Eibar – Levante 4:4 (kon.) | Huesca – Real Madrid 0:1 (kon.) | Real Sociedad – Valladolid 1:2 (kon.)
Real Betis – Rayo Vallecano 2:0 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
1:2 (0:1)
Real Valladolid
Neděle 09.12.2018, 18:30Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání španělské ligy mezi Realem Sociedad a Realem Valladolid. Výkop je stanoven na 18:30.
     
    Real Valladolid

    Dnešní hostující celek po dobrém vstupu do sezóny pomalu padá tabulkou dolů. Valladolid ve čtrnácti duelech vybojoval sedmnáct bodů a patří mu patnáctá pozice španělské ligy. Na pohárové pozice však ztrácí jen tři body. V posledním utkání doma prohrál 2:4 s CD Leganés. Nejlepším střelcem je třígolový Enes Unal.
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Real Sociedad je na tom o něco lépe než jeho dnešní soupeř. Sociedad totiž ve čtrnácti duelech vybojoval devatenáct bodů a patří mu jedenáctá pozice ligové tabulky. Zejména na domácí půdě je Sociedad hodně silný. Tahounem je Belgičan Adnan Januzaj, který v posledních kolech podává skvělé výkony. Naposledy ale prohrál 1:0 na půdě Betisu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu. Real Sociedad se ihned vydal do útoku, jenže nákop na levou stranu skončil v zámezí.
     
    2
    Domácí fotbalisté kombinují na vlastní polovině a vyčkávají s rozehrávkou. Nikdo v tmavém dresu Valladolidu jejich kombinaci neatakuje.
     
    3
    Asier Illarramendi vyslal zajímavý oblouček na pravé křídlo, kam si nabíhal Joseba Zaldúa, jenže druhému jmenovanému se nevydařilo zpracování.
     
    4
    Calero ostrým zákrokem zastavil rozběhnutého Zaldúu a zaslouženě vidí žlutou kartu.
     
    5
    Z následného přímého kopu však domácí fotbalisté nedokázali udeřit. Vysoký centr se snesl na značku pokutového kopu, kde zasáhl pozorný obránce.
     
    6
    Óscar Plano prošel s míčem na noze až do blízkosti pokutového území a zakončil levačkou. Jeho přízemní zakončení vyrazil Moya na rohový kop.
     
    7
    Jordi Masip nakopl míč na polovinu domácího celku. Za jeho nákopem se řítil Plano, nicméně důrazný obránce Theo Hernández jej odstavil od míče.
     
    8
    Zadáci Realu Valladolid uklidňují hru na vlastní polovině. Obrana hostujícího celku drží míč na svých kopačkách a nikam s ním nespěchá.
     
    9
    Joseba Zaldúa podpořil útok Realu Sociedad náběhem po pravé straně hrací plochy. Krajní obránce domácího mužstva se prosmýkl kolem soupeře, ale ukopl si míč do autu.
     
    10
    Asier Illarramendi dostal prostor na levé straně hřiště, jenže následnou přihrávkou do středu hřiště odevzdal balón hráčům Realu Valladolid.
     
    11
    Óscar Plano se z levé strany prosmýkl do pokutového území a snažil se zakončit z ostrého úhlu. Do cesty se mu ale postavil jeden z domácích hráčů.
     
    12
    Mikel Merino se při napadání rozehrávky soupeře dopustil nedovoleného zákroku a poslal k zemi jednoho ze soupeřů. Rozehrávat tak bude Valladolid.
     
    13
    Theo Hernández si v blízkosti vlastní šestnáctky skvěle pokryl míč před dotírajícím soupeřem. Enes Ünal po něm následně sáhl a dopustil se faulu.
     
    14
    Adnan Januzaj se z pravého křídla dral do pokutového území. Do cesty se mu na poslední chvíli postavil Kiko Olivas a hostující brankář Masip balón odkopl.
     
    15
    Mikel Oyarzabal se na pravém křídle efektní kličkou zbavil obránce, prošel do vápna, předložil míč Juanmimu, jehož dělovka prolétla nad břevnem.
     
    16
    Asier Illarramendi vybojoval odražený míč v blízkosti pokutového území, přehodil si jej na levačku, nicméně jeho následný pokus skončil na hrudi prvního soupeře.
     
    17
    Real Valladolid právě vstřelil branku!
    Real Valladolid se překvapivě dostává do vedení! Óscar Plano vybojoval míč v blízkosti pokutového území, prostrčil jej do vápna a TONI VILLA pohotvou střelou do horního rohu otevřel skóre!
    17. Toni VILLA - 0:1
     
    19
    Domácí fotbalisté se ihned po inkasování úvodní branky derou do útoku. Do pokutového území přiletěl prudký centr z pravé strany, ale nikdo v dresu Sociedadu na něj nedosáhl.
     
    20
    Le Normand prošel z pozice stopera na polovinu soupeře, roztáhl hru na pravé křídlo, jenže Adnan Januzaj si nedokázal obhodit obránce.
     
    21
    Willian José dostal přihrávku na polovinu soupeře, ale ihned se u něj vynořila přesila obránců v tmavých dresech. Kombinace Realu Sociedad je zatím hodně kostrbatá.
     
    22
    Asier Illarramendi si chtěl obhodit statického Antonita na pravém křídle, jenže hostující obránce jeho úmysl skvěle přečetl a zastavil akci domácích.
     
    23
    Joseba Zaldúa vyslal z pravé strany prudký centr do pokutového území. Za střílenou pobídkou se dral Willian José, nicméně obrana Valladolidu byla znovu pozorná.
     
    24
    Joseba Zaldúa si dal pozor na dotírajícího soupeře a odkopl míč daleko od pokutového území. Hosté však skvěle presují a ztěžují Sociedadu kombinaci.
     
    25
    Joseba Zaldúa znovu potáhl míč vpřed po pravé straně. Krajní obránce Realu Sociedad tentokrát nechtěl centrovat a raději přenesl hru na opačnou stranu.
     
    26
    Enes Ünal si na pravém křídle zpracoval nepovedený odkop. Osamocený útočník Realu Valladolid se však nedokázal uvolnit a přišel o balón.
     
    27
    Mikel Oyarzabal si naběhl na krásnou přihrávku za obranu soupeře, jenže domácí hráč si nepohlídal ofsajdovou linii a nemohl pokračovat ve hře.
     
    28
    Enes Ünal dostal přihrávku na polovinu soupeře, ale v hlavičkovém souboji pouze přizvedl míč za obranu soupeře. Brankář Moya si pro míč s přehledem došel.
     
    29
    Asier Illarramendi Asier Illarramendi zastavil přechod Realu Valladolid na polovinu soupeře. Domácí záložník poté hledal Josého, ale ten byl skvěle bráněn.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a hostující celek nadále drží své těsné vedení. Realu Sociedad se v posledních minutách vůbec nedaří v přechodové fázi.
     
    31
    Mikel Merino na polovině hrací plochy v souboji zalehl míč. Jednomu z hráčů Realu Valladolid se jeho chování vůbec nelíbilo, což dal najevo.
     
    32
    Theo Hernández skvěle odcentroval na přední tyč. Do slibné pozice se probil Willian José, ale v krkolomné pozici trefil jen stojícího Masipa.
     
    33
    Mikel Merino byl faulován na polovině hostujícího celku a Real Sociedad tak může pokračovat v kombinaci. Domácí celek nyní hraje hodně aktivně.
     
    34
    Joseba Zaldúa prošel po pravém křídle do blízkosti pokutového území a vyslal zajímavý centr. Jeho prudká pobídka skončila na hlavě obránce Olivase.
     
    35
    Adnan Januzaj si pohybem řekl o přihrávku mezi obránce Realu Valladolid, jenže zadáci hostujícího celku si prudkou pobídku pohlídali a nechali míč propadnout do autu.
     
    36
    Nacho Martínez podpořil ofenzivu Realu Valladolid náběhem na hranici pokutového území, odkud vyslal zajímavou střelu, ale vůbec netrefil branku.
     
    37
    Asier Illarramendi roztáhl kombinaci domácího celku na pravé křídlo. Hráčům Realu Sociedad však v prvním poločase dnešního souboje schází pohyb.
     
    38
    Januzaj dostal přihrávku do velice obtížné pozice u rohového praporku. Belgický fotbalista si nepotykal se zpracováním a po souboji vlastní vinou upadl.
     
    39
    Keko si naběhl na skvělou přihrávku do běhu, zpracoval si míč a pohotově zakončil. Jeho pokus Moya raději vytěsnil na rohový kop.
     
    40
    Po rohovém kopu nedokázali hosté zahrozit. Oscar Plano se sice opřel do odraženého míče, jenže jeho ránu srazil obránce Robin Le Normand na další roh.
     
    41
    Po dalším rohovém kopu se už hosté dostali do zakončení. Stoper Calero hlavičkoval v pádu, ale svým zakončením trefil jen Adnana Januzaje.
     
    42
    Real Sociedad zahrával rohový kop. Zajímavý centr přiletěl na malé vápno, kde zakončoval Le Normand, ale jeho pokus prosvištěl nad břevnem.
     
    43
    Domácím fanouškům se výkon Realu Sociedad vůbec nelíbí. Domácí celek tak nyní musí snášet pískot vlastních příznivců.
     
    44
    Héctor Moreno hledal Oyarzabala, jenže mu poslal příliš pomalou přihrávku a zadáci Realu Valladolidu bez problémů odehráli míč do bezpečí.
     
    45
    Toni Villa odcentroval z pravé strany před branku Realu Sociedad. Obránce Moreno odehrál míč zvláštním způsobem, ale podle sudího rukou nehrál.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější hostující fotbalisté. Real Sociedad sice hrál většinu času s míčem na kopačkách, ale nedokázal si vypracovat brankovou příležitost. Naopak z jediné šance Valladolidu udeřil v 17. minutě Toni Villa! Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Sandro Ramírez.
     
    47
    Antoñito zastavil rozběhnutého Adnana Januzaje na pravé straně hrací plochy. Hostující obránce navíc vybojoval autové vhazování pro Valladolid.
     
    48
    Adnan Januzaj se po pravém křídle prosmýkl do pokutového území, kde přenechal míč Josému, jenže jeho přihrávka na Ramíreze mířila do ofsajdu.
     
    49
    Theo Hernández si v blízkosti vlastní šestnáctky splnil své obranné povinnosti a odehrál míč do bezpečí. Domácí celek bude vhazovat.
     
    50
    Januzaj znovu útočil po pravé straně. Belgický záložník tentokrát odcentroval na zadní tyč, kde před Josém zasáhl obránce Kiko Olivas.
     
    51
    Asier Illarramendi uspěl v hlavičkovém souboji na polovině soupeře a ještě byl faulován. Domácí mužstvo může nadále pokračovat v útočení.
     
    52
    Joseba Zaldúa dostal prostor na pravé straně hrací plochy, jenže jeho centr skončil na noze prvního obránce Realu Valladolid. Bude z toho jen roh.
     
    53
    Rozehrávka rohového kopu se domácím fotbalistům vůbec nepovedla. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde zasáhl osamocený Fernando Calero.
     
    54
    Oyarzabal odcentroval z levé strany mezi značku pokutového kopu a malé vápno. Do zakončení se dral José, ale špičkou kopačky na míč nedosáhl.
     
    55
    Real Valladolid právě vstřelil branku!
    Real Valladolid přidává druhou branku! Domácí brankář Moya vyrazil ven z branky, aby odkopl míč do bezpečí! ANTOŇITO byl u míče dříve, obhodil si brankáře a trefil odkrytou branku!
    55. ANTOÑITO - 0:2
     
    57
    Domácí fanoušci jsou po druhé brance hostujícího celku naprosto zaražení. Na stadionu jde slyšet jen početná skupina příznivců Valladolidu.
     
    58
    Asier Illarramendi dostal přihrávku na polovinu Valladolidu, jenže jeho roztažení hry na pravé křídlo bylo hodně unáhlené. Hostující celek bude vhazovat.
     
    59
    Další akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal Willian José.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující Valladolid nadále drží své vedení. Real Sociedad se sice snaží hrát aktivně, ale nemůže najít recept na soupeřovu obranu.
     
    61
    Real Valladolid zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde se snažil zakončit Keko, ale Zaldúa míč odvrátil do bezpečí.
     
    62
    Willian José si skvěle pokryl míč a nechal se faulovat. Domácí Real Sociedad tak bude zahrávat přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře.
     
    63
    Exekuce přímého kopu se ujal Adnan Januzaj, jehož centr přiletěl na vzdálenější tyč a hostující brankář Jordi Masip jej raději přizvedl na rohový kop.
     
    64
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Domácí se nakonec dočkali! Sandro Ramírez odcentroval na zadní tyč, kde zakončil Le Normand a jeho hlavičku usměrnil mezi tři tyče MIKEL OYARZABAL!
    64. Mikel OYARZABAL - 1:2
     
    66
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Theo Hernández, přichází Jon Bautista.
     
    67
    Merino si v souboji na hranici pokutového území pomohl útočným faulem a dostává žlutou kartu.
     
    68
    Fernando Calero zůstává po předchozím souboji ležet na trávníku a drží se za bolavé rameno. Hostující fotbalista ale podle všeho bude schopen pokračovat.
     
    69
    Sandro Ramiréz se po skvělé přihrávce z levé strany opřel do míče, jenže jeho následná dělovka prosvištěla kolem branky Realu Valladolid.
     
    70
    Zadáci domácího celku nyní ženou své spoluhráče na polovinu soupeře. Také domácí lodivod nabádá své svěřence k větší aktivitě.
     
    71
    Adnan Januzaj se krásně uvolnil na pravé straně a odcentroval do pokutového území. Jeho nadýchaný centr prolétl do rukavic připraveného Masipa.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Míchel (Real Valladolid).
     
    73
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Merino, přichází Rubén Pardo.
     
    74
    Sandro Ramírez se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího.
     
    75
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Toni Villa, přichází Borja Fernández.
     
    76
    Willian José uspěl v hlavičkovém souboji na polovině soupeře, ale míč pouze prodloužil za sebe, kde nebyl nikdo v Realu Sociedad.
     
    78
    Adnan Januzaj zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za bolavou nohu. Uvidíme, zda bude belgický hráč schopen nadále pokračovat.
     
    79
    Real Sociedad zahrával přímý kop na polovině soupeře. Do odraženého míče se zpoza velkého vápna opřel Adnan Januzaj, jehož pokus prolétl kolem branky.
     
    80
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Enes Ünal, přichází Duje Čop.
     
    81
    Real Sociedad se sice ze všech sil snaží útočit, jenže nikdo v dresu domácího celku se nemůže dostat do zakončení.
     
    82
    Antoñito odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Zadáci Realu Sociedad si na jeho centr dali pozor.
     
    83
    Domácí celek nyní zahrával rohový kop. Povedený centr přiletěl na malé vápno, kde se do zakončení dral Bautista, jehož ránu srazil do bezpečí Nacho Martínez.
     
    84
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících hráčů zůstává ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Hosté budou muset hrát několik chvil o deseti lidech.
     
    85
    Sandro Ramírez si naskočil na krásný centr z pravé strany, jenže v krkolomné pozici nedokázal své zakončení usměrnit mezi tři tyče.
     
    86
    Januzaj se prohnal kolem obránce na pravé straně, jenže Nacho se mu pohotově položil pod nohy a srazil prudký centr na rohový kop.
     
    87
    Real Sociedad neudeřil ani po dalším rohovém kopu. Na krásný centr si naskočil William José, jehož hlavička ze záklonu prolétla nad břevnem.
     
    88
    Sociedad zahrával ještě jeden rohový kop. Míč tentokrát propadl k Ramírezovi, který ihned zakončil, ale míč se mu svezl po vnějším nártu.
     
    89
    Nacho Martínez odkopl z pokutového území další odražený míč. Hráčům Realu Valladolid se nadále nedaří usadit se v blízkosti branky soupeře.
     
    90
    Januzaj si pohybem řekl o přihrávku na pravou stranu, ale jeden z obránců před ním přizvedl míč do zámezí. Real Sociedad bude jen vhazovat.
     
    90+1
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Míchel, přichází Anuar Tuhami.
     
    90+2
    Hosté znovu vybojovali míč a vyvezli jej na polovinu Realu Sociedad. Hráčům Valladolidu se daří bořit útočné výpady domácího celku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Real Valladolid vítězí na půdě Realu Sociedad 2:1! Domácí přitom vstoupili do utkání aktivně, ale nedokázali si vypracovat možnost. Naopak v 17. minutě otevřel skóre hostující Toni Villa. Po změně stran udělal velkou chybu domácí brankář a Aňtonito navýšil vedení Realu Valladolid. O deset minut později však dokázal po rohovém kopu snížit Oyarzabal. Domácí poté tlačili a měli k dispozici velké množství rohových kopů, ale obrana Valladolidu závěr utkání přestála.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 11:2. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:15.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:21:37)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 64. Oyarzabal (Le Normand) – 17. T. Villa (Plano), 55. Antoñito (Alcaraz)

    Karty:   67. Merino (RSC) – 4. F. Calero (RVL), 72. Míchel (RVL)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 11:2. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:15.
    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Zaldúa, Le Normand, H. Moreno, Hernández (66. Bautista) – Illarramendi, Merino (73. Pardo) – Januzaj, Oyarzabal, Juanmi (46. Sandro Ramírez) – José.
    Náhradníci: Rulli – Espinoza, Bautista, Sandro Ramírez, Pardo, Zubeldia, A. Elustondo.

    Real Valladolid: Masip – Antoñito, Olivas, F. Calero, Nacho Martínez – Keko, Míchel (90+1. Tuhami), Alcaraz, T. Villa (75. B. Fernández) – Plano, Ünal (80. Čop).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Čop, D. Verde, Tuhami, Leo Suárez, B. Fernández, Luismi.
    bahis siteleri