Slavia – Poruba 2011 4:5 (kon.) | Kladno – Havířov 3:4 (kon.) | Přerov – Frýdek-M. 3:4 (po pr.)
Prostějov – Třebíč 2:1 (2:1 po s.n.) | Kadaň – Ústí n/L 3:6 (kon.) | Jihlava – Vsetín 2:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
VHK ROBE Vsetín
Sobota 05.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 705 diváků. (20:12:31)
     
    Je konec. Šlágr 42. kola je za námi a nabídl nám naprosto skvělý hokej z obou stran. I přes enormní snahu Jihlavy cokoliv s výsledkem udělat ve třetí třetině se již skóre neměnilo. Zápas tak rozhodl prakticky moment z 21. minuty, kdy se hned na začátku druhé třetiny prosadil Ondřej Slováček po individuální chybě Čachotského. I přes snížení Pekra v 38. minutě se již skóre neměnilo. Oba fanouškovské tábory děkují týmům za parádní představení, u hostujících fans probíhá již 10 minut solidní tahanice střídaná s potyčkou, kterou nakonec rozehnali těžkooděnci. Hodně smutná kaňka na konci dnešního utkání...

    Z mé strany je to dnes vše. Myšlenkami jsem nyní trochu jinde, nicméně vám děkuji za pozornost a u dalšího onlajnu z jihlavského hokeje se budu těšit napočtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Ofsajd domácího týmu zřejmě způsobuje definitivní porážku Dukly v domácím utkání. Mnohem smutnější je však odchod fanoušků ze stadionu již nyní. Jako by jim bylo zatěžko poděkovat.
     
    59:42
    Vsetín znovu vyhazuje. Tohle už je asi pro hosty dobré.
     
    59:09
    Štebih nepřesně nahrál na Pekra a Vsetín je venku z pásma. Ale nikoli z nejhoršího.
     
    59:03
    57,6 sekundy před koncem se bude vhazovat v útočném pásmu domácích. Dukla si bere oddechový čas a odvolává gólmana.
     
    58:39
    Vsetín opět vyhazuje a jdeme do samotného závěru zápasu. Dukla má tlak, který ale zatím nemůže výrazněji zužitkovat.
     
    58:13
    Zeman dostal nabito mezi kruhy, jenže netrefil branku. Vsetín je v plném počtu.
     
    57:07
    Šelepněv nyní neudržel střelu Anděla, která mu vylétla z levé strany do brankoviště, kde se nikdo naštěstí pro hosty nenacházel. Je tu další vyhození ROBE.
     
    56:40
    Werbik to se Zemanem vyřešili dobře, Zeman ale zakončoval bekhendem a navíc zády k bráně, kombinace tak nebyla úspěšná. Vsetín vyhazuje.
     
    56:19
    Klíčový moment celého utkání! Karafiát ve středním pásmu podrážel, dostává dvě minuty a Dukla může srovnat skóre.
     
    55:37
    Štebih dlouhou přihrávkou hledal na modré Pekra, jenže ten stál hluboko v útočném pásmu a přihrávku přijmout ani nemohl. Vsetín nyní lehce vyhnal Duklu ze svého pásma a hraje tam, kde to potřebuje – u Lundströma.
     
    54:47
    Čachotský nyní nevýraznou přihrávkou dal puk Pechancovi ve vlastním pásmu, Pechanec nahrával před branku na Roba, ale ten se neuvolnil včas. Pozitivní pro domácí je návrat Werbika do zápasu, ten si v pauze dává pár temp na zahřátí.
     
    54:11
    Přihrávka rukou zbržďuje nástup do závěrečného tlaku Jihlavy, který se dá zřejmě očekávat.
     
    53:35
    Harkabus nyní nahodil do útočného pásma a na všech domácích je vidět, že chtějí, chtějí srovnat na 3:3. Jenže jim furt není souzeno. Vsetín se nyní dopustil icingu.
     
    52:30
    Ihned po vhazování skončil v tomto zápase Werbik, který dostal zřejmě od jednoho z hostí po buly tvrdou ránu do obličeje a s krvavým šrámem jede do kabiny. Potlesk nyní sklízí od diváků jeden z ledařů, který sudího Dědka pěkně vypral cestou na led. Potlesk asi nebude sklízet od pana Ščerbana, neboť se dá čekat, že tento incident zapíše sudí do zápisu...
     
    51:58
    Pekrova střela od modré se odrazila od zadního mantinelu ke Skořepovi, který ale zblízka trefuje levou tyč prázdné brány! Následně do brejku 2 na 1 ujel Anděl se Skořepou, Skořepa znovu trefil před prázdnou kasou tyčku, tentokrát pravou!
     
    51:27
    Anděl to zkusil vzít na sebe a tradičně vjel do pásma zleva, Hryciow ho za brankou obral o puk a poslal ho přímo na icing.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. M. Hlinka (Werbik, Mareš), 38. Pekr (Anděl, Skořepa) – 9. Kopta (Pitule, Frolo), 15. Hryciow (Kucharczyk), 21. Slováček


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, J. Holý, Štebih (A), Půža, Štindl, Mareš – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, M. Hlinka, Werbik – Hrníčko, Osmík, T. Havránek.
    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (Gába) – Mikuš, Hryciow, Slováček (A), Teper, Frolo, Holomek (C), Jenáček – Karafiát, Kucharczyk (A), Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Vávra, Šilhavý, Vítek.

    Rozhodčí: Dědek, Ondráček – Zedník, Komínek

    Diváci: 2 705
    ocianews.com