Montreal – Ottawa 5:2 (kon.) | Florida – Toronto 4:3 (po pr.) | NY Islanders – Detroit 4:3 (1:0 po s.n.)
Washington – Buffalo 4:3 (2:1 po s.n.) | Pittsburgh – Los Angeles 4:3 (po pr.) | Columbus – Anaheim 1:2 (po pr.)
Nashville – New Jersey 2:1 (2:1 po s.n.) | Colorado – Dallas 6:4 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 5:1 (kon.)
NY Rangers – Vegas 3:4 (po pr.) | Carolina – Arizona 3:0 (kon.) | St. Louis – Calgary 2:7 (kon.)
Boston – Buffalo 2:4 (kon.)
konec
Boston Bruins
2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Buffalo Sabres
Neděle 16.12.2018, 23:09 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    David Krejčí (BOS) 1+0, 1 střela, čas na ledě 19:05
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 3 střely, čas na ledě 22:46
    Vladimír Sobotka (BUF) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:36 (01:50:16)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Linus Ullmark (BUF) 2 obdržené branky, 35 zásahů
    2. Jack Eichel (BUF) 3+1
    3. Jeff Skinner (BUF) 2+0
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 37:27.
    Zblokované střely – 8:14.
    Vyloučení – 1:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 1/2.
    Vhazování – 35:30.
     
    Je konec! Ačkoliv se zdálo, že dnešní utkání půjde do prodloužení, nakonec se z vítězství raduje Buffalo, které svého soupeře porazilo poměrem 4:2. Třetí třetina byla z hlediska vstřelených branek nejbohatší, Buffalo se opět dostalo do vedení, avšak soupeř stačil srovnat. Koncovka zápasu opět patřila hostujícímu celku, který si nakonec odváží dva body. Buffalo mělo v dnešním utkání opravdu velké štěstí, velkou pochvalu si zaslouží brankář Ullmark, který dnes výrazně podržel svůj celek.
     
    Konec zápasu.
    59:35 Jack EICHEL - 2:4
     
    59:35
    Sabres právě vstřelili branku!
    O vítězi zápasu je rozhodnuto! Reinhart se vydal s pukem k modré čáře, odkud šikovnou patičkou předal lépe postavenému JACKU EICHELOVI, který bezpečně zamířil do opuštěné svatyně.
    Asistence: Sam Reinhart, Zemgus Girgensons.
     
    59:10
    Ullmark má opět hodně práce. Hned několikrát musel krotit velice nebezpečné pokusy, posléze se jeho spoluhráči dostali do středního pásma.
     
    58:25
    Domácí to zkouší v šesti! Mezitím Krug nastřelil pouze brankovou konstrukci!
     
    58:15
    Na ledové ploše zůstal ležet domácí Hampfer, který byl zřejmě zasažen pukem do obličeje. Další domácí hráč musí předčasně do útrob stadionu, ten první je ale zpět na ledě.
     
    57:30
    Na druhou stranu zavítal Marchand, který se zdral za pukem. Nakonec se jednalo o slabou teč, se kterou si Ullmark hravě poradil. Hra se opět musela přerušit.
    56:29 Jeff SKINNER - 2:3
     
    56:29
    Sabres právě vstřelili branku!
    To je šok pro domácí, soupeř jde totiž opět do vedení! Velký kus práce opět udělal velmi dobře hrající Eichel, který další zadovkou opět oslovil JEFFA SKINNERA, který ránou ke vzdálenější tyči překonala Raska, jenž se ke konstrukci nedokázal vůbec přesunout. Boston to bude mít v závěru utkání složité!
    Asistence: Jack Eichel, Sam Reinhart.
     
    56:09
    Hodně času měl na modré čáře domácí McAvoy, který jakýmsi nahozením pouze trefil beton švédského brankáře, jenž o pár desítek vteřinek později přerušil hru.
     
    55:27
    Necelých pět minut před koncem zápasu je skóre opět nerozhodné. Před malým momentem se puk otřel horní sítě, následovat bude další komerční přestávka.
    53:21 Torey KRUG - 2:2
     
    53:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí to přeci jenom dokázali! Puku se ujal Karlsson-Forsbacka, který ho předal Krejčímu, jehož nezištná přihrávka směřovala osou hřiště na volného TOREYHO KRUGA, který bez většího rozmyslu prostřelil Ullmarka, jenž byl v tomto případě zcela bez šance.
    Asistence: David Krejčí, Jakob Karlsson-Forsbacka.
     
    53:15
    Aby toho nebylo málo, tak Krejčí vjel rychleji do pásma, bylo z toho další ofsajdové postavení. Hra se tak bud stěhovat zpět před modrou čáru.
     
    52:28
    Z velké blízkosti zkoušel zakončit Donato, jenomže jeho zakončení dokázal Ullmark zneškodnit. Bostonu není přáno, mezitím soupeř vyhodil za branku Raska.
     
    51:29
    Pastrňák rozjel další akci svého celku. Do kombinace zapojil také Kruga, kterému se nepodařilo rozehrát dle představ. Následovalo další zakázané uvolnění Bostonu.
     
    51:08
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Brendan Guhle – 2 min., držení).
     
    50:37
    Špičková akce domácích putovala na hokejku Kruga, který ale zamířil přímo do lapačky Ullmarka. Buffalo stále vede o jednu branku, následovat bude komerční přestávka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:22
    Sobotka nabral rychlost, díky které se dostal až k pravém kruhu, odkud vyzkoušel připravenost Raska. Domácí brankář raději podržel puk ve své lapačce.
     
    48:16
    Pastrňákovi se podařilo udržet balanc, následně opět musel zasahovat Ullmark, který si i tentokráte počínal znamenitě. Aby toho nebylo málo, taks se před brankou utvořila menší rozmíška.
     
    47:28
    Buffalo naprosto zaspalo při bránění útočné akce soupeře. Před branku se tak natlačil domácí Heinen, který zkoušel zamířit mezi ruku Ullmarka, avšak švédský brankář opět zasáhl.
     
    46:31
    Domácí Krug byl nepříjemně trefen pukem do obličeje, domácí obránce tedy odešel do útrob stadionu. Uvidíme, zda se v průběhu hry vrátí zpět na ledovou plochu.
    45:43 Jack EICHEL - 1:2
     
    45:43
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté jdou podruhé v dnešním utkání do vedení! JACK EICHEL se rychlostním způsobem dostal až k pravému kruhu, odkud nesmírně přesnou střelou zacílil do bližší šibenice, kam Rask nestačil strčit lapačku. To byla doslova smrtící protiakci Buffala, domácí celek tak bude muset opět dotahovat.
    Asistence: Rasmus Dahlin, Sam Reinhart.
     
    45:05
    Eichel to zkoušel okamžitou střelou mezi betony, Rask je ale stačil dát k sobě. Nicméně slibná pasáž hostů, kteří vybojovali vhazování po levici finského brankáře.
     
    44:10
    Další z řady skvělých zákroků od Ullmarka! Karlsson-Forsbacka našel před brankou nekrytého Heinena, který trefil pouze beton brankáře Buffala Sabres.
     
    43:27
    Nahození podél mantinelu našlo Hunwicka, který z první přihrál lépe postavenému Thompsonovi. Ten s pukem bojoval u mantinelu, nakonec byl důraznější Karlsson-Forsbacka.
     
    42:30
    Pominville pouze nahazoval za branku soupeře, nepříjemný odraz puku ale nevylekal Raska. Následně se k modré čáře dostával Krejčí, který trefil pouze brusli soupeře.
     
    41:27
    Posléze se směrem kupředu probíjel domácí Acciari, který sice dorazil za branku soupeře, tam ale neuspěl proti dvojici protihráčů. Aby toho nebylo málo, tak se Boston provinil ofsajdem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí periody dopadlo lépe pro hostující celek, který poslal puk k pravému hrazení, kde jsme sledovali krátký souboj o hrací předmět.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která nám přinesla hned dvě branky. V samotném úvodu se prosadil hostující Skinner, načež s rychlým vyrovnáním přispěchal domácí Kampfer. Posléze jsme sledovali velice vyrovnanou podívanou, přičemž směrem dopředu bylo nebezpečnější Buffalo, které čekalo na rychlé protiútoky, které se mu ale nepodařily řešit dle představ. Oba celky odchází do kabin za nerozhodného stavu 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Buffalo se ke konci periody opět usadilo v opačném pásmu. Eichel si rovnal puk na střelu, nakonec mu jí ale zablokoval jeden z důrazných protihráčů Bostonu.
     
    38:40
    Šance také pro Sobotku. Český forvard byl na levém křídle zcela osamocený, přízemní zakončení ale dokázal Rask vyrazit před sebe.
     
    38:17
    Na ledě se zjevila hned trojice domácích hráčů, včetně dvou českých forvardů. To přineslo další protiakci soupeře, jenomže Rask nemusel zasahovat proti žádné střele.
     
    37:15
    U levého hrazení si důrazně počínal domácí McAvoy, jenomže jeho formace nepřinesla nic nebezpečného. Naopak Boston zapomněl na Rodriguese, který trefil pouze Raska.
     
    36:20
    Na modré čáře operoval Bogosian, který se nakonec ke střele neodhodlal. Místo toho jsme sledovali nahození podél mantinelu, které dokázal sebrat Reinhart.
     
    35:19
    Buffalo táhlo nadějnou protiakci, k zakončení se nakonec natlačil Okposo, který nezvolil ideální řešení útočného výpadu. Rask zasáhl bez větších problémů.
     
    34:23
    Sobotka nahazoval podél mantinelu, jeho lajna ale musela vyklidit útočnou třetinu. Posléze se k puku opět dostal český forvard, který ale neuspěl proti přesile protihráčů.
     
    33:33
    Úvodní formace Bruins kroužila v útočném pásmu. Pastrňák přihrával vedle stojícímu Donatovi, který ale mířil vysoko nad branku. Puk se nakonec otřel o horní síť.
     
    32:27
    Tak pozor! Hlavní sudí totiž přerušil hru, neboť Ullmark údajně ležet na kotouči. Po krátké prodlevě ale došoural puk do sítě Marchand, branka ale platit nebude.
     
    31:27
    Na modré čáře měl hodně času na střelu Krug, jehož rána švihem nakonec přeletěla branku. Ullmark se za tímto pokusem pouze ohlédl, jeho spoluhráči raději uklidňují hru.
     
    29:24
    Pastrňák si nedokázal pokrýt kotouč, směrem dopředu to tedy zkoušel Okposo, který střílel od pravého kruhu. Finský brankář Rask si připsal rutinní zákrok betonem.
     
    28:07
    Ullmark měl nyní velké štěstí, puk se po nahození od protihráče odrazil kousek vedle brány. Hlavní sudí okamžitě rozpažil, střelu měl zřejmě na svědomí Backes.
     
    27:25
    Buffalo pádilo do rozhozené obrany, Eichel si vylepšoval pozici pro střelu, nakonec ale nezakončil dle představ. Posléze Ullmark raději podržel puk pod svojí lapačkou.
     
    26:29
    Krátce poté si s pukem opět zahrál Ullmark, který ho podržel u zadního mantinelu. Jako první si k němu přijel Guhle, kterému se ale nepodařilo založit akci.
    25:18 Steven KAMPFER - 1:1
     
    25:18
    Bruins právě vstřelili branku!
    Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat! Nordström napodobil Eichela, rovněž s pukem zavítal za branku soupeře, načež náramně přesnou přihrávkou našel volného STEVENA KAMPFERA, který ránou o tyčku nedal Ullmarkovi sebemenší šanci na reakci. Máme opět vyrovnáno!
    Asistence: David Backes, Joakim Nordström.
     
    25:05
    Marchand se dostal kolem levého hrazení až k levému kruhu, kde vyprodukoval nevýraznou střelu. Na druhé straně dobře vystoupil z obrany domácí Krug.
     
    24:28
    Na druhé straně si Ullmark připsal velice snadný zákrok, zvládl ho vestoje. Své štěstí zkoušel člen čtvrté formace Wagner, který ale mířil přímo lapačky švédského brankáře.
    23:18 Jeff SKINNER - 0:1
     
    23:18
    Sabres právě vstřelili branku!
    Jenomže je tu trest, do vedení se naopak dostává hostující celek! Eichel si sjel s pukem za branku soupeře, senzační zadovkou oslovil volného JEFFA SKINNERA, který poslal puk za dezorientovaného Raska, jenž na přihrávku vůbec nereagoval.
    Asistence: Jack Eichel, Rasmus Dahlin.
     
    23:07
    Velice tvrdé zakončení vyprudkoval Donato, který střílel od modré čáry. Tentýž hráč si nabruslil před branku, kde Ullmark dokázal udržet puk před brankovou čárou.
     
    22:23
    Rodrigues se dostal k zadnímu mantinelu, kde ale moc dlouho nevydržel. Domácí si rovněž moc neporozuměli, sudí dokonce signalizoval ofsajdové postavení.
     
    21:27
    Na druhou stranu pelášil Reinhart, který ale na modré čáře narazil do protihráče. Boston to zkoušel bleskovým výpadem, načež se na zemi ocitl Wagner, o faul se ale nejednalo.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří okamžitě nahazovali puk do útočného pásma. Tam se ke střele dostal Acciari, který ale trefil pouze brankáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Směrem dopředu byl ale aktivnější domácí celek, jenž ale pokaždé narazil na výborně chytajícího brankáře Ullmarka, který výrazně drží svůj celek. Bostonu bylo dokonce nařízeno trestné střílení, to ale nezužitkoval forvard Donato. Buffalo nehrálo vůbec špatně, Rask si rovněž připsal několik slibných zákroků. I tak to ale znamená, že první třetina končí bezbrankovou remízou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Backes čekal těsně před modrou čárou na podporu svých spoluhráčů, přihrávku křížem ale zastavil jeden z protihráčů. Hosté toho směrem dopředu opět moc nepředvedli.
     
    18:30
    Z druhé vlny se ke střele dostal domácí Donato, který příklepem nepropálil Ullmarka, jenž zasahoval s velkým štěstím, neboť puk vyrazil vedle branky.
     
    18:18
    Acciari zkoušel štěstí z velkého úhlu, Ullmark musel zasahovat pravým betonem. Boston vzorně napadal rozehrávku soupeře, Bogosian to ale zvládl na jedničku.
     
    17:27
    Na opačné straně se dostal k zakončení Sobotka, který ale úplně minul branku. Odraženého touše se zmocnil Guhle, jenž nahazoval úplně vedle branky.
    16:31 Donato nezužitkoval samostatný nájezd.
     
    16:31
    Donato se rozjížděl velice pomalu, těsně před brankářem udělal manévr do forhendu, avšak ve velkém úhlu neměl prostor, kudy procedit puk za ležícího brankáře.
     
    16:31
    Tak pozor! Sám na bránu totiž uháněl domácí Donato, který byl faulovaný. Následovat bude trestné střílení ve prospěch Bostonu!
     
    16:28
    Okposo ještě zkoušel přihrát do tandemu na Reinharta, který ale neuspěl proti přesile protihráčů. Na druhé straně si s pukem zahrál Ullmark, který posléze vychytal Karlsson-Forsbacku.
     
    15:14
    Hosté opět operovali před opačnou brankou, Eichel zřejmě prováhal ideální moment ke střele, posléze zkoušel Dahlin vyšperkovat akci přihrávkou na Skinnera, což nebylo dobré řešení.
     
    14:15
    Buffalo uspělo na důležitém vhazování, následovala celkem dlouhá kombinace, po které se dostal ke střele Eichel, který orazítkoval pouze brankovou konstrukci.
     
    13:33
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Joakim Nordström – 2 min., podrážení).
     
    13:26
    Scandella si hned několikrát vyměnil puk s Dahlinem, následně se do útočného pásma dostal Pominville, který ale prohrál souboj o puk u zadního mantinelu.
     
    12:20
    Krejčí se pokoušel natlačit před branku, kde ale narazil pouze na připravený beton. Úvodní formace Bostonu pořádně zavařila soupeři, posléze se ale puku ujal Scandella.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:24
    U levého hrazení vyhrál souboj o puk domácí Kampfer, který nekompromisně odpálil puk na druhou stranu. Buffalo se ale nedokázalo dostat ani za modrou čáru.
     
    10:24
    Heinen se hezkým způsobem protáhl až do zakončení, které posílal ke vzdálenější tyči. Ullmark se po puku natahoval, nakonec ho sevřel do své lapačky.
     
    09:31
    Na opačné straně si obrannou povinnost splnil domácí Krug, který ale nevyvezl puk z vlastního pásma. Naopak tu bylo velice nebezpečné nahození od Beaulieua.
     
    08:27
    Marchand kroužil s pukem za brankou soupeře, posléze předal mezi kruhy, kde číhal volný Pastrňák, hrací předmět mu ale sjel z čepele, Ullmark tedy nemusel zasahovat.
     
    07:28
    Obránce Bogosian musel pořádně zabrat, u puku byl sice včas, následně se mu ho nepodařilo rozehrát dle představ. Buffalo ale nepřipustilo žádné další zakončení soupeře.
     
    06:31
    Krejčí zkoušel založit akci středem hrací plochy, jenomže zde se nacházela hokejka hostujícího Girgensonse, který odpálil hrací předmět k zadnímu hrazení.
     
    05:15
    Ullmark musel zasahovat opravdu reflexivně, puk ale zastavil vyrážečkou. Domácí se nedokázali dostat do pásma, vhazovat se tak bude před modrou čárou.
     
    04:25
    Boston okamžitě rozjel přesilovkový kolotoč. Nejprve se k nebezpečné střele dostal Backes, posléze z velké blízkosti neuspěl ani český forvard Pastrňák.
     
    03:47
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Johan Larsson – 2 min., hákování).
     
    02:31
    Oba brankáři museli být v permanenci, velice pohotovým zakončením od levého kruhu to zkoušel domácí Backes, který trefil pouze hrudník brankáře Ullmarka.
     
    01:24
    Puku se zmocnil domácí McAvoy, který okamžitě přihrál vedle stojícímu Grzelcykovi, jenž ale nerozehrál dle představ. Vzápětí si první zákrok připsal finský brankář Rask.
     
    00:10
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro hostující celek, který okamžitě zavezl puk do svého pásma. Posléze Reinhart nahazoval puk za opačnou svatyni.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – Backes (A), Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Acciari, Kuraly.

    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – Bogosian (A), Dahlin, Ristolainen, Scandella, Tennyson, Beaulieu – S. Reinhart, Eichel (C), Skinner – Okposo (A), Mittelstadt, Sheary – Pominville, Sobotka, T. Thompson – Girgensons, Jo. Larsson, Rodrigues.

    Rozhodčí: Luxmore, McCauley – Barton, Amell.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Buffalo Sabres

    Na opačné straně stojí ještě lépe hrající Buffalu, kterému pro změnu patří sympatická třetí pozice východní konference. Buffalo má na svém kontě už dvaačtyřicet bodů, na vedoucí Tampu Bay tak ztrácí devět bodů. Hostující tým dnešního utkání se oklepal ze špatné formy z posledních dnů, nejprve totiž po prodloužení porazil poslední celek západní konference Los Angeles (4:3), posléze pak zvládl domácí klání proti nevyzpytatelné Arizoně (3:1). Buffalo je pátým nejlepším celem na ledě soupeřů, dohromady zde získalo už osmnáct bodů, avšak poslední tři zápasy přinesly pouze jeden bod. Poslední venkovní vítězství přišlo koncem měsíce listopadu.

    Nejproduktivnější hráči:

    Jack Eichel – 39 bodů (10+29)
    Jeff Skinner – 32 bodů (22+10)
    Sam Reinhart – 27 bodů (8+19)
     
    Boston Bruins

    Hokejisté Bostonu letos předvádějí celkem povedené výkony, které momentálně stačí na pátou pozici východní konference. Bruins mají na svém kontě osmatřicet bodů, nicméně na vedoucí Tampu Bay ztrácí už třináct bodů. Boston v minulém kole přišel o třízápasovou sérii bez porážky, na ledě Pittsburghu totiž podlehl místnímu celku poměrem 5:3, přičemž domácí rozhodli o osudu utkání necelých deset minut před koncem. Boston se řadí mezi nejlepší čtyři celky na domácím ledě, ze čtrnácti utkání prohrál pouze ve třech případech, naposledy tomu bylo v souboji proti Detroitu, který před necelými čtrnácti dny zvítězil výsledkem 4:2.

    Nejproduktivnější hráči:

    David Pastrňák – 39 bodů (21+18)
    Patrice Bergeron – 33 bodů (10+23)
    David Krejčí – 27 bodů (5+22)
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zámořská NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Boston Bruins a Buffalo Sabres.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 26. Kampfer (Backes, Nordström), 54. Krug (Krejčí, Forsbacka-Karlsson) – 24. Skinner (Dahlin, Eichel), 46. Eichel (S. Reinhart, Dahlin), 57. Skinner (Eichel, S. Reinhart), 60. Eichel (S. Reinhart, Girgensons)


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Carlo, Krug, McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – Backes (A), Cave, Nordström – Heinen, Forsbacka-Karlsson, Donato – Wagner, Acciari, Kuraly.
    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – Bogosian (A), Dahlin, Ristolainen, Scandella, Hunwick, Guhle (C) – S. Reinhart, Eichel (A), Skinner – Okposo, Mittelstadt, Sheary – Pominville, Sobotka, T. Thompson – Girgensons, Jo. Larsson, Rodrigues.

    Rozhodčí: Luxmore, McCauley – Barton, Amell
    bahis siteleri