Celta Vigo – Leganés 0:0 (kon.)
konec
Celta de Vigo
0:0 (0:0)
CD Leganés
Pátek 14.12.2018, 21:00 • Estadio Balaídos • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 80 % : 20 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:10. (22:52:22)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou, což je pro lépe hrající Celtu rozhodně málo. Domácí si ve druhém poločase vytvořili ještě větší tlak, jenomže ojedinělé šance neskončily v síti soupeře. Na druhé straně se Leganés snažilo vycházet ze zajištěné obrany, naopak se o útočné manévry staral Nasjrí, který s trochou štěstí mohl poslat svůj celek do vedení. Celta tak ukončila dvouzápasovou sérii bez ztráty bodu, naopak Leganés se opět o trochu odpoutal od sestupového pásma.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Iván Cuéllar (CD Leganés).
     
    90+3
    Araujo oslovil na pravém křídle Méndeze, který ihned centroval do šestnáctky, kde po souboji s Aspasem zůstal na zemi ležet Omeruo, který zřejmě tahá cenné vteřinky.
     
    90+2
    Celta zkoušela zaútočit po levém křídle, jenomže Juncá měl na práci s míčem příliš málo času. I přesto ho dokázal procedit na aktivního Sista.
     
    90+1
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Júsuf Nasjrí, přichází Sabin Merino.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Celta stále naráží na připravenou obranu soupeře, naopak Leganés čeká na protiútoky.
     
    88
    Naprosto neskutečný zákrok v podání Cuéllara! Sám před brankou se zjevil Méndez, který si mohl vybrat, kam míč umístí. Nakonec ale trefil pouze hostujícího brankáře.
     
    87
    Střídající Ojeda zkoušel odcentrovat z pravé strany, přičemž se na padající bochánek vyhoupl Gumbau, jehož hlavička nakonec doplachtila vedle brány.
     
    86
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Óscar Rodríguez, přichází Daniel Ojeda.
     
    85
    Žlutou kartu dostává David Costas (Real Club Celta de Vigo).
     
    83
    Mohl ale přijít trest v podobě inkasované branky pro Celtu, jenomže zakončující Nasjrí mířil skutečně hodně nad branku, Blanco bude vykopávat.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, stále jsme neviděli žádnou přesnou trefu. Faktem je, že Leganés je poslední dobou hodně pasivní.
     
    81
    Daleko z branky musel brankář Cuéllar, který nakonec dokázal vyboxovat míč kousek za pokutové území. Tam se ho okamžitě zmocnil volný Sisto.
     
    80
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Guido Carrillo, přichází Javi Eraso.
     
    79
    Bude se střídat, na zemi totiž zůstal ležet hostující Carrillo, který polehává dobrou minutu. Mezitím se za postranní čárou připravuje případný nahradník.
    78. Beltrán mířil o kousek vedle.
     
    78
    Beltrán dokázal načasovat přihrávku na Aspase, po jehož přihrávce se dostal ke střele právě prvně jmenovaný, který ale mířil kousek vedle.
     
    77
    Po hodně dlouhé době se k práci s kulatým nesmyslem dostal brankář Blanco, který se nenechal rozhodit, místo toho rozehrál přesně na Malla.
     
    76
    Na hranici pokutového území zasahoval Omeruo, který ale odklidil míč pouze k Aspasovi, jenž se dostal ke kostrbaté ráně zpoza velkého vápna.
     
    75
    Odražený míč nakonec putoval na pravou nohu Sista, který dělovkou trefil pouze jednoho z protihráčů. Celta pořádně přidala, soupeř má velké štěstí.
     
    74
    Sisto se po svém příchodu na hrací plochy ujal vedení akce, po které se k zakončení dostal Méndez, jeho ránu dokázal Cuéllar reflexivně vyrazit.
     
    73
    Obrovská šance domácích! Junca vyslal do pokutového území skutečně velice přesný centr, hlavičkující Gómez ale orazítkoval pouze horní konstrukci.
     
    72
    Před malým momentem zůstal na zemi ležet hostující obránce Omeruo, který se ale zdá být v pořádku. Můžeme pokračovat ve hře.
     
    71
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Sofiane Boufal, přichází Pione Sisto.
     
    69
    Na zemi se ocitl právě hostující brankář, kterého opět nepříjemně dohrál jeden z protihráčů. Vypadá to na Aspase, kterému se polehávání brankáře vůbec nelíbí.
     
    68
    Nyní moc nechybělo Aspasovi, který se natahoval po padajícím míči. Cuéllar si určitě oddychl, v opačném případě by zřejmě nestačil reagovat.
     
    67
    Boufal se snažil vytvořit prostor pro Juncu, jenomže centr levou nohou neměl požadované parametry. Posléze neuspěl ani prvně jmenovaný.
     
    66
    Gómez si snažil vymodlit faul, avšak hlavní sudí nakonec nechal pokračovat ve hře, podle jeho názoru si Siovas počínal v rámci pravidel.
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku stále čekáme. Celta má sice výraznou převahu, avšak stále se jí nedaří dostat k něčemu nebezpečnějšímu.
     
    64
    Aspas byl zastaven nedovoleným zákrokem, domácí tak zahrávali přímý kop. Mendézova nabídka nebyla špatná, míč byl tečován kousek vedle.
     
    63
    Tentokráte hostující defenzíva včas vystoupila proti přesile protihráčů, jenomže nakonec Boufal pronikl k šestnáctce, kde se nakonec k zakončení nedostal.
     
    62
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Jozabed, přichází Fran Beltrán.
     
    61
    Mallo se i posléze dostal k autovému vhazování, kterým ale našel pouze hlavu pozorného Siovase, jenž opět odpálil míč daleko za postranní čáru.
     
    60
    Juanfran se sice dostal s míčem na druhou stranu, avšak nepovedená přihrávka pochopitelně nenašla nevýrazného Carrilla, který se tak k míči nedostal.
     
    59
    Do útočení se zapojil také pravý obránce Mallo, který společně s Méndezem vybojoval autové vhazování, ke kterému se postaví prvně jmenovaný.
     
    58
    Napadající Juanfran málem vystihl pomalou přihrávku, jenomže nakonec včas zareagoval domácí Jozabed, který ihned přeposlal míč na Boufala.
     
    57
    Araujo se postaral o vyvezení míče ke středovému kruhu, kde si ho několikrát vyměnil s Yokusulem. Celta se snaží zdlouhavou kombinací uspat soupeře.
     
    56
    Na opačné straně hrací plochy jsme sledovali velice svižnou kombinaci hostujícího celku, kterou včasným obranným zákrokem ukončil Costas.
     
    55
    Z obrovské vzdálenosti zkoušel své štěstí nevýrazný Yokuslu, jehož rána ale směřovala vysoko nad branku. Cuéllar nemusel ani tentokráte zasahovat.
     
    54
    Domácí stále kombinují s míčem na útočné polovině, avšak obrana soupeře zatím velmi dobře vystupuje k útočícím protihráčům Celty Vigo.
     
    53
    Vigo si vybojovalo další rohový kop, který opět nebyl nebezpečný. Z druhé vlny se ještě natlačil do zakončení Costas, který ale pálil vysoko nad branku.
     
    52
    Méndez zkoušel z hranice pokutového území odcentrovat, avšak jeho přihrávku srazil Omeruo, přičemž domácí reklamovali nedovolené hraní rukou.
     
    51
    Posléze se k míči opět dostal levý obránce Juncá, který si nevěřil na průnik podél autové čáry. Místo toho přišla přihrávka ke středu hrací plochy.
     
    50
    Na druhé straně si Juncá několikrát vyměnil míč s vedle stojícím Boufalem, následně se Celta rozhodla přenést hru k pravé postranní lajně.
    49. Nasjrí selhal v šanci.
     
    49
    Leganés se mohlo dostat do vedení! Za obranou se totiž objevil zjevil Nasjrí, jehož křižnou střelu ale dokázal Blanco vyrazit do strany.
     
    48
    Hned v samotném úvodu druhého poločasu se do pokutového území dostal domácí Aspas, jehož zpětnou přihrávku ale dokázal zastavit Omeruo.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl žádnou přesnou trefu. V úvodu utkání jsme sledovali sympatický nápor domácích hráčů, avšak branku to nakonec nepřineslo. Postupem času se hra dostala do lehce nezáživné pasáže, přičemž se oba celky prezentovaly řadou nepřesností. Leganés se v dnešním utkání snaží vycházet ze zajištěné obrany, což se zatím celkem daří, hostující celek si dokonce připsal o jednu vyloženou šanci více, než jeho soupeř.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    První poločas se spíše už jen dohrává, branky se zřejmě nedočkáme...
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Hostující brankář si nakonec chvíli poležel na zemi, nejednalo se ale o nic vážného. O malý moment později, byl u postranní čáry podražen Méndez.
     
    43
    Domácí zahrávali rohový kop z pravé strany, jednalo se rozehrávku nakrátko, načež se o centr nakonec postaral Jozabed, jenomže záhy přišel útočný faul.
     
    40
    Leganés rozjelo rychlý protiútok, jenomže Vesgovi se nepodařilo přenést hru na levou stranu, kde už číhal zcela osamocený forvard Nasjrí.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat
     
    38
    Gómez to myslel velice nečekanou přihrávkou na Aspase, kterou ale dokázal zastavit obětavý Bustinza. Celta se opět pustila do svého soupeře.
     
    37
    Na pořadu dne bylo další autové vhazování, toho se zmocnil Juncá, který dalekonosným hodem našel Méndeze, jenž přešel na druhou stranu.
     
    36
    Hlavní sudí měl další práci, tentokráte odhalil útočný faul od Gómeze, který se rukama opřel o Omerua. Leganés bude rozehrávat od vlastní šestnáctky.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Maxi Gómez (Real Club Celta de Vigo).
     
    35
    Nyní sledujeme hodně nezáživnou pasáž utkání, domácí se nemohou dostat přes soupeřovu obranu. V tuto chvíli se to pokouší změnit Boufal.
     
    34
    Nakonec přišel nedovolený zákrok na hostujícího Juanfrana, provinil se napadající Gómez, který lehce zaškobrtl o soupeřovu kopačku.
     
    33
    Na druhé straně si ofsajdové postavení nedokázal pohlídat Nasjrí, což potvrdil také opakovaný záběr. Leganés se okamžitě vrátilo zpět za míč.
     
    32
    Dobrý obranný zákrok předvedl hostující Silva, který odpálil míč daleko do zámezí. K autovému vhazování se postavil Mallo, který si vybral Jozabeda.
     
    31
    Domácí rozjeli další útočný výpad od své poloviny, jenomže Araujo se nakonec nerozhodl pro průnik kolem dobře postaveného Siovase.
     
    30
    K rozehrávce volného kopu se postavil hostující Rodríguez, který posílal velice nebezpečný centr, jenž málem tečoval míč do sítě naběhnuvší Vesga.
     
    29
    Juanfran to zkoušel nákopem k pravé autové čáře, kde se pokoušel zabojovat Carrillo, který se nakonec po souboji s protihráčem ocitl na zemi.
     
    28
    Žlutou kartu dostává David Juncà (Real Club Celta de Vigo).
     
    24
    Na zeleném pažitu skončil forvard Gómez, který si tak vymodlil nedovolený zákrok. Celta rozehrála narychlo, momentálně je u balónu Yokuslu.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Mikel Vesga (CD Leganés).
     
    23
    Nepovedená kolmice z kopačky Jozabeda nakonec skončila daleko v zámezí, vzápětí se Cuéllar dostal k dalšímu výkopu, který nedokázal zpracovat Nasjrí.
     
    22
    Roztažení hry opět našlo aktivního Malla, který stříleným centrem zkoušel najít Aspase, jenž ve skluzu vůbec netrefil balón. Naopak zasáhl brankář Cuéllar.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme žádnou branku neviděli. Mnohem aktivněji ale působí domácí, kteří jsou přímočařejší.
     
    20
    Jenomže další útočná vzdušným prostorem nebyla zrovna slavná, avšak to samé platilo také pro Celtu. Balón se navíc dostal ven z hrací plochy.
     
    19
    Tentokráte se nedovoleným zákrokem prezentoval domácí Gómez, který v opačném pokutovém území fauloval Bustinzu. Hosté okamžitě rozehráli.
     
    18
    Jenomže brankář Cuéllar skutečně zahrál první balón, pokutový kop se tedy kopat nebude. Naopak budeme sledovat odkop od hostující svatyně.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Júsuf Nasjrí (CD Leganés).
     
    16
    Domluva trvá trochu delší dobu, mezitím se u hlavního sudího seběhla domácí skupina hráčů, která si snaží vymodlit pokutový kop.
     
    15
    Boufal se fantastickým způsobem natlačil až do pokutového území, kde skončil na zemi. Hlavní sudí penaltu neodpískal, nyní se ale poradí s VAR.
     
    14
    Boufal se dokázal vymanit ze sevření, avšak jeho nepřesnou přihrávku nedokázal zachytit kolega Gómez. I přesto se domácí drží u balónu.
    13. Gómez hlavičkoval vedle.
     
    13
    Šance také pro Vigo! Mallo vyprodukoval velice nadějný centr, na který si naskakoval Gómez. Hlavička uruguayského forvarda nakonec skončila vedle.
     
    12
    K autovému vhazování se dostal hostující Silva, který vhazoval od levé postranní čáry. Dalekonosný hod nakonec skončil na hlavě Arauja.
     
    11
    Mallo si navedl míč na levou nohu a poté v pokutovém území hledal Gómeze, který ale nedokázal zachytit padající předmět před brankovou čárou.
     
    10
    Rohový kop domácích se příliš nepovedl, následně se k odraženému míči mohl dostat Boufal, avšak mnohem dříve to zvládl Vesga, jenž vyvezl balón na druhou stranu.
     
    9
    Tohle byla šance! Hostující Nasjrí se prezentoval tvrdou ránou z hranice malého vápna, Blanco dokázal reflexivně zakročit rukama.
     
    8
    Najednou měl Mallo hodně prostoru na centr, avšak jeho nabídku dokázal odklidit do bezpečí Siovas. Celta bude mít k dispozici další rohový kop.
     
    7
    Cuéllar to zkusil dalekonosným pasem na druhou stranu hrací plochy, kde se do vzduchu dostával Carrillo, který ale v souboji o míč neuspěl.
     
    6
    K centrovanému pokusu se dostal Yokuslu, který ale našel pouze nohu protihráče. Aby toho nebylo málo, tak budeme sledovat odkop od hostující svatyně.
     
    5
    S míčem si zahrál také brankář Blanco, který ihned rozehrál do strany. Celta se celkem v poklidu dostala ke středovému kruhu, kde operuje Jozabed.
     
    4
    Posléze se do pokutového území dostával Boufal, který se nakonec neprodral přes Bustinzu. Leganés to zkusí bleskovým protiútokem.
     
    3
    Hned v samotném úvodu se domácí Juncá dostal k autovému vhazování, který poslal na vedle stojícího Arauja, jenž se manévrem zbavil Nasjrího.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Real Club Celta de Vigo: Blanco – Mallo (C), N. Araujo, Costas, Juncà – Méndez, Jozabed, Yokuşlu, Boufal – Aspas, Gómez.
    Náhradníci: S. Álvarez – Cabral, Hjulsager, Lobotka, Beltrán, Sisto, K. Vázquez.

    CD Leganés: Cuéllar – Juanfran, Bustinza (C), Omeruo, Siovas, J. Silva – Vesga, Gumbau, Óscar Rodríguez – Carrillo, Nasjrí.
    Náhradníci: Lunin – El Zhar, Eraso, Carnero García, Arnaiz, Ojeda, Merino.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba.
     
    CD Leganés

    Na opačné straně stojí Leganés, které se v posledních týdnech vyhrabalo ze sestupového pásma, momentálně mu patří šestnáctá pozice. Leganés se nachází ve vynikající formě, neprohrálo totiž pět posledních ligových zápasů, poslední porážka přišla v souboji proti Levante, které zvítězilo poměrem 2:0. Hostující tým dnešního utkání získal na hřištích soupeřů pouze pět bodů, jediné vítězství přišlo v minulém kole, ve kterém Leganés překvapilo uspělo na hřišti Valladolidu, kde zvítězilo vysokým výsledkem 4:2. Leganés se i tak potýká se zápornou statistikou, neboť inkasovalo více branek, než vstřelilo.
     
    Real Club Celta de Vigo

    Fotbalisté Celty Vigo prožívají tak trochu kolísavou sezónu, neboť se po patnácti kolech nacházejí na průběžné jedenácté pozici, přičemž na pohárové příčky ztrácí pouze dva body. Celta se v posledních zápasech vzpamatovala, nejprve totiž na domácí půdě porazila nováčka soutěže Huescu, posléze si v divoké přestřelce poradila také s Villarrealem. Domácí celek dnešního utkání je na svém stadionu průměrný, v tabulce domácích celků mu patří devátá pozice, přičemž získal dvanáct bodů. Celta se sice opírá o produktivní útočnou vazbu, celkem špatným dojmem se ale jeví defenzíva, která si drží průměr více než jedné obdržené branky na zápas.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Club Celta de Vigo a CD Leganés.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   28. Juncà (CVG), 35. Gómez (CVG), 85. Costas (CVG) – 17. Nasjrí (LGS), 24. Vesga (LGS), 90+3. Cuéllar (LGS)


    Držení míče: 80 % : 20 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:10.
    Celta de Vigo: Blanco – Mallo (C), N. Araujo, Costas, Juncà – Méndez, Jozabed (62. Beltrán), Yokuşlu, Boufal (71. Sisto) – Aspas, Gómez.
    Náhradníci: S. Álvarez – Cabral, Hjulsager, Lobotka, Beltrán, Sisto, K. Vázquez.

    CD Leganés: Cuéllar – Juanfran, Bustinza (C), Omeruo, Siovas, J. Silva – Vesga, Gumbau, Óscar Rodríguez (86. Ojeda) – Carrillo (80. Eraso), Nasjrí (90+1. Merino).
    Náhradníci: Lunin – El Zhar, Eraso, Carnero García, Arnaiz, Ojeda, Merino.

    Rozhodčí: Munuera – Baena, Alcoba
    bahis siteleri