Chorvatsko – Lucembursko 2:1 (kon.) | Polsko – Kazachstán 4:0 (kon.) | Česko – S. Makedonie 2:1 (kon.)
konec
Česko
2:1 (1:0)
Severní Makedonie
Sobota 17.11.2018, 17:00 • Kroměříž • Kvalifikace mistrovství Evropy do 19 let • Skupina 3
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Česka, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Domácí se ve druhém poločase dostali do dvoubrankového vedení, avšak Makedonie rychle reagovala kontaktní brankou, která jí vlila krev do žil. Hosté byli najednou mnohem aktivnější, přičemž se několikrát musel činit brankáře Kovář. Koncovku utkání si naše reprezentace pohlídala což znamená, že se jí podařilo zvítězit i ve druhém vstoupení v rámci kvalifikace o ME. (18:52:56)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tohle už vypadá nadějně, do konce zápasu totiž nezbývá moc času. Náš dnešní soupeř je i nadále daleko od branky Kováře.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává David Píchal (Česko).
     
    90+3
    Jenomže míč se ocitl v zámezí, Ivanovski se tak musel ujmout rozehrávky autu až od vlastního rohového praporku.
     
    90+2
    Nakonec si taktickým faulem pomohl domácí Šulc, který podrazil Berishu. Makedonii nezbývá už moc času, rozehrávka raději urychlila.
     
    90+1
    Domácí se opět nastěhovali k opačné šestnáctce, což jim plně vyhovuje. Soupeř se totiž marně pokouší dostat k míči.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Tomáš Zlatohlávek, přichází Adam Provazník.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Nyní se nehraje, neboť drobné zdravotní potíže má jeden z hráčů Česka.
     
    88
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Vasil Kušej, přichází David Píchal.
     
    88
    Svůj náběh za obranu si nepohlídal záložník Šulc, který se tak ocitl v ofsajdovém postavení. Této situaci ještě předcházela nepřesná střela Muharema.
     
    85
    Poslední vteřiny nám nabízejí fotbal plný zbytečných nepřesností. Jednu z nich vyprodukoval hostující Muharem, jenž nenašel Berishu.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Pavel Šulc (Česko).
     
    84
    Sledovali jsme další rohový kop Česka, v dnešním utkání už devátý. Ani z této exekuce nehrozilo žádné nebezpečí, hosté ženou vpřed.
     
    83
    Domácí roztočili další kombinaci na vlastní polovině. Těžiště hry se přesunulo na pravou stranu, kde si obrannou povinnost splnil Ivanovski.
     
    82
    Šnajdr obstaral autové vhazování od levé postranní čáry. Česko se postupným atakem přiblížilo k opačné šestnáctce, kam se nakonec nedostalo.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, Makedonie stále prohrává o jednu branku. Česko v posledních vteřinách výrazně přidalo.
     
    80
    Pro změnu jsme sledovali rohový kop z levé strany, který nám nabídl vysoký centr, jenž se stal snadnou kořistí hostujícího Naumcheskiho.
     
    79
    Nedovolených zákroků neustále přibývá, tentokráte k němu musel sáhnout Gjorgjievski, který v osobním souboji fauloval Slaměnu.
     
    78
    Aby toho nebylo málo, tak se ke střele dostal Ivanovski, který ale nevyzrál na brankáře Kováře. Posléze si faulem pomohl Simonovski.
     
    77
    Jenomže Makedonie je výrazně při chuti, tentokráte ve vlastní šestnáctce zasahoval Zima, který ale neodkopl míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    76
    Střídání v týmu Makedonie: ze hřiště odchází Enis Fazlagikj, přichází Besnik Ferati.
     
    75
    K oné rozehrávce se nakonec postavil Antovski, jehož řešení volného kopu nebylo zrovna ukázkové. Česko se v poklidu ubránilo.
     
    74
    Přišel další nedovolený zákrok, o který se postaral domácí obránce Heidenreich, který podrazil Kolevskiho. Následovat bude standardka.
     
    69
    Naopak tu byl rychlý protiútok v podání soupeře, který ale nedošel ani k pokutovému území. Do hry se začala dostávat celá řada nepřesností.
     
    68
    Naše reprezentace se dostala k rozehrávce šestého rohu, o který se i tentokráte postaral Slaměna. Jeho centr ale nepřinesl žádné nebezpečí.
     
    67
    Koncovka zápasu bude jistě hodně zajímavá, Češi momentálně vedou pouze o jednu branku, soupeř tak vycítil šanci na bodový zisk.
    66. GJORGJIEVSKI - 2:1
     
    66
    Makedonie právě vstřelila branku!
    Tak pozor, máme tu snížení v podání hostů! Obrovskou chybu vyprodukoval brankář Kovář, který ve snaze odkopnout míč trefil pouze napadajícího MARKA GJORGIEVSKIHO, od kterého se balón odrazil mimo dosah českého brankáře.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Tomce Grozdanovski (Makedonie).
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Česko si stále drží nadějné dvoubrankové vedení. V tuto chvíli je ale mírně aktivnější soupeř.
     
    64
    Střídání v týmu Makedonie: ze hřiště odchází Anes Osmanoski, přichází Grozdanovski.
    Střídání v týmu Makedonie: ze hřiště odchází Darko Churlinov, přichází Marko Gjorgjievski.
     
    63
    Nejprve si faulem pomohl středopolař Macháček, který poslal k zemi Muharema. Posléze se k nadějné šanci dostal Zlatohlávek, který mířil vedle brány.
     
    62
    Míč se opět přestěhoval před šestnáctku hostujícího celku, který si ale vybojoval faul. Následně se hosté dostali k dlouhé kombinaci.
     
    61
    Už se opět pokračuje ve hře, Makedonci se dostali až před pokutové území, odkud to zkoušel Fazlagikj, který nakonec našel náruče brankáře.
     
    60
    Momentálně se nehraje, jeden z hostujících hráčů si vyžádal lékařské ošetření. Mezitím oba trenéři udělují hráčům taktické pokyny.
     
    58
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Tomáš Ostrák, přichází Ondřej Pachlopník.
     
    58
    Tím dalším, kdo si pomohl nedovoleným zákrokem, byl domácí mladík Fukala. Makedonie se tak zmocní dalšího volného kopu.
     
    57
    Na druhé straně se do zajímavé pozice dostal Kolevski, který to zkusil přímou střelou na bránu, se kterou si Kovář dokázal poradit.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Michal Fukala (Česko).
     
    56
    Mezitím byl na pořadu dne další rohový kop, o který se i tentokráte přihlásil Slaměna. Jeho centrovaná nabídka nenašla nikoho ze spoluhráčů.
     
    55
    Obrovská šance českého výběru! Zničehonic se před brankáře dostal Šulc, kterého ale dokázal vychytat Jakimovski, jenž drží svůj celek ve hře o body.
    54. KUŠEJ - 2:0
     
    54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Až nyní se domácí dostávají do dvoubrankového vedení! Zlatohlávek se tentokráte zjevil v roli asistenta, jeho přihrávka našla VASILA KUŠEJE, který v další šanci nezaváhal. Česko se dostává do vedení o dvě branky, což už je hodně nadějné.
     
    54
    Jenomže celkem zbytečná nepřesnost ještě přinesla nedovolený zákrok, o který se postaral Ostrák, jenž už na kontě jednu žlutou má.
     
    53
    Makedonie si opět nepohlídala postavení za obranou, tentokráte se v ofsajdu zjevil útočník Churlinov. K rozehrávce se staví zadák Heidenreich.
     
    52
    Česká republika odrazila atak soupeře, nyní se sama dostala k míči, se kterým se v tuto chvíli nachází v oblasti středového kruhu.
     
    51
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Šulc, který poslal k zemi Ivanovski. Česko se bude muset bránit další standardní situaci.
     
    50
    Bylo to ale s útočným faulem, o který se postaral doposud jediný střelec Zlatohlávek. Makedonie rozehrála urychleně do strany.
     
    49
    Na druhé straně se Česko dostalo až k blízkosti pokutového území, kde se ale k zakončení nakonec nedostali.
     
    48
    Ihned v samotném úvodu druhého poločasu, se do ofsajdu dostal hostující Kolevski, i tentokráte zafungoval praporek pomezního.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Makedonie: ze hřiště odchází Mário Naumoski, přichází Jakup Berisha.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí forvard Zlatohlávek. Česko mělo v prvním poločase územní převahu, avšak většinu času naráželo na pozornou obranu soupeře. Na druhé straně se Makedonie nedostala k ničemu vážnějšímu, což se ale dalo očekávat. Česká republika tak naplňuje roli favorita utkání, po prvním poločase si drží hubené vedení.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Tomáš Ostrák (Česko).
     
    43
    Až nyní se do slibné příležitosti dostal hostující Churlinov, který ale nevyzrál na Kováře. Posléze to opět zkoušel Kušej, který trefil protihráče.
     
    42
    Způsobil ho křídelník Ostrák, který na levém křídle fauloval Kolevskiho. Následný centr přeletěl pokutové území, Česko se tak ubránilo.
     
    41
    Před malým momentem se ke střele dostal Kušej, který ale branku vůbec netrefil. Na druhé straně se Makedonie dostane k rozehrávce volného kopu.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Další ofsajdové postavení, tentokráte se do něj dostal domácí Šulc, což potvrdil následný opakovaný záběr. Makedonie rozehrává z vlastní poloviny.
     
    38
    Šnajdr se ujal autového vhazování z levé strany, načež se hra přestěhovala k opačné postranní čáře, kde si ale neporozuměl s míčem Kušej.
     
    37
    I tentokráte se k rohovému praporku postavil Slaměna, který zkoušel stáče míč směrem do branky. Tentokráte si pro něj dokráčel brankář Jakimovski.
     
    36
    Opět to střelecky zkoušel Ostrák, který trefil pouze jednoho z protihráčů. Česká reprezentace bude mít k dispozici další rohový kop.
     
    35
    Momentálně sledujeme celkem poklidnou pasáž utkání, nicméně i nadále má český výběr výraznou územní převahu.
     
    34
    Momentálně sledujeme celkem poklidnou kombinaci českých hráčů, kteří se v tuto chvíli nacházejí na vlastní obranné polovině.
     
    33
    Kombinace v blízkosti pokutového území skončila na nepovedené přihrávce, k míči se tedy dostal soupeř, který uklidnil hru.
     
    32
    Na druhé straně se hosté dostali k slibnému protiútoku, který ale skončil celkem rychle. Nyní útočnou akci táhne český výběr.
     
    31
    Česká republika zahrávala rohový kop z levé strany, i tentokráte se k míči postavil Slaměna, jehož centr ale nebyl zrovna povedený.
     
    30
    Tentokráte si nedovoleným zákrokem pomohl Ostrák, který poslal k zemi Ivanovskiho. Makedonie okamžitě rozehrála volný kop.
     
    29
    Zlatohlávek se hnal za obranu soupeře, avšak si nedokázal pohlídat svoje postavení, které nakonec bylo ofsajdové.
    24. ZLATOHLÁVEK - 1:0
     
    24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Češi se postupným útokem dostali do opačného pokutového území, kde přihrávka od Šulce nadělala obraně soupeře natolik velké starosti, že se k míči dostal naběhnuvší TOMÁŠ ZLATOHLÁVEK, který propálil brankáře.
     
    24
    Makedonie po delší době zavítala na útočnou polovinu, kde ale moc dlouho nevydržela. Ivanovski pak raději volil zpětnou přihrávku.
     
    23
    Další příval střel. Nejprve to zkoušel Šulc, jehož rána trefila obětavého protihráče. Posléze se ke střele dostal také Fukala, který rovněž neuspěl.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Češi jsou dle očekávaní aktivnější, avšak soupeř brání velmi dobře.
     
    21
    K dalšímu střeleckému pokusu se dostal Ostrák, jehož rána byla opět zablokována. Česko si ale vytvořilo slušný tlak.
     
    20
    Nyní se míč dostal ven z hrací plochy, po delší době se tedy k němu dostal brankář Kovář, který ho ihned poslal na druhou stranu.
     
    19
    Slaměna obstaral další rohový kop, kterým tentokráte našel hlavu Kušeje, jehož hlavičku ale dokázal zablokovat jeden z protihráčů.
     
    18
    Menší rozruch v pokutovém území hostujícího celku nakonec skončil na kopačce Ostráka, který raději poslal míč až na vlastní polovinu.
     
    17
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro Česko, tentokráte z pravé strany. Centr do malého vápna nakonec nepřinesl nic nebezpečného.
     
    16
    Tentokráte to s agresivitou přehnal domácí Zlatohlávek, který si v souboji se Simonovskim pomohl faulem za hranicí pravidel.
     
    15
    Nyní se Makedonie dostala na útočnou polovinu, kde se jí podařilo vybojovat autové vhazování, které brzy obstará Antovski.
     
    14
    Nakonec do pokutového území přiletěl nadýchaný centr, který ale nepřinesl žádný hlavičkový pokus v podání naší reprezentace.
     
    13
    Česká republika nyní pořádně sevřela svého soupeře, který nakonec dokázal odklidit míč do zámezí.
     
    12
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Kolevski, který netrefil míč, místo toho trefil dolní končetinu Heidenreicha.
     
    11
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil jeden z hráčů Makedonie, který si vyžádal ošetření od lékařského personálu.
     
    10
    K rozehrávce standardní situace se postavil hostující Antovski, který našel Naumoskiho, jehož hlavičku dokázal zlikvidovat Kovář.
     
    9
    Češi faulovali v blízkosti vlastního pokutového území, soupeř bude mít k dispozici nebezpečný volný kop, který by mohl přinést šanci.
     
    8
    Až nyní jsme se dočkali prvního zakončení, které obstaral domácí Slaměna. Poprvé musel zasahovat brankář Jakimovski.
     
    7
    Naše reprezentace vybojovala rohový kop z levé strany, centrovaná nabídka ale nepřinesla žádné zakončení.
     
    6
    Češi to zkoušeli přes levou stranu, tam ale cestička vpřed nevedla. Místo toho to směrem dopředu zkouší soupeř.
     
    5
    Hosté drželi míč na vlastní polovině, poté došli na druhou stranu, kde si vybojovali další standardní situaci.
     
    4
    Posléze se k autovému vhazování dostal Fukala, který to zkoušel hodem k šestnáctce, kde ale zasahoval jeden z hráčů soupeře.
     
    3
    Makedonie si kousek za polovinou hrací plochy došla pro faul, následovat bude standardní situace.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Kovář – Fukala, Heidenreich (C), Zima, Šnajdr – Slaměna, Macháček – Kušej, Šulc, Ostrák – Zlatohlávek
    Náhradníci: Vyklický – Kohút, Krunert, Míka, Pachlopník, Píchal, Provazník, Štursa

    Makedonie: Jakimovski – Antovski, Naumcheski, Simonovski, Ivanovski – Muharem, Osmanovski, Fazlagikj, Naumoski – Kolevski (C), Churlinov
    Náhradníci: Timevski – Adem, Berisha, Dimov, Ferati, Gjorgjievski, Grozdanovski, Percevski, Taleski

    Rozhodčí: Laforge – Lemaire (oba Belgie), Bolchovitin (Rusko).
     
    Makedonie

    Podobnou cestu loňskou kvalifikací zažila také Makedonie, která se rovněž probojovala až do druhé kvalifikační fáze, tam ale rovněž skončila na poslední pozici, přičemž první místo patřilo Anglii, která nakonec postoupila díky lepšímu skóre oproti Lotyšsku. Také Makedonci mají úvodní utkání letošní kvalifikace za sebou, ve středu totiž sehráli utkání proti Chorvatsko. Makedonie určitě nebyla favoritem utkání, i přesto se po necelých deseti minutách dostala do vedení. Chorvatsko se na vyrovnání hodně nadrželo, nakonec se prosadil Sutalo, který tak učinil konečnou podobu výsledku, který byl 1:1.
     
    Česko

    Reprezentace Česka určitě pomýšlí nad postupem na mistrovství Světa, což se minulý rok nepovedlo. Tehdy Česká republika dokráčela až do druhé skupinové fáze, ve které skončila na posledním místě. Z kýženého postupu ze čtyřčlenné skupiny se nakonec radovala Itálie, která například svůj zápas s Českem dotáhla k remíze. Česko má za sebou úvodní utkání letošní kvalifikace, ve středu se sehrálo duel proti Lucembursku, ve kterém bylo velkým favoritem zápasu. Naší reprezentaci hodně pomohla rychlá branka, na kterou ale soupeř stačil reagovat. Po změně stran přišla další vedoucí branka, která byla zároveň tou poslední, Česko tedy porazilo Lucembursko poměrem 2:1.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace mistrovství Evropy hráčů do 19 let má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Českem a Makedonií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 24. Zlatohlávek, 54. Kušej – 66. Gjorgjievski

    Karty:   45. Ostrák (CZE), 56. Fukala (CZE), 84. Šulc (CZE), 90+3. Píchal (CZE) – 65. Grozdanovski (MAK)


    Česko: Kovář – Fukala, Heidenreich (C), Zima, Šnajdr – Slaměna, Macháček – Kušej (88. Píchal), Šulc, Ostrák (58. Pachlopník) – Zlatohlávek (89. Provazník)
    Náhradníci: Vyklický – Kohút, Krunert, Míka, Pachlopník, Píchal, Provazník, Štursa

    Severní Makedonie: Jakimovski – Antovski, Naumcheski, Simonovski, Ivanovski – Muharem, Osmanovski (64. Grozdanovski), Fazlagikj (76. Ferati), Naumoski (46. Berisha) – Kolevski (C), Churlinov (64. Gjorgjievski)
    Náhradníci: Timevski – Adem, Berisha, Dimov, Ferati, Gjorgjievski, Grozdanovski, Percevski, Taleski

    Rozhodčí: Laforge – Lemaire (oba Belgie), Bolchovitin (Rusko)
    bahis siteleri