Wolverhampton – Liverpool 2:1 (kon.)
konec
Wolverhampton Wanderers
2:1 (1:0)
Liverpool FC
Pondělí 07.01.2019, 20:45 • Molineux Stadium, Wolverhampton • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z FA Cupu mezi Wolverhamptonem Wanderers a Liverpoolem FC. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    Liverpool

    Celek německého trenére Kloppa letos prožívá parádní sezónu. I přes nezdar ve čtvrtečním duelem na půdě Manchesteru City vede Liverpool na anglickou ligu o čtyři body právě před Citizens. The Reds navíc postoupili i ze základní skupiny Ligy mistrů. Liverpool se však v přestupovém období zbavil Solankeho, kterého prodal Bournemouthu. Stejným směrem míří i obránce Clyne, ale u něj se jedná pouze o hostování. Dá se předpokládat, že Liverpool si dělá zálusk na úspěch i v FA Cupu.
     
    Wolwerhampton Wanderers

    Domácí Wolves jsou na tom o něco hůře. Také Wolverhampton vstupu do nejstarší pohárové soutěže až dnes a hned na úvod bude čelit nesmírně silnému soupeři. V nejvyšší anglické soutěži se navíc Wolverhamptonu daří a drží se v přední polovině tabulky. Ve středu však prohrál na domácí půdě s Crystal Palace.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu střetli víkend před vánočními svátky. Na hřišti Wolverhamptonu dokázal Liverpool zvítězit 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Wolverhampton Wanderers: Ruddy – Bennett, Coady, Boly – Castro, Dendoncker, Neves, Nascimento – Jiménez, Moutinho, Teixeira
    Náhradníci: Costa, Doherty, Cavaleiro, Saiss, Gibbs-White, Norris, Traoré

    Liverpool FC: Mignolet – Camacho, Lovren, Fabinho, Moreno – Jones, Milner, Keita – Shaqiri, Sturridge, Origi
    Náhradníci: Hoever, Alexander-Arnold, Salah, Mane, Firmino, Kelleher, Christie-Davies

    Rozhodčí: Tierney – Hatzidakis, Burt.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Liverpool obstaral výkop do prvního poločasu. Favorizovaný celek se ihned vydal do útoku, ale nákop na levé křídlo propadl do zámezí.
     
    2
    Alberto Moreno hned ve druhé minutě ukazuje směrem k lavičce, že má nějaký problém s levým okem. Uvidíme, zda bude hostující zadák schopen pokračovat.
     
    3
    Jonny Castro se po levém křídle probil do blízkosti pokutového území a v pádu dokázal odcentrovat. Jeho pokus však prolétl do zámezí a skončil na tribuně.
     
    4
    Také Dejan Lovren má hned v úvodu menší zdravotní komplikace. Sebevědomý chorvatský stoper se po jedné z přihrávek drží za stehenní sval.
     
    5
    Jiménez si naběhl na krásnou přihrávku za obranu Liverpoolu, měl před sebou moře volného prostoru, ale radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    6
    Hosté nakonec musí vynuceně střídat. Lovrena nahradí mladý Hoever.
     
    7
    Divock Origi vymyslel nádherný centr do pokutového území, kam sprintoval Daniel Sturridge, ale hostující útočník na míč ve sprintu nedosáhl.
     
    8
    Jonny Castro obdržel další prudkou přihrávku na křídlo, jenže ani tentokrát se domácímu záložníkovi příliš nevyvedlo zpracování a míč mu utekl do autu.
     
    9
    Sturridge sice ve sprinterském souboji předčil svého strážce, ale podle všeho mu k tomu pomohlo postavení za hranou ofsajdu.
     
    10
    Naby Keite vybojoval odražený míč na polovině hřiště a ihned se s ním vydal vpřed po levém křídle. Hostující hráč si jej ale ukopl až do zámezí.
     
    11
    Moutinho se zpoza hranice pokutového území opřel do skákavého míče, ale rána mu moc nesedla. Naštěstí pro Wolves ji jeden z hráčů Liverpoolu tečoval na roh.
     
    12
    Po rohovém kopu se do zakončení tlačil aktivní stoper Coady, jenže ten míč pouze líznul hlavou za sebe, odkud jej odvrátil dobře postavený Naby Keita.
     
    13
    Divock Origi se na polovině hrací plochy pustil do dalšího hlavičkového souboje. Belgický útočník tentokrát nebyl dostatečně důrazný a míč nezískal.
     
    14
    Origi tentokrát pro změnu na vysokou přihrávku doskočil, ale tečoval míč jen do prostoru, kde se pohybovali hned tři zadáci v dresu Wolverhamptonu.
     
    15
    Mignolet prokázal skvělé čtení hry. Hostující brankář přečetl přihrávku domácího celku mezi stopery Liverpoolu a došel si pro míč na hranici velkého vápna.
     
    16
    James Milner zatáhl na polovině hřiště za záchranou brzdu a dostává žlutou kartu.
     
    17
    Neves se po špatně zahraném přímém kopu opřel do odraženého míče, nicméně jeho dělovka zpoza hranice velkého vápna posloužila jako pozdrav pro diváky.
     
    18
    Jota to nyní přehnal s agresivitou při napadání rozehrávky Liverpoolu. Domácí útočník sáhl rukou do obličeje Fabinhovi a sudí přerušil hru.
     
    19
    Hoever dostal přihrávku na pravou stranu, ale moc si nechtěl komplikovat život a raději si pomohl zpětnou přihrávkou na kopačky Fabinha.
     
    20
    Fabinho se ujal rozehrávky Liverpoolu na polovině hrací plochy. Brazilský fotbalista nakopl míč na hranici pokutového území, kde neuspěl Origi.
     
    21
    Coady si před dotírajícím Origim netroufl na riskantní rozehrávku a raději nakopl míč na polovinu soupeře. Oba týmy se zatím spíše testují.
     
    22
    Jonny Castro ukořistil balón v ostrém souboji s Camachem, skvěle si jej pokryl tělem a dokázal krásně rozehrát. Obrana Liverpoolu se ale stačila vrátit.
     
    23
    James Milner propadl v souboji v blízkosti vlastní šestnáctky a pustil domácí celek do útoku. Do zakončení se hnal Dendoncker, ale přistoupil k němu Camacho.
     
    24
    Jota si naběhl na další povedenou přihrávku mezi obránce Liverpoolu, nicméně podruhé v utkání mu radost pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    25
    Camacho podpořil ofenzivu Liverpoolu dlouhým sprintem podél pomezní čáry. Hosté svou akci zbrzdili zpětnou přihrávkou a dali Wolves čas, aby se srovnali.
     
    26
    Jones dostal povedenou přihrávku na levou stranu hrací plochy a odcentroval do pokutového území. Jeho oblouček však skončil v rukavicích Ruddyho.
     
    27
    Domácí fotbalisté reklamovali ruku jednoho z hráčů Liverpoolu. Hlavní rozhodčí měl situaci přímo před sebou a nechal pokračovat ve hře.
     
    28
    Wolverhampton zahrával další rohový kop. Do vápna tentokrát přiletěl přetažený centr na zadní tyč, kde číhal Boly, ale ten v záklonu nezamířil mezi tři tyče.
     
    29
    Snad poprvé v utkání o sobě dal vědět rychlonohý Shaqiri. Svalnatý Švýcar však zapomněl míč za sebou a daroval jej hráčům domácího mužstva.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme hodně opatrný fotbal. Liverpool se snaží útočit, ale jeho snahu brzdí pomalá kombinace.
     
    31
    Shaqiri si naběhl na přihrávku na hranici pokutového území, jenže v hlavičkovém souboji s vysokým Coadym neměl příliš šancí. Nakonec však získal roh.
     
    32
    Camacho rozehrával pod tlakem. Na krajního zadáka Liverpoolu dotírali hned tři fotbalisté ve žlutém a Camacho raději nakopl míč daleko dopředu.
     
    33
    Boly si troufl na hodně riskantní rozehrávku. Na domácího stopera dotírali hned tři hráči Liverpoolu, ale Boly rozehrál těsně vedle Shaqiriho.
     
    34
    Moutinho sebral odražený míč na polovině Liverpoolu, krásným obloučkem našel rozběhnutého Vinagreho, ale toho pro změnu zradilo převzetí míče.
     
    35
    Jones se pohybem přihlásil o přihrávku na levou stranu hrací plochy, nicméně míč se po mokrém trávníku sklouzl do zámezí. Vhazovat budou domácí.
     
    36
    Jonny Castro měl na pravé straně moře času a prostoru. Ani přesto si domácí záložník netroufl na odcentrování do vápna a raději si pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    37
    Wolverhampton zahrával další rohový kop. Centr od rohového praporku tentokrát přiletěl na malé vápno, kde zasáhl výborně hrající Fabinho.
     
    38
    Fabinho přečetl další přihrávku mezi zadáky Liverpoolu. Pohyblivý Brazilec si tentokrát nepřidělával práci a zapojil do kombinace také Mignoleta.
     
    38
    Wolves právě vstřelili branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! James Milner totiž vyrobil velkou chybu na polovině hřiště. Jota dokázal míč posunout na rozběhnutého RAULA JIMÉNEZE a ten krásnou střelou propálil Mignoleta!
    38. Raul JIMÉNEZ - 1:0
     
    40
    Hosté se ihned derou na polovinu Wolverhamptonu s pokusem o rychlou odpověď. Milner ale zpackal další přihrávku a málem vyslal soupeře do útoku.
     
    41
    Hodně důrazný Jota si v pokutovém území dělal prostor tělem, ale sudí viděl útočný faul domácího střelce. Liverpool tak může uklidnit hru.
     
    42
    Na stadionu nyní panuje fantastická atmosféra. Domácí fanoušci si jsou vědomi toho, že jejich oblíbenci dnes mohou suveréna letošní sezóny potrápit.
     
    43
    Alberto Moreno potáhl míč vpřed po levé straně, jenže hráčům Liverpoolu zatím chybí lepší nabídka. Domácí fotbalisté soupeře skvěle dostupují.
     
    44
    Jota dostal krásnou přihrávku do běhu, jenže tentokrát jej zradilo zpracování. Rychlonohý útočník Wolverhamptonu totiž zapomněl míč za sebou.
     
    45
    Klopp zatím vypadá hodně nespojený. Německý trenér uděluje svým svěřencům velké množství pokynů. Wolverhampton mezitím sbírá odražené míče.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    45+2
    Fabinho zatím drží defenzivu Liverpoolu nad vodou. Brazilský fotbalista na poslední chvíli vystoupil proti rozběhnutému Jotovi a vypíchl míč do autu.
     
    45+3
    V samotném závěru prvního poločasu se do kombinace Liverpoolu musel zapojit také Simon Mignolet. Hostující gólman nakopl míč jen zpátky k hráčům domácího celku.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být možná trochu překvapivě spokojenější fotbalisté domácího Wolverhamptonu. Liverpool totiž brzdí velké množství nepřesných přihrávek. Domácí hráči navíc presují hodně vysoko a získávají odražené balóny. Ve 38. minutě navíc Wolverhampton využil zaváhání Jamese Milnera a Raul Jiménez otevřel skóre!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Wolverhampton se ihned vydal do útoku, ale Camacho se stačil vrátit.
     
    47
    Origi napadal rozehrávku domácích obránců. Zkušený stoper Coady se ale nenechal rozhodit a s přehledem nakopl míč na polovinu soupeře.
     
    48
    Alberto Moreno poslal krásnou přihrávku podél postranní čáry na Jonese, který se otočil kolem obránce, jenže už nedokázal přesně přihrát.
     
    49
    Liverpool zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Shaqiri poslal nadýchaný centr do shluku hlavičkářů, ale našel jen domácího zadáka.
     
    50
    Alberto Moreno předvedl fantastický průnik po levém křídle. Moreno odcentroval na přední tyč, kde hlídkoval obránce, jež míč odkopl do autu.
     
    51
    Boly se po dlouhém autu do pokutového území snažil protečovat míč na malé vápno, ale trefil jen pozorného Milnera, jež míč odkopl do bezpečí.
     
    52
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Liverpool dokázal udeřit jako blesk z čistého nebe! DIVOCK ORIGI si na hranici pokutového území zpracoval volný míč a pohotovou střelou jej uklidil přesně k tyči!
    52. Divock ORIGI - 1:1
     
    53
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Jota, přichází Cavaleiro.
     
    54
    Neves na polovině hrací plochy vybojoval odražený míč a ihned jej přenesl na levé křídlo. Camacho se skvěle vrátil a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    55
    Moutinho chtěl roztáhnout hru na aktivního Bennetta, jenže tomu vůbec nevyšlo zpracování a míč mu pod nohou propadl do zámezí.
     
    56
    Wolves právě vstřelili branku!
    Wolverhampton se znovu ujímá vedení a stadion se doslova otřásá základech! RUBÉN NEVES dostal prostor v blízkosti pokutového území, vyslal krásnou střelu a míč zapadl přímo k tyči! Mignolet neměl šanci.
    56. Ruben NEVES - 2:1
     
    58
    Naby Keita uspěl v souboji na polovině hrací plochy. Hostující hráč sklepl míč pod sebe, kde byl volný Shaqiri, jenže ten nedokázal přesně rozehrát.
     
    59
    Divock Origi dostal přihrávku na polovinu domácího celku, ale nesetkal se s podporou svých spoluhráčů. Domácí hráči naopak skvěle dostupují.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Wolverhampton překvapivě vede nad silným Liverpoolem 2:1. Pokud Wolves vedení udrží, bude to pro ně velký úspěch.
     
    61
    Alberto Moreno se ve skluzu natahoval po Shaqiriho přihrávce do pokutového území, jenže míč už neudržel na hrací ploše. Ruddy bude odkopávat.
     
    62
    Camacho skvěle vystoupil proti Nevesovi a v hlavičkovém souboji nedal autorovi druhé branky Wolverhamptonu šanci na úspěch. Hosté mohou zaútočit.
     
    63
    Hoever měl velké problémy s rozběhnutým Jiménezem. Domácí útočník teprve šestnáctiletého obránce přetlačil, ale z ostrého úhlu už netrefil branku.
     
    64
    Jones si na vlastní polovině skvěle pokryl míč tělem a poroučel se k zemi. Sudí měl střet přímo před očima a okamžitě přerušil hru.
     
    65
    Liverpool zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde se po něm natahoval Fabinho, ale Coady mu nedovolil hlavičkovat.
     
    66
    Fabinho poslal prudkou přihrávku za obranu Wolverhamptonu. Na míč si brousil zuby aktivní Divock Origi, ale Bennett stačil na poslední chvíli zasáhnout.
     
    67
    Raul Jiménez se snažil odcentrovat z levé strany pokutového území, jenže jeho střílená pobídka skončila na noze skvěle postaveného Fabinha.
     
    68
    Jones se snažil motat hlavy obráncům domácího celku. Záložník Liverpoolu si podle všeho ukousl příliš velké sousto a utopil se v moři vlastních kliček.
     
    69
    James Milner skvělým obranným zákrokem získal míč, poslal prudkou přihrávku na Sturridge, který byl faulován v blízkosti pokutového území. Hosté budou zahrávat přímý kop ze skvělé pozice.
     
    70
    Exekuce přímého kopu se zhostil Shaqiri, který zvolil technickou střelu a nádherným pokus orazítkoval tyč!
    70. Shaqiri a jeho přímý kop
     
    71
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sturridge, přichází Firmino.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Jones, přichází Salah.
     
    72
    Ruddy se už snaží pro domácí celek sbírat cenné vteřinky. Domácí brankář nyní dlouho otálel s odkopem od branky. Příště by to mohlo být i za kartu.
     
    73
    Camacho zvládl další hlavičkový souboj na polovině hřiště a nepustil soupeře k míči. Výborně hrající mladý zadák Liverpoolu poté vyslal do útoku Salaha.
     
    74
    Do rozehrávky Liverpoolu se musel zapojit také Simon Mignolet. Hostující brankář našel dalekonosným nákopem Origiho, který čeká na další spoluhráče.
     
    75
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Castro, přichází Doherty.
     
    76
    Hosté zahrávali rohový kop. Jeho exekuce se tentokrát ujal Shaqiri, který vyslal centr na malé vápno, kde před Keitou zasáhl jeden z obránců.
     
    77
    Ruddy nyní dostal malou domů do hodně těžké pozice. Domácího brankáře totiž napadal nažhavený Salah a Ruddy raději zakopl míč do autu.
     
    78
    Raul Jiménez uspěl v souboji na polovině hřiště, kde obral o míč jednoho ze soupeřů a roztáhl hru na levou stranu, kde byl Vinagre.
     
    79
    Naby Keita se tělem natlačil před rozběhnutého soupeře a zastavil rodící se akci Wolverhamptonu. Liverpool v posledních minutách stupňuje svůj tlak.
     
    80
    Fabinho poslal přihrávku na polovinu soupeře, jenže Mohamed Salah se kvůli včasnému zásahu stopera Coadyho k míči nedostal.
     
    81
    Brankář Ruddy tentokrát vystartoval na hranici pokutového území a odkopl míč před rozběhnutým Firminem. Domácí zatím brání na jedničku.
     
    82
    Moutinho si v pokutovém území naběhl na vysoký centr z levé strany, jenže z ostrého úhlu svou hlavičku nedokázal umístit mezi tři tyče Mignoletovy branky.
     
    83
    Liverpool zahrával další rohový kop. James Milner si naběhl na krátký centr, ale následnou přihrávkou neoslovil nikoho v červeném dresu.
     
    84
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Jiménez, přichází Costa.
     
    85
    Mohamed Salah se krásnou kličkou prosmýkl do pokutového území, jenže obětavý obránce jeho ránu v pádu dokázal přizvednout a Ruddy nemusel zasahovat.
     
    86
    Vinagre uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště, ale hlavou prodloužil míč pouze za sebe, kde nebyl nikdo ve žlutém dresu Wolverhamptonu.
     
    87
    Alberto Moreno mohl centrovat z levé strany, ale raději ještě našel Milnera, který musel vrátit hru až k hostujícím stoperům.
     
    88
    Fabinho se na hranici vlastní šestnáctky probil k odraženému míči a musel jej zakopnout do zámezí. Wolverhamptonu se daří držet Liverpool daleko od branky.
     
    89
    Salah málem vystihl pomalou rozehrávku domácích zadáků. Egyptskému střelci scházel jediný krok a pelášil by sám na branku Wolverhamptonu.
     
    90
    Moreno pohotově odcentroval do pokutového území, jenže svou prudkou pobídkou trefil jen prvního hráče ve žlutém dresu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Roberto Firmino se tlačil za centrem z pravé strany, jenže obránce k němu včas přistoupil a hosté vybojovali pouze rohový kop.
     
    90+3
    Divock Origi se probil do zakončení, jenže z těžké pozice vyslal hodně slabou střelu a Ruddy zasáhl. Vypadá to, že Liverpool si připíše druhou porážku v řadě.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Wolverhampton poráží na domácí půdě Liverpool 2:1 a postupuje do další fáze FA Cupu! První poločas přinesl hodně opatrnou hru. Ve 38. minutě se však prosadil Jiménez! Liverpool však dokázal vyrovnat krátce po přestávce, když se trefil Origi! Nerozhodný stav ale vydržel jen čtyři minuty. Krásnou dělovkou zpoza pokutového území vrátil Wolverhamptonu vedení Neves! Klopp poté poslal na hrací plochu Firmina se Salahem, ale Liverpool už nedokázal najít odpověď.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 11:2.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:41:41)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 38. Jiménez, 56. Neves – 52. Origi

    Karty:   16. Milner (LIV)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 11:2.
    Wolverhampton Wanderers: Ruddy – Bennett, Coady, Boly – Castro (75. Doherty), Dendoncker, Neves, Nascimento – Jiménez (84. Costa), Moutinho, Teixeira (53. Cavaleiro)
    Náhradníci: Costa, Doherty, Cavaleiro, Saiss, Gibbs-White, Norris, Traoré

    Liverpool FC: Mignolet – Camacho, Lovren (6. Hoever), Fabinho, Moreno – Jones (71. Salah), Milner, Keita – Shaqiri, Sturridge (71. Firmino), Origi
    Náhradníci: Hoever, Alexander-Arnold, Salah, Mane, Firmino, Kelleher, Christie-Davies

    Rozhodčí: Tierney – Hatzidakis, Burt
    bahis siteleri