Litvínov – Liberec 6:2 (kon.) | Zlín – Chomutov 3:2 (3:1 po s.n.) | Mountfield HK – Plzeň 2:4 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 3:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
po s.n. (3:1)
Berani Zlín
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Piráti Chomutov
Pátek 30.11.2018, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost věnovanou dnešnímu přenosu a zase někdy u extraligového hokeje na počtěnou! (20:16:43)
     
    Ševci to dnes proti Pirátům neměli jednoduché a i přes střeleckou převahu soupeře si připisují dva body za výhru v nájezdech!

    Piráti se dostali do vedení po brance Pavla Klhůfka, který se trefil v první třetině. Ve druhé polovině druhé třetiny navýšil vedení Bohumil Jank. Zlínští se ale semkli a Jiří Ondráček snížil v oslabení, Tomáš Valenta pak vyrovnal pět minut před koncem. Piráty pak v nájezdech nepodržel Peters a hned tři hráči se prosadili. Tu vítěznou branku pak zaznamenal Edgars Kulda.

    Střely na branku: 17:32
    Hráči utkání: Jiří Ondráček (1+0) – Radek Duda (0+1)
    Diváci: 3 540
     
    Konec zápasu.
    Edgars KULDA - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým PSG Berani Zlín.
    Autorem vítězné branky je EDGARS KULDA, který rozhodl již ve třetí sérii. Najel si po pravé straně a mezi kruhy udělal kličku. Následně zakončil nad beton Peterse a vystřelil Ševcům bod navíc.
     
    4. série
    3:1
    Třetí branka do stejného místa, pravý beton je slabina Justina Peterse! Po pravé straně si najel Jiří Ondráček, jenž zakončil po kličce k levé tyčce. Zlín vítězí!
     
    4. série
    2:1
    Jan Stránský měl těžký úkol, který se mu nakonec vyplnit nepovedl. Jakub Sedláček vystrčil hokejkou a zasáhl.
     
    3. série
    2:1
    Edgards Kulda vrací vedení na stranu Zlína, také se prosadil k levé tyčce svižnou střelou!
     
    3. série
    1:1
    Za Piráty se rozjel Vladimír Růžička, který svižnou střelou k levé tyčce srovnává!
     
    2. série
    1:0
    Dnes neviditelný Antonín Honejsek dává gól! Krásně si najel na vzdálenější tyčku a zasunul do branky.
     
    2. série
    0:0
    Tomáš Svoboda neuspěl. Šel do rychlé a svižné střely, ale branku minul.
     
    1. série
    0:0
    Za domácí celek začal Dominik Lakatoš, jenž šel do parádní kličky, ale Justin Peters betonem zasáhl.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel hostující Radek Duda, který nezakončil. Jakub Sedláček jej vybruslil.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:27
    Dominik Lakatoš mohl zakončit svůj dobrý výkon rozhodující brankou. Tvrdě střílel z levé strany, ale Justin Peters parádně zakročil. Tlak Ševců ale trvá.
     
    63:34
    Velký zákrok Jakuba Sedláčka! Proti němu unikal Jakub Sklenář, který jej ale tváři v tvář nedokázal prostřelit!
     
    62:49
    Do útočného pásma si najel Radek Duda, ale jeho pokus z levého kruhu na přední tyčku nevyšel. Následně ujížděli domácí, kterým se ovšem zakončit nepovedlo.
     
    61:30
    Lukáš Vantuch si najel do pásma, ale nezakončil. Přihrával na Dietze, ale ten taktéž nezakončil a Piráti se dostali z pásma. Zlínští se dosud nedostali k puku.
     
    60:40
    Piráti se dostali do útoku, kde rozehrával Jakub Sedláček. Marek Tomica mohl posílat puk do odkryté klece, ale nestihl to. Následně se hosté dostali za svou branku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Druhá třetina nabídla zlepšený výkon domácího celku, který se v posledních minutách prosadil a poslal tak duel do prodloužení. Na 2:2 srovnával bek Tomáš Valenta a pokračovat se bude prodloužením tři na tři.

    Střely na branku: 15:30
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Štěpán Fryšara v posledních sekundách mohl rozhodnout, ale jeho pokus z mezikruží skončil jen vedle branky. Utkání končí za stavu 2:2.
     
    59:20
    Probíhají poslední sekundy třetí třetiny. Domácí hru klidní a jsou s pukem za svou brankou. Piráti v posledních sekundách byli aktivní.
     
    58:30
    Piráti se dostali zničehonic před branku, kde byl držen Radek Duda. Hostující hráč se dostával ke střele, ale ta neměla důraz a Sedláček s klidem chytá.
     
    57:30
    Utkání se nám dostává do posledních chvilek třetí třetiny. Vladimír Růžička to zkoušel z pravé strany, ale Jakub Sedláček zapsal pohotový zákrok.
     
    56:16
    Piráti napadali rozehrávku Zlína a kotouč nakonec skončilo mimo ledovou plochu. Pokračovat se bude po levici Jakuba Sedláčka, který dnes zapsal již 26 zákroků.
     
    55:49
    Dominik Lakatoš následně našel na modré čáře Tomáše Žižky, jenž se dostal ke střeleckému pokusu. Zkušený bek ale střílel jen do bližší tyčky!
     
    55:23
    Jan Stránský se dostal po levé straně do pásma a před brankou hledal Flemminga. Tomu se v brankovišti zakončit nepovedlo, naopak se píská postavení v brankovišti.
     
    55:04
    Hosté v plném počtu.
    54:09 Tomáš VALENTA - 2:2
     
    54:09
    Zlín právě vstřelil branku!
    Následně byli domácí ve čtyřech aktivnější v útoku a je vyrovnáno! TOMÁŠ VALENTA dostal přihrávku na modrou čáru a jeho tvrdá rána k levé tyčce skončila za zády Justina Peterse! Asistence: Dominik Lakatoš.
     
    53:28
    Po pohledné akci byl před brankou osamocen Pavel Klhůfek. Ten se pokoušel před Sedláčkem o kličku, ale kotouč mu v rozhodující moment ujel.
     
    53:04
    Hodně zbytečným zákrokem se ve střední třetině provinil Brett Flemming, jenž za faul kolenem proti Žižkovi inkasuje dvě minuty.
     
    52:28
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Zdeněk Okál – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Antonín Honejsek.
     
    52:22
    Zdeněk Okál hodně tvrdě naremploval na mantinel Bohumila Janka, který padl k ledu hodně odevzdaně. Domácí útočník půjde na trestnou lavici, hostující bek se nezvedá.
     
    51:05
    Po nahození od modré čáry se mohl dočkat velice šťastné branky Jiří Ondráček. Ten nevěděl, jak se od něj puk odrazil. Justin Peters ale nakonec ani zasahovat nemusel.
     
    50:45
    Po vhazování po levici Sedláčka se ke kotouči dostali Ševci, ale ti se do útoku nedostali. Po ofsajdu se pokračuje ve střední třetině. Dostáváme se do poslední desetiminutovky základní hrací doby.
     
    50:33
    Celkem hodně prostoru dostal na pravém kruhu Vladimír Růžička. Chomutovský centr svižně zakončoval, ale od bránícího beka se puk dostal do ochranné sítě.
     
    50:12
    Bohumil Jank byl na konci aktivní kombinace severočeského celku. Střelec rozdílové trefy utkání ale pokusem po ledě nepřekvapil Jakuba Sedláčka v brance.
     
    49:46
    Zlínští byli chviličku pod tlakem a jen vyhodili na icing. Pokračovat se bude pravici Jakuba Sedláčka, který pokračuje ve skvělé formě a i dnes podává dobrý výkon.
     
    49:20
    Nadvakrát to pak zkoušel Pavel Klhůfek. Nejdříve střílel z levého kruhu vedle branky, následně ze stejné pozice nastřelil rameno Jakuba Sedláčka!
     
    48:40
    Jakub Sklenář ujel po levé straně a před brankou hledal Tomáše Svobodu. Ten na dlouhou hůl zakončoval u pravé tyčky, ale Sedláčka nakonec neprostřelil.
     
    48:05
    Dlouho se domácí celek pokoušel něco vymyslet v útoku, ale žádný pokus z dálky neproskočil na branku Peterse. Piráti následně po delší době vyhodili.
     
    47:01
    Ševci se dostával k nahození od levého mantinelu, ale puk po teči skončil v ochranné síti. Pokračovat se bude po pravé ruce Justina Peterse.
     
    46:54
    Pavel Kubiš byl blízko branky, u pravé tyčky snad natřikrát zakončoval, ale Justin Peters neinkasoval! Tomáš Fořt předtím ale zasáhl hokejkou rozhodčího a s tím to moc dobře nevypadá...
     
    46:25
    Hostům se nepovedlo projít do útoku a po vyhození Radka Dudy se bude vhazovat po pravici Justina Peterse. Ten zatím čelil pouze jedenácti střeleckým pokusům.
     
    46:10
    Následně se píská a hra bude pokračovat po komerční přestávce. Piráti nadále vedou ve Zlíně o jednu branku, ale zbytek utkání nám ještě nabídne pořádné drama.
     
    45:44
    Na konci aktivní kombinace hostů byl u pravé tyčky Vladimír Růžička, který zakončoval akci Tomáše Svobody. Branku Jakuba Sedláčka se mu ovšem trefit nepovedlo.
     
    45:11
    Následně se domácí dostávají ke vhazování před Petersem. Pirátům se nepovedlo rozjet akci a po zakázaném uvolnění se vhazuje po pravici Justina Peterse.
     
    44:20
    Ševci jsou za svou brankou, směrem do útoku to od nich dnes není bůhvíjak skvělé. Piráti dobře brání a v brance je drží skvělý Justin Peters.
     
    43:40
    Jakub Sklenář následně vybojoval na levé straně kotouč a před brankou našel Stanislava Dietze. Ten ve velké šanci ale střílel jen do připraveného Sedláčka!
     
    42:55
    Filip Hanták postupoval po levé straně do útoku, ale zakončit se mu nepovedlo. Pokračuje se útokem domácích Beranů, kteří nadále ztrácí jednu branku.
     
    42:21
    Druhá lajna Chomutova aktivně napadala v útoku a Jakub Sedláček se musel činit. Rána od modré jej ale nepřekonala a pokračovat se bude po levici domácí jedničky
     
    41:33
    Hosté v plném počtu.
     
    40:40
    Jiří Ondráček střílel z pravého kruhu do brankoviště, kde se ale ani jeden z hráčů ve žlutém neprosadil. Pirátům se následně povedlo vyhodit kotouč mimo ledovou plochu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině byli mnohem aktivnější hosté, kteří ale ze své aktivity vykřesali jedinou branku. Potřetí v sezóně se totiž prosadil Bohumil Jank. Zlínští se do utkání vrátili v závěru třetiny, kdy v oslabení dal branku Jiří Ondráček. Ve třetí třetině se bude pokračovat, stále je vše otevřené a dopadnout to může jakkoliv.

    Střely na branku: 11:18
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Domácí v plném počtu.
     
    39:33
    Síly na ledě se vyrovnají. Radek Duda na pravém kruhu naprosto zbytečně fauloval a Zlín bude vstupovat do třetí třetiny přesilovou hrou. Duda inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    38:25
    Ani další početní výhoda hostů se nedaří a Tomáš Žižka nyní mohl zakončovat od levého mantinelu. Justin Peters ale pokus vyrazil a pokračuje se hrou Pirátů.
     
    37:54
    Jan Stránský si najel po pravé straně do útoku a žabičkou hledal Vantucha. Tomu se ale zblízka nepovedlo prostřelit pozorného Sedláčka v brance.
     
    37:34
    Michal Poletín inkasuje další trest. Domácí útočník je potrestán za hákování a pirátská přesilovka Chomutova bude pokračovat. Hned po vhazování budou domácí ve čtyřech.
    37:26 Jiří ONDRÁČEK - 1:2
     
    37:26
    Zlín právě vstřelil branku!
    Nakonec v oslabení se ale domácí prosazují, toto hosté nesehráli dobře! Dominik Lakatoš si najel po pravé straně do protiakce a u levé tyčky našel JIŘÍHO ONDRÁČKA. Ten ležícího Justina Peterse šikovně přehodil a snižuje! Asistence: Dominik Lakatoš.
     
    36:50
    Pirátům se opravdu nedaří a hraje se spíše v jejich třetině. Banda Vladimíra Růžičky se ovšem nikam hnát nemusí, dvoubrankový náskok je zatím slušný.
     
    36:10
    Pirátská přesilovka zatím nebezpečná není. Domácí prošli s kotoučem až do útočné třetiny, kde udrželi cenné sekundy. Piráti musejí zpoza branky Peterse.
     
    35:35
    Domácí celek je právě vypískán. Zlínští se do ničeho nedostali a jejich nahození zpoza branky skončilo odpískaným zákrokem. Tomáš Valenta odpyká příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    34:44
    Vladimír Růžička si najel po levé straně do útoku a klidně mohl zakončovat. Místo toho ale zvolil zadovku, která nikoho v modrém nenašla a puk je ve střední třetině.
     
    33:38
    Domácí jsou ve druhé třetině opravdu špatní a hrají spíše hokejisté Chomutova. Ševci během druhého dějství vyslali na branku dva střelecké pokusy.
    32:56 Bohumil JANK - 0:2
     
    32:56
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí celek sice oslabení přežil, ale následně inkasuje! Radek Duda zakličkoval u pravé tyčky, aby následně našel mezi kruhy BOHUMILA JANKA. Pirátský bek svižnou střelou dává branku a hosté vedou o dvě branky. Asistence: Radek Duda a Jan Stránský.
     
    32:27
    Juraj Valach tvrdě pálil před pravým kruhem na přední tyčku, ale lapačka Jakuba Sedláčka zaúřadovala. Puk mu z ní sice vypadl, ale jen za branku.
     
    31:40
    Následně si Jakub Sedláček poradil s dalším pokusem a v následném závaru nikdo z Pirátů nezakončil. Berani vyhodili kotouč mimo pásmo.
     
    31:10
    Stanislav Dietz byl prvním střelcem Chomutova, ale od modré čáry se mu pozorného Sedláčka překonat nepovedlo. Piráti pokračují v aktivitě.
     
    30:43
    Právě Tomáš Fořt si následně počínal nedovoleně a bude dalším vyloučeným hráčem Ševců. Ten inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    30:00
    Hraje se spíše ve střední třetině a ani jeden celek toho moc nepředvádí. Po delší době si najel následně Tomáš Fořt do zakončení, ale jeho rána Peterse nepřekonala.
     
    28:38
    Edgars Kulda se po pravé straně hnal do útočné třetiny, ale ani jemu se nepovedlo nějak zakončit. Dobře zakročil Ronald Knot, pokračuje se za brankou Peterse.
     
    28:00
    Po levé straně se dostával až před branku Jan Stránský, ale chomutovský útočník se nakonec ke střeleckému pokusu nedostal. Domácí obrana je u kotouče.
     
    27:24
    Vladimír Růžička a Jakub Sklenář se dostávali do protiakce, ale slibnou akci se jim zakončit nepovedlo. První jmenovaný mohl zakončovat z levého kruhu, ale zvolil přihrávkou na modrou čáru, kde nikdo nebyl.
     
    26:45
    Po obrovské chybě se dostal před brankou ke střeleckému pokusu Masi Marjamäki, jenž byl před Sedláčkem naprosto sám. Zlínská jednička ale skvěle chytá!
     
    25:27
    Do další střelecké pozice si najel Lukáš Vantuch, který střílel z pravého kruhu. Jeho pokus ale Sedláček chytil a hned s obráncem rozehrál.
     
    24:39
    Hosté v plném počtu.
     
    24:28
    Tomáš Svoboda se dostával do velké šance, ale kvůli skvělému obrannému zákroku nezakončil. Hostující útočník šel do bekhendu, ale puk mu byl vypíchnut.
     
    24:10
    Následně byla hra vykázána z útočné třetiny Chomutova, jeden z hráčů zahrál vysokou holí. Pokračovat se bude ve střední třetině.
     
    23:40
    Do první akce v přesilovce se dostal hostující Radek Duda. Ten pálil z voleje od modré, ale jeho pokus Sedláček viděl a kotouč vyrazil.
     
    22:39
    Michal Poletín následně fauloval Stanislava Dietze a domácí celek bude hrát ve čtyřech. Hosté mají šanci navýšit své vedení v početní výhodě.
     
    22:18
    Poprvé v této třetině také střelecká akce hostů. Ronald Knot tvrdě pálil od modré čáry, ale jeho rána skončila na betonech domácího brankáře.
     
    21:34
    Následně se před brankou ke střeleckému pokusu dostával Zdeněk Okál, tomu se ale u pravé tyčky nepovedlo ideálně zakončit. A to hned nadvakrát.
     
    21:03
    Hosté v plném počtu.
     
    20:45
    David Nosek se následně dostal ke střeleckému pokusu z levého kruhu, ale jeho rána přesná nebyla a Piráti budou brzy v plném počtu.
     
    20:10
    Domácí hrají nadále přesilovku, ale první útok jim nevyšel. Bránící hráči Chomutova puk vybojovali a následně vyhodili mimo své pásmo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vyrovnaná první třetina je u konce, zatím šťastnějším celkem jsou hostující Piráti. Chomutovský celek se dostal do vedení po docela šťastné akci, v deváté minutě skóroval domácí odchovanec Pavel Klhůfek. Berani pak byli sice o něco aktivnější, ale Justin Peters všechny střelecké pokusy pochytal.

    Střely na branku: 6:8
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    V závěru první periody dostal přihrávku na hranici brankoviště Pavel Sedláček, kterému se ale v tísni nepovedlo trefit branku Justina Peterse.
     
    19:03
    Juraj Valach na konci první třetiny oslabuje svůj celek a Ševci si zahrají přesilovou hru. Chomutovský bek dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    18:44
    Hned po vhazování před brankou Jakuba Sedláčka pálil technicky Pavel Klhůfek. Domácí jednička ale puk viděla a ukryla jej v lapačce.
     
    18:21
    Těsně před vypršením trestů Freibergse a Vantucha si do útoku najel Kulda, jenž před pravým kruhem zakončoval. Jeho rána ale šla vedle branky a u kotouče hosté.
     
    17:45
    Hraje se bez nějakých akcí a ani jeden celek se nemůže do ničeho dostat. Čeká se spíše na chybu a zanedlouho budou oba celky v plném počtu.
     
    17:00
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách, což nabízí mnohem více prostoru. Zlínští jsou na kotouči u své branky a pokoušejí se vymyslet něco směrem dopředu.
     
    16:21
    Piráti byli následně v útočné třetině, kde ale nic nevymysleli. Ralfs Freibergs a Lukáš Vantuch se společně dostali do křížku a oba inkasují dvě minuty za hrubost.
     
    15:21
    Zlínští hokejisté se dostali do útočného snažení, ale to bylo ukončeno poté, co branka Justina Peterse vypadla ze svého držení. Pokračovat se bude vhazováním po komerční přestávce.
     
    14:34
    První lajna Pirátů se dostala do útoku, ale nic nevymyslela. Jakub Sklenář připravil puk pro Vladimíra Růžičky, jenž ale narazil jen do bránícího hráče Zlína.
     
    13:11
    V další akci byl Jakub Šlahař, jenž dostal přihrávku na hranici ofsajdu a pokračoval po levé straně do útoku. Domácí útočník ale zakončoval jen vedle branky.
     
    12:38
    Domácí si následně najeli před Justina Peterse, ale Pavel Sedláček se střelou po ledě neprosadil. Kanadský brankář zatím drží hosty naprosto parádně.
     
    11:12
    Justin Peters si následně poradil se střeleckým pokusem od modré čáry a pokračovat se bude vhazováním po pravici kanadského brankáře.
     
    10:24
    Nejdříve vyhodili hosté na icing, následně se hra přesunula před branku Zlína. Vhazuje se po levici Jakuba Sedláčka, Piráti stále vedou o jednu branku.
     
    09:44
    Tomáš Žižka střílel od pravého mantinelu a před brankou se následně pokoušel dorážet Michal Popelka. Justin Peters ale pohotově zakročil betonem!
     
    09:10
    Následně se hra přerušuje a pokračovat se bude po komerční přestávce. Vhazuje se ve střední třetině blíže k brance Jakuba Sedláčka.
    08:19 Pavel KLHŮFEK - 0:1
     
    08:19
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se Piráti dostávají do vedení, prosazuje se podruhé proti svému bývalému celku PAVEL KLHŮFEK. Juraj Valach nahazoval ze střední třetiny do pásma, kde se u levé tyčky dostal puk právě ke Klhůfkovi. Ten před sebou měl odkrytou branku, Sedláček vůbec netušil, kde kotouč vypadne. Asistence: Juraj Valach a Justin Peters.
     
    08:00
    Puk do útočné třetiny dostával Tomáš Svoboda, ale přihrávka šla na brusle a hostující útočník nemohl postupovat. Rozhodčí signalizují ofsajd.
     
    07:25
    Hosté v plném počtu.
     
    07:05
    Jiří Ondráček byl na konci aktivní kombinace svého celku. Zkoušel to z pravého kruhu, ale napálil jen bránícího hráče. Piráti následně vyhodili.
     
    06:15
    Piráti naskočili do oslabení parádně a již dvakrát v řadě se jim povedlo vyhodit. Domácí celek zatím nic nevymyslel a hraje se spíše ve střední třetině.
     
    05:25
    Za brankou Sedláčka si následně počínal nedovoleně Jan Havel, který po vysoké holi inkasuje dvě minuty. Ševci mají první šanci na branku v přesilové hře.
     
    05:21
    Do další střelecké pozice si následně najel chomutovský Masi Marjamäki, který to zkoušel z levého kruhu. Přes obránce se mu ale překonat brankáře nepovedlo.
     
    04:11
    Piráti si následně vybojovali slušnou střeleckou pozici. Brett Flemming byl osmaocen na pravém kruhu, ale jeho rána do vzdálenější šibenice gólem neskončila!
     
    03:27
    Následně se domácímu brankáři povedlo zachytit kotouč, který se pokoušel dostat za jeho záda na hranici brankovišti Vladimír Růžička. Jakub Sedláček ale pohodově chytá.
     
    02:16
    Pokračovalo se snažením Kuldy, které pokračovalo dalšími střeleckými pokusy. Justin Peters nicméně všechno vyrazil, ale zlínské mužstvo pokračuje v aktivní hře.
     
    01:34
    Piráti se do první akce dostávali po levé straně, ale nahození od levéjjo mantinelu Sedláček viděl a kotouč se mu betonem povedlo vyrazit.
     
    00:58
    Následně se domácí celek dostal ke střeleckému pokusu od modré čáry, ale rána z pravé strany nakonec v brance neskončila. Pokračuje se vhazováním ve střední třetině.
     
    00:34
    Následně se domácí dostali ke střeleckému pokusu z pravé strany, která ale přesná nebyla. Puk po takovém dloubáku nakonec spadl do rukavice Justina Peterse.
     
    00:10
    Hned po úvodním vhazování se kotouč dostával do útočné třetiny Zlína, ale Bohumil Jank jej odehrál a puk se dostal do pásma Zlínu. Odtud domácí kombinují.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Krásný večer všem fanouškům extraligového hokeje. Utkání dalšího kola Tipsport extraligy mezi Zlínem a Chomutovem brzy začne. Přejeme příjemné počteníčko!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Štůrala (J. Sedláček) – Valenta, Nosek, Žižka, Řezníček, Gazda, Freibergs, Ferenc – Kubiš, Fořt, J. Ondráček – Lakatoš, P. Sedláček, Okál – Honejsek, Popelka, Šlahař – Poletín, Fryšara, E. Kulda.

    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Trefný, Valach, Váchal – Sklenář, V. Růžička, T. Svoboda – Tomica, Klhůfek, Duda – Marjamäki, Vantuch, J. Stránský – Koblasa, Hanták, J. Havel.

    Rozhodčí: Mrkva, Pešina – Hlavatý, Tošenovjan.
    Zlín se v tabulce posunul na osmé místo.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Severočeši bodovali třikrát z posledních pěti kol, jenže venku vyhráli jedinkrát z deseti pokusů. Na cizích kluzištích trápí svěřence Vladimíra Růžičky především střílení gólů. Z posledních čtyř duelů mimo své hájemství třikrát skórovali pouze jednou, jen ve Vítkovicích se trefili dvakrát.

    Po příchodu Justina Peterse se nikdo jiný v chomutovském brankovišti neobjevil, kanadský gólman se pyšní úspěšností zákroků přes 93 procent a průměr obdržených góly na zápas pod 2. Stříbrná příčka týmové produktivity patří obránci Ronaldu Knotovi, jenž vstřelil čtyři góly a přidal šest asistencí při druhém nejvyšším průměrném ice-timu na zápasu v celé soutěži. Bohumil Jank okupuje „bramborovou“ pozici v Radegast indexu díky 34 hitům a 31 zblokovaným střelám.

    Nejproduktivnější hráč, nejlepší střelec i nejlepší nahrávač chomutovského souboru Vladimír Růžička (6+12) zároveň vyhrál pátý nejvyšší počet vhazování (232/463). Finský útočník Masi Marjamäki skóroval zatím pětkrát, na což potřeboval 13 střel, takže má nejlepší úspěšnost střelby ze všech extraligových hráčů (38,46).

    POSLEDNÍCH PĚT ZÁPASŮ CHOMUTOVA:

    Chomutov – Litvínov 1:2pp
    Chomutov – Sparta 5:0
    Vítkovice – Chomutov 4:2
    Chomutov – Pardubice 6:1
    Mladá Boleslav – Chomutov 3:1
     
    PSG BERANI ZLÍN

    Valaši mají aktuálně velmi dobré výsledky, z posledních čtyř kol prohráli pouze doma se Spartou. Před vlastními fanoušky nastoupili svěřenci Roberta Svobody s Martinem Hamrlíkem doposud jedenáctkrát a mají na kontě šest vítězství proti pěti prohrám.

    Brankovišti vládne Jakub Sedláček, který pustil Tomáše Štůralu do branky jen na 35 minut a má úspěšnost zákroků těsně nad 91,5 %. Obránce Dalibor Řezníček figuruje s pěti góly na třetím místě mezi nejčastěji skórujícími zadáky. Ralfse Freibergse pak najdeme na osmém místě produktivity beků, lotyšský zadák se trefil dvakrát a přidal devět asistencí. David Nosek se pak pyšní nejlepší účastí na ledě ze všech extraligových obránců (+11).

    Útočník Jiří Ondráček vévodí díky sedmi gólům a osmi asistencím týmovému kanadskému bodování a čtyřikrát se prosadil v přesilových hrách, což je druhé nejvyšší číslo v celé soutěži. Pavel Kubiš má na kontě osm přesných zásahů, nejlepším nahrávačem Beranů je pak s 10 asistencemi Tomáš Fořt.

    POSLEDNÍCH PĚT ZÁPASŮ ZLÍNA:

    Liberec – Zlín 5:3
    Zlín – Vítkovice 3:0
    Plzeň – Zlín 1:2
    Zlín – Sparta 0:4
    Pardubice – Zlín 1:5
     
    PSG Berani Zlín vs. Piráti Chomutov

    Zimní stadion Luďka Čajky uvidí v rámci 23. kola Tipsport extraligy souboj osmého Zlína a posledních Pirátů z Chomutova, mezi nimiž je v tabulce šestnáctibodový rozdíl. Ten budou chtít Valaši zvýšit a naopak Severočeši budou bojovat, aby se soupeři přiblížili.

    První letošní vzájemný souboj znamenal pro družinu chomutovského trenéra Vladimíra Růžičky teprve druhou výhru v základní části, takže Berani mají rivalovi, na kterého doma umí, co vracet. Piráti za předchozích pět let v nejvyšší soutěži vyhráli ve Zlíně jen dvakrát a jednou se tak stalo až po nájezdech.

    PRVNÍ LETOŠNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS:

    Piráti Chomutov vs. PSG Berani Zlín 3:1
    Branky:
    26. Vantuch, 31. Klhůfek, 36. Stránský – 14. Fryšara.

    STATISTICKÉ SROVNÁNÍ ZLÍN VS. CHOMUTOV:

    Skóre: 62:59 vs. 48:68.
    Bilance: 10-1-1-10 vs. 5-0-2-14.
    Přesilovky: 17,44 % vs. 14,43 %.
    Oslabení: 84,21 % vs. 74,56 %.
    Vhazování: 49,01 % vs. 50,44 %.
    Góly v oslabení: 5 vs. 2.
    Trestné minuty: 223 vs. 298.
    Hity: 239 vs. 240.
    Zblokované střely: 211 vs. 251.
    Střely na branku za zápas: 30,82 vs. 26,14.
    Střely proti za zápas: 29,23 vs. 26,52.

    KANADSKÉ BODOVÁNÍ VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ (současní hráči od roku 2012):

    1. Vladimír Růžička 10 bodů (5+5)
    2. Pavel Kubiš 7 bodů (4+3)
    3. Dalibor Řezníček 6 bodů (2+4)
    4. Juraj Valach 5 bodů (0+5)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 38. J. Ondráček (Lakatoš), 55. Valenta (Lakatoš), rozh. náj. E. Kulda – 9. Klhůfek (Valach, Peters), 33. Jank (Duda, J. Stránský)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Radek Duda (CHM)
    0:0   Dominik Lakatoš (ZLN)
    2. série:
    0:0   Tomáš Svoboda (CHM)
    1:0   Antonín Honejsek (ZLN)
    3. série:
    1:1   Vladimír Růžička (CHM)
    2:1   Edgars Kulda (ZLN)
    4. série:
    2:1   Jan Stránský (CHM)
    3:1   Jiří Ondráček (ZLN)


    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Valenta, Nosek, Žižka, Řezníček, Gazda, Freibergs, Ferenc – Kubiš, Fořt, J. Ondráček – Lakatoš, P. Sedláček, Okál – Honejsek, Popelka, Šlahař – Poletín, Fryšara, E. Kulda.
    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Trefný, Valach, Váchal – Sklenář, V. Růžička, T. Svoboda – Tomica, Klhůfek, Duda – Marjamäki, Vantuch, J. Stránský – Koblasa, Hanták, J. Havel.

    Rozhodčí: Mrkva, Pešina – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 3 540
    thejrc.org