Liberec – Slavia 2:4 (kon.) | Příbram – Č. Budějovice 6:2 (kon.) | Jablonec – Hr. Králové 2:4 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
2:4 (2:2)
SK Slavia Praha
Pondělí 26.11.2018, 13:00 • Stadion U Nisy, Liberec • Juniorská liga – Čechy • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím pražské Slavie, která svého soupeře porazila poměrem 4:2. Ve druhém poločase jsme se dočkali dvou branek, o obě se postaral hostující celek, konkrétněji se prosadili Zelený a Van Buren. Následně si Slovan vytvořil celkem drtivý tlak, který ale celkem v poklidu odvracela obrana soupeře. Koncovka zápasu nám opět přinesla nápor domácího mužstva, jenomže tři body nakonec poputují na stranu na pražského celku. (14:56:43)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vypadá to, že další branku už neuvidíme, do konce zápasu totiž nezbývá moc času.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Muris Mešanović, přichází Boling Zhang.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
    90. Van BUREN - 2:4
     
    90
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zřejmě tu máme rozhodující branku! Chybná přihrávka v podání domácích přinesla rychlý kontr Slavie, který táhl Van Buren. Jeho přihrávka našla volného Vejvara, který ale vrátil právě MICK VAN BURENOVI, jenž bezpečně zamířil do poloprázdné brány.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Slavia i nadále brání hubené vedení. Slovan ale postupem času stupňuje svůj nápor.
     
    88
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Fukala, přichází Michael Azilinon.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Daniel Köstl, přichází Denis Drahoš.
     
    85
    Na levém křídle se dostával k míči Gembický, jehož přízemní centr dokázala odklidit obrana. Posléze se k zakončení vedle brány dostal Petr.
     
    84
    Následný rohový kop nakonec nabídl teč jednoho z domácích, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru. Vantruba tak bude vykopávat.
     
    83
    Liberec si vyzkoušel rozehrávku rohového kopu, který na přední tyči odhlavičkoval do bezpečí Baluta. Slavia se ale míče hodně rychle zbavila.
     
    82
    Dalekonosný pas našel Van Burena, který levačkou nevyzrál na France. Tentýž hráč se dostal také k dorážce, kterou ale poslal úplně mimo branku.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, Slavia si stále drží hubené vedení. Naopak domácí hráči stále narážejí na pozornou obranu soupeře.
     
    80
    Až nyní se musel činit brankář Vantruba, který zneškodnil střelu z velké blízkosti. Hosté jsou v posledních minutách možná až příliš pasivní.
     
    79
    Slovan bude mít k dispozici standardní situaci z levé strany. Na zemi se totiž ocitl Fukala, naopak k rozehrávce se staví aktivní Nešický.
     
    78
    Na vzdušnou nabídku si naskakoval pouze Janoušek, který přihrával sám sobě. Nakonec jeho nákop směřoval na brankáře France, který měl velké starosti.
     
    77
    Posléze se také hosté dostali k autovému vhazování, po kterém Nabijev odkopával míč do zámezí. Podobnou situaci si vyzkouší také hráči Slovanu.
     
    76
    Blažek měl na pravé straně dostatek času na centr, jenomže naskakující Mashike ve vzduchu fauloval Vantrubu, v dnešním utkání už podruhé.
     
    75
    Po levém křídle se pokoušel proniknout Mashike, kterého ale důrazným způsobem obral o míč Janoušek. Nakonec z toho bude aut pro Slovan.
     
    74
    V posledních minutách nesledujeme nic moc zajímavého. Před malým momentem se Vantruba dostal k výkopu od své branky, se kterým si dával hodně načas.
     
    69
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Michal Vaněk, přichází Mick Van Buren.
     
    69
    Vantruba zkoušel založit akci rychlým nákopem na Mešanoviće, druhý jmenovaný se ale ve vzduchu neprosadil. Posléze Nabijev centroval do rukou brankáře.
     
    68
    Hostující obrana dokázala odvrátit celkem nebezpečný centr, ke kterému se málem dostal Kazda. Následovat bude rohový kop z levé strany.
     
    67
    Nadějná akce Slovanu skončila na samotné hranici šestnáctky, kde čistým způsobem zasáhl Baluta, který posléze nepřešel přes střed hrací plochy.
     
    66
    Nešický obstaral standardku z velké vzdálenosti, ta ale skončila hned na noze prvního protihráče. Následně Petrovi utekl míč až za brankovou čáru.
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, hosté si stále drží hubené vedení. Ve druhém poločase sledujeme celkem vyrovnanou podívanou.
     
    64
    Baluta zahrával další volný kop, po kterém se jeho spoluhráči dožadovali odpískání pokutového kopu. Dle jejich názoru jeden z domácích zahrál rukou.
     
    63
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Tomáš Malinský, přichází Petr Petr.
     
    62
    Nešický se chystal vyvézt míč do bezpečí, jenomže ho zezadu fauloval napadající Mešanović. Slovan okamžitě rozehrál po strany na Lehoczkiho.
     
    61
    Dalekonosný pas směřoval na levou stranu, kde v hlavičkovém souboji uspěl Nabijev. Posléze si obrannou povinnost splnil domácí Köstl.
     
    60
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Milan Vrabec, přichází Matyáš Kazda.
     
    60
    Mashike se zjevil za obranu soupeře, jenomže zpětný centr pouze prolétl pokutovým územím. Poté si faulem pomohl napadající Vrabec.
     
    59
    Slovan se dostával s míčem na útočnou polovinu, jenomže nedovoleným zákrokem si pomohl Janoušek. Domácí budou rozehrávat z velké vzdálenosti.
     
    58
    Posléze se Nabijev dostával s míčem do pokutového území, kde místo střely ještě hledal spoluhráče, který si ale nedokázal kloudně zpracovat balón.
     
    57
    Slavia se pokoušela rovněž založit kontr, jenomže Nabijev si neporozuměl s Mešanovićem, přičemž prvně jmenovaný přihrával daleko od kopačky.
     
    56
    Liberec se dostal k nadějnému protiútoku, který nakonec zakončoval Mashike. Jeho rána ale trefila pouze obětavého protihráče, roh pro domácí.
     
    55
    Další rohový kop přinesl protiútok Slavie. Mešanović se zbavil svého strážce, jenomže poté se mu nepodařilo přenést hru na Nabijeva.
     
    54
    S kulatým nesmyslem si zahrál brankář Franc, kterému se podařilo přesně zamířit na nohu Blažka. Posléze se nepovedenou střelou prezentoval Gembický.
     
    53
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Havránek, přichází Jiří Janoušek.
     
    52
    Domácí to nyní budou mít hodně složité, opět totiž prohrávají o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času, skóre se klidně může obrátit.
    51. ZELENÝ - 2:3
     
    51
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se vracejí zpět do vedení! Sešívaní měli k dispozici volný kop z vynikající pozice, k rozehrávce se i tentokráte postavil Baluta, jehož centr zamířil na hlavu JAROSLAVA ZELENÉHO, který zakončil ke vzdálenější tyči.
     
    50
    Nakonec si domácí celek přichystal rohový kop, na který si u malého vápna naskakoval střídající Blažek, jehož hlavička ale směřovala vysoko nad.
     
    49
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval hostující Vejvar, který ve středu hrací plochy podrazil Vrabce. Slovanu byla ponechána výhoda.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločase se k míči dostal Blažek, kterému se ale nepodařilo oslovit Mashikeho. Na druhé straně se Mešanović nacházel v ofsajdu.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Michal Lábek, přichází Jan Blažek.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Longfei Xie, přichází Farid Nabijev.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem zajímavou podívanou. Sešívaní si v úvodu utkání vytvořili několik zajímavých šancí, avšak jejich neproměňování je mohlo mrzet. Domácí totiž udeřili hned ze své první větší příležitosti, konkrétněji se prosadil Mashike. Slavia ale zvýšila aktivitu, za což si zasloužila rychlé vyrovnání. Aby toho nebylo málo, tak obral skóre dokonal rumunský záložník Baluta, což stále nebyla poslední branka poločasu. Tu si přichystal domácí Fukala, jenž uzavřel na poločasových 2:2.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Ondra Lehoczki (FC Slovan Liberec).
     
    44
    Posléze si v pokutovém území dělal prostor k hlavičce Mashike, jenomže jeho zakončení bylo příliš slabé, míč skončil až v náruči Vantruby.
     
    43
    Domácí jsou najednou při chuti, navíc si vybojovali další rohový kop. Nešický se pokoušel dostat k centru, včas ho ale zastavil Baluta.
    42. Michal FUKALA - 2:2
     
    42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat! Slovan zahrával volný kop z pravé strany, Nešický rychle rozehrál na MICHALA FUKALU, který se dostával do šestnáctky, jenomže ke střele se nedostal. I tak se na domácího hráče usmálo štěstí, neboť ho do nohy napálil jeden z protihráčů, načež se míč odrazil do brány.
     
    40
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Vuklišević, který trefil pouze jednoho z protihráčů. Následně se Slovan dostane k autovému vhazování.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Už se opět pokračuje ve hře, Vantruba se sám postavil k odkopu od své branky. Jeho nákop směřoval k levé postranní čáře, kde na něj nedosáhl Mach.
     
    37
    Momentálně se nehraje, neboť po jednom ze soubojů skončil na zemi Vantruba. Mashike se ještě přišel za svůj faul omluvit.
     
    36
    Také Slavia si vybojovala rohový kop, ke kterému se postavil Baluta. Rozehrávka nakrátko nakonec přinesla centr, který ale zablokoval Lábek.
    35. BALUTA - 1:2
     
    35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nakonec je tu vedoucí branka Slavie! I tentokráte se k rozehrávce rohového kopu postavil ALEXANDRU BALUTA, který si narazil se spoluhráčem a poté neskutečně přesnou šajtlí prostřelil France, jenž se po míči marně natahoval. Nádherný fotbalový moment v podání rumunského hráče!
     
    35
    Mešanović se z první pokoušel narazit Vejvarovi, který se ale dostával do úplně jiného místa. Navíc u postranní čáry fauloval Lábka.
     
    34
    Slovan si vybojoval rohový kop z pravé strany, který obstaral Nešický. Jeho centr proskočil až k Mashikemu, jehož ránu dokázal Vantruba zneškodnit.
     
    33
    Franci si musel dát s rozehrávku od své branky hodně načas, neboť ho napadal Mešanović. Domácí brankář nakonec konstruktivně rozehrál.
     
    32
    Situaci si pořádně zkomplikoval domácí Lehoczki, který ve středu hrací plochy tak dlouho operoval, až ho zezadu fauloval napadající Baluta.
     
    31
    Krátce po rozehrávce se Mashike nadechoval k rychlostnímu průniku za obranu, jenomže včas se k míči dostal brankář Vantruba.
     
    30
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je tu zasloužená vyrovnávací branka! Baluta pronikl do otevřené obrany, v šanci nezazmatkoval, naopak přihrál vedle stojícímu MURISI MEŠANOVIĆOVI, který si hodil míč na levačku a poté propálil France.
     
    30
    K míči se postavil sám faulovaný, tedy Baluta. Jeho centr se zakroutil přesně na hlavu jednoho ze spoluhráčů, který ale hlavičkoval kousek vedle brány.
     
    29
    Hlavní sudí musel odpískat další faul, tentokráte se na zemi ocitl hostující Baluta. Následovat bude standardka zhruba ze třiceti metrů.
     
    24
    Fukala svedl velice tvrdý souboj s Gembickým, avšak nakonec vybojoval autové vhazování. Hra se tak opět odvíjí na obranné polovině Liberce.
     
    23
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Fukala, který tak trochu nešťastně fauloval Köstla. Slovan bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    22
    Sešívaní se usadili s míčem na útočné polovině, tam se do složité situace dostal domácí Nešický, který nakonec při snaze odkopnout trefil soupeře.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nakonec přinesla jedinou branku. Směrem dopředu je ale výrazně nebezpečnější Slavia.
     
    20
    To je pro hostující celek určitě tvrdá rána, neboť inkasoval hned z první vážnější šance. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
    19. MASHIKE - 1:0
     
    19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Paradoxně tu máme úvodní branku v podání Slovanu! Domácí zahrávali rohový kop, po něm se u šestnáctky utvořil menší závar, ve kterém se nejlépe zorientoval SUKISA ELVIS MASHIKE, který špičkou kopačky procedil míč přes Vantrubu.
    19. Franc vychytal Mešanoviće.
     
    19
    Další tutovka hostů! Vejvar vyprodukoval velice přesný centr, do kterého se hlavou opřel Mešanović. Jeho hlavičku ale dokázal Franc vyrazit nad branku.
     
    18
    Nešický měl ve středu hrací plochy velké starosti, nakonec to proti napadající smečce protihráčů zvládl na jedničku, neboť přihrával zpět na Köstla.
     
    17
    Napadající Vaněk sice obral rozehrávajícího protihráče o míč, jenomže hrací předmět skončil za čárou. Navíc to bude odkop od domácí branky.
     
    16
    Zelenému se nepodařilo kloudně odkopnout míč, čímž otevřel prostor pro hráče soupeře. Vrabce ale zradila nepřesná přihrávka na Nešického.
     
    15
    Obrovská šance Slavie! Sám na bránu se totiž řítil Baluta, který zkoušel brankáře přehodit. To nebyla špatná myšlenka, avšak realizace byla naprosto bídná.
     
    14
    Aktivní Malinský si naběhl na přihrávku za obranu, načež posílal před branku velice nebezpečný centr, který na poslední chvíli odvracel Mach.
     
    13
    Slavia si připsala úvodní rohový kop, ke kterému se postavil Baluta. Rozehrávka cvičeným signálem přinesla centr na přední tyč, následné zakončení od Zeleného překvapivě skončilo na horní konstrukci.
     
    12
    K míči se nakonec postavil Nešický, který to pochopitelně zkouše přímo na bránu. Jeho tvrdá rána ale směřovala vysoko nad, Vantruba nemusel zasahovat.
     
    11
    Malinský měl na levém křídle dostatek prostoru na centr, ten i přesto odvracel jeden z protihráčů. Aby toho nebylo málo, tak Liberec bude zahrávat přímý kop z velice dobré pozice.
     
    10
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Mach, který tak trochu nešťastně zavadil o nohu Lábka. Slovan okamžitě rozehrál volný kop.
     
    9
    Autového vhazování se ujal hostující Havránek, který si ale absolutně neporozuměl s Vejvarem. Míč tak doskákal daleko za brankovou čáru.
     
    8
    Posléze to střelou na bránu zkoušel Köstl, jehož přízemní navštívenku musel Vantruba vyrazit. Hosté to zkouší velice trpělivou kombinací.
     
    7
    Mashike pádil do otevřené obrany, jenomže místo přihrávky spoluhráčům pronikl až k hranici pokutového území, kde ho ale čistě odzbrojil Drozda.
     
    6
    Vejvar táhl akci po pravém křídle, jenomže centr poslal pouze do protihráče. Následně se nepodařilo kloudně vypálit záložníkovi Balutovi.
     
    5
    Na druhé straně se přízemním centrem prezentoval Gembický, který ale našel pouze nohu protihráče. Sešívání okamžitě směřují na útočnou polovinu.
     
    4
    První slušnější zakončení. Mešanović si v pokutovém území rovnal míč ke střele, nakonec mu ho na poslední chvíli srazil jeden z protihráčů.
     
    3
    Hned v úvodu se poprvé dostal k míči brankář Vantruba, který poslal míč za středový kruh. Tam se ale nejlépe zorientoval hostující Mešanović.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Start utkání se o pár minut opozdí.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Franc – Köstl, Fukala, Lábek, Lehoczki, Nešický, Vrabec (C), Mashike, Vuklišević, Gembický, Malinský
    Náhradníci: Hnízdil – Mečíř, Drahoš, Petr, Gabko, Kazda, Blažek

    SK Slavia Praha: Vantruba – Drozda (C), Mach, Baluta, Mešanović, Vejvar, Havránek, Zelený, Xie, Fukala, Vaněk
    Náhradníci: Radotić – Azilinon, Nabijev, Van Buren, Janoušek, Šilhan, Zhang

    Rozhodčí: Váňa – Flimmel, Novák.
     
    SK Slavia Praha

    Na opačné straně se nachází pražská Slavia, která má tak trochu jiné starosti. Sešívaní momentálně okupují až desátou pozici, což by v konečném důsledku znamenalo část porážených. Slavia se v posledních týdnech nachází v kolísavé formě, avšak svůj poslední ligový zápas rovněž nezvládla. Pražané na domácím stadionu hostili Hradec Králové, který nakonec dokázal zvítězit poměrem 2:0. Slavii se ale na hřištích soupeřů daří o poznání lépe, z celkových čtrnácti bodů zde získala rovných deset, za což jí patří šestá pozice v tabulce venkovních celků. Zároveň Slavia neprohrála poslední tři venkovní zápasy.
     
    FC Slovan Liberec

    Fotbalisté Liberce prožívají celkem vydařenou sezónu, neboť se po patnácti zápasech nacházejí na průběžné třetí pozici. Slovan doposud nasbíral sedmadvacet bodů, přičemž na vedoucí Spartu ztrácí deset bodů, avšak Liberec má dnešní zápas k dobru. Domácí celek dnešního utkání ale nezvládl poslední kolo, ve kterém po divoké přestřelce podlehl Příbrami, která nakonec zvítězila 4:3. Slovan se v tabulce domácích celků řadí do spodní poloviny tabulky, neboť ze sedmi zápasů vyhrál pouze tři, navíc poslední dvě kola nezvítězil. Poslední domácí výhra přišla začátkem října, tehdy si Liberem porazil s Hradcem poměrem 5:1
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Slovan Liberec a SK Slavia Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 19. Mashike, 42. Michal Fukala – 30. Mešanović, 35. Baluta, 51. Zelený, 90. Van Buren

    Karty:   45. Lehoczki (LIB)


    FC Slovan Liberec: Franc – Köstl (88. Drahoš), Fukala, Lábek (46. Blažek), Lehoczki, Nešický, Vrabec (C) (60. Kazda), Mashike, Vuklišević, Gembický, Malinský (63. Petr)
    Náhradníci: Hnízdil – Mečíř, Drahoš, Petr, Gabko, Kazda, Blažek

    SK Slavia Praha: Vantruba – Drozda (C), Mach, Baluta, Mešanović (90+1. Zhang), Vejvar, Havránek (53. Janoušek), Zelený, Xie (46. Nabijev), Fukala (88. Azilinon), Vaněk (69. Van Buren)
    Náhradníci: Radotić – Azilinon, Nabijev, Van Buren, Janoušek, Šilhan, Zhang

    Rozhodčí: Váňa – Flimmel, Novák
    bahis siteleri