Sev. Irsko – Rakousko 1:2 (kon.)
konec
Severní Irsko
1:2 (0:0)
Rakousko
Neděle 18.11.2018, 18:00 • Windsor Park, Belfast • Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Ligy národů mezi Severním Irskem a Rakouskem. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Rakousko

    Rakousko dosud odehrálo tři zápasy a vybojovalo v nich čtyři body. Jedinou výhru si Rakušané připsali v domácím utkání se Severním Irskem. Rakušany však trápí produktivita. V Lize národů vstřelili jedinou branku. Na první Bosnu a Hercegovinu už má Rakousko nedostižitelnou ztrátu.
     
    Severní Irsko

    Severní Irsko je na tom ještě hůře. Ve skupině s Rakouskem a Bosnou a Hercegovinou je bez bodu a ve třech zápasech dokázalo vsítit jedinou branku. Severní Irové však ve čtvrtek odehráli přípravné utkání v Irsku, kde sahali po výhře, ale nakonec se urodila jen bezbranková remíza.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Severní Irsko bude hrát v zeleném, zatímco Rakousko přijelo v bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Severní Irsko se ihned vydalo do útoku, ale nikdo v zeleném na vysokou přihrávku nedosáhl.
     
    2
    Aleksandar Dragović si pomohl malou domů. Na rozehrávku rakouských stoperů totíž dotíral Boyce. Hosté to ale zvládli.
     
    3
    Boyce spěchal za vysokou přihrávkou na hranici pokutového území. Hostující útočník se natahoval po vysoké přihrávce, ale zpracování se mu nepovedlo.
     
    4
    Trevor Carson poslal vysoký nákop na polovinu hostujícího Rakouska. Nikdo v zeleném dresu na jeho vysokou pobídku nedosáhl.
     
    5
    David Alaba se hlavou snažil prodloužit míč do pokutového území. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo v bílém dresu. Domácí mohou rozjet další kombinaci.
     
    6
    Steven Davis dostal krásnou přihrávku na polovinu Rakouska. Domácí středopolař se s míčem u nohy krásně otočil, ale nedokázal přesně rozehrát.
     
    7
    Liam Boyce se v blízkosti pokutového území dostal k odraženému míči, přenechal jej Davisovi, jehož ránu srazila obrana Rakouska nad břevno.
     
    8
    David Alaba napadal osamoceného stopera domácího celku. Gareth McAuley se však stačil otočit a s přehledem si pomohl malou domů.
     
    9
    Stuart Dallas dostal prostor na levé straně hrací plochy, jenže místo průniku do pokutového území zbrzdil celou akci zpětnou přihrávkou.
     
    10
    David Alaba chtěl urychlit hru Rakouska rychlým uvedením míče do hry, jenže sudí nebyl spokojen a nechal největší rakouskou hvězdu vhazovat znovu.
     
    11
    Valentino Lazaro si na pravé straně hrací plochy pokryl míč a před dotírajícím soupeřem si raději pomohl patičkou. Hosté vybojovali vhazování.
     
    12
    David Alaba obdržel další krásnou přihrávku na levou stranu. Domácí obránce Michael Smith se však nenechal rozhodit a centrovaný míč srazil do autu.
     
    13
    Domácí obránci nyní pořádně zariskovali při rozehrávce na vlastní polovině. Stopeři Severního Irska málem odevzdali míč Gregoritschovi.
     
    14
    David Alaba se ujal rozehrávky přímého kopu takřka z hranice pokutového území. Fotbalista Bayernu Mnichov vyslal technický pokus, ale jeho rána skončila nad břevnem.
     
    15
    Michael Gregoritsch si navedl míč do blízkosti pokutového území, přehodil si jej na levačku a domácí brankář jeho přízemní pokus raději vyrazil na roh.
     
    16
    Po rohovém kopu se do odraženého míče položil Xaver Schlager, jehož rána levačkou prosvištěla vysoko nad břevnem domácí branky.
     
    17
    Aleksandar Dragović skvěle přečetl domácí rozehrávku a bez problémů odehrál míč do bezpečí. Domácí celek tak bude pouze vhazovat.
     
    18
    David Alaba poslal vysoký nákop na polovinu domácího celku. Na jeho přihrávku však nedosáhl nikdo v bílém dresu. Severní Irové mohou zaútočit.
     
    19
    Corry Evans se ujal rozehrávky přímého kopu Severní Irska. Jeho centr přiletěl na přední tyč, nicméně asistent rozhodčího si všiml ofsajdu.
     
    20
    David Alaba napadal rozehrávku domácího celku. Severní Irové dokázali s přehledem rozehrát. Zatím sledujeme hodně bojovné utkání.
     
    21
    Severní Irsoko tentokrát zahrávalo rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, kde s přehledem zakročil hostující obránce Martin Hinteregger.
     
    22
    Xaver Schlager neustál souboj na polovině hrací plochy a poroučel se k zemi. Sudí měl souboj přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    23
    Zadáci Rakouska si vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině a nikam nespěchají. Domácí útočník Boyce jejich kombinaci sice napadá, ale zatím se nemůže dostat k míči.
     
    24
    Michael Gregoritsch poslal zajímavou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže dva fotbalisté Rakouska si dávali přednost. Míč prosvištěl do autu.
     
    25
    Gareth McAuley dlouho otálel s rozehrávkou z vlastní poloviny a trefil jen dotírajícího soupeře. Stoper domácího celku svou chybu bleskově napravil.
     
    26
    Xaver Schlager svedl ostrý souboj se Savillem. Rakouský fotbalista si svého soupeře přidržel za dres a dopustil se nedovoleného zákroku.
     
    27
    Domácí zahrávali další rohový kop. Centr se tentokrát snesl na malé vápno, kam spěchal Liam Boyce, ale obránce Aleksandar Dragović před ním odvrátil nebezpečí.
     
    28
    Corry Evans se skvěle položil pod nohy svého soupeře a zastavil rakouskou rozehrávku. Hosté mají velké problémy s domácím napadáním.
     
    29
    Julian Baumgartlinger uspěl v souboji na polovině hrací plochy. Středopolař hostujícího celku poté přenesl hru na levou stranu hřiště.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a stále čekáme na úvodní branku dnešního střetnutí. Na hřišti se zatím svádí obrovský boj.
     
    31
    Jonny Evans potáhl míč na polovinu hrací plochy, jenže nikdo z jeho spoluhráčů se nedokázal uvolnit do dobré pozice. Domácí stoper tak uklidnil hru.
     
    33
    Stuart Dallas zůstává ležet u postranní čáry a drží se za hlavu. Uvidíme, zda domácí fotbalista bude schopen nadále pokračovat.
     
    34
    Dallas už je zpátky na nohou a bude schopen nadále pokračovat. Hráč Severního Irska navíc bere celou situaci s úsměvem.
     
    35
    David Alaba skvěle napadal kombinaci domácích hráčů na polovině Rakouska a vybojoval míč pro svůj celek. Hosté se však daleko nedostali.
     
    36
    Gareth McAuley uspěl v hlavičkovém souboji na vlastní polovině a odehrál míč do bezpečí. Na stadionu v Belfastu zatím panuje skvělá atmosféra.
     
    37
    Dallas obdržel krásnou přihrávku na levé křídlo, přehodil si míč na pravačku a odcentroval do pokutového území. Jeho pobídku zastavil první obránce.
     
    38
    Niall McGinn hledal Boyce na hranici pokutového území. Druhý jmenovaný si však míč nezpracoval vůbec dobře a nechal se o něj obrat.
     
    39
    Jonny Evans uspěl v souboji s Gregoritschem na hranici pokutového území. Domácí stoper byl hodně důrazný a nepustil soupeře k míči.
     
    40
    Julian Baumgartlinger přenesl hru na pravou stranu hrací plochy, kde číhal Valentino Lazaro, kterého však zradilo zpracování. Severní Irsko bude vhazovat.
     
    41
    Domácí hráči chtěli zrychlit svůj přechod do útoku rychlou narážečkou na levé straně, nicméně obránce Dallas na míč nedosáhl a neudržel jej na hřišti.
     
    42
    Domácí celek zahrával další rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, nicméně Liam Boyce se k hlavičce neprotlačil.
     
    43
    Steven Davis roztáhl hru přihrávkou na levou stranu hrací plochy. Xaver Schlager byl v následném souboji příliš pozdě a dopustil se nedovoleného zákroku.
     
    44
    Exekuce přímého kopu se ujal Niall McGinn, který vypálil po krátkém rozběhu, ale jeho technický pokus nemířil mezi tři tyče rakouské branky.
     
    45
    Domácí fotbalisté se v závěru prvního poločasu usadili na polovině soupeře a hledají si cestičku do pokutového území. Rakouská obrana zatím odolává.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali obrovskou bitvu o každý metr a úvodní branky dnešního souboje jsme se nedočkali. Severní Irové byli o něco aktivnější a snažili se hrozit ze standardních situací. Obrana Rakouska však vzdušné souboje zvládla.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Stefan Ilsanker, přichází Peter Žulj.
     
    47
    Rakousko se hned v úvodu druhého poločasu vydalo do útoku. Akci po pravé straně však zhatila nepřesná přihrávka na pravé křídlo.
     
    48
    Xaver Schlager chtěl zrychlit hru rozehrávkou na levou stranu hrací plochy. Na jeho přihrávku však nedosáhl nikdo v bílém dresu Rakouska.
     
    49
    George Saville dostal přihrávku na poloviny hrací plochy, rozjel akci Severního Irsko, ale nikdo v zeleném nedosáhl na jeho prudkou přihrávku.
     
    50
    Liam Boyce si v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy pomohl zatažením soupeře za dres a dopustil se nedovoleného zákroku.
     
    50
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakousko se dostává do vedení! Po rychlé akci Rakouska po levé straně se k pěkné přihrávce dostal XAVER SCHLAGER, jehož přízemní střela zapadla ke vzdálenější tyči!
    50. Xaver SCHLAGER - 0:1
     
    52
    Hostujícímu trenérovi tak vyšlo střídání. Příchozí Žulj si připsal asistenci a nyní táhl další rakouskou akci. Jeho přihrávka však skončila v zámezí.
     
    53
    Na světě je první žlutá karta! Za faul na polovině hřiště ji dostává Julian Baumgartlinger.
     
    54
    Domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu. Martin Hinteregger šel do souboje hodně ostrým způsobem, ale Jonny Evans si ustlal vlastním přičiněním.
     
    55
    Steven Davis obdržel krásnou přihrávku proti noze, nicméně domácímu záložníkovi nevyšel krok a jeho zakončení prolétla nad břevnem.
     
    56
    Liam Boyce se pustil do souboje s obráncem Lainerem. Domácí útočník si pomohl přistrčením soupeře a dopustil se nedovoleného zákroku.
     
    57
    Jordan Jones se hnal vpřed po levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista však neustál souboj s obráncem. Rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    58
    Severní Irsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Obrovská radost domácích příznivců! CORRY EVANS dostal krásnou přihrávku na střed, prosmýkl se do pokutového území a se štěstím prostřelil rakouského brankáře!
    58. Corry EVANS - 1:1
     
    60
    Je za námi hodina hry! Po změně stran se nám utkání pořádně rozjelo a v Belfastu začaly padat branky. Na stadionu panuje skvělá atmosféra.
     
    61
    Corry Evans upadl na levé straně hrací plochy a dožadoval se odpískání přímého kopu. Sudí měl souboj přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    62
    Jordan Jones se z levé strany hnal do pokutového území. Rychlonohý fotbalista Severního Irska si míč dokázal dobře pokrýt a nenechal se o něj připravit.
     
    63
    Stuart Dallas nakopl míč na hranici pokutového území, kde o míč bojoval Liam Boyce, který se v souboji s urostlým obráncem nedokázal prosadit.
     
    64
    Steven Davis se z levé strany tlačil do pokutového území, kde proti němu stála přesila fotbalistů v bílých dresech, přes kterou se nedokázal probít.
     
    65
    David Alaba číhal na vzdálenější tyči na nadýchaný centr z levé strany hrací plochy. Rychlonohý fotbalista míč nedostihl na hrací ploše.
     
    66
    George Saville znovu neustál souboj na polovině hrací plochy a dožadoval se odpískání nedovoleného zákroku. Sudí však nechal pokračovat ve hře.
     
    68
    Rakousku se v posledních minutách podařilo zmírnit rostoucí tlak domácího celku. Hráči v bílých dresech kombinují na polovině domácích.
     
    69
    Jordan Jones se po levém křídle prohnal až do pokutového území, kde zkoušel vyslat zpětnou přihrávku, kterou odehrál do bezpečí Aleksandar Dragović.
     
    70
    Xaver Schlager si řekl o přihrávku na polovinu hrací plochy, jenže ihned se u něj zjevili dva fotbalisté v zeleném, kteří jej obrali o míč.
     
    71
    Steven Davis pokazil přihrávku na polovině hrací plochy. K míči se dostal David Alaba, který se dostal až do střelecké pozice, jenže netrefil branku.
     
    72
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Michael Gregoritsch, přichází Marko Arnautović.
     
    73
    David Alaba dostal krásnou přihrávku na levou stranu, ale radost mu pokazil asistent rozhodčího. Ofsajd!
     
    74
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Liam Boyce, přichází Kyle Lafferty.
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Niall McGinn, přichází Gavin Whyte.
     
    75
    Kyle Lafferty se ihned po svém příchodu na hrací plochu pustil do hlavičkového souboje, ale podle hlavního arbitra si v něm pomohl faulem.
     
    76
    Michael Smith poslal dlouhý aut až do pokutového území. Do odraženého míče se poté opřel George Saville, jehož rána prolétla těsně vedle levé tyče!
     
    77
    Marko Arnautović sprintoval za dlouhou přihrávkou na polovinu domácího mužstva. Hostujícímu útočníkovi scházely ke zpracování dva kroky.
     
    78
    Gavin Whyte uspěl v souboji na pravé straně hrací plochy a vybojoval pro Severní Irsko vhazování. Domácí celek tak může pokračovat v postupné kombinaci.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Gareth McAuley (Severní Irsko).
    Žlutou kartu dostává David Alaba (Rakousko).
     
    80
    Stuart Dallas vymyslel průnikovou přihrávku do pokutového území, jenže jeho pobídka byla hodně prudká a skončila v zámezí.
     
    81
    Marko Arnautović si naběhl na dlouhou přihrávku na polovinu Severního Irska, ale radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    82
    Severní Irsko zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal Steven Davis, který se pokusil o centr, což nepochopili ani jeho spoluhráči.
     
    83
    Stefan Lainer poslal svým spoluhráčům z obrany nepřesnou přihrávku a zahnal je do úzkých. Rakouská defenziva složitou situaci dokázala ustát.
     
    84
    Peter Žulj diriguje rozehrávku Rakouska na polovině Severního Irska. Domácí hráči však brání v osmi lidech na hranici pokutového území.
     
    85
    Stefan Lainer si naběhl na krásnou přihrávku na pravé křídlo a ihned vyslal přízemní centr do pokutového území. Jeho pobídku odehrál do bezpečí jeden z obránců.
     
    86
    Kyle Lafferty neuspěl v hlavičkovém souboji na hranici pokutového území a nechal se obrat o balón. Hráči Severního Irska teď tlačí.
     
    87
    Aleksandar Dragović si před dotírajícím Davisem pomohl malou domů. Hostující celek se už nikam nežene. Dnešní duel se dohrává v klidném tempu.
     
    88
    Valentino Lazaro dostal vysokou přihrávku na levou stranu hrací plochy, ale nepotykal si se zpracováním a zbrzdil celou akci Rakouska.
     
    89
    Stefan Lainer spěchal za vysokou přihrávkou na pravou stranu hrací plochy, ale důrazný Gareth McAuley jej předskočil a nepustil jej k míči.
     
    89
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Corry Evans, přichází Paddy McNair.
     
    90
    Dnešní duel se už pouze dohrává. Lafferty sice ještě napadal rozehrávku Rakouska, ale zkušení stopeři hostujícího celku si poradili.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Marko Arnautović se ještě středem hrací plochy probíjel do pokutového území, ale obránce se mu na poslední chvíli vrhl pod nohy a obral jej o míč.
     
    90+2
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakousko nakonec vítězí! Hosté v závěru nastavení podnikli bleskový protiútok a dokázali udeřit! VALENTINO LAZARO dostal přihrávku na hranici pokutového území a krásnou technickou střelou vymetl horní roh branky!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Severní Irsko nezvládlo ani domácí duel s Rakouskem a v Lize národů končí bez bodů. Vše podstatné se v dnešním duelu událo po změně stran! Rakousko se ujalo vedení zásluhou Schlagera! Za domácí celek však bleskově dokázal vyrovnat díky Corryho Evanse! Vše už nasvědčovalo tomu, že zápas skončí remízou, ale v nastaveném čase rozhodl o výhře Rakouska Valentino Lazaro!
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:11.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:58:39)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 58. C. Evans (Jones) – 50. Schlager (Žulj), 90+2. Lazaro (Arnautović)

    Karty:   79. McAuley (NIR) – 53. Baumgartlinger (AUT), 79. Alaba (AUT)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:11.
    Severní Irsko: Carson – Smith, McAuley, J. Evans, Dallas – C. Evans (89. McNair), S. Davis, Saville – McGinn (74. Whyte), Boyce (74. K. Lafferty), Jones.
    Náhradníci: Hazard, McGovern – McNair, Ferguson, Thompson, Vassell, Whyte, Hughes, Magennis, C. McLaughlin, K. Lafferty, Cathcart.

    Rakousko: Lindner – Lainer, Dragović, Hinteregger, Ulmer – Ilsanker (46. Žulj), Baumgartlinger – Lazaro, Schlager, Alaba – Gregoritsch (72. Arnautović).
    Náhradníci: Strebinger, Stankovic – Janko, Arnautović, Wimmer, Schaub, Schöpf, Žulj, Kainz, Hierländer, Goiginger.

    Rozhodčí: Lardot – Godelaine, Lemaire (vš. BEL)
    bahis siteleri