Girona – Getafe 1:1 (kon.) | Real Sociedad – Alavés 0:1 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
0:1 (0:1)
Deportivo Alavés
Pátek 21.12.2018, 21:00 • Estadio Municipal de Anoeta (Donostia-San Sebastián) • Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:11. (22:54:25)
     
    Nakonec až po páté nastavené minuty hlavní rozhodčí ukončil dnešní utkání. Alavés si z trávníku San Sebastian odváží důležité vítězství 1:0.

    První minuty patřily domácího týmu. Ihned z první nadějnější akci ale udeřili hosté. Bastón si našel na levém kraji volné místo k milimetrovému pasu do šestnáctky, parádním pasem našel mezi stopery Jonathana Calleriho, který poslal míč do sítě. San Sebastian se hnalo za vyrovnáním, ale Pacheco v brance nezaváhal proti slabším střelám. Po změně stran se ani jeden z týmů nedokázal prosadit. San Sebastian si vytvořilo v závěru tlak, ale Pacheco s obránci dokázali méně důrazné střely pokrýt.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Januzaj svým volným přímým kopem našel jen obrannou zeď, následný druhý pokus skončil po teči vlastního spoluhráče nad brankou.
     
    90+5
    Januzaj byl podkopnut těsně za hranicí pokutového území. Kromě žluté karty pro Maripána mají domácí jednu z posledních šancí na srovnání stavu!
     
    90+4
    Garcíovi trvalo dlouho než se zvedl z trávníku a to vyhovovalo hostujícímu celku. Po dlouhém nákopu následně ale Pacheco jen odevzdal míč k domácím.
     
    90+3
    San Sebastian míří do útoku. Januzaj spolupracoval na pravém kraji s Elustondem, následně se však Januzaj skácel k zemi. Hlavní rozhodčí faul neodpískal, poté ale zákeřně zajel do protihráče Merino a ten dostává žlutou kartu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Theo Hernández, přichází Jon Bautista.
     
    90
    Tomás Pina měl míč pod kontrolou na útočné polovině, ale ztratil stabilitu a s ní také balon. Z následného protiútoku centroval nebezpečně do vápna Januzaj, ale Merinova hlavička těsně minula vzdálenější tyč.
     
    89
    Z následného rohového kopu hlavičkoval z nadějného postavení David Zurutuza, míč však směřoval jen do míst, kde byl připraven Fernando Pacheco.
     
    88
    José opět zavařil hostující obraně. Nejprve ale skvěle před vápnem zasáhl Laguardia a následnou dorážku po zblokované střele pokryl Wakaso.
     
    87
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Ander Barrenetxea Muguruza.
     
    86
    William José se pokoušel vymotat ze zhuštěného prostoru těsně před vápnem. Místo nebezpečně střely, ale o balon přišel a domácí přicházejí o nadějnou akci.
     
    85
    San Sebastian se nadechuje z závěrečnému tlaku. Oyarzabalova přihrávka na pravou stranu nenašla rozběhnutého Januzaje a hosté mohou odkopnout.
     
    84
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Ximo Navarro, přichází Martín.
     
    83
    Zatímco byl Ibai Gómez ošetřován za postranní lajnou rozehrávali hosté nebezpečný volný přímý kop. Llorente sice úvodní tlak odvrátil, ale poté pálil nebezpečně Pina těsně nad branku.
     
    81
    Wakaso sebevědomě prošel mezi trojicí soupeřů až do vápna a získal pro Alavés po dlouhé době také rohový kop. V šestnáctce se ale dostal k hlavičce jen Llorente.
     
    80
    Adnan Januzaj přihrával Merinovi jen do souboje. Střídající domácí hráč si po prohraném souboji musel pomoci faulem a z vápna tak může rozehrávat Pacheco.

    Vít Schück

    Branky: 12. Calleri (Bastón)

    Karty:   27. Zurutuza (RSC), 90+3. Merino (RSC) – 23. Pina (DAL), 35. Wakaso (DAL), 78. R. Duarte (DAL), 90+5. Maripán (DAL)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:11.
    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – A. Elustondo, D. Llorente, H. Moreno, Hernández (90+1. Bautista) – Januzaj, Illarramendi (C) (74. Merino), Zurutuza, Oyarzabal – Juanmi (87. Barrenetxea Muguruza), José.
    Náhradníci: Rulli – Zubeldia, Merino, Bautista, Sandro Ramírez, Le Normand, Barrenetxea Muguruza.

    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Navarro (84. Martín), Laguardia, Maripán, R. Duarte – Sobrino (75. García), Pina, Wakaso, Jony – Calleri, Bastón (68. I. Gómez).
    Náhradníci: Sivera – Guidetti, I. Gómez, Marín, García, Martín, Burgui.

    Rozhodčí: Estrada – Aguilar, Martín
    bahis siteleri