s Gustavem rukou a ještě byl v ofsajdovém postavení.
     
    2
    Marseille se podařilo získat míč u středové čáry. Sanson spolupracoval na pravé straně se Sakajem, ale následný náběh Thauvina byl zbytečný, protože jeho japonský spoluhráč přihrával mimo dosah.
     
    1
    Domácí fotbalisté se ujali rozehrávky ze středového kruhu. Lazio se muselo zatáhnout proti napadajícím soupeřům až téměř do vlastního vápna.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na Olympijský stadion v Římě. Čtvrté vystoupení v základní skupině Evropské ligy tak může pro oba týmy za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace, Luiz Felipe, Acerbi – Marušić, Parolo (C), Cataldi, Valon Beriša, Durmisi – Immobile, Correa.
    Náhradníci: Proto – A. Rossi, Alberto, Bastos, S. Milinković-Savić, Cáceres, Murgia.

    Olympique Marseille: Pelé – Sakaj, Rami, Gustavo (C), Ćaleta-Car, Ocampos – Thauvin, M. Sanson, Strootman, Maxime López – N'Jie.
    Náhradníci: Mandanda – Rolando, Radonjić, Payet, Mitroglu, B. Sarr, Hubočan.

    Rozhodčí: Vladislav Bězborodov – Valerij Dančenko, Maxim Gavrilin (vš. RUS).
     
    Olympique Marseille

    Marseille do posledních chvil bojovalo v loňském ročníku Ligue 1 o přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů. V předposledním kole ale Olympique zaváhal remízou 3:3 na půdě Guingampu a právě dva body nakonec chyběly Marseille ke konečné třetí příčce, která by zajistila milionářskou soutěž. Na Evropskou ligu ale francouzský celek vzpomíná v dobrém, loni totiž dokráčel až do samotného finále, kde už nestačil jasně 0:3 na Atlético Madrid.

    Mizerné přípravné období, ve kterém Marseille dokázalo vyhrát pouze jediný zápas ze sedmi. V generálce na novou sezonu padl francouzský celek 2:5 proti anglickému Bournemouthu.

    Ani v Ligue 1 Marseille nijak zvlášť nezáří, po dvanácti odehraných kolech je s devatenácti body na šesté příčce. Na nedostižné PSG už ztrácí propastných sedmnáct bodů. Marseille se nevydařili především dva poslední zápasy, ve kterých padlo s 0:2 s pařížským celkem a poté také 0:3 s Montpellier.

    Evropská liga

    Marseille obhajuje finálovou účast z předcházející sezony, ale postup do stejné fáze bude velmi složitý. Do soutěže vstoupilo Marseille porážkou v domácím prostředí 1:2 s Frankfurtem. Navíc německý celek dohrával více než půlhodiny bez vyloučeného Willemse. Chuť si Francouzi chtěli spravit na Kypru, ale proti místnímu Apollonu neudrželi vedení 2:0 a nakonec odjeli po vyrovnávací brance ve druhé nastavené minutě s bodem. Před dvěma týmy Marseille padlo na domácím stadionu s Laziem jasně 1:3.
     
    S. S. Lazio

    Lazio dopadlo na konci loňské sezony podobně jako Marseille. V posledním kole si to dokonce v přímém souboji rozdalo s Interem Milán o postup do Ligy mistrů. Lazio sice vedlo 2:1, ale poté Milánští otočili průběh zápasu a na poslední chvíli předskočili v tabulce svého soupeře, Laziu přitom stačil k Lize mistrů zisk pouhého bodu.

    Římský celek odehrál v přípravě pouze čtyři zápasy. Proti slabším italským celkům nemělo Lazio problémy, ale následně prohrálo 0:2 s londýnským Arsenalem. V generálce poté podlehlo 0:1 Borussii Dortmund, když se o jediný zásah postaral Marco Reus.

    Také v rozehrané sezoně se Lazio pohybuje okolo čtvrté pozice v tabulce italské Serie A. V jedenácti odehraných kolech se Lazio muselo před soupeřem sklonit hned čtyřikrát. Naposledy Římané padli 0:3 s Interem Milán, následně ale ve víkendovém kole jasně přehráli 4:1 Spal.

    Evropská liga

    Lazio vstoupilo do základní skupiny H povedeným výkonem na domácí půdě proti Apollonu. Vítěznou branku na 2:1 vstřelil z pokutového kopu Ciro Immobile. Ve Frankfurtu to byl ale z pohledu italského celku průšvih. Lazio v Německu prohrálo 1:4, navíc byli vyloučeni Dušan Basta a Joaquin Correa. Před dvěma týdny s klidem Lazio zvítězilo v Marseille 3:1 a přiblížilo se postupu do jarní části.
     
    Rozhodčí

    Hlavním rozhodčím duelu Lazia s Marseille bude pětačtyřicetiletý Vladislav Bězborodov. Zkušenému Rusovi budou jako asistenti pomáhat krajani Valerij Dančenko a Maxim Gavrilin. Čtvrtým rozhodčím je poté Alexej Luňov také z Ruska.

    Vladislav Bězborodov řídí zápasy Evropské ligy již od roku 2009. Letos má za sebou jeden zápas v základní skupině. V divokém utkání Anderlechtu s Dinamem Záhřeb udělil hned dvě červené karty a odpískal penaltu pro chorvatský tým.
     
    Krásný čtvrteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Základní skupiny Evropské ligy se posouvají do své "odvetné" části. Ve skupině budou o důležité body bojovat na římském Olympijském stadionu domácí Lazio proti Olympique Marseille.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

    Vít Schück

    Branky: 45+1. Parolo (Immobile), 55. Correa (Immobile) – 60. Thauvin (M. Sanson)

    Karty:   27. Wallace (LAZ), 83. S. Milinković-Savić (LAZ) – 22. Ocampos (OMA), 39. Thauvin (OMA), 53. Rami (OMA), 87. N'Jie (OMA), 88. Strootman (OMA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 1:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 8:12.
    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace (57. Bastos), Luiz Felipe, Acerbi – Marušić, Parolo (C), Cataldi, Valon Beriša (70. S. Milinković-Savić), Durmisi – Immobile, Correa (82. Alberto).
    Náhradníci: Proto – A. Rossi, Alberto, Bastos, S. Milinković-Savić, Cáceres, Murgia.

    Olympique Marseille: Pelé – Sakaj, Rami (79. B. Sarr), Gustavo (C), Ćaleta-Car, Ocampos – Thauvin (82. Mitroglu), M. Sanson (69. Payet), Strootman, Maxime López – N'Jie.
    Náhradníci: Mandanda – Rolando, Radonjić, Payet, Mitroglu, B. Sarr, Hubočan.

    Rozhodčí: Vladislav Bězborodov – Valerij Dančenko, Maxim Gavrilin (vš. RUS)
    ocianews.com