Houston Texans - Indianapolis Colts 7:21 (kon.) | Dallas Cowboys - Seattle Seahawks 24:22 (kon.)
Baltimore Ravens - Los Angeles Chargers 17:23 (kon.) | Chicago Bears - Philadelphia Eagles 15:16 (kon.)
konec
Dallas Cowboys - Seattle Seahawks

24:22

(3:0, 7:6, 0:8, 14:8)

Neděle 06.01.2019, 02:15 • AT&T Stadium, Arlington, Texas • Americký fotbal • NFL: Wild Card Round
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:15.
     
    Vítám všechny příznivce amerického fotbalu! Zrno bylo odděleno od plev a posledních 12 celků zůstává ve hře o Lombardiho trofej. Play off NFL startuje Wild Card víkendem, ve kterém se o postup do divizního kola utkají týmy nasazené na třetích až šestých místech jednotlivých konferencí. V tomto utkání se podíváme do konference NFC na souboj dvou týmů, které loni v play off chyběly. Na jednom z největších stadionů v lize AT&T Stadium v Arlingtonu se střetnou čtvrtý nasazený tým a vítěz divize NFC East Dallas Cowboys a pátý nasazený tým Seattle Seahawks, který skončil na druhém místě divize NFC West. Souboj dvou podobných stylů, dvou týmů s podobnou aktuální formou. Rozhodovat budou maličkosti. Kdo se bude radovat z postupu do divizního kola?
     
    Systém play off v NFL

    V NFL postupuje z každé konference do play off pouze 6 týmů, stejně, jako například v MLB. 4 vítězové divizí a 2 další týmy s nejlepší zápasovou bilancí. Nasazení týmů je následující: vítězové divizí obsadí pozice 1 – 4, základním kritériem je co nejlepší zápasová bilance ze základní části. Zbylé dva postupující týmy se zařadí na pozice 5 a 6 podle stejných kritérií. Může se tak stát, a běžně se stává, že některý vítěz divize má horší zápasovou bilanci, než postupující na tzv. divokou kartu, avšak je nasazen výše. První dva nasazené týmy mají v prvním kole volno. V tzv. Wild Card Round se utkají 3. se 6. a 4. s 5. nasazeným. Vítězové postupují do 2. kola, tzv. Divisional Round. Zde se utká 1. nasazený s níže nasazeným vítězem 1. kola a 2. nasazený s výše nasazeným vítězem 1. kola. Vítězové 2. kola postupují do finále konferencí, jejich vítězové si to poté rozdají v Super Bowlu. Všechny "série" v play off rozhoduje jediný zápas.
     
    Dallas Cowboys

    Dallas Cowboys byli založeni v roce 1960 a ihned vstoupili do NFL. Po sloučení lig v roce 1970 byli zařazeni do divize NFC East a jsou v ní dodnes. Jsou jedním z nejúspěšnějších klubů historie. Měli dvě slavné éry. První začala v sezóně 1966, trvala do roku 1983 a během té doby pouze jednou!!! nepostoupili do play off, navíc vyhráli dva tituly. V sezónách 1971 (24:3, Miami Dolphins) a 1977 (27:10, Denver Broncos). Druhá slavná éra začala v roce 1989 draftováním pozdější legendy Troye Aikmana. Mezi lety 1991 a 1999 také pouze jednou nepostoupili do play off a ze zisku Lombardiho trofeje se radovali hned 3x. V sezónách 1992 (52:17, Buffalo Bills), 1993 (30:13, Buffalo Bills) a 1995 (27:17, Pittsburgh Steelers). Cowboys jsou jedním ze dvou týmů historie NFL, které dokázal vyhrát Super Bowl 3x ve 4 po sobě jdoucích letech. S celkovými 5 vítězstvími a 8 účastmi ve finále se v obou kritériích dělí o druhé místo historické tabulky. Zároveň však od onoho posledního vítězství před 21 lety již do Super Bowlu nikdy znovu nepostoupili, vyhráli v play off pouhé 3 zápasy a v novém století na ně přišlo temnější období. Do sezóny 2013 postoupili do vyřazovacích bojů pouze 4x. V posledních 5 letech však dokázali 3x vyhrát divizi a znovu se vrátili aspoň do ligového nadprůměru. Celkově jde o 33. postup do play off a 23. vítězství v divizi. Domácí zápasy hraje Dallas na moderním AT&T Stadium v Arlingtonu se základní kapacitou 80 000 diváků, která však jde na fotbal zvýšit až na 105 000 míst.

    Letošní sezóna Dallasu připomínala jízdu na horské dráze a hodně záleželo, jestli hraje doma nebo venku. Doma totiž za celou sezónu prohrál jediný zápas, venku naopak poprvé vyhrál až v 11. kole ve velmi důležitém zápase na půdě Philadelphie. Tým charakterizovala nevyrovnanost výkonů a vše až příliš záviselo na tom, jak se bude dařit hvězdnému running backovi Ezekielu Elliottovi. Jako skvělý tah se také ukázal příchod wide receivera Amariho Coopera před polovinou sezóny, který výrazně pozvedl do té doby skomírající pasovou hru. Ještě v polovině základní části byli Cowboys na bilanci 3-5, jenže poté zlepšili své výkony a dokázali využít nabídnuté příležitosti v podobě obrovské marodky Washingtonu, který do té doby dominoval divizi NFC East. Z posledních 8 zápasů prohráli jen jeden v Indianapolis, kde si útok vybral totální výpadek, ale jinak dokázali porazit třeba i New Orleans. Výsledkem tak byla bilance 10-6 a již kolo před koncem jisté vítězství v divizi. Zároveň to znamenalo, že Dallas poprvé od roku 2009 dosáhl na 3 sezóny v řadě a aktivní zápasovou bilancí. Sice je z toho jen poslední místo v nasazení mezi vítězi divizí a 4. místo celkově, ale stále to znamená výhodu domácího prostředí do Wild Card víkendu, což může hrát v souboji se Seattlem významnou roli.

    Klíčovým hráčem současného týmu Cowboys není quarterback, ale running back Ezekiel Elliott (23 let). Tento 4. pick draftu 2016 vlétl do ligy jako uragán a během tří let v ní byl 1x zařazen do prvního a 1x do druhého All-Pro týmu, vždy v sezónách, kdy ovládl statistiku naběhaných yardů. Stalo se tak v ročnících 2016 a v tomto. Letos naběhal 1 434 yardů pro 6 touchdownů, navíc je čím dál více zapojován do pasové hry a v této sezóně dosáhl na osobní maxima 567 nachytaných yardů a 3 touchdownů. Ačkoliv v roce 2016 naběhal 1 631 yardů, nestal se ofenzívním nováčkem roku. Tuto cenu mu vyfoukl týmový kolega, quarterback Dak Prescott (25 let). Jeho však sráží obrovská nevyrovnanost výkonů. Když mu to sedne, porazí kteréhokoliv soupeře na světě, ale až příliš často je na hřišti neviditelný. Vzhledem k tomu, že má vedle sebe právě Elliotta, nechodí tak často do vzduchu a dosud tak nedosáhl ani na hranici 4 tisích yardů. Letos naházel 3 885 yardů pro 22 touchdownů a 8 interceptions, k tomu přidal dalších 305 yardů a 6 touchdownů po zemi. To vše za nepříliš pevnou O-line, za kterou byl 56x sackován. Také se dopustil hned 12 fumblů, přičemž v polovině případů získal míč soupeř. V polovině sezóny přišel z Oaklandu Raiders wide receiver Amari Cooper (24 let) a během 9 zápasů nachytal 725 yardů pro 6 touchdownů, čímž se stal od roku 1970 hráčem s nejvyšším průměrem nachytaných yardů na zápas po změně dresu v průběhu ročníku v historii ligy. Kicker Brett Maher (29 let) pro změnu zaujal proměněným 62yardovým pokusem o field goal v domácím zápase s Philadelphií, čímž vytvořil klubový rekord. Celkově pak proměnil hned 6 ze 7 pokusů ze vzdálenosti 50 a více yardů. Hodně však chyboval ze střední vzdálenosti, takže celkově proměnil jen 29 z 36 pokusů (úspěšnost 80,6 %), minul však jediný z 33 extra pointů. Zaujme také skutečnost, že je ve svém věku v NFL nováčkem. Prosadil se do ní až na několikátý pokus, do té doby hrál v Kanadě místní variantu tohoto sportu. V obraně zazářil outside linebacker Leighton Vander Esch (22 let). Nováček vybraný v 1. kole posledního draftu se zařadil se 140 tackly na 3. místo v lize mezi nejvíce skládajícími hráči, k tomu přidal 2 interceptions a dalších 7 ubráněných přihrávek. Za své výkony byl zařazen do druhého All-Pro týmu sezóny. Společně s middle inebackerem Jaylonem Smithem (23 let), který zapsal dalších 121 tacklů, vytvořil úderné duo, které má hlavní zásluhu na tom, že běhová obrana Cowboys nyní patří k nejlepším v soutěži. V pass rushi si vedl nejlépe defenzívní end Demarcus Lawrence (26 let) s 10,5 sacky a z jinak nepříliš silné secondary můžeme zmínit aspoň free safetyho Xaviera Woodse (23 let), který zachytil 2 interceptions a ubránil dalších 9 přihrávek.
     
    Seattle Seahawks

    Klub založený v roce 1974 vstoupil do NFL o 2 roky později. Začínal v konferenci AFC, při reorganizaci v roce 2002 byl přeřazen do konference NFC, konkrétně do divize NFC West. Patří tedy mezi kluby s nepříliš dlouhou historií, navíc se dlouho nedokázal nijak zvlášť prosadit. Ve své 43. sezóně postoupil do play off teprve posedmnácté. Vše dohání až v poslední době, kdy naopak patří k silným týmům. Od roku 2003 chyběli Seahawks v play off pouze 4x. Hned 3x za tu dobu naopak postoupili do Super Bowlu. Dosud získali 1 titul v sezóně 2013, kdy rozdrtili Denver Broncos (43:8). V sezóně 2005 prohráli s Pittsburghem Steelers (10:21), v ročníku 2014 prohráli v podstatě vyhraný zápas s New England Patriots momentem, který se nesmazatelně zapsal do dějin (24:28). Domácí zápasy hrají na stadionu CenturyLink Field v samotném centru Seattlu, jednom z nejsevřenějších stadionů ligy a vyhlášeném pekle, s kapacitou 69 000 diváků.

    Od Seattlu se v této sezóně nic moc nečekalo, protože v posledních 2 letech se mu definitivně rozpadla slavná Legion of Boom, ve své době nejlepší secondary v lize. Odešlo také několik důležitých hráčů z dalších pozic a tým měl procházet hlavně přestavbou. Jenže hlavní trenér Pete Carroll znovu potvrdil své kvality a dokázal s týmem, kterému nikdo nevěřil, postoupit do play off. Navíc po pro Seahawks typickém průběhu sezóny. Porážky v úvodních zápasech, střídání lepších výkonů s horšími, v polovině základní části stále ještě negativní zápasová bilance a skvělá druhá půlka soutěže. Ještě po 9 zápasech byli na bilanci 4-5, jenže ze zbývajících 7 zápasů prohráli jediný v San Franciscu a po vítězství v přestřelce s Kansasem v předposledním kole mohli slavit. Pomohlo jim, že 5 z oněch 7 zápasů hráli na vlastním stadionu, kde se soupeřům hraje velmi těžko a vyhrát tam dokáží jen ti nejsilnější. O tuto výhodu však Seattle v play off přijde. Jeho pouť začíná v Dallasu a pokud postoupí, čeká ho cesta do Los Angeles nebo New Orleans.

    Ačkoliv jsou Seahawks v této sezóně nejlepším týmem ligy v útoku po zemi, klíčovou postavou je bezesporu quarterback Russel Wilson (30 let). Ten se dlouhodobě musí pohybovat za nepříliš pevnou O-line, takže je často pod tlakem napadajících obránců a jeho hlavní předností je umění se z toho dostat. Vzhledem k častému běhaní, kterého se účastní i on sám, neohromí statistikami, ale zajímavé je, že z "pouhých" 3 448 naházených yardů vykouzlil hned 35 touchdownů a pouhých 7 interceptions, v obou případech jde o jeho osobní rekordy. Dokonce tak vytvořil nový rekord celé NFL, jelikož mu na 1 hozený touchdown stačilo pouhých 12,2 pokusů o přihrávku, včetně těch neúspěšných. K tomu přidal dalších 376 yardů po zemi. To vše přesto, že byl v této sezóně pod tlakem obran víc než jindy a byl hned 51x sackován. Jeho nejčastějším cílem byl wide receiver Tyler Lockett (26 let), který ve své čtvrté sezóně v lize prožívá zatím nejlepší rok. Z pouhých 57 catchů získal 965 yardů, což dělá skvělý průměr 16,9 yardů na catch, a 10 touchdownů. O to, že Seahawks mají nejlepší běhový útok v sezóně, se nejvíce zasloužil Chris Carson (24 let). Hráč, který byl v roce 2017 draftován až v 7. kole, ve své druhé sezóně chytil šanci za pačesy a ačkoliv dva zápasy vynechal, naběhal skvělých 1 151 yardů (5. místo v lize) pro 9 touchdownů. Naopak kicker Sebastian Janikowski (40 let) je jednou z legend svého postu. Celou svoji kariéru spojil s Oaklandem Raiders, ale po zranění zad, kvůli kterému vynechal celý ročník 2017, mu nebyla prodloužena smlouva a odešel do Seattlu. V něm dokazuje, že do starého železa ještě nepatří, ale jeho statistiky jsou spíše průměrné (22 z 27 field goalů, tj. 81,5 %, a 48 z 51 extra pointů). Seahawks mají také vynikajícího puntera, Australana Michaela Dicksona (23 let). Tento nováček je jedním z objevů sezóny. Do USA přišel až po střední škole, ale to mu nezabránilo se prosadit a ve své první sezóně v lize předvedl takové výkony, že byl zařazen do All-Pro týmu. Stejného ocenění se dočkal také lídr obrany Bobby Wagner (28 let). Pro tohoto middle linebackera se jedná již o čtvrté zařazení do nejlepší ligové sestavy ročníku v kariéře, z toho potřetí v posledních třech letech. Letos si to zasloužil především 138 tackly (4. místo v lize) a celkem 12 ubráněnými přihrávkami, ze kterých jednu dokonce zachytil před vlastní end zónou a po 98yardovém běhu přes celé hřiště ji vrátil do touchdownu, prvního v kariéře. Společně s ním tvrdil v obraně muziku také defenzívní end Frank Clark (25 let), který prožil zatím životní sezónu a celkem 13x složil k zemi soupeřova quarterbacka ještě před odhodem míče (7. místo v lize). V secondary nejvíce vyčnívá strong safety Bradley McDougald (28 let), jehož 78 tacklů je druhý nejvyšší počet v týmu, k tomu přidal 3 interceptions, dalších 9 ubráněných přihrávek a 3 vyražené míče soupeřům.
     
    Vzájemné zápasy

    Vzhledem k tomu, že Seattle až do sezóny 2001 patřil do konference AFC, není historie vzájemných zápasů s Dallasem příliš bohatá. Dosud čítá přesně 19 záznamů a bilance je tak vyrovnaná, jak jen může. Cowboys vyhráli 10 utkání, Seahawks 9. Zajímavé ovšem je, že Hawks vyhráli poslední 3 střetnutí v sezónách 2015, 2017 a 2018, přičemž dvě z nich se hrála v Arlingtonu. Jen to poslední, ve 3. kole této sezóny, se odehrálo v Seattlu a domácí ho rozhodli ve 2. čtvrtině, kterou vyhráli 17:3. V play off se tyto celky dosud potkaly jen jednou, téměř na den přesně před 12 lety. Také šlo o Wild Card Game, ale hrálo se v Seattlu a v dramatickém zápase, ve kterém se týmy 4x vysřídaly ve vedení, rozhodli v posledních 7 minutách domácí Seahawks o svém vítězství 21:20.

    Posledních 5 vzájemných zápasů:
    SEA – DAL 24:13 (23. 9. 2018)
    DAL – SEA 12:21 (24. 12. 2017)
    DAL – SEA 12:13 (1. 11. 2015)
    SEA – DAL 23:30 (12. 10. 2014)
    SEA – DAL 27:7 (16. 9. 2012)
    Pohled na stadion 15 minut před výkopem

     
    Také v Arlingtonu je střecha stadionu zatažená a vše je připraveno k zahájení zápasu.
     
    Výkop provede Seattle, jako první tak bude útočit Dallas.
     
    Začátek utkání.
     
    15:00
    Janikowski překopl hřiště a Cowboys začnou na vlastních 25 yardech.
     
    15:00
    DAL, 1&10, DAL 25
    Elliott hned na začátek ukázal, že je ve formě. 8 yardů po levé straně.
     
    14:21
    DAL, 2&5, DAL 33
    Prescott první přihrávkou vybídl Coopera k běhu po zachycení míče a je z toho 14 yardů.
     
    13:53
    DAL, 1&10, DAL 47
    Elliott se vydal do pravé strany a přidává dalších 5 yardů.
     
    13:11
    DAL, 2&5, SEA 48
    Beasley sice zachytil přihrávku, ale po skládce od Wrighta má problém s kotníkem a je otázkou, zda bude v zápase pokračovat. Získal ale 14 yardů a Cowboys jsou rychle na dostřel.
     
    12:47
    DAL, 1&10, SEA 34
    Screen doprava na Elliotta, který je zatím nezastavitelný. 9 yardů.
     
    12:07
    DAL, 2&1, SEA 25
    Znovu Elliott v akci, poprvé byl zastaven dřív, než se pořádně rozběhl. 2 yardy ale stačily.
     
    11:24
    DAL, 1&10, SEA 23
    Prescott šel do vzduchu, ale přihrávka na Browna nevyšla.
     
    11:18
    DAL, 2&10, SEA 23
    Elliott se rozběhl doleva, ale Stephen mu vystavil rychlou stopku.
     
    10:35
    DAL, 3&10, SEA 21
    Prescott sice poslal míč do rukou Coopera, ale ten proti Thompsonovi vybojoval jen dva yardy a nadějně rozjetý drive Cowboys zakončí pouze pokusem o field goal.
     
    9:54
    DAL, 4&8, SEA 21 – FIELD GOAL COWBOYS
    BRETT MAHER se z 39 yardů nemýlil a proměněným field goalem dostává domácí do vedení 3:0!
     
    9:50
    Maher posílá výkop do end zóny, kde chytač zaklekl a Seahawks začnou na 25 yardech.
     
    9:50
    SEA, 1&10, SEA 25
    Carson se protáhl mezerou v pravé části O-line a doskočil pro 5 yardů.
     
    9:17
    SEA, 2&5, SEA 30
    Znovu Carson, ale prostor byl mnohem zahuštěnější. 2 yardy.
     
    8:33
    SEA, 3&2, SEA 33
    Wilson musel utéct z kasy až k pravé lajně a jeho přihrávka byla poté sražena, takže hosté budou jen puntovat.
     
    8:25
    SEA, 4&2, SEA 33
    Dickson kopl nepříliš dlouhý 45yardový punt, Austin zkusil returnovat, ale byl ihned zastaven, takže Boys začnou na 23 yardech.
     
    8:17
    DAL, 1&10, DAL 23
    Elliott našel místo až úplně u pravé lajny a získal 4 yardy.
     
    8:17
    DAL, 2&7, DAL 26
    Prescott hodil míč na poslední chvíli, Brown se na něj natahoval, ale nezachytil.
     
    7:38
    DAL, 3&7, DAL 26
    Allen Hurns sice zachytil míč ve středu a doběhl pro 14 yardů, ale při skládce od McDougalda se mu hrozně ošklivým způsobem zkroutil kotník a to může být hodně špatné... Tady hrozí otevřená zlomenina.
    Ošklivé zranění Allena Hurnse

     
    Stadion je úplně zticha a všichni se zatajeným dechem sledují ošetřování Hurnse, ke kterému už přijela nosítka. Pro něj zápas zcela jasně skončil, otázkou ale je, jestli nemá i po příští sezóně.
     
    Všichni hráči obou týmů teď přejí Hurnsovi co nejrychlejší uzdravení a domácí receiver je odvážen rovnou do nemocnice.
     
    7:13
    DAL, 1&10, DAL 40
    Shození míče na střed Elliottovi, ale než se vyhnul prvnímu obránci, byli u něj další a má jen 4 yardy.
     
    6:33
    DAL, 2&6, DAL 44
    Elliott se vrhl do středu obrany a prodral se pro další 4 yardy.
     
    5:47
    DAL, 3&2, DAL 48
    Gallup se rozběhl k pravé lajně, ale Prescott ho přehodil.
     
    5:42
    DAL, 4&2, DAL 48
    Jones kopl solidní punt před end zónu hostů, Lockett se ale rozhodl vracet a zvládl to dobře, ubral 10 yardů a Hawks začnou na 23 yardech.
     
    5:32
    SEA, 1&10, SEA 23
    Woods našel mezeru mezi blokujícími hráči a sackoval Wilsona! Ztráta 8 yardů.
     
    4:49
    SEA, 2&18, SEA 15
    Carson se rozběhl do levé strany, ale 5 yardů v této situaci nic neřeší.
     
    4:06
    SEA, 3&13, SEA 20
    Wilson neměl komu přihrát, tak se rozhodl vzít to na sebe, ale Gregory ho včas složil, takže z toho jsou jen 3 yardy a další punt.
     
    3:29
    SEA, 4&10, SEA 23
    Dickson kopl dobrý 57yardový punt, ale Austin měl také dost místa na return a vrátil hru o 9 yardů. Domácí začnou na 29 yardech.
     
    3:17
    DAL, 1&10, DAL 29
    Prescott nehodil přesně míč Cooperovi, ale obránce Flowers při akci špatně došlápl a bude muset být ošetřen. Nakonec na střídačku odbíhá sám, takže by to nemělo být nic vážného.
     
    3:12
    DAL, 2&10, DAL 29
    Elliott hledal místo podél pravé lajny a urval 4 yardy, jenže tuto snahu hatí držení Jarwina a trest 10 yardů.
     
    2:55
    DAL, 2&20, DAL 19
    Prescott vyběhl z kapsy a dokázal najít Coopera, který zkrátil třetí down téměř na polovinu.
     
    2:27
    DAL, 3&11, DAL 28
    Přihrávka na Gallupa byla poněkud vyšší, navíc byl dobře střežen Griffinem. Opět se bude pouze puntovat.
     
    2:20
    DAL, 4&11, DAL 28
    Jones kopl 45yardový punt, který soupeř nakonec nechytal a Goodwin se míče dotkl na 27 yardech, odkud povedou hosté svůj útok.
     
    2:10
    SEA, 1&10, SEA 27
    Carson to zkusil po zemi do levé strany, ale byly mu dovoleny jen 4 yardy.
     
    1:36
    SEA, 2&6, SEA 31
    Znovu Carson, tentokrát se nedostal ani přes line of scrimmage.
     
    0:52
    SEA, 3&6, SEA 31
    Wilson je už podruhé sackován! Složil ho Collins a Seahawks ztrácí 7 yardů.
     
    0:14
    SEA, 4&13, SEA 24
    Dickson kopl pěkný 56yardový punt, který Austin vracel a podél levé lajny oběhl všechny hráče až do end zóny, ale vše bylo úplně zbytečné, neboť hned na začátku returnu se dopustil Frazier držení.
     
    Konec 1. čtvrtiny.
     
    Začátek 2. čtvrtiny.
     
    15:00
    DAL, 1&10, DAL 14
    Elliott se rozběhl doleva, až narazil na Martina. 4 yardy.
     
    14:17
    DAL, 2&6, DAL 18
    Austin zachytil na levé straně krátkou přihrávku a vyběhl ze hřiště se 7 yardy v kapse.
     
    13:44
    DAL, 1&10, DAL 25
    Elliott se opravdu hodně naběhá. Ale zatím se mu celkem daří. 5 yardů po levé straně.
     
    13:03
    DAL, 2&5, DAL 30
    Prescott zase musel utéct z kapsy a hodem k lajně našel náruš Beasleyho, který se vrátil na hřiště, ale rozhodně není zdravotně v pořádku. Teď však má 8 yardů.
     
    12:27
    DAL, 1&10, DAL 38
    Austin se ani pořádně nerozběhl a Wright ho sundal k zemi. Ztráta 3 yardů.
     
    11:48
    DAL, 2&13, DAL 35
    Elliott tentokrát žádné místo ve středu neměl. 1 yard.
     
    11:48
    DAL, 3&12, DAL 36
    Collins se nechal vyprovokovat a cukl s sebou dříve, než měl. 5 yardů ztráta a ještě delší třetí down.
     
    10:43
    DAL, 3&17, DAL 31
    Domácí rezignovali na snahu zůstat u míče. Elliott šel po zemi a ač se opravdu snažil, víc než 9 yardů nezískal.
     
    10:02
    DAL, 4&8, DAL 40
    Jones kopl krásný punt jen 10 yardů před end zónu, ale Lockett se nadechoval k zajímavému returnu. V poslední chvíli zasáhl Thomas a složil ho po 12 yardech. Hrozilo však mnohem více.
     
    9:48
    SEA, 1&10, SEA 22
    Obrana domácích se nechala přelstít a nechala volného Dicksona, který zachytil míč na levé straně a získal 26 yardů!
     
    9:13
    SEA, 1&10, SEA 48
    Lockett zůstal volný za obranou hluboko v poli, takže Wilsonovi stačilo jen přesně hodit a bylo z toho skvělých 40 yardů! Seahawks útočí na touchdown!
    Lockett zůstal volný v hloubi pole, 40 yardů

     
    8:38
    SEA, 1&10, DAL 12
    Carson se vrhl do středu a zkrátil vzdálenost o 3 yardy.
     
    7:55
    SEA, 2&7, DAL 9
    Znovu Carson po zemi, tentokrát se vůbec neprosadil.
     
    7:08
    SEA, 3&7, DAL 9
    Wilson čelil blitzu a rychle odhazoval míč do nepřipravené pozice, což nemělo šanci na úspěch.
     
    7:05
    SEA, 4&7, DAL 9 – FIELD GOAL SEAHAWKS
    SEBASTIAN JANIKOWSKI měl jednoduchou práci a z 27 yardů neomylně trefil branku. Je srovnáno na 3:3!
     
    7:03
    Janikowského výkop se nevracel, takže Cowboys začnou z 25 yardů.
     
    7:03
    DAL, 1&10, DAL 25
    Prescott sice nezvládl přihrát Gallupovi, ale Griffin se dopustil kontaktu proti pravidlům a je trestán 5 yardy.
     
    6:57
    DAL, 1&10, DAL 30
    Elliott hledal mezeru ve středu, ale Wright ho nikam nepustil. 2 yardy.
     
    6:23
    DAL, 2&8, DAL 32
    Po delší době házel Prescott míč Cooperovi a hned je z toho 15 yardů poté, co měl po catchi Cooper prostor na pravé lajně.
     
    5:44
    DAL, 1&10, DAL 47
    Elliott se po delší době připomněl dlouhým během. Po pravé straně získal 13 yardů, než byl vytlačen ze hřiště,
     
    5:17
    DAL, 1&10, SEA 40
    Znovu Elliott, tentokrát byl hned zastaven.
     
    4:44
    DAL, 2&10, SEA 40
    Obrana teď vyvinula na Prescotta velký tlak a Clark ho dokázal sundat na zem! Ztráta 10 yardů.
     
    3:59
    DAL, 3&20, 50
    Prescott získal ztracených 10 yardů zpět přihrávkou na střed na Elliotta.
     
    3:17
    DAL, 4&10, SEA 40 – FIELD GOAL MISSED
    Brett Maher sice už letos proměnil 62yardový kop, ale tentokrát při pokusi z 58 metrů minul pravou tyč ze špatné strany! Délka byla v pořádku, ale do branky se tento pokus nevešel, takže skóre zůstává 3:3 a Seahawks začnou útočit z poloviny hřiště!
     
    3:12
    SEA, 1&10, SEA 48
    Nepřesná přihrávka doleva na Baldwina.
     
    3:05
    SEA, 2&10, SEA 48
    Wilson odhazoval míč na poslední chvíli, ale dokázal z toho vykouzlit přesný míč na Locketta, který u pravé lajny zvládl situaci a v ne zrovna jednoduché pozici nejen, že zachytil míč, ale udržel se ve hřišti! 25 yardů a hosté jsou minimálně na dostřel.
    Perfektní catch Tylera Locketta

     
    2:20
    SEA, 1&10, DAL 27
    Carson vůbec neměl kudy jít a byl sražen Lawrencem prakticky ihned po převzetí míče. Ztráta 4 yardů.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:00
    SEA, 2&14, DAL 31
    Krátký míč na Carsona na střed, ten zvládl jednu otočku, ale víc než 3 yardy z toho nezískal.
     
    1:52
    První time out Cowboys.
     
    1:52
    SEA, 3&11, DAL 28
    Baldwin se rozběhl po pravé lajně až do end zóny, ale byl dostatečně otravován obráncem na to, aby nezachytil potenciální touchdown. Hosté musí pouze kopat na branku.
     
    1:47
    SEA, 4&11, DAL 28 – FIELD GOAL SEAHAWKS
    SEBASTIAN JANIKOWSKI už to neměl tak jednoduché jako před několika minutami, ale ani 42yardový kop mu nečinil potíže a Seahawks jdou poprvé v zápse do vedení, 3:6!
     
    1:43
    Janikowski z výkopu poslal míč až za end zónu.
     
    1:43
    DAL, 1&10, DAL 25
    Screen doprava na Jarwina, který vyběhl ze hřiště se 4 yardy.
     
    1:39
    DAL, 2&6, DAL 29
    Další přihrávka do kraje na Coopera, ale ten nedokázal opustit hrací plochu a čas běží. 5 yardů.
     
    1:09
    DAL, 3&1, DAL 34
    Obrovská chyba obrany hostů, která se nechala vylákat a Elliott měl na pravé lajně vyloženou dálnici! Využil jí k zisku úžasných 41 yardů!
    Ezekiel Elliott a 41 yardů

     
    1:03
    DAL, 1&10, SEA 25
    Další zkrácení vzdálenosti k cíli, přihrávka Jarwinovi pro 9 yardů.
     
    0:58
    DAL, 2&1, SEA 16
    Opět pas do rukou Jarwina, ale tentokrát zůstal po 5 yardech ve hřišti, takže čas běží.
     
    0:33
    DAL, 1&10, SEA 11
    Prescott netrefil Gallupa.
     
    0:28
    DAL, 2&10, SEA 11 – TOUCHDOWN COWBOYS
    MICHAEL GALLUP si naběhl k pravému kraji end zóny a přes poměrně těsnou obranu dokázal zachytit výborně hozený míč! První touchdown zápasu a Dallas si bere vedení zpět, 9:6!
    Přesná přihrávka Prescotta na Michaela Gallupa, touchdown

     
    0:24
    EXTRA POINT – GOOD
    BRETT MAHER v pohodě kopl extra point do branky a upravuje na 10:6!
     
    0:24
    Maher poslal výkop na okraj end zóny a Lockett šel do risku, aby co nejvíce zkrátil pole. A ono mu to vyšlo! Protáhl se mezi dobíhajícími hráči a už se zdálo, že zamíří až do end zóny, než ho na půlce složil právě Maher!
    Perfektní return Tylera Locketta

     
    0:16
    SEA, 1&10, SEA 49
    Wilson našel Dicksona a ten dokázal vyběhnout ze hřiště s 6 yardy.
     
    0:08
    SEA, 2&4, DAL 45
    Opět přihrávka na Dicksona, který tentokrát zůstal ve hřišti. 3 yardy.
     
    0:06
    Druhý time out Seahawks.
     
    0:06
    SEA, 3&1, DAL 42
    Davis se vrhl do středu a ubral další 3 yardy.
     
    0:03
    Poslední time out Seahawks.
     
    0:03
    SEA, 1&10, DAL 39 – FIELD GOAL MISSED
    Sebastian Janikowski měl před sebou těžkou výzvu a nezvládl ji! Nejen, že nedokázal trefit branku z 57 yardů, ale navíc si u toho natáhl zadní stehenní sval na levé noze a je otázkou, zda ještě bude schopen ve zbytku zápasu kopat!
     
    Konec 2. čtvrtiny.
     
    Hodně defenzívní bitvu zatím sledujeme v Dallasu. Brett Maher sice zakončil první drive Cowboys úspěšným field goalem z 39 yardů, ale to bylo na dlouho vše. Hodně se běhalo, ale také se hodně puntovalo. Až ve druhé čtvrtině se Seahawks dvěma big plays za sebou dostali do blízkosti end zóny a Sebastian Janikowski lehkým 27yardovým kopem vyrovnal. Následující drive se domácí pokusili zakončit kopem z 58 yardů, ale Maher minul a krátké pole využili hosté k otočení skóre, i když znovu jen kopem Sebastiana Janikowského z 42 yardů. Do konce poločasu zbývaly necelé 2 minuty, ale Dallas zapnul, Ezekiel Elliott zvládl 41yardový běh a výsledkem toho všeho byla 11yardová přihrávka na Michaela Gallupa a první touchdown zápasu. Seattlu zbývalo 24 sekund, ale po skvělém returnu Tylera Locketta až na polovinu měli možnost snížit kopem z 57 yardů, ale Janikowski tentokrát minul a ještě se u toho zranil. Cowboys tak v poločase vedou 10:6.
     
    Stínem celého zápasu je však hrůzostrašné zranění domácího receivera Allena Hurnse, který byl ze hřiště rovnou odvezen do nemocnice s drastickou zlomeninou nohy.
    Zranění Janikowského bude vážnější, takže punter Dickson o poločase trénoval field goaly

     
    Začátek 3. čtvrtiny.
     
    15:00
    Výkop Mahera proskákal end zónou a Seahawks začnou na 25 yardech.
     
    15:00
    SEA, 1&10, SEA 25
    Carson zkoušel štěstí na levé straně, ale neměl kudy. 1 yard.
     
    14:23
    SEA, 2&9, SEA 26
    Znovu Carson, tentokrát středem a pouhé 3 yardy.
     
    13:35
    SEA, 3&6, SEA 29
    Wilson házel oblouček k pravé lajně Lockettovi, ale přehodil ho.
     
    13:31
    SEA, 4&6, SEA 29
    Dickson kopl slušný 51yardový punt na hranici red zóny soupeře, Austin se rozhodl vracet a Coleman ho zastavil po 9 yardech.
     
    13:21
    DAL, 1&10, DAL 29
    Elliott získal po zemi 3 yardy.
     
    12:37
    DAL, 2&7, DAL 32
    Přihrávka doleva na Beasleyho, který se vrhl po hlavě vpřed, ale do prvního downu nedoskočil.
     
    11:57
    DAL, 3&1, DAL 38
    Elliott hledal místo na pravé straně, ale potřebný yard nezískal. Postaral se o to Wagner.
     
    11:15
    DAL, 4&1, DAL 38
    Jones kopl dobrý punt jen 13 yardů od end zóny soupeře. Hosté míč nechytali.
     
    11:07
    SEA, 1&10, SEA 13
    Wilson v nouzi házel míč doprava Dicksonovi, který téměř z ničeho vykouzlil 9 yardů.
     
    10:34
    SEA, 2&1, SEA 22
    Penny se rozběhl do pravé strany a získává 5 yardů.
     
    10:01
    SEA, 1&10, SEA 27
    Opět dostal míč do rukou Penny a podél pravé lajny se rozběhl do volného prostoru pro 28 yardů!
     
    9:33
    SEA, 1&10, DAL 45
    Dotřetice dostal důvěru Penny, ale tentokrát to vůbec nezvládl a byl složen pro ztrátu 7 yardů.
     
    8:51
    SEA, 2&17, SEA 48
    Nezvládnutá krátká přihrávka Carsonovi.
     
    8:47
    SEA, 3&17, SEA 48
    Wilson hodil míč doprava Vannettovi, který byl sražen už po 5 yardech, takže hosté musí puntovat.
     
    8:04
    SEA, 4&12, DAL 47
    Dokonalý punt Dicksona! Poslal míč těsně před end zónu a do ní ho nepustil dobíhající Coleman, takže Cowboys budou začínat z vlastních 2 yardů!
    Učebnicový punt Seahawks

     
    7:54
    DAL, 1&10, DAL 2
    Prescott se evidentně bojí safety, ale Elliott středem urval jen yard.
     
    7:15
    DAL, 2&9, DAL 3
    Přeci jen to Prescott zkusil, ale dlouhým míčem Coopera nenašel.
     
    7:10
    DAL, 3&9, DAL 3
    Ani krátká přihrávka doleva Elliottovi neuspěla a domácí musí puntovat z velmi těžké pozice.
     
    7:06
    DAL, 4&9, DAL 3
    Jarwin navíc ještě dříve vystartoval a krátí vzdálenost k end zóně o polovinu.
     
    7:06
    DAL, 4&10, DAL 2
    Jones z hodně komplikované situace nedokázal kopnout dlouhý punt, pouze 42 yardů. Lockett sice chtěl zkoušet return, ale byl sražen dříve, než se pořádně rozběhl. Přesto mají Seahawks perfektní startovní pozici, začnou na 44 yardech na polovině soupeře!
     
    7:00
    SEA, 1&10, DAL 44
    Penny to zkusil středem, ale Lawrence mu dovolil jen 3 yardy.
     
    6:25
    SEA, 2&7, DAL 41
    Ani Carson neuspěl, dokonce nezískal vůbec nic.
     
    5:38
    SEA, 3&7, DAL 41
    Davis se středem nikam nedostal, pouze 2 yardy. Ale toto je krátké na punt a pro Dicksona dlouhé na field goal, takže hosté budou hrát dál!
     
    4:55
    SEA, 4&5, DAL 39
    Neuvěřitelný catch Baldwina hluboko u levé lajny! Ačkoliv se zdálo, že nemohl mít nohy ve hřišti, tak to dokázal a posouvá hru o 22 yardů!
    Neuvěřitelný catch Baldwina

     
    4:48
    SEA, 1&10, DAL 17
    Davis to zkusil po pravé straně, 3 yardy.
     
    4:05
    SEA, 2&7, DAL 14
    Znovu Davis, nyní na opačnou stranu a 2 yardy.
     
    3:24
    SEA, 3&5, DAL 12
    Wilson se už na to nemohl dívat, nechal si míč sám a 7 yardy zařizuje útok na touchdown.
     
    2:45
    SEA, 1&GOAL, DAL 5
    Carson neměl ve středu místo, 1 yard.
     
    2:03
    SEA, 2&GOAL, DAL 4 – TOUCHDOWN SEAHAWKS
    RUSSELL WILSON si opět nechal míč pro sebe, uviděl mezeru na pravé straně a proklouzl do end zóny! První touchdown Seattlu v zápase a vedení opět mění svého majitele, 10:12!
    Russell Wilson sám dobíhá pro touchdown

     
    1:59
    2-POINT CONVERSION – GOOD
    Seahawks se rozhodli potvrzovat za 2 body a risk jim vyšel! MIKE DAVIS napodobil Wilsona a také po pravé straně pronikl do bodovaného území! 10:14!
     
    1:59
    Dickson kopl podle očekávání mnohem kratší výkop než klasický kicker a poslal míč na 18yardovou linii. Smith returnoval a vedl si výborně, takže Cowboys začnou na 33 yardech.
     
    1:52
    DAL, 1&10, DAL 33
    Prescott hodil míč doprava Gallupovi pro 7 yardů.
     
    1:17
    DAL, 2&3, DAL 40
    Elliotta zastavil po 2 yardech Mingo.
     
    0:40
    DAL, 3&1, DAL 42
    Prescott šel proti všem předpokladům do vzduchu a Brown chytá 6 yardů.
     
    Konec 3. čtvrtiny.
     
    Začátek 4. čtvrtiny.
     
    15:00
    DAL, 1&10, DAL 48
    Elliott znovu velmi rychle zastaven, na levé straně nebylo místo.
     
    14:25
    DAL, 2&8, 50
    Prescott se po dlouhé době pokusil o bombu dopředu a na středu viděl úplně volného Coopera, který ještě mohl běžet dál a Thomspon ho sundal až po 34 yardech!
    Zcela osamocený Cooper dobíhá pro 34 yardů

     
    13:50
    DAL, 1&10, SEA 16
    Elliott tentokrát uvidel mezeru ve středu obrany a protáhl se pro 6 yardů.
     
    13:19
    DAL, 2&4, SEA 10
    Dak Prescott si nechal míč pro sebe a volným místem po levé straně hřiště zaútočil na touchdown, který sice byl zahlášen, ale podle všeho se dotkl kolenem země dříve, než se míč dostal aspoň kouskem objemu nad goal line, takže toto rozhodnutí bude muset být opraveno! Zkoumá se video.
     
    13:14
    Je to tak, rozhodčí změnili na základě videa své rozhodnutí a Dallas musí dobývat poslední centimetry hřiště. Má na to 4 pokusy.
     
    13:09
    DAL, 1&GOAL, SEA 1
    Elliott podklouzl, takže to na první pokus nezvládl.
     
    12:29
    DAL, 1&GOAL, SEA 1 – TOUCHDOWN COWBOYS
    Napodruhé už to EZEKIEL ELLIOTT dokázal a mezerou na pravé straně pronikl do end zóny! Seahawks vedli jen krátkou dobu, teď jsou na tom zase lépe domácí! 16:14!
    Touchdown Ezekiela Elliotta

     
    12:28
    EXTRA POINT – GOOD
    BRETT MAHER neměl potíže ani s druhým extra pointem v zápase a upravuje na 17:14.
     
    12:28
    Maher poté poslal výkop přes celé hřiště a Seahawks začnou na 25 yardech.
     
    12:28
    SEA, 1&10, SEA 25
    Lawrence se ihned dostal k Carsonovi, který tak ztrácí 2 yardy.
     
    11:50
    SEA, 2&12, SEA 23
    Wilson házel míč Baldwinovi, ale je z toho jen 5 yardů.
     
    11:13
    SEA, 3&6, SEA 29
    Nezvládnutý dlouhý pas k pravé lajně na Locketta a hosté musí puntovat.
     
    11:08
    SEA, 4&6, SEA 29
    Dickson kopl výborný 60yardový punt před end zónu Dallasu, ale Austin se nadechl ke skvělému returnu, proběhl mezi všemi hráči a už se zdálo, že uvidíme punt return touchdown, ale zakopl a nakonec zvládl jen 51 yardů! Přesto skvělá výchozí pozice pro Cowboys!
    Skvělý return Tavona Austina

     
    10:51
    DAL, 1&10, SEA 38
    Prescott dostvá odvahu a dlouhým pasem hledal Coopera na středu, který měl obrovské množství práce zachytit a zkrotit v pádu míč, ale zvládl to, což potvrdilo i přezkoumání na videu poté, co si Pete Carroll vzal challenge! 27 yardů a Cowboys útočí možná na rozhodnutí celého zápasu!
    Cooper v pádu zkrotil míč, 27 yardů

     
    10:10
    DAL, 1&10, SEA 11
    Elliott sice proběhl středem pro 4 yardy, ale nepovolená formace domácích byla rozhodčími odhalena. Trest 5 yardů.
     
    10:05
    DAL, 1&15, SEA 16 – INTERCEPTION
    To jsou věci! Prescott házel míč na kraj end zóny Brownovi, kterého bránil K.J. Wright faulem za pomocí klasické kravaty, ale rozhodčí si toho nevšimli a Wright nakonec zachytil interception! Seahawks žijí a vzhledem k tomu, že k interception došlo v end zóně, jedná se o touchback a rozehrávat se bude z 20 yardů.
    K.J. Wrightovi prošel faul a tak se interception počítá

     
    9:33
    SEA, 1&10, SEA 20
    Wilson hodil míč doleva Vannettovi pro 6 yardů, ale Britt se dopustil držení, takže akce je zrušena a Hawks jsou trestáni 10 yardy.
     
    9:06
    SEA, 1&20, SEA 10
    Wilson shodil míč Baldwinovi na střed pro 5 yardů, ale na konci akce úplně zbytečně fauloval Fluker a za hrubost by to bylo více yardů, než je možné, takže se vzdálenost k vlastní end zóně půlí.
     
    8:40
    SEA, 2&22, SEA 8
    Wilson sice našel Locketta, ale ten se při skládce od Browna lehce zranil. 2 yardy.
     
    8:10
    SEA, 3&20, SEA 10
    Další přesný míč doleva, ale Davis urval pouze 13 yardů, takže hosté musí puntovat a jsou stále ve velkých problémech.
     
    7:30
    SEA, 4&7, SEA 23
    Dickson nekopl dobrý punt, jen 47 yardů. Beasley se rozhodl vracet a zkrátil hřiště o 7 yardů.
     
    7:20
    DAL, 1&10, DAL 37
    Elliott se vrhl do středu, zkusil si pomoci otočkou, ale na Wrighta si nepřišel. 2 yardy.
     
    6:46
    DAL, 2&8, DAL 39
    Prescott se ocitl pod velkým tlakem a zahodil míč.
     
    6:39
    DAL, 3&8, DAL 39
    Prescott se rozhodl házet míč na střed Gallupovi, kterého sice zdánlivě ubránil Wright, ale rozhodčí si tentokrát faulu všimli. Defensive pass interference a automatický první down.
     
    6:35
    DAL, 1&10, DAL 45
    Elliott našel trochu místa ve středu a Wagner ho zastavil po 5 yardech.
     
    5:58
    DAL, 2&5, 50
    Znovu Elliott po zemi, ale Griffin mu teď nic moc nedovolil.
     
    5:14
    DAL, 3&4, SEA 49
    Beasley sice nezachytil přihrávku Prescotta, ale bylo to opět s faulem obránce. Hosté si výrazně komplikují už tak těžkou situaci.
     
    5:08
    DAL, 1&10, SEA 41
    Prescott si nechal míč pro sebe a vybojoval 5 yardů, nakonec však muel být rád, že při skládce míč neupustil.
     
    4:24
    DAL, 2&5, SEA 36
    Elliott se tentokrát protáhl středem pro 6 yardů a domácí jsou na dostřel.
     
    3:41
    DAL, 1&10, SEA 30
    Znovu dostal míč Elliott, odstrčil si obránce a rozběhl se doprava pro 17 yardů.
    Parádní odstrčení obránce v podání Ezekiela Elliotta

     
    2:51
    DAL, 1&10, SEA 13
    Tentokrát se rozběhl s míčem Smith, ale McDougald ho hned zastavil.
     
    2:46
    Druhý time out Seahawks.
     
    2:46
    DAL, 2&9, SEA 12
    Elliott sice vybojoval dalších 6 yardů, ale rozhodčí viděli nedovolený pohyb před rozehráním míče a Dallas musí o 5 yardů vzad.
     
    2:40
    Poslední time out Seahawks.
     
    2:40
    DAL, 2&14, SEA 17
    Prescott hledal Gallupa, ale nehodil přesně.
     
    2:33
    DAL, 3&14, SEA 17
    Tak to vzal Prescott na sebe, skvělým způsobem se protáhl obranou a byl zastaven až 1 yard před cílem!
    Průnik Daka Prescotta

     
    2:14
    DAL, 1&GOAL, SEA 1 – TOUCHDOWN COWBOYS
    DAK PRESCOTT definitivně rozhoduje tento zápas! Nechal si míč a sice byl hned pod palbou obránců, ale nebyl složen na zem a přes hromadu hráčů se převalil do end zóny! 23:14!
    Touchdown Daka Prescotta

     
    2:08
    EXTRA POINT – GOOD
    BRETT MAHER v poklidu proměňuje extra point a upravuje na 24:14!
     
    2:08
    Maher si na výkopu nekomplikuje situaci a nedovoluje hostům return.
     
    2:08
    SEA, 1&10, SEA 25
    Wilson hodil míč doleva Davisovi pro 9 yardů.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:00
    SEA, 2&1, SEA 34
    Seahawks se ještě nevzdávají! Obrovská bomba do levého pole a Lockett chytá pro 53 yardů! Hosté jsou najednou před end zónou!
    Raketa Wilsona na Locketta

     
    1:35
    SEA, 1&10, DAL 13
    Wilson hledal Vannetta v end zóně, ale přehodil ho.
     
    1:32
    SEA, 2&10, DAL 13
    Ani na Baldwina to nevyšlo.
     
    1:27
    SEA, 3&10, DAL 13
    Přihrávka doleva na McKissica, který získal 6 yardů a zastavil čas opuštěním hřiště.
     
    1:22
    SEA, 4&4, DAL 7 – TOUCHDOWN SEAHAWKS
    Tak naděje hostů přeci jen ještě žije! Russel Wilson si podruhé za sebou vybral running backa J.D. MCKISSICA jako adresáta přihrávky a je z toho touchdown! 24:20 a hosté jdou hrát za 2 body!
    J.D. McKissic chytá touchdown poslední naděje

     
    1:16
    2-POINT CONVERSION – GOOD
    Také druhá dvoubodová konverze Seattlu v zápase je úspěšná! CHRIS CARSON pronikl středem do end zóny a je to jen o dva body!
     
    1:16
    Bylo úplně jasné, co přijde. Dickson jako punter kopal onside kick formou drop kicku, ale vůbec netrefil míč tak, jak by se hostům hodilo a šiška se vysokm obloukem snesla až na linii 32 yardů Dallasu, kde ji pohodlně chytil do náruče Beasley, okamžitě zaklekl a je po zápase! Toto už totiž domácí doklekají!
    Nezdařený onside kick ukončuje zápas

     
    1:16
    DAL, 1&10, DAL 32
    První zakleknutí.
     
    0:38
    DAL, 2&11, DAL 31
    Druhé zakleknutí a konec zápasu.
     
    Konec utkání.
     
    Hodně napínavý byl druhý poločas, ještě dvakrát se týmy vystřídaly ve vedení, ale domácí nakonec vítězství uhájili. Po zranění kickera Janikowského museli hrát hosté všechno až do kuchyně a na konci třetí čtvrtiny se jim to podařilo, poslední akcí úspěšného drivu byl 4yardový běh quarterbacka Russella Wilsona. Seahawks navíc hráli dvoubodovou konverzi a zvládli to, opět po zemi se prosadil Mike Davis. Jenže hned na začátku čtvrté čtvrtiny sebral quarterback Dallasu Dak Prescott odvahu, začal víc chodit do vzduchu a vyplatilo se mu to. Stačila chvilka a Cowboys opět vedli zásluhou 1yardového běhu Ezekiela Elliotta. Navíc se domácí rychle dostali zpět k míči a mohli rozhodnout, jenže K.J. Wright s pomocí faulu zachytil v end zóně interception. Ani toto však hostům nepomohlo a z dalšího drivu už Dallas opravdu skóroval 1yardovým skokem Daka Prescotta. To se ukázalo jako klíčový okamžik zápasu, neboť ve zbývajících dvou minutách ještě hosté rychle přešli hřiště, 7yardových catchem J.D. McKissica a dvoubodovou konverzí Chrise Carsona se dotáhli na dva body, ale neúspěšný onside kick jejich naděje definitivně uhasil.
     
    To vše se odehrálo před 94 327 diváky.
     
    Dallas Cowboys postupují do divizního kola, ale o tom, jestli pojedou do Los Angeles, nebo do New Orleans, rozhodne až nedělní souboj Chicaga Bears s Philadelphií Eagles.
     
    Ze sobotního programu prvního kola play off je to vše. Nedělní část startuje v 19:05 zápasem Baltimore Ravens – Los Angeles Chargers. Do té doby děkuji za pozornost. (05:57:29)

    Libor Štěpán

    Walt Anderson
    94 327
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad DAL, 3&5, SEA 42 – U míče je Dallas, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Seattlu.
    bahis siteleri