Vancouver – Dallas 1:2 (kon.) | Minnesota – Toronto 3:5 (kon.) | Boston – Detroit 2:4 (kon.)
Florida – Tampa 4:5 (po pr.) | Montreal – NY Rangers 5:2 (kon.) | NY Islanders – Columbus 3:2 (kon.)
Pittsburgh – Philadelphia 2:4 (kon.) | New Jersey – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Arizona – St. Louis 6:1 (kon.)
Nashville – Chicago 5:2 (kon.) | Edmonton – Vegas 2:1 (kon.) | Washington – Anaheim 5:6 (kon.)
konec
Boston Bruins
2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Detroit Red Wings
Neděle 02.12.2018, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Přeji dobrou noc! Někdy příště se budu těšit znovu na počtenou. (04:04:26)
     
    Československá stopa:

    David Krejčí (BOS) – 0+0, 4 střely, 17:27.
    David Pastrňák (BOS) – 0+1, 1 střela, 24:54.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Jimmy Howard (DET) – 38 zás., 2 ink. góly, 95%
    2. Dylan Larkin (DET) – 1+0
    3. Tuukka Rask (BOS) – 23 zás., 3 ink. góly, 88,50%.
     
    Po pěkném souboji se raduje produktivnější Detroit! Ten tedy zvládl důležitý zápas týmů z Atlantické divize lépe a zmenšil odstup na Boston na pětibodový.

    Závěrečná perioda byla gólově nejbohatší. Ryan Donato po pěkné akci Davida Pastrňáka zakončil pod břevno, čímž využil přesilovku. Bylo tedy vyrovnáno. Boston přebral iniciativu, byl jasně aktivnější, třetinu vyhrál na střely poměrem 20:7, leč nebylo mu to nic platné. Vítěznou branku si totiž vydařenou tečí připsal Frans Nielsen! V závěru to domácí pochopitelně zkusili v šesti a Gustav Nyquist upravil do prázdné klece na konečných 2:4.

    Střely na branku v zápase:
    Boston 40:27 Detroit.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    59:33 Gustav NYQUIST - 2:4

    via Gfycat

     
    59:33
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings dnes v Bostonu poprvé po téměř šesti sezónách zvítězí! Danny DeKeyser vybojoval puk pro GUSTAVA NYQUISTA, jenž ho s naprostým přehledem nasměroval do opuštěné svatyně Medvědů. Asistence: Danny DeKeyser.
     
    59:27
    Hostující hokejisté se opakovaně osvobozují, domácím už začíná pomalu ale jistě chybět čas. Torey Krug zakládá další akci.
     
    59:01
    Torey Krug dostal na pravý kruh nabito od Davida Krejčího. Vypálil rovnou bez přípravy, přízemní ránu Howard společně s beky do sítě projít nenechal.
     
    58:32
    Luke Glendening mohl definitivně pojistit výhru Detroitu, ze středního pásma ale mířil pouze do tyčky prázdné pokladnice!
     
    58:20
    Následuje oddechový čas Bostonu, který zcela jistě poslouží k finálním pokynům směrem k samotnému závěru utkání.
     
    58:20
    Tribuny tlačí své oblíbence za vyrovnáním. Brad Marchand to zkoušel zpoza levého kruhu, leč nejednalo se o nic, co by mělo Jimmyho Howarda v jeho dnešní fazóně zaskočit.
     
    57:55
    Tuukka Rask odjíždí na střídačku, branky Bostonu je prázdná! Medvědi hrají v šesti.
     
    57:21
    Michael Rasmussen se z pravého křídla tlačil až před brankoviště. Bostonu pomohl Ryan Donato, jenž předvedl ukázkový návrat do ofenzivy.
     
    56:41
    David Krejčí v tísni postrčil puk na branku. Jimmy Howard jej hokejkou poslal pryč, domácí celek se musí vracet až do své obranné třetiny.
     
    56:17
    Mohlo být dost možná hotovo! Matt Grzelcyk vyrobil ve středním pásmu velkou chybu. O kotouč jej obral Gustav Nyquist, který mířil sám na branku, ovšem Tuukka Rask proti němu parádně vytyčil lapačku!
     
    55:47
    Tuukka Rask se snažil o rychlou rozehrávku, nicméně před dostoupivším Tylerem Bertuzzim si puk raději nechal pro sebe.
     
    55:34
    John Moore si z pozice beka pěkně najel až na vrcholek pravého kruhu, odkud pálil na bližší tyčku. Jimmy Howard svírá kousek pryže v rukavici, hra je přerušena.
     
    54:49
    Po zakázaném uvolnění se hosté osvobodili. David Pastrňák se s pukem rychle nahnal zpátky do třetiny, jenže tam se Medvědi nedokázali déle udržet.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 20. Backes (J. Moore, Cave), 46. Donato (Pastrňák, Krug) – 26. Bertuzzi (Green, Kronwall), 38. D. Larkin (Abdelkader), 52. Nielsen (DeKeyser, Nyquist), 60. Nyquist (DeKeyser)


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Carlo, Krug, Grzelcyk, J. Moore, Clifton, Lauzon – Pastrňák, Cave, Marchand (A) – DeBrusk, Krejčí (A), Heinen – Acciari, Nordström, Donato – Backes (A), Kuraly, Wagner.
    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Green, Kronwall (A), Jensen, DeKeyser, Cholowski, Ericsson – Mantha, D. Larkin (A), Abdelkader (A) – Athanasiou, Nielsen, Nyquist – Rasmussen, Glendening, Bertuzzi – Vanek, J. de La Rose, Ehn – Witkowski.

    Rozhodčí: Hebert, McIsaac

    Diváci: 17 565 (vyprodáno)
    bahis siteleri