Everton – Tottenham 2:6 (kon.)
konec
Everton FC
2:6 (1:3)
Tottenham Hotspur
Neděle 23.12.2018, 17:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (18:53:53)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:9.
     
    Je konec! Tottenham zvládl předvánoční utkání a na půdě Evertonu vítězí vysoko 6:2! Domácí Everton nejprve přežil velké šance Tottenhamu a sám udeřil. Ve 21. minutě se prosadil Theo Walcott! Vedení však celku z Liverpoolu dlouho nevydrželo. Po špatné komunikaci mezi Zoumou a Pickfordem vyrovnal o šest minut později Son Hung-min! Ve 35. minutě poslal hosty do vedení Dele Alli a tři minuty před přestávkou po přímém kopu navýšil vedení Spurs kanonýr Harry Kane! Po změně stran pokračovali hosté ve stejném tempu a Christian Eriksen přidal čtvrtou branku. O dvě minuty později ale vrátil Everton do hry Gylfi Sigurdsson. To však bylo od Evertonu vše. Za Tottenham se totiž dokázali prosadit Son Hung-min a Harry Kane. Hosté si tak upevnili svou třetí pozici.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Cenk Tosun se ještě tlačil do zakončení po centru z levé strany, jenže důrazný stoper Toby Alderweireld jej nepustil před sebe a odehrál míč do bezpečí.
     
    90+2
    Everton také zahrával rohový kop. Prudký centr přiletěl na přední tyč, odkud se míč odrazil k Walcottovi, ale jeho ránu zablokovala obětavá obrana Spurs.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Ben Davies ještě podpořil útok Tottenhamu dlouhým náběhem po levém křídle, kde si skvěle zpracoval míč, nicméně Harry Kane si s jeho pobídkou neporadil.
     
    89
    Tottenhamu se branku soupeře nepodařilo ohrozit ani z rohového kopu. Kieran Trippier odcentroval na zadní tyč, jenže Érik Lamela se nechal vytlačit ven ze šestnáctky.
     
    88
    Tottenham zahrával ještě jeden přímý kop na polovině Evertonu. Jeho rozehrávky se ujal Christian Eriksen, jehož pokus byl obranou sražen na rohový kop.
     
    87
    Zápas se už pouze dohrává. Fotbalisté Tottenhamu si vyměňují přihrávky na vlastní polovině a nikam se neženou. Slyšet jde jen početná skupina fanoušků Spurs.
     
    86
    Kurt Zouma si v hlavičkovém souboji se Skippem pomohl loktem a poslal hostujícího hráče k zemi. Tottenham tak může znovu kombinovat na polovině soupeře.
     
    85
    Digne dostal prostor na levé straně a odcentroval do pokutového území. Jeho vysokou pobídku před branku odvrátil pozorný stoper Davinson Sánchez.
     
    84
    Tottenham se opět usadil na polovině Evertonu. Eriksen chtěl obloučkem překvapit domácí obranu, nicméně Zouma soupeře do úniku nepustil.
     
    83
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Moussa Sissoko, přichází Lucas Moura.
     
    83
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Gylfi Sigurdsson, přichází Cenk Tosun.
     
    82
    Gylfi Sigurdsson obdržel zpětnou přihrávku na hranici pokutového území a zakončil levou nohou. Jeho pokus však mířil přímo do míst, kde stál pozorný Lloris.
     
    81
    Harry Kane je při chuti! Hostující střelec si připravil míč na hranici pokutového území a zakončil. Jeho ránu však tečoval Zouma a Pickford měl snadnou práci.
     
    80
    Gylfi Sigurdsson tentokrát zkusil překvapit obranu Spurs prudkou přihrávkou z levé strany, jenže jeho pobídka byla příliš prudká a Lloris si s přehledem došel pro míč.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 21. Walcott (Calvert-Lewin), 51. G. Sigurdsson (Richarlison) – 27. Son Hung-min, 35. Alli, 42. Kane, 48. Eriksen, 61. Son Hung-min (Lamela), 74. Kane (Son Hung-min)

    Karty:   32. Trippier (TOT), 71. Eriksen (TOT)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:9.
    Everton FC: Pickford – Coleman, M. Keane, K. Zouma, Digne – Davies, A. Gomes (53. Schneiderlin) – Walcott, G. Sigurdsson (83. Tosun), Richarlison (75. Bernard) – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Y. Mina, Tosun, Bernard, Schneiderlin, Niasse.

    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, D. Sánchez, Alderweireld, Davies – Moussa Sissoko (83. Lucas Moura), Winks – Son Hung-min (79. Skipp), Eriksen, Alli (46. Lamela) – Kane.
    Náhradníci: Gazzaniga – Rose, Lamela, Walker-Peters, Foyth, Lucas Moura, Skipp.

    Rozhodčí: Tierney – Nunn, Hatzidakis
    bahis siteleri