Salzburg – Vsetín 5:3 (kon.) | Slavia – Vítkovice 4:2 (kon.) | Jihlava – Havířov 1:2 (po pr.)
Kladno – Zlín 8:3 (kon.) | Chomutov – Havlíčkův Brod 3:1 (kon.) | Liberec – Třinec 2:1 (po pr.)
Žďár n/S – Olomouc 0:9 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 2:1 (2:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Přerov 2:3 (3:4 po s.n.)
Plzeň – Sparta 4:7 (kon.) | Č. Budějovice – Kometa Brno 4:6 (kon.) | HC Litvínov – Pardubice 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
HC Motor České Budějovice
4:6 (1:3, 3:2, 0:1 - N 1:0)
HC Kometa Brno
Sobota 05.01.2019, 14:30 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Utkání je u konce. Tři body tedy putují do Brna, jeden zůstane v jihočeské metropoli. Děkuji za pozornost, z tohoto utkání je to vše! (16:32:37)
     
    Konec zápasu.
     
    61:04
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    O tom, kam poputuje, respektive, kde zůstane bonusový bod, se nerozhodovalo dlouho. MICHAL SILNÝ ujel do samostatného nájezdu. Vystavěla vykoupal a z forhendu poslal puk za brankovou čáru. Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    60:31
    Pavel Novák jel tísněn obráncem, načež zkoušel najít před branku najíždějícího Jakuba Čížka. Bohužel pro Motor neúspěšně. Přihrávka až před brankoviště nepřišla.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba je za námi. Motor nejslibněji odehrál druhou periodu, ve které se přiblížil soupeři na jednobrankový rozdíl. Dohnat jej už však nedokázal a Kometa si tedy po právu odveze z jihu Čech minimálně tři body.

    Uvidíme, co nabídne nadstavba, která začne za malý moment.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Tomáš Hubata mohl pálit od modré čáry. A také že se o to pokoušel. Bohužel pro něj ale trefil kotouč poměrně nešťastně, a tak puk zůstal ležet téměř na místě.
     
    59:05
    Z posledních dvaceti minut zbývá odehrát necelá minuta. Zajímavou střelou se nyní prezentoval Adam Popelka, jenž nabruslil do mezikruží, odkud táhlou střelou našel jen Dvořákovu výstroj.
     
    58:23
    Jan Mlčák stál na modré čáře, přičemž dostal přihrávku přesně na hůl. Jeho následný pokus směřoval někam k bližší tyčce, jenže Dvořák byl i v tomto případě úspěšný.
     
    57:02
    Nyní dobře do pásma najel Aleš Řezáč, jenž měl volné levé křídlo. Odsud pak zacílil do horního růžku. Tam se však objevila také Vystavělova vyrážečka, od které jde kotouč mimo brankovou konstrukci.
     
    56:21
    Jakub Čížek neměl lehkou pozici. Najížděl si před branku, přičemž byl tísněn hned dvěma brněnskými obránci. Přesto vyslal střelu, jež šla na branku po ledě. Vystavěl zasahuje svými betony.
     
    55:40
    Mohlo být zřejmě definitivně rozhodnuto! Martin Snášel dostal přihrávku jako na zlatém podnose. Stál v mezikruží, ovšem puk poslal jen někam doprostřed branky, kde už se pohyboval i k zákroku připravený Marek Dvořák. Dobrá šance na sedmou branku tedy zůstává bez proměnění.
     
    54:54
    Ondřej Vaculík pro sebe zklepl kotouč ze vzduchu a dostal se do útočného pásma. Zde pak zkoušel oslovit najíždějícího si spoluhráče přihrávkou, která ale postrádala výraznější přesnost.
     
    53:35
    Jan Holemý si z pozice obránce sjel až na pravý kruh, kam dostal přihrávku od svého spoluhráče, jenž stál na kruhu levém. Holemý se střelou chvíli váhal, pak své štěstí zkusil k bližší tyči. Tam už však byla připravena Dvořákova lapačka.
     
    52:20
    Jakub Malý nabral v neutrálním pásmu dobrou rychlost. Té pak mohl využít při následné střele. A také že ano. Jeho pokus ze zápěstí ale Dvořák vytěsňuje mimo svou svatyni.
     
    50:26
    Aleš Řezáč přejel s kotoučem na holi modrou útočnou čáru a ihned poté nahodil na Vystavělovu svatyni. Brněnský brankář neměl s pokusem domácího útočníka problém a vyrazil ho do rohu ledové plochy, kde už si puk sbírají jeho spoluhráči.
     
    49:34
    Jan Mlčák dostal dobrou přihrávku do jízdy. Toho se pokusil využít svižným projektilem z pravé poloviny útočného pásma. Marek Dvořák si na kotouč sáhl a dokázal jej vytěsnit mimo tři tyče.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 10. Novák (Krcho), 29. Čížek (Š. Masopust, Škola), 35. Masopust (Schwartz, Vaculík), 39. Řezáč (Schwartz), 62. Silný (Krcho) – 2. Kadlic (Malý), 13. Minárik (Svozil, Meluzín), 19. Krejčí (Minárik), 23. Minárik (Meluzín), 25. Meluzín (Krejčí, Minárik), 47. Svozil (Minárik)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Prušák) – Škola, Hubata, Remta, Svach, Pavlát, J. Novák – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, Ryba, Schwartz, P. Novák, Čížek, Silný, Krcho
    HC Kometa Brno: Vystavěl (Rachůnek) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedlák, Studený, Svozil, Kowalczyk – Popelka, Karpíšek, Snášel, Minárik, Meluzín, Krejčí, Malý, Kadlic, Kunc, Bartes

    Rozhodčí: Šperl – Kreuzer, Zíka
    ocianews.com