Vladivostok – Jokerit 4:1 (kon.) | Chabarovsk – Jaroslavl 0:2 (kon.) | Kunlun – Čerepovec 1:4 (kon.)
Novosibirsk – Soči 5:4 (kon.) | Barys – Spartak Moskva 4:5 (kon.) | CSKA Moskva – Magnitogorsk 3:0 (kon.)
Minsk – Viťaz 2:3 (po pr.) | Petrohrad – Nižněkamsk 2:3 (po pr.) | Omsk – Ufa 5:4 (2:1 po s.n.)
Riga – Jekatěrinburg 1:2 (po pr.) | HC Slovan – Čeljabinsk 0:2 (kon.)
po prodl.
HC Dinamo Minsk
2:3 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
Úterý 15.01.2019, 17:30 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa:

    Vojtěch Mozík (VTZ) 0+0, 3 střely, čas na ledě 22:13
    Michal Řepík (VTZ) 0+0, 3 střely, čas na ledě 19:39 (20:03:25)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 25:27.
    Zblokované střely – 3:6.
    Vyloučení – 4:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/4.
    Vhazování – 32:26.
     
    Je konec! Dlouho to vypadalo, že uvidíme samostatné nájezdy, avšak z jedné z posledních akcí tohoto zápasu rozhodl hostující Stasenko. Dnešní utkání nám nabídlo celkem vyrovnanou podívanou, avšak diváci nebyli svědky žádné ofenzivní hitparády. Naopak jsme sledovali celou řadu nepřesností, a to zejména v poslední periodě. Viťaz tak z dnešního utkání bere dva body, Dinamo si do tabulky připíše alespoň jeden.
     
    Konec zápasu.
    63:51 Nikolaj STASENKO - 2:3
     
    63:51
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Prodloužení je přeci jenom u konce! Hosté podnikli rychlou protiakci, na levém křídle se dostal k puku Švec-Rogovoj, který před brankou našel NIKOLAJE STASENKA, jenž dokázal tečovat puk pod horní síť.
    Asistence: Arťom Švec-Rogovoj, Alexej Makejev.
     
    63:05
    Na druhé straně se Sjomin pokoušel najít Katičeva, přihrávku ale zablokoval jeden z protihráčů. Do konce prodloužení zbývá něco málo kolem dvou minut.
     
    62:22
    Wiercioch si nakonec vyjetí zpoza branky rozmyslel, načež se dostal do menších problémů. Kanadský obránce to zvládl, stále ale váhá s rozehrávkou.
     
    61:22
    Posléze si pro přihrávku sjížděl domácí Blum, jenomže puk směřoval mimo jeho dosah. Dinamo rovněž poprvé zahrozilo, kotouč je za brankou Ortia.
     
    60:40
    První útočnou akci prodloužení podnikl Viťaz. Kolem branky soupeře kroužil Makejev, který předal vedle stojícímu Rendlulićovi, jenž ale přišel o kotouč.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je tomu skutečně tak, dnešní utkání nám nabídne prodloužení. Bude se hrát klasických pět minut, zároveň budeme sledovat bitvu tří proti tří.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Vypadá to, že utkání půjde do prodloužení. Poslední momenty utkání nejsou zrovna pohledné, častokrát sledujeme přetahovanou o hrací předmět.
     
    58:11
    Na modré čáře číhal Wiercioch, který ale výrazně minul branku. Následně o dost lépe zakončoval jeho kolega Kosticyn, jenž ale trefil brankáře Ortia.
     
    57:04
    První formace Viťazu chtěla zaútočit po pravém křídle, jenomže Mozík neprotlačil puk na Řepíka. O kotouč nyní bojuje domácí Těreščenko, jenž se přetahuje s Řepíkem.
     
    56:14
    Za vlastní brankou se nejlépe zorientoval domácí Blum, který ale nedokázal založit rychlou akci, nýbrž se jednalo o další zakázané uvolnění Dinama Minsk.
     
    55:09
    Řepík si počkal na kolegu Sjomina, který od pravého kruhu trefil Enrotha do vyrážečky. Během krátkého časového úseku Dinamo opět vyhazuje na icing.
     
    54:17
    Viťaz je v posledních momentech o něco aktivnější. O další střelecký pokus se pokoušel Rendulić, který ale trefil pouze zadní hrazení. Domácí zkoušejí založit protiakci.
     
    53:10
    Za volným pukem se řítil hostující Komarov, který ze značného úhlu trefil brankáře do betonu. Následně Aaltonen střílel do levé ruky švédského strážce tyčí.
     
    52:17
    Howden to zkoušel individuálním způsobem, avšak proti přesile protihráčů neměl šanci na úspěch. K odraženému puku se dostal Pulkkinen, který ale minul branku.
     
    51:13
    Kosticynovi se nepodařilo dostat do pásma, rychleji tam byl jeden z jeho spoluhráčů, proto se Dinamo muselo dostat zpět mimo hostující obrannou třetinu.
     
    49:19
    Jevsejenkov nahazoval za opačnou svatyni, kam si jako první sjel aktivní Stoljarov. Krátká kombinace hostů nepřinesla nic nebezpečného, až ke konci střílel vedle Katičev.
     
    48:12
    Ortio zasáhl s velkým štěstím, avšak puk nepustil za svá záda. Viťaz měl problémy při přechodu do útočného pásma, nakonec se o to postaral Aaltonen.
     
    47:26
    Ve středu hrací plochy zachytil nepovedenou přihrávku domácí Kosticyn, který ale kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. Běloruský forvard proto nahodil za branku.
     
    46:58
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Oleg Jevenko – 2 min., vražení na hrazení).
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Borna Rendulić – 2 min., sekání).
     
    46:22
    Puk se nyní dostal ven z hrací plochy, avšak bylo to s tečí. Vylučovat se tedy nebude, hra se ale stěhuje zpět do středního pásma.
     
    45:21
    Do zajímavé pozice si před malým momentem nabruslil Gavrus, který ale z mezikruží vůbec netrefil branku. Na druhé straně pálil do nohy protihráče Sjomin.
     
    44:05
    Řepík zkoušel štěstí od pravého hrazení, jeho nahození směřovalo přímo do lapačky Enrotha. To byla rutinní práce, domácí brankář ale raději puk přikryl.
     
    43:13
    Komarov chtěl u zadního hrazení najít Gončarova, jenomže tento úmysl přečetl jeden z protihráčů. Nicméně to vadit nemuselo, Minsk se dopustil další nepřesnosti.
     
    42:15
    Howden předal do volného prostoru na Pulkkiena, který měl na zakončení celkem dost času. Jeho rána ale výrazně minula branku, Ortio tak nemusel zasahovat.
     
    41:21
    Dinamo to zkoušelo od vlastní branky, kde Lisovec počkal na příchod další formace. Jeho předávka směřovala na Howdena, kterému se nepodařilo dobře rozehrát.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostující celek, který celkem jasně uspěl. Posléze se ale k volnému kotouči dostal domácí Kosticyn.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která byla o něco atraktivnější. Dinamo se během krátké chvíle dočkala dvou branek, čímž otočila výsledek ve svůj vlastní prospěch. Jenomže odpověď Viťazu byla opravdu velmi rychlá, vyrovnávací a zároveň poslední branku tohoto zápasu obstaral Švec-Rogovoj. Ve druhé periodě byl jednoznačně aktivnější Minsk, Viťaz se probudil až ke konci třetiny.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:10
    Běloruský celek zavřel soupeře v jeho vlastní třetině, Ortio ale dlouhou dobu nemusel zasahovat. Navíc přišla nepovedená zadovka, hosté tak vyhodili do bezpečí.
     
    38:11
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Vojtěch Mozík – 2 min., podrážení).
     
    38:05
    Rána od pravého kruhu skončila kousek vedle domácí branky, následně se Dinamu nepodařilo vyhodit. To mohl potrestat Sjomin, kterému ale ujel puk od hokejky.
     
    37:02
    Sám na bránu mohl uháněl Kosticyn, avšak přihrávka směřovala vedle jeho hokejky. Nakonec z toho je zakázané uvolnění, hra se vrací zpět před Enrotha.
     
    36:07
    Posléze jsme sledovali další střelecký pokus, i tentokráte jí obstaral Wiercioch. Enroth byl připraven, finský brankář si poradil i s další dělovkou od modré čáry.
     
    35:07
    Stoljarov uspěl na vhazování před Enrothem, následně se jeho formace dostala k slušnému tlaku. Ránu od modré čáry vyprodukoval Wiercioch, který minul branku.
     
    34:22
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Andrej Kosticyn – 2 min., sekání).
    33:07 Arťom ŠVEC-ROGOVOJ - 2:2
     
    33:07
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Jenomže je tu vyrovnávací branka! Chybnou rozehrávku domácích dokázal zachytit Stoljarov, který celou akci vyšperkoval přihrávkou na volného ARŤOMA ŠVECE-ROGOVOJE, jehož první ránu dokázal Enroth vyrazit, na tu druhou už byl krátký.
    Asistence: Gennady Stoljarov.
     
    32:05
    Vyglazov zkoušel přihrát podél mantinelu na Komarova, který se ale nacházel úplně někde jinde. Posléze domácí šikovně vyhodili puk do bezpečnějšího místa.
     
    31:15
    Posléze dostal nabito Blum, jehož rána nebyla zrovna povedená. Hosté ihned podnikli rychlý protiútok, Komarov ale nedokázal předat do tandemu na Kokareva.
     
    30:21
    Najednou se Viťaz ocitá v hodně nepříjemné pozici. Jeho jednobrankové vedení je minulostí, nyní musí on sám vstřelit jednu branku, v tuto chvíli totiž prohrává.
    29:51 Ilja LITVINOV - 2:1
     
    29:51
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Domácí v krátkém časovém sledu střílejí druhou branku! Hodně prostoru měl u pravého kruhu Lisovec, jehož ránu Orito vyrazil pouze za sebe, kde se nejlépe zorientoval pozorný ILJA LITVINOV, který píchl puk do odkryté branky.
    Asistence: Andrej Kosticyn, Jevgenij Lisovec.
     
    29:12
    Na vhazování uspěl hostující Sjomin, který posléze rozehrál pomocí mantinelu. Jeho formace se do pásma vůbec nedostala, nyní s pukem hraje Chenkel.
     
    28:05
    Golovkov musel pořádně zabrat, v rychlostním souboji ho málem předčil domácí Kosticyn. Hostující zadák to nakonec zvládl, avšak poté nebezpečně vypálil Booth.
    27:37 Teemu PULKKINEN - 1:1
     
    27:37
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Domácí zaslouženě vyrovnávají! Ihned po vhazování se k puku dostal TEEMU PULKKINEN, který ránou zápěstím propálil Ortia mezi nohy. Ještě předtím si Booth pomohl hraničním zákrokem, avšak sudí faul nesignalizoval.
    Asistence: Quinton Howden.
     
    27:08
    Enroth vyrážel puk za sebe, kde byl připraven obránce Blum. Rozehrávka amerického obránce nebyla špatná, avšak Kosticyn byl u modré čáry dobře pokryt.
     
    26:10
    Šinkevič si u mantinelu počínal hodně agresivně, avšak ani tentokráte se nebude vylučovat. Minsk se na malý moment dostal ze sevření, nyní ale uklidňuje hru.
     
    25:10
    Pulkkinen bojoval o kotouč u levého hrazení, nakonec se mu ho podařilo získat na hokejku. Jeho kolega Kovyršin si ho navedl k pravému kruhu, kde ho odzbrojil protihráč.
     
    24:15
    Dinamo je ve druhé periodě jasně aktivnější. Tentokráte ale Kovyršinovi nevyšla zpětná přihrávka na Gotovece, domácí celek tak musí vyklidit pásmo.
     
    23:20
    Blumovi se na levém křídle podařilo najít Wierciocha, který se s vypětím všech sil dostal do pásma, kde Ortio zasahoval proti ráně od modré čáry.
     
    22:05
    Za volným pukem se hnal domácí Lisovec, který dokázal přetlačit Kokareva. Na druhé straně se málem do zakončení dokázal probít Jevsejenkov.
     
    21:20
    Následně to podél levého hrazení zkoušel hostující Kokarev, který předal na modrou čáru na Golovkova, jenž pouze píchl do puku, tak aby nahrál Stoljarovovi.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody vyznělo lépe pro domácí mužstvo, který zavezlo puk za vlastní brankou, kde se se s ním poprvé setkal brankář Enroth.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla jedinou branku, o kterou se postaral hostující Makejev. Sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž si oba celky vytvořily několik zajímavých příležitostí. Dnešní utkání ale nenabízí žádnou ofenzivní hitparádu, naopak je k vidění celá řada nepřesností. Doposud jediná branka přišla necelou minutu před koncem třetiny, který měl na svědomí hostující Makejev, jenž chytře tečoval nahození Stasenka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:07
    Gotovec oslovil vedle stojícího Jevenka, jehož nahození Ortio celou dobu viděl. Další snadný zákrok, do konce první třetiny zbývá méně než minuta.
    18:36 Alexej Makejev (VTZ) - 0:1
     
    18:36
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Domácí brankář Enroth rozehrál podél hrazení, tam si sjel Stasenko, který z velkého úhlu nahazoval před brankou. Do puku ještě vložil hokejku ALEXEJ MAKEJEV, jehož teč skončila až za švédským brankářem.
    Bez asistence.
     
    18:15
    Wiercioch si nabruslil mezi kruhy, kde přihrávkou v pádu chtěl oslovit spoluhráče na zadní tyči. Puk ale pouze proletěl kolem branky, následně Orito zasahoval proti dělovce od kanadského obránce.
     
    17:04
    Ani domácím se nepodařilo zaměstnat brankáře, posléze ale ještě celou situaci dohrál důrazný Kosticyn, který přimáčkl protihráče k mantinelu. Oba celky opět střídají.
     
    16:15
    Viťaz se na malý moment nastěhoval do opačného pásma, kde se ale nedostal k žádné kombinaci. Na ledovou plochu naskočila první formace Dinama.
     
    15:15
    Ortio si po delší době připsal ostrý zákrok. Prudkou ránou z mezikruží to zkoušel Pulkkinen, který zkoušel zamířit pod ruku, s čímž počítal finský brankář.
     
    14:05
    Litvinov protečoval za sebe na rozjetého Volkova, který měl k puku daleko. Hosté tak zakládali akci od své branky, Stasenko ale přihrával mimo dosah Nikulina.
     
    13:10
    Kokarev nahodil puk k zadnímu hrazení, načež se ho pokusil sám dojet. To se nepodařilo, na druhé straně kroužil kolem branky Drozdov, soupeř se ale ubránil na jedničku.
     
    12:12
    Booth dokázal vybojovat puk, avšak poté se mu nepodařilo ideálně oslovit svého kolegu. Naopak tu byl rychlý protiútok hostů, který ale nic nepřinesl.
     
    10:05
    Hodně nepříjemnou teč vyprodukoval Řepík, který ránu od modré čáry tečoval do výstroje Enrotha. Hra je přerušena, Viťaz má ale hodně slušný tlak.
     
    09:07
    Na druhé straně si další zákrok připsal Enroth, ani tentokráte se nejednalo o nic nebezpečného. Nikulin to po přejetí modré čáry zkoušel nahozením na branku.
     
    08:23
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Andrej Kosticyn – 2 min., sekání).
     
    08:20
    Gotovec si u mantinelu počínal hodně důrazně, avšak u sudího mu to nakonec prošlo. Poté se k puku dostal hostující Kokarev, kterému se nepodařilo prohodit na Stoljarova.
     
    07:12
    V hodně dobré střelecké pozici se zjevil domácí Kovyršin, který střelou švihem zamířil do brankáře Ortia. Zatím největší šance tohoto zápasu.
     
    06:27
    Viťaz započal další útočnou akci až od své branky. Puk se rozhodl vyvézt Katičev, který ho nahazoval podél mantinelu, avšak jako první se k němu dostal Chenkel.
     
    05:21
    Enroth měl práci, nahozením od pravého mantinelu to zkoušel hostující Rendulić. Švédský brankář neměl vážnější potíže, i tak ale hru raději přerušil.
     
    04:03
    Wiercioch zavezl puk k levému hrazení, kde ho dokázal předat do tandemu na Kosticyna. Toho ale vzorně pokryl Aaltonen, jenomže jeho celek se stále brání.
     
    03:12
    Lisovec vracel puk podél modré čáry na Chenkela, který se ale ocitl za lajnou. Dinamo tak muselo vyklidit pásmo, první přesilová hra domácích ale nebyla vůbec špatná.
     
    02:02
    Na modré čáře dostal nabito Wiercioch, avšak jeho rána směřovala úplně vedle branky. Následně to z velkého úhlu zkoušel Pulkkinen, který trefil pouze brankáře.
     
    01:21
    Minsk se ihned po vhazování usadil v pásmu, načež to ránou od modré čáry zkoušel Těreščenko. Jeho ránu Ortio vyrazil před sebe, domácí si vytvářejí značný tlak.
     
    00:29
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Arťom Švec-Rogovoj – 2 min., hákování).
     
    00:02
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který zavezl puk do vlastního pásma. O první útočnou akci se stará obránce Wiercioch.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Wiercioch, Blum (A), Chenkel, Lisovec, Gotovec, Jevenko, Znacharenko – A. Kosticyn, A. Těreščenko (C), S. Kosticyn – Pulkkinen, Q. Howden, Booth – Gavrus, Kovyršin, Kogaljov – Litvinov, A. Volkov, Kitarov (A).

    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio – Katičev, Mozík, Stasenko, Jevsejenkov, Šinkevič, Voronkov, Kožemjakin – A. Sjomin (A), M. Aaltonen (A), Řepík – Rendulić, A. Nikulin, Makejev – Kokarev (C), Švec-Rogovoj, Stoljarov – Vyglazov, P. Černov, N. Komarov – Gončarov.

    Rozhodčí: Lavrentjev, Ščenjov – Šadrin, Galimov.
     
    HC Viťaz Moskevská oblast
    (23 výher, 26 proher – 50 bodů)

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Viťaz, kterému patří osmá pozice opačné konference. Hostující tým tohoto zápasu v minulém kole ucítil hořkost porážky, čímž skončila třízápasová série bez porážky. Viťaz se totiž utkal s vedoucím Petrohradem, který nakonec na vlastním ledě slavil vítězství 3:1. Viťazu se na kluzištích soupeřů zrovna moc nedaří, v tabulce venkovních celků se nachází až na deváté pozici, hůř je na tom už jen Minsk, Čerepovec a právě Slovan Bratislava. Viťazu se ale podařilo vyhrát dva z posledních tří venkovních zápasů, jediná porážka přišla v souboji proti již zmiňovanému Petrohradu.
     
    HC Dinamo Minsk
    (14 výher, 34 proher – 32 bodů)

    Hokejisté Dinama Minsk letos předvádějí hodně nepovedené výkony, které momentálně stačí na předposlední pozici západní konference. Běloruský celek má na svém kontě dvaatřicet bodů, nicméně na příčky zaručující play-off ztrácí propastných osmnáct bodů. HC Dinamo Minsk z posledních pěti zápasů vyhrál pouze jedinkrát, bylo tomu tak v souboji proti Slovanu Bratislava, který se nachází právě na poslední pozici konference. Dinamo patří mezi nejhorší dva celky na domácím ledě, dohromady zde odehrálo pětadvacet utkání, přičemž se mu podařilo zvítězit pouze v osmi případech, což je rozhodně málo.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi HC Dinamo Minsk a HC Viťaz Moskevská oblast.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 28. Pulkkinen (Q. Howden), 30. Litvinov (Lisovec, A. Kosticyn) – 19. Makejev, 34. Švec-Rogovoj (Stoljarov), 64. Stasenko (Švec-Rogovoj, Makejev)


    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Wiercioch, Blum (A), Chenkel, Lisovec, Gotovec, Jevenko, Znacharenko – A. Kosticyn, A. Těreščenko (C), S. Kosticyn – Pulkkinen, Q. Howden, Booth – Gavrus, Kovyršin, Kogaljov – Litvinov, A. Volkov, Kitarov (A).
    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Katičev, Mozík, Stasenko, Jevsejenkov, Šinkevič, Voronkov, Kožemjakin (A) – A. Sjomin (A), M. Aaltonen, Řepík – Rendulić, A. Nikulin, Makejev (C) – Kokarev, Švec-Rogovoj, Stoljarov – Vyglazov, P. Černov, N. Komarov – Gončarov.

    Rozhodčí: Lavrentjev, Ščenjov – Šadrin, Galimov
    bahis siteleri