Valladolid – Rayo Vallecano 0:1 (kon.) | Alavés – Valencia 2:1 (kon.) | Huesca – Real Betis 2:1 (kon.)
konec
Real Valladolid
0:1 (0:1)
Rayo Vallecano
Sobota 05.01.2019, 13:00 • Estadio Municipal José Zorrilla • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:23. (14:52:23)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec přineslo jedinou branku, o kterou se v první minutě postaral hostující celek. Valladolid si posléze vytvořil velkou územní převahu, avšak většinu času narážel na pozornou obranu soupeře. Real si sice připsal několik vyložených šancí, avšak pokaždé zasahoval připravený brankář Dimitrievski. Ta největší přišla v samotném závěru, pokutový kop totiž neproměnil Míchel. Na opačné straně se brankář Masip hodně nudil, jen v ojedinělým případech musel zasahovat. Vallecano se tak postaralo o překvapení kola, díky kterému vyhrálo podruhé za sebou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Bébé táhl přečíslení svého celku, akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Medrána, kterého ale vychytal Masip.
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá moc času, domácí se nemohou dostat k žádnému náporu.
     
    90+2
    Valladolid neuspěl s kombinací na levé straně, míč doskákal daleko za brankovou čáru. Dimitrievski si s výkopem od branky dává hodně načas.
     
    90+1
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Raúl De Tomás, přichází Tito.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Aby toho nebylo málo, tak se domácí dožadovali další penalty, píšťalka sudího ale mlčí.
    88. Neproměněná penalta.
     
    88
    To jsou věci! K rozehrávce pokutového kopu se postavil záložník Míchel, který poslal míč na levou stranu, kam se vrhl také brankář Dimitrievski, který tak penaltu chytá.
    87. Penaltový zákrok.
     
    87
    Je tu pokutový kop pro Valladolid!
     
    85
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Álvaro García.
     
    85
    To mohlo být nebezpečné. Medrán totiž vymýšlel kolmici na De Tomáse, kterou ale zastavil jeden z protihráčů. V opačném případě by druhý jmenovaný pelášil na Masipa.
     
    84
    Tak trochu taktickým zákrokem si pomohl Advíncula, který podrazil rychlonohého Plana. To ale nic neznamenalo, domácí totiž rychle přišli o balón.
     
    83
    Jenomže domácí celek se dopustil další nepřesnosti, po které musel sáhnout k nedovolenému zákroku. Na zemi zůstal ležet De Tomás.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Valladolid stále marně naráží na obranu soupeře, Vallecano má blizoučko k plnému zisku bodů.
     
    81
    Vallecano si dávalo s rozehrávkou volného kopu celkem dost načas. Nakonec jsme sledovali technický centr od Treja, který odvracel Calero.
     
    80
    Do vzduchu se dostával Čop, který ale na padající balón nedoskočil. Z druhé vlny se k dalšímu centru dostal Plano, jenž našel rukavice brankáře.
     
    79
    Antoňito měl na pravém křídlě celkem dostatek času na centr, i přesto našel pouze nohu protihráče. Následně se domácí dožadovali pokutového kopu.
     
    78
    Verde se sice chytrým manévrem zbavil protihráče, poté ale nedokázal přesně přihrát Alcarazovi. Vallecano si kulatého nesmyslu moc dlouho neužilo.
     
    77
    Čop přiťukl do tandemu na Míchela, kterého ale dokázal ubránit pozorný Velázquez. Domácí tím pádem ztratili míč, následně přišel faul od Alcaraze.
     
    76
    Antoňito si nechtěl komplikovat život, proto míč nekompromisně poslal podél autové čáry, kde ale ve vzdušném souboji neuspěl střídající Verde.
     
    75
    Směrem dopředu si to namířil Moreno, který ale musel počkat na podporu spoluhráčů. Jeho kolega Advíncula se nakonec s míčem vrátil na vlastní polovinu.
     
    74
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Keko, přichází Daniele Verde.
     
    73
    Ten byl rozehrán nakrátko, což přineslo další zakončení z velké vzdálenosti. Tentokráte to zkoušel Advíncula, který ale úplně minul branku soupeře
     
    72
    Také Masip si připsal práci. Z velké vzdálenosti to totiž zkoušel hostující Bébé, jehož rána ještě před brankářem skončila. Vallecano bude zahrávat roh.
     
    69
    Medrán se dokázal dostat z obležení protihráčů, jenomže přihrávka na vedle stojícího De Tomáse byla až moc čitelná, zachytil jí proto pozorný Alcaraz.
     
    68
    Posléze to také hosté zkoušeli volným kopem, nakopávaný míč se snášel do pokutového území, kde zasahoval Kiko. K autovému vhazování se postaví Advíncula.
     
    67
    V posledních minutách se přitvrdilo. Další nedovolený zákrok vytasil Advíncula, který poslal k zemi hned dva protihráče. Valladolid ihned rozehrál.
     
    66
    Po hodně dlouhé době si s míčem zahrál také brankář Masip, který si počkal na náběh Calera. Valladolid se celkem snadným způsobem dostal za půlku.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Bébé (Rayo Vallecano).
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Rayo stále vede o jednu branku. Valladolid je ale aktivnější, avšak brankář Dimitrievski je stále proti.
     
    64
    Ani na druhé straně jsme nesledovali nic moc povedeného. Rychlý výpad totiž přinesl kombinaci plnou nepřesností, k míči se tak dostal hostující Comesaňa.
     
    63
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Toni Villa, přichází Duje Čop.
     
    62
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Adrián Embarba, přichází Bébé.
    61. Keko nedokázal propálit brankáře.
     
    61
    Málem bylo vyrovnáno! Keko si to neohroženým způsobem namířil až do pokutového území, kde jeho přízemní projektil dokázal brankář zneškodnit.
     
    60
    Hosté se konečně nadechli k slibnému protiútoku, jenomže hned první přihrávka byla velice nepovedená. Před De Tomásem zasahoval Calero.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Óscar Trejo (Rayo Vallecano).
     
    58
    Tentokráte se k míči postavil zkušený Míchel, který svůj pokus poslal kousek nad břevno. Balón se otřel o horní síť, Dimitrievski ale opět nezasahoval.
     
    57
    Následně se ještě Nacho dostal k autovému vhazování z levé strany, včas ale zasáhl pozorný Advíncula, jenž dokázal poslat míč kousek za půlící čáru.
     
    56
    Tohle bylo hraniční. Další nedovolený zákrok vytasil hostující Embarba, který na hranici šestnáctky fauloval Plana. Bude z toho žlutá karta a přímý kop.
     
    55
    Rozehrávku si vzal na starost Alcaraz, který ale trefil pouze zeď. To nebylo vůbec dobré, domácí opět promrhali nadějnou šanci na vyrovnání.
     
    54
    Tohle by mohlo být nebezpečné. Několik centimetrů před pokutovým územím skončil na zemi Toni, bude tu další přímý kop pro domácí mužstvo.
     
    53
    Ani tentokráte se nejednalo o nic nebezpečného, ve vzduchu stále kralují hráči Raya. K odraženému míči se jako první dostal hostující Velázquez.
     
    52
    O malý moment později dokázal zasáhnout hostující Amat, budeme svědky dalšího rohového kopu. Valladolid má od úvodních vteřin velký tlak.
     
    51
    Domácí zahrávali rohový kop z pravé strany. Ten byl rozehrán nakrátko, následný centr ale srazil hned první protihráč, kterým byl Moreno.
     
    50
    Moreno se rozhodl přenést hru křížem na Embarbu, avšak tento záměr přečetl pozorný obránce Nacho, který vyváží míč na druhou stranu,
     
    49
    Nakonec to na sebe vzal Plano, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. Jeho rána narazila do zdi, brankář Dimitrievski tak nemusel zasahovat.
     
    48
    Valladolid se nyní dožadoval žlutého kartónku pro soupeře, rukou totiž zahrál Ba. Karta z tohk nebude, avšak domácí budou zahrávat přímý kop.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Javi Moyano, přichází Antoñito.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, jenž navíc padla hned při první akci. Vallecano se dostalo do brzkého vedení, což bylo z jeho strany naprosto vše. Inicitativu nad utkáním totiž převzal soupeř, kterému se dlouho dobu nedařilo zahrozit, to se ale povedlo v samotném závěru, hostující brankář se ale činil. Vallecano se snaží vycházet ze zajištěné obrany, která v dnešním utkání působí velmi zodpovědně. Uvidíme, zda hosté dokážou soupeře vymazat i v dalším poločase.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V samotném závěru si hosté vybojovali hned dva rohové kopy.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Valladolid ještě zahrával rohový kop, který ale nepřinesl žádné nebezpečí. Vallecano je ale stále pod tlakem, určitě by ocenilo konec prvního poločasu.
    43. Plano nedokázal prostřelit brankáře.
     
    43
    Obrovská šance domácích! Poklidná kombinace nakonec nabídla přihrávku před branku, kde se zjevil Plano, jenž ale trefil pouze brankáře do nohy.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Napadající Míchel zaškobrtl o nohu Medrána, který si chvíli poležel na trávníku. Tohle Vallecanu rozhodně stačí, stále totiž vede o jednu branku.
     
    38
    Až příliš dlouho si pohrával s míčem Toni, který byl čistým způsobem odzbrojen. Na druhé straně si zpracováním rukou pomáhal De Tomás.
     
    37
    Dimitrievski dokázal natáhnout několik cenných vteřinek, posléze rozehrál výhozem do strany. Vallecano se snaží vylákat napadající protihráče ke své šestnáctce.
     
    36
    Příliš čitelnou přihrávku vyprodukoval domácí Alcaraz, následně jí dokázal zachytit pozorný Comesaňa, který v tomto okamžiku peláší kupředu.
     
    35
    Až nyní se Rayo rozhodlo zaútočit, jenomže Comesaňa nedokázal vysunout rychlonohého Advínculu. Hrací předmět doskákal až za brankovou čáru.
     
    34
    Svižná akce na levém křídle přinesla centr do pokutového území, na který si nejvýše vyskočil hostující Amat. Posléze si útočným faulem pomohl Keko.
     
    33
    Přenesení hry našlo na pravé straně Toniho, který se pokoušel nasadit jesličky Amatovi. To se sice nezdařilo, avšak Valladolid bude zahrávat rohový kop.
     
    32
    Jenomže stále sledujeme tentýž obrázek hry. Vallecano se v těchto momentech pouze brání, soupeř to má velmi složité s útočením.
     
    31
    Důrazným způsobem si počínal hostující Velásquez, který ke středovému kruhu vytlačil Alcaraze. Následně si hosté dokázali vybojovat aut zprava.
     
    30
    Vallecano toho směrem dopředu opět moc nepředvedlo. Domácí se tak pokouší postupnou kombinací prorazit na opačnou stranu hrací plochy.
     
    29
    Dimitrievski měl menší zdravotní problémy, avšak se bude moci pokračovat ve hře. Z ochozů se ozývá pískot, nehraje se něco málo přes minutu.
     
    24
    Posléze zahrál na jistotu domácí zadák Moyano, který před napadajícím Trejem odkopl míč daleko do zámezí. Vallecano bude vhazovat z vlastní poloviny.
     
    23
    Jenomže ve vzdušném souboji si nedovoleným způsobem počínal hostující Advíncula, který loktem poslal k zemi Toniho. Hlavní sudí neváhal ani chvíli.
     
    22
    Do pokutového území se dostával Toni, na jehož hlavě skutečně přistál centr z levé strany. Následná hlavička směřovala vedle, Dimitrievski bude vykopávat.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme se dočkali jedné branky. Od té doby mají více ze hry domácí, jenž se ale nemohou dostat k ničemu vážnějšímu.
     
    20
    Nacho dokázal prostrčit míč na Plano, jehož přízemní nabídka skončila na noze protihráče. Valladolid ale začíná pořádně svírat svého soupeře.
     
    19
    Comesaňa chtěl průnikovou přihrávkou zaskočit obranu soupeře, což se absolutně nepovedlo. Míče se jako první chopil obránce Moyano.
     
    18
    Po několika vteřinách jsme byli svědky dalšího faulu. Pozdě šel za míčem domácí Alcaraz, který místo hracího předmětu trefil kopačku Advínculy.
     
    17
    Jenomže domácí se k míči dostali velmi rychle, Kekovi se totiž podařilo vybojovat autové vhazování, které za pár okamžiků obstará obránce Moyano.
     
    16
    Nedovoleným zákrokem si pomohl domácí Toni, který u postranní čáry povalil k zemi Embarbu. Vallecano bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    15
    Logicky se tak konal další rohový kop, který opět nepřinesl nic nebezpečného. Rychlý úprk hostujícího Medrána skončil na hranici poloviny hřiště.
     
    14
    Toni se dokázal proháčkovat přes přehuštěný prostor, následný centr od Keka směřoval na Ünala, jehož ránu ale dokázal srazit obětavý Ba.
     
    13
    Centr směřoval na přední tyč, kde se nejvýše do vzduchu dostal hostující Amat. Rayo se na malý moment dostalo na druhou stranu, kde moc dlouho nevydrželo.
     
    12
    Posléze se po levém křídle dokázal prohnat k hranici šestnáctky domácí Plano, jehož přihrávku pod sebe stačil srazit do zámezí Velázquez.
     
    11
    Ofsajdové postavení nyní zastavilo domácí hráče. Keko se totiž snažil přiťuknout do tandemu na Toniho, který si ale nepohlídal své postavení.
     
    10
    Jenomže nákop na útočnou polovinu přinesl ztrátu míče. Následně se Valladolid pokoušel zaútočit po pravém křídle, tam ale zakročil Moreno.
     
    9
    Toni si za pokutovým územím všiml lépe postaveného Míchela, kterému rána moc nesedla. Míč vyletěl vysoko nad, Dimitrievski nemusel zasahovat.
     
    8
    Tam se Trejo snažil uvolnit přes Moyana, který mu ale v cestě nechal nohu. Jako poslední se dotkl míče prvně jmenovaný, domácí tak budou vhazovat.
     
    7
    Hodně rychle musel jednat brankář Masip, kterého při výkopu napadal jeden z protihráčů. Domácí strážce tyčí nakonec úspěšně odkopl na druhou stranu.
     
    6
    Vallecano se přestěhovalo s míčem na útočnou polovinu, kde ale proběhla nepřesná přihrávka. Poté se na zemi ocitl Advíncula, o faul se ale nejednalo.
     
    5
    Přetahovanou o balón lépe zvládl hostující De Tomás, který s ním pelášil na druhou stranu, kde byl nakonec u postranní lajny čistým způsobem zastaven.
     
    4
    Valladolid si vybojoval úvodní rohový kop tohoto zápasu. Rozehrávka neproběhla dle představ, avšak domácí zůstávají na útočné polovině.
     
    3
    I při další akci se hosté dostali ke střeleckému pokusu. Tentokráte zakončoval De Tomáš, jenž ale zamířil přímo do rukavic brankáře Masipa.
     
    2
    To je pro domácí celek skutečně velký šok, prohrávají už od první minuty. Do konce zbývá dostatek času. skóre se klidně může obrátit.
    1. Álvaro MEDRÁN - 0:1
     
    1
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Tak to byla skutečně hodně rychlá branka! Rayo rozjelo první akci tohoto zápasu, přičemž se dokázalo nastěhovat k opačné šestnáctce. Průniková přihrávka od De Tomáse směřovala na ÁLVARA MEDRÁNA, který placírkou nedal Masipovi šanci.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), F. Calero, Olivas, Nacho Martínez – Keko, Míchel, Alcaraz, Plano – Ünal, T. Villa.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Antoñito, Čop, B. Fernández, Leo Suárez, Tuhami, D. Verde.

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Advíncula, Velázquez, A. Ba, Amat, Á. Moreno – Embarba (C), Comesaña, Medrán, Trejo – De Tomás.
    Náhradníci: Alberto García – Á. García, Gálvez, Bébé, Pozo, Tito, Moreno.

    Rozhodčí: Cordero – Escuela, Cerezo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Rayo Vallecano

    Na opačné straně stojí trápící se Rayo Vallecano, kterému patří až předposlední pozice. Nováček soutěže se ale v posledních týdnech výsledkově zvedl, z posledních čtyř zápasů vyhrál hned dva z nich. Právě poslední kolo nabídlo tříbodové vítězství, neboť Rayo Vallecano porazilo na domácím stadionu Levante poměrem 2:1. Tento celek ale sbírá body výhradně na domácí půdě, v rámci venkovních zápasů nasbíral pouze čtyři body, což je společně s Huescou nejhorší počínání v celé lize. Vallecano z osmi venkovních zápasů jednou vyhrálo a jednou remizovalo, zbylých šest zápasů skončilo porážkou.
     
    Real Valladolid

    Fotbalisté Valladolidu se v letošním ročníku opírají o celkem sympatické výkony, které momentálně stačí na průběžnou dvanáctou pozici. Valladolid má na svém kontě jednadvacet bodů, na pohárové pozice mu schází pouze pět bodů. Domácí celek tohoto utkání ale poslední dvě utkání nezvládl, nejprve totiž podlehl Atléticu Madrid poměrem 2:3, v minulém kole přišla remíza na půdě Athleticu Bilbao. Valladolidu se na domácím stadionu vůbec nedaří, patří mezi čtveřici nejhorších celků v rámci domácích zápasů. Dohromady zde odehrál osm utkání, přičemž vyhrál pouze ve dvou případech, naposledy tomu bylo v souboji proti Huesce.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Valladolid a Rayo Vallecano.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 1. Medrán (De Tomás)

    Karty:   56. Embarba (VLL), 59. Trejo (VLL), 65. Bébé (VLL)

    Neproměněná penalta: 88. Míchel (RVL), brankář Dimitrievski zneškodnil


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:23.
    Real Valladolid: Masip – Moyano (C) (46. Antoñito), F. Calero, Olivas, Nacho Martínez – Keko (74. D. Verde), Míchel, Alcaraz, Plano – Ünal, T. Villa (63. Čop).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Antoñito, Čop, B. Fernández, Leo Suárez, Tuhami, D. Verde.

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Advíncula, Velázquez, A. Ba, Amat, Á. Moreno – Embarba (C) (62. Bébé), Comesaña, Medrán, Trejo (85. Á. García) – De Tomás (90+1. Tito).
    Náhradníci: Alberto García – Á. García, Gálvez, Bébé, Pozo, Tito, Moreno.

    Rozhodčí: Cordero – Escuela, Cerezo